Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rison77
senior tag
Nálam behalt az egész játék, tökéletesen futott eddig, gondolt 1-et, dayz működése leállt, azóta hiába kattintok steam belül a játékra semmi, relog megvolt semmi, újratelepítés megvolt semmi, tölt egy kicsit feladatkezelőben megjelenik úgy 5 mp-re a játék, aztán eltűnik.
-
hun-man
tag
Nem tudtok valamilyen megoldást a folyamatos játékból való kilépésre? 10-20 percenként azt írja, hogy a játék működése leállt.

-
zooom3r
tag
Aug. 13. a patch e szerint: link
-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Hát igen de ezt a hofixet elég sokan követelik a biohémokon, ergo ha már kész lenne nem rejtenék véka alá. A problémákról amit javít úgyis tud mindenki, tehát az információ előre való közlésével csak nyernek.
Azt a hotfixet nem érdemes kiposztolni ami olyan hibát javít ami nem köztudott, vagyis csak egy szűk kör ismeri, ergo nem akarjuk reklámozni, hogy elcsesztük és most javítjuk. De amiről már mindenki tudd, alá egy ismert biztonsági rés vagy mint a mostani hibák. Arról viszont szép nagy médiakijelentésekben kell hotfixet kiadni, hogy lássa a nép, mi mennyire de mennyire ott vagyunk a szeren.
Aztán lehet a bohémeknél annyira null kilométeres a társaság, hogy nem foglalkoznak ilyen dolgokkal. De a remény hal meg utoljára. Én nagyon szeretném már ezt a fixet.

-
Gilthanas
aktív tag
Csak konyhakéssel lehet megnyúzni szarvast, disznót?
Mert pristine combat knife-al és a bajonettel sem adta ki az opciót pedig régen tudtam nyúzni rohamkéssel. Most nem engedi 2 különböző állattal is próbáltam.
-
m3gyo
csendes tag
Na ma nem lesz hotfix úgy nézem, sehol semmi hír róla. Hicks pedig a hivatalos fórumon, early weeks of august-ról írogat. Ami augusztus korai hetek-et jelent, tehát sajnos ez egy bohém - magyar szótár szerint azt jelenti majd, egyszer csak talán augusztus 31-e előtt.
Pedig a sátrakon kívül is lenne mit javítani és ezeket is ígérik a fixben:
- közelharci fegyverek nem találják el a zombikat csak 5-6 próbálkozásból, vagy abból sem.
- nem tudok támadni bug, azaz hiába püfölöd a bal gombot semmi nem történikEz a kettő ami erőteljesen erodálja a a játék élményt. és komoly frusztrációt okoz. De sajnos mivel nagy a csend a mai szerver karbantartással nem fog érkezni semmi. Vélhetően leghamarabb jövő hét, de szerintem jobb ha felkészül az ember fia arra, hogy majd 0.48-al szeptember elején érkeznek a javítások.
-
Gilthanas
aktív tag
Skacok az mitől lehet, hogy nem látom sokszor a betűket egy-egy tárgyra jobb klikel kattintva vagy akár beállításokban? Csak a feketeséget látom és vakon lépdelek egy-egy opció között.
150 órája így játszom, tehát nem para, csak gondoltam rákérdezek másnál van e ilyen vagy ha megoldotta valaki az jó lenne
swagger55: Máris kipróbálom, áldassék

-
m3gyo
csendes tag
Na elviekben erre a hétre lett ígérve egy hotfix ami bekapcsolja a prezisztenciát legalábbis a sátrakon biztos. Elviekben ez holnap érkezhet, hiszen ekkor lesznek a szervkarbantartások. Kíváncsi leszek, remélem megérkezik.
-
perge666
veterán
Akkor nem szerzem be,bill+egér kombó nálam nem nyerő.
Fotelbe vagy ágyba szeretek játszani.
Pedig eléggé tetszik a játék.:-[ -
hun-man
tag
Valaki tud valamilyen új trükköt amivel lehet dombnak felfele-lefele sprintelni? Úgy tűnik a patch-el ezt most kivették...
-
Lien
aktív tag
Sajnos xbox360 kontrollerrel nem lehet játszani MÉG. De remélem a későbbiekben lehet és még azt is remélem, hogy a játékot addig stabilizálják amíg a gépemen full minimumon elfut élvezhető FPS-el.

-
perge666
veterán
Üdv.
F710 Gamepaddal lehet játszani a játékot?
Magyar felirat gondolom nincs benne. -
nanorambo
őstag
Azt nem tudjátok, hogy van-e tervben mod support? Persze tudom még nincs kész a játék (elég messze van tőle), de ha egyszer kész lesz lehet majd modolni?
A másik, hogy csak ez az egy terület lesz? -
salmiakki
tag
Amit látsz ott táskákat a földön, mint tele van
Az a baj, hogy katonai eszközöket nem sikerült szerezni, csak kaját, piát, milliós nagyságrendben cipőket és pár sátrat. Egyébként tényleg nagyon ritka még, mert olyan 50-ből 1x rak ezekbe a bódékba sátrat, remélem ez azért nem marad így. -
RockHaRD
addikt
válasz
salmiakki
üzenetére
Egyébként maga a sátor hogy működik? Lerakod, és server restart után ott marad a benne lévő cuccokkal együtt? Vagy csak akkor van az adott helyen, amikor te is éppen azon a szerón játszol? Ha pedig elmész másik szeróra, akkor eltűnik, és a másik szerón jelenik meg? Nem értem...
-
salmiakki
tag
UPDATE:
Igen, van sátor a játékban és igen, a etető tetején lévő házakban spawnol. Ennek felfedezése közben sikerült találni egy aprócska bugot is
Képek:
[kép #1]
[kép #2]
[kép #3]És még mielőtt bárki megkérdezné, nem áll szándékunkban SENKINEK elmondani hogyan lehet ilyesmit csinálni, akinek van egy kis esze illetve ideje, hamar rájön

Összesen 1 óra alatt 5db sátrat sikerült összeszedni, kb. 12 000 000 cipőt/bakancsot és mindenféle egyéb kacatból is pár kamionnyit

-
salmiakki
tag
Ma beszéltem egy sráccal, aki biztan állította, hogy ő már a rendes verzióban (Nem az experimentalban) talált sátrat, viszont csak az olyan vadászházakban spawnol, aminek az alja őz-etető és a tetején van egy kis fa házikó. Nem tudom megerősíteni, mivel eléggé ritka az olyan létesítmény és eddig csak 2-t találtam, de ha láttok egyet mindenképpen nézzetek be, hátha

-
kisborda
tag
Az elázásnak van valami jelentősége: betegség, romlik a felszerelés? Valamint hogy lehet megszáradni?
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Hát nekem régebben voltak hasonló gondjaim a laggal ,de mára szinte teljesen megszűnt, oké persze nem teljes mértékben de nincs akkora lagg..Esetleg neked minden szerveren ezt csinálja ? Nekem volt ilyen de valószínű hogy valami "rossz" szerverre léptem mert csak ott volt ekkora lagg amit te is említettél,aztán egy szerver váltás után megszűnt

A Forest nekem is megvan ,de én kb 2 óra játszás után meguntam ,nagyon kevesek még benne a cuccok..Megépítettem a házakat ,mentem a barlangokba ,öltem kannibálokat ,építgettem de kész ennyi ..nem is tudok semmi jó élményt mondani ..craftolás is még édes kevés benne, nyílván majd később biztosan változni fog a véleményem ha lesz Multi vagy coop benne meg több cucc + Craftolás..de egyenlőre én félre tettem a gamet.
-
RockHaRD
addikt
Nemtom, de én tegnap felraktam kb 2 hónap után a játékot, majd 10 perc után letöröltem újra...
botrány, hogy jön valaki szembe, intenék neki, de hiába nyomom az F1-et, semmi nem történik. A csávó már egy kilométerre volt tőlem, mire úgy gondolta a játék, hogy akkor most elkezd integetni...
Szánalmas, hogy arra van idejük, hogy szaros fölösleges plusz contentet rakjanak a játékba, de lényegében semmi nem változik. (Dean Hall arca ugyebár kurva fontos volt a játékba.) Ha megnézitek, kb havonta jön egy verziószámot emelő patch, vagy még ritkábban, ami azt jelenti, hogy nagyjából még 50 hónap, mire a 0.47-ből 1.0 lesz

H1Z1 jön nem sokára, abban legalább lesz tartalom megjelenéskor. Sőt, a Forest hamarabb kap szerintem multit, mint a DayZ normális dolgokat.
-
z0l1ka
aktív tag
Akkor gondolom ez is az experimentalba van nemde? SMERSH Kell egy ilyen
+8 slotot írnak 
-
RockHaRD
addikt
0.48-on van az Experimental, tudja valaki, hogy ez mit jelent?
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
zoom: köszönöm!
Az FPS boost leírás szerint az indítóparancs beírásánál kisbetűvel kezdődik az adott szó, de másoknál ilyen tutorial videban [link] nagy betűvel pl ExThreads=7 CpuCpunt=4
Gondolom számít a nagybetű itt, valaki kipróbálja nagybetűvel ezeket? Mert lehet ezért nem működött nálam.
Így volt a korábbi leírásnál: [link]
Quad Core with 8 threads: -cpuCount=4, -exThreads=7
Itt kisbetűvel kezdődik ami lehet, hogy nem jó. -
zooom3r
tag
Pár videóban láttam hogy milyen szép színes a játék, azt hittem hogy utólag editálták a videót, de kiderült hogy a SweetFX-et használták. Használta már valaki? Ha igen milyen hatással van az fps-re?
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
nekem minden ok ,nálad lehetett valami
-
PeeterssoN
őstag
Másnál is lassan csatlakozik vagy csak nekem van ilyen szerencsém?
kb 5 perce várok...

-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Igen most visszaolvassa magam nagyon hülyén fogalmaztam meg a mondatom. Tényleg értem mért nem érteted. Mentségemre szóljon, hogy melóból írtam, és lehet megzavartak közben egy telefonnal. De tényleg nagyon hülyén fogalmaztam bocsi.
Az viszont jó hír, ha legalább a respawn működik,
de remélem nem csak a zombiknál.
De akkor nem értem mért tartják fen a 4 órás resiket. Lehetne napi egy vagy kevesebb is, hiszen úgyis újra spawnol a loot. Nem? -
m3gyo
csendes tag
Kis kiegészítésként az gondolom nem kell magyarázni, miért is zavar a heli crash közel 2 hónapos nem léte.
De a respawn és a prezisztenciát mint egy messiást vártam. Mert elég frusztráló egy halál után, 0,5-1 órát tölteni azzal, hogy eljussak egy minimális túlélési szintre. Azaz legyen egy kapa/balta valami konzerv nyitására alkalmas eszköz egy kis zsák, kötszer vagy rag, és valami ruha. Mert ugye lootolatlan azaz üres szervert találni késő este és hajnalba van esély eddig. Hiszen a loot csak restartkor termelődött a kezdő helyek jó esetben kifosztottak tehát akár több is lehet mint egy óra.
Ezután jöhetett a futás, valami olyan helyre ahol eshet használható fegyver és jobb zsák, ruha stb... Ez megint akár 30-40 perc is lehet. Ezután pedig lehet szépen szerverről szervere járni hátha valahol nincs szétlootolva az adott hely, Ami ugye elve 2 perc szerverváltásonként és ha ilyenkor belefutok valakibe mivel vélhetően csak közelharci fegyverem van fűbe harapok gyorsan. Mert az emberek jó része (95%) még egy fegyvertelen embert is először lelő és csak utána kérdez. Akkor a menet indul újra.
Mivel dolgozó ember vagyok játék elé hétköznap 18-19 órától ülök le, így a hajnali és késő esti üresjárat kilőve.
Ha viszont van prezisztencia és respawn (újraindítás nélkül) akkor egy alap loot-ot tentbe vagy máshol el tudok tenni, így ugyan a futást nem úszom meg de jó esetben már nem leszek teljesen védtelen és ráadásul szerver ugrálgatnom sem kell. Mert nem szeretem a szerverek közötti ugrálást de a dinamikus respaw hiányában ez egy elengedhetetlen rossz.
Plusz a hátizsák és ruha kapacitása sosem elég. Hiszen kaja és pia, lőszer, távcső, iránytű, tár, kézifegyver eu láda, töltény mellett már egy kő vagy egy tábortűz ne adj isten egy horgászbot már be sem fér. Viszont ha ezeket le tudom rakni valahol ahova elmegyek értük ha kell az nagyon is kellemes lenne, sőt frusztráció csökkentő.
Lehet ezek egyéni hasfájások és mást nem zavarnak a fenti dolgok, lehet csak én vagyok ilyen.
-
z0l1ka
aktív tag
köszönöm a válaszokat Nos, hát akkor várunk , pedig egész jó lett volna ha minden működik úgy ahogy azt leírták

-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Hát nem tudom, de azt írják sok helyen, hogy a loot respawn sem működik. Azaz csak akkor kerül újra kihelyezésre a loot ha van egy újraindítás. Mivel minden szerveren megvan még az újraindítási beállítás addig vélelmezem, hogy respawn sincs. Hiszen a respawn rendszer beindításával szükségtelen a szerverek 2-4 óránkénti újraindítása. Ez a "cél" is.
"...Egyébként meg ez működik, tapasztalat, láttuk..."
Igen ez működőt mint a tent és a prezisztens itemek is működtek, de a 0.47-es exp-ben, de stableban ki vannak kapcsolva még. A kérdés, hogy várni kell egy hónapot rá vagy lesz egy hotfix a jövő héten. Szerintem nem lesz hotfix erre utal a 0.48 és az abban bejelentett fejlesztések. Tehát ha nem lesz fix, vélhetően augusztusban nem lesz se heli crash, se tent, se prezisztens loot (így se gránát se m4 se nato lőszer ami ugye kellene az ak101-hez is). Ha láttad a respawnt én elhiszem, bár mások szerint meg ki van kapcsolva a többivel együtt."...Eddig is minden eltűnt restartkor..."
Eddig! Újraindításkor eddig eltűnt a loot, de jövőben terv szerint nem fog, mert lesznek prezisztens helyek, és nem csak a tent ahol megmarad a loot. Legalábbis ez van leírva a 0,47-es exp patchez. Erről készültek videók, képek, az exp-ből. Ez amit kikapcsoltak a stablera való portoláskor. Tehát nem kell feltétlenül sátor ahhoz, hogy az itemek ne vesszenek el egy restartkor. -
bicajoskema
tag
Sziasztok
Lényeges eltérés van a dayz standalone és az arma2 es mod között? Szeretném kipróbálni, ha nincs a 2 között különbség inkább arma 2 vel probalkoznék az lényegesen olcsóbb.
üdvszerk. Tudom hogy optimalizalatlan, de g3220 val hd6850 el 4gb rammal és ssd vel neki lehet állni vagy felejtsem el?
-
DokiBaxxi
őstag
Oké, mivan????
Miért ne lenne loot restart után? Azért indulnak újra olyan gyakran a szerverek, mert restart után mindenhol van loot. Pont, hogy azt akarják megoldani, hogy ne kelljen állandóan resizni a szerókat, hogy respawnoljon a loot anélkül is. Egyébként meg ez működik, tapasztalat, láttuk.
Másik: Eddig is minden eltűnt restartkor, ami el volt dobva, ez után is el fog. Csak akkor nem tűnik el, ha berakod a sátradba.
-
m3gyo
csendes tag
Kérésed meghallgatott, amúgy mert amúgy nőt a számuk a respawn idejük meg csökkent. Nagy öröm mikor lecsapod és egyből feltámad melletted és már üt is

Amúgy nem baj az ha több zombi van és nagyobb fenyegetést jelentenek, de inkább a számuk nőjön és ne a sebzésük, meg azért tényleg ne csapkodjanak már emeleteken át.
De gondolni kell egy bambira is aki elemlámpával indul majdnem alsógatyában. Úgy azért van kihívás a zombikban nem is kicsi. Persze ha lenne prezisztens loot, respawn akkor ugye a bambinak sem kellene órákat vadászni egy baltára/kapára, hogy némi esélye legyen zombi pajtikkal szemben. De addig, hát marad a lutri újraéledéskor. Mi lesz hamarabb éhhalál/szomjhalál//lelőnek/zombifelzabálás/ vagy találok baltát

-
InHell
senior tag
Minek kell egyáltalán a zombi én azt sem értem, mert városonként 1-2 darab, annak úgy semmi értelme.
Mondjuk ha most ezekből a fajtákból lenne 10-15/város, nem nagyon élnénk túl.
-
m3gyo
csendes tag
Jaja se sátrat, se heli crasht, és ne várd, hogy lesz loot restart után nyitott helyiségekben, mert a loot respawn se megy, és ne dobj el semmi, hogy majd visszajössz érte mert restartkor bizony el fog tűnni (2-4 óránként).
Azaz szinte semmi nem valósult meg a patchben ígértekből ami mégis az is olyan magyar narancsosan. Az új zombi útvonal keresés is kicsit bugzik még, mert bejönnek simán a házba zárt ajtón keresztül is. De cserébe akkorát ütnek mint Mike Tyson fénykorában. A közelharci fegyverek meg hát időnként beakadnak, fejbe csapni valamit szinte lehetetlen testre kell célozni azt még talán elkapja a balta. Illetve még szuper képességként képesek a földszinten csápolva az emeleten megcsapni a zombik.
Na szóval valami fixnek érkeznie kellene majd jövő héten mert most ez a 0.47 kicsit nem sikerült.
-
z0l1ka
aktív tag
Na ,így visszaolvasva ..most akkor valóban nincs is sátor ? ! ne is keressem ?

-
m3gyo
csendes tag
"Zucchini can be force fed"
Na ez a legröhejesebb ilyet kiírni egy notesba, ne már. Ez mennyi idő volt. klik klik klap klap. Enyi kb 10 sec és kész. Ez már über gáz. big big face palm...
-
salmiakki
tag
Piknik az esőben

-
Gilthanas
aktív tag
Ebben egyetértek. Azért ez nem egy 10 filléres szoftver, hanem egy óriási potenciált magába rejlő dollármilliós projekt. Egy kicsit lehetne következetesebben fejleszteni. Amúgy szerintem csak páran dolgoznak ezeken a fejlesztéseken és a nagy erőforrást az új motor beintegrálása viszi el... Oda kell bizony a manpower
-
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Hát van mögöttem pár lefejlesztett szoftver, köztük szerve kliens alapú rendszer (mindkét oldalt le kellet fejleszeni), web alapú, stb...
Igaz ezek egyike sem igényelt 3D grafikát, de azért itt a Bohémaknál alapvető problémák vannak. Mind kommunikáció, mind szervezettség terén. Kicsit olyan nekem mintha a cégnél őskáosz uralkodna. Mindenki össze vissza azt csinál amit akar, még ha az hülyeség is, és kicsit sem lenne összefogva a munka. A fejlesztők munkáját meg mintha kutya sem ellenőrizné.
-
m3gyo
csendes tag
Ja ak101-is bájos. Benn van de töltényt nem spwanol, mert ugye ua kell bele mint az M4-be. Azok meg ugye már csak heli crash-nél spawnolnak. Hopszika, de hát azok meg már 2 hónapja nem mennek. Na ilyenkor azért elgondolkodok oké, hogy a fejlesztők Bohémok, de tényleg ennyire beleszarnak, vagy ennyire nincsenek tisztában azzal, mi is működik vagy nem éppen a játékukban. Így igaz tár esik a AK101-hez, de ha kifogy belőle a töltény mehet a kukába a tár mert töltényt nem lehet találni hozzá. Biztos felvennék egy ilyen fegyvert, ha találnék. Hagynám ott a faszba szívjon vele más.
Pedig a heli crash leggyorsabb megoldása, ha egyszerűen visszateszik, hogy az m4, tárak miegymás spawnoljon a barakkba, ahol régen aztán ha majd tényleg működik a heli crash akkor visszatenni oda a spawnt.
Bájos, hogy ugye 0.46-ba bereklámozták, hogy vannak gránátok igen csak mivel az is heli crash még senki nem látta őket. Így mi értelme van fejleszteni???
Na ennyi pufogás elég volt. Imádom ezt a játékot de amit művelnek Bohémék az valami rossz vicc.
-
Gilthanas
aktív tag
Amúgy az experimentalkodásból nem derült ki a 0.47 nél, hogy az ütés gombbal baj van?
Mivel a "W"n kívűl az ütésgomb a második legfontosabb gomb, érdemes lett volna addig nem kiadni amíg azt nem javítják.... Nyilván nem most derül ki azért van experimental..
Amúgy mentségükre legyen szólva... nem tudom mennyire vagy benne, de egy szoftverfejlesztés az brutálisan körülményes és nehéz... még egy egyszerűbb mobilalkalmazással is el tudnak szarakodni hosszú hónapokat..
-
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Hát a közelharci támadásoknál, ez egy új bug írták is, tudnak róla.
De azért most olvasgatom és tényleg ami a 0.47 lényege lett volna a:
-loot respawn
-heli crash (0.46-ban már működnie kellett volna)
-prezisztens objektek
-sátorNa ezek nincsenek benne. Ergo ez nem is 0.47 hanem 0.46.01 valami bug halmaz némi kis fixxel meg szemfényvesztő itemekel. De legalább ne kommunikálnák le, hogy most aztán de nagyon de tényleg nagyon frissítünk meg fejlesztünk. Írják ki. Mindenki nyaral, nem csinálunk semmit, majd szeptember után várjatok valamit. Akkor legalább képbe lenne az ember.
-
m3gyo
csendes tag
Bejelentették a 0.48-as patchet az experimental szerverekre.
http://www.dayztv.com/news/2014/07/dayz-0-48-update-features-items-list/
Nem vagyok boldog nagyon nem. Ha erre a patchre is egy hónapot kell várni akkor elmondhatjuk, hogy szeptember előtt nem lesz se prezisztens itemek, se sátor, se heli crash, se semmi. Sőt a szövegezésből azt vettem ki, hogy a mint ha a 0.47-ben még a loot respawn se menne.
Ergo akkor mi a fasz ez a 0.47 amin eddig kotlottak. Egy kalap semmi. Jó kaptunk zombi útvonalat meg ragdolt. Meg egy jó pár egyéb itemet, amit kb 1 hét alatt össze lehetett hozni. De semmi komolyabb fejlesztés amit már régen vár mindenki.
- nem megy a heli crash site még mindig
- nincs benne a prezisztens itemek
- nincs benne sátor
- nincs szó egyelőre a valódi GPU-t használó motorról
- nincs semmilyen járműről sem semmi infoTehát mit is fejlesztettek 1 hónapon keresztül
- 4 fegyvert ami egyike amúgy minimálisan tér csak el a már meglévő AKM-től (ezek is elképesztően lényegesek voltak)
- 6 ruha (nem tudom mire mennénk a tanksapka, meg a mentős ruha nélkül)
- ragdol (ez aztán tényleg nagyon fontos volt)
- zombik használnak útvonalat (ez viccen kívül fontos és hasznos volt, eddig 1)
- 64 bit támogatás szerver oldalon (na ez másodiknak jó ok, akkor 2)
- új gestatúrák (jók de ezek is kb 1-2 nap max míg elkészülhettek, amúgy meg szerintem ezek is életbevágóan fontos dolgok ám)Körül belül ennyi. Na ez nem egy hónap főleg nem ott ahol van 40-50 fejlesztő dolgozó van. Ez 2-3 embernek esetleg egy hónap esetleg, napi 8 óra munkában.
A frissítés ergo 2 hasznos és csomó lényegtelen dolgot tartalmaz. Ráadásul az igazán érdekesek és előre vivő dolgok nem kerültek bele csak 2, a többi ilyen tegyünk bele gyorsan még valami szart dolog. Minek is lett kiadva ez a 0.47? Ennek a patchnek így semmi értelem volt, csak az, hogy elmondhatják látjátok dolgozunk, fejlesztünk ezerrel. Sima user vakítás az egész patch.
Bocs a hosszú szövegért de ez a 0.48-asra toltunk mindent kicsit felbaszta az agyam.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Na szerintem ez mutatja, hogy mennyire optimalizálatlan a játék. Ergo mindent a cpu-val old meg, a videó kártyához hozzá sem nyúl, csak egyeszer-kétszer (árnyék, hdr valami esetén). Tehát mindegy milyen új bika videokártya kerül a gépbe, úgyis csak a processzort használja ki. Na ezért szar az fps, mert nem elég a cpu-nak ezer egy dologgal törődni, de még az csinálja szegény a renderelést is.
Azért lesz jó ha kerül alá egy új motor (egy valódi motor), ami mondjuk már használja is a videó kártyát (ergo nem szoftveresen a cpu-t használja) arra amiért a gépbe van rakva. Azaz majd a GPU fogja végrehajtania megjelenítést és az ahhoz kapcsolódó számításokat. Egyből lesz ám fps emelkedés mindenkinél vagy két-három szorosára, szerintem. Plusz végre totálisan búcsút inthetünk majd az fps lagnak.
Új hozzászólás Aktív témák

- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hardvervadászat november elején
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bestbuy játékok
- 3D nyomtatás
- Path of Exile (ARPG)
- ASUS routerek
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze tudom könnyű így dumálni nekem,de úgy gondolom hogy vannak már elegen ,sőt már új helyre is költözött a csapat ,gondolom anyagi nehézségekkel nem küszködnek
szóval hajrááá