Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocaozd
tag
Én tegnap raktam fel az 5.11-est innen:
[link]
Tökéletesen megy minden vele (X700/256MB). A Control Center-hez természetesen kell a Microfos .NET Framework installja, még az SP2 megléte mellett is fel kellett külön raknom, de innentől már ment a CC is rendesen.
Vigyázz, ha a magyar nyelvű CC-t töltöd le (multilanguage version), az egy kicsivel régebbi verziót rak fel, ha jól láttam. Érdemesebb az angol nyelvű eredetit felrakni.
Érdekes egyébként, hogy ugye eredetileg azt ember azt gondolja, hogy a ''Catalyst Mobility 5.11 for Windows XP''-t kellene felrakni, erről a címről:
[link]
Ez az oldal azonban mindössze egy driver letöltő kis segédprogramot (Installation Verification Software) tartalmaz, ami tulajdonképpen mást nem csinál, minthogy letölti az ATI honlapjáról a sima XP-s 5.11-es drivert+CC-t. Tartalmaz egy INSTAL gombot is, amit megnyomva fel is tudod installálni a drivert, de ennyi...én más különbséget nem tapasztaltam. Úgyhogy nincs itt külön mobil driver véleményem szerint. A jó öreg Catalyst megy fel erre is szépen a CC-vel és kész, annál is inkább, mivel simán kezeli a notikba szerelt ATI-kat. -
Szmuki
tag
a notikra amúgy nem lehet egyszerűen feltenni bármilyen catalystot ugye?speciális noti catalyst kell neki?
-
Szmuki
tag
Sziasztok!Olyan gondom van hogy amikor bejön a windows és bekapcsol a másodlagos virtuális videókártya(vagy mi),ekkor történik egy képernyő frissítés ez nekem nagyon sokáig tart(8másodperc fekete képernyő).Nem lehetne neki valamit csinálni? 5.7-es catalyst van fenn.
-
Stitch
őstag
Hello!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy csak minden másodikra indul el a windows? Elsőre bejön az alul futó csíkos lógó, aztán ott megáll, kikapcs után meg megy rendesen. A windows beépített sp2-es angol verzió. Szoftver vagy hadver hiba lehet?
Előre is kösz! -
zsocaozd
tag
válasz
Rover623
üzenetére
Megértem, hogy hery_boy miért kérdezte ezt, egyáltalán nem biztos, hogy a tuning miatt! Egyébként a Clevo M40AE Phoenix SETUP-ja kiírja néhány beállítási lehetőség esetén, hogy te azért nem tudod beállítani, mert user szinten vagy, lépj kapcsolatba a Supervisor-al. Ha pedig ilyet ír ki, akkor ott biza van magasabb szintű hozzáférés is! Az más kérdés, hogy a kereskedők ezt nem verik nagyon nagy dobra...

-
hery_boy
tag
Van esetleg a bioszban magasabb szintű belépési lehetőség is? Ahol esetleg már töbmindenhez is hozzá lehet férni?
-
Rover623
félisten
válasz
zsocaozd
üzenetére
Semmi gond nincs a gépeddel...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha a ''proci maxon pörög'', akkor rendben az FSB is...ha rendben az FSB, akkor a memória is ''maxon pörög''...
Olyan nincs hogy egy ddr memória ''1x231-el van meghajtva''...
A 915-ös lapkakészletek változatossága és felhasználási köre, no meg az Intel bambasága miatt nem lehet 100%-os biztonsággal kiszedni a chipsetből hogy éppen milyen CPU/RAM aránnyal működik...ezért vannak a balfasz kijelzések...
Próbáld meg a legfrissebb Everest bétával...hátha az már rendesen kezeli a lapodat...50% esély van rá...
-
Szmuki
tag
Olyan gonddal fordulnék hozzátok,hogy tv-out-ról szoktam dvd-ézni,ez megy frankón.Ha avit indítok el akkor csak egy nagy fekete képernyőt látok.Milyen kodec kell neki?Mert tuti ez a gond.
-
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
A CPU RightMark azt írja, hogy a proci maxon pörög, így ezzel nincs gond.
Ezek szerint, amire azt hittem, hogy a speed stepping miatt van (akár 10mp-es leállások, stb.), az az FSB, illetve a lassú memória kezelés számlájára írható.
A memória teszter RightMark azt írja, hogy DDR2 533-as RAM van benne, így ezzel sincs gond, az más kérdés, hogy ennek 2x266-on (533) kéne mennie, ahogy elnézem, de jelenleg 1x231-el van meghajtva....
Szerintem ezt csak BIOS szinten lehetne állítani, viszont a Phoenix setup-jában nem találtam semmilyen beállítási lehetőséget, mondjuk eleve user szinten vagyok csak beengedve, így más dolgokat sem tudok állítani, nyílván a garancia miatt.
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Igen, valahol ezt nem értem én sem, minek bele a DDR2 RAM (a tesztproggik azt írják, hogy ez van a gépben, de csak 333-on megy), ha az alaplap eleve csak 333MHz-ig kezeli? Ráadásul benne is van a manual-ban, hogy csak ilyen RAM-okat szabad használni, másfajtát nem (mármint csak 333-ast).
Az FSB-t nem tudnám valamilyen proggival állítani? Vagy erre is jó a RightMark? Ennek futnia kell mindig a háttérben, vagy csak egyszer átállítom vele a dolgokat, aztán kész?
Jelenleg (remélem, megoldódik a probléma) eléggé kellemetlen érzés, hogy kifizet az ember 350 rugót egy olyan gépért, ami kb. 200.000 Ft-os gép teljesítményét sem nyújtja biztonságosan, bár papíron erőgép-szerű.
Tegnap kipróbáltam gémmel, a Panzers (ami nem kíván erőművet) két óra játék után szakadozni kezdett rajta (bár előtte szépen futott), majd fogta magát és egyszerűen kilépett!
Ezután újra kellett indítani a gépet, mert bazi lassú volt.
Szerintem itt alapvetően gond van az FSB-vel, amíg azt be nem állítom normálisra, addig minden fagyni fog, meg akadni, meg ilyesmi...231 az baromi kevés. -
hery_boy
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
A proci nekem is csinált ilyet, a windows gagyizik,énis asztali célokra használom, erre RihgtMark progi is megfelel, akár azt is be tudod álítani,hogy mindig a maximumon pörögjön a proci!
A ramodat viszont nem értem, olyan mintha még az első kiadású DDR1 rammal lenne szerelvea clevod, ahol az alaplap buszrendszere 333MHz!
Bár aztán lehet hogy neked van igazad, nekem az everest home 533MHz-t irt! -
zsocaozd
tag
Elolvastam a manualban a specifikációkat. Az alaplap eleve 333MHz-ig kezeli a DDR-eket és single channel.
A notebook.hu-nál DDR2-őt pakoltak bele, ezt már egy új szerzemény tesztprogrammal meglestem, ami a honlapon így van feltűntetve: ''512MB DDR2-533''. Ezt nem értem... Csak akkor lesz 533-as sebességem (amit a RAM tud), ha kihasználom a 128bit ram kontroll-t, tehát pakolok bele mégegy ugyanilyan modult? Vagy hogyan lesz nekem a 333-as RAM-modulból 533-as? Egyébként a manual nem szól 128bit-es kontrollról, tehát nem tudom, tudja-e egyáltalán az alaplap.
Az 1x231MHz FSB-t akkorsem értem, 533Mhz helyett hogyan lehet ez? Hogyan tudom beállítani, megváltoztatni, bármi...? -
zsocaozd
tag
Bocs, azt elfelejtettem írni, hogy a gépet a notebook.hu-tól vettem, úgyhogy d900t véleménye is jól jönne, szerinte van-e itt valami gond, el lett-e valami szúrva, vagy pedig megoldható a probléma.
A gép tetűlassú, főleg a multitask-ot nem bírja. Amikor elindulnak a ventik (gondolom, a stepping miatt), gyakran leakad akár 10mp-re is.
3DMark05-nél először meghajtja a ventiket mint az állat, ilyenkor van vagy 11fps is a megjelenés, utána pedig kikapcsolja a ventit és soha nem kapcsolja be, az eredmény 1fps!! Emellett ahogy írtam is, step-kor egész egyszerűen leakad az egész, majd hirtelen begyorsul mint állat, amikor már megvan a megfelelő teljesítmény.
Szóval ha ki lehet ezt a nyavalyás stepping-et kapcsolni, annak a mikéntjét nagyon megköszönném! -
zsocaozd
tag
Srácok, segítségre lenne szükségem. Vettem egy Clevo M40AE-t, de sajnos azt tapasztalom, hogy egyrészt bazilassú, másrészt pedig a tesztek olyat írnak ki, hogy DDR 2-es helyett 333MHz-es RAM van benne, meg az FSB 231MHz (533 helyett).
Az FSB-t még csak meg tudom érteni, esetleg a stepping számlájára írni, bár akku nélkül használom a gépet, kizárólag asztali célokra, hálózati áramról...szóval nem értem, miért kell limitálnia a teljesítményét ilyenkor is.
A RAM-ot viszont nem értem...Sisoft Sandra2003-al teszteltem. Lehet, hogy a program írt ki butaságot?
Kérdéseim:
1. Szerintetek van-e valamilyen probléma, amivel fel kell keresnem a forgalmazót?
2. Ha nincs ilyen, akkor mi a bánat van a gépemmel?
3. Hogyan lehet a stepping-et kikapcsolni? BIOS-ban semmi ilyesmi állítási lehetőség nincs, sőt! Totál le van butítva az amúgyis gagyi Phoenix setup.
4. A RAM-okkal mi lehet a helyzet? Azoknak a frekijére is vonatkozik a stepping?
Előre is nagyon köszi a segítséget! -
-
Realunit
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Hát szerintem tft-nél lehet hogy ez az az alkatrész ami a legtöbbször beszarik.
Amúgy ha jól tudom nem egy drága dolog egy inverter (10k-nál olcsóbb, igaz simán kérhetnek érte többet is). Amúgy szerintem nem szoktak szenvedni ennek a javításával hanem kicserélik a kis panelt. (Ált mindentől külön egy kis panelen van ez eletronikája, mivel ez eléggé nagyfeszültségű alkatrész.) -
Realunit
tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Az inverter a háttérvilgáításhoz (vagyis a ''neon'' csövekhez) biztosítja a megfelelő áramot.
Igaz, persze lehetne akár vmi kontakt hiba, és azért is vibrálhatna, de szerintem inkább az elöbbi, mert nem folytonosan egyformán vibrál. Hanem hol így hol úgy, kicsiket, nagyokat, van hogy alig látni a kijelzőn mivan.... -
Dr. Akula
félisten
Ez az inverter szériahiba a Clevonál? Mindenki erre panaszkodik.
-
Joey
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ja, hát mi konkrétan játékokat és a VGA teljesítményt nem nagyon teszteltük, erről nem tudok mit mondani.
Bár tettünk egy próbát az újabb Medal of Honor és HL2 gémekkel és azok nagyon jól futottak a legmagasabb beállításokkal is, de nem tudtuk geforce kártyás noteszhez hasonlítani.
Ha nagyon érdekel ez a része a dolognak, szerintem a google biztos segít!
-
Dr. Akula
félisten
Már nem emléxem melyik cikkben volt, de nagyjából tisztán kirajzolódott hogy OpenGL játékokban (amiből ma is sok van, pl. az összes idSoftos) a radeon még mindig alulmarad a geforce-al szemben. Tesztelni meg leginkább csak a DirectX alapú 3DMarkkal szoktak. Szal nem túl sok OpenGL összehasonlítást láttam eddig (ezekhez a cuccokhoz), kb. ezt az egyet. A kérdésem arra irányult hogy valóban ez-e a helyzet, vagy valamit félremértek. Nyilván 1-2% nem számít, de 20-50% az már eléggé jelentős.
-
Realunit
tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Én úgyemlékszem még mikor megjelent a gép voltak ilyen tápelszállós gondok...nem is egy, és ha jól emlékszem akkor akinek ilyen gondja volt azt írta, hogy csak bevitte a tápot és rögtön cserélték... nekem meg sajnos val az inverter kezd döglődni, mert egyre gyakrabban összevissza vibrál a kijelző...

-
zsoltee10
addikt
ehh, tönkrement az m400a adaptere. rákerestem az adapter szóra a témában, de semmi. ezekszerint másnak még nem halt meg? csak villog rajt a led, nem csinál semmit. írtam mailt a notebook.hu-nak, remélem nem kell bevinnem az egész notit, csak a tápot.
-
Realunit
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Inkább nézd meg jobban, mert a gép elején csak baloldalt van hangszoró és jobboldalt hátul van a proci mellet. Ha megnézed jobboldalt elöl csak úgytünik hogy van, de láthatod hogy nincs kifúrva a műanyag. Szóval csak a szimmetria miatt látszik úgy minta ott is lenne hangszóró...
-
hery_boy
tag
srácok had kérdezzem meg, nektek mind a 3 hangszóró szól a clevóban?

nekem az első jobb oldali nem szol, lehet hogy rosz helyre dugták vissza?
vagy egyébként is csak kettőnek kellene szolnia?
-
Joey
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A ''Körutazás Sonomában'' tesztre gondolsz?
Több (pontosabban három) M400A noteszen lefuttattuk a munkatársaimmal azokat a teszteket és jóval jobb eredmények születtek. Volt persze olyan teszt, amiben csak kicsit volt jobb az eredmény, de összességében pár táblázatban bizony ''beelőzött'' az M400A.. -
Osszián
csendes tag
Sziasztok!
Egyikőtöknél sem fordult elő a következő probléma?:
- összehasonlítva egy másik Clevo400A Pro notebookkal az enyémnek nagyon sötét a képe,már megpróbáltam mindent változtatni,de nem nagyon értem el a kívánt hatást. Elképzelhető,hogy egy teljes reinstall megoldja a problémát, vagy esetleg van valami ötletetek a megoldásra?
Köszönettel! -
Brumi23
csendes tag
5 hónap Clevo M400A használat után az egyetlen negatívum, hogy rendesen melegszik a bal felső része. Vagy megszokod vagy veszel egy hűtőpadot alá. Kb. 7000Ft-tól már kapsz.
-
Dr. Akula
félisten
Lehet h borús, de realista.

Centrinósnak hivatalosan csak akkor lehet hirdetni egy notit ha mind a 3 cucc benne van, nem? Ha már a WiFit kispórolják belőle, elvileg le kéne szedni a matricát. Elvileg.
A Clevoról mint márkáról, illetve konkrétan az M400A / M40AE cuccokról mi a véleményed? Megbízhatóságban van olyan jó mint egy akármilyen típusból a biznisz modell? (Az IBM-et leszámolva, mndjuk Dell, HP, FuSi, Acer, Sony, ilyenek.) Aksiról mennyi időt bír?
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
én ne lennék maximalista

Kellet egy olyan gép ami minden elvárásomnak megfelel. Nem csak irodai doldok, hanem teljes multimédiás tudás is áll mögötte, akár digitalizálás, tömörítés, és a legújjabb 3D-s multigame-k futtatását is bele értem, emmellet mobi kellet hogy legyen hogy ne legyek helyhez kötve! Fontos volt, hogy mindennel felszerelt legyen lehessen bővíteni, könnyen lehessen szervízeltetni, és ha véletlen nincs konektor a közelbe akkor se legyek meglőve.
mobilomnak és Bluetooth-nak köszönhetően ma már bárhonnan elérem az internetet.
bár nálam a tévénézés inkább csak a hírekre korlátozódik, ( a valóságsóktól felmegy bennem a pumpa ) mégis van Usb tunerkártyám, ha netán arra fanyarodnék!
de az én gyengém hálóparty-kban rejlik! még nem volt olyan gém ami ne indult volna el ezen a notin, és nem kellet még butitgatnom a grafikát, AGE3, BATL2, TOCA2, stb..
A Clevo M400A aszti gépeket meghazuttoló teljesítménnyel bír!
egyébként meg egyre többen jönnek rá arra, hogy nem érdemes egy asztali gépet tuningolgatni, az állandó beleturkálás nem tesz jót, és a mozgatása is drámai pláne egy 19'' vagy még annál nagyobb monitorral! nekem 2db notim van az öcsémmel járunk partyzni, az egész hóbelebanc elfér a váltáskában, és még dizájn is! Bár asztali PC-knél is vannak alternatívák! pl: füles Pc, kicsi tft monitor (a kis kétkezes
), egy ideig ezen is vaciláltam az új gép vásárlás elött, de már nem tudtam volna leszokni a noti nyújtotta kényelemről, hiába a jót könnyü megszokni 
[Szerkesztve] -
joco1114
csendes tag
d900t: bocsanat, hogy ilyen gondokat okoztam, de nem gondoltam, hogy egy ilyen teljesítményű (árú) gépben ''extra'' a wifi. Tényleg nincs a specikikációban kiemelve a wifi, bezzeg a ''Centrino platform'' annál inkább. Számomra a platform nem csak a procit jelenti. A másik, hogy az összeszerelő lapon a wifi 0 Ft-ért rendelhető, sőt, ki sem szedhető a konfigból. Még egy ''bezzeg''. a táska ugyanúgy nulla forint és azt megkaptam. A felhasználó meg szív.

Hogy akkor elrendeződjön a dolog: mennyibe fáj nekem egy wifi bővítés (árban, időben), illetve a kamera szintén jó lenne, ha megoldhatóvá válna. Időpontot és árakat tudsz mondani?
Köszönettel és peace!
Joc -
d900t
senior tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Egy kicsit borúsan látod magad körül a világot. Én tuti, hogy felkötném magam, ha körülöttem csak csalókat látnék

A probléma ebben az esetben az Intel háza táján gyökerezik. Az Intel ugyanis 2 csomagot gyárt. Az egyik csak CPU, a másik pedig CPU, WLAN, chipset.
Mivel a barebone és a komplett notesz gyártás ( FU_SI, Dell, hogy csak a nagyokat soroljam ) az esetek többségében külön folyamat, így az kettes csomag általában nem játszik, vagyis az elemeket külön-külön kell megrendelni. Tudvalévő, hogy az Intel 10 plusz minusz 2 hét pontossággal szállít, így fordulhat elő, hogy a WLAN és a CPU még véletlenül sincs összhangban. Mi pl . 14 hete várunk időközben sok-sok százas megrendeléssé duzzadt WLAN szállítmányra. Mondjuk Clevo direktben nincs is Centrinosként árulva, matrica sincs rajta.
A Tecsoban és a MM-ben időnként felbukkanó Pentium4 Celeron Centrino pedig a szakmai dilettantizmus következménye, nincs mögötte átverési szándék. Mondjuk aki ott vásárol - főképp a tecso esetében -, annak úgyis mindegy, mert A-Z-ig minden kínai. -
-
MUŁĐER
addikt
-
Dr. Akula
félisten
Hovatovább egy gf7800 gtx áráért kapsz egy komplett konzolt, nagyobb VGA teljesítménnyel.
1. Konzolon másfajta játékok vannak, számomra nem alternatíva. GT4 meg Márió nem helyettesíti az NWN-t.
2. Egy xbox vagy ps2 már évek óta versenyképtelen a pc-vel, nemhogy a legújabb videokártyával. Az xbox2 bemutatók is inkább csalódás, egy mai pc színvonalát hozzák, de 5 évre (ameddig egy konzolnak ki kellene tartania) elég karcsú. Majd jövőre a PS3 talán mutat valamit, szokász szerint 1-2 évig mindenkinek leesik az álla, aztán megint elhúz mellette a pc (pláne ha komolyan gondolja a Sony hogy 10 évig ki kell tartaniuk, pont egy ilyen felgyorsult világban...)
A noti bizony mindenre jó, csak még nem fejlődött ki itthon a kultúrája
Persze hogy jó mindenre, én is azért vettem, de asztaliban van jobb is.
Kijelző téma: sőt van a Sonynak 1920*1200-as 17'' kijelzője is, de az már hangyák háborúja.
A FuSinak van 20''-es tft-je (igaz ''csak'' 1600*1200-as) is, de 24''-ig is lehet kapni sok pénzért. De ez csak 1 a sok közül, és ezek összeadódnak. Otthoni, nemhurcolós használatra kétségtelenül mindenben jobb az asztali gép. Egyedül helyigényben nem. Olcsóbb, nagyobb teljesítményű, fejleszthető, ha tönkremegy pl. a videokártya, nem az egészet kell cserélni, stb. -
Dr. Akula
félisten
Aki maximalista, annak nem nagyon alternatíva a notebook. Legalábbis egyetlen gépnek nem. Akinek nem kell mindig a legjobb cucc, mert mondjuk nem játszik vele, annak elég lehet egy noti is szólóban, én pl. sokat játszom otthon, tv-zek tunerrel, meg egyéb dolgokat, rendszerint egyidőben többet is, erre nem a legjobb egy notebook. Az adott időben elérhető legjobb videokártyák notebookon nem léteznek (mire kijönnek vele, asztaliban már a köv. generációnál tartunk), amikor megjelennek, akkor is inkább csak a DTR gépekbe szerelik, (valódi) notikba annál is gyengébb kerül. Multitaskban is jobb egy asztali gép (főleg a HT-s, vagy dupla magos). Nekem (és ahogy körülnézek még elég sokaknak) ezek fontosak, ezért a notebook nem is lehet egyetlen gép. De második igen. Jól jön amikor mondjuk eladom a régi procim / videokártyám, és még nincs meg az új, addig se vagyok gép nélkül, és mindent tudok rajta csinálni, igaz kicsit addig lejjebb kell adni az igényeket. Vagy nyaralásra is azt viszem nem az egész csomagtartót kitöltő asztalit. Szerintem a többség még mindig így gondolkodik.
-
joco1114
csendes tag
Srácok! Lehetséges, hogy egy M40AE Pro 04-ben nincs wifi? Próbáltam a gombot nyomogatni, de a LED meg se mukkant. Bezzeg a _nem_beépített_ webkamera gombja/ledje tökéletesen működik. Tud vki segíteni?
Joc -
d900t
senior tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Hovatovább egy gf7800 gtx áráért kapsz egy komplett konzolt, nagyobb VGA teljesítménnyel. Rádugod a tevére oszt annyi. A PC-s játékok piaca már most is egy olyan döglött ló, ami még fut.
A noti bizony mindenre jó, csak még nem fejlődött ki itthon a kultúrája.
A nagy TFT is teljes kapufa, mert pl. egy 19''-es 1280x1024-es felbontást tud, amig egy 15''-ös noteszből nem nehéz SXGA+-ost találni. A TFT monitoroknál a méret nem számít, mert az ember reflexből olyan távolságból nézi, hogy a látószöge sarkaiba kerüljenek a kijelző sarkai.
Ha meg mégis úgy érzed, hogy szükséged van rá, akkor egy plusz docking station és kattra bekapcs a nagy monitor és a taszt. Minden normális cégnél így megy, persze ilyen normális cégek nálunk még csak a multik között vannak. Nekik megéri, hogy az alkalmazottal hazavitessék a munkáját. -
xedos
addikt
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Meglepődnél, mennyi ember áll át notebookra.
Az emberek többsége használni akarja a gépet, nem bővíteni. Technikai részletek nem érdeklik! Szomszédomnak pl egy 1.6-os barton procis gépe van Radeon 9000-el...
A gyerekei minden mai játékkal játszanak rajta, legfeljebb nem 1024-es felbontásban.
Te is olvasod a milen notebookot vegyek fórumot.. -
zsocaozd
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A billentyűzet és a nagyfelbontású monitor az nem téma, mivel a monitor kimenetre bármi köthető (nálam is van 19''-os tft, mégis a noti saját lcd-jét használom, mert sokkal jobb a felbontása /bár a színei nem/) és a külső egér-billentyűzet is simán elmegy az USB-n, a VGA pedig már várhatóan PCIe lesz mindegyik gépen (asztali és noti is), tehát ez sem szólhat az asztali mellett...persze a tuning az még egy darabig az asztali mellett fog szólni, de ha tovább fog fejlődni a notik bővíthetősége ebbe az irányba, akkor én azt mondom, nincs már messze, hogy felváltsák az asztali gépeket.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
válasz
zsocaozd
üzenetére
Ki fog ezek után asztali gépet venni egyáltalán?!
Elég sokan. Kényelmesebb a teljes billentyűzet, nagy (és nagyfelbontású) monitor, a legújabb hardverek (gf 7800 gtx SLI, duál magos proci, stb). És mindez olcsóbb mint notebookban (ha létezik egyáltalán mobil megfelelője, pl. a 7800 SLI-nek ma még nem). A noti inkább második gépnek, tartaléknak (amíg kiárúsítod az asztalit, milyen jó ha addig se maradsz gép nélkül), meg hordozásra kell.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
-
hery_boy
tag
CLEVO M40AE ( ez a notebook.hu hirdetés egy része)
Megfizethető áron keres olyan új technológiákat, mint az 533 MHz buszsebességű Pentium-M processzor, a cserélhető PCI-Express csatolójú videókártya vagy a 7.1 csatornás hangrendszer? Ne keressen tovább, ebben a gépben mindez megtalálható!
Egy nagy kérdés, tényleg cserélhető ezekben a videókártya? -
xedos
addikt
-
Brumi23
csendes tag
Hello!
Eladó sorba került a kicsike. http://www.notebook.hu/notebook/clevo/mobilnote/m400a/m400a-03
Annyi a különbség, hogy a Wifi már benne van.
Az ára 320.000Ft.
19 hónap gari van még. Számlát is tudok adni róla.
Akit érdekel: brumi@pcbrothers.hu
(Ha esetleg rossz helyre tettem volna a hirdetést, sorry.)
Üdv.:
Brumi -
zsocaozd
tag
Ahha, így már értem az agyon-konfigolhatóságot. Borzasztóan tetszik amúgy (többek közt ezért is választottam Clevo-t), de remélem, nem megy a minőség rovására!
-
zsocaozd
tag
Ahha, így már értem az agyon-konfigolhatóságot. Borzasztóan tetszik amúgy (többek közt ezért is választottam Clevo-t), de remélem, nem megy a minőség rovására!
-
Joey
tag
Nyugaton még Quacom, Eurocom néven is fut.
-
hery_boy
tag
érdemes lenne össze írni, hogy hány féle néven fut a Clevo M400A.
ezel segíthetnénk az új vásárlóknak, hogy eldönthessék hol mennyiért akarják megvásárolni!
eddig van:
- (Clevo M400A) M40AE (új név?)
- (Clevo M400A Pro) M40AE Pro
- QWERTY IQ400
- ALBACOMP Power 6
- ALBACOMP Power 7
valahol még volt egy negyedik gyártó is de most nem találom, lehet hogy az elején volt valahol!
ha valami kimaradt egészítsétek ki! -
pBandi
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Én a QWERTY-ben vettem ott ott IQ400 a neve, kívülről ugyanúgy néz, ki mint a clevo M400 de az everest M40AE-nek írja, ha visszaolvasol akkor még fogsz pár ilyet találni. Úgy tudom ezek a gépek csak gépvázkánt jönnek be, és mindenki azt tesz bele amit akar, legalábbis a dobozán is ez áll...
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Ne haragudjatok, hogyha rossz helyre írok, de van valami, ami igen izgatja a fantáziámat.
Ha minden jól megy, néhány nap múlva lesz egy Clevo M40AE Prof 1-es notim. Utána akartam nézni, mielőtt megrendelem (már megtörtént), hogy milyen gép is ez, nehogy ráfaragjak. Magyar honlapok közül ugye csak a notebook.hu-n találtam, ezt még valahol megértettem.
Az viszont már érdekes, hogy a külföldi honlapok szinte kivétel nélkül csak úgy emlegetik, hogy M40/400A... Ez hogy lehet? A két gép távolról sem egyezik meg, vagy én látom rosszul? Nem értem, hogy miért írják így és a szövegekben is utalnak rá, hogy tulajdonképpen ez egy és ugyanaz a gép.
Szerintetek?
-
longhorn
csendes tag
Nincs itt szervizes véletlenül??
Fater dell gépében a venti full halk, ha nem nézném hogy megy észre sem venném. Nem lehet kicserélni ezekben a gépekben is a ventillátort? -
longhorn
csendes tag
Na srácok, akinek nincs powerplay, annak segítek, van olyam biosom ami támogatja. (de csak M26_128 megásokhoz) !! Dobjatok egy mailt a traod@t-online.hu-ra és átküldöm!
Csak saját felelősség! Nekem megy! -
Stitch
őstag
Angol XP-m van. Egyelőre nem vagyok laptop közelben (egy darabig nem is leszek). Szóval az említett panelon minenhol ahol tudok állítsak be angolt? Már nem emlékszem pontosan, de mintha az audio driver könyvtárában nem csak egy könyvtár lenne, szóval majd próbálkozom.
Köszönöm a tanácsokat, majd még jelentkezem a fejleményekkel. -
pBandi
tag
Ha angol XP-t használsz akkor a Control Panelben a Regional and Language Optionsnál Valahol a hetedik és tizedik details, vagy advenced fülön átt kell állítani angolra és fel gof menni a driver. Majd megnézem hogy pontosan hol...
Az audio driver mappájából próbáld meg feltenni az angol könyvtárban lévő bolgokat, lehet, hogy úgy is jó lesz. -
hery_boy
tag
válasz
mikike86
üzenetére
Nehogy megsértődjél de én semmi pénzér nem vennék noteszba AMD procit, akár mekkora reklámja is van arrol nem beszélve, hogy még mindig csak 1M cach tartalmaz, a magas órajel meg csak arra jó, hogy töbszörösére növelje az áramfelvételt!
egy notitol ne várj iszonyat brutál teljesítményt, viszont cserébe mobilítást, profizmust, megbiszhatóságot kapsz, ami asztali PC-knél csak a magasabb árkategóriában mozgó alkatrészekről mondható el! szerintem!
én nem eröltetném még annyira a 64bites rendszert... sokminden tünt már el a piacrol, sok a halva született ötlet ami sosem terjedt el...
pl RDDR memória.. nemsok személyi PC-be láttam!
már megin offolok, jólenne már leálni ennyit nemszoktam pötyögni
</p><p>[Szerkesztve][Szerkesztve]
-
mikike86
csendes tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Játszani... hát, nem lett volna rossz, ha az Age3 elfut, de nem lényeges.

Egyébként meg egy asztali gép helyett szánom. (Tudom, baromira nem DTR, de nekem a mobilitás is fontos) Menjen rajta win, net, ilyesmi, meg a Corel és a Photoshop. Nem egy ATI a videokártya, de bizonyára használható lesz azért.
WLAN meg 8000 bele, de még gondolkodom rajta, hogy kell-e nekem.
Köszi!
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
válasz
mikike86
üzenetére
nem ismerem de!
sonoma tecnológia itt szinte mindeki azt használ
a TFT hez nem értek de tudom, hogy jobb mint az enyém!
milyen céllal kell? mert a videokari butított, játszani nem kell vele, viszont az aksi üzemi idejét sokkal meghosszabíthatja, nekem momentán a rádios kapcsolatok hiányoznának belőle(bluetooth, werieles Lan) gondolom kérhető bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Messze nyolcezer fölött!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Robotporszívók
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- HIBÁTLAN iPhone 16 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4423, 100% Akksi
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezután újra kellett indítani a gépet, mert bazi lassú volt.
Eddig a Clevonál láttam ilyen problémát, ez ilyen helyi sajátosság, vagy minden notinál ugyanolyan gyakran szarik be ez az inverter?

Meg stratégiát se homály tv-n játszanék, minimálfelbontáson. Autókázni, verekedős gaméra persze jó az.
na mind1...Amúgy én xbox-on sokkal szebb grafikájú játékokat is láttam mint bármelyik PC-s...és mindenki akinek mutattam ezen a véleményen volt,szval nem én vagyok az elvakult...