Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• M40AE

csendes tag

Rég jártam erre, de most volt időm végigolvasni a kiesett időt.
    Mint olvashattátok, nekem is volt/van bőven problémám a géppel. A notebookos kollégának azért szívesen feltennék pár kérdést:

1) Mi az a minimum, ami elvárható egy notebooktól? (pláne, ha 400 eFt-ba kerül /én ennyiért vettem/, és ez azért minimum középkategóriás ár.)

2) Mi az a minimum, ami elvárható egy kereskedőtöl? (Gondolok pl. arra, hogy meggyőződik az 1. pontban vázolt minimum teljesüléséről, mielőtt elkezd árulni egy típust.)

3) Helyesnek tart-e olyan hivatkozásokat, hogy a többi sem jobb, vagy a többi is ugyanígy melegszik?

Én többször jártam a szervízben, volt olyan, hogy két ember egyszerre hozott vagy 6 Clevót. Legtöbbször sorbanállás volt, és akiket én láttam, mind Clevoval jöttek. Akiket hallottam, többnyire kifogásolták a melegedést. Ha nem tették volna, spóroltak volna 5000 Ft-ot - ennyibe kerül, hogy kifújják a ventillátort, ami meggyőződésem szerint csak porhintés, a kuncsaft lerázása (és még keresünk is rajta). Nekem is az első pillanattól kezdve melegszik, amire (a notebbokos kollégával ellentétben) a szervizesek azt próbálták nekem beadni, hogy ez normális. Más alkalommal olyan hülyeséggel próbálkoztak, hogy biztos azért melegszik, mert az alá rakott hűtőpad rossz irányba fújja a levegőt. Gyerekek, azért ennyire hülyének nem kellene nézni a népet! (Külön rosszul esett, hogy több, mint 20 éve dolgozom számítógéppel, évente több 100 notebookot veszünk, és kioktat egy 20 év körüli srác, aki mint kiderült 2 hónapja dolgozik ott.) Aki notebookot vesz, joggal elvárhatja, hogy rendeltetészerűen használható, megbízható legyen. (Az hogy olcsóbb az jelentheti azt hogy lassab a proci, kisebb a winyó, nincs wifi, de semmiképp sem azt, hogy megbízhatatlan!!!). Ez a gép ezzel a melegedéssel nem megbízható. Ráadásul az erős melegedés jelentékenyen csökkenti a winchester élettartamát. A Fujitsura a gyártó max. 55 fokot enged meg. Triviális, hogy minél jobban megközelíti (pláne ha meg is haladja) ezt az értéket a hőmérséklet, jelentősen csökken a winchester élettartama. (Kis Googlizással bőven lehet találni szakcikket arról, hogy 10 fok emelkedés akár a felére is csökkentheti az élettartamot.) Én úgy gondolom, hogy ez egy konstrukció hibás gép, mert:

1) nem hordozható (vedd az öledbe, ha nem hiszed),
    2) külön hűtés (vagy gyufásskatulya) nélkül intenzív haszálat közben lefagy (ez nem megengedett egytlen számítógépnél sem),
    3) nem felel meg annak az elvárható gondosságnak a gyártó részéről, hogy nem olyat csinálok, ami épphogy megy, aztán reménykedem, hogy az eladók majdcsak megoldják a problémákat valahogy.

Persze felkészülve arra, hogy majd én is megkapom, hogy általánosítok, örömmel venném, ha a notebook.hu mutatna egy ugyanilyen összeálítású gépet mint, amilyen az enyém (csak 1-et, könyörgöm!), és nem melegszik extrém módon, és mégjobban örülnék, ha összehangolnák a szervizesek mondandójukat a fórumozó kollégával, és megegyeznének mondjuk abban, hogy én peches vagyok, a Clevó jó, és mivel ők az enyémet (melegedés) nem tudták megjavítani, kicserélik azt egy jóra (nem melegedőre), hogy mindenki elégedett legyen. Ez elfogadható így kolléga?

Azért, mivel vita volt erről is, én még foglalkoznék egy kicsit a gyártó felelősségével is. A gyártó csinált valamit. Nem szép dolog, hogy terméknek nevezi, de ez van, viszont aki ezt árulja, az legalább ennyire ludas. Neki lenne lehetősége kipróbálni azt, amit el akar adni, (a vevőnek már kevésbé van erre módja), ráadásul ő áll szerződéses viszonyban a vevővel, szóval mind az anyagi, mind az erkölcsi felelősség a vevő felé őt terheli. Kemény világ az üzleti élet, megértem, de akkor notebookos kolléga se csodálkozzon, hogy ha a kedves vevő fel van háborodva, ha 400 eFt-ért valami sz*t kap.

Más, megjegyzés a processzocsere ügyhöz: én 2,16-os procival vettem, nem javallanám a cserét, mert nálam nagyobb terhelésnél simán lefagy.

Új hozzászólás Aktív témák