Hirdetés
- Szigszalag tartja egyben, és? Rekordközelben van a VGA-kiméra!
- Mesterien csapta le az OpenAI reklámparáját egyik konkurense
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endrusz83
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Nekem egyszer előfordult már hogy nem töltött,pedig be volt dugva.
Szintén olyankor mikor előtte ki volt véve egy ideig.
De azóta nem találkoztam vele.Mostanában én is bent tartom az akksit a helyén,meguntam hogy mindig egy radirral járkálok.
Egyébként sztem húzdd ki és dugdd vissza párszor hátha vmi kontakt hiba...
-
zsocaozd
tag
Hát most rendesen megvagyok ijedve...azt hiszem...
Amikor beraktam az akksit a gépbe, mondván, hogy legyen már végre normálisan meg a negyedik láb, plusz mindegy, hogy állva megy tönkre az akksi, vagy a gépben...szóval mikor beraktam, akkor sárgán világított az akksi kijelző led, jelezvén ugye, hogy töltődik az akksi. Namost ezután átváltott zöldre a led, jelezvén, hogy feltöltődött az akksi.
A gép így működött szépen hetekig.
Erre két és fél napja elkezdett megint sárgán világítani. Azóta így ment két és fél napig (napi 24 órában, éjszaka is). Most meg, kb. egy-másfél órával ezelőtt egyszerűen kialudt a led teljesen! A gép műxik mondjuk, kihúzni még nem próbáltam a tápkábelt, hogy megy-e akksiról... Ez meglehetősen fura...
Most vagy megnyekkent az akksim, vagy a töltéssel van gond, vagy nemtom...
Járt már valaki így? -
earny
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Nekem panasonic van benne és eleddig egy incidenstől eltekintve nem volt vele gondom. Az is a saját balf*szságom miatt volt. Amikor beraktam a notit a táskájába, az lebucskázott a székemről. Nem esett nagyot, mert sikerül utánakapnom. Ezekután az optikai meghajtó igen hullámzó (és romló tendenciát mutató) teljesitmény nyújtott. Nem volt kedvem szervizbe vinni és 2 hétig várni rá, úgyhogy pihentettem a dolgot egy hétig és utána jött az Isteni szikra! Hátha csak kimozdult a helyéről... és igen kicsavartam a tartó csavarját, beljebb toltam a drájvot, az bekattant a helyére és azóta nem volt semmi gondom vele.
Való igaz baromira melegszik, de szombaton kb 20 dvd-t irtam meg vele és egyetlen hibás lemezt sem sikerült elkövetnie, pedgi a diszkek eléggé felforrósodkat a művelet közben, ami az asztaliban lévő LG irónál katasztrófális következményekkel szokott járni. (3-4 lemezenként meg kell vele állni, hogy lehűljön egy kicsi.) -
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Nekem NEC 6650A van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Látszatra asztali DVD író teljesítményt hoz (nekem az asztalimban is NEC volt) mindenféle gond nélkül. Melegszik, mint állat, dehát ez természetes...
Hozzáteszem az igazság kedvéért, hogy én a gépet még nem mozdítottam el az asztalról, plusz alig írok DVD-t...szóval nincs túl sok mechanikai igénybevétel...
Még az is az igazsághoz tartozik, hogy az alap firmware-el, ami rajta volt gyárilag volt olyan 8x-os lemez, amit 6x-osnak ismert fel. Frissítettem a legújabb firmware-re, erre az történt, hogy amit eddig 6x-osnak ismert fel, azt mostmár rendesen 8x-osnak ismeri fel, viszont vannak más típusok, amiket eddig 8x-osnak ismert, most meg 6x-osan írja. Így jár az, aki a piacon vesz DVD lemezt...
Mindegy, a lényeg, hogy még egyetlen lemezt sem rontott el és mindent mindenben lehet olvasni. Ez a fő.
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Lehet benne valami, mert nekem már a második dvd író döglött meg és más ra nem tudok gondolni, mint hogy a mehenikai igénybevételt nagyon rosszul tűri!
egy kérdés: ki milyen tipusu dvd írót kapott a gépébe, lehet hogy másnak nincs ilyen gondja mert masszívabb az írója! nekem samsung TSST corp CD/DVDW SN-W082B
ezmár a második döglött író ebbe a gépbe, az tuti hogy több samsung írót nem akarok látni, a kérdés hogy mi legyen helyette? -
zsocaozd
tag
Igen, szabályosan megolvad a műanyag a hőtől. Egyrészt a kéz hőjétől, másrészt meg a gép hőjétől...szörnyű silány minőség ez a váz, de legalább jól néz ki.

Már akkor kiakadtam egyébként ennek a váznak a minőségén, mikor megláttam, hogy simán elhajlik, ha megemelem egy ujjal kicsit a gép bármelyik elől lévő sarkát. Az a gondom vele, hogy ez a kiépítés, amit vettem, nem tartozik éppen a legolcsóbbak közé, ennyiért már adhattak volna kicsit jobb vázat is, ráadásul még a típusszámon is változtattak, újítottak, csak a vázon nem...

[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Tudtok valahol olcsón billentyűzetet a notihoz? Bár M40AE-m van, de szerintem M400-as is jó lehet hozzá. Még alig pár hónapos a gépem, de máris megkopott egy jópár billentyű rajta. Biztosan a nagy hő, meg a tízujjas gépelés miatt... Persze még nem annyira vészes a helyzet, de jobb félni...

-
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Szerintem egyik sem típusra készül. Igazából a méretek számítanak. Nálunk Mo.-n, többnyire a Cooler Master-féle padot lehet kapni, ennek a méretei alig kissebbek, mint az M400.
Véleményem szerint tökéletesek a hűtésre, arra, hogy elvezessék a noti alól a rengeteg hőt. Ráadásul néhány helyen azt írják róluk, hogy ne ijedjünk meg, hogy nem mennek a ventik, mivel nem fogjuk hallani a hangjukat egyáltalán! Ennél csendesebb megoldás hová kell? Egyéb paramétereket is lehet olvasni a lapokon, úgyhogy előre meg lehet győződni mindenről.
7.000 Ft körüli átlagban az ára, ennyit bőségesen megér szerény véleményem szerint. Sajnos én sem vettem még, egyelőre a legkissebb gondom is nagyobb ennél, de feltétlenül be fogok újítani egyet.
Az egyik legjobb tulajdonsága egyébként, hogy USB-ről megy a tápellátása, úgyhogy még külön adapter sem kell.
Egyébként a legtökéletesebb megoldás az, hogyha veszel alumínium lapot, a megfelelő méretben, veszel két 12V-os ventit, USB csatit, kábelt, bekötöd a ventiket működőre, meghajlítgatod az alumíniumot, majd ott vágsz rajta lyukat pontosan, ahol az M400-on vannak a ventik. Oda beszereled a ventiket a padba és kész. A ventik elvezetik a hőt, az alumínium meg hűti a környezetet (ahogy a gyárin is) és megúsztad 1-2 ezresből.
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
-
hery_boy
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Na tessék üthetem saját szavam!
még decemberbe nézegettem a notebook coolereket, gondoltam majd én megmutatom

gyorsan rákerestem és egyből bedobott egy olyat amire még én is aztmondom eddig ez a legjobb árban, esztétikában és hűttési megoldásban is!
lehet hogy mégsem lessz notebook vatter cooler

http://www.pdamania.hu/content/5106/ -
-
hery_boy
tag
ez nehezebb mint gondoltuk, a srácokkal legalább egy órája méregetünk, azok a matricák is elég macerás helyen vannak!
na azért nem adjuk fel!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hery_boy
tag
Há

A táp csati nagy szívás én is sokat szentségeltem, de ugyebár nem véletlen volt olcsóbb az albacomp, ezt leszámítva meg az ata udma66-os vezérlőt félretéve ugyan olyan mint a notebook.hu-n clevo m40ea néven vásárolt masina! szerencsére két notim van így villám gyorsan átcseréltem a tápokat, a réginek jobb a csatlakozója!
A hűtésről csak annyit, hogy már készül a kűlső mobil vizhűttés a notira arra az esetekre ha 24órás partyra mennék! Szerencsés hogy a video, proci fedele külön-külön levehető, cserélhető, már megrendeltem a csere fedeleket, bele lessz szerkesztve a réztömbb amik a hűttőbordákra lesznek felszorítva, így megmarad az eredeti hűttés is, de gyors csatikkal bármikor ráköthető lessz egy külső hűttő egység! ha beválik linkelek majd rola képeket!
Sajnos a specko alkatrészek beszerzése macerás és időigényes, igy még nemtudom mikor lessz lehetőségem élesben tesztelni!
-
earny
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Meghát egy újabb hőforrás is lesz ez sajna,
Én úgy vettem észre, hogy nem melegszik számottevően az akksi. Főleg akkor nem, amikor elérte a maximális töltöttséget és átáll csepptöltésbe. Ilyenkor szinte semmi áramot nem vesz fel, úgyhogy nincs is ami hőt termeljen.
A 4. láb hiányára az lenne a legjobb megoldás, ha egy akksi formáju műanyagot lehetne kapni a géphez, ami belül üreges lenne és persze lenne rajta láb is, így esztétikailag sem nézne olyan otrombán ki azzal a nagy lukkal az alján. -
zsocaozd
tag
Többször szóbakerült már, hogy az akksi kivétele után ugye ugrik az egyik láb, meghogy hogyan megy tönkre jobban az akksi, ha kivesszük és állni hagyjuk, vagy hogyha a gépben hagyjuk. Hát én mostmár meguntam, hogy papírral kell kiékelni a negyedik láb helyét, stb. Beraktam vissza az aksit a notiba. Ha tönkremegy, tönkremegy, nem érdekel. Meghát egy újabb hőforrás is lesz ez sajna, dehát már nem érdekel. Elegem lett abból, hogy csonka legyen a gépem egy alapvető konstrukciós hiba miatt.
Ja és nálam is előfordult többször, hogy a tápkábel csatlakozója kihúzódott a gépből. Rém gyenge az aljzat, így folyton elengedi, ha kicsit is megfeszül. Így, hogy bent van az akksi, már emiatt sem kell aggódnom.
Más:
Arról is volt már szó, hogy mi a különbség az M40AE és az M400A között.
Nekem M40AE van, akinek M400A-ja van, annak is ez az adat szerepel a noti alján?:
Model: M4A
Nekem még ez van rajta, ami ebből a szempontból érdekes:
Product code: M40AE
Nálatok ez hogyan alakul?
[Szerkesztve] -
earny
tag
válasz
onlysony
üzenetére
Nekem ugyan ilyen masinám van, csak azon albacomp matrica van.

Ha a hűtés megoldását és a kijelzőt nem nézzük, akkor nagyon állat masina. Gyors ütős.
A hűtéssel az a gond, hogy a ventilátorok légberszívó nyílásai alul vannak és a gép tappancsai elég alacsonyak ahoz, hogy azok a kis ventik ne tudjanak elég levegőt szívni. Úgyhogy nagyobb terhelésnél elég gyakran mennek a ventik. A videokari melegszik a legjobban. Képes átforrósítani egy asztallapot is.
A kijelzője elég gyatrára sikeredett. nem nagyon találni olyan pontot, ahonnnan megfeelően lehetne látni az egészet, (értsd: kicsi a látószöge.) de ez szubjektiv dolog. Legjobb ha megnézel egyet működés közben.
Még egy negatívum. Lehet, hogy csak egyedi eset, de az én gépemnél nagyon könnyen kicsúszik a tápegység csatlakozója az aljzatából.
Ezen kívül szvsz nincs semmi probléma a géppel. Csak ajánlani tudom.
-
onlysony
aktív tag
hellosztok
énis most gondolkodok azon hogy vegyek egy ien:
[link]
Clevot csak nemtudom mi a véleményetek róla

aza baj hogy az emberek fele nem csípi valaki meg igen ,így elég nehéz dönteni
Várom a véleményeteket! -
BuG_
csendes tag
Mikor vettem nekem is azt tanácsolták, hogy vagy vegyem ki ha tápról használom, vagy havonta 1szer teljesen merítsem le. Mivel nálunk elég gyakoriak az áramkimaradások - néha csak egy másodpercre megy el - ezért én inkább az utóbbi mellett döntöttem. Szerintem többet árthat az, hogyha áramszünet miatt kikapcsol a gép.
-
xedos
addikt
válasz
Endrusz83
üzenetére
Valahol láttam, valaki belinkelte, hogy külföldön csináltak egy tesztet.
Kivették az akksit és különböző hőfokon tárolták.
Szobahőmérsékleten 1év alatt valami 15%-ot vesztet végleg a kapacítása. Nyáron 35fokban még többet. Hűtőben meg szinte alig -arra nem amlékszem, hogy normál vagy mélyhűtőt írtak...
A legtöbb öreg notis bennehagyja a gépben. Jó mínőségű akksik sokat huzzák, de itt is vannak gagyik... -
Endrusz83
tag
Hát bocs ha lerágott csont a téma...
Én sajna még mindig nem találtam jó indokot,hogy mi a jobb.
Ha kiszedegetem az akksit,ha töltöm-meritem-töltöm-meritem stb... vagy ha hagyom és állandóan váltakozik a töltése...
Estleg ha tudsz vmi link-et ahol ezt kifejtik és megindokolják elküldhetnéd!
Előre is Köszi!
-
Endrusz83
tag
Ja és egy apróságot még elfelejtettem megemliteni!
Az akkumulátornak ugye nem tesz jót ha asztali használatnál állandóan bent van a folyamatos töltés ingadozás miatt.Ezért ajánlatos kivenni ha több hétig nem visszük sehová.Ugye?
Namármost az akkumulátorba van beépitve a Noti bal alsó lába is.
Amit ha kivesszük az akksit elveszit és csak 3 lába marad.
Nekem szerencsém volt,mert találtam egy pont ''szabvány'' Kon-I-Noor Radirt,amit még kb 10 évvel ezelőtt kaptam szüleimtől és betettem a láb helyett...Ez kissé idiótán hangzik de mégis jobb mintha semmi n em lenne ott és vetemedne a háza a gépnek.
Kérdem Én!Miért nem lehet csinálni egy kihajtható pót lábat ilyen estre??? 
-
Endrusz83
tag
HyAll!
Ez egy igazán jó kis gép,7-8 hónapja van meg és semmi gondom vele,pedig üzemel a kicsike eleget!
Tényleg asztali gépeket megszégyenitő teljesitménye van (megjegyzem én rögtön dobattam bele még 512 RAM-ot + Wi-Fi-t is...).
A kijelzője szemből csodás, és azt hiszem ez a fontos mert 99%-ban mindenki szemből nézi.Mellesleg ha ketten nézünk filmet még egyáltalán nem veszélyes,csak kicsit elölrébb kell hajtani a kijelzőt.
Tényleg van 1-2 kissebb hibája,de Nekem a vinyó sebessége nem aggasztó probléma.
Azt hiszem a noti nem több 100 gigányi adat tárolására való,ahhoz kell venni egy külső vinyót.
A melegedés már számomra kissé zavaróbb,de ha mindenkinek ilyen akkor ez van.
Meg kell szokni.Mellesleg nekem a bill nem meleg egyáltalán csak oldalt a TV Out környéke.
A hűtő zúgása eddig fel sem tűnt mert hangosan játszom,nézek filmet vagy hallgatok zenét.
Összességében,Kategóriájában felülmúlhatatlan!Milyen hasonló árú/kategóriájú gépnek vannak ilyen teljesitmény mutatói???
És akkor még nem beszéltem az ilyen ''apróságokról'' mint a Bluettoth,WebCam,7.1-es hang,Infra,Kártyaolvasó stb...
Tehát egy szó mint 100! 
AJÁNLOM MINDENKINEK!!!

[Szerkesztve] -
BuG_
csendes tag
Szerintem a winyó sebessége annyira nem gáz. Igaz, hogy nem olyan gyors mint egy asztali 7200-as, de azért nem annyira rossz szerintem. Nekem legalább is megfelel.
-
xedos
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Többen panaszkodtak arra, hogy lassú a winyó a CLEVO M400A-kban, pedig 5400-asok...
Sajnos SATA noti winyóval nem volt még tapasztalatom
lehet, hogy a vezérlője a bűnős.
Ha jól tudom, akkor a csatlakozó cserélhető és így mehet bele normál winyó is...
Nekem volt 7200-asom, igaz nem a CLEVO-ban... érezni a különbséget. A mostani notimba is olyat akartam, csa a 100Gigás 7200-es eszméletlen árban van!
Ráadásul a CLEVO körbe van matricázva, így csak a szervízben lehet cseréltetni... -
zsocaozd
tag
Egyébként az az érdekes, hogy ennek a FUJI vinyónak az elméleti adatai is gyengék ugyan egy 7200-ashoz képest, de nekem a gyakorlatban még ezektől az adatoktól is jócskán elmarad a teljesítménye.
Najó, ezt lehet, hogy a te topic-odba kellene írnom, de mindegy, itt sem OFF ez.
Szóval minden beállítás stimmel, látszólag minden rendben van BIOS szinten is, meg Windows XP-ben is, teszt programok szerint is, de a gyakorlatban a vinyó totálisan lassú, még a saját gyári eredményeihez képest is...nem értem, hogy miért... -
zsocaozd
tag
A lábasomnak meg két füle van, de szatyornak sajnos nem jó, úgyhogy hótxar. Ha ennyire minden nyígotok van a kijelzőkkel, használjatok CRT-t aztán kész.
A 100Hz-el kapcsolatosan nem erről írtam, amiről te, ez tiszta sor, hanem arról, hogy a képminőséghez nagyon rohadtul nincs köze.
A 7200-as vinyó bármibe jó, le van a hűtés tojva, 6-7 rugóért kell venni egy cool padot és kész, meg van oldva! Ez a fos vinyó, ami benne van a gépben gyárilag, engem már totál kikészít. USB-n használok egy 7200-as asztali Samsung vinyót inkább. Többnyire ezt hajtom inkább, mint a gépben lévő fost, a gyorsaság miatt, dehát a swap-et úgyis a belsőre írja és olyankor jön a leakadás. Muszáj leszek venni mégegy RAM-ot, nincs mese...Andersen meghalt...
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Nem akarom védeni hery_boyt, de...
A Clevoban lévő alap SXGA+-os kijelző borzalmas! Az ősöreg IBM T20-asomnak szebb és jobban látható a képe... A glare type tényleg ezerszer jobb, de tükröződik!
Nekem is Catalyst van fent, és ha be van kapcsolva az az opció, hogy csak a monitor által megjeleníthetőt engedje, akkor csak 60Hz-et tud!!!! Az asztali TFT-m is csak 75hz-et tud, ugyanakkor ''köztudomású'',hogy nem érdemes 60Hz felett hajtani! Nem láthatod a vibrálást, mert nincs!!!!! 100Hz-en úgymond gyorsabban kopnak a képpontok a jelentössen több kapcsolástól!
A 7200-as winyó nagyon jó, de nem a CLEVO M400A-ba!!!!
Annyira szar a hűtése, hogy még az 5400-as is nagyon melegszik! -
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Ne haragudj, tényleg nem akarok kötözködni, de a hozzászólásod totális hozzá nem értésről tanúskodik, úgyhogy talán jobb, ha inkább nem írsz le ilyen (sokszor alapvető) butaságokat...
1. Az lehet, hogy a Te notidnak undoírtó a képe, de tudni kell azt, hogy Glare Type kijelzővel is kérhető ugyanaz a Clevo noti és annak viszont übercsúcs a képe. Egyébiránt te vagy az első, akitől fikázó megjegyzést olvasok a Clevo képére, eddig még csak dícsérő jelzőkre emlékszem.
2. A 100Hz-től nem javul a képminőség totálisan semmit, ilyen butaságot soha nem írtam le, ezt te gondoltad bele, teljesen hibásan. Ugye nem kell most belemennem abba, hogy miért kell a 100Hz és miért nem jó a szemnek a 60Hz??? Kezdjem el a hálózati áram és a TV 50Hz-e közötti kapcsolattól...? Könyörgöm, ettől kímélj meg! A lényeg, hogy semmi köze a képminőséghez. Ha nem tudod, hogy miért kell, nézz utána, keresd a neten, de ne írj le ide ilyen butaságot, hogy a képminőség javul-e tőle.
Olyat meg pláne ne írj, hogy kivégzés lenne, csak azért, mert te még nem hallottál olyanról, aki használta volna a 100Hz-et. A kijelző ezt alapból, gyönyörűen, stabilan viszi és tudnia kell gyárilag, ennyi. Semmi kinyírás, meg ilyesmi nincs ebben, a többi csak kitaláció.
Nem kell egyetlen külön program sem hozzá, egyszerűen csak nem a gyári ATI drivert kell használni, hanem Catalyst-ot és máris lehet bazinagy Hz-eket beállítani alapból. Az, hogy még ezt sem tudtad, pontosan jelzi a hozzá nem értésedet, már ne is haragudj. Akinek egy kicsi tapasztalata, tudása is van, Catalyst-ot használ az ATI kártyákhoz már kb. tíz éve.
Az a kijelentésed, hogy ostobaság 7200-as vincsit tenni egy notiba, önmagában ostobaság. Ha életedben egyet is próbáltál volna, akkot tudnád, hogy miért...
Persze sejtem, hogy a következő hozzászólásodban halálra akarsz majd alázni maximális igyekezettel, amiért ezeket a dolgokat leírtam, de hidd el, nem a sértegetésed volt a célom. A célom az volt, hogy ha egy kezdő, vagy Clevo vásárlás előtt álló olvassa ezt a topic-ot, akkor ne alapvető butaságokat olvasson már, hanem valós tényeket és normális dolgokat, amiket olyanok írnak le, akik tudnak is valamit, nem csak okosságokat akarnak írni nulla tudással/tapasztalattal. -
hery_boy
tag
Üdv már rég jártam erre, 1 honapja rengeteg infó gördült le itt! Egy párat nem tudok szó nélkül hagyni!
Valaki offolta, hogy kell e védő felszerelés
,
hát az talán nem, de ölbe venni nem ajánlatos!!! 
Valaki túlzásokba esik azért a játékok nem fullosak 3d-be, még 2,1GHz-s proci-val se, sem a CallofDuty2-ban, sem másutt! Tegyetek fel egy fps mérőt, ha az árnyékokat, és füst efekteket nem veszitek vissza csunya eredmények születhetnek!!!
de azért nem rossz!
A kijelzőt valaki dicséri valaki becsmérli,
az az igazság akinek clevo az első notesza annak ez pont jó, bár ezzel filmet nézni! Nekem ez a második notim és szerintem undorító a képe utána kellene nézni nem-e lehet jobb kijelzőt vadászni bele, a gépet sajnálnám lecserélni, nem egy rossz konstrukció!
Zsocaozd csatlakozok az előttem szólóhoz, a 100hz kivégzés, de ha azt állítod hogy szemmel láthatóan javult a képminőség, akkor megdobhatnál azzal a progival, amivel felhúztad, mert az enyém egyenlőre nem engedi!!!
Az üzem órát illetően nálam napi 24-et megy a gép, szerverként is üzemel, sokat tömörítek vele, VHS kazikat digizek, külső 300Gb-os vincsit hordok vele, rengeteg Lan partin megfordulok vele! Sokat bír a kis dög!
Elég nagy ostobaság 7200fordulatu vincsit tenni notiba, főleg hogy annak a hűtésére kevesebb gondot fordítottak! Aki bontotta már alul a gépet az tudja, valaki nemrég fotókat is linkelt erről! -
zsocaozd
tag
Srácok, ha valaki meg tudta oldani, hogy az alaplapi infrát úgymond rá tudta ''keverni'' a serial portok valamelyikére, az szóljon már plíz!
Ebben a nyavalyás Phoenix BIOS-ban nem lehet sehogysem beállítani az IrDa-t, meg a soros portokat... -
zsocaozd
tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Sajnos ismerős a jelenség, anno többször találkoztam vele. Minden esetben a GPU és a video RAM-ok melegedése okozta, jól látod.
Szerintem a jelenség vagylagos, vagyis elég a GPU és a RAM-ok közül az egyiknek túlterhelve lennie, máris jelentkezik a jelenség.
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a Q4 kicsit jobban megterheli a video RAM-okat, mint a többi gém, amiket felsoroltál. Azért gondolom ezt, mert a GPU-t valószínűleg a többi is megterheli, de lehet, hogy az a Q4 esetében is bírja, de a RAM-ok nem....nincs jobb ötletem. -
zsocaozd
tag
Namost ha nem a mi gépünkről íródott a cikk...akkor nem igazán értem az idézet értelmét ezen a topic-on... Akik a dual channel kérdését feszegették, nem általánosságban tették, hanem arról érdekődtek, vajon a mi gépünk (M400, M40AE) tudja-e ezt.
A single-dual channellel nekem sincs bajom, ilyet nem írtam. Én a Clevo M400-ról beszélek (merthogy ez annak a topic-ja ugyi), hogy ugyan tudja a dual channel-t (legalábbis a gép újabb verziói, pl. M40AE), de úgysem használjuk ki, mivel egy fos vinyó van a gépben. Úgyhogy a mi gépünkben mindíg is a vinyó fogja képezni a szűk keresztmetszetet, lehet a RAM, vagy a proci bármilyen gyors. A gyorsulást a két RAM modul behelyezésével nem a 128bit RAM kontroll (vagy dual channel) működésbe lépése fogja hozni, hanem a megnövekedett memória méret (vinyó kiküszöbölése).
''Azt látnád, hogy a T20-as hogy röpül a gyári 4200-es 12Gigás helyetti 5400rpm-es 16M Cahes 40Gigás winyóval!!!!''
Namost ezt hogyan érted? Relatíve az eredetihez képest, vagy úgy egyébként is. Merthogy relatíve megértem, hiszen a 4200 az nem embernek való sebesség 2006-ban, de szerintem már 5400-as vinyókat sem lenne szabad gyártani, mégis az újabb típusok is leginkább így jönnek ki, nyílván a 7200-nál csekélyebb melegedés miatt.
Játékokat futtattál rajta? Nem akadt el töltésnél/írásnál? Kizártnak tartom. Legalább negyvenféle vinyót próbáltam már az utóbbi évek során, 5400-asokat és mindegyik elakadt egyszerre nagyobb adatmennyiség mozgatásakor. Ez játékoknál jelentkezett leginkább. Én mondom, a 7200-asoknak nincs párja notikhoz. A leggyengébb is jobb, mint a legjobb 5400-as, nekem ez a véleményem.
Igen, tudom, hogy te nyitottad azt a topic-ot, úgyhogy be is idézném ide a topic-nyitó hozzászólásod egy részletét ha megengeded:
''PeterkeT-vel egyeztetve nyitottam egy ilyen topicot.
Szerintem igazából a winyó gyorsaságán múlik egy noti gyorsaságának az érzése...''
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
(Bocs, elnéztem a hozzászólás dátumát
)
[Szerkesztve] -
BuG_
csendes tag
Nekem is sokat megy a gép, de nem érzem forrónak a billentyűzetét, inkább kellemesen langyosnak. (az alsó fele viszont annál melegebb
) Talán pár DVD megírása után egy kicsit jobban felmelegszik de ez szerintem természetes. -
Bernardo20
őstag
válasz
zsocaozd
üzenetére
azért nekem se tűzforró..olyan kellemesen langyos a billentyűzet.. pedig nállam sokat megy a noti és játék közben sem forró,..sőt..
egy kérdés: quake4 1024x768 legmagassabb minőség..lemegy az intró,de utánna elkezd szemetleni,mint amikor a videókártyát túlhúzod és túlmelegszik..a játék nem akad,de szemetel ilyen felbontáson..ha lejjebb veszem akkor király(följebb meg nem érdemes
ilyen erős lenne a quake4 motorja?
(mostwanted 1280X1024 maxon, star wars battlefront 1280x1024 x6 antialiasing..max garf és tökélesene fut)
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
válasz
zsocaozd
üzenetére
Persze.... Ez a cikk a Yonah prociról szól -ez a 667Mhz-es FSB-ről derülhet ki

[link]
Nekem semmi bajom a single vagy dual channellel!
Noti winyókat meg ismerem... volt már 2db 7200-esem
Én vezetem az erről szóló topicot
Azt látnád, hogy a T20-as hogy röpül a gyári 4200-es 12Gigás helyetti 5400rpm-es 16M Cahes 40Gigás winyóval!!!!
Mostaniban a méret volt a lényeg
A CLEVO M400A melegedésével egyet értek veled... -
zsocaozd
tag
Jó lenne, hogyha cikket idézel, akkor belinkelnéd a forrást. Én speciel nem találtam sehol ezt a cikket (a maiak közt pláne nem), amiből idéztél...
A másik dolog pedig az, hogy hiába dual channel, meg 128bit RAM controll, meg akármi, amíg ilyen bazilassúk a vincseszterek, addig mindígis ezek fogják képezni a szűk keresztmetszetet, nem a RAM! A mi gépeinkben (M400A) a RAM épp elég gyors, a vinyó meg totál xar, bár az adatai szerint állatnak kéne lennie, csakhogy az 5400rpm ma már egyenlő a nullával és sajnos 2.5''-on a SATA, meg a 8MB sem ér semmit sem.
A régi notimban (kb. 3 éves) egy 7200-as vinyó van, bármikor állva hagyja ezt a hyper-super Fuji-t, amit beletettek a Clevo-ba...pedig SATA, meg 8MB, meg hasonló nyalánkságok...
Ajánlom figyelmetekbe ezt a topic-ot olvasgatásra (az elejétől):
[link]
Ez a cikk pedig a fejlesztésekről szól:
[link]
Látható a cikkből az a lehangoló tény, hogy sajna semmilyen jelentős előrelépés nem várható a 2.5''-os vinyók piacán a közeljövőben. Maradnak a 8MB cache-es, 5400rpm-es fos vinyók..., 7200-asokat nem nagyon fejlesztgetik tovább vmiért...
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Megírhatnád, hogy az hogyan lehetséges, mert nekem új típusú gépem van, mégis tűzforró a bill., alig tudok rajta gépelni.
Mióta megemeltem a gépet egy kicsit, azóta jobb a helyzet, de még így is meleg, nemhogy langyos, vagy hideg lenne...
Tehát? Te nem asztaliként használod a gépet? Mennyi időt használod a gépet egyhuzamban? Légyszíves, írd már meg, szerinted mitől nem melegszik nálad a bill.! -
Realunit
tag
Valaki használta már a noti spdif kimenetét? És ha igen akkor milyen kábellel?
Ugyanis vagy optikai vagy koax kell hozzá, de sehol nemtaláltam róla infót hogy melyik. -
xedos
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
Jópáran hajtottatok a duál chanelre...
Tessék: egy mai PH-s cikkből idézve:
''A teljesítményre jótékonyan ható fejlesztés, hogy az új chipset már DDR2-667-es memóriákat is fogad, ezzel a rendszerbuszhoz hasonlóan 25 százalékkal megnövelve a memória-alrendszer sebességét. Sajnos ez utóbbi maximálisan 10,6 GB/másodperces elméleti maximális sávszélességét (kétcsatornás üzemmódban) továbbra is jelentős mértékben visszafogja a feleekkora áteresztőképességgel rendelkező processzor-rendszerbusz, így a kétcsatornás üzemmód vajmi kevés gyakorlati előnnyel szolgál.'' -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
''melegedik,de ha külső billt használsz akkor nincs semmi gond.''??
nekem abszolute nem melegszik a bill....éphogy nem hideg
-
Bernardo20
őstag
hát nem tudom,de én teljesen meg vagyok vele elégedve..eddig ez a legerősebb gépem(hiába noti)..a legújabb játékok nagyon szépen elfutnak rajta és nagyon jó!
2 rossz tulajdonsága van,de szerintem ez elenéysző a teljeseitményhez képest!
- melegedik,de ha külső billt használsz akkor nincs semmi gond.
- oldalról tényleg nem nagyon látni a képet..2 embernek még esetleg de többnek semmiképpen..mondjuk általában csak én nézem,igy nem gond..
Én nagyon meg vagyok vele elégedve. az utóbbi időkben sok noti mefordult nálam,de ezt megszerettem és erősen gondolkozom, hogy megtartom,annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy gamer. egyébként 3dmark2003ban 6500pont körül lök..ahoz képest a hogy a 6600gt-s gépem nyomott 7500körül nagyon jó..
persze vannak apróbb hibái amit már az újabb modelleken kijavitottak,de nekem megérte.
örülök neki és ez a lényeg.!
-
xedos
addikt
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Nekem M400A.m volt sima DDR-el... nem ment dualban...
Egyébként meg gyorsabb volt mint az M400A PRO DDR2 elvileg dualban... -
Endrusz83
tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Hali!
Nekem az ujabb van és DDR2-van benne 2X512,de ez sem megy dualban.
Azt mondták a notebook.hu-ban,hogy ezeknek az alaplapoknak csak az asztali verzója tudja igy kezelni.
De amit a notebook.hu mond...No Comment...
[Szerkesztve] -
Hólapátos H.
csendes tag
Hali! Akinek M400A Pro-ja van és még az első verzió, amelyikben DDR-1-es RAM van, annak megy dual-channelben a 2X512MB??? Vagy nem támogatja az alaplap?

[Szerkesztve] -
xedos
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nem...
Biztos ez? Az Olympus meg a Fuji ezt használja az összes gépében...
Endrusz83
Neked a jobbik változat van! M400A PRO...
Annak Glare Type a kijelzője, nagyobb az akksija stb...
A webkamerában meg nem hiszek
Vagy csak az enyém volt tré...
[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
most olvasgatom ezt a topic-ot, és picit megijedtem. mindenki azt írja, hogy ez a gép eléggé melegszik.. én albacomp mobil optimo-t szeretnék venni, abban meg x800xt van. vennem kell majd hozzá vmi védőfelszerelést, nehogy megsüljek???
-
Endrusz83
tag
Hali!
Clevo Notebookról van szó ha jól sejtem a topoicból...
Nekem is ez van és sztem naggyon jó,compact,bika kis gép!Bár én dobattam bele még 512 ram-ot...
Van egy asztali gépem is és azon egy logitech webcam ami jó drága volt de ami a Clevo-ban van veri!Mert ugyan olyan szép a kép a túloldalon is mint itt!A Logitech otthon szép de itt durva felbontású a kép!
A kijelzője sztem nagyon szép,de az igaz hog csak szemből.Max 2-3-an lehet nézni filmet rajtamert oldalról nem élvezhető.
Nekem több mint 7hónapja van meg de eddig semmi bajom nem volt vele!Még egyszer sem fagyott le pl...Halál stabil és megbizható!
Pedig napi 10 12 órát használom!
Az akkuja sztem baromi jó!6600mah de tovább birja mint bármelyik haveromé!!!4 óra ha semmi extrát nem csinálok,3 óra film nézéssel és 2,5 óra játékra!Sztem ez bőven elég egy Notitól!
Mindenkinek Ajánlom!!!

-
xedos
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
Az újabb ACER-eken és Toshibákon már van XD olvasó.
Sőt talán a 17''-os Clevon is... -
xedos
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
Lazán félre olvastam....
Nekem Fuji Finepix F710-es fényképezőm van, ami használható webkamerának is.
Ég és föld! -
Bernardo20
őstag
igen,mint irtam is..nem szeretek játszani(este játszottem,de nem kötött le,inkább csak a fórumokat olvasom).rosszul láttad ott volt a vessző, 7.1 audió..nekem is xd kellene..
Nekem nincs vele semmi bajom itt van mellette egy kis lámpa és nem rosszabb mint a külső kamerám volt.nem várok tőle sokat,de szvsz jó. -
xedos
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
Megszerezted és eladod?????

A 7in1 kártyaolvasó szerintem max 3-5-öt tud... nem viszi az XD-t (nekem fájó pont) és a CF-et...
Webkamera jó???? Max ha sok fény van - szerintem a felbontása is gyenge!
Az újabbakon lévő 1.3M pixeles már jó képet ad. -
Bernardo20
őstag
nállam van a noti:
melegedés és hang tényleg van,bár a centrion controllal azért kordában lehet tartani.
a kép szerintem egész tiszességes,nincs vele semmi baj..eddig fifa 2006al játszottam és gyönyörűen futott.a webkam elég jó..akksi 3h-t bir ha nem csinálok rajta semmit
a billenytűzet tetszik,jól lehet rajta gépelni..mondjuk gyorsan is kell mert elég meleg![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval ár/érték arányban szerintem verhetetlen a gép...sok-sok jó tulajdonsága van és mondom nekem teljesen rendben van a kijelző szine..még a venti hangja sem zavaró,ritkán pörög föl(igaz akkor nagyon),csak a melegedést kell megszoknom!
Multimédiás képességei fantasztikusak..a kártyaolvasó,7.1 audó,webkam,infra,bluetooth..
Összességében nagyon jó gépnek tartom,de nem fogom megtartani,mert motorra gyűjtök és mivel nem játszom teljesen fölösleges!! -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
aham...
-
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
negativ-''''''Az M400A kijelzőjéről sajnos már nem mondható el olyan sok jó, mint az azt meghajtó vezérlőáramkörről, ugyanis a tesztalanyok közül egyértelműen a Clevo paneljét láttuk a legrosszabb minőségűnek, a betekintési szögek például az összes többi gép esetében jobbnak bizonyultak. A kijelző az Asus gépéhez hasonlóan SXGA felbontású, az X700-nak köszönhetően azonban a legtöbb játékkal a panel natív üzemmódja mellett is elboldogul''''
és egy kis öröm!:'''' Ellenben 3D-s teljesítmény és bővíthetőség terén nem akadt legyőzője az M400A-nak, így azoknak a felhasználóknak, akik könnyen bővíthető hardvert szeretnének, sokat játszanak, mindemellett nem vagy keveset használják a gépet telepről, bátran ajánlható a gép
'''' -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
jo jo... csak ver a viz nehogy baja legyen

és te is ezt a notit veszed? megkérdezhetem menyi lesz? -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
bill-kijelzö,nincs öszehasonlitási alapom

meg különben is külsö monitor 19tft,külsö egér,külsö bill,

ja ha esetleg tulmelegedés miatt eldurran,pl: winyo.vagy cpu akkor ugye kicserélik gariba?
1+1év van rá -
Bernardo20
őstag
nekem holnap lesz meg.ezért is kérdeztem! azt gondoltam, hogy a játékokban erős.
hogy tetszik maga a gép összerakása,anyagai,billentyűzet,kijelző?
Egyébként teljesen természetes, hogy még szokatlan,de szerintem hamar meg fogod szokni és vissza se akarsz váltani asztalira! meg azért az az 1gb minusz sokat számit ám,szerintem ezért érzed lassabbnak.. -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
nem is tudom.... eddig csak asztali gépem volt....1napja van meg vegyesek az érzelmeim....játékokban jobban teljesit mint gondoltam

1024@768 ban minden maxon szürök meg minden kivéve dx9...és átlag 80-90fps a call of duty 2ben! ez pozitiv
de kicsit lassunak tünik... igaz a régi gépem kemény konfig volt.....3500+venice.2gb ram 6800ultra -
Endrusz83
tag
Hali Mindenki!
Nekem egy Clevo M400A Pro gépem van.
Totál asztali használatra veszem igénybe.Játszom elég sokat meg netezek-töltögetek.
Mennyi a normális napi üzemideje egy notinak?Mert nálam van hogy napi 10-12 órát is megy.
Megjegyzem eddig hibátlanul.7 hónapos a gép egyébként és minden driverből az van rajta amit gyárilag adtak hozzá.
Érdemes frissiteni a drivereket?
Van esetleg vmi tuti tipp amit én nem tudhatok?Ugyanis csak ma vettem észre hogy létezik ilyen topic...
Egyébként tényleg tud 7.1-es hangot leadni?Érdemes venni hozzá hangfal szettet?
Ja és még egy buta kérdés:A bal oldalon az a sárga csatlakozó TV out?Még sosem próbáltam de nem is kaptam hozzá olyan átalakitót mint az asztali gépemhez. -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
centrino hardware control,,ez a progi zörög hogy magas a hömérséglet...
Lemezes meghajtó FUJITSU MHT2060AH (60 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100) -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
és a hdd? egyfoytában felugrál egy ablak hogy WARNING! Hard Disk TEMP 56fok

nem lessz ebböl gáz?
(ez az elsö notim és semmit nem tudok rola-(uk) ezért kérdezek ennyi hüyeséget
[Szerkesztve] -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
kösui megtaláltam

egyépként egy notinál mi a normál höfok? alap..és max-on hajtva?(cpu) kb.. -
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
hát lehet hogy én vagyok béna

de nem találom sehol?
ha tudnátok egy linket adni megköszönném
-
sakto
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
sajnos nem jol emlékszel igy nem találtam a keresöbe!
kicsit eröltesd meg magad lécci hogy mi a neve !
de adhatsz linket is! -
zsocaozd
tag
Időközben rájöttem, miért jár nekem sokat a venti, meg miért a melegedés.
Én 100Hz-en hajtom a videokarit. Ezt eddig azért nem vettem figyelembe, mert számomra természetes volt ez a frissítés mindíg is.
Szóval a 100Hz-es megjelenítés véleményem szerint sokkal nagyobb teljesítményt igényel, mint a 60Hz-es, így jobban is hajtja a karit, ergo jobban melegszik (talán a proci is). Csak akkor van 60Hz-en, amikor kiteszem a VGA képét TV-re is a monitor mellet. Ekkor viszont a TV+monitor megjelenítéshez kell a nagyobb teljesítmény (összesen 120Hz, plusz TV modul). Emellett azokban a gémekben, ahol lehet állítani külön a video frekit, mindig a legnagyobbra veszem. -
sakto
őstag
van valami progi ami leveszi net közben a cpu orajelét ugye? mi a neve? ja és az everest nem irja hogy hány fokos a cpu,vinyo,vga... miért?
Új hozzászólás Aktív témák
- Heroes of Might and Magic: Olden Era - Középpontban a Necropolis frakció
- Futás, futópályák
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Robotporszívók
- Gyúrósok ide!
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060, 16gb RAM + GARANCIA
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Gamer PC - I9 14900K, RTX 5070 és 32gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 3070 Ti , 24GB DDR4 , 1TB NVME
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6400 / GTX 1060 6GB / 16GB DDR4 / 128SSD+ 500GB SSHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)