Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
laragirl83 #4007 üzenetére
Nálam is előfordult hasonló, valószínűleg a RAM nem bírja. CL4-ben viszont 800 felett már jobb lenne mint CL5-ben 1000-en.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Kéretik a flame-mel az Intel vagy AMD topikba fáradni.
Csak a RAM-ról volt szó, nem arról hogy melyik platform mire képes.
Egyébként értelmes ember magasról tesz arra hogy melyik benchmark mit hoz ki, tömörítésnél pl. ált. a HDD úgyis megfog, köze nem lesz az eredménynek az elméleti maximumhoz. Kis fájloknál édesmindegy mennyi idő alatt végez, a nagyok meg úgyis széttöredezve leledznek a tányérokon, főleg ha több fájlt akarsz egybecsomagolni.Nameg ha nem 2 HDD között tömörítesz, hanem ugyanarra az meg absz. katasztrófa, csak seekel szerencsétlen fej.
Az meg hogy ''mennyit csináltál'' nem csak nem tartozik ide, de marhára nem is érdekel senkit.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zoli329 #3972 üzenetére
Valós körülmények között tényleg nem jön ki a különbség, de pl. WinRAR benchmark meg SuperPI annyira értékelte a 600MHz-et CL3-ban, mint a 800-at CL4-ben... bár valahogy mindig zavart, hogy munka és szórakozás közben sem futtatok benchmarkokat, dehát isten útjai kifürkészhetetlenek, biztosan a szintetikus benchmarkoknak is megvan az ő küldetésük... vala.
RI/OS: Mondom hivatalosan, érted? Annó az AMD PR-osai be is szóltak az Intelnek, hogy milyen tré a memvezérlőjük, a K8 IMC-je bezzeg tudja a CL3-at hivatalosan.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Most 2.1V-on megy CL3-ban 685-ön, 800-at CL4-ben 2.0V-on is megy. 2.2V-on 850-ig néztem CL4-ben, majd este megnézem megy-e CL3-ban 800-on.
Az meg hogy milyen chipset hova számít? Nekem K8-am van, szóval 1:1 nincs.Egyébként sem értem miért lenne baj ha pl. alap E4300-zal 1:2-ben hajtanám 800-on.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Igen gondolom, annó találtam egy oldalt ahol 2400+ T-Bred B-ket húztak LN2-vel, 2.2V-on vitték a 3200MHz-et...
Már nem emlékszem hogy SuperPI-ben mennyit mentek, de valószínűleg 30s körül.
24/7-ben szeretném ha bírná még egy-másfél évig, climateprediction is szokott futni, szóval komoly terhelést is kap huzamosabb ideig.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
subaruwrc #3937 üzenetére
Ha jól rémlik az nVidiás cikkre gondolsz, ami lényegében arról szólt, hogy az nVidia megpróbált azzal takarózni, hogy nem az ő hibájuk, hogy megsülnek a méregdrága tuningmemóriák...
Őszintén szólva én sem igazán tudom mennyi sok a DDR2-eseknek, 2.1V-on még nem melegednek a RAM-jaim, 2.2-n már langyosak, többet még nem adtam nekik.
Volt nemrég hír, hogy a Corsair tuning 800-asokat dobott piacra, amik 2.35V-on mennek CL3-ban... könyörgöm, ennyi fesszel a CL5-ös 667-es Value Select moduljaim is mennének 800-on.(mármint CL3-ban
)
Valakinek esetleg van tapasztalata, hogy mennyin sülnek át egyenletesen a DDR2 modulok?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest