Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz
Watt25 #15295 üzenetére
Köszi, rendelek is egyet..
Minden antennát úgy gyártanak, hogy hengeres csőre szerelhető? Olyanok léteznek, melyeket simán pl a kéményre közvetlenül tudnám rögzíteni? Gondolom a forgatás miatt van a csöves opció?.
Valami ilyesmire gondolnék. Ezek is jók? Ezt egyszerűbben szerelhetőnek látom. Csövet így nem kell beszerezni és felszerelni. -
psg5
veterán
válasz
Watt25 #15290 üzenetére
Köszi, mindegyikőtöknek. Egyértelmű.
Egy kérdésem maradt: Tetőre nem tudok szerelni,padlásra igen, a padláson tulajdonképpen csupán a fólia és a cserepek, valamint a tető fa anyaga választaná el a külvilágtól a tetőantennát. Ez belefér még? Sokat romolhat a jel vagy bátran szerelhetem? -
neilszab
őstag
válasz
Watt25 #15245 üzenetére
Köszi szépen a helpet mindenkinek (a driveres dolgon nekem is fennakadt a szemem!
), igazából ezt néztem ki, de akkor lehet még 5 ropit sem éri meg rákölteni... pláne ha végén kiderül, hogy ezzel se megyek semmire az első emelten...
-
neilszab
őstag
válasz
Watt25 #15237 üzenetére
Köszönöm szépen a linket, hasznos volt
...és valóban csak F1-re és WTCC-re kell!
Ezek szerint ha jól értem, tök mindegy ezek közül melyiket veszem, nincs semmi olyan technikai paraméter, amire különösebben kéne figyelni (kivéve az erősítés állítása) és nincs ajánlott/nem ajánlott modell?
Sose használtam még antennát.... kedvező vételi körülmények estén van esélyem olyan minőségben nézni HD-ben az F1-et, mintha kábelen jönne... vagy azt azért ne várjam?
Köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz
Watt25 #15195 üzenetére
Kínában az állam támogatja a kereskedőket (közvetve ezáltal a munkahelyeket, a gyártásban is), a nagy tételű légipostai küldemények finanszírozásával.
Ezért is adódhatnak gondok, amikor például Li-ion akkut tűzveszély miatt nem vesz fel egy szállító (miután lezuhant több repülőgép, amit a csomagtérben keletkezett tűznek tulajdonítottak), egyéb úton viszont már jóval drágább a posta.
-
-
Gigi01
őstag
válasz
Watt25 #15009 üzenetére
Természetesen nem tudja a tv,nincs benne tuner.
Én most cseréltem tv-t,így az enyémben már van.(a régi lett fateré)
És így látva,megérné faternak is a digitális adás(persze hd).
A diginél most 32.-ért van a box,mert akkor már inkább vennék,mint bérelnék.
De ugye vannak olcsóbb verziók is.Én arra gondoltam,a tv-t bekapcsolja,aztán átkapcsol boxra,onnan meg már azzal vált csatornát.
-
mzso
veterán
válasz
Watt25 #14947 üzenetére
Van erre valaki aki már próbálta?
Úgy látom ezek mind ugyanazok:
http://www.ebay.com/itm/261445087045
http://www.ebay.com/itm/400571724538
http://www.ebay.com/itm/161269132593 -
zichie
senior tag
válasz
Watt25 #14862 üzenetére
A Hispasat 1E műholdon megy most 4K teszt adás. TSReader+VLC kombinációval tökéletesen le tudom játszani, AltDVB-vel picit akad. Persze csak full HD-re lekonvertálva tudom nézni, de még így is üti a normál 1080i adások képét.
Rövidesen teszek fel belőle TS mintát is.
-
balagedebr
tag
válasz
Watt25 #14766 üzenetére
Köszi a linket, elolvastam.
Értem én, hogy nem ez az optimális megoldás, de ez van, ezt kell szeretni, ebből kell kihozni a maximumot. IX. kerületben egy 6 emeletes társasház 1. emeletén vagyok (előttem ugyanígy 6 emelet), nincs rálátás a száva utcai toronyra, szóval nem a legoptimálisabb, de legalább ki tudom rakni az ablakpárkányra.
Meg azt is értem, hogy nincs egy csoda készülék, de csak vannak olyanok amiket el kell kerülni és vannak, amik általában bejönnek. Tudom, hogy nem lesz olyan, ami mindenkinek optimális, csak így teljesen laikusként ne kelljen teljesen a sötétben tapogatózni választáskor.
A leírásban annyi jött le, hogy érdemes erősítés szabályozhatóságát figyelembe venni, de pl. az nem, hogy ez ár-érték arányban hogyan is néz ki, szóval szép és jó ez a cikk, de közelebb nem vitt a megoldáshoz.Szóval továbbra is várom a segítséget, legalább hogy milyen paraméterek alapján rangsoroljak.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
TonTomika
aktív tag
válasz
Watt25 #14630 üzenetére
Köszi a linket, érdekes menet lesz ez így.
Kültéri antenna nem megoldható, mert egy függönyt sem lehet felszerelni, nem hogy antennát. Műanyag ablakok révén kivinni sem lehetne egyszerűen a koaxkábelt. Helyileg pedig Corvin negyed, második emelet, tehát a környékben házakkal is erősen árnyékolva van. Megpróbálok egy szobaantennát, aztán lesz, ami lesz.
-
kodmen
aktív tag
válasz
Watt25 #14559 üzenetére
Értem, köszönöm! Akkor az a vonal kilőve, nem nagy kár érte, gondolom ezt most
Egyébként léteznek kombinált T/C tunerek ilyen kis kütyükben, vagy csak álmodozom?
A linux kompatibilitással (bár fontos) ne foglalkozzatok, ráérek kideríteni, miként lehet működésre bírni az adott eszközt linux alatt, ha már vannak megfelelő jelöltek
Köszi! -
zichie
senior tag
válasz
Watt25 #14555 üzenetére
Hirtelen és erős széllökések esetében szokott lenni kockásodás, vagy pillanatokra jelkimaradás, de ez ritka eset. A vételt a felhőzet és a Sun Outage szokta befolyásolni, az utóbbi éves szinten csak néhány perc.
-
icon
senior tag
válasz
Watt25 #14516 üzenetére
Volt már az is, elhiheted... csak vissza veszik, 2 napos a kütyü... ha meg nem, lehet, hogy valaki fórumtársat felkérek Pestről, hogy próbálja már ki... még nem volt "szerencsém" olyan dologhoz, ami ennyire masszívan nem akart működni... ami megy kb. az a távirányító belőle...
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Watt25 #14278 üzenetére
Úgy értem, hogy STB, televízió készülék, tuner kártya, külső vevő egység, stb.
Mint ahogy írtam, ez magánvélemény. Nem kell vele egyetérteni! Szeretem a szeparált dolgokat. Szerintem tök kellemetlen, hogy ha egy kombi készülék valamelyik részegysége használhatatlanná válik, a többi funkciójáról is le kell mondani, pl. a javítás miatt. -
-
_ntamas
csendes tag
válasz
Watt25 #14131 üzenetére
Köszi!
Mindkét osztó fém, az egyik itt volt már a lakásban, a másikat már régóta cipelem magammal lakásról lakásra, eddig mindenhol rendben volt. A csatlakozó is fém az összes, menetes kötéssel, egyedül a lakásba érkező, falban lévő a hagyományos nem menetes hanem dugdosós fajta. És ha kijön a szerelő, mit fog tudni tenni? Lehet ezzel csinálni valamit? Ha pl. egy másik, rendes tv-t vennék akkor azzal is ugyanez lenne a helyzet?
-
golya87
őstag
válasz
Watt25 #14050 üzenetére
Én is kételkedek, ezért is érdeklődtem. Igen ez egy társasház, ráadásul 10 évnél fiatalabb. Megy sok felé kábel, szerintem világosban teszek egy újabb próbát, hogy felmérjem mi merre hány méter.
wassermann: Pont ez a probléma, hogy elgéggé gyenge jelet tudok fogni, így a "falból". Ezért akartam megkérni a közös képviselőt, hogy hívja ki az "embert"
De tőle azt az infót kaptam, hogy a koax kábel a T jóvoltából van ott, ahol. De sztem ez így nem teljesen fedi a valóságot. Ahhoz képest, hogy mennyire fiatal a ház, eléggé szocis állapotokat idéz a dokumentálatlanság...
Kernel: Akkor ezek szerint kereshetem a falban a koax kábelt és a szomszéd erkélyre szerelhetek egy saját antennát. F.ck yeah!
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
Watt25 #14011 üzenetére
látja a tunert az eszközkezelőőben mint af9035a usb device ( billentyűzet)
amikor homesysban vagyok, 2 tuerem van a win8nál gond nélkül észlelte mind2 öt szinkronban, most pedig ha az af es bevan dugva akkor nem emgy semelyik összezavarodik. ha kihúzom gond nélkül megy.a vlc látja adókat keresek és nem talál semmit,a dvb dream meg már be is fagy töle.pontosítok vlc nem tudom látja e mert megkell adni 1 tuner számot és nem tudom mit kell megadni.most már a blaze dtv is befagy szóval nem értem.eddig nem volt semmi -
Krissz5435
aktív tag
válasz
Watt25 #14001 üzenetére
Köszi, átolvastam. Én is gondolkoztam már kültériben, csak nem biztos, hogy a falra szerelést meg tudnánk rendesen oldani.
Ahogy néztem ahol lakok (Pellérd) Igen jó a vétel. Ha kültéri antennát veszek, akkor jó lenne egy ilyen:
Evolve DolphinVagy esetleg drágábbat vegyek, pl ezt:
Sencor SDA 610
esetleg ezt?
Sencor SDA 600Mivel az első kérdésre nem válaszoltál, akkor gondolom az a 6k-s is meg fog felelni. Vagy tévednék?
-
ocsi19
senior tag
válasz
Watt25 #13942 üzenetére
értelek Én, de én itt vettem: Synaps CHD-3100M
"Timeshift: élő adás megállítása és visszatekerése, így akár reklámok nélkül tévézhet"
,amúgy a gyári dobozán is fel van tüntetve, hogy "time shift".
Azt hittem, hogy a CX nem tudja a Timeshift-et, a sima 3100M igen...persze most már tudom, hogy az enyém is CX, de a belinkelt weboldalon - és nem a címében! - csak sima 3100M van feltüntetve.
Az eladó korrekt, azt mondta természetesen visszaveszi, mert Ő is csak a héten szembesült ezzel a problémával, de jobban örülnék ha lenne rá másik firmware, mert amúgy tetszik a cucc.
-
csendes
addikt
válasz
Watt25 #13887 üzenetére
Nálunk a T-HOME tripla IPTV+VOIP telefon+Internet optikai kábelen jön egy CISCO EPC3925-ös modem routerbe, [link], van rajta 2 telefon, 4 Ethernet kimenet. A routert a szokásos módon szabadon lehet konfigurálni, IP kiosztás, WiFi titkosítás, MAC szűrés, lehet mögé másik routert betenni, stb., sajnos a WDS nem jött össze. Az STB CISCO ISB2000 doboz [link], ha valakit érdekel a belseje is akkor itt meg lehet nézni: [link], kártya nincs.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Watt25 #13897 üzenetére
Ez igy nekem abszolut megfelelne, sőt.
Igazából felvenni amúgy sem szándékoztam. Akkor már csak be kell mennem a T-hez, kérnem egy 3. boxot és venni egy HDMI-DVI átalakítót. Nagyon szuper. Sokkal olcsóbb megoldás, mint egy tv kártya.
Nagyon szépen köszönöm a segitségeteket. -
-Rolika-
senior tag
válasz
Watt25 #13884 üzenetére
A helyzte az, hogy optikai kábelen jön be T-s cucc a lakásba egy Huawei központi egységbe és ebből megy ki a TV 2 boxba. Öcsém gépében egy Leadtek Winfast DTV1800H-as tv kártya van, nekem is valami ilyesmi kellene, de iponon alig látok kártyákat, inkább csak USB-s külső cuccok vannak, ezért nem tudom, hogy nekem melyik lenne jó.
Rossz topikban tettem fel a kérdést? -
csendes
addikt
válasz
Watt25 #13835 üzenetére
Ha valaki CAM modul helyett USB-s kártyaolvasóba rakja az előfizetői kártyát, és ehhez valamilyen szoftveres CAM emulációt (softCAM), például oscam-et használ, még nem feltétlenül minősül szerződésszegésnek, (kivéve ha a szolgáltató ezt külön tiltja, vagy előírja, hogy csak az általa biztosított STB-t vagy CAM modult szabad használni). Ha ezt megosztja, akkor már általában igen, kártérítési pert lehet ellene indítani. Ha ezt pénzért teszi, az bűncselekmény. Ha valakinek nem tetszik, hogy a digitális szolgáltatásnál minden készülékért fizetni kell - általában a második, harmadik készülékért kedvezőek a díjak - maradjon az analóg kábelnél vagy nézzen FTA-t. Havi 299 Ft-ért megéri kockáztatni, hogy valakinek az IP címe bekerül egy interneten keringő nyilvános kártyamegosztó szervereket tartalmazó listába, mint ahogy az általad említett oldalon leírják?
-
radio11
tag
válasz
Watt25 #13835 üzenetére
off
ha egyszer sokat nyernék mondjuk a lottón akkor megvalósitanám régi álmomat. Kiköltöznék egy festői tanyára, fúrott kutat, napelemeket, szélkereket szerelnék fel, kisfogyasztású háztartási eszközöket és ledes világitást szerelnék fel. Fűtés és melegviz fatüzeléses alapon menne. Telefon, internet és a mindigtv előre fizetve lenne és a büdös életben nem zargatna a postás a rohadt sárga csekkekkel.
Talán ezen kis személyes hangvételű vallomás után érthető, hogy miért érzek huzalmat az előre fizetős variáció felé. Ott nem kell csekket várni, nem kell szerződést felmondani, hűségidőt kivárni, ha jobbat találok/megunom stb. -
CoolBoy323
nagyúr
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Watt25 #13730 üzenetére
Igazad van, MindigTV-hez. A hazai áruházi kínálatot átnéztem, (Alcor, Strong, Synaps, Waytech), de a fórumok tanulsága szerint nincs egy olyan se, amelyikre a többség azt mondja hogy ezt vedd, mert ebben viszonylag jól megoldottak mindent és vállalhatóbb mint a többi. Gondoltam hátha van olyan kevésbé ismert vagy reklámozott típus, ami talán nem a legolcsóbb, de az ember szívesen és nem bosszankodva használja.
-
csendes
addikt
válasz
Watt25 #13699 üzenetére
Nekem Linux alatt az a tapasztalatom, hogy a programoknál verzióváltásnál (illetve az általuk használt kodek verziók váltásánál) lehetnek ilyen gondok, pl. Kaffeine, mplayer, vlc. Egyrészt RTL Klub és TV2 más hangkódolást használ, másrészt Budapesten az RTL Klub és a TV2 nagyobb frekvencián jön, rosszabb a vétel, több a hiba, nem mindegy, hogy a szoftver mennyire képes ezt kezelni. Persze egy jó antennával kevés a hiba is, azzal érdemes kezdeni.
-
retesz147
addikt
-
cigam
titán
válasz
Watt25 #13660 üzenetére
Van benne ráció, hisz lehetne multi-bitrate is... Egy, a rendszert nem ismerő feltételezheti, hogy a digitáis tv is skálázódik a vételi lehetőségek függvényében (kicsi antennajel=kicsi sávszélesség (kissebb felbontás, rosszabb minőség), nagy antenna jel=nagy sávszélesség (nagyobb felbontás, jobb minőség)
Persze ez nem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged