Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gamepad
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
szelidorzo
aktív tag
Használtam már pár clevo notit, legujabb (2-3 hónapos szerzeményem egy 5507-es.
Próbaképp kapott egy 64 es vistát is (lehet érte megkövezni) s végül is nem is volt eddig vele semmi gáz ezidő alatt.
Csak kissé bosszantó, hogy vistás kártyaolvasó drivert a HP??????? oldaláról kellett hozzá összekukáznom (texas a szentem), mert se a clevo oldalán, se a texas oldalán lófütyi sincs hozzá.
Ha valaki meg tudja magyarázni (elfogadhatóan), hogy miért a HP oldalán találtam hozzá olyat amit megeszik a cuccos, annak gratulálok.

-
zsocaozd
tag
Plusz átkapcsoltad a memória kezelést Win-re. A legtöbbször az okoz ennyire drasztikus fagyogatást, hogy manuálisan túl kevés virtuális mem van megadva a Win-nek. Mondjuk én még akármennyit állítottam, előbb-utóbb kevés volt neki nagyobb játékokhoz, stb...szóval tényleg legjobb rábízni a Win-re. Lassúbb, de legalább nem fagy emiatt a gép...
-
-
zsocaozd
tag
Szerintem az újraindulást megúszod, ha egyszerűen kikapcsolod az oprendszerben, hogy hiba esetén induljon újra (vezérlőpult, rendszer).
A fagyások okai lehetnek, hogy a betett memória megbolygatta a virtuális memet a vinyón. Eddig nem használt területekre, ír, vagy ilyesmi. Állítsd be kézzel a virtuális memória területet. Ha pedig már be van kézzel állítva, az is okozhat fagyást, ha túl kicsire vetted. Szerintem ilyesmi gond lesz itt.
-
Rossi
addikt
Hát most már tényleg nem tudom mit csináljak...
Visszaállítottam a rendszert kb. egy héttel, de ugyanúgy lefagy, vagy újraindul. Mit csináljak?
-
Rossi
addikt
Most csak a régi modul van a gépben, mégis lefagyott... Ezen is lenyomtam a memtestet, no errors.
Mivel fater gépe is hasonló tüneteket produkált, miután felraktam az Ashampoo Magic Defrag 1.2-t, arra kezdtem gyanakodni, gyorsan le is töröltem.
Ha még mindig le fog fagyni, akkor csak a nemrég felrakott Catalyst 7.9 lehet a ludas, a ram már biztos nem...
-
Rossi
addikt
Memtest hibát jelzett, úgyhogy küldöm vissza garanciában. Fuck!
-
Rossi
addikt
Ahhoz viszont kéne egy kis segítség tőled. Letöltötem, de innentől nem tudom mit kell kezdeni vele. Csak egy képfájl van, azt bemountoltam, abban megint egy képfájl volt egy BOOT nevű mappában. Hogyan tovább?
Egyébként közben 4 óra problémamentes futás után filmnézés közben kétszer lefagyott, másodszorra újra is indult. Kezd idegesíteni a dolog....
Előre is köszi.
-
Rossi
addikt
Rightmark Memory Analyzer ment rajta egy órát, semmi gond nem volt, memory stability test result OK.
Kösz az ötleteket.
-
zsocaozd
tag
Nem lehet, hogy kontakt hibásak a foglalatok? Ahogy betetted az új RAM-ot, megmozdíthattad a régit is, ez okozhatta, hogy nem indult a gép, aztán amikor megcserélted őket, akkor helyükre kerültek, aztán mozdíthattál a gépen, ilyesmi és akkor megint nem érintkeztek, ezért fagyott... Én erre tudok gondolni. Az is lehet még, hogy rosszul vannak betéve a RAM-ok
-
Rossi
addikt
Ide is megírom, hátha ti megnyugtattok:
-
zsocaozd
tag
-
zsocaozd
tag
Mikor anno 2gigára bővítettem, határozottan érezhető volt gyorsulás. Viszont a vinyó sebessége megmaradt, úgyhogy ha játék közben a vinyóhoz nyúl (virtuális memo, stb.), akkor már régen rossz. Ezen nem segít a RAM sajna...egy 7200-as vinyó kéne bele. Már gondoltam rá, hogy kiszedem a másik notimból a 7200-asat, dehát az csak 60-as, most meg 80-as van benne, ráadásul az nem sata, innentől eleve meg van lőve a dolog...
-
Rossi
addikt
Pár napon belül megjön az új HDD-m és RAM-om. Amit érint az upgrade: Fujitsu 60GB-os HDD helyett WD Scorpion 80GB, 1024MB Kingmax DDR2/533 MHz mellé jön még egy ugyanilyen.
Remélem STALKER jobban megy majd és nem laggol.
-
hery_boy
tag
Az új ati catalyst a notebookomra...

ModtoolV4.zip filet jól eldugták
Éljenek az eldugott tükörszerverek
A mocskok törölték az oldalt, napokig keresgéltem, mert nagyon kellet az egyik game miat egy új Catalyst. Aki még gamel az m400a-val annak hasznos lehet.
ATI Catalyst Drivers v7.7 (Windows XP) ''! teszteltem good!
heryking''
Letőltés:[link]
ATI Catalyst Drivers v7.9 (Windows XP)
ATI Mobility DH Mod Tool v4.0 Windows 2000/XP/XP x64 in Opendrivers.com
[Szerkesztve] -
Jam.
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretnék vásárolni használtan egy ilyen notit.
A kérdésem az lenne, hogy a vásárlásnál mire figyeljek oda alaposan, mi az ami gyakran meghibásodik ezen a gépen?
üdv. -
Rossi
addikt
Az én M40AE-m most egy hónapja múlt el 1 éves. A kezdeti 512 MB RAM-ot még pár hónapos korában bővítettem 1 GB-ra, heteken belül pedig már 2 db 1024 MB-os 533 MHz-es Kingmax DDR2 lesz benne.
Próbáltam eladni, de állítólag 120, max 130 ezret ér a 13 hónapos, akkor 275 ezres noti. Így marad, amint kijön a VIsta SP1, új oprendszert vásárolok hozzá.
A melegedés miatt valószínüleg idővel új HDD-t is kap, esetleg még RAM-ot, CPU-ból jó lenne találni egy 2000-es Dothant, VGA csere szerintem nem érné meg.
Eddig semmi baja, remélem ez így is marad. -
Joey
tag
Ezek a fobb tulajdonsagai
1400x1050 kijelzo
1730-as dothan proci
X700 as vga 128 rammal
Nagy teljesítmenyu (6600-as) akku -
Joey
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Nekem itt ''porosodik'' egy M400A a tv mellett, ugyanis regota csak filmeket nezek rola es letoltok vele lehajtott kijelzovel. Gari lejarta utan ki lett takaritva a gep es valoszinuleg erosen lettek visszahuzva a gep aljan a csavarok es megrepedt majd eltort a haz. A kijelzonek (nem GT) nincs baja, csak az a resz tort ki ez egyik oldalt a gep aljabol (a masik is ki fog mert mar megrepedt) ahova a kijelzo zsaner van csavarozva.
Van hozza egy szinte uj (par honapos) 99%-os 6600mAh akku. Ezzel 3.5 oran felul megy a gep.
A ram es a dvd iro elromlott benne, kulso 3,5'' meghajtot hasznalok es egy 256-os ramot tettem bele.
Mindig volt (van) mellette egy masik noteszem ezert nem is nagyon foglalkoztam vele, max neha leporolom es kesz.
Nem is tudom mennyit er igy, nem is akartam eladni soha, de jobban belegondolva nem sok hasznat veszem. -
Endrusz83
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Privi Ment!
Én150.000-re gondoltam,tekintve,hogy most költöttem 60.000-et az új videokártyára.
Én még 410.000-ért vettem,ugyhogy ha nem tudom 150-ért eladni,inkább megtartom 2. gépnek Netezni...
Minden tökéletesen működik rajta.Minden Clevo matrica sértetlen,nem volt házilag barkácsolva...
GT kijelzőnek sincs semmi baja,a teljes gép karcmentes,Totálisan megkímélt!!!
Csak otthon használtam Netezni,meg néha ha időm engedte játszottam rajta 1-2 órát.
De mióta hajón dolgozom (6 hónapja),csak fényképeket nézegettem rajta,meg néha South Parkot...
Ha vkit érdekel telefonon is elérhető vok 9-éig!
30/249-87-30
Endre -
hery_boy
tag
Hali
Vajon mi lőhette a videokártyát... remélem az enyém nem döglődik...
Már komplett konfigurációkra több ajánlatot is kaptam, sajna nincsenek tisztában az árakkal.
Mivel én elsősorban bontani szeretném, a már meglevő géphez alkatrésznek, így számomra nagy az általad kínált konfiguráció. Persze jól hangzik a akkumulátor, a nagy processzor, de nem mernék túl nagy fogyasztású video vezérlőt venni, éppen ezért gondoltam inkább a m400G-s szériára, mert a kari akkor is sokat eszik ha csak iroda-i célra használom vagy processzor munkára. Már csak Háló partikon játszom, ez havonta 1-2 alkalom, a többi időben inkább nyűg ez a kártya, pláne hogy könnyen lehetne cserélni, hisz alig pár csavar az egész.
Nálam elsősorban TFT kellene cserélni, azt érte baleset.
El követem azt a hibát, hogy nem irtam le a részleteket, tehát: egy 15''-os GlareType TFT újonnan 100000ft+szerelési költség(15000ft), viszon egy m400g illetve m400a-s kisebb konfigot még mindig adnak 130000ft. vagyis majdnem egy új gépet kapnák a TFT kijavításért.
Tehát ha új gép 130-140ezerér kapok újat akkor a hasonló konfigos használt ára ez alatt kell hogy legyen. Én alkatrésznek szánva 90-100ezer ft-ig mennék ell, ez fölött már akár a márkaszervizbe is vihetem.
Tehát bontás céljából keresek Clevo M400G esetleg M400A, M400E, M40AE, M400C, Albacomp Activa eco Mobil power 6-7 seriát. Az állapottól függően max 100000ft-ig, 1DB-ot. Nem-érdekelnek kimustrált ramok, wincsesterek, egyéb kacatok. Ilyenek nekem is szép számmal vannak.
Endre mennyit szeretnél ezért a konfigurációért kapni? -
Endrusz83
tag
Üdv Mindenkinek!
Nekem van egy M400A PRO gépem.
Intel Dothan 2000Mhz/2Mb
1024Mb Ram (2x512Mb)
Új Ati X700/256Mb
80Gb
6600Mah Akkumulator!!!Jó üzemidővel
Webcam
Wi-Fi
Bluetooth
Stb...
Most múlott 2 éves.
Másnap mikor letelt a garancia kiment a videókártyám.
Ha tudom,hogy el lehet adni alkatrésznek nem csináltatom meg.
De nem tudtam,ugyhogy vettem bele egy új videókarit.
Viszont külföldön dolgozom,ugyhogy szeretnék egy komolyabb gépet venni.
Mennyit érhet most így ez a gép?
Gyakorlatilag hibátlan rajta minden+új X700/256Mb-os vidkari.
Ha vkit érdekel Telefonon is hívhat,9-éig még Magyarországon vok!
Üdv!
Endre
30/249-87-30 -
hery_boy
tag
Udv mindenkinek.
mar reg szoltam-e temahoz, gondoltam elujsagolom, hogy notit bovitettem...
ki kerult a 2x512 Kingston, helyete lett 2x1024 Kingmax
majd a 80Gb 4200rfp, helyet 160Gb-os 5400 HDD kerult be.
noha jelentos gyorsulast nem vettem eszre, nagy megelegedessel tolt el, hogy a Stalker_Shadow_Of_Chernobyl is megy virtualis memoria nelkul.
oh igen nics valakinek elado Clevo M400G-s esetleg M400A-AE notija? estleg serult? igzandibol a kilyelzo miat szeretnek venni egyet, ugymod bontasra tartalek alkatresznek, pl: billentyu, ventilatorok, takaro elemek...
Email-ban várok ajánlatokat.
[Szerkesztve] -
xpike
tag
Sziasztok
vettem egy Clevo M55G-t 2.26Ghz
Mobile GM915 express videókártya van benne.
s végülis elejétől fogva rózsaszínűvé válik az egész képernyő, eleinte úgy elmulógatott s elodáztam a problémát de most már egyre többször jön elő.
Van valakinek tapasztalata ilyesmi képernyőproblémával?
köszi előre is -
earny
tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Elböszméskedtem....
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
Úgy néz ki, az infrával is valami gond van. Villog meg minden, de a telefonomat nem tudom csatlakoztatni, pedig USB-s infra porttal simán megy... Nem értem.
-
zsocaozd
tag
Rendben, amint kipróbáltam, írok. Elsősorban ''piaciakkal'' (Arita 16x) tesztelem majd és labelflash-el, mert ez a kettő fontos nekem, a többi nem érdekes, mivel a márkás lemezeket nanáhogy vinnie kell.
Már várom, hogy meglegyen, csak keresem a legolcsóbb helyeket, jelenleg ha jól emlékszem, akkor br. 7 ezer párszáznál járok PATA változatban, de jó lenne SATA, ezt még nem döntöttem el, az 8 felett van mindenütt, ahol eddig láttam. -
zsocaozd
tag
Azt írják, hogy TDK-val és hasonló kategóriással mennek a NEC-ek rendesen, szóval várhatóan azzal nem lesz gond ha minden igaz...
Nekem a nagy gépemben egy régi LG van 4032B, vagymi, de mindent megír gyönyörűen érdekes módon.
Igaz, csak 8x-os eleve. 
Mindegy, érdekes, hogy felvetetted a témát, mert pont most akarom lecserélni. Sajnos nekem kell a Labelflash, úgyhogy úgy érzem, 7173-as NEC lesz a dologból... Jó lenne már serial ATA verzió inkább, hogy kivehessem a jobb hűtés érdekében a gépből az IDE kábelt, de majd még meglátom, mert így is lassú a boot a SCSI cuccok miatt, pláne ha még a RAID is elvacakol egy db-ig...
-
-
zsocaozd
tag
Hát igen, ennek sajnos én is későn néztem utána. Az összes piaci olcsó lemezt össze-vissza vitte, hol ilyen, hol olyan sebességgel és rontott is bőségesen. Hülye fejjel feltettem a legújabb firmware-t, no azóta még nagyobb a gond, még rosszabbul viszi a lemezeket.
Aztán nemrég olvastam több helyen is (fórumok), hogy a NEC írók csak a drága, márkás lemezeket hajlandóak tökéletesen megírni, minden mást rontanak, ill. lassan írnak meg. Tehát ez egy NEC tulajdonság, ezért mindenkinek a Pio-t ajánlják azok, akik ismerik a dörgést, mert a Pio drive-okkal mindent meg lehet írni gond nélkül. Megmondom őszintén, én anno nem voltam a Pio-mal megelégedve, tulajdonképpen LG-n kívül nem volt még normális DVD íróm, ha belegondolok, pedig folyton frissítettem a firmware-eket, stb. -
Rossi
addikt
Egyébként a NEC ND-6550A 16x-os DVD írócsoda miért csak 4x-esen képes írni a 16x-os DVD-ket? Firmware kéne neki?
-
zsocaozd
tag
Amint írtam már, ott állítottam (jó, Win-t írtam, mert még álmos voltam, nem ATI drivert, sorry), de az nem megoldás, az gányolás, mivel az a desktop-ra vonatkozik (többek közt befolyásolja színház módnál a video layer-t is). Én nem a desktop tulajdonságait szeretném változtatni, hanem az LCD-ét (tehát a hardverét).
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy hogyan lehet manipulálni (nem szoftveresen!) a noti LCD-jét? Jelenleg sárgásra van állítva (nyílván gyárilag), én kékesre (hidegre) szeretném állítani, ráadásul már eléggé homályos a megjelenítés (pl. a külső lcd-mhez viszonyítva, amin van auto tune).
Állítottam már a desktop-on a Windowsban, de ennek semmi értelme, továbbra is sárgás és nem jó, tehát az lenne a jó megoldás ha a kelvint tudnám valahogy állítani nappali fényre. Bill. kombináció esetleg, ilyesmi? -
Zamery
senior tag
Vajon hol van d900t?

-
M40AE
csendes tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Hááát... Én ebből élek már egy ideje (programozás) és azt bátran ki merem jelenteni, hogy egy rendesen felinstallált, felpatchelt, beállított WinXP önmagában 6-7 óra (meg vagy 20-30 újraindítás), több 100 Gigát felinstallálni meg fizikai képtelenség fél nap alatt. Egyébként nem kell semmit aktualizálgatni, felrakom, használom. Ha néha mégis installálok valami újat, akkor plusz egy DVD írás, ennyi, nem nagy macera. Én szerintem kár bárkit is lebeszélni róla, pláne ha van példa rá, hogy valakinek ez bevált. Próbálja ki, nagyfiú, majd eldönti maga.
-
zsocaozd
tag
Én csak azt mondom, hogy otthonra, egy gép miatt tökéletesen felesleges, a számtech laborokban nanáhogy megkönnyíti az installt, hiszen több tökegyforma gépnél soka segíthet.
Arról sejtésem sincs, hogy mit telepíthetsz 4-5 napig. Aki nálam több cuccot használ (több száz giga, játék, video-audio vágás, 3d animáció, irodai munkák, webszerkesztés, stb.), az már festi magát, de max. fél nap az egész, esetleg ha mást is csinálgatok közben, akkor egy napot igénybe vesz.
A Ghost-hoz számítsd hozzá azt az időt is, amit azzal töltesz, hogy frissítgeted az archívum állapotát, hogy naprakész legyen!...
[Szerkesztve] -
M40AE
csendes tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Ízlések és pofonok... Nekem mindent felrakni újra 4-5 nap, Ghosttal 2 óra. Nem mindegy. Egyébként ismerőseid szerintem valamit elronthattak. Több tanár ismerősöm is üzemszerűen használja számtek laborban napi szinten gépek újratelepítésére, és nem hallottam tőlük ilyen jellegű problémákról. Futtatni meg nem kell állandóan, csak ha installálsz valamit. Ja, és nekem 4 újraírható DVD-n minden elfért. Szóval kinek a pap, kinek a papné...
-
zsocaozd
tag
Pár haver használja a Ghost-ot már évek óta, soha nem értettem meg, hogy mi a fenének...szerintem ők sem...csak megszokták...
A notin max. évente egyszer omlik össze a rendszer, de még annyiszor sem, van úgy, hogy évekig elmegy. Aztán ha összeomlik, akkor mivan? Windows XP reinstall, codec-ek, directx, beállítások, ez pár óra max., nem több! A programokat meg amiket felinstalláltál amúgyis újra kell installálnod Ghost mellett is (hacsak nincs egy több tíz gigás vinyód csak a Ghost számára, hogy minden szir-szart lements... Szóval értelme nulla egész nulla otthoni felhasználásra (meg amúgyis)...
No annak meg, hogy a háttérben még fusson is és lassítsa a gépet a multitask miatt...külön rengeteg értelme van...

Főként a WinXP helyreállítási képességei mellett!
Ja még valami! Ha én újrarakom a Win-t meg amiket kell totál szűzen, nem Ghost-al, hanem nulláról, egyenként, akkor az fel van installálva, utána műxik minden szépen megint sokáig. Ők Ghost-al rakák fel minden egyes alkalommal és kb. ezerszer hallottam már tőlük, hogy négyszer-ötször kellett újrainstallálni egymást követő napokon az egészet, mert xar volt és még ezután sem működött tökéletesen...pedig ők profig a Ghost-ban...szóval ennyit a negatív oldaláról, hogy ilyen is legyen...
[Szerkesztve] -
M40AE
csendes tag
Lehet vele teljes mentést is csinálni, de én nem erre használom. Azt is tudja (és ez kellett nekem), hogy állandóan ketyeg a háttérben, észreveszi az új felinstallált programokat és folyamatosan menti a rendszer állapotát (tehát engem az adatok itt kevésbé érdekeltek, azokat mentem külön, csak az újrainstallálási időt szeretném lerövidíteni). Ha rossz a felinstallált program, lehet vele visszagörgetni (visszaállítani egy korábbi állapotot - mint a snapshot a windowsban, csak ez jól működik
, vagy lementheted ezeket ai inkrementális képeket, és egy összeomlás esetén a Ghost cdjével bebootolva visszaállíthatod a rendszert. -
Rent
senior tag
haliho, d400 ev rol tudtok mondani vmit? megbizhatosag, stb. nem specifikaciokra gondolok

-
zsocaozd
tag
Hát elnézegetem ezt a proci teljesítményt...röhej ez a speed stepping ennél a procinál...
Ahogy látom, csak 100%-os terhelés mellett hajlandó átváltani 1.7-re, csakhogy a 100%-os terhelés miatt 800MHz-en ekkor már rég fagy minden (főként multitask-ban), így többnyire át sem tud váltani...izgi... -
zsocaozd
tag
Egyébként őszintén szólva nekem azonkívül, hogy rohadt lassú, még semmilyen technikai problémám nem volt a Fujitsu vinyóval, ami benne van a gépben. Akkor volt egyedül problémám, amikor le is írtam, hogy használtam a hardware control proggit...lehet, nálad is ez a gond? Ha fent van, próbáld ki, hogy leszeded...hátha megszűnik a jelenség...
-
Rossi
addikt
Bekapcsolás után egy ideig kattog a HDD-m. Aztán amikor eléri a 35 fokot, azután már csak nagyon ritkán. Valamint csak akkor, ha nem csinálok semmi. Olyasmi hanggal, mintha felpörgetné, aztán a fej visszaállna a 0. pozícióba. Kezdjek gyorsan mentegetni, vagy ez nem akkora dolog?
-
M40AE
csendes tag
Először is jó utazást, remélem ha megjöttél, olvasni fogod a válaszom.
1) A kérdés arra irányult, hogy TE hogy gondolod, mi az elvárható minimum? A jogszabályok szigorú teljesítése, avagy törekedés arra, hogy olyat alkossunk, amivel minél elégedettebbek a vevők: legyen stabil, tartós, megbízható, hozza a prospektusban leírt paramétereket és megfelelő (nem csak szakszerű, udvarias is) szervíz/szolgáltatás áljon mögötte. Mástól hallottam már azt a véleményt, hogy minden rendben, ha az eladó vállalja a garanciális javítást, hiszen a vevőt így nem érheti kár. Ez így kicsit olyan lenne, mintha valaki azt mondaná, hogy lopni lehet, ha az ember vállalja utána a büntetést. A vevőnek az is kár, ha nem tudja használni a gépét. Nekem a 2 winchestercsere, kb. 40 munkanapnyi kiesést (igaz ezt nem mind a ti hibátokból, benne volt egy ünnep is), és kb. 10 napnyi plusz munkát okozott (újrainstallálás), számold ki, hogy csak a ti mérnökórátokkal ez mennyibe kerülne! Ezt ki fizeti meg a vevőnek?
2) Ugye ezt te sem gondoltad komolyan. Egyrészt ki lehet próbálni ezeket a termékekek forgalomba hozatal előtt (és a tisztesség ez diktálná), másrészt sokkal inkább az az érdekünk (nekünk fogyasztóknak), hogy megbízható dolgokat kapjunk, mintsem hogy azonnal felkerüljenek a termékek a polcokra. Engem felháborít az a mentalitás, ahogy te megpróbálod magyarázni, hogy mindaz a mi érdekünkben történik, aminek eredményeképpen polcra kerülhet egy ilyen termék. Sajnos elég elterjedt ez a hozzáállás még Magyarországon, hiába, 40 évet nem lehet behozni ennyi idő alatt. Azt írod, ha tényleg annyi probléma lenne a gépel (, vagy tényleg konstrukcióhibás), mint ahogy állítom, már nem forgalmaznátok, mert nem érné meg. Ez így csúsztatás: nem a hibás darabok száma, hanem a reklamációs költségek (és ez ugye nagyban függ a reklamációk számától, illetve a javítás költségétől) számít. Ti arra törekedtek, hogy megmagyarázzátok, hogy ez a melegedés normális jelenség, és a laikus emberek nagy többsége el is hiszi ezt nektek. Ha mégis szervízbe kerül a gép ilyen okból, nemhogy költségetek nem keletkezik, még hasznotok is van a porkifújásból, és a kedves tulajdonos sem valószínű, hogy mégegyszer visszajön ilyen problémával. Az, hogy a winchester 2 év múlva tönkremegy, titeket már nem érint, a vevő meg nem tudja, hogy annak még 10 év múlva is illene működnie. Ráadásul sok embernek ez ez első notija, nincs viszonyítási alapja. Valószínűleg a többség ráadásul csak alapdolgokra használja, bár azt nem is vitatom, erre alkalmas. Egyébként én is a szolgáltató iparban dolgozom, a mi javítórészlegünk Magyarországon állandóan veszteséges, míg Nyugat-Európában ez egy hatalmas üzlet. A lényeg a lényeg, a magyar emberek többsége akkor sem reklamál, ha más át sem venné a terméket, láthatóan annyira pocsék. Vagy nekiáll maga megjavítani, lásd porkifújás. (Egyébként itt a fórumban is van rá példa, hogy valaki maga bütykölte meg a kijelzőt/zsanért, gratulálok neki ezért, de azért ez szerény véleményem szerint nonszensz.)
3) Erről beszélek, engem ez elszomorít!
A többihez:
Elnézést, nem tudtam, hogy ott főleg Clevókat javítanak. (Más kérdés, hogy a sor látványa ijesztő.) Hogy valakik 6-ot vittek be egyszerre? Remélem, burkoltan nem arra céloztál, hogy nem mondok igazat? (Mint a beszélgetésükből kiderült, egy cég beszerzői - nem részletezném, miket mondtak egyébként.) Hogy szervizekben feltétlenül elégedlen emberekkel kelljen találkozni?! Ha ilyen a hozzáállás, azt hiszem, ez érthető. Mindemellett mondanék neked ellenpéldát: nálunk a szervíztechnikus kollégáknak a munkalapjukon van egy olyan rubrika, hogy a kuncsaft elégedett-e vagy sem a javítással, és csak akkor kapnak a munka után províziót, ha az ügyfél az igent jelölte be és aláírta a munkalapot. Mégis kb. 80%-os elégedettségi mutatót produkálnak a kollégák átlagban. Nade messze mentünk az eredeti problémától, inkább visszakanyarodnék.
Összefoglalva szerintem köztünk az a véleménykülönbség, hogy míg szerinted az ilyen mértékű melegedés normális jelenség (és mint ilyennel, együtt kell élni vele), szerintem viszont konstrukciós hiba (a használhtóságbeli proglémákat nem sorolnám újra, de azért az téged is el kellene, hogy gondolkoztasson, hogy 4 gyufásdoboz miért javít jelentősen a hűtésen) és rendeltetésszerű használatra csak erős korlátozásokkal alkalmas. Ha magánemberként költöttem volna ennyi pénz erre a gépre, már biztos, hogy a fogyasztóvédelemhez fordultam volna. Azt hiszem, a jövőben sem fog közeledni az álláspontunk, így ezt a vitát parttalannak látom. Részemről levonom a következtetést: Clevot a jövőben csak fenntartásokkal veszek (tesztek olvasása, megbízható ember ajánlása). És hát forgalmazó esetében is egy kicsit tovább keresgélek. (Gyarló lélekként jobban szeretem azokat a cégeket, ahol mindig az ügyfélnek van igaza.)
Ajánlatod egyébként értékelem (bár valószínűleg nem fogok élni vele, már így is túl sok időt vett el az életemből ez a laptop), csak nem értem! Azt írod: ''Amennyiben az általad elvárt specifikációnak megfelelő M400A/AE modellt szeretnél látni, keress privátban és összehozzuk a találkozót''. Szerinted van ilyen? Akkor miért nem ezt áruljátok? Eddig nem azt mondtátok, hogy normális ez a melegedés (igaz máskor meg azt, hogy nem, de nem is hitted, hogy ez ennyire melegszik)? Sajnálom egyébként, hogy a tényszerű dolgokról (hőfok, élettartam) nem beszéltél. -
d900t
senior tag
Srácok,
Megpróbálok sorban válaszolni a kérdésekre.:
1) Erre igy nehéz válaszolni, mert nem tudom, hogy mire irányul a kérdés. Megbízhatóság? Szerviz? Élettartam? Rendelkezésre állás? Nekem ez igy egy költői kérdésnek tűnik. Megpróbálok azért valami választ adni. Az elvárható minimum talán annyi, hogy megfeleljen a törvényben előirt szabványok feltételeinek, lehetőleg legyen tartós, stabil és megbízható, de ha mégis meghibásodna, akkor legyen stabil szervizháttér. Az elvárható minimumot törvény határozza meg, mind például a kötelező jótállás minimumában és a jótállás elintézésének rendjében. A Clevo a törvény által előírt minimumot a jótállás tekintetében túlteljesíti. Szerintem másban is, de gondolom, ha sorolnám, az csak olaj lenne a tűzre.
2)Erre a kérdésre a Clevo esetében van racionális válasz. A Clevo garanciálisan kizárólag az alkatrészellátást finanszírozza. Az alkatrészszálítás és a szervizfenntartás költésgeit az importörnek kell kigazdálkodnia. 5 éve forgalmazzuk a Clevot. Ha belefulladnánk a gariba, akkor veszteséges lenne a projekt és már réges-régen nem forgalmaznánk.Ugye ebben azért egyetérthetünk? Az utolsó mondatodnak típustól függetlenül nincs reális esélye. Tesztelni kizárólag a gyártónak van lehetősége és azt becsületesen el is végzi. A sok a garis preoblém neki fájna a legjobban. A forgalmazó csak a bejelentés napjától fér hozzá a termékhez (ld. proci- vgagyártó policy ). Gondolom ti sem szeretnétek, ha X márkájú noteszból mondjuk több hónap csúszással jutnátok hozzá, mert a forgalmazó - esetünkben mi - tartóstesztet végez rajta a ti érdeketekben.
3. Abban a kontextusban, ahogy írtam, mindenképp.
A leveled aljára is megpróbálok válaszolni. Az általad említett szerviz Clevo, ECS és MSI barebone-okat szervizel. Csak ezeket a márkákat ( a felmerülő 3 napos ügyeket más márkák esetében az üzletek rendezik) ! A 3 modellből az eladás arányában kilencvenvalahány százalékot tesz ki a Clevo, ráadásul a Clevora 2 év gari van, a többire csak egy.
A szervizre jelenleg kb. 12000 még garanciális masina és kb. összesen harmincezer eladott Clevo notesz javítási terhe jut. Egyetlen szervizre! nem csoda, hogy soknak tűnik Az sem csoda hát , hogy a szervizbe Clevo noteszek érkeznek be javításra. Gondolom a BMW szervizben meglepődnének, ha valaki egy Mercedest vinne be. Igen, a szervizben rendszerint olyan ügyfelek vannak, akik elégedetlenek a termékkel, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki csak azért tette tiszteletét, hogy azt mondja: ''minden frankó, csak igy tovább''. Vagy te Ismersz valakit?
Az is természetes, hogy a szervizben olyan érzésed van, hogy minden termék hibás, mint ahogy a szemészeten minden embernek baj van a szemével és attól mert nagy a tömeg az SZTK-ban, még nem jelenti okvetlenül azt, hogy mindenki beteg. Remélem, hogy ez egy szemléletes hasonlat volt. Az is normális, hogy a Clevo topikban a Clevoval elégedetlenkedők vannak túlsúlyban, mint, ahogy pl. az ASUS-ban az ASUS-t gyalázzák és nem fordítva és nem kicsit.
Szumma szummárum ha 6 fős szerviz meg tud bírkózni egy ekkora számban eladott termékkel, akkor az termék statisztikai egyáltalán nem rossz hibaarányt produkál. Volt nálunk egy kolléga korábban, aki a Gericom szervizben dolgozott. Elmondása szerint ott 100 eladott gépre 170 munkalap készült. Nálunk ez a szám 12. Fejből tudok 2 nagyon-nagy márkát, ahol ismerem ugyanezt a számot és messze-messze nem jobb, mint 12 - hogy finoman fogalmazzak. Szóval a Clevo statisztikailag egyáltalán nem megbízhatatlan, próbáljátok végre elfogadni.
Érzelemekben bővelkedő hozzászólásodban azért találtam olyat, amivel egyáltalán nem értek egyet. Nem valószínű, hogy 2 ügyfél 6 noteszt hoz be javításra. A Clevo egy tipikus consumer márka, vagyis Tóth Béla veszi a Kft-jének. Ügyfelenként egy gép, szinte kivétel nélkül.
Amennyiben az általad elvárt specifikációnak megfelelő M400A/AE modellt szeretnél látni, keress privátban és összehozzuk a találkozót .Mint említettem egy korábbi hozzászólásom, több kollégám is Clevo noteszt használ (ketten M400A-at) Mint már jeleztem szerdától nem vagyok, egészen április 10-ig. Ezért külön bocs, de Japánban leszek a FU_SI vendégeként , gyárakat nézünk meg. Nem tudom, mennyire férek majd géphez és hogy egyáltalán lesz-e rá idő. Tehát tekintsük úgy, hogy nem valószínű. Ha addig nem válaszolnék valaki hozzászólására, azt ne tekintsétek bárdolatlanságnak.....
Új hozzászólás Aktív témák
- NetApp StorageGrid SG5712 (NAJ-1502)- adattároló hdd nélkül -3 db
- HPE BladeSystem c7000 Enclosure (403321-B22)-without Blades -
- Intel Modular Server Chassis MFSYS25 adattároló --4x900GB HDD + 7x600GB HDD
- EMC 15-slot Disk Array Enclosure for DataDomain -15x3TB HDD- Adattároló - 2db van
- HPE UPS Extended Runtime Module R8000/3, R12000/3 compatible - kiegészitő modul -rackbe szerelhető
- Újszerű Dell XPS 13 9310 - 13.4" FHD+ i7-1185G7 - 16GB - 1TB - Win11 PRO
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 8500G/7600/8700G/7800X3D processzor 3 év 27% áfa
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)