Új hozzászólás Aktív témák
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14269 üzenetére
A T6-al mi volt a gond? Azt a youtuberek is agyon dícsérik, hogy milyen kiemelkedő basszusa van abban a méretben.
Ezeknek a nagyobb hangszóróknak egyébként hogy bírja az akksija? Te gondolom többet teszteltél már hasonlóan, ahogy az Evolveo Armor 02-nél is jobban megvizsgáltad ezt a kérdést.
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #14261 üzenetére
Lassan meg van a 24 órás akku idő és még mindig van benne 30% energia.
Csak az baj, hogy 20%- tól már nem lehet normálisan hallgatni, mivel percenként figyelmeztet egy "kedves női hang angolul, kínai akcentussal" ...
A légyeg, hogy a 24 óra így is meg lesz.Mondjuk akku időben tényleg nagyon szuper ez a Groove/Armor 01/02, meg úgy összességében is, könnyen hordozható, strapabíró, elfogatható hangzással (EQ) , TWS.. stb.
Az Armor 01/02 5500.- ért, (2db 12000.- ből megvan) simán az ajánlottak közé lehet sorolni
Trk.Adam87: Nekem legalábbis a széles sztereo hangzás többet ér, mint a nagyobb basszus,
A TWS nálam is mindent visz... -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14261 üzenetére
Külföldi youtube videók alapján írtam a dicséretet, itt a topicban nem nagyon volt szóba hozva az a típus eddig.
Nem azt a drivert kapta meg, viszont a 01/02-nek így sincs oka szégyenkeznie, a 10ezer Ft alatti kategóriában jól teljesít, főleg ha olyan jól belövik hozzá az EQ-t, mint ahogyan te is.
Akku időben viszont valószínűleg a sokszorosát tudja a 02 a POWER 6A-nak, mivel ez utóbbi a több, mint 1 KG-os súly és hatalmas méret mellé sem kapott nagyobb akksit.
Szerintem 2 db Armor 02 még mindig jobban megéri. Nekem legalábbis a széles sztereo hangzás többet ér, mint a nagyobb basszus, persze tudom lehetne a kettő egyszerre 2-3x ennyi pénzért. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14259 üzenetére
Én nem használtam még annyit folyamatosan, de következő feltöltés után én is mérem majd picit jobban, remélem nálam is ennyire jó az akksi, igaz még nekem sem merült le, de eddig nálam max 8 órát ment, mióta megvan, feltoltam nagy hangerőre is többször és gondolom a TWS is növeli a merülést, de ilyen módon használva is jól bírja a cucc, szerintem bátran berakható a topic 10ezer Ft alatt ajánlott kategórájába, 2 db-ot TWS-el nézve még a 15ezer Ft alatt ajánlottak közé is.
Mondjuk ebben az árkategóriában a márkától mélyekben meg nagyon dícsérik az EVOLVEO Armor POWER 6A típust, aminek szintén ár-érték bajnok szaga van az eddigi infok alapján:
[link]
Valaki majd tehetne vele egy próbát, mert külföldi videók alapján kiemelkedő a hangja, állítólag kültéren használva is érezhetőek a mélyei. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14247 üzenetére
Köszi, majd tesztelem én is ezzel a beállítással.
A VLC ezek szerint zene lejátszók között is kiemelkedőnek számít? Mert én eddig csak filmekre használtam.Bluetoothon jött ki ennyi akku idő vagy aux, sd kártya módban? utóbbiakban nyilván még tovább bírja.
Ár érték arányban valóban kiemelkedő cucc, ha 2 db-ot vesz belőle az ember, akkor szerintem leszólja a 10-14ezer Ft körüli kategóriát is(mármint az árkategória best buy termékeire gondolok), a TWS nagyot dob a hangélményen.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14243 üzenetére
Milyen EQ-t használsz? Majd küldesz screenshotot a beállításról, ami bevált neked?
Miért kell 100%ra rakni a hangerőt bekapcsolás után? Úgy szebben szól, ha az eszközön 100% a hangerő és a telefonom szabályzod vissza?
Az akku %ot hol ellenőrzöd? Az szerintem valami hiba lehet, ha 8 óra után is 100%ot jelez, ahhoz legalább 10000 mah akksi kéne, hogy ennyire jól bírja egy hangszóró .🙂
Nálam 90%ot jelzett már fél óra használat után, de ez csak 10%os léptékkel képes figyelni az akkut. Én xiaomi telefonról használom. (Van más mód, ami pontosabban kijelzi a töltöttséget?) -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14229 üzenetére
Köszi a tesztet, nekem is megjött.
Az a kis kásásodás magas hangzásnál szerintem ennyi pénzért teljesen belefér. 10000 Ft alatt nem hiszem, hogy sok jobb választás lenne. Az mondjuk tény, hogy a Mac Audio 3500 egy picivel dinamikusabban szólt, mint 1 db Evolveo Armor 02, viszont az drágább is kb 3000 Ft-al, na meg az alapból stereo a maga szűkös módján, ahogy minden hasonló apró méretű stereo bluetooth hangszóró, viszont 2 db Evolveo Armor 02-ra már azt mondom, hogy az összhatás még élvezetesebb a Mac Audio 3500-nél is, azért a szélesebb stereo tér sokat hozzá tesz, az a kásás jelleg is csillapodik valamennyit egyébként amiről beszéltél és EQval is tuti lehet rajta még javítani.
Egyetértek, hogy munkás hangszórónak tökéletes vagy olcsóbb mindenes bluetooth hangszórónak azok számára, akik a JBL GO ára alatt maradva szeretnének elérni ebben az árkategóriában igen csak élvezetes stereo hangképet, amennyiben beruháznak ebből 2 db-ra, de 1 db is túlszárnyalja azt az árkategóriát, amennyiért jelenleg beszerezhető.
Az Earfun Uboom-al nem korrekt dolog összehasonlítani, annak az új ára 25ezer Ft körül van, még akkor is 2 és félszerese árban, ha ebből 2 db-ot veszel -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14221 üzenetére
Én délután fogom átvenni, kíváncsi leszek mit tud a kicsike soloban és duoban, persze utóbbiban használom majd mindig, ha már 2 lesz belőle, meg a stereo azért hangélményben mégis csak több mint dupla olyan jó, mint a mono. Megéri TWS-re beruházni, főleg ilyen jó áron, szerintem az árkategóriáján túl fog teljesíteni hangminőségben is, akkor biztos, ha ez tényleg egy átcímkézett Tronsmart Groove.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14219 üzenetére
Ugyanilyet kaptam én is, viszont rajta van, hogy 24 hónap a garancia, így gondolom ez a számla egyben a garancia is és ennyi.
Rajta van, csak nézd meg jobban, a legszélén van jobb oldalt a garancia idő, eléggé kis betűkkel, ezért nem vehetted észre.
2 év garanciával viszont tényleg best buy még akkor is, ha mondjuk nem tudja a Go 2 szintjét hangzásban. Máshol sehol sem adnak ennyi garanciát ilyen olcsó termékre.
Viszont ha minden igaz a Tronsmart Groove szintjét kell tudnia. Megnéztem mindkét termék gyártói oldalról letöltött manualját és egy az egyben ugyanaz a manualja a 2 terméknek, csak a termékek márkája, neve van átírva. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14217 üzenetére
Van aux is jack bemenettel, így például MP3 lejátszót is rá tudsz kötni, akár stereoban is, mert úgy tudom a TWS-t az alatt is tudják, mialatt az egyik hangszóró aux módban veszi át a lejátszani kívánt jelet és bluetoothon továbbítja a másik hangszórónak. (Én majd ezt is tesztelem, úgy néz ki nekem is megjön kb holnap)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
carl18 #14196 üzenetére
Majd írj összehasonlítás tesztet, hogy a Go 2-ddel szemben milyen a hangzása. Ha az alap hangkép el is maradna a Go 2 mélyeitől, akkor EQvel be lehet-e úgy lőni, hogy jobban szóljon a Go 2nél? Hamgerőben viszont a Go 2 felett kell lennie, mivel ez 10-12W a gyártó szerint, a Go 2 meg valami 3W, tehát közel a dupláját kell tudnia hangerőben.
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
carl18 #14100 üzenetére
100-110 eurót most nem dobnék most bele.
Viszont amibe bele futottam, az tronsmart bang (plusz mellé dobnak egy tronsmart trip-et) 37be magyarból.
Hirtelenbe amit néztem tesztet, ott jbl xtreme szintje vagy picit erőteljesebben szól. Ha jól rémlik xtreme Soundbox fölött tudott anno.
Mondjuk ennyiért lehet, hogy megér egy próbát, max megy piacra -
silver10
aktív tag
válasz
carl18 #14048 üzenetére
„Akinek egyébként van Motion Boom Plus átlag hangerő mellet milyen akku időt produkál.
"
A negyedszeri teljes feltöltése után hallgattam igazán egybefüggően. Kb. ekkora járódott is be. 70% hangerőn 7óra után megjelent a szegénységjelző. Vagyis 20% töltöttségi állapotnál pirosan jelez. Mivel nem sűrün lesz hajtva, ha kell rádugom a 20000-es Xiaomi powerbankot 30%-nál. Annyit nem nyír az akkun ritka használatnál.
Ezt csak közbeszúrom. Nem neked válasz.
Sajnos nem volt módom M. Boomot hallgatni, mert csak Motion+ om van. Így nem tudom összevetni a 2 zeneiségét. És nehéz dolgom van, mert ismerősi körben van vintage őrült, 5 minőségi hi-fi szettel, referencia lemezjátszóval is, egy másiknál már 25 éve elámultam a HK 2x40 W-os hifi erősítőjén valami angol hangfal párral, ami olyant produkált, hogy elment a kedvem az akkori JVC cuccomtól. Igazából ezekhez hasonlítódik minden nálam. Tudom, hogy ez irreleváns. Viszont úgy vélem a 2 tweetertől nemcsak hangosabb lett. Több rockzenei stílust is elég kellemesen szólaltatott meg, bluetooth hangszóró mivoltához képest. Nekem igazán a saját benyomásom a döntő. De még az us.Soundcore facebook oldalát folyamatosan olvasva is mondhatni elégedett vagyok. Ma már a radiátor probléma van fókuszban esetleg. Más negatív hsz.-eknél meg kiderült, hogy neki nincsen MBP, és úgy mondtak legtöbbször véleményt, hogy hallották volna valaha is élőben. -
válasz
carl18 #14053 üzenetére
Döbbenten néztem egyik nap az árát.
Sok évvel ezelőtt amikor új széria volt akkor került vagy 80k-ba,de az ára be lett betonozva rendesen azóta,pedig eltelt pár év.
Nekem csak egy próba erejéig volt 1-2 napig,Harman dolgozói webshopból vettem valami 30k-35k körül,haszonnal adtam tovább (ilyen céllal is vettem).
Jó volt a hangja,de az Omni 20-as kenterbe verte,igaz az nem volt hordozható.
Aztán volt Onyx 4 és 5 is a tulajdonomban,de mindegyik csak pár hónapig,szóval az akku romlással kapcsolatban nincs tapasztalatom.
2 HK cucc volt amit bánok hogy eladtam,az az AVR171s és a HKTS-16 5.1 szett. -
zsiz
őstag
válasz
carl18 #14053 üzenetére
Sok, pláne ha azt nézem, hogy 60-ért nem vettem meg mikor lett volna rá lehetőség egy zsír új darabra (ismerős dolgozói kedvezményével)
Bár azóta már úgyis tönkrement volna
De bitang jól szól. Előző melóhelyen volt egy, sokat hallgattuk. De kétszer is gallyra ment az akku benne. Egyszer szerviz csinálta, aztán mikor már nem volt garis, én cseréltem benne akksit. Ennek ellenére, ha most tudnék annyiért újat, kérdés nélkül venném
De nem hogy újat, használtat se. Ritka, és ha egy-egy felbukkan, az is inkább 90k környéke.
Nálunk egy töltéssel, max hangerőn, nagyon max 2 órát ment. Most új akkuval, közepes hangerőn elmegy 6 óra körül is. Pontosabbat nem tudok, már váltottam munkahelyetA gyári akku kicsit több, mint 1 év után adta meg magát. Majd rá két évre az új is kilehelte a lelkét. Most márciusban vettem bele újat, de azt már valószínűleg nem fogom megtudni meddig bírja.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #14035 üzenetére
" ... a Dockin 65MM-es Woofereivel szemben a 90MM már igen is sokat számít ... "
Igen, csak te most a mélyekről beszélsz. Azzal - ha jól értelek - a "sima" Boom esetében sem volt gondod. Sokkal inkább a zenei "tisztaságával" → " ... Ellie Goulding ének hangja ... "
Nos én leginkább erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy nem értelek. A Boom Plus ugyanis nem igazán mondható zeneibbnek, mint az elődje. Hangosabb, több benne a mély. Legalábbis Alan tesztjeiből én ezt a következtetést vonom le.A Go+Play-el most a Tribit Stormbox Blast van egy szinten. Lehet, hogy van egy minimális difi (akárcsak a Boombox 2 esetén) de simán egy liga. Nagy kár, hogy olyan bűn ronda.
-
silver10
aktív tag
válasz
carl18 #14040 üzenetére
Jogos. A neodímiummal pont elég baj van. Mérgező pora van és idővel lebomlik, ha levegővel érintkezik az alkalmazott ötvözete, akkor gyorsan. Ezért nikkel-réz-nikkel rétegü házba teszik. Nem valami bizalomgerjesztő. 80°C felett meg már elveszti a mágnesességét.
A régi hifi korszakból sokan megismerhették, hogy a németek, skandinávok, angolok, amcsik milyen jó minőséget gyártottak. Aztán kiszervezték az extra profit miatt sok gyártónál a távolkeletre. Lett jó és árnyékos oldala egyaránt. Sajnos sok európai nagy multú cég vesztét, vagy sorvadását eredményezte. De azért még vannak belőlük a bluetoorh fronton is. -
carl18
addikt
válasz
carl18 #14040 üzenetére
Találtam egy videót amiben egy fazon lebont egy amerikai márkájú hangszórót. Márka azonos, csak gyártatják kínában és amerikában is egyaránt. A Fő különbség szerintem hogy ha az amerikai tönkre megy javítható. A Videó alapján elég jól látszodik is az Amerikai jobban rakta össze.
Ez alapján ha valóban tartosabb minőségi termékeket akarunk vissza kéne hozni a gyártást. Lehetne europának saját hangszóró gyára, és akkor kína nem tudni innen onnan lecsalni alkatrészeket.
Meg azért kéne egy hang teszt is pontosan hány százalék különbség jön ki, na meg egy teszt hogy mennyire tartos. 5 év múlva melyik kezd el mállani tartos használat mellet.
Speakers Chinese vs American
Kár hogy a gyártók nem közlik mennyi is egy hangszóró gyártási költsége, vagy hogy milyen hatással van is van a környezetre.
Például arra emlékszem kínába nincs olyan szígorú környezetvédelmi előírás. -
silver10
aktív tag
válasz
carl18 #14038 üzenetére
Elvileg azonos méret mellett 3x-os mágneses erőhatást produkál a neodímium. Tehát elvileg lehet jóval kisebb. De szerintem ott a bibi, hogy elmérik az ötvözeténél és valójábán nem tud olyat mozgatni a membránon. Meg ennek a titánium membránnak és a felhasznált membránszélnek vajon milyen karakterisztikája van más megoldásokhoz képest?
-
silver10
aktív tag
válasz
carl18 #14035 üzenetére
„Bár mikor Alan a HK GO+Play ellen tesztelte, a HK basszusban jobb volt pedig azonos a Wooferek mérete. Mint kettőnek 90MM
"
Gyanus nekem, hogy az Ankernél az a súlycsökkentő koncepció oltárán (is) vérezhetett el. Neodímium vs. ferrit. Előbbinek van hátránya is szépen az előnyök mellett. De szinte csak Csájna, Mongólia az előfordulási helye. Ezért előszerettel népszerűsítik a kínai felhasználók.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #14013 üzenetére
Én ezt spec. mind a mai napig nem értem, hogy miért adtad el a Boom-ot és tartottad meg a Dockin-t. Az is igaz, hogy neked volt mindkettő (nekem egyik sem), de pl. Alan ezen tesztje alapján (és itt a Plus 2-est kóstolja össze a Boom-al) nekem az a benyomásom, hogy a Boom mélyebbre tud menni, teltebb a basszusa. Erre Alan 14:23-nál rá is erősít. A "csipogók" okán viszont azt mondja, hogy kicsit "hifisebb", jobb a szeparációja a (ének, hangszer, stb.) Dockin-nak. Ha a hangerő a fontos(abb), akkor ugye a Dockin hangosabb (50W vs. 30W).
Szóval kicsit hasonló a helyzet, mint a Motion+ vs. Motion Boom esetén. Másra jó az egyik, másra a másik. Ezért lett volna éteri, ha a Boom+ ötvözni tudja a kettőt, mert akkor az olyan zenék, amiben van "ez is, az is" (pl. ez ami a Motion+ -on egészen 30 másodpercig egészen fantasztikusan szól, csak utána mikor megjön(ne) a "deep bass", akkor elfogy) jól / jobban tudtak volna szólni. Ezt most - ár/teljesítményben leginkább - csak a Tribit Stormbox Blast tudja.ui: Ez is eléggé "hangszóró gyilkos". Értsd: ha nem tud eléggé mélyre menni (nincs benne az a b@szó mély, mint a "Better Get It Right"-ban, viszont van egy halk, finom "sub bass") az is kijön, akárcsak az, ha nem tud tisztán szólni.
-
carl18
addikt
válasz
carl18 #14013 üzenetére
*Update.
Meg úgy ősszintén a 24 órás akku idő nagyon nem e-világi ami a dobozon van. Egyéni EQ mellet jobban falja az akkut és nálam a Rekord 6-9 óra volt vegyes hangerőn használva.Amit a Dockin 52% hangerő mellet tud zenélni 14 órát, ott a Motion Boom Egyéni EQ 55-60% tud azonos hangerőt nyújtani, és ott tutira 10 óra alatt teljesít.
Szóval az akku idő se volt olyan acélos mint amit vártam.
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13972 üzenetére
Off: Hát hallod, vannak gondjaid rendesen...
Egyáltalán nem azért írtam, ... szerinted érdekel, hogy kinek milyen telója van? Egyszerűen csak elhintettem egy kis infómorzsát a p30 pro videó képességeiről + hogy lettek volna jobb alternatívák is, ennyi. (ha már megosztottad, hogy mennyire fontos a videós képessége a telódnak.)Mit lapátoltál már megint itt össze....ez már beteges
.....miért forgatsz ki minden kommentet és ugrasz rá a cinikusan lekezelő stílusoddal
..bár nem annak szántam de legalább kaptál egy kis ízelítőt a stílusodból amit már nekem is elsütöttél, kicseréltem a szereplőket ( most sem a Note-ot hozom fel) és idézem: egy mezei A52/72 "szívesen felmossa a padlót" a p30 proddal
Off/Off:
(amúgy meg gyorsan vegyél vissza az arcodból takny@s....kinek képzeled magad, hogy ilyen stílusban kioktass, nem őriztünk eggyütt disznót fuck you... -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13968 üzenetére
"Lett másik telefonom, és mérfőldekkel jobban vesz fel mint a régi."
Atyaég, akkor milyen lehetett a régi...
Off: Hadd gonoszkodjak egy kicsit, a p30 pro tipikus huawei, fotóban egész jó, sőt, viszont pont videóban elég ergya, mondjuk 4k 60 fps alapból csak álom, a 30 fps is sokszor akadozik még 1080p-n is. Videóhang is már-már kritikán aluli, zajszűréssel az élen, nyilván a konkurenciához hasonlítva...De kimondottan videóra lettek volna jobb alternatívák, pl. egy középkategóriás samsung A-széria is (akár egy A52/72) zsebre vágja a p30 pro-t
-
hkari
őstag
válasz
carl18 #13953 üzenetére
Pont 2 napja lett 4 éves, szóval viszonylag jól bírta, de balcsira teljesen jó lesz a nyaralóba tápról is
silver10: Lehet az lesz, hogy megvárom hogy magyar boltba lesz, aztán visszaküldöm ha nem tetszik.
Ez a JBL Partybox Encore Essential is egy érdekes darab egyébként
-
KeLevente
újonc
válasz
carl18 #13933 üzenetére
Igen, ez is oda sorolhato, révén hol lesz használva, ahogy a további dolgok is amiket leirtam:) Szépen szól amugy szerintem... legalábbis nekem tetszik, meg akik hallották nekik is. Egyikunk sem egy audiofill személy, a lényeg számunkra tetsző módon szóljon. Ez relatív kinek mi tetszik ugyebár. Vártam véleményeket tegnap, ötleteket más ketyerere, de egyrészt nem jöttek, másrészt tesztek alapján nekem tetszik(a vizallosaga különösen a szabadban dolgozas miatt) . Viszont még attól kivancsi vagyok melyiket ajanlottad volna?
-
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13910 üzenetére
"Oluv asszem írt olyat ö se tudja garantálni hogy amit a vásárló vásáról hangszórót az valóban úgy fog szólni mint az ö példánya.
