- Androidos tablet topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Monitor hiba topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakitm
tag
válasz
wassermann #14391 üzenetére
Elméletileg nem látok rá, ugyan az adó fent van a hegy tetején, mi meg a hegy oldalában(Mecsek), de konkrétan nem látni a TV toronynak még az antennáját sem. Az általad linkelt oldal grafikonja is ezt támasztja alá, hogy elvileg több helyen érintkezi a közvetlen rálátást mutató vonal a földfelszínnel és pár helyen metszi is.
-
Bakitm
tag
válasz
Kernel #14389 üzenetére
Beállítottam mindent. Távolság a toronyhoz képest 1.7 km, azimuth(nem tudom ez mi) 321.9°. Mikor a terrain profile-t néztem akkor viszont kiadta, hogy a piros vonal 2-3 helyen metszi földfelszínt. Gondolom akkor le vagyunk árnyékolva, ergo gondolom nem igazán fog ez nálunk menni.
-
-
Bakitm
tag
válasz
Kernel #14384 üzenetére
Értem köszönöm!
Akkor az lenne még a kérdésem, hogy mit próbálgassunk, hogy összehozzuk az adást? Az antennánkon az erősséget állítgattuk, de semmit nem vettünk észre.
Nem vagyok egy nagy műszaki szakember, így próbálgattuk a tv-hez kötni a scart mellett az rf-outon egy kábellel pluszban, semmi változás.
Manuális keresésnél végigléptetem az egész tartományt, de a minőséghez nem ír semmit. Most akkor vagy az antenna szar vagy nem tud kommunikálni az antennával a box. Mindenféle ötletre vevő vagyok. -
Bakitm
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Orion DVB-T R800-as set top boxunk és egy Philips SBCTT750-es antennánk. Ahogy néztem az antenna képes UHF és VHF sávok vételére, viszont bárhogy is próbáltuk, nem tudtuk a csatornákat befogni vele a boxon. A furcsaság az, hogy ha a set top boxban az antennaerős menüpontot be akarjuk kapcsolni, akkor azt automatikusan kikapcsolja, ha kilépünk a menüpontból. a Kézikönyve ezt írja a boxnak: "Antenna bekapcsolása: Engedélyezze Antenna funkciót, ha egy külső aktív antenna van csatlakoztatva."
Lehetséges, hogy azért kapcsolja ki automatikusan az opciót, mert a külső antenna alatt kültérire gondolnak és nem szoba antennára? Illetve , hogy magával a fent említett set top box-al és antennával képesek-e lennénk fogni a digitális adást?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Androidos tablet topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest