- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- RAM topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Monitor hiba topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
-
Raikkönen
tag
hali segítség kellene?
1. a kingmax nek mennyi az idözitese a ddr2-es 800mhz-nak?
2. egy 1gb-os team elittel használom dual channalben a kingmaxot , az időzítéseket tom mindkettőn ugyanúgy állítani ? -
Gyuri27
félisten
válasz
Bagira01 #4396 üzenetére
Ha kapsz adatát akkor azt. Ha nem (mivel az adata úgyis drágább) akkor ezt DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 30070 Ft itt a ph-n árulják. Az ok prózai mert Micron D9GCT (B6-37E) ezek a chipek vannak rajt.
-
Bagira01
veterán
#4390-re
-
Raikkönen
tag
hali, van vkink kingmax 800mhz-s (1gb)? meddig húzhaó az órajele
egy egy gigás team elite mellé vettem az megy most 1040mhz-n
a kingmaxot meddig lehet? (éljen van DC működik a kett együtt) -
Bagira01
veterán
Tuningra melyik jobb? Geil Ultra 2x1GB 800Mhz CL4 23 990 Ft-ért vagy a-data 2GB 800+ EE 26k-ért?
-
Larry303
addikt
válasz
Stalker-2572 #4381 üzenetére
ugyanannyit ment 2modullal mint 4el..ez volt a végük cl4ben
viszont 4modult 20-30k val többre értékelte a winrar -
Djuree
félisten
hello.
vettem ramot:
Corsair XMS2 Twin2x 2x1GB DDR2 675MHz 4-4-4-12 @ 844MHz 4-4-4-12 @1000MHz 5-5-5-15....tovább nem próbáltam...
nem rossz...ja és mindezt 1.95V-on... -
-
szacsee
nagyúr
[link]Halt szerintetek ezek mennének lazább időzítésen 1066-ot 2,2V-al?
Stalker: Nézz be a P5K topikba (ASUS) és kérdezz rá, szerintem azzal a lappal menne a 4 modul tuning.
Én is előszőr 2x2Gb-ot akartam, de szarok az időzítései, ezért döntöttem a fenti 4x1 mellett. Amúgy ramja is válogatja, Ősember tuningolve ellenőrizte a kompatibilitást.
Szerk: ja és a P5B is simán kezeli Larry szerint és más szerint is, de a P5k jobb, ha lapot akarsz cserélni (Quad Core-nál nem kell nb feszt emelni a tuninghoz, csak 350-400-as fsb felett és a Vdropp is megoldódott) és a max fsb kb 570Mhz.
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
Stalker-2572 #4373 üzenetére
Köszi. Eszerint neked van/volt ilyen ramod. A gyártó 1000Mhz-hez 2.30V feszt
ad meg. Ennél megy kevesebbel is, vagy ott már nem stabil? -
Larry303
addikt
válasz
Stalker-2572 #4374 üzenetére
simán hajtottam 4 db gigás modult 980MHz-en p5b deluxban.....
nemhinném, hogy a ds4 ne bírkózna meg vele...
1:1 ben....
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
válasz
Stalker-2572 #4374 üzenetére
Csak S3 és DS3ban! Ami ugyebár u.az!
-
Stalker-2572
veterán
válasz
szasanyi #4369 üzenetére
900-on 4-4-4-12 vagy 1000-en 5-5-5-15 ad jobb teljesítményt
DDR1000-el jobb eredményeket fogsz kapni szerintem. ÉN tesztelgettem és amennyi plusz feszből tudtam csökkenteni az időzítéseken ugyanannyiból arányaiban tpbb MHz-et nyertem ha csak a frekvenciát növeltem. De RAM-ja és lapja is válogatja. -
robekri
addikt
Más dolog: Cerebellum barát tegnap elhozta a-data 4x1 gig ddr800+as ramjait! Háát nem mondok inkább semmit!
Mindenféle mód tuning izéé hozééé 2x1 gigán 1100et megy 4x1 gigán 840 v. 850! Háát kész volt Cerebellum! '' még jó hogy vettem tuning ramokat!''(mondá)
Köcsög Giga s3-ds3 nincs felkészülve vagy ennyit bír! ÁÁÁH! Lassan leteszek a tuningramról! Marad ez az olcsó Marsocska!
Ötlet esetleg?? Tapasztalat? OS az PistaBácsi x64 vóóót!
Üdv.: Robe
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
válasz
SzlobiG #4355 üzenetére
Hi!
Nekem 5-5-5-18at megy 800on, de 840en már beszarik!Mondjuk az ára kiba jó volt!
Mindent állítottam már rajta MCH fesz stb de nwem igazán megy!Még Cerebellumot is ráengedtem, de neki sem ment! A procim meg 2.8on megy és az 530mhz meg a lecsóóba van!
Akkor ezek szerint tegyem aoutóra a SPD-t és menjen 5-6-6-20onhátha jobb lesz a tuning
Jót röhögtem mert 3x1 gigán előjön valami flex mode és everest duálban mutatja!
Üdv.: Robe
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
Gyuri27 #4368 üzenetére
Igen, nálam most 1000Mhz-en mennek 5-5-5-15 időzítésekkel 2.3V mellett.
Ha jól tudom, ezek a gyári értékei. Így atomstabil, de én arra lennék kíváncsi,
hogy 800Mhz, 900Mhz, és 1000Mhz sebességen milyen időzítéseket bírnak,
és milyen feszültségértékkel.
A cél a legkisebb időzítés vagy a legnagyobb sebesség a lehető legkisebb
fesz mellett, hogy ne melegedjenek nagyon. Na meg persze tudni azt, hogy
pld. 900-on 4-4-4-12 vagy 1000-en 5-5-5-15 ad jobb teljesítményt összességében.
Tudom, hogyan lehetne ezt megtudni, csak már belőttem a rendszerem, ami
nagyon jól működik, és nincs is kedvem napokat áldozni a beállításokra meg a
tesztek lefuttatására.
Gondoltam csak van vkinek ilyen, meg persze ez alapján tapasztalata is... -
Gyuri27
félisten
válasz
kicsitomi88 #4366 üzenetére
Azért nézzük csak meg, hogy ennek a valuénak 2.3-at lehet adni gyárilag. A 800-nak elvileg 1.9-t. Szerintem ezeken már jobb chip van.
-
denes242
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4366 üzenetére
ja, bocs irtad is hogy neked 800-as van
de megoszlanak a velemenyek, mert irtak mar itt igen jol muzsikalo geil value 800-asokrol is. -
denes242
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4364 üzenetére
most nem azert, de a kerdes az 1000-es valuera vonatkozott. az meg nehogy mar csak 833-on menjen 1000 helyett...
-
kicsitomi88
őstag
válasz
szasanyi #4362 üzenetére
Nekem 2*512 van 800asbol és visszaosztva 667re megy 800on és ennyi. 444-12. hA 555-18on van akkor esetleg 833 de akkor mar nagyon instabil. Én szívok vele rengeteget, nalam nagyon instabil és kényes. Az ultrarol mar jobbakat hallotam de a valuera sokan panaszkodnak. Az a konfig megerdemelne egy Corsairt
(esetleg GEIL ultrat, arrol mar tobb jot hallottam)
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Olyan ''kezdőnek'' mint én (és társaim) nem tudnátok ajánlani 1 olyan (lehetőleg magyar) linket, ahol el van magyarázva a DDR2 működése és az, mi, mit jelent?
Gondolok itt a Mhz, kontra tCAS-tRCP-tRP-tRAS, (hab a tortán: tRRD, tRC, tWR, tWTR, és tREF) összefüggéseire?
Szóval leegyszerűsítve input a fenti, output a MB/sec.
Már kezdtem azt hinni, tapisgálok valamit, amikor ezt olvastam valahol: ''N/B Strap CPU As (FSB-RAM arányok): minél magasabb Strap értékeket használunk azonos memória órajelekhez, a sávszélesség annál kisebb lesz.''
Na, itt az ideje hogy az alapoktól kezdve, újrakezdjük a DDR2 működésének (végső soron beállítás összefüggéseinek) megismerését!
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Nincs vkinek tapasztalata 2x1GB GeiL Value DDR2-1000 KIT-tel? Érdekelne mit
bírnak ezek, 800-1000Mhz között milyen sebességhez milyen feszültség érték
kell?És ezt gondolom befolyásolják az időzítés értékei is...
-
SzlobiG
félisten
Kingmax DDR 800MHz 2X1giga tesztelés volt ma.
Zsír újak 17K volt kiskerbe.
Ha fixáltam az időzítést, akkor nem nagyon akart menni, vagy is még 800-at 5-5-5-15-ön meg asszinkronba se. 4-4-4-12-t meg se próbáltam szal maradt a lap által meghatározott 5-6-6-2.
Szinkron(1:1) : 840Mhz CL5-6-6-2 2V [link] Biztos ment volna még feljebb az asszinkron alakításából kiindúlva, de a procc már nem nagyon bírta az iramot szal hagytam is a fenébe.
Asszinkron(2:3): 950MHz CL5-6-6-2 2.1V [link]
2V-on még 930-at ment, de 960-at már nem akarta sőt még 2.1V-al se, szal szerintem 950-et is vitte volna 2V-on csak nem raktam már vissza.
Természetesen stabilitást nem néztem, nemtudom hol lehet stabil, de az biztos, hogy jó helye lesz egy X2 4600+ mellett az áráról nem is beszélve.
[Szerkesztve] -
Killer01
őstag
Üdv, végre összerakva működik az új konfigom. Viszont számomra érdekes, hogy a konfig legmelegebb része a két Geil Ultra memóriamodul, pedig még nem álltam neki tuningolni se, így ''csak'' 2 V-on mennek a 2,1 helyett. Normális ez a melegedés, vagy valami nem 'kerek'?
-
Raikkönen
tag
az én team elitem amit mindenki annyira fikáz , bár nem jó az időzítése(5-5-5-9)effektív 1ghz fölött járatom
1:2ben
na de akkor azt mondjátok hogy intel nem érzékeny a dual channelre szoval ha veszek mellé egy kingmaxot akkor lesz DC?
mer a team elite nem ment lejjebb még mindig 17 ezer, akingmax meg csak 8 ezer, szoval annyibol tok venni 2gb kingmax ramot.
kell vminek manapság 3gb ram? vista?
ja és ha 2 egyforma kingmax és egy team lesz benne? akkor gondolom nem lesz dc?
még egy kérdés nekem a nfs mw néhol belassul azért mert kevés neki az 1gb ram??
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
válasz
kicsitomi88 #4347 üzenetére
így van nyilván a cpu t is húzza, csak azért írtam, mert nekem az orthos mem tesztje csinált ollant, hogy rinyált hiba miatt, amikor előtte 3és fél órát ment a winrar, 5órát a memtest, párszor a 3dmark , és azóta is játszok, néha premier is van és hiba nélkül...szal az orthost azóta én ram tesztelésre nem használom....ha vmi bibi volt a ramokkal a winrar rögtön vagy a memteszt rögötn szólt!
-
Larry303
addikt
válasz
kicsitomi88 #4342 üzenetére
inkább memtest és winrar ramra mint orthos szvsz
-
Szabi2121
tag
Tudom hülye kérdés!
Köszi -
Szabi2121
tag
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy melyik programmal tudnám megnézni a memóim mennyit bírnak? -
Gyuri27
félisten
válasz
Stalker-2572 #4332 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
Csak tippelek.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Szetszedtem a Maximizert, eltorott a feszultsegallito potmeter muanyag resze. A memok alapos tulfeszultseget kaptak (3V felett)) ami mindket TG-met kinyirta! Pedig biztam bennuk, hogy jobban birjak a feszt, mint a korabbi Mushkin redline ramjaim! Hat nem! Csak jobb ramot szeretnek a gepbe es vennem kell megegy Maximizret-, ha hasznalni akarom a P5K Dlx-et! Majd meglatom!
-
Stalker-2572
veterán
Nincs valahol egy lista, amiben a D9-es IC-k erősorredbe vannak téve, ill. fel van tüntetve mit bírnak?
-
robekri
addikt
Kolegák, miért nem akar nekem menni a 2x1 gig ddr800as kingmax marsom??
5-5-5-18on sem megy 840et!Feszt mindent adtam már a köcsögnek!
Nézem a 667esek meg 840 körül megyegetnek!
Üdv.: Robe -
Zoli329
addikt
válasz
laragirl83 #4315 üzenetére
Attól függ, mi a cél vele.
-
Raikkönen
tag
válasz
laragirl83 #4315 üzenetére
hali, azt szeretném kérdezni hogy a dual channel kb hán százalékkal gorsítja gépet?
mert most van 1gb team elitem\800mhz
venni akarok még egyet de 17 ezer!!!!!!
kingma 1gb \800mhz viszont csak 8ezer!!!!!
szoval megéri a dul channelt?
(ja team elite hőtős) -
jugeen
addikt
-
Lalaboy
őstag
Tudja valaki veletlenul, hogy a Crucial Ballistix 8500-as ramjan millyen Micron csipek csucsulnek?
-
Lalaboy
őstag
Kimultak a TG ramjaim!
Szerettem oket! Megprobalom beszerezni a ma kaphato legjobb ramok parosat!
-
denes242
aktív tag
-
aya
addikt
sziasztok
Adott 2 gb kingmax mars 800mhz dualban, ha veszek mellé még egy kingmax 1 gb ramot akkor az bontja a dualt, vagy futnak dual + singe chanelben egyszerre? -
dunc
nagyúr
Nekem a kingmax marsom 667-es fesz emelésel se stabil 800-on ez nem gáz?
-
Hoffer
őstag
Létezik az hogy a Corsair-eim nem bírják a 410 mhz-et 5-5-5-15-ös időzítéssel 2.1V-on??
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Cyberpunk 2077
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- További aktív témák...
- Asrock B760M PRO RS
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest