Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Tápokról alaposan - mélyvíz
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikike86
csendes tag
Valaki válaszoljon légyszi #591-re, mert elég fontos lenne! Köszi!
-
hery_boy
tag
nemtudom hogy maradt el a lemez, sajnos én modemröl netezek, sajnos 255Mb feltöltése nekem napokik eltartana, csak a audio driver 66Mb-t, legalábis amit az albacomtol kaptam!
ha valakit rátudsz venni hogy ossza meg valamilyen módon, azzal sokat lépnél előre!
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
Hello!
Ezek szerint a gyári cd nálam kimaradt, így mindenféle sorrendről lemaradtam, bár próbáltam ésszerűen csinálni...legelőször az alaplap, aztán talán a vga, majd a hang, aztán a többi cucc. Reinstall előtt először megpróbálkozom hery_boy javaslatával. Addig a sorrendet le tudnád írni?
Üdv! -
mikike86
csendes tag
Egy M375S C6-on töröm a fejem, és két (tudom, elég alapvető) kérdés merült fel bennem:
a) Ez végülis egy Centrino gép???
b) GlareType kijelző van rajta? Ha nem, akkor lehet hozzá azt rendelni?
A gép ára bruttó 225e, szerintem ez nem vészes ezért. Tud valaki valami súlyos hibát, ami kizárhatná a versenyemből? Vagy valami nagyon jó pozitívumot?
Előre is köszi! -
hery_boy
tag
Mennie kell az eredeti driverrel is nekem is ezt csinálta, töbszöri újratelepítés és újraindítgatás után tért magához. kell hozzá az alaplap telepítése, jaaa majd elfeledtem a BIOS-ba ki lehet kapcsolni a hangot, ezt mindenkép nézd meg! mindenképpen kapcsol ki ment majd be, nekem a proci órajele ragadt be így a BIOS-ba valamiért!!
a másik soha nem probáltam a 3d mark 2003-mat de de a 2005-röl már referáltam, azt ne feled nem csak a video karinak kell brutálnak lennie, nagy proci és rengeteg ram is sokat nyom a lantba, ugytudom 2.2GHz a legnagyobb proci ebbe a book-ba, nekem 2.1-re futotta szerintem ez korrekt!!!
egyébként a tesztek alapján szerintem túlméretezték a videokarit, nem lehet fizikailag kihasználni a kisebb proccesorokkal, viszont eszi az aksit mint álat
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
Bővebben: link Erre tudnátok reagálni?
hery_boy: te pl milyen audio drivert használsz? -
hery_boy
tag
RightMark CPU Clock
Főleg az energia gazdálkodási funkciókba lehet beletenyerelni, elvileg lehetne álítani a proci órajelét és a feszültségszintjét, meg lehet adni profilokat hogy hogyan viselkedjen aksirol/hálózati tápról, de ami nagyonjó bemme, a procit monitorozza folyamatosan 3 követelmény alapján!
.: CPU Clock; CPU & OS Load; CPU FID & VID. ez jól áttekinthetővé teszi!!!
ATI Tray Tools
Ez durva , hogy lehet húzni a videokari órajelét és memóriajelét (egy teljesen felesleges funkció), én csak minimálisan mertem kipróbálni de a 3dMark05-ben sok pluszpontot hozott akonyhára. nekem alapbol a 3dmark05 olyan 2220pont volt, a proci és videokari belövése után 3180pont lett! (ez bár kegyetlen de nagyon brutális eredmény!)
Hasznosabb funkció hogy tudod monitorozni a vincsi hőmérsékletét. Vagy a játékokban az Fps számot(Farps-bol már ismert módon). és még több tucat beálítás!
hozzáteszem a gyári video driverrel nekem sok 3D alkalmazást nem engedett 1024x768-nál nagyobb felbontásba, ez most megszünt, a GP4 max grafikon 1024-ben 44fps, de 110fpst is mérek játék közbe a pálya bizonyos részein, szerintem ez már nagyon jó eredmény!
mégegyszer mindenkinek köszönöm a segítséget
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
éljen szól a finálé mindenkinek mindent köszönök!

2127MHz a biosznak enabledbe kell lennie, a RightMark meg egy isteni progi, ez már döfi.
mindenkinek köszönöm a türelmét és a segítséget.

[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
én nem nagyon értek a bioszhoz de kimásoltam a lehetőségeket:
processor power manegement: Disable;GV1/GV3 Only;C States Only;Enabled!!
neken enableden volt, átraktam disabledre de nem látok változást!!!
a RightMark CPU Clock Utility már keresem a neten esetleg tipp holnézzem meg?
minden segítséget köszönök fiuk!

-
hery_boy
tag
ebben nincs power play viszont sokmindent lehet finomhangolni!
a cpu z bejott, sajnos itt komoly gondjaim vannak!!!
Ha akkumulátorrol használom akkor 520MHz körüli órajelet mutat, ha tápegységről akkor meg 798MZh-et, és ez tömörítéseknél sem akar feljebb menni!!

megprobálom mégeyszer előlről telepíteni az egészet majd jelenkezem!
addig is egy kérdés, egy legális windows xp Home sp2-re feltudnám telepíteni a Net keret rendszert? -
dat
senior tag
-
Szmuki
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom(clevo m400a)hogy nem tudom beüzemelni a bluetooth.A gyári cd-én hol van a drivere vagy ha valaki tud linket dobni úgy is jó.
nagyon frankó kis noti(életem első notija)! -
pBandi
tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Megy a Power Play is?
A CPU-z nevű progi elég korrekten mutatja a cpu órajelét de naplózni nem tud.
Közben megnéztem, hogy nekem BR12207 -es a a biosom, akkor ezek szerint esélytelen, hogy működjön a PowerPlay?
Tudna esetleg valaki egy régebbit küldeni amivel megy?
Mi az okka annak, hogy ha atitool-al leveszem a videokair órajelét majd később visszakapcsolom az alapértékre, akkor csikozik, mintha memóriaidőzítési kínja lenne? -
hery_boy
tag
Srácok mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!

Az egérprobléma megoldódott, sőt a TFT-t is megcsináltattam!
Dr. Akula 3 által javasolt video progi bevált még az ati tray toolst is feltudtam rakni!
De sajnos a probléma még mindig megmaradt

Már kizártam az alaplapi hibát és vincsi hibát azzal hogy a hálópartin játék közben húztak rólam és ez nem okozott problémát!!!

Menet közben döbbentem rá arra, hogy a processzorommal bármit csinálok, tömörítek, video-t konvertálok stb.. a 2.1GHz-es procim a sajátgép tulajdonságai szerint mindig 779-798 MHz között mozog.... A haverok felvilágosítottak arrol, hogy a GP4 proci zabáló játék, vagyis nagy a valószínűsége annak, hogy a procim makacskodik, ez lehet az oka az alacsony Fps-nek!!!
Energia gazdálkodás még mindig othoni/irodai asztali, és már az egész rendszert újra raktam.
Kérdésem Van olyan progi amihez nem kell a Net kertrendszer (egyszerüen nem tudom valamiért felrakni) és Lehetne vele folyamatosan figyelni a proci órajelét, és meglehetne neki adni manuálisan, hogy mekkora frekvencián mennyem???
köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
Hello!
A helyzet az, hogy a honlapon található driverrel nem műkszik a hang. Olvasgattam a topic-ot, mintha lett volna ilyen gond, de inkább az hogy nem sikerült feltelepíteni. Nekem feltelepült rendesen, hibaüzenet nélkül, de hang az nincs. Mindez a gyári Realtek driverrel. Légyszi segítsetek ki egy linkkel ahonnan le tudok szedni egy működő drivert.
A másik kérdés, pedig az, hogy a szintén a honlapon található M26-os ATi driver rendesen meghajtja a kártyát? A melegedéssel nem volt gondom, igaz még nem nyúztam sokat, de ezzel a driverrel megy 6000-et a kártya 3dmark03-ban? - csak viszonyítási alapként, nem szoktam tesztekkel szórakozni, sőt játszani sem.
A válasz(oka)t előre is köszönöm!
Üdv! -
zsoltee10
addikt
válasz
Dr. Akula 3
üzenetére
vagy inkább a legújabb omega driver. az már alapból kezeli a mobil x700-t, nem kell hekkelni semmit. ráadásul ugye az a driver fullos.
-
Dr. Akula 3
csendes tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Tessék: Bővebben: link. Itt már az új verzó van fenn (3.0), én a 2.2-est használtam, de ez is biztos jó. Az oldal alján van vmi infó hogy mit kell tenni ha valakinek nem működne elsőre.

-
Dr. Akula 3
csendes tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Az egeredre sajnos nincs 5letem, viszont ha újat akarnál venni, ajánlom a Logitech V500-at. Setpoint nélkül se ugrál a kurzor, minden felületen tökéletes, és elég a hatótávja arra is ha a az asztal másik végéből akarod használni (az MS rádiós optikai egeréről ez nem mondható el, olyanom is van). Szal ha tökéleteset akarsz, ezt bátran merem ajánlani. Igaz nem a legolcsóbb, 12-15k HUF.
-
hery_boy
tag
válasz
Dr. Akula 3
üzenetére
egy letoltési forrást tudsz adni
-
Dr. Akula 3
csendes tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Ha a gyári mobility driver nem jó, akkor ajánlom a mezei Catalyst + DHModTool kombót. Ez a fajin kis progi meghekkeli a Catalyst telepítőjét hogy mobility legyen, és felmegy vele a driver notebookra is. Én ezt használtam mobility 9600-zal, teljesen korrekt, csak ajánlani tudom!
-
hery_boy
tag
valami hamar megdoglott ebbe a notebookban, első 24órás partián teljesen belassult, és azóta sem tért magához. Már a windowst is ujra raktam de semmi változás!
A GP4 nevü játékban a parti előtt 1280x1024 max HIG felbontással max szűréssel a tesztbeálításoknál 56fpst kaptam, a parti végére ez 11fps-re csökkent mely ful LOW beálításoknál is csak16fps lett amivel egyszerüen jászhatatlanná vált, akárcsak a többi játék.
ez szerintem teljesen megdöglött vagy megzavarodott, egyszerűen fokuszálhatatlan lett a noti teljesítménye!
a ramot mintha nem ís használná, állandóan vinyót basztatja, mindig várni kell ha valamit indítani szeretnék, mintha mindig energiatakarékon menne, pedig az othoni/asztali funkció az aktív!
érdekes mikor megvetten a notit a video venti szinte félpercenként ment, mostmeg jó ha 10percenként bekapcsol néhány másodpercre.....
itt valami nagyon megdöglött, SEGÍTSÉG..
-
hery_boy
tag
a kijelzővel lehet valamit csinálni, nekem hátúlrol nyomja valami a kilyelzőt két helyen is, ez nagyon zavaró
, olyan mintha koszos lenne a kijelző, ráadásul pont középen!!!!
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
a gyári video progi nem tartalmaz power beálításokat, legalábis nálam.

-
hery_boy
tag
srácok nekem a videokari pokolian eszi az aksit!
jó lenne valamilyen progit találni ennek a kordában tartására...
nektek hogy a bánatba megy a powerplay!!!! Talán van valamilyen hardver frissítés hozzá? -
xedos
addikt
válasz
hery_boy
üzenetére
Ha csak kicsit is visszaolvasnál, akkor látnád a kérdésedre a választ...
Sajnos érdemes a gyári video drivert használni... bár d900t állítja, hogy nem műkődik -itt a fórumon 2-en megcáfoltuk!
Tudomásom szerint nem automatikussan állitja, hanem a video beállításoknál van egy powerplay fül.. min-max és balanced...
Proci mérésre én a mobilmetert használom.
BUG_:
Touchpad... (Minden normális noti automatikussan tudja, hogyha bedugsz egy egeret akkor lekapcsolja a toucpadot...)
A CLEVO M400A Nem!!!! GRHHHH!!!! -
BuG_
csendes tag
Sziasztok!
Le lehet valahogy tiltani a touch padot? Mert én nem nagyon találtam ilyet. -
hery_boy
tag
Na akkor most majd kérdezek

egy ostoba kérdés: van arra mod hogy gyorsan lehessen teljesítményt változtatni az energia gazdálkodási sémák állandó használata nélkül?(othoni asztali - maximális telep)
van valami amivel mérni is tudom a pillanatnyi teljesítményt, esetleg testre is tudnám vele szabni?
a videokártya is ugyanúgy automatice szabályozza a frekiét mint processzor, vagy az egy fiksz asztali video kari?
letoltottem az ati 5.7 mobility 2kxp denekem nem mukszik, ez mit tud amit a gyári driver nem? mi kellene hozzá hogy rendesen fusson, és hol lehetne letolteni?
most hirtelen ennyi, a válaszokat előre is köszönöm.
bocsi ha hüleséget kérdeztem....
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
üdv skacok
egy kicsit pofára estem, mikor be akartam dugni az egeret az új noteszembe!
azt senki nem mondta hogy ezeken már nincs PS2 port....
-
BuG_
csendes tag
válasz
hery_boy
üzenetére
Azért nálam nem annyira vészes a helyzet! Két venti van az alján, de mikor az őlembe teszem, kényelmesen elhelyezve a jobb lábam pont a két venti között van. Tehát nem takarom el. Nagyon sokáig el vagyok így vele, még nyáron is, mikor rövidnadrágban a lábamra tettem. Éreztem, hogy meleg, de nem volt elviselhetetlen.
-
hery_boy
tag
azért az sem baj ha beszélsz azokrol a kis aproságokrol, mivel nekem most lesz majd ilyen notim érdekel mire is számitsak!
a mostani notimnak hasonló problémája van, sajnos ez már több mint 2 éves, sokáig én sem foglalkoztam ezzel de a ventilátorok ezt nagyon megsinlették zörögnek is mostmár a végét járják, arrol nem beszélve hogy a vincseszter alatt megolvadt a műanyag!
hogy tovább ne kínozzam én kerestem alá egy falapot, azt teszem az ölembe, és arra a notit. kicsit nomád megoldás de mükszik!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BuG_
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lassan 3 hónapja van meg a noti és igazából különösebb problémám nem volt vele. Azt sajnálom, hogy a ventillátoroknak csak alul van szellőzője. Ezért ha netalántán a lábam - vagy leteszem valami puha anyagra, ami - eltakarja a nyílást rögtön felszökik a hőmérséklete és hangosabban zúg. A vga kimenet nekem is szinte forró, de én ezzel nem nagyon foglalkoztam. Szegény videókártya ott próbál hőt leadni ahol tud.
Mintha a ventik többet mennének mint amikor megvettem, de lehet akkor még nem tűnt fel. Nekem úgy 3-5 percenként kezdi el a hűtést mindegy mit csinálok. Bár ha játszok egyfolytában megy.
Ennyi panaszom lenne de ezek igazából nem nagy dolgok, engem nem is zavar. Az árához képest teljesen meg vagyok elégedve mind a teljesítményével, monitorával. Szerintem aki ''olcsón'' akar nagyteljesítményű gépet venni viszonylag hosszú jótálással, annak ideális választás! -
Realunit
tag
Üdv!
Valaki akinek Toshiba sd-r6472-es dl dvd író van a gépében, az próbált már dvd+rw lemezt írni vele? Én tegnap akartam, de nem is hajlandó beolvasni a lemezt, csak pörgeti, pedig más íróban jó a lemez... és régebben, vagyis pár hónapja vitte ezt a lemezt.
Azthiszem kipróbálok majd egy új lemezt, de ha az sem megy akkor szervíz... -
hery_boy
tag
sziasztok elnézést az off_olásért de van egy idegesítő problémám!

még nem váltottam clevora jelenleg portocomom van de probléma szerintem márkátol függgetlen lehet. Na a tárgy:
Hosszas turkálás után végre hozzájutottam egy 5gombos rádiós egérhez(maxxtro), amely PS2 portra csatlakozik. A probléma az, hogy nemhajlandó a funkcióját ellátni! Az egér adapterén a visszajelző led azt mutatja hogy minden remben, van kapcsolat de akurzor mégsem reagál! Átballagtan az öcsémhez feldugtuk az asztali PCre aztán meg megy, sőt a játékok automatice felismerték az 5gombot, tehát az egér jó!
gondoltam bedobta a törölközőt a notesz PS2-je proba ként az öcsém 5gombos vezetékes egerét rádugtam a noteszra atán meg megy!
Csak benéz a ló az ablakon!!!
Megprobáltam letiltani az egérpadot hátha azzal kavar a rádios egér de ez sem jött be!
A kérdésem van valakinek bármi ötlete arra hogyan lehetne életre kelteni a rádiós egeremet a Notebookommal?
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
----- Original Message -----
From: 曾榮璋 (Roytzeng)
To: service@notebook.hu
Cc: 張哲榮 (Martin) ; 林洸輝 (kyle)
Sent: Friday, July 08, 2005 10:08 AM
Subject: FW: M400A X700 info request
Dear notebook.hu TEAM,
Good day, about your question:
1. They couldn’t use the PowerPlay on X700 under XP operating system, because there had some problems
, so we must remove this function.
2. We are positive to study this problem with the ATI now , if have any solution , we will put the driver on the CLEVO website.
Thank you very much!
Best Regards
======================
CLEVO Co. / FAE
曾 榮 璋 / Roy
TEL : 886-2-22789696 EXT.2967
e-Mail : Roytzeng@clevo.com.tw
http://www.clevo.com.tw/
========================
(D507003) -
Hi all!
Nem tudom most akkor mi van, de nekem megy a powerplay..
Driver Packaging Version 8.152-050629m-024089C-ATI
CATALYST™ Version 05.7
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 6.14.10.6553
2D Driver File Path System\CurrentControlSet\Control\Video\{62E5F3BE-335F-44DA-8122-95BA494EFF59}\0000
Direct3D Version 6.14.10.0327
OpenGL Version 6.14.10.5220
CATALYST™ Control Center Version 1.2.2006.286
Enabled-re van állítva és ahogy néztem dolgozik is ugy ahogy kell. -
xedos
addikt
A control panel ezt írja:
BIOS: 009.009.001.000
01/26/05 16:32:54 -ideje
illesztőprogram:
2d: 6.14.10.6497
vezérlőpult: 6.14.10.5134 -
d900t
senior tag
Egész idáig kerestem azt a levelet, melyben a Clevo közölte, hogy a Powerplay nem megy az X700-zal, az ATi már ismerte a hibát és dolgoznak rajta.Addig is a Powerpay ki van véve.
Nyugodj meg, nem fog beszarni a vinyód. A megadott üzemi értékek jókora rátartással vannak - ha egy hídva rá van írva, hogy max. 20tonna, az 21-től nem szakad le, de még 30-tól sem.. Majd ha 80 fokos lesz, akkor már érdemes aggódni. -
xedos
addikt
Érdekes...
Akkor valahogy rajtamaradt volna?
Előtte volt fent Catalist mobility 5.8-as, viszont utána a driver törlővel minden ATI-s cucc le lett szedve!
Utána a gyári CD-ről ment az ATI driver!
535-ös hozzászolásomra tudnál valamit mondani?
55-60fok körüli winyó hőmérséklet nem hiszem, hogy normális...
Naponta mentek, de így is kiakadok, ha elhull a winyó! -
manu5
tag
nekem miért nincs poweplay tabom?
-
xedos
addikt
válasz
szonyiszabi
üzenetére
Tudom...
Csak kezdek ideges lenni... napi 5órát dolgozom rajta, rendszeressen mentek...
Viszont ilyen hőfokon nem tudom meddig húzza a winyó.
A képernyő tulajdonságainál-beállítások fül-speciálisnál van a Power play beállítás.
Most visszavettem max teljesítményre... így nagyon sokat jár a venti...
winyó 55fok... -
szonyiszabi
csendes tag
Egy kicsit nyeklik ez a Clevo egy márkás notebookhoz képest, meg a TFT is lehetne jobb minőségű (az enyém még nem glaretype-os), de pl a billentyűzete szerintem egész jó.
Az az igazság, hogy minden notebookkal van valami baj előbb-utóbb márkától függetlenül, úgyhogy én már inkább a ár-teljesítmény viszonyt meg a garanciális időt súlyozom jobban mint a márkát. -
szonyiszabi
csendes tag
Persze, minden akksit kell formázni, csak más célból.
Nikkel fémhibrides akksikat a max kapacitás elérése miatt, a litiumosakat (mint a notebookban) meg inkább azért, hogy a töltöttségi mérték mutatója pontos legyen (ezek nem vesztenek annyit a kapacitásukból a használat során) -
szonyiszabi
csendes tag
Kösz, kipróbálom en is az eredeti drivert megint, bár a helyzet az, hogy nem az a probléma, hogy állítom a Powerplay-t és nem azt csinálja amit várok, hanem hogy egyáltalán nem is találom a Powerplay beállításokat, se control centeres, se control paneles verzióban. Neked ezek hol vannak?
A vinyód sejtésem szerint azért melegszik, mert valószínűleg a videókártyánál meg a CPU-nál van a szenzor, és mivel azok kevésbé melegednek - hiszen visszavetted őket - ezért nem kapcsolnak be annyit a ventillátorok, emiatt a többi hardvernek, mint a vinyónak sincs esélye megfelelően hűlni. Persze ez csak elméleti fejtegetés... -
xedos
addikt
válasz
szonyiszabi
üzenetére
1 lappal feljebb írtam: (driver)
Bővebben: link
A monitor kimenet nálam is iszonyatossan forró!
Ha a powerplayel visszaveszem a videokártyát max batteryre, akkor több óra használat után a winyó 60fok fölé ment!!!!
A hiba érdekes... gari? -
szonyiszabi
csendes tag
Sziasztok!
A problémáim a következők:
1. Amikor tök új volt a noti, akkor is csak 1,5 órát bírt akksiról, ami szerintem nagyon harmatos... Ami érdekes, hogy teljesen mindegy mennyire van terhelve, akkor is ennyi az aksi idő. A Windows-ban természetesen Portable/laptop van megadva power scheme-nek.
A proci órajel rendesen változik a terhelés függvényében, ezt megnézem Rightmark-kal. A tippem az, hogy a videókártya zabálja le az aksit. Érdekes módon pl. nem találom az ATI Powerplay beállításokat sehol. Az 5.8-as Mobility Radeon driver van fenn. A Centrino Hardware Control javított valamit a helyzeten, azzal hogy downclock-oltam a X700-at, de azért ez így nem jó
2. A noti VGA kimenetét rákötöttem egy CRT monitorra és ocsmány, életlen képe van 60 Hz felett (az biztos, hogy nem a monitorral van a baj, mert az remek különben...) Tudtok specifikációt, arra vonatkozóan, hogy mit kéne tudnia a VGA kimenetnek? Mert én sajnos nem találtam, és ez nagyon bosszant, mert muszáj lenne használnom...
A VGA kimenet mellesleg nagyon forró tud lenni, szinte süt néha, nem hiszem, hogy ez így jó... A videókártya hűtését nem sikerült jól megoldani a Clevo-nak..
3. Ez valószínű egyedi hiba nálam, de lehet hogy másnak is van/volt. Valami kontakthibára gyanakszom, mert időnként mintha egy kék pixelekből álló, többé-kevésbé áttetsző layer kerülne a TFT-re! Biztos hogy nem XP függő, mert DOS-ban, Linux-ban is előjön, és hát mondanom se kell mennyire bosszantó, mert csak néha jön elő aztán váltózó idő múlva megint jó a kép.
Amúgy a noti teljesítményével meg vagyok elégedve, csak ezek a dolgok elrontják a szájízemet.
Ha valamelyik problémámban tudtok segíteni, azt előre is köszönöm! -
Sultan
tag
Sziasztok!
Ha tápról használom a gépet akkor mindíg + jeleket tesz a jelszómezőkbe, és mindenhova ahova gépelni kell. Olyan mintha be lenne ragadva valamelyik gomb, de nem. Gonoltam újrateszem winfost, de mintha az ördög szálta volna meg a gépet a BIOS-ban is ''magától'' mozgot mindenhova! Elromlott volna benne valami?? Kérlek segítsetek!
-
votnyiknyak
csendes tag
Hola!
Notebook vásárlásra adtam a fejem, és eléggé megfogott a Clevo M400A ár/teljesítmény aránya, bár sajnos már egy picit kilóg a gépre szánt anyagi keretből
Sok hozzászólást olvastam a melegedéssel kapcsolatban, ez mennyire jellemző/veszélyes? (mert pl mikor notebook.hu nál megtapogattam, például kifejezetten hűvös volt)
Végigolvastam a topicot, de igazándiból sehol se szerepelt határozottan a maximális üzemidő akksis üzemmódban, minimális beállításoknál, erre van valakinek valamiféle információja?
Valamint már lehet hogy nem tartozik szorosan ide, de az X600 és X700 kártyák közt teljesítményben, illetve melegadés/fogyasztás tekintetében mekkora különbség van? ugye van bennük fogyasztáscsökkentő beállítás?
köszönöm a segítséget -
ByB
addikt
A laptopoknál létezik olyan, hogy akksi formázás? Ha igen, akkor miként?
-
xedos
addikt
Szerintem nem találsz mínőségi kifogást...
Inkább sok apróságot...
Amit addig nem is tudsz, ameddig nem használtál márkás nagyon drága notebookot!
Pl: most csináltam otthon WIFI-t... az IBM gépemet fél kézzel a sarkánál fogva cipelem. A műanyag nem hajlik recseg, a kijelző nem bólogat.
A Clevot, ha erőssen szorítom, akkor behajlik, 2 kézzel viszem, mert nehezebb és a kijelző bólogat...
Esetleg hangosabb, melegebb stb...
Ugyanakkor olcsóbb ugyanúgy használható és ennyi pénzért ilyen felszereltséget sehol sem kapsz!
Kezdek morcos lenni...
Tegnap akksiról használtam a gépet, kb 600-800Mhz-en, ATI powerplay max akksiidőre állítva...
A kezem majd leégett a bal oldalon ... winyó 61fokig melegedett!!!!
Gondolom, a gép kevésbé melegedett ezért a ventik nem mentek, csak szegény winyó fő meg! Rendben van ez így?????? -
xedos
addikt
Kicsúsztam az időből...
Az ACER-ben 2x256M RAM van és a winyó is lehet, hogy csak 4200rpm-es.
Ha ezeket cseréled, akkor már utoléri árban a CLEVO-t... -
xedos
addikt
Bocs!
Csak mindig ilyen egyszerűen utánanézhető kérdések jönnek
Sata300:
Szerintem nézd meg élőben mind a kettőt!
A Clevo brutális teljesítményű!!!! Az ACER-t nem ismerem...
Most néztem: Az ACER Wide-os... a CLEVO meg nagyfelbontású 4:3-as!
Az ACER valószínűleg fele annyit megy akksiról, de gondolom ez nem számít.
Ja igen! Jelentőssen olcsóbb az ACER és van benne XP software és WIFI!
A CLEVO-hoz ezek felárban vannak...
[Szerkesztve] -
Sata300
csendes tag
Heló mindenki!!!
A probléma a következő: Bizonyos okok miatt jó lenne ha az asztali sz.gépemet lecserélném laptopra; viszont nem tudom, hogy Pentium m est vegyek vagy asztali prockós
Athlon 64 est
A Pentium m es: 2260 mhz (clevo m400a pro 5)
Az Athlon 64 es: 3400+ os (acer aspire 5014wlmi)
Kérdés milyen asztali processzornak felel meg a pentium és hogy melyiket érdemesebb?
Hozzáteszem szeretek gamezni úgyhogy ez is szempont.
Ha gáz a kérdés nézzétek el nekem nem vagyok otthon a témában. -
ByB
addikt
Üdv!
Remélem minél hamarabb én is hozzájutok egy M400A Pro változathoz! Lenne pár kérdésem:
- Érdemes két slotba venni az (2x512Mb) ramot, használ HT-t?
- A ramok ddr1-esek vagy ddr2-esek?
- Van valamilyen garancia a pixelhibára?
Illetve nem tudja valaki ki a CLEVO nagykere, ki hozza be?
köszi a válaszokat:
BINSZ -
xedos
addikt
Nem értem segítsetek!!!!!
CLEVO M400A...
Ha tápról használom, akkor a BIOS-ban GV1/GV3-as beállítással, az XP energiagazdálkodásnál pedig laptop/hordozható...
Így rendessen 800-1860 között mozog a proci órajele...
Ugyanakkor akksiról nem hajlandó!
Csak úgy, ha átállítom otthoni/asztali üzemmódra...
Ekkor 400-1200 között teker! Egyébként 400Mhz körül marad !!!!
Mi a gond???? -
xedos
addikt
Nem minden sima VGA-ról rosszabb képe van...
Lehajtáskor mi történjen...
Vezérlőpult-Energiagazdálkodás-Speciális- ott be tudod állítani, hogy mi történjen.
Úgy tudom kompatibilis a 2 akku... -
hery_boy
tag
még egy kérdés, ha valaki esetleg tuda:
az m400a 4400mAh, és pro vátozatban 6600mAh az aksi!
a két aksi közt van más külömbség is pl feszültség, méret, egyiket a másik helyére betehetem? -
Smester
csendes tag
Hello! Nekem van egy Clevo M22ES ki gépem. Nem tudtam hova írjak csak a márka miatt írok ide, ezért akinek nem tetszik annak bocsánat. Szóval aza problémám, hogy sokféle leírást átkutattam, és azok szerint az egész rendszer 133 MHz-es frekvencián fut. Kivétel a proci. Az sajnos csk 100 MHz-en. Ha valaki tud valamilyen megoldást erre kérem jelentkezzen. BIOS- frissítés vagy valami ilyesmi. A Phoenixtól szinte lehetzetlen letölteni. Nekem nem sikrült. Ha ebben is tudna nekem valaki segíteni hálás lennék! Köszönöm!
-
Külső monitort rakott rá már valaki? DVI-t hogy lehet rádugni?
Ha van rajta külső monitor és lecsukom a laptop fedelét, akkor is elalszik? -
hery_boy
tag
sziasztok nekem lenne egy technikai kérdésen az m400a akkumlátorával kapcsolatosan, akinek van ilyen notesze kérem nézze már meg nekem, hogy hány volt-os feszültséget adnak le!!!?????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Amazon Prime Video
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC (IntelCore i7 13700KF/KingstonFury 32 GB DDR4/Kingston M.2SSD 1Tb)
- AMD PC , R5 5500 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Asztali PC , i7 6700 , 1070 8GB , 16GB DDR4 , 240GB SSD , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 10700K , RTX 3080 , 32GB 3600MHz , 1TB NVME , 1TB HDD
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a ramot mintha nem ís használná, állandóan vinyót basztatja, mindig várni kell ha valamit indítani szeretnék, mintha mindig energiatakarékon menne, pedig az othoni/asztali funkció az aktív!
itt valami nagyon megdöglött, SEGÍTSÉG..

Megprobáltam letiltani az egérpadot hátha azzal kavar a rádios egér de ez sem jött be!