Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
longhorn
csendes tag
Hello!
Csinált már vki bios update-t Clevo m400a-n ???
Nekem sajna nem jött össze, dosbol bootolva az a hiba, hogy a memory manager is present. Ha vki meg tudta oldani, az légyszi irjon!! -
4$T0|\|
csendes tag
Ki mit szól ehhez a notihoz ?
Kétségkívül árban veri az ASUS-t, de vajon minőségben és megbízhatóságban is ?
CLEVO M375EW
Bővebben: link -
Hólapátos H.
csendes tag
Tudnátok mondani egy programot, amivel a gép cuccainak a hőmérsékletét lehet figyelni? Előre is köszi!
-
WN31RD
addikt
''Az IBM-en azért nem látszik, mert színében öntött műanyag.Fém színt önteni nem lehet, csak mondjuk feketét, szürkét, kéket.''
Tehát rossz, a minőséget negatívan befolyásoló döntés, ha fém színűre terveznek egy (nem fém burkolatú) notebook-ot (vagy egyéb eszközt).
Komolyan nem is értem, miért csinának ilyet. Átmenetileg egyesek szemében talán jobban néz ki (ez persze ízlés dolga), de jellemzően elég rövid ideig bírja, aztán elkezd kopni, és egyre rondább lesz. Tényleg nem értem...
-
d900t
senior tag
A 110/120 =a horizontális/ vertikális látószög.
Az IPS = a nagylátószögű panel.
A kijelzőt renwick húzta a tesztjében, azóta mindenki erre hivatkozik. Nevezetesen azt írta, hogy az ASUS-é jobb. Ez csak azért érdekes, mert mindkettő samsung panel van. ettől még lehet igaza, de...
Azt egyébként aláírom, hogy az SXGA+ - os panelek látószögben alulmaradnak az XGA-stól -
KH
csendes tag
én próbáltam, és már kezdtem örülni, mert az amúgy 56-57 fokos vinyót 52-53-on tartotta, plusz nem akadozott, mikor cad-ben 2d-ből 3d-be váltottam (mindig megakadt 1-2 másodpercre, mikor a proci magasabb órajelre váltott) , így meg folyamatosan lehetett maxon járatni, és nem volt akadozás
aztán két óra után meghalt az egész, teljesen bezizzent a képernyő..... az x700-al lehet gondja? mert akkor kezdte, mikor a képernyőbeállításokat meg akartam nyitni, hogy kikapcsoljam a powerplay engedéjezését
[Szerkesztve] -
torma99
aktív tag
Tényleg kedves m400 tulajdonostársak próbáltátok már a Centrino Hw Conf utilt a gépeteken, mert nekem az egészet szétfagyasztotta a kis drága?

-
alorinc
tag
milyen az M400a kijelzője? Ha többen néztiek van aki nem élvezheti, mert sötét képet lát? kb. hány fokos szögig látható jól? Akinek volt már notebookja, azok szerint milyen a kijelző?
-
BFeco
aktív tag
Műanyag galvanizálás.
Bővebben: link
Eryck
csendes tag
Ahoi!
Kérdésem lenne:
Clevo M400A-ra milyen linux disztribúciót lehet felrakni, ami ismeri a Alvisio hangot és az Intel 2200BG wlan-t??? -
KH
csendes tag
''spec technikával rágalvanizált fém''

megosztanád velünk hogyan galvanizálnak műanyagra fémet!
mert tudtommal a galvanizálás a fémek elektrolitikus leválasztása sóoldatokból más fémek felületén, összefüggő réteg formájában
én szeretnék hinni Neked, de a hűtőmágnesem mást mond
-
Hawaiian
csendes tag
Szia!
Én belerakattam a WLAN cuccot. H amegy a gép, állandóan használom is, mivel WLAN-on csatizik a netre a lakásban.
Eddig nem volt vele semmi gondom (egy XMicro DSL router szolgál AP-ként).
Sokkal jobb térereje van,mint egy USB-s WLAN cuccnak. Gondolom a házon belül sokkal nagyobb az antenna, mint amit egy USB stick lehetővé tenné.
A sok kritika mellett azonban meg kell jegyeznünk egy nagyon komoly pozitívumát a gépnek. És ez a billentyűzete. Szerintem nagyon kellemes. -
d900t
senior tag
Az M400 műanyag elem nem fújt, hanem spec technikával rágalvanizált fém. Tudni kell, hogy minden elem kopik. Az IBM-en azért nem látszik, mert színében öntött műanyag.Fém színt önteni nem lehet, csak mondjuk feketét, szürkét, kéket.
Alapvetően márkától függetlenül minden notesz festése kopik. Ennek elkerülésére a márkás noteszeken atouchpadtól jobbra-balra műanyag matrica van Feltűnt?
A notesz írók nem igazán támogatják a túlírást, legyen az LG, Toshiba, Pioneer vagy bármi. El kell olvasni az adatlapját annyit nyújt. -
torma99
aktív tag
válasz
Hawaiian
üzenetére
Uhh ez a hőtágulásos dolog nem lehet éppen kellemes, mondjuk én köbö olyan 3 évre vettem a vasat remélem addig kibírja. Nem is melegszik számottevően csak a videókártya környékén. A vinyót még nem éreztem melegnek igaz csak 5400-es. Egyébként Clevo dvd írója sem az igazi fentebb írtam, h nagyon nehezen eszi meg nálam a túlírt cd-ket vagy csak baromi lassan köbö 1-szeres 2-szeres sebességgel. A display tartókat bár én a laikus rossz szememmel nézve így elsőre elég stabilnak látom, ha megnézed sztem fémmel kapcsolódik a belsejénél a cuccoshoz, vagy azt is csak lefújták a kedves tajvani mérnökök?
NAh mind1 én sem akartam amúgy fikázni a cuccost hiszen ilyet vettem szal elég hülye lennék ha ezt tenném.
Tényleg Wi-Fis tapasztalataid vannak,mert én első körben nem tetettem bele mert minek de később lehet h bővítek ramot meg ilyesmit és ha van értelme akkor belepakoltatom. -
Hawaiian
csendes tag
Hello!
Ennek a külső monitoros hülyeségnek semmi köze ahhoz, hogy a gép milyen gyártányú. Ez az ATI kártya, ill. driverének a problémája.
Ugyanilyen szívás van a Mobil 9700-asokkal is. És még akkor is, ha a az IBM, DELL stb gyármányú. Mellesleg nekem az asztali X800-asomon is szívás a multimonitoros vezérlés korrekt beállítása.
A kezeim között már megforcult néhány DELL, IMB noti úgy, hogy tartós jasználatban volt a családban. Na azoktól se kell seggre esni. A mostani T41-es Thinkpadomnak is tök szar pl a DVD/CDRW drive-ja. Szinte semmit nem olvas normálisan, és a gyári DVD-kkel is döcög.
Ezzel szemben az M400a-mmal semmi gondom nem volt eddig.
Ami gyenge pontja szerintem az a háza. ( a belső alkatrészei szerintem megállják bármilyen összehasonításban a helyüket)
Kicsit cikis lehet a festett műanyag ház tartós használat esetén. Egy ismerősőmnek a műanyag clevo háza 2 év alatt szarrá repedezett. (valószínű a hőtágulástól), és a display tartó műanyag elemek közül is egy eltört a forgástengelynél. És természetesen a billentyűzet alatti részen teljesen lekopott a ''zománc'' a felszínéről. Na én inkább ettől tartok. Ugyanis pl a Thinkpadnál nincs festés a házon és a display tartó rész fémből van. Nem is melegszik annyira, így a hőtágulás miatti mikrorepedések sem képződnek annyira.
Azért azt megjegyezném, hogy az a bizonyos Clevo gép asztali P4-es procit tartalmazott és lényegesen intenzívebben melegedett, mint egy m400a.
Ezt leszámítva a ház kísértetisesen hasonlít az m400a-jéra.
Mondjuk abban csak 1 CPU hűtő venti volt, szemben az m400a 2 db ventijével.
Inkább ez azoknak lehet érdekes, akik 7200rpm-es HDD-vel rendelkeznek, és ebből kifolyólag jobban melegszik a ház is.
[Szerkesztve] -
Hawaiian
csendes tag
A külső monitor probléma nálam is megvan.
Nem képes normálisan felismerni a külső monitort.
Default monitorból lát 4db-t.
Így nem is tudom 60Hz fölé vinni a külső vezérlést.
Az már sikerült, hogy a külsőt vegye 2-esnek, de akkor meg nem látni rajta semmit. -
Hawaiian
csendes tag
Hello!
1) A Bluetotth-tal én is szívtam egy kicsit, de most már minden megy szuperül az eredeti Toshiba driverrel.
-(Nokia telefon sima LINK (modemként), Nokia data suite mód.
-BT-os GPS kommunkiáció
-BT kapcsolat PDA-val.
-A titok nyitja a COM portok normális beállításában van.
- A nokia data suite connectnél ne legyen a BT managerben connectálva az eszköz. (ő maga létesiti a kapcsolatot). Más COM porton keresztül.
Ha valakit érdekelnek a részletek, akkor segítek. -
torma99
aktív tag
Leteszteltem a több monitoros opciót is egész jó, a gép automatikusan felismerte h a monitorral meddig mehetek el, lehet váltogatni ki-be kapcsolgatni a cuccost, szal ez is sikerült, de valamiért azonosításnál mind a két monitorra az 1-est teszi ki ezt még nem értem, na mind1 megetetem vele a monitor driverjét hátha attól meggyógyul

-
torma99
aktív tag
Hi!
Sztem maximálisan korrektek voltak. Mielőtt megrendeltem volna a notit, bementem és tiszta komolyan kezeltek, pedig kijelentettem hogy csak érdeklődöm, ha ehhez hozzávesszük, hogy mindössze 20 éves vagyok akkor le a kalappal. A rendelés is gyorsan ment a gép is hamar kész lett. A kérdésedre úgy tudom tényleg itt rakják össze, mondjuk én jobban megbízom a magyar szakikban, mint a ''gondoskezű'' távolkeleti dzsunka munkásokban ha már erről van szó. Na mind1 a lényeg h notebook.hu-t tudom ajánlani
, egyébként már töröm is egy kis bővítésen a fejem, hogy csak hajtsam a hasznot a cégnek. 
[Szerkesztve] -
torma99
aktív tag
válasz
Johnny1983
üzenetére
Hellóka köszi a segítséget!Mindent újratelepítettem,de sztem tűzfalproblémák voltak ha leveszem a tűzfalat csont nélkül megy, ha fenn van akkor nem,de az a lényeg h már tudok kapcsolódni

-
Johnny1983
csendes tag
Helló!
Ha a Nokia telefont akarod összehozni a géppel, akkor szedd le a toshiba-s drivert, és hagyd, hogy az xp feltegye a sajátját ( sp2 kell ), nekem ezzel a megoldással tökéletesen meg egy nokia 6600. Ez már a második gépem, és a második bluetooth-om, és mind a kettő így ment csont nélkül.
-
torma99
aktív tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Elvileg már péntekre kész volt, de vidéken voltam és csak tegnap tudtam átvenni, max 2-3 nap amíg összerakják.
-
torma99
aktív tag
Helló!
Nah kézbekaptam a Pro01-es M400-amat. Első nap után csak pozitív dolgokról tudook beszámolni.
A kijelzőn egyelőre nincs egy hibás pixel sem, bár néhány porszemcsétől majdnem szívrohamot kaptam
.
Korábban olvastam a melegedéses gondokat, hát nemtom nálam ez egyáltalán nem jött elő még intenzív 3dmarkozás közben is csak a 2005 űrhajós tesztjénél kapcsolt be a venti 4-5 másodpercre amúgy csendesen dolgozik a kis jószág.
A leghangosabb alkatrész nálam egyértelműen a dvd-író, amikor felpörög néhány pillanatra egész komoly kis hangokat ad.
A prohardveres tesztben írták a kis ciccegést a videókártya felől, ez nálam is előjött egyszer, de mintha inkább a hdd felől, nemtom sztem csak a miniatűrizált tajvani mérnökök pihentek egy kicsit meg a mókuskerék hajtása közben.
Eredmények sztem notihoz képest egész jók
3dmark2001se: 9248 (default, telepről)
2003-on: 6001(köbö megfelel a notebook.hu-s eredménynek)(default,hálózatról)
2005-ön: 2548(default, hálózatról)
Akksiidő: bár az akksi még úgymond félig formázatlan ma reggel egy intenzív 1 órás 3dmark-ozással az elvileg fullra töltött cellákból 35%-ot sikerült leszívni sztem egész jó a kapacitása.
A beépített webkamera képe egész szép, majdnem folyamatos képet produkál, éjszakai mód sajna nincs benne , tehát esti msnezéshez ajánlott háttérvilágítást beszerezni, a hangkártya is rendes benne bár még csak fejhallgatókon próbáltam ki (Labtec, Philips) meg vagyok elégedve a minőségével.
A dvd-íróról a hangján kívül csak annyi, h nálam elég nehezen boldogul a túlírt cd-kkel, nem túl lényeges, de fontos adatok másolásánál döntő lehet, h szegényke annyira belassul h fél órába tellik neki 700-710 mega átmásolása.
Bluetooth. Na itt lenne egy fontos kérdésem,méghozzá azokhoz, akik kötöttek már össze Nokia mobilt, notival vagy bármilyen bluetooth-os szg-vel. A Toshiba gyári programja ugyan felismeri a mobilt és össze is akarja házasítani a Nokiás progival, de amint kapcsolódni akarok, a telefon fél óráig csak malmozik és képtelen létrehozni a kommunikációt a noti és önmaga közt. A nokia programja eddig a 20-30 próbálkozásból egyszer jelezte ki a mobilt, de akkor sem tudott hozzá kapcsolódni valami rejtélyes hibaüzenet kíséretében elhalálozott. Aki tud pls segítsen, mert tiszta ciki h van kékfog a gépben de még mindig a kábellel kell játszadoznom.
Cső!
-
d900t
senior tag
Az M360H az a ritka modell, melyben soha nem kellett a BIOS-t javítani. Egy verzió van fenn a weben:
Download Service Manual and Brochure
Model : M350H/M360H TYPE DESCRIPTION FILENAME VERSION SIZE(K) START END
BIOS M3x0H BIOS V3.01 M3x0H_301.zip1 2 3.01 324 2004/11/23
Note for download
These service manual files and brochure are customized for CLEVO's Notebook only. You can not and should not use them on other vendor's products.
BACK
Copyright(c) 2000 Clevo Computer Company. All Right Reserved
[Szerkesztve] -
Joey
tag
Én két (nem pro) M400A notira tettem fel két különböző SP2 wint és egyiken sem volt probléma. Bár ez még nem jelent semmit, legfeljebb annyit, hogy nem biztos, hogy típushiba, de attól a tiéden még sajnos előfordulhat.
-
torma99
aktív tag
Nah végigolvastam a fórumot. Pro-s tulaj van itt valaki, mert felkeltette a figyelmem ez az SP2/szép kék képernyő mizéria. Pro-s cuccon is előjön vagy csak simán, vagy típushiba?

-
torma99
aktív tag
Hellóka!
Én most rendeltem egy Pro 01-est a notebook.hu-tól, kíváncsi leszek rá, alaposan meg fogom nyüstölni...desk.replacementnek szánom jelenlegi helyemen nemtok egy hasztalit eltenni sehová, de picit aggaszt azért az akksiidő na majd jövő héten kiderül, leírom a tapasztalataimat.
-
Eryck
csendes tag
Kösz a tippet!
Beállítottam manuálisan, majd meglátom hogy műxik.
Ha így se lesz jó, beállítom a routeren meg a notebookokon is fixre a 802.11g módot, hátha.
Érdekes, hogy a Conexant Prism 802.11g kártyás Fujitsu-siemens gépem a M$ driverrel nem csinálja ugyanezt, ott mindig stabilan 54 MB a kapcsolat, szóval a routerrel nem lehet gond, szerintem...
-
KH
csendes tag
ez kimaradt:
nem lehet, hogy az intel ProSet/wireless - Tools - adapter setting - advanced -power management -ben a ''use default value'' ki van pipálva? nálam ez manuálisan van beállítva...lehet, hogy nálad takarékoskodik az energiával, azért vesz vissza
lehet, hogy ez hülyeség (nem vagyok szaki).....de egy próbát megér -
KH
csendes tag
szia!
nem lehet, hogy a router-rel van gond? mert nálam folyamatosan 54.0Mbps a kapcsolat, igaz kb egy méterre vagyok, de ha átviszem a másik szobába a gépet.. csukott ajtók, vasbeton fal, akkor se megy 24 alá..... (itt csak érdekességként, hogy mennyit számít, hogy belső v. külső, a másik gépen usb2-es kütyü van és azzal az egész lakásban 54-es a kapcsolat)
x-micro wlan 11g broadband router - nekem ezzel műxik, jah meg a saját inteles meghajtóval, nem a mikrofossal.....abban nem sikerult a WPA-t beállítani, az usb2 kütyünél meg a saját driverrel nem akar működni a titkosítás, windosossal igen
amúgy mióta visszaesett a hőmérséklet 18 fokra, a ventik kevesebbet mennek, de azért már jöhetne a nyár....de ha bekapcsol a második venti, akkor nekem is adja azt a kerregő hangot, amit a tesztben is írtak......meg amikor bekapcsolom a gépet pár másodpercig szintén, gondolom ilyenkor pörög a kettes venti is...tehát valószínű annak van valami baja ....ez másnál nem jelentkezik?
(olyan hang,mintha a biciklinél a küllők közzé tartanának egy fadarabot)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Eryck
csendes tag
Sziasztok!
Jómagam is az M400A tulajok táborába tartozom, tapasztalatmegosztás következik, meneküljön ki merre lát...
Kb egy hónapja van meg a gép, igazából komoly gondom nem volt vele.
Kissé szerencsétlen a gép bios-a, a tiltás-engedélyezésen kívül szinte semmit se lehet állítani benne, de a finomhangolás persze nem mindenkinek lényeges.
WinXP Home SP2 van rajta, ami érdekes benne, hogy csak a M$ alkalmazások dobnak hibát benne, bár ez sem járt egyszer sem kékhalállal.
A gyári csicsás azalia meghajtó helyett felraktam egy sima drivert, mivel a gyári elég sűrűn némasági fogadalmazott nálam.
A clevo oldaláról letölthető M26-os VGA driver teljesített a legjobban 3D-ben, így ezt vissza is raktam, miután lemértem az újabbakat is.
A hangjára nincs panasz, ha a hűtőventik nyílásai szabadon vannak akkor sem hangos, ráadásul alig melegszik az én példányom.
Az egyedüli zavaró dolog a WiFi meghajtó, mivel pár percnyi adatátvitelmentes tétlenség után kezdi elfelejteni a kapcsolatot. Nem ritka, hogy 1MB-ra leesik a kapcsolat, ami nem kifejezetten szerencsés...
Mindent összevetve a gép nagyon stabil és ami ennél fontosabb gyors is, szóval meg vagyok elégedve vele, csak ajánlani tudom mindenkinek.
A bios frissítéssel kapcsolatosan azért érdekelne honnan lehet leszedni az újat, mivel a clevo-nál nem találom. Jó lenne legalább tudni, hogy van e hozzá frissített és az milyen javításokat tartalmaz, hátha orvosolná a wifi gondomat is. -
Joey
tag
Ezt elírtam; ''... lehet, hogy hangosabb a tesztben szereplő gépeknél, de nem zavaró és a másik gépemnél (1,5 éves FuSi Amilo) pl. nem hangosabb.''
Tehát az Amilo jóval zajosabb, pedig az csak integrált VGA-s és Celeron procis.
Ráadásul annak az Amilonak akkuról is gyakran kapcsol a hűtése. Persze a celeron miatt nincs speedswitch. -
Osszián
csendes tag
Kösz az infókat!
És ezeket a ventiket nem lehet esetleg kicserélni 9dBa-es Noiseblocker ventikké???!!
Azt hiszem az lenne az igazi megoldás!
Már csak arra lennék kiváncsi,hogy szerintetek lehetséges-e plusz vinyót beletenni, egy olyan megoldással,mint ami a Hp-nél a multibay(asszem). -
Joey
tag
Az már megszokhattuk, hogy Renwick korrekt cikkeket ír és nem a levegőbe beszél, viszont az ebben a cikkben szerplő M400A azért nem teljesen ugy viselkedik és nem azokat az eredményeket hozza a tesztekben, mint pl. az enyém és még vagy három M400A tulajdonos gépe, akikkel beszéltem erről. Minden M400A tulaj jóval jobb eredményeket jegyzett fel.
Én csak az Everest teszteket néztem (mert annyira nem érdekelt a dolog, hogy leszedjem a Sandrát), de abban bizony több előtte végzett gépet megelőz.
A hangosságról írt vélemény viszont hasonló, bár az a bizonyos sercegést nem jelentkezett, tehát ahogy a cikkben is elhangzott, egyedi probléma lehet.
Akkuról a gépnek semmi hangja nincs és hálózatról is csak időközönként kapcsol be és lehet, hogy hangosabb a tesztben szereplő gépeknél, de nem zavaró és a másik gépemnél (1,5 éves FuSi Amilo) pl. hangosabb.
Nagyobb (grafikus) terhelésnél, amikor a beindul a második venti, akkor már tényleg van hangja és zavaró (persze ha játéknál kapcsol be, és pedig ilyenkor szokott, akkor az ember nem arra szokott figyelni), dehát erős gép, mindennek ára van. -
BFeco
aktív tag
Igaz, hogy nem Pro (Clevo M400A):
Osszián
csendes tag
Szevasztok!
Én is tervezem,hogy vételezek egy Clevo 400A Pro-t és már mindennel meg is barátkoztam,csak egy dolog maradt számomra homályos: mégpedig a hangja.
Én laikus vagyok notebook téren,de ebbe ugye két rendszer venti van de azok mekkorák és mennyire vannak lekorlátozva,ha a rendszer nincs kihasználva? Alapesetben milyen hanggal jár az X700-nak a hűtése?
Üdv! -
Versus123
aktív tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
a CLevo M400 08 nem GT. az m400a pro-k a GT-sek.
-
BuG_
csendes tag
Most én is elkezdtem játszani a far cry-al - bár én sajnos csak asztali gépen - és ha full grafikán nem izzad a gép akkor az tényleg nagyon ütős konfig.
-
Johnnyb24
csendes tag
Hi !
Végre megvettem az első notebookomat ami egy CLevo M400 08 as config. A teljesítménye embertelen Far Cry full beálítással megy simán. ez nem semmi.
Az előzőekben felmerülő problémákra mint a zaj, meg hogy melegszik szerintem hasonló dolgok okozhatják mint az itt készülő szuzukikat ugyanis nem mindegy hogy ki szereli össze!!! (Köztudottan ezeket a Notebookokat is itt rakják össze a rabszolgák) nekem is 7200 winyó van benne de nem tapasztaltam semmit szerintem nem gáz és abszolut elviselhető ha beis kapcsol a ventilátor.
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
ebben a fórumban nem említette senki a 7200-as vinyó melegedési problémáját, ellenben a másik fórumon köztudott, hogy ebben a típusban a 7200 vinyó túlmelegszik. más típusról konkrétan nem hallottam, hogy a 7200 vinyó túlmelegedne, és ott is úgy jött le, hogy csak az m400a szenved ebben a betegségben. szóval nyugi. ld. hwsw
Versus123: én még nem láttam, de az már önmagában garantálja a szembetűnő különbséget, hogy az a kijelző GT. nézd meg. szvsz hatalmas lehet a különbség, bár én még nem láttam. ha egyszer végre ráveszem magam, hogy bevigyem a gépem bios frissítésre, megnézem.
-
Versus123
aktív tag
a ph!-s tesztben szereplő m400a le lett húzva anno a kijelzője miatt. az újabb m400a pro már glaretype. ez már szép? látta már valaki hogy mekkora a kettő közt a különbség?
-
-
KH
csendes tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
:R
én is 5400-est szerettem volna, de levették a megrendelés után az 5400-es konfigot az árlistából, így csak egyedi konfiguráció alapján, drágábban (plusz30), és még egy-két héttel később lett volna 5400-essel (így is 2 és fél hetet vártam a gépre, közben a munkák meg tornyosultak)
''legalábbis ebbe nem''
köztudott, hogy ebben jobban melegszik, mint más notikban???? miért évszázados tapasztalatok állnak mögötte??? bárki is beírta valahova, hogy ebben átlagban 15 fokkal melegebb bármelyik HDD , mint más normális notebookokban? ha igen légyszi mutass rá, mert biztos elkerülte a figyelmem!!! de ha jól látom, ezt eddig csak én vetettem fel ebben a fórumban.
ha szimplán azt mondtad volna, hogy köztudott, hogy a 7200-es jobban melegszik, akkor ok (de ezt meg felesleges, mert mindenki tisztában van vele)
bocs, hogy morc vagyok , de nem kioktatásért, hanem tanácsért írtam ide, meg hogy más ne essen az én hibámba.......
:) -
KH
csendes tag
válasz
Caesarion
üzenetére
szia!
Ezen már rég túlvagyok, és hatásos, mert eddig, ha már nagyon idegesített a cucc, akkor kicsit megemeltem, és így lement akár 53 fokra is! akkor leállt a venti, pár percre...de az mégse megoldás, hogy folyton alá kelljen polcolni. És az 53 fok szerintem nagyon brutális......
Ölbe nem kell venni a gépet a fotelban, mert beleég a lábamba.
De azt hogy el van cs....ve a hűtése, azért mondtam, mert a gép alja tűz forró, de a ventik langyos levegőt fújnak, tehát nem fejtenek ki szinte semmi hatást...hiába pörögnek, nem megy lejjebb a hőmérséklet. Lehet, hogy csak azért vannak, hogy ne aludjon el a dolgozó ?!
Az, hogy felfekszik az asztalra, csak hab a tortán.
Szerintem az nevetséges, hogy 15 másodperc felemelés az asztalról többet hűt a gépen , mint a 15 perc ventipörgés , .....de sajnos ez van
akinek 5400-es vinyója van az m400a-ban, írja meg légyszi, hogy hány fokos......érdemes lenne kicserélnem? egy kis sebességcsökkenést inkább elviselek, mint az állandó zajterhelést.
[Szerkesztve] -
Caesarion
aktív tag
bocs, kissé bekattant a gép.

-
Caesarion
aktív tag
''...csak akkor hül ha jégtáblára rakom...''
ez adott egy ötletet;
javasolnám hogy próbáld meg aládúcolni a gépet (egy teszt erejéig megéri) úgy, hogy ne tudjon a winyo felfeküdni az asztal lapjára, hanem legyen köztük pár centi hely... pl. keresel két ugyanakkora vastag könyvet, s egyikkel a bal első & hátsó, másikkal a jobb első & hátsó lábakat emeled meg, s a könyvek 80%a logikusan jobbra és balra ki fognak lógni, tehát nagyobb helyre lesz most szükséged, de így középen a gép teste alul szellőzhet_ _ _ ha akar.
(hogy mire jó? megtudhatod hogy a szellőztetés sz*r, vagy tényleg venti hiba van, mert elmodásod szerinti szuperpörgőventiknél nem illene ilyen magas hőmérsékleteket produkálniuk) -
Caesarion
aktív tag
ez adott egy ötletet;
javasolnám hogy próbáld meg aládúcolni a gépet (egy teszt erejéig megéri) úgy, hogy ne tudjon a winyo felfeküdni az asztal lapjára, hanem legyen köztük pár centi hely... pl. keresel két ugyanakkora vastag könyvet, s egyikkel a bal első & hátsó, másikkal a jobb első & hátsó lábakat emeled meg, s a könyvek 80%a logikusan jobbra és balra ki fognak lógni, tehát nagyobb helyre lesz most szükséged, de így középen a gép teste alul szellőzhet_ _ _ ha akar.
(hogy mire jó? megtudhatod hogy a szellőztetés sz*r, vagy tényleg venti hiba van, mert elmodásod szerinti szuperpörgőventiknél nem illene ilyen magas hőmérsékleteket produkálniuk) -
Caesarion
aktív tag
ez adott egy ötletet;
KH
csendes tag
Vállalkozást nyitottam, és kellett a számlás gép......
és ha már másikat vettem, akkor eggyel újabb technikára ruháztam be.....de kár volt, mert nekem nem érte meg a pluszbefektetést, munkában semmi változást nem érzek a teljesítményen (cad progik) és igazából a játékoknál sem (pl HL2 stb) talán egy két effektet feljebb lehet húzni, de nem számottevő....persze majd az ezután megjelenő játékoknál biztos lesz különbség, majd összevetem, mert itt van mellettem a régi gép is (lakótársam vette meg)
Ha már kijött volna x700-as karival a Compal, akkor egyértelműen azt vettem volna....mert nagyon meg voltam vele elégedve. Vártam rá egy-két hónapot , de feladtam....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Márky
tag
válasz
_gerisoft_
üzenetére
Az 1400*1050 az nagyon jó, nekem sxga+ om van és nagyon meg vagyok elégedve vele, és ha kisebb felbontásra állítom pl.: 1024*768, akkor nem olyan szép tiszta... És valaki okos ember azt mondta nekem, hogy a tft-k akkor a lexebbek, ha a max felbontáson mennek... és én hiszek neki...

-
d900t
senior tag
válasz
Hawaiian
üzenetére
Ugye nem mondod komolyan

Az a helyzet, hogy minden winchesteren van adatcache, 8-16 vagy esetleg mégtöbb mega. A cache-re azért van szükség, mert a villámgyors szekvenciális olvasással szemben a rövid fájlok seekelése-irása-olvasása rettentő lassú.
Normál használat mellett (pl. windóz) az adatcacheről való olvasás aránya rendkívül magas. Nos, az adatcache sebességének viszont a bus sebesség a szük keresztmetszete, hiszen ram modulokról van szó.
Egy szó, mint száz, nem mindegy, hogy mekkora a bus sebessége.
Többek között ezért veri szervertesztben rommá az U320-as SCSI vinyó a szekvenciális olvasásban brillirozó hagyományos (PATA, SATA) meghajtókat. -
Realunit
tag
Akinek samsung vinyó van a gépében néha nem ad furcsa hangokat a vinyó? Nekem néha csinál olyat (van hogy eléggé sűrűn) mintha hirtelen ki és bekapcsolná a vinyót és ilyen csippanó hangot ad. (pedig egyáltalán nincs bekapcsolva sehol hogy kikapcsolja a vinyót)
-
Hawaiian
csendes tag
Ezt ugye nem mondod komolyan.
Jó lenne, ha a HDD-knek a csatoló adatáteresztő képessége lenne a korlátja!
Az a helyzet, hogy az ATA133 sávszélességét sem tudják a vinyok kihasználni. (vagy a Te HDD-d képes 133Mbyte/sec-mal olvasni?)
Tehát egy SATA150-es HDD semmivel sem lesz gyorsabb. Szóval sebességben nem külöNböznek!
[Szerkesztve] -
BuG_
csendes tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Én annyit tudok a SATA winyókról, hogy nem kell őket jumperelni, csak simán rádugod a kábelre és felismeri jól az eszközöket ( ez mondjuk azért is lehet mert egy kábelre egy eszköz köthető
), és hogy a sebessége kb 150 Mbyte/sec. Ez azért sokat számít szerintem, mert már ata100 és ata133 között is érezhető a külömbség, nem is kicsit. -
Hólapátos H.
csendes tag
A SATA-s vinyó mennyivel gyorsabb? Vagy csak a csatolója más és kész?
Esetleg többet vagy kevesebbet fogyaszt? -
Joey
tag
Legalább lehetne venni abból a nagyobb aksiból külön a ''régebbi'' M400A-hoz. Engem csak a 2 órás aksiüzem zavar, de az nagyon.

-
Lest4t
aktív tag
Jónak tünik nagyon pont a hibáit javitották ki : szebb kijelző jobb aksi , sata...
ez az aksi meddig vóbithatja? illetve igy aksiról jobb lesz a teljesitméye a gépnek ? -
Realunit
tag
válasz
_gerisoft_
üzenetére
Hát aki még nem láttot az egy picit nehezen fogja elmondani hogy milyen...
...de biztos nem így akartad írni.
Nekem ilyen van, és tökéletesen jó, abszolúlt nem kicsik a betűk se az ikonok, és én tuti nem vennék kisebb felbontásút. 14''-on láttam 1024*768-at de már ott is nagynak tüntek a dolgok nekem, szal szerintem ez pont jó felbontás 15''-ra.
Amúgy 96 Dpi-vel még egy méterről is olvashatóak a betűk... -
_gerisoft_
tag
Kedves M400-as Tulajok!
Elmondaná (nekem, aki még nem látott és nem tapasztalt 15''-en 1400x1050-es felbontást) valaki, hogy ez nem eredményez túl kicsi betűket, ikonokat, stb? Éppen notebook vásárlás előtt vagyok és elmerengtem egy csöppet ezen a nagyobb felbontáson... amit kinéztem, annak 1024x768 a felbontása. Ehhez képest milyen? Jó nem jó? Érdemes, vagy nem?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
KH
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt. Nekem is van egy ilyen m400a szerkentyűm, és van vele problémám.
Igazából nem tudtam kivárni, hogy valaki reagáljon Inkab 96-os hozzászólására, ahol a masina hangját firtatja...és megvettem... 
Sajna csak 7200 vinyó volt akkor elérhető....és eddig azt hittem ez a forrása annak, hogy a ventik egyfolytában (kisebb-nagyobb megszakítással) mennek, de ma beleraktam egy 4200-est ( ami egy compal c56-ban 34-35 fokon ketyeg, az m400a-ban pedig 45-46 fokon - ebből is látszik hogy eléggé el van cs....ve a hűtése, a vinyó teljesen felfekszik az asztallapra, szóval ez csak akkor hül ha jégtáblára rakom , a 7200 az m400a-ban általában 54-56 fokos), de a ventik ugyanúgy folyamatosan....., akkor is ha csak netezek...
A videokari mérlegesre van állítva a powerplay-ban, de ha leveszem a minimális teljesítményre , akkor sem változik a helyzet. Szóval várnám a véleményeket, főleg az m400a tulajoktól, hogy a hiba nálam van, vagy ez általános, és szokjam meg a hangát, vagy szabaduljak meg tőle. Lehet ,ha ez lenne az első gépem, akkor azt hinném, hogy ez így van a notebookoknál, de az előző (compal c56) ventije csak vasár- és ünnepnapokon indult be, mikor volt időm játszani...autocad, archicad stb használatakor csak nagy ritkán és csak pár másodpercre.....net meg office és egyéb minimál progiknál pedig abszolút néma csendben tette a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Call of Duty: Warzone
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H510 fehér Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

Igazából nem tudtam kivárni, hogy valaki reagáljon Inkab 96-os hozzászólására, ahol a masina hangját firtatja...és megvettem...