Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- VR topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endrusz83
tag
A monitorom sosem volt meleg,nemhogy tűzforró!

Ha mondjuk 1-2 órán át Oblivionozok akkor a video csati elég forró,de semmi más.
A billentyűzet pedig max melegecske,de inkább nagyon langyosnak mondanám...
Az Optikaim LG volt és a mostani is az.
Mivel megírtam vele ma 10 DVD-t és minden rendben volt elképzelhető hogy a multkor az Audio CD-nél más volt a gond.
Ugyanis Akkor is megírtam 12 audio Cd-t de csak egy volt rossz. és ugyanazt irtam újra 3-szor és mindig rossz lett.
Lehet az Mp3-mal volt gond...
-
Endrusz83
tag
Hali!
Az enyém kb 1,5 éves M40AE PRO.
Melegedéssel nincs különösebb gondom (pedig Oblivionnal meg hasonlókkal játszom...)
Nem olvadt meg semmi és a billenytyűzet sem vészes.
Eddig csak egy Optikai meghajtó cserém volt,de asszem következik egy újabb,ugyanis minden audio CD ugrál,akármilyen lassan is írom...
Egyébként szeretem és megvagyok vele elégedve!
Megyek hajóra melózni Tóbiás lesz az egyetlen társam!
(ugyanis ez a neve...
) -
Realunit
tag
M400A (2005 március eleje)
Bal oldali törött zsanér - alsó káva csere
Jobb oldali törött zsanér - alsó káva csere
Rossz kávát kapott a gép - alsó káva csere
Merevlemez csere
Törött a burkolat a webkameránál - belső lcd keret csere
Villogó lcd - inverter és kábel csere
DVD író csere
Persze minden alkalommal kijelző zsanér állítás és tisztítás.
Tegnap hoztam el a szervizből az utolsó 3 hiba javításásval. Most egészen jó lett a gép végre. -
zsocaozd
tag
Ha a CPU sebességet dinamikus váltásról átállítom állandó maximális teljesítményre, akkor a vinyóm nem nagyon akar 46 fok felé melegedni...
-
M40AE
csendes tag
Szerintem itt és most hirdessük meg, hogy akinek ilyen gépe van, írja ide be, hogy hol és mikor vette, mivel és hányszor javították már, milyen problémái vannak vele. (És akkor más tájékozódhat innen, hogy ne kelljen szidni a kereskedőket!

Kezdem:
M40AE:
Clevo M40AE, 2006. február./notebook.hu
borzasztóan melegszik, eddig két winchester csere -
M40AE
csendes tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Ha már ennyire belemegyünk a felelősség kérdésébe...

Van jogi és van erkölcsi felelősség. Jogilag az eladóval állsz kapcsolatban, a gyártóval nem, a hibás áruért jogilag ő felel. Más kérdés, hogy ismerve a magyar viszonyokat, mindenki elemi érdeke, hogy vásárlás előtt amennyire csak lehet, tájékozódjon (de ez nem mindig lehetséges és jogilag nem is elvárt, nyugodtan hihetsz az eladó termékre vonatkozó állításainak). Ez az erkölcsi felelősség, ennek elmulasztása nem csökkenti az eladó jogi felelősségét. Ahol fejlettebb a kereskedelmi kultúra, jobban meg lehet bízni az eladókban, mert általában hosszú távon szeretnének megmaradni a piacon, így fontos nekik az elégedett vevő, és a jó hírnév. Így nem ritka egy adott termék forgalomból való kivonása, illetve a kártalanítás. Egyébként már pár példa volt erre kis Hazánkban is. Nem nagyon értem egyébként az álláspontodad. Ritkán veszünk bármit is közvetlenül a gyártótól, így te sosem reklamálsz, mert az eladó nem hibás? A termékek minőségével egyet értek, de ez valahol annak is a következménye, hogy nagyon felgyorsult a fejlődés, aminek ára van, így a gyártók valamivel kénytelenek rákényszeríteni a vevőket a gyakori vásárlásra. Ez egyébként nem mindig ütközik a vevők szándékával, nézd meg pl. a mobilokat, előbb cserélik le az emberek, minthogy tönkremenne, mert nem akarnak lemaradni az újról. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy ez mindig jó, hűtőt én sem szeretnék évente venni, de ez egy kicsit a valamit valamiért elv. Ha fejlődést akarunk, meg kell fizetnünk.
Más: azért vettem vissza a gép teljesítményét, mert muszáj dolgoznom, ebből élek és a több hét szervíz miatt eléggé lemaradtam, most fontosabb a stabil gép, minthogy bebizonyítsam az igazam. De azért nem hagyom annyiban!
Eladni nem akarom, mert azon egy csomó pénzt buknék. Az összefogás egyébként nem rossz ötlet, több ember biztosabban ér el sikert. -
Realunit
tag
''A kereskedő meg felveszi a kapcsolatot a gyárral, esetleg visszaszállítják az autót átvizsgálni, és ha tényleg gyárilag szar, akkor a gyártó kicseréli. És a kereskedőtől kapod meg a kicserélt autódat.''
Na pont erre a folyamatra gondoltam én is.
Csak ezekszerint nem fogalmaztam megfelelően.
''Ja, és a japán kocsik nem mennek tönkre, csak kisebb az élettartamuk, mert nagyon pontos a tervezésük, nincs miből kopjon egy adott alkatrész.''
Nem arra akartam célozni, hogy a japán kocsik szarok, nem így gondlom, hanem a távolságra, hogy egy clevo géppel sem a tajvani gyárba fogsz menni ha ilyen gond van vele, hanem a kereskedőhőz akitől van, mint a kocsi esetében is.
Lehet hogy kéne információkat gyűjteni valahogyan, ismerősöktől, más fórumokon, stb..., hogy kinek milyen gondjai voltak a gépével, aztán ha tömeges panasz lenne akkor hátha lehetne csinálni vmit. -
Rossi
addikt
válasz
Realunit
üzenetére
Az autós példára:
A kereskedő meg felveszi a kapcsolatot a gyárral, esetleg visszaszállítják az autót átvizsgálni, és ha tényleg gyárilag szar, akkor a gyártó kicseréli. És a kereskedőtől kapod meg a kicserélt autódat. De ő akkor is csak értékesít, megvesz egy kész terméket és eladja egy 3. félnek.
Ja, és a japán kocsik nem mennek tönkre, csak kisebb az élettartamuk, mert nagyon pontos a tervezésük, nincs miből kopjon egy adott alkatrész. -
Realunit
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
''Amiről te írsz, az a 'típushiba' fogalma, ami egyértelműen a gyártó felelőssége, semmi köze nincs hozzá a forgalmazónak....''
Én ezt nem így látom. Maradva az autós példánál, ha veszel egy japán kocsit és szar akkor nem a japán gyárba fogsz menni és anyázni, hanem szerintem a hazai kereskedőhőz/szervízhez/forgalmazóhoz... és az én meglátásomban, egy hivatalos kereskedőnek pont ugyanannyi a felelőssége mint a gyárnak, csak közelebb van az emberhez.
''A minőségbiztosítás egy vicc. Ha egy minőségi limit eleve alacsony, akkor minden termék kiváló, ami annak a szintnek megfelel? Ha ez alapján vásárolsz, érnek még meglepetések...''
Azért a 400eFt-os árkategóriánál (és 2 év garancia vállalásnál) nem arra számít az ember hogy egy vicc a minőségbiztosítás. -
zsocaozd
tag
válasz
Realunit
üzenetére
Amiről te írsz, az a 'típushiba' fogalma, ami egyértelműen a gyártó felelőssége, semmi köze nincs hozzá a forgalmazónak.
A minőségbiztosítás egy vicc. Ha egy minőségi limit eleve alacsony, akkor minden termék kiváló, ami annak a szintnek megfelel? Ha ez alapján vásárolsz, érnek még meglepetések... -
Realunit
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
''Ja és még valami a felelősségről. Véleményem szerint abszolut nem a kereskedő felelőssége az, hogy a vevő ne fost vásároljon, hanem magáé a vevőé. Ha egyszer a gyártók fost gyártanak, a kereskedő csak azt tudja eladni. Hogy nagy haszna van rajta? Nabumm, akkor mivan? Ne vedd meg, ennyi. Tájékozódj,... ''
Hát szerintem ez elég furcsán látod, ugyanis pl veszel egy autót, és arról kiderül egy év múlva miután jópárszor tönkrement benne a motor hogy pl hibásan van megtervezve a hútés vagy valami hasonló, akkor az azért igenis a kereskedő felelőssége (persze ez egy elnagyolt példa), de ha itt is erről van szó hogy sorban hullnak a merevlemezek márkától függetlenül, azért igenis a kereskedő és azon keresztül a gyártó a felelős szerintem.
És ez a tájékozódj előre is duma érdekes... azért a mai ilágban van olyan hogy minőségbiztosítás meg hasonlók, ha tájokozódni kéne arról hogy mi tartós meg tapasztalatokra várni akkor senki nem venne semmit...Én pl az elsők közöt vettem a gépet amikor megjelent, és honnan a fenéből lett volna infó arról hogy nem megfelelően van megtervezve a gép.
A fentieket leírva természetesen nem kötekedni akarok!
Amúgy ami talán a notebbok.hu mellet szól, hogy lehet hogy eladtak jópár száz (ezer) ilyen gépet, és lehet hogy a %-os hibaarány ugyanolyan mint bármelyik más gyártó gépeinél (de ebben erősen kételkedek, mert ha egy gépen szar a hűtés akkor a többiben is az).
Persze azért a szervízben aztmondtani hogy nemláttak még ilyet, meg másnál még nem votl ilyen probléma, na az azért már sok. Én ahányszor bentvoltam a 2 év alatt (vagy 5-6-szor), láttam meg hallottam szép dolgokat. -
zsocaozd
tag
Igen, ha megnézed, én is ezt írtam, hogy notebook-okon ez így szokik lenni.
Lefelé állítani mi értelme? Akkor inkább eladom a notit 100-ért és veszek egy újat, gyengébbet. Én nem lefelé szeretnék állítani, hanem optimálisra szeretnék állítani, mert nem vagyok meggyőződve arról, hogy az automatika ezt korrektül megteszi (sőt, tudom, hogy nem). A RAM időzítések pl. totálisan gyengék ahhoz képest, amit az 533-as RAM-ok tudnának, szóval ezeken máris kellene állítani. Tehát a lényeg, hogy a noti most nem pörög fullon, szerintem a vinyónál sincs valami megfelelően beállítódva (valószínűleg a PIO/DMA).
Köszi az ötletet, majd meglesem a proggyt. -
zsocaozd
tag
Én jelenleg öntapadós csúszásgátló gumikorongokat használok, ezekből építettem magasítót, azóta sokkal jobb a helyzet, mint előtte volt, de még mindig durva azért.
Köszi a tapasztalatokat, meggyőztél, hogy ne vegyek coolpad-ot, mert nincs értelme, így egy felesleges kiadással kevesebb.
Nem értek egyet (a 100% felelősséggel pláne nem). Ha minden kereskedő így gondolkodna, nyugodtan be lehetne zárni az összes üzletet, ugyanis egyetlen terméket sem árulnák! Minden termék hibás, amit jelenleg gyártanak az egész Világon. Csak van, amelyiknek olyanok a hibái, hogy nem befolyásolják a működését, használhatóságát jelentősen. Én minőségi terméket, élelmiszert, bármit utoljára még az ''átkosban'' láttam/használtam, azóta nem, pedig mindenből igyekszem a ''minőséget'' (legalábbis, ami manapság annak számít) megvenni.
Annak idején alapvető volt, hogy ha valamit legyártanak, elkészítenek, az minőségi (nem is volt más). Azok a cuccok még ma, 20-30-40 évesen is tökéletesen működnek! Ma már a közelítő (és korántsem ugyanolyan!) minőség igen súlyos pénzekbe kerül és örülhetünk ha 3-4 évig kitart legyen az mosógép, vagy mikrosütő (max. 1-2 év), bármi. A kaják között is aminek van egyáltalán íze és nem ''műkaja'', az baromi drága, az átlag számára jóformán megfizethetetlen. Mutass egy dolgot, amit az utóbbi 10 évben gyártottak bárhol a Világon és 40 év múlva is pontosan ugyanúgy fog működni, mint manapság! Talán épületek, hidak, de még azok sem biztos!
Egy apró példa, épp ma láttam a Discovery-n az egyik legelismertebb egyedi Hot-Rod készítő pasit, aki a határidő miatt kénytelen volt összecsapni egy kocsit...na bumm...oda a minőség. Ez olykor elmondható az Orange Conty Choppers-ről is ugye, hiába végeznek általában minőségi munkát...pedig egy olyan moci 180.000 dolcsi körül mozog... Nincs ma már minőség...én mondom. Ha megfigyelitek, akik minőséget akarnak pl. amcsiban is, azok fognak egy 40-50 éves kocsit és azt alakítgatják át...vajh miért?
Ja és még valami a felelősségről. Véleményem szerint abszolut nem a kereskedő felelőssége az, hogy a vevő ne fost vásároljon, hanem magáé a vevőé. Ha egyszer a gyártók fost gyártanak, a kereskedő csak azt tudja eladni. Hogy nagy haszna van rajta? Nabumm, akkor mivan? Ne vedd meg, ennyi. Tájékozódj, nézz utána, kérdezz rá másoktól, hogy mik a tapasztalatok és csak akkor vedd meg, ha már tudsz róla mindent, ami kell. Én magam részéről egyáltalán nem a forgalmazót, hanem magamat tartom felelősnek azért, hogy így alakult a helyzet, nekem kellett volna jobban szétnéznem a piacon, tájékozódnom a lehetőségekről és a tapasztalatokról, majd ezeknek a fényében dönteni. Ha nem tettem meg, csakis magamra vethetek, ennyi.
[Szerkesztve] -
M40AE
csendes tag
Én elég intenzíven használom és ugyan még csak pár napja van bennt az új vinyó, már hallottam a percegést párszor, szóval szerintem nem fogja sokáig bírni. Akkor megyek újra a notebook.hu-hoz cserét kiverni belőlük. Majd megírom, hogy mi van, és lehet már most is rám hivatkozni, ha valakinek ilyen problémája van, mert engem pl. megpróbáltak lerázni azzal, hogy ez egy megbízható gép, még senkinek nem volt baja vele.
-
M40AE
csendes tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Ja, a BIOS-szal kapcsolatban: a tapasztalatom az, hogy a notebookok BIOS-ában mindig sokkal kevesebbet lehet állítani. Ez eléggé általános. A ''Notebook Hardware Control'' egy okos ki program, ezzel tudsz egy pár dolgon változtatni, de én azt javaslom, hogy inkább lefelé, mintsem felfelé állíts, így is a működőképesség határán mozog az egész.
-
M40AE
csendes tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
A végével kezdve: használok cool padot, alumínium, alul két nagy ventillátorral, azon túl, hogy megemeli a gép hátulját, illetve, ha ölbe veszem, nem égeti a lábam, szerintem semmit nem ér, arra viszont elág két gyufásdoboz is, hogy javítsak a szellőzésen. Nem tudtam hőfok különbséget mérni, csak szubjektív tapasztalat, hogy mintha ritkábban fagyott volna le.
Azzal, amit a forgalmazóról írsz, maximálisan nem értek egyet. Ha ők felvállalták a forgalmazást, akkor a vevők felé 100%-ig övék a felelősség. Joguk (és szerintem kötelességük is) lett volna tesztelni, utánajárni a külföldi tapasztlatoknak, mielőtt elkezdik forgalmazni. Másrészt a gyártó feléjük garanciával tartozik, szóval őket nem éri kár. Egy magára adó tisztességes kereskedő visszavonja az olyan termékek forgalmazását (és kártalanítja a vevőket), amikről ilyen problémák derülnek ki. Én inkább azt gondolom, hogy nagy haszon van ezeken a gépeken és a forgalmazó nem akar erről lemondani, inkább felvállalja, hogy birkózik egy kicsit pár rámenősebb elégedetlen vevővel. Egy német garanciális ügyek kezelésével foglalkozó, európai hálózatot üzemeltető cégnél dolgozom, szóval van tapasztalatom, hogy ez tőlünk nyugatabbra hogy megy. -
zsocaozd
tag
Én is a notebook.hu-nál vettem a gépet. Hát őszintén szólva én azért valahol megértem őket. Nem ők tehetnek arról, hogy egy konstrukció ennyire fos, erről egyértelműen a gyártó tehet. Most ők ezzel mit csináljanak? Max. a gyártót lehetne bombázni levelekkel, emailekkel, megírni nekik, hogy egy kalap fost gyártottak, ez és ez a hibája és ennyiért ez gagyi...értelme sajna valószínűleg kevés lenne, mivel ezeket pontosan tudják ők is.
A vinyóval ''csak'' az a problémám, hogy egy kalap kaki (lassú), de tönkre még nem ment végülis és zajosnak sem zajos egyáltalán.
Mondjuk jómagam leginkább talán a BIOS SETUP-ra vagyok kibukva, mert asztali gépen nagyon megszoktam, hogy mindent magamnak állítok be a legoptimálisabbra. Szörnyen zavar, hogy notin ezt nem lehet megtenni, de ezt még valahol mondjuk meg lehet érteni.
Én is reggeltől estig nyomom a gépet, ráadásul profin tíz ujjal gépelek, így a billentyűk gyakorlatice megolvadtak és az ujjamnak sem tesz jót a forróság, így kénytelen vagyok legtöbbször külső bill-t használni. Legszivesebben ennek és a szükséges átalakítónak az árát megfizettetném szépen a gyártóval és ha már így alakult, akkor egy méregdrága coolpad-ot is nyugodtan hozzámvághat, vagy kifizethet nekem...megengedem neki nagyon szivesen és az LCD-t is lessz szíves ingyé kicserélni, mivel a bal alsó sarokban ugye kissé megolvadt a szentem...
Ha valaki azóta (mióta itt írtunk róla) használ coolpad-ot a géphez, leírhatná, mik a tapasztalatai, mennyire hűt, stb. -
M40AE
csendes tag
Szerintem nem winchesterfüggő a dolog, a hűtéssel van a baj (konstrukciós hiba). Mindemellett lehet keresgélni az interneten,. hogy melyik gyártó hány fokig garantálja a winchester működését, de tapasztalatom szerint ez 55 fok körül van (FUJITSU 55 fok), ami ugye esetünkben édes kevés. (Nem kell elérni ezt a hőfokot, elég ha tartósan a közelében üzemel a vinyó, már az is jelentősen rövidíti az élettartamát.) Egyébként én az elmúlt egy hónapban jópár notebookot megnéztem (szerencsére a cégünknél sokfélét használnak - igaz egyikben sincs ennyire erős videókártya) és a tapasztalat az, hogy még intenzív winchester terhelés mellett sem megy fel a hőfok 35-40 fok fölé (álló helyzetben 20-25 fok, nekem 43!!!). Ha keresel, mindenképpen legyen szempont az is, hogy a S.M.A.R.T.-ot tudja, mert akkor időben értesülsz arról, hogy baj van, és esetleg még tudsz egy mentést csinálni. Nem kell megvárni, amíg a S.M.A.R.T. közbelép, időről-időre ki kell olvasni, hogy mennyi hiba volt. Tudom, hogy macerásan hangzik (ezért dühöngök én is), de még mindíg jobb, mint egy nagy adatvesztés. Persze le is lehet lassítani a gépet (processzort, videókártyát, winchestert), hátha úgy tovább bírja (bár én nem tapasztaltam hőfokcsökkenést), de akkor vehettünk volna 100-ért egy olcsóbbat is.
Nálam a következő történt: Kezdetben csak néha egy-egy apró kattanó hang. Később hangosabb kattanások, majd géplefagyás. Kezdetben ilyenkor még újra lehetett indítani a gépet, aztán már a S.M.A.R.T. nem engedte. Ilyenkor lehet bootolni cd-ről, valami S.M.A.R.T. utilitivel kitörölni a S.M.A.R.T. hibát, és akkor ha még nem nagyon sérült a windows, be lehet bootolni. Ekkor viszont már sürgősen menteni kell!!!
Szóval az igazán nagy baj az, hogy hiába cserélik ki gariban, az csak tüneti kezelés, előbb-utóbb a következő is tönkre fog menni, és a garancia is egyszer véget ér. -
Rossi
addikt
Hú srácok, kezdek megijedni...

Az én gépem még csak fél éves, gondom még nem volt vele, de amiket ti írtok... A melegedés nálam is fennáll, bill. bal széle forró, nem lehet a kijelzőt lecsukni kikapcs. után vagy 10 percig. A VGA kimenet szinte éget, az asztallap is lassan lángrakap, pedig meg van emelve a hátúlja kb fél centit.
A fujitsu HDD halálra van ítélve? És mit lenne érdemes venni helyette, hitachit, samsungot?
Most tervezem a RAM-ot bővíteni, és érdekes, hogy a manual DDR 333-at említ, miközben DDR2 533 van benne. Már csak azt nem tudom, hogy még egy 512-es modult vegyek, vagy adjam el ami benne van, és vegyek egy 1gigásat, a jövőbeni bővítésre gondolva. De azok után, amit itt olvastam, lehet nyáron ha végeztem a sulival elpasszolom 1 évesen, és majd spórolok valami business class gépre... -
M40AE
csendes tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
De, olvastam a hozzászólásokat. Csak csodálkozom, hogy még senki nem verte ki a balhét. Ti is a notebook.hu-nál vettétek? Egyébként a videokártya (én 1400*1050-ben használom) játék nélkül is melegszik. Amit te írsz, bal fennt, az a videokártya (baloldalt van a VGA csatija, az is tűzforró), a vinyó lejjeb (a space felé) van a videókártya mellett. Az az igazság, hogy idén már kb. 4-szer voltam a szervízben, és nem nagyon tetszett az a lekezelő hozzáállás, amivel a problémát próbálták bagatellizálni. Ráadásul volt szerencsém végighallgatni mások reklamációit (általában sorbanállás van), hát lenne mit mesélnem!
Én mindenesetre intenzív munkára használom, így nem nagyon van más lehetőségem, mint megoldatni velük ezt a problémát (akár úgy is, hogy adják vissza az árát), mert a gép nélkül nem tudok dolgozni. (Idén már kb. 3 hetet volt szervízben). -
zsocaozd
tag
Hát...ha visszaolvasol, miket írtunk le itt a fórumban még az elején...
Egy 400ezres géptől az sem oké, hogy rárakják a negyedik lábat az akkura, nehogymár tudd használni asztaliként, akku kivételével a gépet, meg az sem oké, hogy annyira melegszik a billentyűzet, hogy egyszerűen megolvad és lecsukni sem lehet a gép tetejét miután befejezted a munkát, mert az lcd is megolvad a bal sarokban, ahol a leginkább forró a gép, meg az sem oké, hogy a hűtőventik leolvasztják az asztalról a lakkot, mert annyira közel vannak...és még sorolhatnám, mi minden nem oké ezzel a géppel (már felsoroltuk itt a fórumban)... A legszebb, hogy ezek mind olyan nyomi apróságok, leginkább konstrukciós hibák, amiket kis odafigyeléssel, ésszel ki lehetett volna küszöbölni mind egytől-egyig, mégis elcseszték jó alaposan...
A vinyóval kapcsolatosan egészen biztos vagyok benne, hogy nem a fűtés a probléma, mivel a gép bekapcsolásakor már úgy kaki, ahogy van. A VGA meg csak játéknál melegszik számottevően, mivel egyébként nem igazán van rajta komolyabb terhelés. Én egy évben kb. ha egyszer játszok, mégis kaki a vinyóm...
[Szerkesztve] -
M40AE
csendes tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Szerintem nem a vinyóval van a gond, inkább a hűtéssel, de az is lehet, hogy mindkét probléma él. (Én a sebességet nem teszteltem.) Alapvetően az a baj szerintem, hogy a vinyó a videókártya mellett van, és az fűt rendesen, melegítve a vinyót is. Nekem egy Samsung után most a 2. Fujitsu van a gépben kb. egy hete és már hallottam azt a kattogást. Ez így viszont nagyon nem ok. Jó esetben is évente új vinyó + a rengeteg munka mindent visszarakni és még örülhetek, ha nincs adatvesztés. Egy 400 eFt-os géptől (legyen az akár kóreai) ez durva. Én már jeleztem a notebook.hu-nak, hogy ha ez is bedöglik, cserére (más típusra) tartok igényt. Ők egyébként simán letagadták, hogy bárkinek is lett volna ilyen jellegű problémája. Remélem a notebook.hu-s kolléga még olvassa ezt a fórumot!
-
zsocaozd
tag
Halihó!
Akár melegedési probléma, akár nem, ezzel a Fujitsu vinyóval, amit nekünk beleraktak ebbe a gépbe igenis komoly gond van. Én ezt már régebben is jeleztem itt a fórumon. Nálam a gyári sebességi adatoknak töredékét éri el, a teljesítménye egyszerűen nevetséges, állandóan szétakad nagyobb adatmennyiség mozgatásakor, lehalasztja a gépet olyankor...szóval minősíthetetlen. Van egy Hitachi-m totál megegyező paraméterekkel (és szintén SATA), külső rack-ben gyönyörűen muzsikál, erős a gyanúm, hogy ki fogom cserélni a beépített Fujitsu-t erre a Hitachi-ra előbb-utóbb... -
Endrusz83
tag
Azt hol lehet egyáltalán megnézni hogy a vinyó/proci/vidkari milyen hőmérsékletű?

-
Realunit
tag
Hali!
Nekem kicsivel több mint egy éves volt a gép amikor meghalt benne a samsung vinyó, az nagyon melegedett. Raktak bele fujitsu-t, ez kevésbé melegszik (csak pár fok a különbség), és még bírja, bár kezd néha furcsa kattogó hangokat kiadni (a samsung is így kezdett haldokolni)...
A samsung felment 60 fok fölé is, a fujitsura nem emlékszem de az 55-öt azt túl lépi rendszeresen. -
M40AE
csendes tag
Sziasztok!
Egy Clevo M40AE-n dolozom. Egy éves, és már kétszer tönkrement benne a winchester. Ha jobban leterhelem, rendszeresen le is fagy. A gyanúm az, hogy mindez a melegedéstől van. Ha semmi nem fut, akkor is 53 fok körül van a winchester hőmérséklete, ha kicsit megdolgoztatom, felmegy 57-60 fokra is. Olvastam korábbról, hogy a notebbok.hu-s kolléga azt írta, hogy 80 fokig nincs min ggódni. Szerintem ez nem így van. Nem véletlenül adja meg a FUJITSU maximumnak az 55 fokot. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha egyszer elérjük, a winchester tönkremegy. De azt igen, hogy lényegesen csökken az élettartama. Kicsit keresgélve az interneten azt lehet találni, hogy a normál üzemi hőfok valahol 40 fok körül van és már 10 fokos emelkedés is jelentősen megrövidíti az élettartamot. Az sem véletlen, hogy a winchesterhőfok mérők alpból 55 foknál riasztanak. Szóval az én véleményem az, hogy a gép hűtése erősen alá van becsülve. Én egy coolpaddal hűtöm, de az nem normális, hogy egy laptophoz még külső hűtő is kelljen, akkor hol a mobilitás. Persze a forgalmazó is szorult helyzetben van, hiszen ha elismerné, hogy a hűtés tervezési hibás, akkor az összes vevőt kárpótolnia kéne. Az lenne a kérdésem, hogy másnak ment-e már tönkre a winchestere. -
earny
tag
Köszi a segítséget!
Közben más problémám is akadt. A 2 hete gariban kicserélt optikai meghajtóm nem hajlandó kinyitni a tálcát. Kezdek nagyon berágni.
-
zsocaozd
tag
Úgy tűnik, itt van egy jónak tűnő driver a TI SD controllerhez, csakhogy itt regisztrálni kell a letöltéshez, az meg cirka 30 dolcsi:
[link]
Hátha másnak is kedve támad keresgélni...ehhez kellene új driver:
TI-ULTRAMEDIA_SD-55FE Texas Instruments PCMCIA Secure Digital Controller -
zsocaozd
tag
Itt elég jól kivesézik a témakört:
[link]
Sajnálatos, hogy nem jutnak megoldásra, mivel rájönnek, hogy az újabb driver-ek, amikkel már mennének a nagyobb kártyeszek az újabb típusú kártyaolvasókhoz valók, a mi gépünkben viszont még a régi modell van. -
zsocaozd
tag
-
Gus
aktív tag
Sajnos a beépített kártyaolvasó nem képes kezelni az 512 K-nál nagyobb kártyákat, és bizonyos gyártású kártyáknál még az 512-t sem csak 256-ot. Tudtommal nincs hozzá semmiféle újabb driver, vagy frissítés ami megoldaná ezt a problémát. Megoldás egy külső modernebb kártyaolvasó.
-
earny
tag
Hali
Volna egy gondom / kérdésem:
Van ugyebár az M400-asban kártyaolvasó. Namost van a fényképezőgéphez kapott 16 és egy másik 64 megás SD kártyám, ezeket gond nélkül kezeli, akár a fényképezőben, akár a gépben vannak formázva. Ezen kívül van egy 1 (A-Data Turbo) és egy 2 gigás (SanDisk Extreme III) kártyám. Ezeket a nagy kapacitásu kártyákat látja ugyan, de sem formázni, sem másolni nem tudok róluk / rájuk. A kérdésem az lenne, hogy ez miért van és ha lehet rajta segíteni, akkor hogyan.
thx -
Integra
titán
WLAN PRO 3945ABG valakinek valami tapasztalat ezzel???? ez van a notimban, de az istennek sem látja a router wifijét...
valamit átkell állítanom benne, hogy lássa a wifim? wrt54gl linksys routerem van.
a pda-m simán látja. a notihoz kapott intel pro szoftvert meg drivert raktam fel hozzá. -
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Ahha, hát ezzel nem értek egyet.
80GB az még ma is igencsak über-über-überfasza notiba! Pláne a SATA. Akinek be fog fosni a SATA vinyója, akár 80-as, akár 60-as, annak nagyonis meg fog felelni az ár is, meg a vinyó is. Ha meg megmarad, abban az a nagy mák, hogy pontosan ilyen vinyó kell a notimba, szóval....sehogysem bukok semmit.
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Hát igen, ez lenne a jó, dehát... Annyira új még a serial ATA, hogy nem igazán ment még tönkre senkinek sem, aki meg mondjuk 60-asról váltana 80-asra, annak az ár nem éri meg, ergo nem is nagyon keresik...egyelőre itt tartunk.
Várni kell vele, amíg elkezdik majd cserélgetni a SATA vinyókat, aztán majd arany áron eladni. 
-
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Két serial ata vinyóm van, ezért is kérdeztem a dolgot.
Most külső rack-el használok egy nagy vinyót. Ettől szeretnék megszabadulni és kiváltani valahogy azzal a sata vinyómmal, ami nincs beépítve. Külső 2.5 rack-ben nincs Mo-n ugye sata, csak külföldön, de én onnan egyelőre nem tudom beszerezni sajna, pedig nekem ez jó megoldás lenne.... -
zsocaozd
tag
Talán hülyeségnek hangzik, de egy pillanatig játszunk el a gondolattal:
Hogyan lehetne a meglévő SATA vinyó mellé valahogy korrektül felaplikálni mégegy SATA vinyót?
Külső 2.5''-os SATA ház nem kapható Mo-n, így ez (legalábbis részemről) kilőve.
3.5'' USB 2.0 SATA külső ház SATA csatlakozóját meg lehet vhogy buherálni a 2.5'' noti vinyóhoz?
Egyéb ötlet esetleg?
[Szerkesztve] -
earny
tag
válasz
Endrusz83
üzenetére
Én egyszer feltettem, de szerintem egy nagy határ ürülék. Be kell állítani neki a mailszerver címét és a figyelni kívánt postafiók bejelentkezési azonosítját, valamint jelszavát.
Nekem azért nem tetszett, mert:
1. Csak egyetlen egy postafiókot lehet beállítani.
2. Miután jelezte, hogy levelem érkezett és letöltöttem azokat egyszerüen ''úgy maradt'' nem volt a LED elaludni. Még kikapcsolás után is világított, úgyhogy inkább leszedtem. Bővenelég az a két led ami úgy is pilácsol ha kell ha nem. -
Endrusz83
tag
Hali!
Valaki használja az AutoMailCheckert?
Igazából nem tudok rájönni hogy lehetne használni,ha vkinek van vmi leírása segitsen rajtam könyörgöm!
-
Rossi
addikt
Jövő héten már tulajdonosa leszek ennek a notebooknak:
[link]
Kérdésem az lenne, hogy a teljesítménye megfelel e az ArchiCAD 9 futtatásához? Valamint írhatnátok a megbízhatóságáról. -
hery_boy
tag
akkor ez a hibajelző lehet! én akkor szoktam ezt hallani ha teljesen lemerítettem a notim aksiját! Az gáz vajon mi lehet a hiba okozója?
Ó tényleg nektek volt már ilyen, ha aktívan használom a gépet pl: családi felvételek tömörítése vágása stb... folyamatosan megy ilyenek miatt a gép kb 48 órát, vagy töbett, a tömörítéseknél lecsukon a kijelzőt, és mikor felnyitom vibrál a kép nincs megvilágítás, nem akar bekapcsolni a kijelző invertere! csak ha lecsukom és újra felnyitom a notit, néha töbször egymás után! Előszőr fúrcsa volt és azt hittem kontakthiba, de lan partikon, internetezéskor, filmnézéskor stb.. nem jön elő, csak kimondottan ilyen eseteben!
[Szerkesztve] -
-
Achill3uS
nagyúr
Srácok nemrég lett nekemis egy ilyen notim, és érdekelne hogy valakinek sikerült-e a SefFSB vagy bármilyen más progival az fsb állítása, ergo software-sen húzni a prociját?
mert a RightMark-al ugye a feszeket meg mindent lehet állítani de ezt nem.. -
piadex2
senior tag
üdv
Eddig soha az életben nem hallottam ''clevo''-ról.
Fel ér az egy hp/compaq/asus/ibm/fu-si/acer stb. géppel?
Mert itt találok csak igazán szubnotikat, máshol nem...
p. -
hery_boy
tag
-
BuG_
csendes tag
Helló!
Nemrég olvastam, hogy valakinek sípolt a notija. Azt szeretném kérdezni, hogy végül is megoldódott-e a probléma? A speekeren sípolt vagy hangszórón keresztül? Mert nekem hangszórón keresztül sípol, tehát ha win-ben elnémítom hangot, nem sípol.
Volt/van másnak is ilyen problémája? -
xedos
addikt
Ilyen videókártyák szintjén nem nagyon számít a +128M RAM.
A DDR2-es RAM még dual chanell esetében sem biztos, hogy gyorsabb mint a sima DDR!
SATA-IDE csak egy csatoló típus, sebességben nincs jelentős különbség. (NCQ-val egy pici)
Nekem MSI M635-ös volt. 1.8-as Turionnnal, 1Giga RAM-al és ATI X700 128Megával.
Nézd meg az eredményeit, a megfelelő fórumban. -
Ozek
csendes tag
Hello!
Ezt az MSI-t én is néztem, és nekem is inkább ez tetszik, mert ezt a márkát már többször hallottam, mivel a Celevo nem igazán PC-s.
Amik nem szimpatikusak benne azok a következők:
-Nem DDR2 es a memória, és a videókártyán is csak 128 MB van nem 256, bár ez nem tudom, hogy milyen szinten befolyásolja a teljesítményt.
Valamint az, hogy állítólag az Ati videókártyák valamivel energiatakarékosabbak.
-A vinyó nem SATA, ami szintén nem tudom, hogy mekkora hátrány egy laptopnál.
De most, hogy nézem a FUJITSU SIEMENS Amilo M1437G 06 a notebook.hu-n nem is annyira rossz, ddr2 nagyobb cpu ati x700 128MB al és nem utolsó sorban van hozzá oprendszer is, ami azért nem egy hátrányos dolog
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
Ha szigorúan a teljesítményét nézzük, akkor hasonló... persze program függő! Amelyik ki tudta használni az asztali gépet HT-jét az lassabb lesz. Ha több progit használsz akkor szintén...
Ezen az árszinten sokkal jobbat úgysem kapsz!
Hasonló gépek még az ACER Aspire 5024-es és a FuSI AMILO A 1667G és FUSI AMILO M1437G .
Mindegyik vékony ropogós műanyagból van. Csodákat ne várj!
Az erős videó miatt melegszik, játék alatt meg hangos a ventijük.
Szervízháttér sajna mindegyiknél a külföldi alkatrész szállításoktól függ!
A CLEVO-nak a notebook.hu a szervíze! Az tuti jó!
Az ACER Rikvest-jével inkább negatívak a tapasztalatok...
Nézd meg személyessen, próbáld ki őket!
Esetleg ajánlanám még az MSI-t is!
[link]
Nekem volt ACER-om, Clevom és MSI-m is
Az MSI-t ajánlom a legjobban!
MSI: MMC/SD/MS/MS Pro 4-in-1 Card Reader
CLEVO: ? MMC (MultiMedia Card)
? SD (Secure Digital)
? MS (Memory Stick)
FUSI 1667G: 4-in-1-Flashkarten-Steckplatz für SD/MS/MMC/MSPRO
FUSI 1437G:4 in 1 card reader supports SD/MS/MMC/MSPRO -
Ozek
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mivel az PC-m laptopra váltanám, csak nem tudom, hogy a kiszemelt laptop megközelítené e tudásban a jelenlegi gépem!
Nos a jelenlegi gépem a következőképpen néz ki:
- CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
- Rendszermemória 1024 MB (DDR2 SDRAM)
- Videokártya Inno3D GeForce 6600 GT (128 MB) PCI-E
- Optikai meghajtó PIONEER DVD-RW DVR-111D
- Lemezes meghajtó SAMSUNG 160 GB
A kiszemeltem pedig a következő lenne:
CLEVO M40AE Pro persze 1024MB RAM -mal.
A felhasználási kör az a tanulástól kezdve játékig minden lenne!
A kérdéseim a következők lennének:
1. teljesítménye közel azonos e a PC-m mel?
2. ár teljesítmén arány szerintetek elfogadható e?
3. amennyiben az 1. és a 2. kérdésre igen a válasz: a kártyaolvasó tud e MS/MS DUO kártyát olvasni?
4. megbízhatóság, szervízháttér stbstb milyen?
Más szóval szeretném, ha segítenétek eligazodni nekem ebben a ''világban'' mert én egyáltalán nem vagyok képben...
Vagy ha esetleg tudnátok más jobb ár érték arányú laptopot mondani azt is megköszönném! Ami fontos lenne, hogy legyen benne azon kívül, hogy a PC-m hez közeli a tudása az a vezeték nélküli hálózat, valamint a DVD író, mert minden mást megtudok oldani USB vel!
A segítséget előre is köszönöm! -
BuG_
csendes tag
Azt mondjátok, hogy nem lehet nagyobb videókártyát belerakni notiba?
-
sssent
senior tag
Nem az a kérdés, hogy a gép hajlandó-e velük együttműködni, hanem, hogy Te hajlandó vagy-e olyan körülmények közt dolgozni. Egyébként valahol már válaszoltam erre a kérdésedre.
Amúgy ha az érdekel, a programok futni természetesen futnak, elfutnak ezek jóformán bármin. Csak hát a használhatóság...
Persze egy külső monitorral végülis már nincs gond. Ez csak most jutott eszembe.
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Itt van a lényeg! Szerintem bővítésnél ezt az egységet kompletten cserélik!
[link]
[link]
[link]
[link]
Elnézést kérek mindenkitől a képek silány mivolta miatt, de az a k***** DigiFényképező kipurcant, és ott áltam a szétszedett videokarival a kezemben! Mivel más nemvolt, a VHS kamerával riögzítetem, majd bedigiztem pár kockát! -
piknik
csendes tag
sziasztok.
egy D400s megfelel a coreldraw es photoshop kihivasainak?
munkaeszkozt keresek ami a fenti programokkal hajlando rendben egyuttmukodni.
koszi elore is. -
hery_boy
tag
Ha már itt vagyok felteszem a kérdést!
Valaki cserélt már ilyen clevoba videokarik?
Mert egyre inkább gondolkodom, hogy ithonra eléglenne egy x300 is! Ha meg lanpartyra megyek visszaraknám azx700-ast! Csak 8 csavar! Akkor sokkal kevesebbet menne a ventilátor!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

(ugyanis ez a neve...
)