Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Google Chromecast topic
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BuG_
csendes tag
Sziasztok!
Jó sok idő eltelt már és az anno választott Notebookunkkal sem bánt kegyesen az idő. (legalább is az enyémmel nem
) A minap az egyik fiókban megtaláltam a notim és úgy döntöttem megpróbálok újra életet lehelni bele. Ezért próbálom felkeresni azokat akik alkatrészként el szerették volna adni a gépüket.
Én többször elvittem szervízbe annak idején és bár mindig működőképesen hoztam vissza valami sosem stimmelt vele. Mikor az aksija elszállt azt mondták vegyek újat, mert tuti az a hiba, de 3 napi tesztelés alatt nem voltak képesek beletenni egy másik aksit. Amikor megvettem én az újat, meglepődve tapasztaltam, hogy ez sem töltődik. Ekkor döbbentem rá, hogy valószínűleg az alaplap a hibás. Szóval ha valakinek lenne még elfekvőben alaplap, vagy mondjuk egy épségben lévő "gépház" és baráti áron megválna tőle, az kérem jelezze!
E-mail címem: neltarion.mage[kukac]gmail.comKöszönöm!
-
kriszzz
csendes tag
sziasztok kene clevo m570 be vidaokartya valaki esetleg tud valamilyet? x800 volt benne de kiment belole a füst
lehet gyengébb kartya is . segitsetek clevosok -
utas20
csendes tag
Üdv!
Engem működő x700-as videokártya érdekelne clevo-ba, akinek van kérem írjon.
Előre is kösz! -
ProbiS
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is elfüstölt a videokártyám
(ATI X700 128M), ha valakinek van még, kérem írjon!!!!A másik: nem volt gondotok a kártyaolvasóval (már ha van a gépetekben)? SD-vel használtam és érdekes módon 256M-ig mindnen ok, felette nem olvassa már.
Köszi előre is a válaszokat, ü: Probi
-
longjoe
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Ha már piacolunk egy kicsit keresek CLEVO 5620p tipusú gépet akár töröt kijelzövel is csak az alaplap legyen jó!

-
longjoe
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Ha már piacolunk egy kicsit keresek CLEVO 5620p tipusú gépet akár töröt kijelzövel is csak az alaplap legyen jó!
-
VateRicsi
aktív tag
Clevo M400A notebook alkatrészek eladók. Minden egység tökéletesen működik, de a készülékház sérült és drága lenne a cseréje.
Alaplap : 8000 Ft
Képernyő : 8000 Ft
Vga kártya (x700 128mb) : 30000 Ft
Memória 2x256 / 333 : 5000 Ft
Akku 5000 Ft
Billentyűzet 2000 Ft
Töltő 2000 Ft
CPU 1.8 dothan 6000 FtEgyben 60000 Ft
Tel: 70/307-5283, Ricsi
-
VateRicsi
aktív tag
[B]Clevo M400A notebook alkatrészek eladó[B][/B]k. Minden egység tökéletesen működik, de a készülékház sérült és drága lenne a cseréje.
Alaplap : 8000 Ft
Képernyő : 8000 Ft
Vga kártya (x700 128mb) : 30000 Ft
Memória 2x256 / 333 : 5000 Ft
Akku 5000 Ft
Billentyűzet 2000 Ft
Töltő 2000 Ft
CPU 1.8 dothan 6000 FtEgyben 60000 Ft
link: http://www.notebook.hu/notebook/clevo/mobilnote/m400apro/m400apro-0[/B]5
-
Kubbi
tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
köszi a választ
-
Hólapátos H.
csendes tag
Van 1-2 felesleges alkatrészem, ha esetleg v.kit érdekel.
-
hery_boy
tag
teszek ide egy linket, ha érdekelne valakit.
eladó m400a -
hery_boy
tag
NOS nekem van egy clevo m400a notim, törött zsanérral és kijelzővel, most is ezen írok, el adnám alkatrésznek, ha valakinek kell! természetesem működik.
egyben, vagy alkatrészenként:
- 2.16GHz 2MB shonoma dhotan proci.
- 2x1GB ddr2 Kingmax ram
- ATI radeon x700 128MB ram
- alaplap a kaszni alsó része sértetlen.
- 4Ah akkumulátor kiváló állapotban
- optikai meghajtó
- 160GB HDD 2'5 IDE HDD
emailban várok ajánlatokat, csak akkor írj ha tényleg komolyan gondolod...
henrik.toth@gmail.com -
Kubbi
tag
Sziasztok!
Van egy m4 clevo m400a típusú notbookom. Azt szeretném megkérdezni, ohgy lehetséges-e hoogy a ddr1es ramokat kicseréljem ddr2esekre?
Ha asztali gépről lenne szó, tudnám hogy természetesen nem lehetséges, de ezesetben nem tudom biztosan....
Köszi a segítséget! -
Ethar
csendes tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Elképzelhető, hogy lesz hozzá videokarim, 256Mb-os X700. Az enyém is meghalt, nálam alaplapi érintkezési hiba van... Holnap még megpróbálkozom egy javítással, mert valószínűleg memóriafoglalat a hibás, de ha nem megy, beszélhetünk egy árról, a videokártya hibátlan.
-
Hólapátos H.
csendes tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Nahát, ha senkinek sincs videokarija, akkor árulom alkatrésznek, lehet jelentkezni kinek mi kell

-
Hólapátos H.
csendes tag
Hali!
V.kinek nincs kallódóban egy videókarija?
köszi
-
Sultan
tag
Sziasztok!
Van egy CLEVO M400A -s laptopom. Eddig egy picit "sérűlt" volt, mert kiszakadt a jobb oldalon az eggyik zsanér.
Ma meg nem indúl el. Este még használtam, de reggel már nem volt hajlandó bekapcsoln, se 220-ról se aksiról se. Lenyomom a bekapcs gombot az felgyulad, a kijelző fekete a cd led felvillan, de utánna semmi. Mi tévő legyek? 
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
toM517
aktív tag
Sziasztok !
Tudom, hogy nem a megfelole topik, de nem akartam ujat nyitni.
Nekem vagyis apam,nak van egy Clevo 540N tipusu notija, a baj ezzel csupan az, hogy miutan megprobaltam ra egy 10.4.8 Mac OSx-et telepiteni ujrainditottam a gepet, teljesen szabalyosan, menubol, mivel nem csinaltam FAT particiot az OSx-nek.
Azota a gepet keptelenseg bekapcsolni...
Nem reagal a bekapcsologomb akarmilyen hosszan valo nyomasara sem.
Akksi benne van es meg a halozatra is radugtam.
Szoval nem ez a hiba. otlet?
Ha lehet kerem privatban, mindig bajban vagyok a visszakeresessel !
Pls segitsetek, meg fog olni apam ! :S -
Rossi
addikt
Hívtam őket, nem forgalmazzák csak beszerelik. Mondtam nem akarok felkocsikázni, erre a srác:
Ha tönkremegy az alaplap, akkor az 60-70k, akkor sem mennék fel? Mondom miért, tönkre fog menni? Erre: ööö, nem... -
xedos
addikt
Nekem sikerült egy 2Gigás Pentium M procit szereznem -igazából nem nagyon éri meg :-(
Én is 1.73-ról váltottam, picit jobban melegszik -többet megy a ventillátor is.
2.16-ost árul a notebook.hu -de az már 36.000Ft!!!!!
Ennél nagyobb már extrém áron van :-( -
Rossi
addikt
Üdv!
A CPU ventillátor induláskor hangosan kerreg. Csere? Ha igen, akkor hogyan?
-
zsocaozd
tag
Nincs valakinek fölös 2gigás (M760-as) procija?
-
P.e.t.ya.
senior tag
vagy egy ilyet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
laza 260dodó
-
zsocaozd
tag
Ezek a lényeges adatok ezzel kapcsolatosan egyébként:
North Bridge Properties
North Bridge Mobile Intel Alviso i915PM
Supported FSB Speeds FSB400, FSB533
Supported Memory Types DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM
Revision 04
Package Type 1257 Pin FC-BGA
Package Size 3.75 cm x 4.00 cm
Core Voltage 1.5 V
In-Order Queue Depth 12Memory Controller
Type Dual Channel (128-bit)
Active Mode Dual Channel (128-bit) -
zsocaozd
tag
válasz
P.e.t.ya.
üzenetére
Nem dehogy!
Sőt, nekem 533-asok figyelnek benne, íme:
Memory Module Properties
Module Name Samsung M4 70T2953CZP-CD5
Serial Number 5004F7A2h (2734097488)
Module Size 1024 MB (2 ranks, 4 banks)
Module Type SO-DIMM
Memory Type DDR2 SDRAM
Memory Speed DDR2-533 (266 MHz)
Module Width 64 bit
Module Voltage SSTL 1.8
Error Detection Method None
Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-RefreshMemory Timings
@ 266 MHz 5-4-4-11 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4-4-4-11 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
---------------------------------------------------------------------Ebből van benne 2db egyforma! Ráadásul ezeket 128biten tudja hajtani (2x64bit)!
-
zsocaozd
tag
-
zsocaozd
tag
Szerintetek kb. mennyiért lehetne eladni ma egy használt Clevo M40AE-t csaknem full felszereltséggel (kivéve wifi)?
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Találkozott/hallott már valaki olyan hibajelenséggel/ről, hogy a gép teljes fordulaton pörgő ventillátorokkal indul, amik utána sem halkulnak el, illetve a gép elején lévő ledek össze-vissza villognak és egyszercsak kikapcsol a gép? Mi lehet a probléma? Előre is kösz!
-
zsocaozd
tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
32bitest, vagy 64bitest tettél fel?
Próbált már valaki 64bites oprendszert felrakni rá, hogy mit reagál?
A 32bites Vista Catalyst itt van neked:
[link] -
Hólapátos H.
csendes tag
Hali!
Valaki tud vista-s catalyst-ot M400A-ra?
Kösz -
zsocaozd
tag
Hát kb. három év után eljutottam oda, hogy kicseréltem a vinyót.
Ott kezdődött a probléma, hogy nem indult el bekapcsolás után a vinyó, a boot csak a bios szintig jutott el, utána semmi. Kiderült, hogy az usb-ből ki kellett húzni az usb hubot, pontosabban átdugni másik usb portba, így gond nélkül elindult a noti.
Igenám, csakhogy a vinyó minden egyes elindulásakor olyan hangot hallatott, mint a doromb (pengetős hangszer), előtte ilyet még nem hallottam tőle, nem is tudtam, hogy ilyen hangot is tud egy vinyó... Mondjuk ettől a hangtól függetlenül tökéletesen működött, de inkább lecseréltem a tartalék vinyóra (Hitachi Travelstar).
-
Uchimata
tag
Hali skacok, nincs véletlenül valakinek egy Clevo M400A Pro-ba való eladó és működő VGA-ja, vagyis egy ATI X700 Pro 256 vagy 128 MB rammal? Levélben várom az ajánlatokat: gabor_otthon <kukac> freemail <pont> hu. Köszi.
-
zsocaozd
tag
Nekem az a véleményem, hogy ne a vinyót meg a RAM-ot nézd, ezeket ma már olcsón és könnyen be lehet szerezni, cserélni, bővíteni.
Az LCD panel véleményem szerint az egyik legfontosabb. Én évek óta glare type-ot használok, de nem csak napsütésben csillog, hanem bármilyen fényviszonyok között képes csillogni és folytonos problémát jelent a kijelző nézése. A szemem totál elfárad a csillogástól, úgyhogy szerintem tesztelj egy glare type-os gépet, mielőtt ilyet veszel! Az ilyen kijelző képe bármit is állítasz, szoftos (v. bluros) marad, nem olyan éles, kontrasztos mint a sima TFT-ké. A másik notimon sima TFT van, gyönyörű, tűéles képpel és nem fárasztja annyira a szemet a nézése.
A proci legyen nagy, a VGA (bár ezeket is lehet cserélni, de csak bajosan lehet beszerezni és drágák), a buszfreki, lehetőleg min. 667MHz-es RAM-ok menjenek bele, de inkább nagyobb frekis ha lehet.
Aztán fontos még az (ahogy nagyon jól láttad), hogy rendesen össze legyen rakva. Ezt úgy tudod tesztelni, hogy nyitott LCD-vel a noti egyik első sarkát egy ujjal megemeled. Azonnal érezni fogod, hogy nyekeg-nyakog, hajlik (mint a Clevo notik általában), vagy pedig masszívan megy utána a többi rész. Az én notim kávája konkrétan elhajlik, ha megemelem az egyik sarkát...minősíthetetlenul gagyi. Szóval erre ügyelj!
A hűtés hatékonysága és hangereje egyenes arányosságban van. Ha brutál VGA-t akarsz, el kell viselned a hűtés hangerejét sajna, ez van.
A wifi, BT, egyebek esetleges hiánya olcsón, könnyedén pótolható, bár ha a garit meg akarod tartani, akkor a szervíz költségeket is szem előtt kell tartani. Ez általában nem olyan vészes, ha már előre megvásárolt alkatrészt kell belerakni a gépbe. Sőt ha olyan mázlid lesz, hogy véletlenül nem ragasztják le garimatricákkal a RAM és a vinyó helyét (többen jártak így), akkor magad is kicserélheted, bővítheted ezeket a dolgokat.
Több helyen (gyakorlatice szinte mindenhol) te magad válogathatod össze, mi kerüljön a notidba! Ez egy nagyon ász lehetőség, én a helyedben nem előre összerakott notit vennék, hanem magam rakatnám össze, így pontosan az kerül bele, ami kell. Így az árral is lehet játszani.
-
szelidorzo
aktív tag
Ha ez bruttó ár, akkor elfogadható.
Én a másodikra szavaznék a nagyobb vinyó, és a 2 giga ram miatt főleg.
A proci sebesség eltérés nem jelentős, pláne, hogy a cache mindkettőben egyforma.
Még a busz sebbessége lényeges lehet.Ami egyedül nem tetszik a monitor, de ez egyéni perverzióm.
Napsütésben lehet, hogy nehezen lesz látható a glare type. -
DraXoN
addikt
Sziasztok
Szeretnék venni egy laptopot, amit a qwerty árul és a "IQ 660UF" nevet viseli (esetleg ha megéri a többletet akkor a 660UE -t venném) ...
Tudom, hogy a Clevo 660 as szériáján alapszik, de nem tudom, hogy ezen notebook milyen minőségű.
Ami miatt tetszik az a benne lévő Nvidia 8400 as kártya hardveres videogyorsítása egyes esetekben (és a leggyengébb verzió van benne, a G széria -> 64bit es memória, 8 sharder proci) ... Bár még mindig erősebb mint asztali gépemben lévő videókártya...
Elsősorban a káva minősége érdekelne, meg a hűtés milyensége (hogy milyen hatásfokú... nem akarom, hogy megsűljön), illetve a hűtés hangereje (bár elviselem ha kicsit hangosabb, de nagyon ne legyen hangos!! Csak ne sivítson.)...Főbb tulajdonságaik:
IQ 660UF:
Monitor mérete: Glare Type 15,4"
Monitor felbontása: 1280*800
Processzor tipusa: Intel Dual Core 1,73 GHz /1 MB
Memória mérete: 1 GB DDR2
Háttértároló mérete: 120 GB
Optikai meghajtó: DVD+/-RW
Lapkakészlet: VIA VN896
Monitorvezérlõ adatai: NVIDIA GeForce Go 8400M G 128 MB
Súly: 2,6 kg
Garancia: 2 év
Akkumulátor: LI-Ion smart 11V 4000mAh
Ára: 169.900,- FtIQ 660UE:
Lényegében ugyan az, csak a különbségek kiemelve:
Processzor tipusa: Intel Core Duo 2 GHz /1 MB
Memória mérete: 2 GB DDR2
Háttértároló mérete: 160 GB
Ára: 189.900,- FtBár ha valaki tud jobb gépet hasonló árkategóriában ami jobb vétel lehet azt szívesen veszem.
-
Rossi
addikt
Kicserélték a modult, most memtest. Kiderül az én slotom túlélte-e...
-
zsocaozd
tag
válasz
szelidorzo
üzenetére
Ja és akkor még azt nem is említettem, hogy a Corel Draw-ból az X3, ami Vista tanúsítványt kapott és el vannak tőle ájulva, hogy milyen űberfaxa, no az nem ment fel sem nekem, sem a havernak Vista 64 Ultimate alá!
Meg sem nyikkant! Az ősrégi 11-es verzió olyan gyönyörűen működött mindkettőnknek, hogy álom volt nézni! 
A fiók felügyeletet alapból ki kell kapcsolni telepítés után, meg jónéhány beállítást elvégezni...hiszen ez is csak egy Win...

-
szelidorzo
aktív tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Két dolgot tudok javasolni:
1 a felhasználói fiók felügyelet néha belepofázik a programtelepítésekbe.
Pl a daemon telepítésnél is ki kellett kapcsolni, vagy egyes programok "megvásárlásánál"
Utána természetesen vissza.A másik, hogy elég sok gond van az uj adobe progival és nincs is sok uj használható szolgáltatása, én megmaradtam a 7-es magyarnál, s az tökéletesen megy, na meg vannak hasonló tudású (legalábbis amit valóban használ az ember) programok.
Nem kell elájulni az adobe progiktól. Hízik, hízik, több erő kell neki, de nem annyival jobb.
Lsd, a norton vírusirtója elég jó volt, de mostanra agyonbaccca az egész rendszert úgy lelassítja.
sajna a hardware gyártók összejátszanak a szofware gyártókkal, hogy egyre erősebb gépeket vegyen az ember.
Van még régi dos-os autóverseny progim, aminek tipp topp a grafikája, a mai gépek tempójával meg használhatatlan.
Amíg jobban voltak fizikai korlátok legalább figyeltek a programozók, most meg szarnak bele, még ram, még órajel, még procimag, még direktx, stb. -
zsocaozd
tag
válasz
szelidorzo
üzenetére
Nagyon klassz, hogy leírtad ezeket, thx.!
Én amúgy a Vista 64 Ultimate-el nagyon meg voltam elégedve, különösen, hogy általában minden általam használt drivernek és proggynak a 64bites verzióját (vagy ami elfut rajta) be tudtam szerezni viszonylag könnyedén. Az más kérdés, hogy pl. az Adobe Photoshop 4giga RAM-al (ennyit kérnek hozzá 64bites Vista alatt) SEM volt hajlandó feltelepülni! Ez mondjuk elég gáz, mert ezt használnám folyamatosan. A honlapját hiába néztem, ott csak ennyit írtak kitételnek, hogy 3giga RAM kell minimum 64biten és ha ez megvan, akkor fel kell mennie. Elkezd települni, majd a telepítés során egyszercsak elkezdi visszafelé törölgetni a felrakott file-okat és sem hibaüzenet, sem semmi...egyszerűen kilép a telepítésből... Fogsincs, mi lehetett a gond, de most úgysem használom azt a gépet egy db-ig (nincs VGA), bár a 64bites Vista nagyon hiányzik...
-
szelidorzo
aktív tag
Na akkor akinek gondja van VISTA alól a kártyaolvasó driver beszerzésével, az innen letöltheti: [link]
Bármennyire az van írva hozzá, hogy 32 biten megy, tökéletes a 64 bites vistához is.
Mondjuk azok után, hogy texas cuccoshoz, clevo géphez, HP???? oldalon kell drivert találnom kissé gáz eleve.
De végül is mindegy, mert gond nélkül üzemel.
Remélem sikerült segítenem sorstársaimnak ezzel az infóval.
Driverek begyűjtéséhez jól használható programocska a drivermagician.
Miután az ember összekukázott minden szükséges drivert, le lehet menteni vele az összeset, akár egy exe fileba, ahonnan esetleges ujratelepítés után egy klikkel lehet telepíteni az összeset, s nem kell egyenként ujra szórakozni vele.Vista clevon:
Teljesen normálisan fut (leszámítva, hogy windows)
A videokari lehetne erősebb, de hát integrált. Mondjuk mivel nem játékra használom, nem jelent gondot. Az aero azért elmegy rajta.
A proci egy t7400 core 2 duo 4 megával.
kapott hozzá két 1 gigás ramot.
Ebből a videokari, és az oprendszer kb 800 megát elhasznál, a többi marad a programoknak.
Ha már lúd, legyen kövér, és biztonságnak az xp prof is fenn van, a vista 64 ultimate verziót toltam fel tesztelésre. Vírusirtónak nod32.
Tzfallal már aggályosabb a dolog, az outpostnak még nincs rendes 64 bites vista kompatibilis verziója (xp-n az fut, s aránylag meg vagyok vele elégedve)
Gyomlálni, mint minden windowst ezt is kell, erre a wista managert használom.
Szerencsére eddig nem volt különösebb gondom a vistaval, de azért vésztartaléknak fennhagyom még az xp-t (sok helyet nem foglal) -
hery_boy
tag
baszki a felső sor sztorno, nem a video kai nyiffant ki!!!
Az új 1Gb-os kingmax ramok egyike nyiffant ki, és kinyirta az alaplapon a ram foglalatot is. egy rammal el tudtam inditani uff...
valamejőtök pont ezt ecsetelte pár sorral feljebb... -
hery_boy
tag
Leégett a notebook-om videó kártyája...
Ha valakit érdekel még tehet ár ajánlatot a processzorra: Intel Sonoma Dothan 2.13GHz 2Mb cache
az ajánlatokat emailban váróm ide: henrik.toth@gmail.com -
zsocaozd
tag
válasz
szelidorzo
üzenetére
Mesélj már róla légyszives, hogyan fut a 64-es Vista a Clevo-n? Én nem mertem a notira feltenni, csak az izom gépemre, de ha kicsit nagyobb lesz a támogatottsága, akkor szeretném majd a notira is, hogy kompatibilis legyek a nagy géppel (ugyanazok a szoftverek, stb.), meg ha jobban kihajtja, akkor miért is ne? Szerintem lehet szídni a 64bites Vista-t, de sokkal átgondoltabb, mint az XP és nekem sokkal jobban feküdt minden szempontból.
-
zsocaozd
tag
Én nem szoktam hinni a vas-hibákban. Én mindig először beállítási gondokra gyanakszom, aztán szoftverre, oprendszerre és csak legutoljára a hardverre.
Hidd el, a szervizesek nagyon sok egyéb hibát ráfognak a hardverre, végülis érthető, ők ebből élnek. A legtöbb laikussal azt csinálják, hogy sima beállítási gondjaira "gyógyírként" kicserélik neki a fél cuccost százezrekért, aztán kiszednek egy pipát a Win-ből...
Ez a vezérlőpultos-hiba esetén újraindulós móka pont egy ilyen. Beviszi szerencsétlen balek a szervízbe a gépet azzal, hogy állandóan újraindul. Persze ő alapból azt hiszi, hogy ez egetverően nagy hiba és már előre szívja a fogát, mert élből arra készül, hogy méregdrága lesz a szervíz. Szervizes azt mondja, hogy menthetetlen, ki kell cserélni alaplapot, procit, RAM-ot, stb. Aztán mikor kicserélte, kiszedi a pipát aztán ennyi...keresett rakat lóvét. A szörnyű, hogy a balek még jól is érzi magát valahol, mert örül, hogy nem kellett lecserélnie az egész gépét, a szervizes pedig még alá is támasztja ezt természetesen.
Nekem nagyon sok gépet hoztak már ismerősök, természetesen ingyen és bérmentve segítettem barátoknak, haveroknak. Rengetegen elmondták, hogy hogyan vágták át őket a "szervizekben". Lássuk be, minden szervíz a balekokból él és nem azokból, akik megoldják maguknak a problémáikat, mert értenek hozzá. Ha mindenki értene hozzá, akkor a szervizesek éhen halnának.
Ez vonatkozik (és minden amit fentebb leírtam) természetesen nem csak a számtech, hanem mindenféle szervízre, sőt az emberszervízre (kórház, dokik) is!

Eszembe jutott egy eset! Tudjuk, hogy az USB milyen hektikus, főként a Plug'n'Play miatt. A legdrágább gépeken is előfordul (hajaj), hogy ha bedugsz egy USB portba egy eszközt, azután már másikat hiába dugsz bele, nem fog működni, mert mindig az előző eszközként ismeri fel a Win, stb.
Namost van egy barátom, akinél a nyomtató egy idő után nem akart működni és nem értette miért. Totálisan nem ért a géphez, a maximum az e-mail küldés, amit tud, de azt is csak ha minden műxik flottul.
Elmegyek hozzá, panaszolja, hogy nem megy a nyomtató, nézzem már meg, mert ő már megnézette szervizessel, három informatikus ismerősével és azt tanácsolták, hogy cserélje ki, vagy cseréltessen alaplapot, mert tutira az a xar. Ránézek a nyomtatóra, látom, USB-s, természetesen első mozdulatom, hogy átdugom másik USB portba. Nanáhogy azonnal műxik rendesen! Haver kb. úgy nézett rám, mint egy félistenre, újra elmondja, hogy többen nem tudták megoldani a problémát, csak azt mondogatták, hogy vagy a nyomi hibás, vagy a gépben valami... Elmondtam neki, hogy a számítástechnika annyira nagy terület, hogy senki sem ért hozzá tökéletesen és ami fontosabb, hogy nem lehet sehol sem megtanulni. Amit bárhol megtanítanának, az csak max. 10%-a annak a tudásnak, amihez hozzájutsz életed során, a többi mind tapasztalat. Egyszerűen milliószor voltam már így, hogy gond volt az USB-vel, ebből tudtam, hová nyúljak, hogy gyorsan megoldjam a problémát, ennyi. A többiek nyílván a diplomájuk megszerzése közben nem értek rá arra, hogy néha bekapcsoljanak egy-egy PC-t...ez van...
-
zsocaozd
tag
válasz
szelidorzo
üzenetére
Jó lenne ha bemásolnád ide a linket, ahol megtaláltad, szerintem sokat segítene mindenkinek. Én sem találtam anno, hiába kerestem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Google Chromecast topic
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- VR topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC -GARANCIÁS- Asus ROG Strix konfig (i9-14900K, RTX 4070Ti) - Alig használt!
- Egyedi PC összerakás számlával, garanciával - személyre szabva
- GIGABYTE A520M K V2,Ryzen 5 5500GT,Radeon RX 6600 V2 8GB,16GB.DDR4, Apacer(M2 SSD) 512GB,Windows 11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD AORUS RTX 3070Ti 8GB LIAN LI 216 RX ASUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) A minap az egyik fiókban megtaláltam a notim és úgy döntöttem megpróbálok újra életet lehelni bele. Ezért próbálom felkeresni azokat akik alkatrészként el szerették volna adni a gépüket.
(ATI X700 128M), ha valakinek van még, kérem írjon!!!!

A 128 MB-os 50+áfa a 256 MB-os meg 62+áfa 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meg sem nyikkant! Az ősrégi 11-es verzió olyan gyönyörűen működött mindkettőnknek, hogy álom volt nézni!