- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- ASRock lapok általában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- RAM topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Monitor hiba topik
Aktív témák
-
djxp01
senior tag
Amúgy lenne egy kérdésem, nemsokára upgrade-et terevezek. De látom érkeznek a DDR3 1333 memcsik pl. Szóval: érdmes-é várni ezekre a memcsikre szerintetek, mert úgy tervezem Q6600as procit veszek majd (jó áron persze
és ahhoz lennének idomítva. De látom ilyen cl15, meg hasonló késleltetések vannak a ddr3nál. Lehet inkább vegyek egy d9gkx micron chipes brutál memet ősembernél, és azt húzzam 1200 köré?
Mert legalább akkor ~cl5-tel tolhatnám, nem 15-tel, meg hasonlóval.
Hát igen SanyiPénz kérdése sajnos minden jó dolog is
(privi üzi ment neked Sanyi)
[Szerkesztve] -
djxp01
senior tag
Akit érdekel a corsair dominator pc10000, és hasonló brutáltuning eredmények/képek... [link] könnyeztem, annyira kemény....
-
dagijoe78
csendes tag
Érdekesek ezek a tuningolások de nem kockáztatnám a garit!
-
Alpee
aktív tag
Huhh, ugy latom hogy maris kezdtek emelkedni a memoriaarak
...Ugyhogy aki ramot akar venni, az meg megteheti minel hamarabb...(igaz kesobb is, csak tobbet kell erte fizetni
)
-
Pietrosz
addikt
válasz
subaruwrc #4789 üzenetére
Az a szerény véleményem, hogy 4-4-3-8-auto módban használd a ramokat, sok felesleges teszteléstől kíméled meg magadat.
Ahogy ránézek így az ikonjaidra, látom nagy gémer vagy, 10 játék ott figyel, és a többi nem is látszik. Fogadok egy rekesz sörben, hogy 1 fps-el nem lesz gyorsabb egyik játék sem a subtimingok csökkentésétől. -
Pietrosz
addikt
Vegyél 1066-os Kingmaxot, 11k/1 giga, és 2V-al tudja az 1066/5-5-5-16 időzítést. Szerintem best buy. Vehetsz 800-ast is, mert elvileg ugyanaz a chip van rajta, csak jobban kell figyelni, mert kétféle 800-as van. Van az A8KB5 és az A8KI5 típus. Az 1066-oson tuti az utóbbi van, és 800-asból olyat kell venni, amin az A8KI5 van.
-
subaruwrc
félisten
Hello.
kellene egy kis segítség.ismét a két giga supertalent ramomról lenne szó. időzítései 1000mhz en 4-4-3-8- trfc 30.ez utóbbival van bajom. egy két véleményt már kaptam h 20 és 30 közé kéne leszorítani és még nagyobb teljesítményt tudnék elérni.a bibi csak ott van h 28 on sem bootol be....... az arány 2:3. Over fórumtárstól azt a véleményt kaptam h az 5 ös performance level megcélozható lenne.alapból 7. memsetben ahhogy átálítom rögtön újraindul a gép. memory benchmarkra az eversest 3.8....... verzióját használom de eléggé elmarad a fórumon látottaktól ezeken az időzítéseken.ez mitől függ?
[link]
itt egy kép a mostani helyzetről és eredményről.ezen szeretnék javítani és ehhez kérem a segítségeteket. -
szasanyi
félisten
Ahogy olvasgattam, az A-DATA EE ramok jobban bírják a tuningot. Ha ez nem
szempont, akkor amelyik jobb áron van. Úgy tudom DDR2-800 CL4 mind2ugye?
Amilyen nekem van az tuti jó, kb. 24k. Ilyenben nem gondolkodsz, vagy csak
ezeket tudod beszerezni jó áron?
MOD: helyesírás.
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
szerintetetk melyik? :
2x1Giga adata viesta EE 800+
vagy
2x1Giga Geil ultra 800
és miért éppen az? -
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok.
Olvasgattam a topikot es ugy vettem eszre, hogy most erdemes RAM ot venni.
Ugyhogy vennek is 2x1G -t, csak azt nem tom eldonteni, h milyent, ugyanis Geilot szemeltem ki magamnak, Ultrat 4-4-4-12 -t de nincs raktaron, csak a sima 5-5-5-15 -os bol van. A kerdesem, hogy lehet-e ezt is ugy huzni mint az ultrat? mondjuk 1000 Mhz re...
Mas lehetosegeim: Adata Vitesta 800 MHz 4-4-4-12 idozitesekkel. Lehet-e ezt 1000 -ig huzni
Mit ajanlotok? -
stultus78
tag
válasz
kicsitomi88 #4763 üzenetére
Köszike
-
stultus78
tag
válasz
kicsitomi88 #4760 üzenetére
Izé... orthos
-
stultus78
tag
válasz
kicsitomi88 #4760 üzenetére
Az prthos ezt is nézi?
-
stultus78
tag
Hali mindenkinek
Kérdésem van.:
Gigabyte 965p-ds3 alap
E6600 prc gyárilag 2400Mhz most 2800Mhz (8*350)
geil ultra gyárilag 5-5-5-12,most 5-5-5-17 1:1 arány
Hogy tudok ezen javítani?
stultus78 -
Ligend
tag
válasz
szasanyi #4725 üzenetére
De ilyen alacsony még sosem volt, ez biztos. Sztem most kell venni, mert
csak drágább lesz.
Ezt (sajnos) én is így látom. Bár alaplap és processzor még nincs, és talán 1 hónapig nem is lesz hozzá, egyre fenyegetőbbnek tűnik az áremelés réme. Ahogy néztem, az elmúlt 1-2 hétben már nem csökkent, hanem inkább stagnált az ár. Semmiképpen sem akarok abba a hibába esni, hogy azt a néhány ezrest, amit mondjuk a procin nyerek a kivárással, bebukjam a memórián.
Hétfőn azt hiszem megrendelem a Geil Value 1000-es kitet. -
subaruwrc
félisten
adott két supertalent 800as modul.az a helyzet h nem tudom eldönteni h túl vagy alulfeszelem őket? 2.2 volttal 5-5-4-12 vel teszteltem őket. most 2.3 volttal 4-4-3-8 on mennek.a kérdésem az lenne h 1064 mhz hez milyen időzítésen próbálkozzak indítani h ne kékhalállal kezdjen és milyen feszültséggel?
-
szasanyi
félisten
Igen, kicsit soknak tűnik. Nálam FSB400 mellett 41 fok. DE a felső értéket,
amelynél riaszt a Probe állítsd át pld. 60 fokra, és mentsd el!
Így megoldódik a gondod. Esetleg fújad meg egy ventivel, az kellőképpen lehűti.
MOD: mivel soknak tűnik az MB hőfoka, célszerű is egy ventit rátenned végleg.
[Szerkesztve] -
abuka
csendes tag
Hali 1 ddr2 noname brand ram hány celsius fokig melegedhet?
-
szasanyi
félisten
Én megoldottam, igaz csak átmenetileg, de nem hagytam ki egy jó vételt.
Mivel úgy is cserélni akartam, nem halasztottam későbbre csak azért,
hogy több pénzért vegyem meg ugyanazt. Nekem sem volt egyszerű...
Sztem próbáld meg valahogyan, mivel két legyet üthetsz egy csapásra:
egyrész biztosan és jó áron megvan amit akarsz, másrészt ha emelkedik
a RAM ára, a tiedtől is többért tudsz megszabadulni - még használtan is.
Persze gyakran előfordul, hogy az ember hiába erőlködik. De legalább ha
mindent megtett, magát nem okolhatja esetleg később... -
szasanyi
félisten
És mennyiért vetted? Valszeg, akkor többe került mint ez most. Ugye?
MOD: azért még egy dolog lényeges, mégpedig az, hogy a gyártó ilyen specifikációk
mellett élettartam garit biztosít. Azaz, biztosan bírja 2.30V fesszel is a hosszú távon
történő üzemeltetést! A tied is? Nem vagyok biztos benne...
[Szerkesztve] -
Ligend
tag
válasz
szasanyi #4718 üzenetére
Forma-forma a másik szóbanforgó olcsó 1066-os memóriával. Nekem legalábbis egyik sem tűnik jobbnak a másiknál.
Pont arra utaltam én is a Kingmax-nál, hogy ennyi pénzért nem rossz vásár.
Mindenesetre alternatívát kértem, és kaptam. Szimpatikusabb a Geil, úgyhogy köszönöm a tippet. -
-
-
Alpee
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4700 üzenetére
Nekem is jelenleg DDR 400 as Geiljaim vannak, meg vagyok veluk elegedve. 2-2-2-3 an is hasznaltam oket, igaz 180 MHz - n, mert szinkronban van a procimmal. Max kb 496 ot birnak alapfeszen, sajna nem tom megemelni a feszultseget, mert nincs a biosban ra opciom
Szoval a Geil nekem is bejonne, csak jelenleg nincs raktaron, habar meg csak kozeljovobeli terv lenne, nem annyira surgos. Gondoltam erdeklodom egy kicsit a tobbi markarol is...Ebben az arban meg csak az Adatat lattam...
Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Honda topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Magisk
- Autós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged