- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Milyen monitort vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakitm
tag
válasz
wassermann
üzenetére
Elméletileg nem látok rá, ugyan az adó fent van a hegy tetején, mi meg a hegy oldalában(Mecsek), de konkrétan nem látni a TV toronynak még az antennáját sem. Az általad linkelt oldal grafikonja is ezt támasztja alá, hogy elvileg több helyen érintkezi a közvetlen rálátást mutató vonal a földfelszínnel és pár helyen metszi is.
-
Bakitm
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Beállítottam mindent. Távolság a toronyhoz képest 1.7 km, azimuth(nem tudom ez mi) 321.9°. Mikor a terrain profile-t néztem akkor viszont kiadta, hogy a piros vonal 2-3 helyen metszi földfelszínt. Gondolom akkor le vagyunk árnyékolva, ergo gondolom nem igazán fog ez nálunk menni.
-
-
Bakitm
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Értem köszönöm!
Akkor az lenne még a kérdésem, hogy mit próbálgassunk, hogy összehozzuk az adást? Az antennánkon az erősséget állítgattuk, de semmit nem vettünk észre.
Nem vagyok egy nagy műszaki szakember, így próbálgattuk a tv-hez kötni a scart mellett az rf-outon egy kábellel pluszban, semmi változás.
Manuális keresésnél végigléptetem az egész tartományt, de a minőséghez nem ír semmit. Most akkor vagy az antenna szar vagy nem tud kommunikálni az antennával a box. Mindenféle ötletre vevő vagyok. -
Bakitm
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Orion DVB-T R800-as set top boxunk és egy Philips SBCTT750-es antennánk. Ahogy néztem az antenna képes UHF és VHF sávok vételére, viszont bárhogy is próbáltuk, nem tudtuk a csatornákat befogni vele a boxon. A furcsaság az, hogy ha a set top boxban az antennaerős menüpontot be akarjuk kapcsolni, akkor azt automatikusan kikapcsolja, ha kilépünk a menüpontból. a Kézikönyve ezt írja a boxnak: "Antenna bekapcsolása: Engedélyezze Antenna funkciót, ha egy külső aktív antenna van csatlakoztatva."
Lehetséges, hogy azért kapcsolja ki automatikusan az opciót, mert a külső antenna alatt kültérire gondolnak és nem szoba antennára? Illetve , hogy magával a fent említett set top box-al és antennával képesek-e lennénk fogni a digitális adást?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Sorozatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- iPhone topik
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Újabb 20 db Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3459,94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest