Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lest4t
aktív tag
szerintetek egy sonoma platformú 1.73 as dothan proci mekkora p4 nek felel meg?
-
inkab
aktív tag
M400A tulajok!
Írnátok a hangjáról valamit, hogy mennyire hangos. Esteleg összehasonlítási alapnak írhatná, (akinekj illyennel is volt már dolga) hogy egy Compal CL-56 -hoz képest hangosabb vagy halkabb?
Ja igen. És ez az üzemidő. Olvastam egy hozzászólásban hogy 2-2,5 óra. Ez nem kevés egy kicsit egy centrinós géptől???
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
375s szerintem ettől a héttől elérhető. Sajnos a Dothan procik annyira nagy hiánycikkek, hogy idén még egyik magyar diszti sem tudott egy darabot se leszállítani. Szóval elég nagy dolog beszerezni, bármilyen röhejes is.
-
d900t
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Amilo 1425 nem lesz. Kizárólag a német MM árulta. Lesz hasonló modell, de nem áprilisban és nem 1425, hanem az utódja. Pontos infót nem tudom, de szerencsére meg fogja válaszolni az, akitől az infó származik (fsc).
-
gravity..
csendes tag
Nekem compaq-om van, és a görgető operában nálam se műxik. Ponosabban nem minden oldalt tudok görgetni. Egyre többet csalódok az operában...remélem a 8-as verzió jobb lesz!

-
dat
senior tag
Nem biztos hogy ide illik, de megkérdezem: A 400A-ban van beépített mikrofon? Ha igen, akkor trágya? Mert nekem más Clevo-m van, de abban elég szörnyű..használhatatlan....vagy csak nem jól állítottam be valamit? Tipp?
-
Joey
tag
Valaki használ Clevo M400A notin Opera böngészőt?
Opera alatt nem tudom használni a touchpad görgetőjét.
Csak nekem van ezzel problémám vagy másnak is? -
BFeco
aktív tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Szerintem, nem vezeték ér bele a ventibe, hanem hibás a ventilátor. Használt PC-s venti (táp, CPU stb.) is ezt csinálja. Hidegen (bekapcsoláskor) zajong, zörög, majd pár perc múlva már csendes. Egy idő múlva, már nem zajong bekapcsoláskor, a User örül, hogy ''megjavult'', pedig csak teljesen besz@rt (el se tud indulni) a venti. A notidban lévő új venti, egyszerűen gyári hibás, SZVSZ.
-
zsoltee10
addikt
én szerdán beballagok bios ügyben, úgyis meg kell igazítani benne egy vezetéket, mert néha beleér a ventibe.viszont érdekes, hogy csak akkor, ha elindul. mikor már felmelegszik, akkor már nem ér hozzá. hőtágulás rulez.

kérdés: milyen verziójú nero-t használtok? ki akartam írni a digit képeket cd-re, de nem ismeri fel a 6.3.0.3 verzó az írót.
-
Valaki frissített már bios-t? Tapasztalat?
-
Egy UP BIOS ügyben...
-
parandroid
félisten
m375s-t nem látok nálatok. az m375ew érdekelne, de vagy egy baszott gyors dothant kérhetek hozzá, vagy egy celeron m-et. a 450c-hez meg nincs normális vga. mindkettő 337-ről indul, ehhez jön a plussz ram (a 375-ös esetében), hogy 512 legyen (14k, ha jól emlékszem), a wlan 7k-ért és a winxp kb 20k-ért. máris súrolom a 380-at...
a clevo minőségéről nem mond(hat)ok semmit, mert nem láttam még élőben iylen notit. remélem lesz alkalmam hamarosan kipróbálni... nem arról van szó, hogy nem tetszik, igazából nekem egyedül az acer nem tetszik a fusi-acer-toshi-clevo-asus ötösből, ez is csak ilyen egyéni hülyeség. lehet, hogy az is jó noti, de nekem nem jön be a formája. ennyi pénzért hadd legyen ez is szempont. clevo egyszerúen drága.
szeretnék 350k-ért kapni:
- 1600-os baniast,
- 512MB memóriát,
- mobility radeon9700-at,
- dvd+/-rw-t,
- wlan-t,
- oem winxp-t.
ez azért nem szabadna, hogy olyan nagy dolog legyen.
egyébként két gép tetszik nagyon, a fusi amilo m1425, amiről egy kollégád épp ma írta, hogy az országban nem beszerezhető, máshol április elejére ígérték, illetve a samsung p35xvm, amit mo-n meg sem merek kérdezni...
előbbi előrendelési áron egyébként benne is lenne az anyagi keretemben.
ajánlhattok még egyébként mást is...
ja, és bocs az offért. szerk: átírom a ''milyen notebookot vegyek'' topikba is, ne ezt offoljuk szét... azért oda szeretettel várom a válaszokat... Bővebben: link - bár szerintem mindőtöknek megvan baloldalt...
p
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Na, erre a pletykára kíváncsi leszek...
Érdekes változások lennének 
Mindenesetre nem jellemző a tajvaniakra, hogy felvásárolgatnak, inkább ellenkezőleg, osztódással szaporodnak és nőnek tovább
Persze valakinek el kell kezdeni az észszerű lépéseket a konkurencia kiiktatására, de meg lennék lepve, ha pont az Asustek kezdene felvásárlásokba. Fene tudja, meglátjuk - a Lenovo biznisz új fejezetet nyitott. -
d900t
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hát... Ha törvény lenne arról, hogy minden noteszre a valódi gyártó nevét kéne felírni, abban a nagy katyvaszban könnyen lehet, hogy a Clevo még mondaná a legtöbbet.
Egyébként összelehet hasonlítani az M400A-t a Quanta-Toshibaval, vagy a Uniwill-fusival, de érdemesebb inkább az M450C-t vagy még érdemesebb az M375S-sel. Ki lehet ugyanis mutatni pl-, hogy a Mercedes A klasse olcsóbb, mint az Volvo S80, ergo a merci jobb vétel, csak ezzel saját magadat csapod be
Egy érdekes pletyka a nap végére:
Bővebben: link
Az ASUS-nak semmibe sem telík egy új gyárat felhúzni, márpedig ha jól zörög a haraszt, akkor a Clevo tudhat valami olyat, amit ők nem. -
Hmmm, érdekes. Nekem nem csinálja. Havernál is ugyanilyen van a cégnél, direkt bevittem a notimat, hogy megnézzem, hogy nála fel tudok-e csatlakozni, és már a kocsiban volt netem, az ajtó előtt
Utána gyorsan le is tiltottam a wlant nála, mert neki nincs, ami használná. De ott sem bontott, míg ott voltam, kb. fél órát. De nálam minden nap megy mióta megvettem, és még egyszer sem bontott.
Titkosítás hogy van beállítva? Lehet, hogy az a gondja...
[Szerkesztve] -
karib
addikt
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Ha csak WLAN-on akarsz netet megosztani, akkor az Asus WL-330 vagy WL-330g mini access point jó lehet neked. Mondjuk nem jelentősen olcsóbb, mint egy rendes WLAN router, de kompaktabb.
Bővebben: link kb. 9-10e Ft bruttó
Bővebben: link kb. 17e Ft bruttó
Aztán jönnek a hagyományos méretű access pointok (pl. Asus WL-300g) és WLAN routerek... -
parandroid
félisten
értettük mit akartál mondani, csak nem volt értelme annak, amit írtál...

amúgy bizonyos szempontból egyetértek veled, más szempontból viszont ellent kell hogy mondjak.
egy sony vagy ibm, esetleg dell notebook valóban elképesztő drága, különösen azonos felszereltséggel. ellenben az asus-t nem találom kimondottan drágának, a tőlünk nyugatabbra kimondottan népszerű acer notik pedig egyenesen olcsóbbak (az más kérdés, hogy szerintem kimondottan csúnyák...). jó tudom, kinek a pap, kinek jenna jameson, nekem speciel nem hiszem, hogy szükségem lenne egy x700-asra, ergo nem szívesen fizetek érte többet. a másik gondom a clevo-val az operációs rendszer és a wlan hiánya, amit már kitárgyaltunk korábban, viszont ezekkel az m400a már 407k, 375-ért pedig akár toshibát is kapok (satellite m30x-xxx), a különbség pedig csupán a vga. fusi-ról nem is beszélve, bár az ezzel partiban lévő m1425-ös amilot még nem láttam a notebook.hu-n, máshol márc végére ígérik, és br 345k körül van, ami kimondottan olcsó. szintén csak a vga a különbség. ez rögtön 4 nem gyenge márka, ami számomra kedvezőbb ajánlat, mint a clevo m400a. bizonyos szempontbl ez talán túl jó nekem, én mindenesetre 350-nél húztam meg a virtuális határt, ebbe szeretnék beleférni. valamennyire rugalmas vagyok, de 400-ról már szó sem lehet...
ezzel együtt biztos jó noti ennyi pénzért, de azért nem egyedülálló.
p -
Lest4t
aktív tag
hm érdekesre sikeredett ez igaz, de ha nem tudjátok értelmezni :
ugy értettem mivel a clevo nem egy világmárka hanem egy feljövő márka, amely nagyon jó áron kínál jó felszereltséget. Na most ha nem lesz félév mulva esetleg valami szériahiba mivel clevo az nem ibm koránsem a megbizhatóság terén , akkor ez a gép nagyon megéri .
mert ha utánanézel hogy egy ilyen gépet mennyiért kapsz ibm ben vagy asus vagy sony amik nagyon jó márkák , hát sztem dupláját kellene fizetned. És igazán akkor derül ki milyen a gép ha eltellik egy x idő, mert hát felszereltségben nagyon jó gép! ez vitán felül áll -
Realunit
tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Szerintem te bridge-re gondolsz...azokkal meg csak egy baj van hogy viszonylag drágák, pl ap+router+switch is van már annyiért, ugyebár az meg többet tud....

Bővebben: link
[Szerkesztve] -
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Nwem tudom, hogy létezik-e ilyen, de szerintem úgysem lenne olcsóbb jelentősen, úgyhogy érdemes inkább egy rendes routert venni...
-
Nem állítottam semmi különöset. ''Enabled''-re tettem a wlant, meg beállítottam a MAC szűrést, hogy más ne tudjon netezni az utcáról. Azonnal megtalálta a noti a netet és azóta is megy... Mondjuk ilyen titkosításokat meg kódolásokat meg jelszavakat nem állítottam be, mert tökre nem érdekel, hogy a kgb is megtuthatja, hogy mit írok a Ph fórumba
Ha bejönnek megmondom nekik anélkül is... 
-
Realunit
tag
Valakinek a hálókártyával nincsen baja? Csak mert nekem összevissza eltünik a kapcsolat, és van hogy csak egy kábel kihúzás-visszadugás segít....pedig a drivert is frissítettem már a legújabb marvellre....
-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Ez is olyan...
Vagy arra gondolsz, hogy csak egy LAN és WLAN? Mert olyan szerintem nincs, de minek is lenne? -
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
4 LAN (plusz egy az ADSL-nek) + WLAN
-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
ADSL és D-link 514 router.
-
d900t
senior tag
Megvan az új M400A BIOS. Jelentkezni érte: tuzko.laszlo@notebook.hu
-
BFeco
aktív tag
Az, hogy milyen alkatrészekből , HDD, WLAN, BT, memória stb (gyártó, típus) áll össze ill., kerül be egy adott noti verzióba az mindig nehéz döntés szerintem.
Szempont a jó végfelhasználói ár, a ''fölösleges'' dolgot nem adjuk el a vevőnek, a megfelelő haszon realizálása a terméken stb. Tudom ezért vannak a konfigurációk.
De, pl. Windows XP-s gépet 256 MB memóval adni pl. szerintem már nem korrekt. -
d900t
senior tag
-
Csak azért írtam, mert pont tőle hallottam egy másik topicban, hogy így rakják össze a clevokat...

A Wlan ára meg most tök mindegy, csak mondtam valamit, lényeg, hogy az én véleményem szerint nem kellene kihagyni belőle.
De végül is mindegy, mivel nagyon korrektek voltak, és nem kellett a konfigurált árat kifizetni a wlan miatt, hanem csak a wlan árát. Így teljesen mindegy, hogy 7000-el többe kerül, vagy utólag adják hozzzá... -
Rosszul gondolod. Forgalmazót akartam mondani, és azt is mondtam. Ugyanis az, hogy M400A 01, 02 vagy 03 lesz-e, az attól függ, hogy milyet rendelsz. A Clevo leszállítja a héjat, és a notebook.hu nál dől el, hogy melyik procit, melyik vinyót, mennyi ramot stb. tesznek bele. Vagy éppen Wlant...
-
Hólapátos H.
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Én nekifutottam párszor, de a vége elég bibis.

-
Lest4t
aktív tag
sztem ez egy nagyon jó gép bár még nem láttam élöben csak olvasgattam . ha nincs velee probléma valami szarul mükszik akkor sztem egy nagyon jó gép !
-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Hát azt nem tudom, hogy hányinegy, de az van mellé írva, hogy SD/MMC, úgyhogy gondolom csak azt. Engen nem érdekelt, most olvastam csak el, hogy kérdezted...
-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Lehet, hogy ők se értik, hogy minek van benne

-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Kártyaolvasó az van. Jobb oldalon a DVD író mellett. Soros port nincs, csak LPT.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Én is előrébb tenném a sorban a Wlant, mint a bluetoth vagy a kártyaolvasó...
-
parandroid
félisten
mondjuk nekem pl eszembe nem jutna, hogy szükségem van firewire portra vagy kártyaolvasóra, aztán mégis szinte mindegyik notiban van. az is igaz, hogy én a vga-kimenetet is fölöslegesnek találom, de biztos vannak tervezők/grafikusok, akik szeretik a szép nagy crt-jüket használni. de az ilyen a f@szér' nem vesz egy izmos asztali gépet, és a különbözetből telne egy jó monitorra... a dvi-ről nem is beszélve. meg a tv-out-ról...
ezzel együtt biztos van, akinek ezek hiányoznának. mindenesetre némelyik ''hétköznapi'' extra (kártyaolvasó vagy firewire pl) biztos kerül annyiba, mint egy wlan adapter.
p -
válasz
parandroid
üzenetére
Ja. Én is azt gondolom, hogy nem tétel egy ilyen notinál már 7000 Ft (főleg, hogy a forgalmazónak valszeg 2000-be kerül). Szvsz wlant többen használnak, mint bluetoth-ot...
-
parandroid
félisten
''...csak valamiért nem teszik bele gyárilag.''
7000,- forintért...
erre válaszolt az illetékes, hogy az, akinek nincs rá szüksége, ne fizesse fölöslegesen. de ez lassan már nem lesz érv, főleg ebben az árkategóriában nem. aki ennyi pénzért notit vesz, az valszeg vesz már hozzá egy access pointot is úgyis...
p -
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Mindennel együtt. Az XP is benne van. Megvan a helye a Wlannak, csak valamiért nem teszik bele gyárilag.
-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Külön megbeszéltem velük, hogyha csak a Wlan kell, akkor ne kelljem nár konfigurálnom, mert úgy sokkal drágább. Úgyhogy csak a +6990Ft kellett ráfizetnem az akciós árra. Mindennel együtt 407k körül volt bruttó.
-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
KP-val. Azért mentem fel, mert egyrészt így két nappal hamarabb volt a kezeim között, másrészt meg ha futár hozza, akkor mit mondasz neki, ha pl. pixelhibás?
Így ott megnéztem és mivel jó volt, elhoztam.
Meg egyébként is felmentem volna más dolog miatt pestre aznap. -
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Felhívtam őket pénteken, megbeszéltük, hogy szombeton felmennék érte szegedről. Kértek egy e-mailt a megrendeléssel. Utána pár perccel visszahívtak, és visszaigazolták. Szombat délre mentem érte, és átvettem. De volt olyan, aki korábban rendelte, és később kapta, mint én...
Mod.: Felajánlották, hogy futárral kiküldik hétfőre, de én ragaszkodtam a személyes átvételhez (mégiscsak úgy a tuti
)
[Szerkesztve] -
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Nem vagyok tolvaj...
-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Hogy tudjak futtatni rajta programokat...

-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Használd a ''válasz'' gombot a hozzászólás fejlécében, mert nem lehet pontosan tudni, hogy kit kérdezel...
Notebook.hu-n vettem. 02-es. Vettem bele + egy Wlan-t, meg egy XP home-ot. -
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Hát az a vicc, hogy majdnem mindegy...
Ha netezek, ha filmet nézek, akkor is annyi. Próbáltam már úgy is, hogy kikapcsolom a wlan-t, hátha az fogyaszt sokat, de alig van különbség. -
Hólapátos H.
csendes tag
Jah és hol vetted? Notebook.hu-ról rendelted? mennyire felszerelt a tied?
-
Hólapátos H.
csendes tag
Az a 2-2,5 óra az terhelt állapotban, pl.: játék vagy csak lájtosan?

-
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Igen.
Nálam 2,5 órát bír max.
Úgy tudom igen, csak 333-ast. De minek több? A proci fsb-je 133, úgyhogy a 266-os is elég neki. Mivel a videónak saját memóriája van, nem osztott... -
Blackmate
őstag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Ha ide benezel : Bővebben: link, akkor biztos valaszt kapsz a kerdesedre. Olyan 2-2,5 ora remlik.
Mellesleg a tulajok jöhetnenek inkabb ide, mert az mar regen nem a ''Milyen notebook-ot vegyek?'' kategoria ...
-
Hólapátos H.
csendes tag
Szevasztok! Vásárolt már v.ki M400A-s notit? Az rendben van, hogy 4400MAh-s az aksija, de az mennyit jelent órába átszámítva? És csak 333MHz-es RAM-ot eszik meg?!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Warships
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- OTP Bank topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 65" 4K wifis okos TV 65UR76003LL
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez trágy.. csak egy centiről szól és akkor is szar a hangja, távolabbról meg csak tompa puffogásokat hallani.

Érdekes változások lennének