- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Alpee
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4697 üzenetére
Termeszetesen Ultra
De miert ajanlanad a Geilt miert nem az Adata-t? Miben vagy mivel jobb a Geil?
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok! A 2x1GB A-DATA Extreme Edition mennyire jo/megbizhato? mekkora fesz kell az 500 MHz-hez? A jovoben tervezek egy cseret es Geil vagy Adata lenne a nyertes. Arban kb ugyanott vannak, melyiket ajanljatok?
-
Radnix
senior tag
Nagyon csinos kis megoldás
de ahol a két venti találkozik ott hogy vannak rögzítve?
-
laragirl83
őstag
OCZ XTC kissé ''átszerelve'' (csupaszítva)
[link] -
kicsitomi88
őstag
Hali
A lapomban csak 1,95re lehet allitani a memoknak adott voltot. az en geil valuemmal ezzel stabilan mekkora freki erheto el szteteK? -
eXodus
őstag
válasz
Gorneck #4672 üzenetére
Tulajdonképpen pl amitz írtál tunningeredeményre voltam kiváncsi, vagy h vki esetleg mást javasol.
De ezekszerint ehhez az árhoz egy jó ram.
''persze kérdés, hogy milyen chipest fogsz ki...'' Neked milyen van?
(#4677) szasanyi
Néztem de azóta felment annak az ára.
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
Az ugye még nem akkora para ha 2,25V-t kap a ram? Attól még nem fog hosszútávon megmakkani ugye?
-
Nem a hőmérséklettel van gondjuk a RAM-oknak általában, de attól legalábbis nem halnak meg. Ha túlmelegszik a modul, hibázik, majd megfagy a rendszer, ám miután kihűlt, megy szépen tovább. Abba viszont belehalhat, ha túlfeszeled, plusz, ha tartósan nagy feszt kap, akkor megnő a feszigénye is rendesen (bár ez chiptől is függ (ami rosszul jön ki egy esetleges CMOS törlés után, amikor a RAM fesz beáll 1.8V-re, de a modulnak az már kevés a beröffenséhez - igaz ez a D9-esekre jellemző, ha hosszabb ideig 2.6V fölötti feszt kapnak). Én nem adnék neki tartósn 2.2V-nél többet, de te vagy a gazdája.
-
SzlobiG
félisten
válasz
FireKeeper #4681 üzenetére
2.1-nél többet ne nagyon adj nekik.
-
FireKeeper
nagyúr
sima mezei zacsis samsung 533as ddr2 ramok mekkora feszt viselnek el borda nélkül? mondjuk a freezer64 csinál nekik egy kis huzatot. 667-en simán mennek, 800-on is elindult a win, de hibázott, ezért gondoltam, hogy több fesz kell neki, a 800at 2V-on próbáltam.
-
Brumi˘
addikt
Geil 1gb-s value kitnek mi a max fesz amit adhatok? 2,4V már sok?
-
@Jack@
tag
Szevasztok!
Take Ms DDR2_800-as ramokat szeretnék kicsit tuningolni. Vkinek volna esetleg tapasztalata ilyen ramokkal. Úgy tudom, hogy nem igazán tuning ramok, ezért félek kicsit a dologtól...
Infókat előre is köszi!! -
eXodus
őstag
Milyen ramot éerdemes venni?
Zoty bazárjából ezt néztem ki:
2x1024MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition 19 635 Ft
Van valakinek tapasztalata vele? Mennyire tuningolható? Vagy 20k körül valaki mást ajánlata? -
válasz
laragirl83 #4669 üzenetére
Merre?
A sok buta meg a memteljesítmény visszaeséséből következtet a strap váltásra, és futtat 5 MHz-enként Everest bench-t.
-
válasz
laragirl83 #4667 üzenetére
Erre max következtetni lehet tesztek és tapasztalatok alapján.
-
laragirl83
őstag
melyik progi mutatja meg milyen strap-en megy a gép?
-
Lalaboy
őstag
Alljunk meg egy pillanatra!
Az alaplap P5B Dlx, ami ugyebar 400 felett strap-et valt, magas FSB-nel mar 1666 korul jar. Ezert ilyen alacsony a memoriateljesitmeny es ezert kernek a ramok ilyen alacsony feszt! Ha a kedves forumtars 1066-os strap-en tartja a lapot, mindjart a feje tetejere all minden es a ramok elkezdenek feszultsegert visitani!
Itt az ellenpelda a GT-vel 1066-os strap-en: [link] Mint lathato joval magasabb a sebesseg alacsonyabb Mhz-n! Ez a 965-os lapok rakfeneje!
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
1:1 ben nem néznéd meg a végét?
bikák az a modulok nagyon...... -
Itt vannak a tuti memók, és senki sem küldi meg őket?
Feszt nekik, és hajrá! Eredményeket kérünk, nem nyavalygást!
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
-
Soak
veterán
válasz
szasanyi #4629 üzenetére
Intelnél még nem sikerült nem dual chanelben futtatni a ramokat, pedig volt már benne ugy 2gb ,hogy 3 különböző gyártó ramjai voltak és ugy is ,hogy 2x1gb és 2x512 akárhogy rendzem mindig megy dualban. Szóval megkockáztatom ,hogy az esetek 100%-ban megy a dual chanel , intelnél
-
Baco83
tag
Sziaktok
én eddig itt tartok
[link] -
Thrawn
félisten
válasz
Overlocker #4641 üzenetére
Ezekhez már szinte annyi fesz kell mint a DDR1-nek? Pff.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #4641 üzenetére
Szeretem a TG ramokat!
Azert fura a C6!
-
whitehand
senior tag
gyerekek egy olyan kérdésem lenne h corsair pro vagy a corsair dominator a magasabb? van aki le tudná mérni?
-
Overlocker
veterán
Azt hiszem lassan elérjük a ddr2-es ramok csúcsát..DDR2 1300Mhz CL6 [link]
-
szasanyi
félisten
-
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4634 üzenetére
ha tévesen riaszt akkor úgygondolom nem jó,
bár bizonyítani nem tudom és nem is akarom, csak azt szerettem volna mondani, hogy nálam produkálja ezt az orthos és melette beton stabil...ha small fft re rakom 8as 9es prion sokkal előbb eldobja magát bármellik proci mint blenden....nahmost nálam ment 4órát kb a small fft, plussz ugyanennyi időt a winrar...ofkorz hiba nélkül...nem kell mondanom, hogy blendre mit szólt....nem is azt akarom mondani, hogy nem jó, csak nálam nem vált be mem tesztelésre... -
szasanyi
félisten
válasz
Larry303 #4632 üzenetére
Mivel min2t teszteli, miért ne lenne jó? Az biztos, hogy kemény dió...
És ahogy írtam is, sztem a hőmérséklet összefügg az Orthos stabilitással.
Mivel a túlhajtott és jobban melegedő eszközöknél is stabilitást befolyásoló
tényező a hőfok.
Most, mivel ilyen meleg van, ez sztem nem mérvadó, amennyiben a többi
teszt esetén nincs gond, illetve a rendszer működés közben nem bizonytalan,
nincs semmilyen rendellenesség.
Egyébként elsőnek a Memtest86+ volt, amit RAM tesztre javasoltam. -
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4624 üzenetére
én nem osztom 100% ig
azt mondom procira legjobb az orthos, de mem re nem...
fél éve megy a gépem 450es fsbn még egyszer nem fagyott le használat közben, memtest winrar egy éjszaka alatt nem talál hibát...az orthos meg amilyen napja van ha blend re rakom, van hogy 8 perc után van, hogy kicsit később, azon a teszten 10ből 7x rinyál....
premier multkor renderelt 3órát, meg a capture is volt 5kb szal én az orthos mem tesztjére nem adok....ramra memteszt és winrar szvsz -
Ligend
tag
válasz
szasanyi #4629 üzenetére
Természetesen előfordulhat inkompatíbilitás, de én ennyire nem látom borúsan a helyzetet. Világos, hogy a legkevesebb szívás (illetve a legkisebb esély rá) akkor van, ha teljesen egyformák a modulok, de egy próbát szerintem megér. Ami azt illeti, illene 2x1GB Kingston 667-es modult mellétenni, és szerintem nincs sok ok parázni.
Ha nem mennek együtt, még mindig ki lehet dobni a 2db 512-es modult... -
szasanyi
félisten
Sem a ramok mérete, sem a típusa nem mindegy. Ha azt akarod, hogy probléma
nélkül, dual módban menjenek ugyanolyan típusú és sebességű modulokat kell
melléjük raknod. Egyébként két esélyes a dolog: vagy megy, vagy nem.
Én eladnám (de legalább is kivenném) a lapban lévő 2x512MB 667 Kingston ramot
és helyette 2x1GB KIT menne bele. Márkája igény, pénztárca függvénye. -
Ligend
tag
Szerintem mindegy, milyen sorrendben rakod be őket, nem szabadna különbségnek lennie. Csak arra ügyelj, hogy párban legyen a 2x512 és a 2x1024 is. Néha az alaplap leírása tartalmaz iránymutatást, hogy milyen sorrendben ajánlják beszerelni a modulokat, de ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag az lenne a megfelelő kiépítés.
Én valószínűleg így tenném be:
1024
512
1024
512
Vagy így (nincs harmadik eset):
512
1024
512
1024
[Szerkesztve] -
Ligend
tag
kingmax 1066os ddr2-es memókat ismeri vki?tapasztalat?2*1 gigát 23kért is lehet kapni
Hasonló cipőben járok, szeretnék én is ilyeneket venni. Beszerezted már azóta őket, van velük tapasztalatod? Esetleg másnak? Most már csak bruttó 22e-be fájna 1 pár belőlük.
[Szerkesztve] -
kosaga
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Asus M2N4-Sli lapom van.Szeretnék bele memóriát,a meglévő 2*512 667Mhz Kingston mellé.Tehetek-e bele 2*1Gb-ot dualba?Ha igen,milyen sorrendben? 2*512+2*1,vagy2*1+2*512
Köszönöm -
Brumi˘
addikt
Hy all!
Mitől lehet az hogy a 667es kingmax csodáim amik eredetileg cl5-ben tudják a 667-et, 800-on 4-4-4-12-vel simán mennek 2,3V-n, ha memsetbe állítom át (3napig folyamatosan ment a gép és semmi gixer nem volt), de ha biosba beállítom neki akkor nem indul a gép. -
X@b3e
addikt
Ram tesztelésre is csak az Orthost használja mindenki?
-
opstefan
tag
Üdv mindenkinek!
Szóval van dd2 800 Mhz King max 2Gb RAM-om.
Az igazságot megvalva nem vagyok egy űbermályer, szóval adhatna vki tanácsot, hogy milyen ebállításokon lehet kihozni a maxot belőle, persze, hogy ne rosszalkodjon közbe. -
subaruwrc
félisten
supertalent ddr2 800@1080mhz 5-5-4-10 2.3 volt 1524kb/sec winrar.(4-4-3-8at megy 1040en....
)
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged