Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Asztrofotózás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endrusz83
tag
Azzal egyet értek,hogy mikor én visszaviszem a gépet vmi miatt,mindig legalább 2-3-an várunk egymásra és ezeknek a gépeknek nagyrésze valóban Clevo és ezen belül is M400A...

-
M40AE
csendes tag
Rég jártam erre, de most volt időm végigolvasni a kiesett időt.
Mint olvashattátok, nekem is volt/van bőven problémám a géppel. A notebookos kollégának azért szívesen feltennék pár kérdést:
1) Mi az a minimum, ami elvárható egy notebooktól? (pláne, ha 400 eFt-ba kerül /én ennyiért vettem/, és ez azért minimum középkategóriás ár.)
2) Mi az a minimum, ami elvárható egy kereskedőtöl? (Gondolok pl. arra, hogy meggyőződik az 1. pontban vázolt minimum teljesüléséről, mielőtt elkezd árulni egy típust.)
3) Helyesnek tart-e olyan hivatkozásokat, hogy a többi sem jobb, vagy a többi is ugyanígy melegszik?
Én többször jártam a szervízben, volt olyan, hogy két ember egyszerre hozott vagy 6 Clevót. Legtöbbször sorbanállás volt, és akiket én láttam, mind Clevoval jöttek. Akiket hallottam, többnyire kifogásolták a melegedést. Ha nem tették volna, spóroltak volna 5000 Ft-ot - ennyibe kerül, hogy kifújják a ventillátort, ami meggyőződésem szerint csak porhintés, a kuncsaft lerázása (és még keresünk is rajta). Nekem is az első pillanattól kezdve melegszik, amire (a notebbokos kollégával ellentétben) a szervizesek azt próbálták nekem beadni, hogy ez normális. Más alkalommal olyan hülyeséggel próbálkoztak, hogy biztos azért melegszik, mert az alá rakott hűtőpad rossz irányba fújja a levegőt. Gyerekek, azért ennyire hülyének nem kellene nézni a népet! (Külön rosszul esett, hogy több, mint 20 éve dolgozom számítógéppel, évente több 100 notebookot veszünk, és kioktat egy 20 év körüli srác, aki mint kiderült 2 hónapja dolgozik ott.) Aki notebookot vesz, joggal elvárhatja, hogy rendeltetészerűen használható, megbízható legyen. (Az hogy olcsóbb az jelentheti azt hogy lassab a proci, kisebb a winyó, nincs wifi, de semmiképp sem azt, hogy megbízhatatlan!!!). Ez a gép ezzel a melegedéssel nem megbízható. Ráadásul az erős melegedés jelentékenyen csökkenti a winchester élettartamát. A Fujitsura a gyártó max. 55 fokot enged meg. Triviális, hogy minél jobban megközelíti (pláne ha meg is haladja) ezt az értéket a hőmérséklet, jelentősen csökken a winchester élettartama. (Kis Googlizással bőven lehet találni szakcikket arról, hogy 10 fok emelkedés akár a felére is csökkentheti az élettartamot.) Én úgy gondolom, hogy ez egy konstrukció hibás gép, mert:
1) nem hordozható (vedd az öledbe, ha nem hiszed),
2) külön hűtés (vagy gyufásskatulya) nélkül intenzív haszálat közben lefagy (ez nem megengedett egytlen számítógépnél sem),
3) nem felel meg annak az elvárható gondosságnak a gyártó részéről, hogy nem olyat csinálok, ami épphogy megy, aztán reménykedem, hogy az eladók majdcsak megoldják a problémákat valahogy.
Persze felkészülve arra, hogy majd én is megkapom, hogy általánosítok, örömmel venném, ha a notebook.hu mutatna egy ugyanilyen összeálítású gépet mint, amilyen az enyém (csak 1-et, könyörgöm!), és nem melegszik extrém módon, és mégjobban örülnék, ha összehangolnák a szervizesek mondandójukat a fórumozó kollégával, és megegyeznének mondjuk abban, hogy én peches vagyok, a Clevó jó, és mivel ők az enyémet (melegedés) nem tudták megjavítani, kicserélik azt egy jóra (nem melegedőre), hogy mindenki elégedett legyen. Ez elfogadható így kolléga?
Azért, mivel vita volt erről is, én még foglalkoznék egy kicsit a gyártó felelősségével is. A gyártó csinált valamit. Nem szép dolog, hogy terméknek nevezi, de ez van, viszont aki ezt árulja, az legalább ennyire ludas. Neki lenne lehetősége kipróbálni azt, amit el akar adni, (a vevőnek már kevésbé van erre módja), ráadásul ő áll szerződéses viszonyban a vevővel, szóval mind az anyagi, mind az erkölcsi felelősség a vevő felé őt terheli. Kemény világ az üzleti élet, megértem, de akkor notebookos kolléga se csodálkozzon, hogy ha a kedves vevő fel van háborodva, ha 400 eFt-ért valami sz*t kap.
Más, megjegyzés a processzocsere ügyhöz: én 2,16-os procival vettem, nem javallanám a cserét, mert nálam nagyobb terhelésnél simán lefagy. -
xedos
addikt
Ne haragudj, de érdekes ember vagy...
Mindig neked van igazad?
Meg vagy sértődve, mert nem megfelelő notebookot vettél a megfelelő feladatra?
Mint írtam nekem is volt, csak a melegedés + a képernyő látószöge miatt eladtam.
Sajnos manapság már pouláris lett a notebook. 5-10 éve még sokkal jobb mínőségűek voltak. A maiaknál az elsődlege szempont a papíron leírt teljesítmény -minden más a háttérbe szorul. Lásd még Fujitsu Siemens PA1538...
Egy hasonló felszereltségű IBM Txp széria szerinted miért kerül 2x-3x annyiba?
Én is abbahagytam, csak rossz hallgatni... -
xedos
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Igazad van, tényleg árulták 2.16-ossal is...
Ugyanakkor ha heavy user vagy, akkor vagy nem notit, vagy nem CLEVO notit kellett volna vásárolni! Ezt nem arra tervezték, hogy mondjuk 2napig maxon menjen benne e proci. Neked üzleti szériás noti kell! Valami grafikus munkaállomás mint volt a HP NC8000 vagy az aláírásomban szereplő Macbook Pro
Több párhuzamos feladathoz meg 2magos proci
Az, hogy emlegeted a 350.000Ft-ot az vicc! Neked sok, de egy jó noti sokkal többe kerül!
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Olyannyira, hogy találtam itt a PH-n hirdetést 2GHz Dothan M procikról, pont ami nekem is kellene 25-ért(!!!), de sajnos elég régi (tavalyi), ennek megfelelően nem is jelentkezik a feladója.
És az a pár100 MHz megéri a pénzét?
Namost egyrészt nem lenne az olyan sok plusz pénz! Ha megnézed itt a PH-n az 1.7-es procikat adják 30-ért(!!!). Mondjuk az más kérdés, hogy ki veszi meg, mivel Dothan-okban nem nagyon vannak szerelve gépek ez alatt, amennyire tudom, ez a legalja, szóval downgrade-re lehetne jó esetleg... Naszóval a lényeg, hogy az 1.7 proci és a 2.1 közötti különbözet árban nem nagy, ha valaki esetleg beszámítja. Én pl. azzal próbálkoztam mostanában, hogy akiknél láttam, hogy Clevo-t, vagy ilyesmi notit adnak el pont ilyen procival, ami nekem kellene, azoknál próbálkoztam, hogy esetleg nem-e cserélnénk el a procit, ő betenné az enyémet a gépbe, azzal adná el, én meg persze a különbözetet kifizetném, szóval ő sem jár rosszul...annyira.
Másrészről pedig az a pár 100MHz nagyonis sokat számít ha pl. olyan feladat van, amit pl. nekem mostanában meg kell oldanom, hogy 2 flash editor és 1 video editor egyszerre kéne, hogy fusson normálisan és még dolgozniuk is kellene (preview és egyebek).
Most külön ezért be kell ruháznom egy desktop-ra a 350k-s gépem mellett...szerinted ez jobban megéri?...De sajnos muszáj, mert a projektet meg kell csinálnom. -
zsocaozd
tag
Ha az olvadásokra gondolsz, akkor az a gond, hogy csak a telóm gagyi VGA kamerája van. Volt egy provi digi gépem, de azt eladtam, mondjuk marha voltam, hogy akkor nem csináltam fotókat ezekről.
Megpróbálhatok csinálni ezzel egy pár fotót, de pont közeliek kellenének, az meg totál homály ezzel. A párom öccsének van egy gépe, majd jövő hét végén jön fel hozzánk, azzal tudok csináltni képeket esetleg. -
zsocaozd
tag
Nem elég neked az 1.7-es proci?
Nem. Én nem csak netezek, meg nézek ki a fejemből, komolyabb dolgokra is szeretném használni a notit és tudnám is, csak a procit kellene kicserélni. Annak idején nem volt több pénzem rá, hogy nagyobb procisat vegyek, már akkor is úgy gondoltam, hogy majd úgyis bővítem, fejlesztem a gépet ha nagyobbra lesz szükségem.
Fel akarod fűteni egy 2.16-ossal?
Tévedésben vagy. Most sem a proci fűti fel a notit! Ha felpörgetem fullra a procit, 66 fokig elmegy, majd 63-ra lemegy a venti miatt. Ez így liftezik, ennyi. A VGA fűt mint az állat.
Az alapból 2.16-ossal szerelt Clevo-kkal pl. miújság? Semmi.
Magyarán, ha nem használod, akkor ugyanúgy 600Mhz-en megy,
Ezt már leírtam, hogy speed stepping részemről kilőve, mert (legalábbis ezzel a procival) xart sem ér. Fullon pörgetem egy ideje... Egyébként 800MHz.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Kicsit gonoszkodom...
Nem elég neked az 1.7-es proci?
Fel akarod fűteni egy 2.16-ossal?
Az tudod, hogy az intel egy átlagos TDP értéket ad meg?
A max fogyasztása több. Magyarán, ha nem használod, akkor ugyanúgy 600Mhz-en megy,
ugyanannyira melegszik -de akkor minek cserélni?
Ha meg a max teljesítmény kell, akkor meg jobban fűt! -
d900t
senior tag
Megoldható, de velem kéne egyeztetni. Érthető oknál fogva a szerviz ilyesmit nem vállal, mert ha mindenkinek megígérné, az elég érdekes képződményhez vezetne (soron kívüli szervizelésre sorbaállók sora
)
Az optikai meghajtók jelentik egyébként minden számítógépnél (pc is!!) a leggyakoribb meghibásodást. Ezek ugye az egyedüli mozgó alkatrészek. Egy gyártó képviselője mondta viicesen, amikor IKB tenderekhez 3 év garit kellett válalniuk a cd íróra: ''akár 5 évet is kibír, ha sosem használják'' -
zsocaozd
tag
Hallelujah (vagyhogyiskellírni)!

Végre elindult egy folyamat. A Dothan 1.7-es M740-es procikat elkezdték lecserélni, eladogatni! Tömkelegével van itt a PH-n is eladó! Már csak idő kérdése, hogy mi is le tudjuk cserélni!...yeeeeyeeee...

-
Rossi
addikt
Ezek szerint meg lehet azt beszélni a szervízetekkel, hogy ha nekem nagyon sürgős lenne a javítás, és történetesen vidéki vagyok (Nagykanizsa-Pécs-Szombathely, szóval 200km-nél messzebb), akkor megvárhatom míg kijavítjátok. Gondolok itt a legtipikusabb hibára, a HDD-elhalálozására. Tehát telefonon le lehetne egyeztetni egy ilyen akciót?
Mert ha igen, akkor megnyugodtam. Egyébként a vélt vagy valós félelmeimtől eltekintve abszolút meg vagyok elégedve a notebookommal, eddig tökéletesen teljesít. -
d900t
senior tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Nem védem a Clevo-t, nem védem magunkat sem - ha ezt tetszett kiolvasni, akkor goto1

. Nem áll érdekemben , hülye sem vagyok, mert a hitelesség többet ér. Érdekes, hogy amikor a Sony topikban fikáztam a Sony-t, ott az volt a baj.....
A kollégám gépében 256-os vga van, ha a géped valóban azt produkálja, amit írtál, akkor az hiba, ami javítható.
Az ajánlatomat megismétlem, jövő hét szerdáig tudsz vele élni, utána viszont egy kicsit bonyolultabb lesz, mert japánban leszek almost két hétig. Ha viszont az új gép beszerzését választod, akkor legyen úgy, de ne várd hogy erről is véleményt formáljak
ps.: Az arány 70-30 bp javára. Szerintem a vidékiek többsége a szervizhálózat lefedetlensége miatt kerüli a márkát. de ha valaki mégis megveszi, ámbátor hiba esetén nem javítatja ki a hisználhatlan gépét...khm. hát ez sem egy tipikus gondolkodás....
futár meg ugye ilyenkor is van...
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
d900t tényleg nincs most időm mindenre reagálni, csak egy-két mondat erejéig:
Nem vádoltalak semmivel, elfogultsággal végképp nem.
és még csak fogást sem találnátok rajtunk.
Na itt van a kutya elásva. Véded a mundér becsületét, holott rólatok szó sem esett, kutya sem hibáztat titeket, eszünkbe sem jutott, végig a gyártóról volt/van szó.
Az, hogy nálatok 5 ilyen noti van szervízben, nagyon nem jelent semmit sem. Csupán azt jelenti, hogy a felhasználók nagyon nagy többsége ugyanúgy gondolkodott a gariról, mint pl. én, amin nem lehet csodálkozni a tapasztalatok alapján (megint nem rólatok írok, hanem általánosságban!).
Azt, hogy magunkal cseszünk ki, ha leírjuk a hibákat folyton és ilyetén formában, nemrég leírtam a topicban. Ha olvasod a topic-ot, akkor láthattad, így ezzel semmi újat nem mondtál.
Azt sem tudod, mi van a gépemben, honnan veszed, hogy ez ''nem normális'' melegedés? Eleve 256MB RAM van a kártyán (nem 128MB)...és ha most azt írod, hogy ez melegedés szempontjából nem számít, akkor itt fogjuk felfüggeszteni a beszélgetésünket.
A gépem első naptól, első bekapcsolástól kezdve(!!!) produkálja az összes tünetét, úgyhogy légyszives, ne gyere azzal, hogy ez porosodás és egyéb felhasználás közben adódott hiba. Hiba az volt, hogy mérnökök így csinálták meg az egészet, ahogy. Szóval piszkos venti és egyéb használatból eredő okosságok kilőve. Ráadásul a különböző hibára utaló magyarázatoktól még nem fog a gép negyedik lába jó helyre átcsúszni az akkuról, meg megemelődni sem fog a gép (még akkor sem, ha beviszem hozzátok)...vagyis az elcseszett mérnöki f@szságok elcseszett mérnöki f@szságok maradnak. Ja és a gép háza, billentyűzete és LCD-je sem lesz kevésbé megolvadt, mint most.
Az, hogy másik tíz típus ugyanezt produkálja, rohadtul nem érdekel és főként nem vígasztal, Afrikában meg éheznek....
Nagyon rendes vagy, hogy felajánlod a segítséged, de 160km-re lakom Pesttől, így nem tudom ezt sajnos igénybe venni. Apropó: a Clevo felhasználók igen nagy többsége (logikus módon következtethető, hogy kb. 80%-a) távol lakik Pesttől (mivel az ország nem csak Pestből áll) és el tudom képzelni, hogy többek közt ez is okozza a viszonylag alacsony egy négyzetméterre eső ''hibás'' Clevo számot a szervízben.
Nem kell velünk fikázni a gépet, én csak azt nem értem, hogy milyen okból véded? Csak azért, mert te magad kevés hibás darabot látsz? Logikus indoklás feljebb. Először azt írod, hogy minden gép ugyanígy melegszik, ez így van rendjén, utána meg azt, hogy kizárt, hogy ez normális legyen, tutira hiba okozza, megnézitek...nem értem.
Ja cooler: természetesen a cooler úgy pörög mint az állat, változik a sebessége is szépen, ahogy kell, terheléstől függően. Pontosan a cooler az, ami szétégeti a gép házát, a bill-t, az LCD! A cooler által kinyomott hő okozza az egészet, nem közvetlenül a kártya melegedése!...ezt is leírtuk már itt, de rá se' ránts!
A kollégádnak is X700 256MB van a gépében? Mert ha nem, akkor sok értelme nincs az összehasonlítgatásnak...khhmm...
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Olvasom a topikot, mint ahogy a többit is. Olvastál már acer, fusi sőt asus topikat? az ilyen topikban mindig azok találnak egymásra, akiknek bajuk van az adott márkával. Itt még véletlenül sem a márka istenítéséről van szó. Elfogadom, hogy nem vagy megelégedve a cuccal és még csak ki sem akarlak téríteni a hitedből. nem kell elfogadnod a véleményem, sőt elfogadom azt is, hogy elfogultsággal vádolsz bár ennek igy a világon semmi értelme. A tavaly általunk eladott 30 ezer noteszből kevesebb, mint 5% volt a Clevo. Számunkra irreveláns, hogy veszik-e vagy sem, jó-e vagy sem, mert nem ebből élünk.A garit meg ügye vállalja a gyártó és még csak fogást sem találnátok rajtunk. Tán még szimpatikusabb is lennék, ha együtt fikáznám veletek és együttérző bánatos boci képet vágnék.
A termék ellenben nem szenved semmivel típushibától, statisztikai semmivel sem szarabb, mint fajtársai. Ez az igazság! csak annyit értek el, hogy devalváljátok a modell használt értékét. Ezzel pénzt vesztek el magatoktól és másoktól. Ez volt az egyik dolog.
A másik: benéztem a szervizbe. Összesen 5 darab Clevo számítógép kuncog javításra várva. Asszem nem szivatom meg a tulajdonosaikat, ha felajánlom, hogy soron kívül előre vesszük a masinádat. megvárhatod, sőt meg is nézheted, mit csinálnak vele. Ami a gépeddel most a problémát, az simán és flottul javítható. vagy koszos, vagy cooler vagy mindkettő. normálisan a készüléknek ilyen fokú melegedés nem jellemzője. összehasonlíthatod a kollégám által használt m400a-val.
Ha érdekel a dolog, akkor jelentkezz privátban. úgy gondolom ennél többet már nem tehetek az ügy érdekében. -
d900t
senior tag
Gondolkodtam egy darabig, hogy most te az én hozzászólásomra reagáltáltál avagy sem.
Ha igen, akkor alaposan félreértetetd, amit írtam és erre xedos kolléga még rá is túráztatott.
Én nem a szervizt terhető javítási határidőről beszéltem (ez is megér persze egy misét), hanem arról, hogy a fogyasztónak is van egy olyan kötelezettsége, hogy a hiba felismerése után mihamarabb szervizbe vigye a terméket. mert ha a meghibásodás későbbi problémákat generel, akkor azért a gyártó nem köteles helytállni. Ennyi.
A 3 napos meghibásodás miatti csere egyébként továbbra is él, csak annyit fűztek be a törvénybe, hogy jelentéktelen hiba miatt elállni nem lehet. ezzel védik pl. az autókereskedőket., hogy mondjuk egy defektes kerék miatt ne lehessen manit visszakérni.
A 15 napra való törekedésnek is van értelme. az ezelőtt hatályos jogszabály ugyanis elég vicces volt. Abban még úgy szólt az előírás, hogy a meghibásodás bejelentésétől számított a 15 nap. vagyis elvileg gipsz jakab bejelentette a hibát, de nem vitte be szervizbe a gépet. majd a 15 nap után tarthatta a markát úgy, hogy esélyt sem adott a szerviznek a javításra. a mostani szabályok szerint a 15 nap túllépése esetén a szervizen a bizonyítás terhe, hogy nem ő tökölte el az időt. -
hery_boy
tag
Nem érdemes vitatkozni, csak az érdekeiket védik.
Azért volt pár dolog amiben igaza volt (d900t).
Bocs az leírásokért, általában fáradtan ülök ide.
Viszont akkor engem jól át*asztak...
Legalább a házilag át barkácsolt TFT jól működik. Amit mondjuk meg menthetett volna egy zsanércsere. Egy törött feszítő acél...
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
Köszönd az EU jogharmonizációnka!
Azóta a vásárló könnyen megszívhatja! Megszűnt a 3napos csere is, bár van cég, amely magánszorgalomból vállalja...
Sajnos a 15napos határidő is megszűnt! Törvényileg törekednie kell, de ennyi...
Ugyanakkor nem érdeke megára haragítani a vásárlót + feleslegessen raktározni a gépedet...
zsocaozd:
Nekem is volt Clevo M400A-m...sőt, sok erős VGA-s notim... higyétek el- a hasonló árú és felszereltségű notik ennyit tudnak! Talán még a fémházas MSI volt a legjobb.
A mostani gépen egy MACBOOK PRO -újonnan közel 600.000FT! (X1600 VGA)
Játék alatt ugyanúgy forró mint a CLEVO-m vagy a többi erős VGA-s noti.
Bár megolvadni nem tud-aluminium
A fórumokba pedig az emberek 90%-a akkor ír amikor gondja van!
Ha gond van a géppel, akkor meg mese nincs -irány a szervíz! Sajnos akinek a napi munkájához kell annak nehéz megoldani, de muszáj. -
Rossi
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Tetszett ez a mondat, amiben a kolléga azt említi, hogy szervízelésnél a lehető leghamarabb javítani kell. Ezt írja elő a törvény. Csakhogy a lehető leghamarabb egy igen tág fogalom, a szervízre van bízva, hogy mennyi idő alatt csinálják meg. Semmi sem kötelezi őket, hogy konkrét határidőn belül visszaadják a javításra beadott terméket.
-
zsocaozd
tag
neked van egy noteszed, mellyel bajod van és ebből azt a következtetést vonod le, hogy az összes fajtársa szar
Hú...tényleg nagyon látszik, hogy nem olvasod a topic-ot, csak írsz bele... Olvass már vissza légy kedves, aztán számold össze, hány negatív tapasztalatot találsz, mind ugyanazokat a jelenségeket írják le! Ez a típus egy fos (bár tökéletesen műxik, leszámítva a speed stepping problémát)...fogadd el plíz, bármennyire is nehéz.
-
d900t
senior tag
Hát hogy poénosra vegyem, már lenin elvtárs is megmondta, hogy ucsityszjá, ucsityszjá, ucsityszjá, azaz menteni, menteni, menteni.
A füleden és a felület teszteken kívül más hiteles nagyon nincs. a dellnek van vmi progija, de az sem működik. vkinek 3 hét után vinyócserét javasolt.
akkor most egy időre engedelmetekkel elköszönnék.
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
''A 350e Ft-os notim elvinné ugyan a proggit és tudnék vele dolgozni, csakhogy amikor kipróbáltam cirka 3 hétig annyira felmelegedett a VGA részen, hogy már sajnálom szétcseszni ezzel a notimat, így inkább beszerzek (külön ezen projekt miatt!) egy dual core gépet. Mindezt a Clevo f@szsága miatt! Szerintem ez mélyen felháborító, szerinted biztosan belefér a dologba...''
Megy egyáltalán a VGA cooler? mert az bizony nagyritkán beszarik. vagy elektronikai vagy mechanikai hibaokból. márpedig egy nem egy hajbilajbi propeller, hanem gyakorlatilag egy hűtőszekrény. ha az nem megy, az gáz.
egy éve volt egy békéltető testületig fajuló vitánk egy delikvenssel, akinek fél ujjnyi vastagon állt a por a noteszében. a por remek hőszigetelő, nem beszélve arról, hogy a cooler is beállt a sok portól abban az esetben. ezek csak teoriák, de az életben előforduló szituációkból indultam ki. maradjunk abban , hogy nem vagyok meggyőzödve arról hogy a kialakult szitu a clevo faszsága. hibák mindig lehetnek, bármit is veszel. ha viszont azzal hónapokig együttélsz és a neten való puffogásban merül ki minden amit az ügyben teszel, már ne is haragudj, meg is fogom bánni, amint leírom, de ez bizony a te fságod.
veszel egy core duo gépet. nagyszerű a pentium m TDP-je 21W, a core duo-é pedig 49. mi is lesz ettől jobb? -
d900t
senior tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
[i''Nem egyszer jutott eszembe, hogy visszaküldöm gariban a gépet, nézegessék, de egyrészt nem tudom hónapokig (míg a gari intéződne) nélkülöznöm a gépemet''
Erről egy mondás és egy vicc jut eszembe:
- néma gyereknek...
- b+ nyuszika a létrádat.
senki nem mondta, hogy hónapokig intéződik egy gari. hol tart annyi ideig? nem beszélve arról, hogy van a törvényben előírva fogyasztónak egy ún. kárenyhítési kötelezettsége, mely annyit tesz, hogy a hiba felismerése után köteles a lehető leghamarabb időn belül a hibát bejelenteni és a további esetleges károk megelőzése érdekében mihabarabb szervizbe juttatni.
ha viszont számonra ennyire baromira fontos a rendelkezésre állás, akkor next business day warranty-val kell készüléket venni annak minden felárával együtt.
Leírtam, hogy ez a proci mennyire szarul végzi a speed stepping-et (jó, ez nem Clevo probléma, de ők raktak bele ilyen fos procit).
A procit te választottad, mint ahogy az oprendszert is. a speedstepet a XP - v. Vista - kezeli. ez nem a notesz/cpu gyártó sara.
Nem értem, miért vitázol elméletekkel dobálózva olyanokkal, akik maguk tapasztalják több hónap, több év használat után a tényeket.
Azért mert neked vagy egy géped, nekünk meg egy statisztikánk. csak ebben a topikban legalább annyian leírák, hogy jól megy a gépük, mint ahányan panaszkodnak. nem beszélve arról, akinek nincs baja egy géppel, ezt a tényt még önmagában nem tartja közlendőnek.
szóval nem én vitázom a tényekkel. egy vélt tényállást te általánosítasz és utána ''tények''-ként nevezed. ez nem fair! semmibe nem telne leírnom, hogy az m400a szar. de nem az. pedig mondhatnám, szar-szar, de gari van, gyere megcsináljuk, nekünk nem kerül semmibe... -
d900t
senior tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Próbálom tök rövidre fogni, mert elvileg dolgoznom kéne - mondjuk ez is egyfajta munka, ha úgy vesszük (üfnek válaszolni)
A vita abban van köztünk, hogy neked van egy noteszed, mellyel bajod van és ebből azt a következtetést vonod le, hogy az összes fajtársa szar -- // erre a problémára már mások is felhívták a figyelmed. Bár nem látom, de elhiszem, jobbat úgy sem tudok tenni.
De! Továbbra is óvnálak attól, hogy általánosságban beszélj az ügyről. Nem azért, a saját renoménkat vagy a Clevoét óvnám. Az egyes márkákkal kapcsolatban amúgy sem bánunk kesztyűs kézzel. Amelyik szar, azt leszarozzuk, amelyik jó, azt meg nem. Viszonylag tág határok között számunkra tökmindegy, hogy a vevő mit és milyen márkát vásárol - pénz márkától függetlenül mindegyiken ugyanannyi van - , bár amennyire követed a hozzászólásaimat, én évek óta mindenkit óvok a dedikált vga-s mobil atomerőmű vásárlától, mert ezek a készülék de facto többszörös energia felvétellel, ergo hőtermeléssel járnak.
Ami releváns, hogy nálunk cégen belül ki milyen márkájú gépet használ. Az a vicces, hogy a Clevok aránya az eladási arányhoz képest elképesztően magas. Mondjuk ennek egy fontos faktora, hogy a szerviz 10m-en belül van, node ez még 3 másik márkára is igaz lenne. decemberig én is clevot használtam, méghozzá 3 és fél évig ugyanazt a készüléket - vhol ezt is megtaláod a fórumban -, pedig én úgy hidd el, hogy bármit leakaszthatnék a készletből. Mint ahogy az asztalnál ülő két kollégám is. Az ő esetükben további 1 clevo + 1 msi. Ma azért ülünk mindhárman dell gép előtt, mert kaptunk hármat ajándékba, azzal a commenttel, hogy örülnének neki, ha ezt használnánk, mert a hozzánk látogatók, minket ismerők számára sokat mond, hogy mit használunk.
bizonyos tekintetben a régi gépemmel elégedettebb voltam, de erről nem a dell, hanem az intel tehet.
Két másik kollégám ma is m400a-t használ - ki tudja miért - és hidd el, hogy nem külső billentyűzetről és nincs is megolvadva. ha bajuk lenne vele, kérhetnének egy másikat. egyszóval, ha neked ilyen problémád van és az valós is, akkor azt meg kell javítani. mondjuk az olvadt házra különösen kíváncsi vagyok. Amit érdemes volna lecsekkolnod, hogy mennyi por van a készüléken belül, főleg a ventillátor környékén.
- ennyi. illetve a negyedik láb. a magyarázat tök triviális. kb 33szor leírtam már, hogy nem jó kiszerelni az aksit, mert használaton kivül is öregszik. egy raktáron tartott új aksi kb 6 hónap alatt jut el arra a fázisra, hogy használhatatlan.ha bent az aksi, akkor mind a 4 láb megvan. egyszóval a gyártó logikusan gondolkodott, igaz a magyar szokásokkal nem számolt. én az m360c modellemben végig ugyanazt az aksit használtam és sosem vettem ki, mondjuk szinte mindig merítettem, ha tele volt. 3 és fél éves koréban is kb. 75%-ot bírt. nem úgy mint a tartalékaksim, mely időközben megdöglött. lehet, hogy időnként használnom kellett volna... -
zsocaozd
tag
Csak mégegy hozzászólás, hogy még tisztábban leírjam a problémámat:
Te jössz az elméletekkel (hőre keményedő műanyagból készül), mi látjuk, tapasztaljuk a tényeket. Gyere nézd meg a megolvadt gépházamat, billentyűzetemet, LCD-met! Készséggel látlak vendégül! Nem egyszer jutott eszembe, hogy visszaküldöm gariban a gépet, nézegessék, de egyrészt nem tudom hónapokig (míg a gari intéződne) nélkülöznöm a gépemet, másrészt pontosan erre gondoltam, hogy ezt tennék, amit te is csinálsz: megmagyaráznák, hogy ez nem lehet megolvadt, mert hőre keményedő és kész...az elmélet és a gyakorlat fényévnyi távolságra van egymástól ebben az esetben!
Szóval azt gondolod, hogy csak azért, mert pl. leírod ezt a hőre keményedő dolgot, feltesszük a kezünket és azt mondjuk: jaaaa, teljesen igazad van, akkor így már tudom, hogy nem is olvadt meg a notim háza, bill-e, meg az LCD-je! Nem értem, miért vitázol elméletekkel dobálózva olyanokkal, akik maguk tapasztalják több hónap, több év használat után a tényeket.
sem pro sem kontra nem tudok mit mondani
Na látod, ezt elhiszem, de akkor min vitatkozol?
2.) nem szeretnék választ, én tudom a választ. Én nem támaszkodom elméleti ''szakemberek'' véleményére, én látom a tényeket. Az, hogy tökéletesen műxik, messze nem azt jelenti, hogy használható! A működésbeli problémákba nem számít bele az, hogy leolvad az asztalról a lakk a gép alatt, ettől az még leadja a teljesítményt.
De tudod mit? Ha hallani akarsz egy működésbeli problémáról is, akkor megintcsak azt tudom írni, hogy olvass vissza! Leírtam, hogy ez a proci mennyire szarul végzi a speed stepping-et (jó, ez nem Clevo probléma, de ők raktak bele ilyen fos procit). Sokszor észre sem veszi az idiótája azt, hogy nagyobb teljesítményre lenne szükség. Simán 800-on megy a barom, amikor videót szerkesztenék pl., aztán talán egy idő múlva észreveszi, hogy hoppá ez nagyon kevés lesz, pörögjünk kicsit! Eredmény: leáll a gép akár fél percre is, míg a proci nagy kegyesen veszi a fáradtságot és elkezd 1.7-en menni... Ez általános egyébként... minden szoftver megáll egy időre, míg a proci gondolkodik, mit is kéne csinálni, mennyin is kéne pörögni?...
Ha te mint szakember azt mondod, hogy a Dothan procik ilyenek, elhiszem szó nélkül, de ettől még nem kevésbé akadok ki a használhatatlanság ilyetén foka tapasztalásán. Itt jön be ugye megintcsak az, hogy műxik ugyan, műxik tökéletesen, azt csinálja, amit kell, de ettől még nem lesz jól használható. -
zsocaozd
tag
Még valamit tennék hozzá egy külön hozzászólásban, így erre külön reagálhatsz.

Egy projektemből kifolyólag saját video felvételeimet kell megvágnom non-linear-al, ami jelen esetben a Ulead legújabb vágószoftverét jelenti, ami valamiért (magam sem értem, miért) jóval erőforrás igényesebb, mint az előző Media Stúdiók...
A 350e Ft-os notim elvinné ugyan a proggit és tudnék vele dolgozni, csakhogy amikor kipróbáltam cirka 3 hétig annyira felmelegedett a VGA részen, hogy már sajnálom szétcseszni ezzel a notimat, így inkább beszerzek (külön ezen projekt miatt!) egy dual core gépet. Mindezt a Clevo f@szsága miatt! Szerintem ez mélyen felháborító, szerinted biztosan belefér a dologba...
Nekem 350 rugó rohadt nagy pénz és nekem ez az egy notim van (najó, van még egy másik, de azt a párom használja, az nem komolyabb feladatokra való), én csak ezzel tudok dolgozni, neked esetleg több száz átmegy a kezeden, ezért nem is tudod átérezni a problémát igazán szvsz. -
zsocaozd
tag
Vita? Szó sincs vitáról. Te csak láttál ilyen gépeket, én már igencsak jóideje használom és ebben a topic-ban mindenki. Ha visszaolvasol, vagy emlékszel a hozzászólásokra mindenki ugyanazokról a negatív tapasztalatokról számolt be. A noti kegyetlenül melegszik, atomerőmű ide, vagy oda, a műanyag pedig megolvadt, tökmindegy, a gyártó mit állít (több száz fok felett olvad).
Tudod, az egészben az a lehangoló, hogy nem egy általunk összerakott, vagy tuningolt gépről van szó, hanem a következő történt: kiadtunk 350e Ft-ot egy olyan gépért, amit direkt egyben, kompaktul vásároltunk meg úgy, ahogy a gyártó az elképzelte, összerakta nekünk. Ettől elvárjuk (sajnos), hogy tökéletesen, legalább egy minimális használhatósági szinten működjön. Nálam az, hogy kénytelen-kelletlen külső bill-t kell használnom, mert a noti bill-e szétégeti az ujjaimat(!!!) az nem minősül minimális használhatósági feltétel teljesülésének (arról már nem is írok, hogy leégeti a lakkot az asztalról, ha nem emelem meg valahogy), ennyi az egész. Más látni egy notit és más évekig használni. Más látni egy gyönyörű nőt (esetleg egyszer lefeküdni vele) és más évekig együttélni vele, elviselni a rigojáit, hogy az orrod alá pukizik, ésatöbbi...érted.
Szóval ezért is ne vitázzunk erről, mert lehetsz technikai kérdésekben az M40AE, vagy M400 -al kapcsolatosan guru, el is fogadunk szerintem mindent, amit mondasz, de ha ilyen gépet használnál, akkor te is tapasztalnád azt a sok szarságot, amit a ''drága'' gyártó konkrétan elcseszett ezen a gépen (pl. negyedik láb rajta van az akkun, így nem lehet kivenni asztali használathoz). Ha nem tudod, miről beszélek, olvass vissza, megtalálod bőven. -
d900t
senior tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Szerintem a beszélgetés értelmetlen vitába fullad
1.) A Clevo ebből a modellből legyártott vagy hétszázezer darabot, ebből mi eladtunk vagy kétezret, meg szerintem az alba is minimum. Én is láttam egy jó párat, elhihetet. sem pro sem kontra nem tudok mit mondani a kategóriájában (mobil atomerőmű) képviselt különböző gyártók által elkövetett noteszekhez képest. csak hogy tényszerűen vitatkozzam. a noteszek háza ún. hőre keményedő műanyagból készülnek. ezeka műanyagok sok száz fok felett olvadnak.
2.) Választ szeretnél. Épp múltkor leveleztem a ASUS tulajdonossal. Neki 4 hónap alatt 3 DVD írója szart be. Mi a magyarázat? A nagy számok törvénye kombinálva egy felhasználó piszok nagy pechjével. Ennyi.
A legvégén te is megadtad a választ. köszi.
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Közben egy ismerősöm is megosztotta velem a tapasztalatait, miszerint a 2 éves, 600k+ ASUS notija (P4, Radeon9600) is ''kazán'', és használat után nem szokta lecsukni. Szóval a nem integrált VGA-s (asztali CPU-t most hagyjuk) notik ezek szerint minőségtől függetlenül fűtenek rendesen.
-
zsocaozd
tag
1.) Én is ezt tudnám sorolni, amit Rossi ír.
Hacsak vki nem kezdi el tuningolni az egyébként lefojtott mobil x700-at, akkor kazánként sem igazán lehet jellemezni.
Erőssen vitatkoznék. Ha egy noti burkolata és billentyűzete már a használat első heteiben(!!!) konkrétan megolvad a VGA keltette hőtől (és az LCD-jét ugyanez okból nem lehetséges lehajtani közvetlenül használat után sem), szerény véleményem szerint nyugodtan lehet kazánnak nevezni, sőt. Ja és természetesen nem húzott példányról írok!
2.) kár arról elméletek gyártani, hogy az M400A eszi a vinyókat. Ha ez igy lenne, akkor már ezrével kellett volna cserélnünk, csak ezért
Én készséggel elhiszem, mert nálam nincs ilyen gond, de ezt légyszi magyarázd el azoknak is, akik többedszer cserélik a gépükben a vinyót.
Én egy másik fórumban, a PDA-m típus-fórumában jóideig győzködtem egy srácot, aki már a harmadik ilyen típusú PDA-t cseréli gariban (mindegyik hibás volt), hogy ez egy igen jó PDA, de nem tudtam meggyőzni, azt írta, ha kényszerítenék rá, akkor sem venne többé ilyet....meg tudom érteni...annak ellenére, hogy az én példányom (és még igen sokunké) tökéletesen műxik.
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
Hallanom kéne a kattogást.
Ha bizonyos esetekben mondjuk másodpercenként hallod a kattogást, az bad sector jele, ha a vinyó egyébként működik.
Ha csak időnként hallod, akkor sok esetben csak elaltatja magát a vinyó (ez a parkolás zaja). ezzel kapcsolatos delles forumokon volt nyafogás, még bios frissítést is adtak ki hozzá. A Hitachi Travelstar vinyókkal összefüggésben alakult ki a probléma, anno még én is leveleztem valakivel. Akkor sikerült megnyugtatnom, amikor a gyári adatlapra tudtam hivatkozni.
A seek nagyjából annyit tesz, hogy pozicionálás. -
Rossi
addikt
1.) Az X700 húzás nélkül is kazán, a monitor csati éppenhogy nem éget, a billentyűzet a kézmeleg felett van - M40AE - de ez legyen a legnagyobb gondom...
2.) Már az én HDD-m is kattog (2006 augusztusi a gép), de hallottam itt valami seek-elésről (nem tudom mit jelent sajnos), hogy az is járhat hanggal. Honnan tudhatom, hogy mikor halad a HDD-m a tönkremenetel felé, mert ha most elszáll a szakdogámmal együtt, akkor nem ''örülnék'' egy sokhetes szervíznek.
Szerk.: Fujitsu HDD-knél jelentkezik ez a probléma főleg, vagy a Clevo nyírja ki márkától függetlenül őket?
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
Szerintem ha el is gondolkodtak rajta, hamar el is vetették. a Pertier pályafutása a 90-es évek közepén leáldozott. Legnagyobb és egyben megoldhatatlan hibája, hogy a prcesszoron és környékén deresedés lép fel és sok esetben a processzor tokkal-maggal megreped.
Noteszben egyébként sem lehetne használni, mert a Pertier amennyire hideg processzor felöli oldalán, annyira forró a másikon. és mivel a másik oldal is dobozon belül van és a noteszben a levegő mennyisége összehasonlíythatatlanul kevesebb egy pchez képest, hamar gőzfürdőben éreznék magukat az alaplapi forrasztások és lemennének alfába. -
d900t
senior tag
-
d900t
senior tag
1.) Van egy tangram nevű játék, nem tudom ismered-e. illetve biztos, hogy ismered, csak esetleg a nevét nem. Szóval ebben a játékban van egy négyzet és van egy csomó felszabdalt sokszög. ezeket a darabkákat úgy kell belepakolni a négyzetbe, hogy pontosan kitöltésék a teret. általában létezik több megoldás is Az M400A nevű tangram játékban - vga cserélhetősége miatt - viszont csak olyan megoldás létezik, ahol a vinyó és vga szomszédos.
Ezzel egyébként nincs is baj, a két elem megfér egymás mellett.Hacsak vki nem kezdi el tuningolni az egyébként lefojtott mobil x700-at, akkor kazánként sem igazán lehet jellemezni.
A nálunk felismert vinyó hibák a kollégák szerint nagyjából a következő okokból erednek. Ezek nem garanciális jellegű hibák, mert azok esetlegesek és nagyobb következtetést nem sikerült levonni. A leggyakoribb vinyó jellegű meghibásodás egyébiránt az átvezetőkábel elfáradása.
Az általánosan leírható inkompatibilitási hiba pedig az 1A-nél nagyobb áramfelvételű vinyók együtt-nemműködése bizonyos optikai meghajtókkal. a service ezeket a gondokat elég hamar felismerte, a kezdeti pár héttől eltekintve - ergo nem is gyártott ilyet. kár arról elméletek gyártani, hogy az M400A eszi a vinyókat. Ha ez igy lenne, akkor már ezrével kellett volna cserélnünk, csak ezért.
2.) A HDD kattogó hangja valójában a parkolás zaja. amennyiben ez egymás után többször történik, akkor ez már hiba. oka az, hogy a vinyó vagy lemez vagy fejhiba miatt nem találja a 0. poziciót. Ennél többet a hang hallatán nem igazán lehet kiokoskodni. sokszor még megbontás után sem.... -
Rossi
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
''Hmmm...a Notebook Hardware Control használata alatt a legkülönbözőbb furcsaságokat produkálta a rendszerem (előtte semmi gond nem volt).
Amiket ti ide leírtatok, nekem mind újdonság volt (vinyó drasztikus melegedés, stb.), viszont ahogy elkezdtem használni a proggyt, szépen produkálódni kezdtek az általatok említett tünetek. A vinyóm pl. Win bekapcsolás után 2 percel már 56 fokos volt és percekig folyamatosan tekerte valami. A tűzfalam nem akart bekapcsolódni nagyon sokáig és még sorolhatnám, megbolondult a gép teljesen. Uninstall után gyönyörűen helyreállt minden!''
Valóban leírtad, bocsesz.
-
zsocaozd
tag
Nem tudtok valami olyan kis programocskát, amivel ki lehet kapcsolni a speed stepping-et és mindig fullon pörög a proci? Bios-ban nem lehet megoldani ugye, az NHC meg egyrészt túl fullos, másrészt szétakasztotta a vinyómat, szóval azt már inkább nem használnám. Semmi mást nem kéne, hogy tudjon a utility, csak a speed stepping tiltását, a proci fullon járatását. Esetleg van erre más megoldás is (beállítási lehetőség vhol)?
Nagyon elegem van már belőle, hogy a proci kb. min. 10mp után kapcsol, hogy bocsika most nem 800MHz-en kéne járnom, hanem 1.700-on....video editálásnál, meg ilyesminél, komolyabb feladatoknál nagyon kiakasztó tud lenni, főleg az újabb, erőforrás igényesebb szoftvereknél. Ez semmi, de van, hogy át sem kapcsol, mert a hülyéje úgy ítéli meg, hogy ahhoz a konkrét feladathoz bőven elég a 800MHz...hát neki lehet, de nekem rohadtul nem...akkor vehettem volna 50 ropiért is egy notit, nem 350-ért!
Köszi előre is a segítséget! -
zsocaozd
tag
válasz
Realunit
üzenetére
Hát igen...ezekkel a procikkal mi nem igazán tudunk mit kezdeni...VGA meg sehol...
Szóval ez tűnt fel nekem már egy ideje, hogy csak beszélünk róla, hogy hűdenagyon ki fogunk ezt meg azt cserélni meg ez volna jó, az volna jó, valójában meg sehol sem lehet ilyesmit kapni... Használtban is pontosan emiatt nem juthatunk hozzá ezekhez a cuccokhoz. Ki fogja kidboni a notijából mondjuk az X1600-át, ha kifogástalanul műxik és mire tudná kicserélni? Semmire...
A gúúúgli sem segít.
Eddig csak vinyót meg RAM-ot találtam...utóbbit még használtra is sikerült kicserélnem, így lett 2x1gigám...VGA, proci lehet, hogy már így marad?....
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Szóval senki sem tud a neten olyan helyet, ahol lehet notiba VGA-t és egyebeket venni (vinyón kívül)?...akkor talán mégsem én vagyok annyira béna...

-
zsocaozd
tag
Egészen biztosan én vagyok a béna, de ti tudtok a neten olyan helyet, ahol külön lehet venni mondjuk Dothan procit, notebook VGA-t, egyebeket, amik nekünk kellhetnek?
Én nem találok olyan helyet, ahol ilyesmit külön árulnának. -
-
d900t
senior tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Fárasztó volna tételesen cáfolni a sok hülyeséget, amit a flame jellegű hozzászólásodban elkövettél, de azért pár dolog:
A vinyó nem az alaplap hibájából kattog, még csak nem is elektronikával (érstd hdd elektronika) van baj. A kattogó vinyók adatkábel nélkül is kattognak! Ha cseréled a vinyó elektronikáját, a helyzet akkor sem változik.
Nincs 4800rps-es noteszvinyó. 4200-es annál inkább. A melegedés mértéke nem kizárólag a fordulatszám függő. márka, típus és elsősorban a csapágyazás megoldásán múlik, egyes 5400-es vinyók halkabbak, mint más 4200rpm-esek.
A játékoktól valóban melegszik a vinyó indirekt módon. Saját tapasztalatból mondom, hogy a nyavaják általában akkor kezdődnek, amikor a T. enduser tweakelésre adja a fejét. -
Rossi
addikt
Hát én személy szerint tojok az akkuidőre, de általában a dtr-eket nem is a hosszú akkuidők miatt veszik. De hogy meglegyen a kompromisszum, akkor legyen úgy megcsinálva, hogy hálózatról a peltierrel menjen, akkuról pedig hagyományos hűtéssel leszabályzott CPU-val és VGA-val.
Azért ezt a technológiát nem kéne figyelmen kívül hagyni az amúgy is állandó hűtési gondokkal küzdő notebookoknál. -
Rossi
addikt
Jó lenne ha valamelyik gyártó elgondolkozna a termoeletromos (Peltier-elem) hűtésen notebookba.
-
zsocaozd
tag
Nézegettem, miújság mobil VGA téren ATI-éknál és hát sokan szívnak vele, mert a driver nem frankó. ATI-nál mindig is voltak (és lesznek) driver problémák, nem tudnak normálisat csinálni.
Lehet, ha már VGA-t cserélünk, át kellene térnünk NVidia-ra...?
-
Rossi
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Ha valami véletlen folytán ha befejeztem a sulit és mégsem akarnék megválni tőle, lehet hogy körülnéznék valami használt X1600 után cserélni. De ezt csak halkan jegyzem meg... Mindenesetre most adtam esélyt a hosszútávú felhasználásra, 1x1024 MB RAM-om van, van még hely még 1 GB-nak.
-
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
x700-as video karin még azért az ujjabb cuccok is menni fognak, max kicsit butítani kell!
Ezek szerint nem nagyon követed a legújabb játékokat... Az új trend az, hogy ha már akár egyetlen egy fontos effektet nem tud a VGA-d, a játék már nem fog futni (azaz elindul, de pl. nem lesz kép, csak nagy feketeség meg hang)...lásd pl. Rainbow Six Vegas. Ez a várható irányzat (butítva sem fognak menni a játékok, csakis megfelelő VGA-val), eléggé dühítő... -
Endrusz83
tag
Ha esetleg valakinek van eladó M40AE PRO gépe írjon egy árajánlatot Priviben!

Ugyanis én megyek ki hajóra dolgozni,és viszem magammal a Kis Kedvencemet,viszont menyasszonyom itthon maradna Gép nélkül.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gondoltam veszek neki is egyet,hogy tudjuk tartani a kapcsolatot legalább WebCam-en.Én nagyon meg vok elégedve a sajátommal,ugyhogy szívesen maradnék ennél a típusnál!
A lényeg,hogy GARIS legyen és teljesen szép,megkímélt állapotú (mint a sajátom)!
Előre is Köszi!
-
hery_boy
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
hmm... talán igazad van, de...
Megjegyezném, hogy nem a termékell, nem a gyártóval van a probléma, hanem a SERVÍZBEN allul fizetett szerelő gárdával! Sok karbantartót ismerek akit nem hat meg, mondván ''nekem ugy sem lessz rá lovém sehasem...''
Én egyébként nagyon elégetdett vagyok a notesszal! Most, hogy a problémát orvosoltam, előre láthatólag 2évig még kiszolgálja az én igényeimet!
2.1GHz-es proci 1GB ram x700-as video karin még azért az ujjabb cuccok is menni fognak, max kicsit butítani kell! -
zsocaozd
tag
Nna, hát azt mindenesetre sikerült szépen elérni, hogy mostmár az sem fogja tudni majdan normális áron eladni az ilyen típusú notiját, akinek egyébként semmi baja nincs vele, mert sikerült teljesen lejáratni a típust...
-
hery_boy
tag
válasz
Realunit
üzenetére
Úr isten de rég jártam itt!
Mennyi fejlemény közel 100 hozzá szólás!
Realunit át érzem kínodat, én is végig csináltam ezt!
A legfontosabb!!! a vinyónak a menetközbeni kattogása áram ellátási probléma, ha előjön az új vincsivel is akkor azonnal szabadulj meg tőle, mert hajszál repedések vannak az alaplapon!!! nem javítható!!! az új alaplap nekem 180ezerbe került!!! Tipikus sata hiba, gyengék az erek!
de előtte ellenőrizd a vinyó csatlakózóit, nem-e csak bal*asz volt a szerelő!
Nekem is minden azzal a *ibaszott bal oldali zsanérral kezdődött.
Sokat járok hálóparty-ra és a játékoktól tólmelegszik a videokari, proci is! ( A gyufás doboz bőven elég, ha hirtelen szaggatni kezdesz játék közben. ) A nagy baj ( tipus hiba ) a zsanérok rugalmatlan elhejezése. a bal oldali a proci hűttő mellet van, a meleg hatására megszorúl, feszűl és egy óvatlan hírtelen mozdulatnál el is törik! ( jobb esetben a zsanér, de nekem már egyszer kiszakadt a csavar, és a burkolatot is gajratette, pikszel csíkok lettek a monitoron...
A könnyeim majd kifolytak mikor közölték, NEM garanciális javítás 100ezerft plusz fa az új lcd Mind ez egy törött zsanér miat, amit az ALBACOMP-nál lusták voltak kicserélni, emiat szorult, szakadozott a TFT megvilágítasa stb...
Van megoldás!
miután használhatatlan lett a notim, és a garanciát nemtudtam érvényesíteni, nekiláttam, és magam javítottam meg!
Gyerekek akár a legó!!!
A zsanért megfurtam, kivertem belőle a feszítő acélokat (2db van benne az egyik törött volt és szorult), majd a jó acélfeszítőt visszaraktam! igy most a bal oldal nem szorul, viszon egy bizonyos szögben már nem képes megtartani a kijelzőt!
A kijelző csere izgi volt! a régi notimban volt egy 15 colos 1400*1050 kijelző azt fabrikáltam bele a 15.1 colos helyére! na az már durváb volt! uj furatok kellettek! Ujra kellet kábeloznom a kijelzőt teljesen! de megérte! Hibátlan lett! pedig már 5 éves a TFT!!!
A vincsiről még annyit ha 4800 fordulatut tudtok szerezni azzal megszunik a melegedési probléma! én a régi laptobból tettem át az ata 80GB-os Thosibát 5 éves 86 százalékos és tökéletesen megy! a lassab vincsit én rammal kompenzáltam 1GB és kikapcsoltam a virtuális memóriát!
Egyébkén 1.5 éves lenne a notesz és nics gar! az albacomp ezt kibulizta, senki ne vegyen székesfehérváron book-ot az albánál!!! -
M40AE
csendes tag
válasz
Realunit
üzenetére
Nekem is ez volt, egyre gyakrabban, aztán pár lefagyás és kész. Szóval szerintem akinél elkezdi, jobb, ha elkezdi mentegetni. A szervízben álláshoz még hozzátenném, hogy az sem elhanyagolható idő (winchester csere esetén), amíg az ember minden újra felrak a gépre. Én fejlesztésre használom, ez nálam kb 4-5 nap, és akkor még keveset mondtam.
-
Realunit
tag
Na persze az egy dolog hogy kikapcsolásnál kattan egyet...de nekem menet közben csinálta többször is, volt hogy egymás után többször, volt hogy napokig nem.
A szervíz pedig ahogy van ideje dolgozik, de ez változó. Most utoljára már másnapra kész volt a gép (elvileg mert nem csináltak meg mindent, ezért még bentmaradt), de volt hogy vagy 10 munkanapot bentvolt azthiszem.
Én is NHC-t használok de nekem semmi gondom nincs a programmal, abszolúlt nem kavar bele semmibe a gépen.
Most számoltam össze, hogy eddig 22 munkanapot volt szervízben a gép, és ebben nincs benne az átvétel napja (ami még 5 lenne), plussz mivel ezek munkanapok, még 4 hétvége is benne volt...szóval sok időt töltött bent. Meg persze az egy dolog hogy elromlik valami, csak az a bosszantó, hogy ilyen sokszor be kellet menni a szervízbe (és vidékről nem két perc). -
zsocaozd
tag
Hmmm...a Notebook Hardware Control használata alatt a legkülönbözőbb furcsaságokat produkálta a rendszerem (előtte semmi gond nem volt).
Amiket ti ide leírtatok, nekem mind újdonság volt (vinyó drasztikus melegedés, stb.), viszont ahogy elkezdtem használni a proggyt, szépen produkálódni kezdtek az általatok említett tünetek. A vinyóm pl. Win bekapcsolás után 2 percel már 56 fokos volt és percekig folyamatosan tekerte valami. A tűzfalam nem akart bekapcsolódni nagyon sokáig és még sorolhatnám, megbolondult a gép teljesen. Uninstall után gyönyörűen helyreállt minden! -
Realunit
tag
A zsanérok úgy adták meg magukat hogy hátul a zsanérnál a felső szürke burkolat elvált szépen az alsó feketétől, persze főleg lecsukáskor vagy 1 centire szétnyílt. (Amikor elöször voltam bent a géppel pont valaki vitt be egy m400a-t (vagy m450c-t) de annak a zsanér egész felső burkolata meg valahogy az egész szilánkosra volt törve.)
A hdd samsung volt és egyáltalán nem jelezte a smart hogy meg fog halni, pedig direkt volt figyelő program feltéve, egyszercsak elkezdett kattogni. Csak egy-egyet, aztán egyszer meg fagyott a gép, majd utána még éppen le tudtam menteni nagynehezen vmit és kb a 3-ik próbaindításra már nem pörögtt fel. Most fujitsu van benne, de ennél is hallottam már hasonló kattanást (olyan mintha vmiért hirtelen kivágná a fejet parkolóállásba).
Az DVD író meg toshiba volt, és az is került bele, az meg egyszercsak aztcsinálta hogy nem volt hajlandó visszaolvasni a kiírt dvd lemezt.
A webkameránál meg hogy elrepedt a burkolat, szerintem az a lecsukások miatt van, mert akárhogy csukom is le csavarodik a kijelző kicsit, és mivel a legvékonyabb pont ott volt, ígyhát ott adta meg magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)