Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• d900t

senior tag

válasz Rossi #1172 üzenetére

Gondolkodtam egy darabig, hogy most te az én hozzászólásomra reagáltáltál avagy sem.
    Ha igen, akkor alaposan félreértetetd, amit írtam és erre xedos kolléga még rá is túráztatott.

Én nem a szervizt terhető javítási határidőről beszéltem (ez is megér persze egy misét), hanem arról, hogy a fogyasztónak is van egy olyan kötelezettsége, hogy a hiba felismerése után mihamarabb szervizbe vigye a terméket. mert ha a meghibásodás későbbi problémákat generel, akkor azért a gyártó nem köteles helytállni. Ennyi.

A 3 napos meghibásodás miatti csere egyébként továbbra is él, csak annyit fűztek be a törvénybe, hogy jelentéktelen hiba miatt elállni nem lehet. ezzel védik pl. az autókereskedőket., hogy mondjuk egy defektes kerék miatt ne lehessen manit visszakérni.

A 15 napra való törekedésnek is van értelme. az ezelőtt hatályos jogszabály ugyanis elég vicces volt. Abban még úgy szólt az előírás, hogy a meghibásodás bejelentésétől számított a 15 nap. vagyis elvileg gipsz jakab bejelentette a hibát, de nem vitte be szervizbe a gépet. majd a 15 nap után tarthatta a markát úgy, hogy esélyt sem adott a szerviznek a javításra. a mostani szabályok szerint a 15 nap túllépése esetén a szervizen a bizonyítás terhe, hogy nem ő tökölte el az időt.

Új hozzászólás Aktív témák