Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz HarryPotter #2765 üzenetére

    A próbához a legjobb szobaantenna típus az, amit tudsz kölcsön szerezni. Próbának még egy erősítő nélküli is megteszi, ha azzal van kép nagy az esély, hogy erősítővel jól fog menni.

    Ha viszont kénytelen vagy pénzt kiadni úgy egy antennáért, hogy nem tudod kipróbálni előtte, akkor vedd figyelembe: minél olcsóbb antennát veszel a próbához, annál kevesebbet bux rajta, ha el esetleg kell adni, mert kevés a jel a vételhez.

    Olcsón, 2-3e Ft akár körüli áron is beszerezhetők erősítős parabolahálós antennák, amik kinézetre olyanok, mint az általam is kipróbált Thomson ANT85, csak épp a kevesebb szolgáltatás miatt olcsóbbak.

    Személy szerint az alábbi szobaantennákat próbáltam, ezek nálam beváltak:
    - Thomson ANT85
    - Meliconi AT-43

    Mindkettő nagyjából ugyanazt tudja, a parabolahálós Thomson-al - már a nagyobb méretéből adódóan is - valamivel jobban be lehet fogni egyszerre a két frekvenciát, cserébe a Meliconi-val kicsit nagyobb jelerősséget lehet elérni.

    A vételi lehetőségeimről itt olvashatsz: #1577. Amit itt a polarizációról írtam az úgy pontos, hogy a sugárzás polarizációja vízszintes, ezért a parabolahálós antenna középső részén található uhf elemet függőleges állásba kellett fordítani.

    Ha rászánsz akár komolyabb összeget is az antennavásárlásra akkor itt van jónéhány szobaantenna tesztje: www.ricability-digitaltv.org.uk.

    Nálunk az élvonalból tudtommal csak a Philips és a One For All márkák szerezhetők be egyszerűen.

    Mégegyszer: légy óvatos a vásárlással, mert sok pénzt lehet kiadni antennára és lehet, hogy nem is tudod használni. Persze meg lehet próbálni visszavinni, ha nem megy a dolog, sőt akár előre is meg lehet ezt beszélni az eladóval, már vásárlásnál (persze nem a Tescoban vagy más multiban, inkább kisebb szaküzletekben érdemes ezzel próbálkozni), de a legnyugisabb megoldás azért mégis egy kölcsönantenna beszerzése a próbához.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák