Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
válasz
Tailor21 #12046 üzenetére
köszi a sok-sok segítséget átnyalom
Jelenleg Optanetnél vagyok, csak necces na, kár hogy T-home nem működnek együtt, remélem 1x jön az optanet az én utcámba, bár addigra szerintem lesz jobb itt csak legyen lovém rá
Inkább ne működjön együtt a T-home szolgáltatóval mert van ami nem elérhető a T-home szolgáltatónál
izémizé:
Valami Adsl-ről olvasok a leírásban, egyből a Invitel jutott eszembe, ha jól emlékszem ilyen helyen is szolgáltatnak, állítólag invitel is van az utcámban nem csak T-home, Optanet nincs az utcámba, tudom furi de nincs, nem minden utcában építették ki a hálózatukat az Optanet
Úgy tudom az Optanet bajban van anyagilag vagy rosszul tudom? (csak kérdezem )
-
Tailor21
csendes tag
válasz
Kernel #12044 üzenetére
Itt látható a felbontások arányai.
Úgy szoktam mondani, ha közelebb ülök olyan mint egy rosszabb minőségű youtube videó ha messzebb akkor már másabb, de valahogy mégis szebb mint a hagyományos tévén.
Erről nem tudok: ˝A fő gond azonban – és erről a szolgáltatód is igyekezett hallgatni –, hogy ők azok, akik a bitrátán technikai okból spórolnak, itt főleg amiatt romlik a minőség.˝
Valószínű az is nagy tényező hogy milyen távolságra laksz az adótól. Nálam a jelerősség 65% viszont a jelminőség még mindig 100%!
Jelerősséget nyáron a zivataros időszakok befolyásolják a vastag felhőzet ˝elállja az utat˝ így nincs adás, de ez nem szolgáltató hiba.@hamika
Itt megtalálod a vételkörzetet 104. oldal. És több kérdésre is választ kaphatsz még.
Ha esetleg mégsem tudnád fogni mert túl messze laksz, akkor se csüggedj mert kábelTV-kel is együttműködnek! -
Kernel
nagyúr
válasz
Tailor21 #12035 üzenetére
Az AD100-as dekóderem max. 720x576 aktív pixelre képes PAL frekvencián, tehát jelentősen elmarad a HD formátumtól. A másik meg hogy SCART kábel a csatlakozó az is ronthat.
Ha nem is maga a csatlakozó, hanem inkább a D --> A --> D konverzió, ami ront a képen. Miután SCART-on csak analóg PAL/NTSC szabványú videojel mehet.
A PAL nem frekvencia, hanem szabvány, ami egyebek mellett meghatározza 720x576-os felbontást, 50 Hz interlaced módon. A szabvány leírja még az analóg színkódolás technikáját is (RGB -> kompozit), ami a digitális adásban ma már nem játszik szerepet, de az SD paraméterek attól még érvényesek a digitális videóra is.
De egyébként még ebből a felbontásból is lehet nézhető képet kihozni, jobbfajta TV-k ugyanis egész szépen fel tudják skálázni. Utána már csak kicsit távolabb kell ülni a TV-től, hiszen természetes, hogy a nagyméretű kijelző jobban kihozza az alacsony felbontás hiányosságait. Tehát itt nem csak a Full HD-n van a hangsúly, hanem fizikai méreteken is. Ha a méretnövekedés arányában távolabb ülünk a kijelzőtől, akkor nagyjából ki lehet hozni ugyanazt az SD minőséget, amit egy képcsövesnél közelebbről.
A fő gond azonban – és erről a szolgáltatód is igyekezett hallgatni –, hogy ők azok, akik a bitrátán technikai okból spórolnak, itt főleg amiatt romlik a minőség.
Hiszen meg lehet nézni például az RTL Klubot a magasabb bitrátájú UPC-kábelen, és szűk sávszélességet nyújtó MinDigTV-n. Azonos SD felbontás, mégis utóbbi (némi túlzással) szinte csak állóképek és rajzfilmek átvitelére alkalmas. Nagyobb mozgásoknál már esik szét.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van egy kártyás dvb-t-s dekóderem meg van egy sima ami csak a szabadon foghatókra van.Nem lehetne valahogy megosztani a kártyát a 2 dekóder között?
-
hamyka
senior tag
válasz
hamyka #12033 üzenetére
rendben van beletörödöm ha nincs Privat spice de ha ezek benne vannak akkor nem rossz ez a HD családi csomag 83 csatornával
M1/M2/DUNA TV/DUNA WORLD (Mindig tv szerint a Duna World a Duna 2, ha így van nem értem miért kell más névre átkeresztelni de mind1) /
HD Családi 83 csatorna 8600 ft
Cartoon netwoork/Disney Channel/Kidsco/Minimax/animax/MTV hungary/Muzsika Tv/Nickelodeon/
NÓta TV/Prizma Tv/ Discovery-channel/ ( ha ezek vannak akkor szuper de ebből már nem engedek
)
nem értem hogy a: M1/M2/Duna Tv/Duna world/rtl klub/tv2/ mérnincs benne a csomagban mikor
ezek ingyenesek ( mondjuk néha szoktam belenézni)
gondolom korlátlanul nézhető vagy tévedek?
pontosan mennyibe kerül a 8600 ft-os havidíjon felül? csak kérdezem
akkor ez mikro hullámú vagy mi az ördög?
-
Tailor21
csendes tag
válasz
hamyka #12039 üzenetére
Na akkor ez micsoda:
HD Családi
83 digitális TV csatornával ? ( Most olvasom hogy műholdas, akkor jó lenne nálam is?HD> Hello Didital rövidítés
Az imént megoldódott a CA modulal kapcsolatos kérdésem is:
sat.tv szerkesztőjének is az van mint nekem
sat-tv-radio.hu
Ez a tv tudni fogja a HD adásokat, elég lesz csak kártyát igényelni. A kártya típusától függ, hogy milyen dekóder modult kell még pluszban vásárolni (Cryptoworks vagy Conax CAS7, nem tudom melyiket adják most) vagy bérelni a Hello Digitaltól. Nekem Samsung tv-ben van Cryptoworks modul és Hello Digitalos kártya. -
Tailor21
csendes tag
válasz
Watt25 #12036 üzenetére
Igazából nem vagyok benne biztos hogy mik azok az adatok de néhány nézett csatornák mellettük meg adatok.
Ilyen menüpontok vannak:
Subscriptions
PPV Eents
IPPV Events
One Way IPPV EventsEgyébként azok a felsorolt falvakban a garantált az adás!
Ha netán még sincs ott a lakhelyed, de tudod hogy rálátsz az adóra olyan a terület adottságod akkor tudod te is fogni! Jó nem Debrecen, Győr, Zala megyére gondoltamÉn Kunszentmiklósi vagyok nyáron szép időben még a hegyeket is látom sőt az adótorony legfelső piros lámpáját is
-
hamyka
senior tag
válasz
Watt25 #12038 üzenetére
Látom kicsit belebonyolodtunk szóval még 1x:
1. csak érdeklődésképp kérdeztem a Mindig Tv-ről hogy mely set top-box/dekóder/vevőegység (min 1 hogy hívjuk szerintem ugyanaz) lenne a jó ezt tisztáztuk hogy DVB-T tunerű kell aki nem akar kódoltat, csak az ingyenest nézzni
2. Én kódoltat nézek, mint pl-ul: Discovery Channel, gondolom kódolt, vagy a fene tudja a bőség zavarában bele lehet zavarodni
3. kábeltv szolgáltatáshoz öngyilkosság venni set-top-boxot mert úgy is ugyanazok jönnek be rajta mint a saját készülékükön vagy tévedek? központilag úgy is ők irányítanak
Na akkor ez micsoda:
HD Családi
83 digitális TV csatornával ? ( Most olvasom hogy műholdas, akkor jó lenne nálam is? de akkor miért nincs a listában a település neve? vagy nem szokták felsorolni az összeset ? )Bocsi de már én is belezavarodtam picit
ja annyit hozzá tennék hogy nincs HD képességű tv-m,scartos csatlakozású van
-
hamyka
senior tag
válasz
Tailor21 #12026 üzenetére
ezt írják az oldalukon :
A Hello Digital szolgáltatás által lefedett települések
Adony, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Aporka, Baracska, Beloiannisz, Besnyő, Biatorbágy, Bicske, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Ceglédbercel, Csömör, Csörög, Dabas, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunaújváros, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Érd, Erdőkertes, Etyek, Felsőpakony, Fót, Gárdony, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hernád, Inárcs, Iváncsa, Kakucs, Kápolnásnyék, Kerepes, Kiskunlacháza, Kistarcsa, Kulcs, Kunpeszér, Kunszentmiklós, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Mány, Martonvásár, Mogyoród, Monor, Monori Erdő, Nadap, Nagytarcsa, Ócsa, Őrkény, Pázmánd, Pécel, Perkáta, Péteri, Pettend, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pócsmegyer, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Ráckeresztúr, Ráckeve, Rád, Seregélyes, Solt, Solymár, Surány, Szabadegyháza, Szabadszállás, Szada, Szalkszentmárton, Szár, Százhalombatta, Szentendre, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Taksony, Tárnok, Tass, Tordas,Tököl, Törökbálint, Újhartyán, Újlengyel, Üllő, Üröm, Vác, Váchartyán, Vácrátót, Vasad, Vecsés, Velence, Velencefürdő, Veresegyház, ZichyújfaluÉn sajnos kiesek mivel nincs benne a listában
-
Watt25
veterán
válasz
Tailor21 #12035 üzenetére
Szó szerint nézve az SD felbontása szabványos, azon nem lehet változtatni. A bitrátán lehetne növelni, vagy MPEG2 helyett MPEG4-et alkalmazni, ezzel lehetne jobb minőséget elérni, de nem felbontásnöveléssel. (Akkor az már nem SD lenne.)
"és rájöttem, hogy figyelik az adásokat melyiket mennyi ideig nézünk stb."
Ez azért nem lehetséges, mert a kommunikáció egyirányú. (Főleg műhold esetén tuti.) -
Tailor21
csendes tag
válasz
Watt25 #12031 üzenetére
˝Egyébként apósoméknál van ilyen mikrós HelloHD. Szerintem a képminősége a műholdas DIGI-vel egy szinten van, vagyis undorítóan szar. Legalább is az SD adásoknak. ˝
Egyetértek veled! A hagyományos tévén kiváló a képminőség, de ha a FullHD 106cm-es tévére tekintek jelentős a minőségromlás.
TV vásárlásakor ugyan figyelmeztettek, hogy a hagyományos SD adás nézésekor a FullHD tv-n rosszabb a képminőség hiszen azért HD tévé hogy azt nézhessünk rajta.Az AD100-as dekóderem max. 720x576 aktív pixelre képes PAL frekvencián, tehát jelentősen elmarad a HD formátumtól. A másik meg hogy SCART kábel a csatlakozó az is ronthat.
Egyébként az SD adás felbontását is lehetne növelni, ha a műsorgazda így döntene.
Ez a válasz kaptam még anno a Hello HD-tól: ˝ Az, hogy 2013 januárjától változnak-e a csatornák felbontásai az nem a szolgáltatótól függ elsősorban, hanem a műsorgazdától. Ha ők nem változtatnak akkor a szolgáltató sem tud változtatni rajta.˝@Watt25 Én mint írtam a Hello Digitalnál vagyok a parabola antennám a Szécsényi-hegyi adóra van állítva nem műholdra. Az Antenna Digital és a Hello HD összekötötték magukat 2 éve mivel a Hello HD már a csőd szélére került a maga 2500 előfizetőjével így a digitalnak jól jöttek a +emberkék. Közös működéssel folytatják gyakorlásukat.
Maga a Hello HD adásáról nem sok mindent tudok egyet biztosan kevesebb a csatornájuk, de viszont drágább valószínű azért mert a dekóder képes felvenni, HD, megállítani stb.
Viszont náluk a dekódert akár a sajátod is lehet nem kell bérelgetni.Érdekességként még leírom, hogy tavaly átváltottak 16:9 képarányra a dekóderek aránya viszont továbbra
is 4:3 maradt 1 évig úgy néztük az adásokat, hogy 10cm levolt vágva!
Tegnap jöttem rá hogy nekünk kell átállítani 16:9-reAnnyiban viszont jó volt hogy sehol sem látszódott a korhatáros karika
Bátorkodtam még egy kicsit turkáltam a kulcskártya adataiban is és rájöttem, hogy figyelik az adásokat melyiket mennyi ideig nézünk stb.Elnézést a hosszú irományomért már megint!
-
-
Watt25
veterán
válasz
Tailor21 #12026 üzenetére
Mivel 15eFt-ot kérnek a csak kártya aktiválásra, nem hiszem, hogy a boxból kivett kártya működik másban. Akkor hogy nyúlnának le?
Egyébként apósoméknál van ilyen mikrós HelloHD. Szerintem a képminősége a műholdas DIGI-vel egy szinten van, vagyis undorítóan szar. (Legalább is az SD adásoknak. HD náluk nincs.) -
vkp
aktív tag
válasz
Kernel #12029 üzenetére
Kaptam is onnan választ, linux alá tbs kártyát és smargo kártyaolvasót javasoltak, ci/ci+ modul nem kell.
Nekem csak az a bajom, hogy én windows media centerrel szeretnék tv-t nézni, ráadásul HD csatornákat.
Erre senki nem írt még olyat, ami tutira működne, így meg nem merek venni semmit.
-
Kernel
nagyúr
-
vkp
aktív tag
Írtam az UPC Direct-nek, hogy milyen kártya, milyen ci vagy ci+ modul kell ahhoz, hogy HD adást lehessen nézni, kedves levelet kaptam válaszul:
"Köszönettel vettük a UPC DTH S.á.r.l.-hoz érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.
Kártya kompatibilitás miatt az Ön lakhelyéhez közel eső forgalmazói pontunkkal a kapcsolatot felvenni szíveskedjen.
Az Ön lakóhelyéhez legközelebb eső pontról a hu.upcdirect.com oldalon tájékozódhat."Helyi értékesítési pont szó szerint ezt mondta:
"Mi antennát tudunk szerelni, de azt jól. Azt, hogy milyen doboz mivel megy, pont nem érdekel minket"
-
Tailor21
csendes tag
válasz
Kernel #12021 üzenetére
Tehát ha megvásárolom ezt a CA modult és a Hello Digital kártyát kiveszem a jelenlegi AD100-as dekóderemből belehelyezem a tv-be, akkor működnie kell a csatornáknak?
Nincs kártya dekóder párosítás a szolgáltatómnál??Mint már írtam nem szeretnék igényelni tőlük HD dekóder, így is sokba kerül a havidíj ezért szeretnék más módhoz folyamodni, ha van rá lehetőség. Szeretném kihasználni a tv tulajdonságait.
@Kedves: hamyka!
HelloHD egy speciális szolgáltató. Bár földfelszíni sugárzást végez, de DVB-C rendszerben, frekvencia tartományban teszi. Vagyis a vételhez egy megfelelő antenna és egy DVB-C set-top box szükséges. Ez volt korábban az Antenna Hungária AM mikro szolgáltatása, mely később Antenna Digital lett, majd azt eladták és lett belőle a HelloHD.
HD_HHD_csatonakiosztás_listaár 20130110-től.pdf Természetesen az árak hűségnyilatkozat nélküliek 1 éves hűségi árak itt.
Én ez évtől fizetek 6610ft-ot (családi csomag 83 csatorna 2 dekóder)
Internetük szerintem van ennél jobb szolgáltató is a netre. Én mivel a Hello Digitalnál vagyok parabolás vétel mikrohullámú Budapesttől 65 KM-re a jelerősség 65% tehát eleve 35% netkiesésem lenne!Mindezek ellenére a TV adás tényleg nagyon jó minőségű én 13 éve vagyok tagjuk még sosem volt adásfennakadás csak ajánlani tudom!!
A csatornák is a legjobban vannak összeválogatva hiszen kevesebb mint 10 csatorna külföldi a többi mind magyar!CA modulokról itt egy bár régebbi fórum de hasznos lehet másnak is.
Tehát ha valaki tudna segíteni a CA modulal kapcsolatban megvegyem-e mert működni fog vele is stb. azt megköszönném.
Egyébként annyira irigykedem ezek a bolti dekóderek iránt képesek felvenni, HD stb. az áruk is kifizetődő!
Már több 10 ezret kifizettem a szolgáltatónak a dekóder bérlése miatt
Vajon hány évet kell még kivárni, hogy a HD adásért se keljen többet fizetni. -
hamyka
senior tag
válasz
Watt25 #12022 üzenetére
Ha meg szabad kérdezni milyen ez a hello ?
azt még vágom hogy ha van valakinek dekódere és elfogadja a hello kártyát ( gondolom a wayteq 95 cx nem jó hozzá mert csak a mindig tv szabad illetve kódolt adásaihoz jók ) de net hogy lesz tőlük? gondolom kábeles internetjük van vagy rosszul gondolom?
Szegvár, Szentes nincs benne így gondolom aki arrafele valósi kiesik
-
Watt25
veterán
válasz
Tailor21 #12018 üzenetére
Amennyiben rendelkezik saját tulajdonú Set Top Box-al, lehetőség van csak Hello HD kártya igénylésére is.
15k-ért aktiválják is... Megéri... -
Kernel
nagyúr
DVB-T tuner biztosan nem jó hozzá, csak C. Konkrét típust nem tudok, de ezek szabványosak, mint ahogy a nálunk forgalmazott DVB-C tuneres TV-k is simán működnek a DIGI-kábelen. Sőt, a UPC-kábelt is veszik, csak az titkosítottként jelenik meg, így persze nem jön össze. A DIGI viszont nem kódolt.
De én hirdetési oldalakon is láttam már ilyet, Vatera, Express stb., hogy DIGI-kábelen garantáltan működő tunert árusítottak.
-
hacsa
tag
Sziasztok,
Egyik ismerősömnél jártam és rájöttem (nála gyönyörű volt a Digi adása), hogy a még 2007-ben vásárolt Philips 32PFL3312/10 LCD tv-émben nincsen DVB-C dekóder. Segítenétek, hogy mi lenne a legegyszerűbb formája, hogy az LCD-n tudjam a DIGI-t digitálisan nézni? Esetleg egy mezei DVB-T dekóder is alkalmas hozzá? Előre is köszönöm! -
wassermann
Topikgazda
válasz
Tailor21 #12018 üzenetére
A linkelt leírás szerint a TV-d DVB-C és DVB-T kódolást ismer. Ez azt jelenti, ha a kábelTV-re dugod a kódolatlan HD adást előfizetői kártya nélkül is tudja, vásárolt kártyával pedig a kódoltakat is. A leírás szerint a DVB-S-t nem ismeri, emiatt műholdas vételre önmagában nem képes
-
Tailor21
csendes tag
Panasonic VIERA TX-P42U20E televíziónk van amihez tartozik CA modul foglalat is, ha vásárolok egy ilyet és a Hello Digital kártyát belehelyezem a TV képes lesz a HD adásokat HD felbontásban is mutatni?
Sajnos az AD100-as dekóderem nem képes a HD adáasra.
Az ilyenben sajnos nem vagyok tájékozott annyit tudok, hogy a másik szolgáltatónk (kábelTV) ők 4db HD adást biztosítanak DVB-T üzemmódban. Tehát semmi dekóder nem kell hozzá és szép 1920 x 1080 pixel
http://www.wayteq.eu/hu/node/280Régebben Antenna Digital volt ekkor még nem használtak párosított eszközt most tudja valaki, hogy van náluk?
Mert ha párosított, akkor nem tudok semmit tenni muszálj lesz HD dekódert vagy CA Modult tőlük igényelnem.
Ami + kiadás havonta.A segítséget köszönöm!
-
ferob
őstag
Melyik szolgáltatók jöhetnek akkor szóba (kábel vagy sat), ha én egy saját CI+-os modult szeretnék használni a tévémben (tehát nem párosítják össze) az ő kártyájukkal (HD csomaggal) úgy, hogy ne kelljen még a modulért is külön havidíjat fizetni?
Ha kábeles és sat lehetőség is van, akkor mindkét lehetőséghez külön-külön, pontosan milyen fajta modulra van szükségem és ezt hol tudom megvenni (esetleg közvetlen linkek)?Plusz szeretnék ez mellé még egy boxot is a másik régebbi típusú tévémhez ezen előfizetés vételére, így ehhez is szeretném megtudni, hogy milyet érdemes megvásárolni külön-külön mindkét (kábel, sat) lehetőséghez (esetleg közvetlen link)?
Valamint olyan kérdésem is lenne, hogy sat megoldás esetén (mivel jelenleg analóg kábel előfizetésem van) mi szükséges, miket és milyet érdemes megvásárolni a kiépítéséhez (esetleg közvetlen link a dolgokhoz)? Mert egyáltalán nem tudok ezekről konkrét naprakész dolgot.
Köszönöm előre is.
-
hamyka
senior tag
válasz
andatti #12015 üzenetére
köszi-köszi aszem már néztem, jé te is Szentes közelében laksz? én olyan 15-20 km
ezeket hogy kell értelmezni? :
Név Szentes
Pozicíó: 46 37 25.8 N 20 16 56.8 E
Régió: Csongrád
Földrajzi magasság: 83 cm ??
egyik boltól is kaptam kis segítséget, ezeket az adatokat én néztem meg magamnak, ja ezt az oldalt ajánlották:
,, A legközelebbi adókat itt nézheti meg: http://www.dvbtmap.eu/help.html. Állítsa át a nyelvet magyarra és keresse meg a "A LEGKÖZELEBBI ADÓK TÉRKÉPE" című bekezdést. Olvassa el a leírást, majd kattintson a bekezdés címére. ,,
-
andatti
senior tag
válasz
hamyka #12010 üzenetére
http://mindigtv.hu/lefedettseg
Nem tom aktuális-e még, de ezen a linken láthatod a gerincadókat és a kisebbeket is... Nekem Szentesre néz az antenna, bár az jó messze van ide, de erős, 100 Kw-al ad. Hátránya, hogy csak a "sima" bővítést szórják még, a 17 csatornához, de a családi már nincs benne, ahhoz kisebb teljesítményű adókat kell vadászni a közelben...
Mondjuk elég nagy hség a részükről, hogy a gerinc ad 100-al, a családi meg jön 2,3-al, holott, ha nincs elég térerő, a vásárló is meggondolja, ha viszont van térerő a fizetősre, az kidobott pénz, mert drága és még stabil vevőkör sincs... szerintem a 30-as csomag inkább kísérleti jelleggel van, nem akarnak kockáztatni, ezért adnak ilyen pici teljesítményű adókkal...
jah, ui. köszönöm a nekem adott válaszokat, és segítségeket!!!!
-
-
hamyka
senior tag
válasz
Kernel #12007 üzenetére
Na felmentem a mindig tv honlapjára megnéztem a videókat, okosabb lettem megint köszi
azt mondja a videón a csávó idézem: ,, ahol az analóg adásokat is tudták nézni az antenával úgy az a antenna is jó lehet a vételre meg blablablablabla,,
térképen megnéztem, piros az jó
illetve valaki linkelt itt nekem 1 oldalt ahol meglehet nézni hol van a legközelebbi adó, ezt a linket nem találom tudtok segíteni? előre is köszi
ui: a csávó a videón szintén scartos tv-ről dumál, nekem is ilyen tévém van
üdv
ui: köszi a sok-sok segítségeteket
-
hamyka
senior tag
válasz
Kernel #12007 üzenetére
Értem,értem
huu ilyen bolt itt nincs sajnos
Legközelebbi Szentesen van a Euronics ( vagy ha úgy tetszik spektrum ez a régi neve
) kétlem hogy ők antenna szerelők lennének
esetleg sat.hu oldalról rendelni? vagy honnan érdemes? ebben tudtok segíteni?
köszi az eddigi segítségeteket
-
Kernel
nagyúr
válasz
hamyka #12005 üzenetére
Kártyafogadós készülék és kártya használatával lehet fogni a kódolt adókat is. Tanulmányozd a MinDigTV honlapját, ott minden le van írva lényegében, vannak akciós dekóderek is.
Vagy itt is: http://www.mindigtvextra.hu/MinDig_TV_Extra_musorcsomagok
Konkrét típust nem tudok ajánlani, a mostaniakat nem nagyon ismerem.
Antenna mindig a helyi vételi körülményektől függ. Van, ahol tetőantenna szükséges, máshol szobaantenna is elegendő lehet, ezt így látatlanban nem lehet megmondani, hogy nálatok mekkora a jelszint.
Általában azt szoktam javasolni, hogy aki végképp nem ért hozzá, inkább keressen fel a lakóhelyén egy antennás szaküzletet, ha van. Mármint olyan üzletre gondolok, ahol az eladó maga is antennaszerelő, mert ők jól ismerik az adott területet, és a célra leginkább alkalmas megoldást tudnak javasolni. Vagy akár még vissza is cseréli az antennát, ha nem válna be, így nem lesz kidobott pénz.
Másik lehetőség, hogy akkor kísérletezni kell, már meglévő antennákkal, utána ahhoz képest venni egy jobbat, ha nem működne.
-
azbest
félisten
válasz
hamyka #12005 üzenetére
Nos, mivel túl általános és pontatlan a kérdés, így nem lehet rá pontos választ adni.
Melyik szolgáltató adását akarod nézni?
Van amelyiknél csak az ő általuk biztosított készülék használható.Milyen fajta adást szeretnél nézni? Nem mindegy, hogy kábeleset (dvb-c) vagy műholdasat (dvb-s2) vagy antennával fogható (dvb-t = mindigtv) vagy ha nálatok iptv alapon megy, az megint más eszközt és lehetőséget jelent.
Ingyenes magyar adást legfeljebb dvb-t-vel nézhetsz, de az nem kábeles. Abból kapni sokféle kártyaolvasós készüléket is. DE ez nem jó kábeltévés vételhez.
Szóval a lényeg, hogy találd ki melyik szolgáltatónál és milyen szolgáltatást szeretnél.
-
hamyka
senior tag
válasz
Kernel #12004 üzenetére
aha kicsit értem
elsőre az az:
ingyenesen fogható csatornákra melyik dekórdert ajánlanátok? illetve milyen antennát hozzá?
kódolt csatornák :
szóval azt mondod nem jön be egy kódolt csatorna sem? akkor miért árulnak kódolt csatornákhoz tunert? nem értem
kábel tv:
itt ahol én lakom nincs digi, esetleg a parabola antennás szolgáltatásukat tudnám igénybe venni az meg kérdéses hogy itt milyen, tetőre egyéb okok miatt nem akarom feltenni
remélem így már érthetőbb vagyok
Bocsi ha nem voltam érthető de annyi a választék a dekorderekből mint égen a csillag
-
Kernel
nagyúr
válasz
hamyka #12003 üzenetére
Enigma csak a rajta futó Linux operációs rendszer fantázianeve. De némi zavar lehet nálad a rendszerben, nem nagyon érteni, hogy mit is akarsz voltaképpen. Kódolt adókat például úgysem tudod behozni ingyen, egyikkel sem.
DVB-T (Terrestrial, vagyis földi digitális adás, MinDigTV)
DVB-S (SAT, vagyis műholdas adás.)ha valakinél bent van a kábel tv, és nem azt akarja használni amit a kábel tv szolgáltató ad hanem külön vesz eszközt, én erre azt mondom hogy totál esélytelen, úgysem fogadják el, ( legalábbis én szerintem) ha el is fogadják nagyon nagy cirkusz árán, mert szerintem ragaszkodnak ahhoz amit ők adnak.
DIGI-kábel például egyáltalán nem ragaszkodik hozzá, hiszen bármelyik DVB-C tuneres TV-t (is) rádughatod, kapásból működik. Szerintem még örülnek is, hogy ezzel a részével nem kell foglalkozni, ami akár a szolgáltatás árát is csökkentheti, növelve ezáltal a piaci előnyt.
Továbbá nem tudják letiltani magát a készüléket, ez nem így működik, nem kártyás vételről beszélünk. Digikábelen a lépcsőházi elosztószekrényben, illetve utcai oszlopon beiktatott sávszűrőkkel állítják be az előfizetett csomagot. Vagy kapcsolják le a nemfizetőket. Legalábbis koaxon, mert amúgy van már optikai rendszerük is, ahol az üvegszál bemegy a lakásba is, adnak hozzá egy modemet, arról jön minden (TV, LAN, telefon).
De most már a UPC is meghátrált, a TV-be dugható kártyafogadós egység használatával nincs szükség a médiaboxra. Saját boxot itt viszont nem is tudsz használni, hacsak nem az említett kártyafogadós kombinációt, de annyi erővel már UPC-boxot is kérhetsz.
-
hamyka
senior tag
válasz
wassermann #1 üzenetére
Találtam egy ilyet a neten :
Na ez pont olyan amit nem ajánlanál:
MPEG2-es, de állítólag tudja az Enigma 2-t, mi az a enigma2?
vagy jobban megéri ez? : [link] ez MPEG4-es,
segítséééééééég
ui: lehet már linkeltem
Annyi van belőlük mint égen csillag
szal konkrét választ kérek arra ha valaki csak az ingyenes adást akarja nézni, illetve ha a kódoltat is ( és persze mellette az ingyenes is)
előre is köszi a sok-sok segítséget
és mind2 mellé ajánljatok antennát vagy az is jó amit megemlítettem az a 30 dB?
-
hamyka
senior tag
válasz
hamyka #12001 üzenetére
Illetve még ezeket fűzném hozzá :
Amit felhoztam cuccot az az ezt: [link]
gondolom ez lenne nekem jó: DVB-S2 / DVB-T2
DVB-T2: szabad csatornák
DVB-S2: kódolt csatornák
vagy tévedek?
DVD-C nem kell, mert ez kábel tv-hez jó, remélem jól értelmezem
DVB-T2/DVB-S2 ezek a legújabbak, vagy van ennél újabb is?
Wasserman kolléga nagyon sokat segítettél nekem azzal az indító írással, így sok kérdéstől megkíméltél engem is és másokat is és persze magadat is
jó lenne tényleg erről a cuccról is sok vélemény, illetve ugyanazokat kérdezem a Optibox Raptor HD-val kapcsolatosan mint az Amikóval, nem tudom volt-e szó róla, így bátorkodtam megkérdezni ami az eszembe jutott, ha még valami eszembe jut kérdezek
Én attól félek hogy ha vennék egy ilyen eszközt lelövik az-az letiltsák akkor megehetem az eszközt akkor sem lesz jó
ja és nyilván ehhez a Optibox Raptor HD készülékhez is kell parabola antenna, vagy esetleg ez is jó hozzá?:
AREJ DVB-T antenna 360 fokos UHF 21-69 ELTI 30dB ??
Kódoltat is befogja?
gondolom a tuner fogja fel a dolgokat, az antenna pedig a jeleket, tető antennát semmiképpen sem akarok
huh,remélem több kérdésem nincs
ha van kérdezek de szerintem egyenlőre ennyi
köszönöm előre a sok-sok segítségeteket
ui: ez a 30 dB ( nekem csak débé
) gondolom a jel erősség lenne mennyire jó ez?
vagy van ennél jobb is? ha van olyat ajánljatok mint amit említettem, tető antenna nem kell
-
hamyka
senior tag
válasz
hamyka #12000 üzenetére
Amit felhoztam cuccot az az ezt: [link]
gondolom ez lenne nekem jó: DVB-S2 / DVB-T2
DVB-T2: szabad csatornák
DVB-S2: kódolt csatornák
vagy tévedek?
DVD-C nem kell, mert ez kábel tv-hez jó, remélem jól értelmezem
DVB-T2/DVB-S2 ezek a legújabbak, vagy van ennél újabb is?
Wasserman kolléga nagyon sokat segítettél nekem azzal az indító írással, így sok kérdéstől megkíméltél engem is és másokat is és persze magadat is
jó lenne tényleg erről a cuccról is sok vélemény, illetve ugyanazokat kérdezem a Optibox Raptor HD-val kapcsolatosan mint az Amikóval, nem tudom volt-e szó róla, így bátorkodtam megkérdezni ami az eszembe jutott, ha még valami eszembe jut kérdezek
Én attól félek hogy ha vennék egy ilyen eszközt lelövik az-az letiltsák akkor megehetem az eszközt akkor sem lesz jó
ja és nyilván ehhez a Optibox Raptor HD készülékhez is kell parabola antenna, vagy esetleg ez is jó hozzá?:
AREJ DVB-T antenna 360 fokos UHF 21-69 ELTI 30dB ??
Kódoltat is befogja?
gondolom a tuner fogja fel a dolgokat, az antenna pedig a jeleket, tető antennát semmiképpen sem akarok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest