Hirdetés
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- CES 2026: máris tekert egyet HBM4 memóriáján az SK Hynix
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tápokról alaposan - mélyvíz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joey
tag
válasz
Hawaiian
üzenetére
Nekem szerencsére egy darab pixelhiba sincs. Egyébként a géphez adott használati útmutatóban azt írják, hogy ''az elfogadott tűréshatár 6 hibás pixel, 7 hibától kezdődően a kijelző garanciálisan rossznak tekinthető...''.
Azért szerintem ez egy kicsit sok. Engem már 2-3 is baromira zavarna, nemhogy 6.
-
Hawaiian
csendes tag
Nektek pixelhiba mentes az m400a-sotok?
Sajnos nekem a baloldalt a felső negyedben van egy folyton hófehéren világító kis pixel. Ha fekete a háttér, akkor is fehér. Ez amolyan inverz pixelhiba lenne? Mert ha ''kiég'' egy pixel, akkor inkább feketének kellene lenni, nem?
Látott már valaki hasonlót? Vajon mit mondana erre a notebook.hu... magyarul foglalkoznánek e ezzel a problémámmal?
Aloha -
AMD Power
titán
Mitt szoltok ehez a cikkhez? Elég érdekes szerintem , de az biztos , hogy nem hülyeség!
http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/4/y/7926.html
[Szerkesztve] -
Realunit
tag
Nekem sem volt kékhalál, sőt még fagyás sem...
A driverek is hibátalnul felmentek a cdről olyan sorrendben ahogyan ott megjelentek a menüben.
[Szerkesztve] -
Hawaiian
csendes tag
Hello!
Futószalagokat biztos nem állítja.
Mellesleg jó lenne, ha 16-ból indulnánk.
ATI vonalon csak az asztali X800 XL-től felfele (X800XL, X800XT, X850) 16pipe-osak a kártyák.
Még az asztali X800/X800Pro-ban is csak 12 futószalag van.
Az asztali X700XT-ben is 12pipe aktív.
Azt hiszem, hogy a Clevoban lévő X700Mobility 8 pipe-os....
Ebből viszont nem kapcsol semmit ki...
[Szerkesztve] -
Hawaiian
csendes tag
Szia!
Igazad van. Én is ugyanezt a drivert találtam meg, csak máshol.
Neked nem dobott a géped ''kékhalál''-t még?
Engem speciel ez a probléma eléggé aggaszt...
Aquamark 3 lefut nálatok bench módban?
LINK:
ftp://ftp.hwsw.hu/pub/hwsw05040515/AquaMark3/AquaMark3.exe
[Szerkesztve] -
Hawaiian
csendes tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A Bluetooth eddigi tapasztalatom alapján nagyon jól működik.
(elég profi felület és beállítási lehetőségek)
A BT-os Nokia telefonnal pillanatok alatt jól megértették egymást.
El is keztdte volna telepíteni a hozzá tartozó modem/egyéb drivereket.
Persze túl nagy tapasztalatom még nincs ezzel kapcsolatban. -
Hawaiian
csendes tag
Clevo400a tapasztalatok: (M400a 02 (1,73G, 80G,512M, DVDRW, WLAN)
Tegnap vettem át a gépemet. A következő tapasztalataim vannak:
A gép valóban kicsit zömökebb, mint amit egy Centrino-s masinától várna az ember. Amúgy a kinézete rendben van, igaz semmi csicsa.
A Display tényleg kicsit gázosnak tűnt az elején. A boltban nézegettem is, hogy elég karcsú a képminősége. Nemcsak a láthatósága miatt, hanem kicsit olyan mosottnak tűnt a képe, meg kontrasztszegénynek.
Otthon a világos szobában aksival! is hasonló volt a helyzet, főleg amikor nem nativ felbontásban ment a panel (win install közben)
A natív felbontásban saját driverrel sokat javult a helyzet, a kép élesebb , kontasztosabb lett. Hálózatról a fényereje is kielégítő, ugyhogy összességében annyir anem rossz a helyzet. Félhományban, sötétben pedig kimondottan kellemes volt a képe. A feleségem szerint az Ő T41 IBM Thinkpadjának rosszabb a képe. Hát nem tudom...
A fentieket leszámítva különösebb probléma nem volt a géppel, de felhívnám a figyelmet néhány szívási lehetőségre:
1) A boltban elfelejtettek WLAN drivert adni! Csomó időt elcsesztem, mire rájöttem, hogy nincs meg a driver, és hogy pontosan mi is kellene neki.
A Neten elég nehéz volt hozzá lőni drivert, mert nem nagyon pakolgatnak fel ''independent'' Pro/wireless MiniPCI WLAN drivert. Végülis találtam (40MB körül van), de pl az INTEL oldalán nem volt semmi! (opendrivers-nél találtam csak meg)
Itt jegyzem meg, hogy a WLAN elég érdekes módon értelmezi az AP-hoz való csatlakozást. A 11Mbites routeremhez való kapcsolati sebességet önkényesen 1Mbitre csökkentette egy idő múltán (ami már az internet sávszélességemen is befolyásolta) , pedig a kapcsolat excellent volt (kb 2 méterre volt az AP antennától). Egyszer el is ment a connect, noha a cucc azt jelezte, hogy kapcsolódva van az Ap-hoz)
2) Az Audio vezérlővel (+modem) is lehet szívni, ha az audio könyvtárból a setuppal próbálkoztok. (először az alkönyvtárból kell futtatni a Win nyelvének megfelelően a megfelelő installt) Ezután jöhet a főkönyvtár setup-ja...
Különben a ''Microsoft bus driver should be intsalled....'' hiba jön.
Ha ez nincs fennt, akkor a MODEM felismerésével is gond lesz.
A gép hangja alapon elég kellemes, ám ezt megtöri az időnként be-bekapcsoló venti hangja. Eddig 1 komolyabb 3D alkalmazást futtattam (Aquamark3), aminél azonban a gép egyre hangosabb lesz, már már Geforce 5600 (FLOWFX)szintig fokozva a dolgot.
Na szóval ilyenkor meglélkül a zaj, de terheléstől függően ez dinamikusan változik.
Ez annyira nem zavaró.
Nem tutom, hogy a gép hibája e, de az Aquamark bench része pontosan mindig ugyanott kiugrik ( valami memoriahiba miatt)
A demo rész lefut. Mivel ugyanott száll el, lehet valami driver/inkomp hiba, nem gondolom (remélem), hogy komolyabb oka van... E mellett szól az, hogy nem rendszertelenül teszi ezt, hanem mindig ugyanott.
Ezzel együtt sajnos a különböző install során 2 alkalommal dobott a gép kék halált, de ez betutható annak is, hogy a WLAN installkor mindenfajta szarral próbálkoztam, amig nem volt normális driverem.
Mindenesetre remélem, hogy ez a dolog nem nagyon fog jellemző lenni.
Még egy észrevétel: A DVD RW drive elég hangos (olyan asztali pörgős hangja van), de eddig mindent olvasott hiba nélkül. Ez a lényeg!
Nyugodt ütemű olvasáskor a drive kattogó hangot is adott, de az olvasás emellett folyamatos/gyors volt... Szerintem ez nem hiba.
Eddig ennyi...
Ha még lesz időm tovább nyúzni a cuccot, akkor megírom a tapasztalataimat.
Természetesen sok pozitívum van, ami tetszik, itt elsősorban a nagatívumokat próbáltam ecsetelni...ami eddig felmerült.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Akkor itt van megegyszer ugyanaz

Bővebben: link -
BuG_
csendes tag
Még a videókártyával kapcsolatosan annyit kérdeznék, hogy tv kimenet van rajta? Vagy csak a crt monitor kimenet. Még jobban tetszene ha tv is lenne rajta, merthát filmet nézni ugye csak jobb nagyban

Írtátok egy páran, hogy lefuttattatok ilyen-olyan 3dmark teszteket. Engem nagyon érdekelne egy két ilyen default eredmény, mert a notebbok.hu-n 6000 fölött teljesített állítólag. ''3DMark'03 default teszt: 6012 pont!''. Szerintem a többiek sem vennék zokon ezeket az eredményeket.
Köszönöm! -
-
AMD Power
titán
Melyik a jobb szerintetek?
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspire/aspire1300/acer-aspire_1362lmi
VS
http://www.notebook.hu/notebook/clevo/mobilnote/m400ef/m400ef_01 -
BuG_
csendes tag
Sziasztok!
Én is notebook vásárlásra szántam el magam, de sajnos anyagi lehetőségeim elég szűkösek, viszont nagy teljesítményű gépet szeretnék venni. Ár és teljesítmény arányban egyértelműen az m400a felel meg számomra, csak azért pár dolgot szeretnék kérdezni olyanoktól, akik már használták ezt a típust (ezek lennétek ti
).
Azt írtátok, hogy a vdeókártya miatt viszonylag gyorsan lemerül, akár kikapcsolgattok benne dolgokat akár nem. Én azt olvastam az x700-ról, hogy nagyon energiatakarékos és szükség esetén a 16 csatornából 15-öt ki tud kapcsolni, hogy minél kevesebbet fogyasszon. Elképzelhető hogy ez az infó nem igaz?
Meg még olyanapróbb kérdések, mint pl. a bluetooth mennyire megbízható benne? A kamera használható valamire, vagy csak azért tették bele, hogy legyen?
Köszönöm!

-
AMD Power
titán
Milyen a Clevo-ba a kamera, jó ? Azt lehet gondolom WEB kamerának is használni nem?
-
inkab
aktív tag
A clevo oldalán nem volt WLAN driver. (minden más van csak ez nincs) A kamera CD-jén??? Hát pedig ott nem nem nagyon találtuk.. De megnézem még1szer akkor.
Nem tudod megmondani ennek a WLAN-nak típusát??? 7000 Ft-os, amit a M400A-ba raktok opciósan. Akkor rá tudnék keresni a neten... -
inkab
aktív tag
Hi!
Tudnál segíteni? Vettünk a notebook.hu-tól egy pécsi cégen keresztűl egy M400A-t és a WLAN-t nem ismeri fel az xp. Kell hozzá külön driver? Amit hozzá adtak cd-ket:
1. Volt driver cd, azon nem találtuk
2. Volt a camerához egy drivercd, azon sem volt
3. Meg egy Thosiba Bluetot drivercd, azon sem
Kellett volna lennie egy 4-ik drivercd-nek és nem adták oda, vagy a fenti 3 közül van eldugva valahova valamelyiken, vagy ezt a windowsba kell valahogy feltelepíteni manuálisan? Esetleg letölthető valahonnan az internetről? (mivel a pontos tipusát nem ismerjük ennek a WLAN cuccnak, így nem tudtuk rájönni honnan lehetne leszedni)
Segítséged előre is köszönjük!
[Szerkesztve] -
UP
-
joco1114
csendes tag
Hát ez tényleg nem semmi... 450k-ért egy ilyen brutál gépet... Simán veri az asztali cuccosomat: AMD Athlon 3000+, GF6600GT, 512MB RAM... Bosszantó!
D900T: nem tudod, lesz-e CLEVO Turion?
Bővebben: link
Nézzetek rá!
Joc -
Lest4t
aktív tag
frissitették a nozikat notebook.hu n
a clevo m400a 03 nem semmi x700 256 mb !!! és 2.1 es proci ( 450 e áfával...)
azért kiváncsi lennék mennyit ér el 3dmark03 ban
sztetek ? ( 1.7 es x700 128 mb os ér el 6000 pöttyöt) -
Hawaiian
csendes tag
Kedves m400a tulajok!
Nektek mennyit kellett várni a gépre? Gondolom mindenki a notebook.hu-nál vette a cuccot. -
AMD Power
titán
Mire lenne benne elég ez a VGA?
NVIDIA® GeForce™ FX Go5200 64 MB külső DDR video RAM-mal, 8X AGP és Microsoft® DirectX® 9.0b támogatásával -
-
Realunit
tag
Jó neked, én is nézegettem.... de a kijelzőn látszik...szemből persze nem, csak világosban oldalról, ha tükröződik a kijelző felülete, a közepén látszódnak ilyen szép billentyű alakok, persze csak a szélük függőleges irányban...mondjuk maga a billentyűzet is picit fura mert látszik hogy a közepe egy kicsivel jobban kiáll, és val ezért is ér hozzá.
Amúgy ott ahol a kábelek mennek a kijlezőbe (az ''ál'' zsanérnál) nektek is ki van púposodva a billnetyűzet feletti rész, vagy ez is csak nálam van?
[Szerkesztve] -
Realunit
tag
Azt figyeltétek, hogy a billentyűzet elég rendesen beleér a tftbe...én most vettem csak észre 3 hét után, és ezt sajnálom is, mert már elkezdte összecseszni (a közepénél)....szóval ajánlom hogy tegyetek közé vmi szivacsot...én asszem beszerzek valahonnan, mert így hamar komolyabb baja lesz... pedig nem hittem volna hogy össze tud érni a kettő...

[Szerkesztve] -
Hawaiian
csendes tag
Sziasztok!
Szerintem a PH-es teszt nem feltétlenül negatív a Celvora nézve.
Szinte minden ''negatívum'' a GPU miatt van.
A helyzet az, hogy az x700-as zabálja az áramot és eléggé melegszik.
Meggyőződésem, hogy a relative kevés aksiidő csak emiatt van. Ezért van az, hogy hiába kapcsolunk ki minden egyebet, meg lassitjuk a procit, az aksiidő nem nagyon megy föl, ugyanis az energia oroszlánrészét az x700 zabálja/fűti el.
Ugyanebből következik a másik negatívum is, hogy relative hangos a cucc. Ez is főleg 3D terhelés esetén az x700 intenzívebb hűtése miatt van.
A rossz aksis CPU/mem eredmények meg annak tudhatóak be, hogy a Celvosok megpróbáltak a lehető legtöbbet spórolni (aksiidőt nyerni) amin csak lehetett, főleg a CPU/memoria teljesítményen.
Szerintem, ha valami integrtált csiga lenne a gépben, akkor sok negatívum eltűnne (aksiidő, zaj, melegedés, CPU/mem aksi bench).
Én személy szerint azt gondolom, hogy egy ilyen impresszív 3D ill.összteljesítmény szinte determinálja ezeket a ''negatívumokat'' legalábbis az adott kapacitású aksi/technológia mellett.
Szerintem a legtöbben ugyis hálózatról használják a gépet, ahol ezek a dolgok nem számítanak.
És ha testzik, ha nem a pacikat etetni kell, ugyanannyi energia nem elég egy x700-as GPU-nak, mint egy fele/negyed olyan gyors cuccnak. (a PetiumM CPU-k közötti ''zaba-különbség'' emellett eltörpül)
Fogalmazhatunk ugy is, hogy egy 3D mark pont eléréséhez szükséges aksiideje nem is olyan rossz a gépnek..
Akinek meg fontos az aksiidő, az vegyen integrált VGA-s cuccot, az elmegy dupla ennyi időt.
Nem hiszem, hogy bárki más egy ilyen összteljesítményt (x700-ssal) kihoz sokkal több aksiidős változatban. Esetleg atom nagy lesz a nagy kapacitású aksik miatt (900T).
Szerintem az m400a-ban pont az a jó, hogy ''mobile desktop'' a teljesítményt nyújt relatíve kis súly (legalábbis ebben akategóriában) és nagy mobilitás mellett.
Természetesen az aksiidő nem lehet olyan, mint egy ízig vérig E optimalizált (GPU szinten is) mobilnote esetén.
Ezt mérlegelve számomra a tesznek egyetlenegy komoly negatívuma maradt. (ha a fagyások orvosolhatóak BIOS frissítéssel)
És ez a TFT minősége! Ezt nagyon sajnálom. Gondolom egy jobb panellel meg az ár szállt volna el nagyon.
Tényleg.. Mennyire szar a képe? Nagyon látszik, hogy szar akkor is, ha nem egy glare type mellett nézem? -
-
AMD Power
titán
De ha veszek akkor az AMD-s lesz , nem Intel-s!

-
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ahhh...

Már látom. Ja. Mindent összevetve reális amit írtak, de az üzemóra nekem nem ment 2,5 óra alá, bár fölé sem nagyon... Ha valaki játszani is akar, akkor egyértelműen a legjobb választás, a kijelző viszont tényleg nem a legjobb.
Mindenesetre én elégedett vagyok vele, ár/teljesítmény viszonylatban ott van a toppon... -
AMD Power
titán
Azért ez teszt elég lehúzó volt nem fiuk?
-
Patex
csendes tag
A garanciának még nem néztem utána, de ha többet tudok róla akkor megírom. A 8104-es jelenleg a hordozható gépek között talán az egyik legjobb és szerintem 1-2 évig simán el tudom adni ha akarom valószínűleg drágábban mint ahogy megvettem.Ebben az esetben az értékcsökkenés nem játszik túl nagy szerepet. Tökéletesen használható a billentyűzet is, ugyanoda tette az ékezetes betűket mint a korábbi magyar billentyűzetes laptopon voltak. Mivel én cégesen vettem, a nettó 450,000 Ft-os (szállítással együtt) ár verhetetlen ezért a konfigurációért...
-
Patex
csendes tag
-
Patex
csendes tag
Pontosan 450E Ft-ért megkapod Angliából nettó áron az Acer Travelmate 8104-et, ami sokkal izmosabb mint az itthon kapható legizmosabb Clevo M400A.A 8103-as pedig bruttó 400,000 Ft...
www.acernotebooks.co.uk
Szállítanak Magyaroszágra, gyorsan megjött a laptopom, UPS hozta fasza kis csomagolásban és Áfa nélkül is kiállítanak számlát. -
Patex
csendes tag
Hali,
Szerintem árban most a 8103-as éri meg a legjobban, hiszen csak a proci gyengébb egy kicsit és feleannyi a DDR2-es memóriája, ennyi az össz különbség.Az angol ár egyébként jóval olcsóbb mint a jelenleg kapható m400A hasonló konfigurációja.
A Dellnek le tudnád írni a konfigurációját?Ezt sztem még nem ismerem. -
AMD Power
titán
Mitt szoltok a teszthez? Elég vegyes volt ez a Clevo nem?
-
BaltaZar
csendes tag
Kisse OT, de ha mar szoba kerult a D900T..
Van arrol valami hir, hogy quadro fx 1400 lesz mostanaban?
Valahogy igy:
Bővebben: link -
tuleon
tag
Sziasztokl
Nyáron tervezek notebookot venni. Haveromnak M400A van 1,74 Dothánnal, nagyon jó, minden fut rajt, de ha veszek akkor már a legjobbat akarom venni, mert 1 éve befürödtem egy metrós fujitsu-siemensel. Néztem a D900T-t, az alap az fél milla, csak 256 mega ram van benne, ami nekem kevés, 60GB vinyó helyett is egy 80 as kellene, nembeszélve, hogy 5,5 kiló és zabál mint állat, szóval megéri -e az a gforce 6800 fél milliót?, vagy inkább egy M400A-t 450 ből felszerelek. -
d900t
senior tag
Az alaptopikban többször is elhangzott, hogy az Acer itthon nem vállal jótállást a külföldön beszerzett noteszekre, kivéve, ha igazolod, hogy anno külföldön laktál és éppen ideköltöztél. (valaki mélben kapta a választ és bepasztázta). A másik dolog, ami megtapasztalható, hogy a nem magyar cuccok a használt piacon élből kb. 10-20%-kal kevesebbet érnek.
-
Raymond
titán
Szep gepek. En is ezen a ketton gondolkodtam meg valamelyik nagyobb Clevo-n es ha a hordozhatosag nagyobbat nyomott volna a latba akkor megveszem. De ugyanazert az arert mint a 8103 a Dell lett a nyero megha nagyobb is mert jobb a grafika es nagyobb a kijelzo. DTR-nek szantam ugyanis.
Nem vagyok biztos benne hogy a 8104 megeri e az arkulonbseget a 8103-al szemben - annyival nem nyujt tobbet.
[Szerkesztve] -
Patex
csendes tag
Közben megnéztem az angol honlapon (www.acernotebooks.co.uk) az árakat és nem kis meglepetésemre a következőt találtam:
Acer Travelmate 8103 (1,86 GHz Sonoma, 80GB merev, X700 128Mb, WSXGA stb)
Netto Ár: 350,000 Ft (!!!)
Bruttó: 400,000 FT (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Elgondolkodtató........A szállítás kb 35,000 Ft. -
Patex
csendes tag
Szevasztok,
Olvasgattam a hozzászólásokat a Clevo m400a-ról, mert korábban én is ilyen gépet akartam.Aztán jobban körülnéztem és az Acer Travelmate 8104 mellett döntöttem.
Persze jogos a kérdés mennyiért??Alapvetően nem érdemes laptopot vásárolni Mo.-on, kicsi a piac, kicsi a kereslet, magas az Áfa stb. Németországban nézegettem először, ott 2400 euró körül volt Áfasan.Ez elég húzós bár még mindig jóval olcsóbb a magyar árnál:680E Ft!!! Rákerestem a laptopra és találtam nagyon jó angol oldalakat, hivatalos Acer forgalmazókat. A lényeg, hogy ilyen vásárlásnál tudsz variálni az Áfával...azaz meg lehet venni ezt a bizonyos laptopot kb 430E Ft-ért, ami viszont már egy felső kategóriás laptopnál nagyon jó ár!A 8103-as konfiguráció 1,86-os Sonomával van és szerintem kb 380E Ft körül lehet Áfa nélkül...
Szóval Acer, legújabb típus, minőségi kivitel, szoftvercsomag!!, 1 év nemzetközi garancia stb. Ha Clevo m400a gondolkoztok, akkor ez a laptop is szóba jöhet. Félreértés ne essék, nem vagyok Acer ügynök és az m400A is biztosan nagyon jó laptop. -
UP
-
Na, van már új biossal tapasztalat?
-
s0rT3d
tag
Hali!
Nemtudom nekem van a tapipad felett egy gomb amivel ki tudom kapcsolni! -
-
Olyat lehet valahogy, hogyha van rádugva másik egér, akkor automatice lekapcsolja a tapipadot? Herótom van már, hogy folyton mászkál a kurzor, amikor gépelek valamit, és össze-vissza írkálok mindenfelé...
-
Balage20
csendes tag
''A processzorgyártó egyik vezetője kijelentette, hogy a Centrino mobil technológiára épülő noteszgépek legújabb változatai teljesítményben sem maradnak el az asztali gépek mögött.
Mooly Eden, az újonnan létrehozott Intel Mobility Group alelnöke a Sonoma Centrino technológia bemutatóján fejtette ki véleményét, amelyet egy játék segítségével igyekezett alátámasztani. A teszt során a legújabb, 2,13 GHz-es Pentium M processzort, az Alviso chipkészletet, valamint 1 GB DDR2 memóriát tartalmazó noteszgép valóban kiváló teljesítményt nyújtott, és a játékok terén nem maradt el asztali társa mögött, amely egy 3,6 GHz-es Pentium 4 chipet, és szintén 1 GB DDR2 memóriát foglalt magában.
Szakemberek szerint a bemutató jelzésértékű, hiszen az Intel korábban a középkategóriás asztali számítógépekkel sorolta egy csoportba a legjobban teljesítő laptopokat. Véleményük szerint a bemutató egyben a Pentium 4 egyeduralmának gyengülését is jelzi, hiszen ha a vállalat ilyen teljesítményt tud kipréselni a legújabb mobil processzorokból, ez könnyen a jelenlegi asztali chipek versenyképességének végét jelentheti. Ráadásul az Intel lemondott a 4 GHz-es Pentium 4 chip bemutatásáról, és a Prescott processzorok órajele a korábbi várakozásokkal ellentétben már 3,8 GHz-en tetőzött.
A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen a tervek szerint az idei év vége felé már elkészülnek az első ikermagos asztali processzorok, amelyek szintén jó eséllyel pályáznak a Pentium 4 örökségéért. Az ikermagos chipek révén pedig az Intel az órajel csökkentésével egy időben némileg enyhítheti a fogyasztás és hőtermelés jelentette problémákat, amely a leginkább felelős a Pentium 4 korai kifulladásáért. A Pentium M processzorok kiváló teljesítménye azonban meggyőzheti a vállalatot, hogy az eredetileg noteszgépekbe szánt chipeket egyéb termékekben is hasznosítsa, és a Pentium M-el váltson fel egyes asztali termékeket.
A vállalat egyelőre kivár, és mire a Pentium M ikermagos változata - kódnevén Yonah - 2006-ban megjelenik, könnyen lehet, hogy választ kapunk ezekre a kérdésekre. Abban mindenestre biztosak lehetünk, hogy az új processzorcsaládnak csak akkor van esélye a sikerre, ha legalább olyan teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi Pentium 4 chipek - az Intel szerint erre jó esély mutatkozik, és a Yonah kiváló eredményei és kedvező fogyasztása révén hamar kivívja majd a felhasználók elismerését.'' -
Lest4t
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
hát nemtudom örülnék neki , de ezt azért nem tartom valószinűnek egy 3.5 ös p 4 et hátttttt nem tom...
-
parandroid
félisten
válasz
zsoltee10
üzenetére
SuperPI, 2M teszt:
P4 2,8/533/512 @ 2800 --- 2:30
P4 2,8/533/512 @ 3360 --- 2:03
Pentium M Banias 1,6/400/1024 @ 1600 --- 2:07
És ez még csak a ''régi'' Banias magos cucc. Szerintem egy 1,73-as Dothan lenyom egy olyan 3,5 körülre húzott HT-s P4-et.
Lusta vagyok keresni, de valaki itt a PH!-n játszik asztali gépbe épített pentium M rendszer építésével, Killerman talán? Szerk: rosszul emlékeztem, fercsa volt: Bővebben: link.
p
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660 Super / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Ryzen7 5700G/ 32GB DDR4 alapú ITX mini PC/ garancia/ ingyen foxpost
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RX6700XT 12GB!
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7600X/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

akkor elkezdek gyűjteni. mikor vihetem? 
nagyon nagy császár a laptop, kész vagyok tőle teljesen.Több mint 3 órát bír, bárhogy használom, ez valamivel több mint a Clevoé, ha jól tudom. A szállítás gyors és pontos.