De Alan is írta van neki 3 Motion Plus, és mindegyik máshogy szól.".Saját magam tapasztaltam off-ként ide olyat, hogy behívtak egy szállodába az utcáról vodkákat kóstolni és véleményezni közv.kutatók (különböző ízű Royal vodkákhoz). A natúr volt a legjobb, de olyan ereje volt, amit utána egyetlen boltban kaphatónál se éreztem később sosem (nem mint ha nagy piás lennék, de vendégségben járva se volt olyan a Royal).
Szóval ez egy rohadék reklámfogás, mint az egy cseppjével tisztító mosogatószer is, hogy full kamu!
A népet ráveszik a vásárlásra, a sok szart meg eladják utána nekik.
Sajnos akkor ez lehet itt ezekkel a kommersz hangtechnikai cuccokkal is, mint a bluetooth hangszórók. Nincsenek csodák! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13907 üzenetére
Csúnyán beszívatott a "kedves" eladó. De remélem nem hagyod annyiban. Egyébként - ha eredeti lenne, akkor - ez a Charge 2+ annyira jó hangszóró?
Hát, a forint most olyan, amilyen. Engem sem sarkall semmilyen vásárlásra, de most nem ez a fő OK, ami miatt még nincs (lesz-e?) megrendelve az Uboom L.
#13909 Exodius
Te dollárért, hol láttad? Én néztem a német és a global site-jukon, mindkét helyen - nem meglepő módon Eur-ban van megadva az ár, de venni nem lehet.
És itt jön a csavar! Csak az amazon-ról (US/UK/DE) lehet rendelni. Én a DE-n néztem. Magyar címre:
Order Summary
Items: €85.37
Postage & Packing: €9.16
Total: €94.53
Promotion Applied: -€21.35
Order Total: €73.18
... osztrákra:
Order Summary
Items: €80.66
Postage & Packing: €3.99
Total: €84.65
Promotion Applied: -€24.16
Order Total: €60.49Egy haverral éppen el tudnám intézni, hogy 60,49 Eur legyen a vége, de ... és itt jön a DE!
Kicsit (nem kicsit) elbizonytalanodtam. Ennek okai:
• Oluv is elismerte (végül), hogy elég nagy a szórás a hangszórók között (sz@rból várat ...)
• sajnos nincs semmilyen app support, amit én már nagyon megszoktam az Anker / Soundcore cuccainál. Néha jól jön az EQ, ill. amit én nagyon szeretek, hogy a ki-be kapcsoló hangot ki tudom kapcsolni. Az aut. kikapcsolás is állítható.A Boom Plus - hogy finoman fogalmazzak - nem lett az én hangszóróm. A Tribit StormBox Blast már inkább az lenne, de ez a külső ... nem, vagy nagyon nehezen veszi be a gyomrom.
Szóval én most (ki)várok:
• rendeződjön kicsit a forint
• lássuk mit tud valójában az Uboom L
• újabb hangszórókra ...
• esetleg a StormBox Blast árcsökkenésére (van az az ár amitől megszépül)
#13912 carl18
A JBL-nél is van "hangszóró lottó". Tudtommal abból is van 2 v. 3 különböző verzió.
Egyébként én már csak emiatt sem tartom hülyeségnek az EQ-t, mert segíthet ... -
carl18
addikt
válasz
carl18 #13912 üzenetére
Ja meg még hogy gyorsan lezárjam, mert álmosodok!
A kínai nagykernél meg pont az a baj, hogy nagyon sokszor ha csak 50 centet is spórolhat darabján akkor azt meg is fogja tenni.
Úgy vannak vele, műküdik és ha a minőség és élet tartalom rovására is megy őket nem érdekli. Az ilyen kapitalista/profit alapú cégeknél egy a lényeg a termék túlélje a garanciális időt.Ha azon túl tönkre megy, őket nem érdekli.
A JBL Charge 3-nak része is a rossz gyártási minőség miatt az a 2 mini Woofer(Full Range Driver) egy idő után elkezd recsegni, silány forrasztás eredménye.
A Charge 4-nek meg alapból olcsóbb lehetett az előállítása, belegondolunk 1 aktív hangszórója volt. Minél kevesebb alkatrész annál kisebb a hiba lehetőség is.
Szóval ha belegondolsz ha az ilyen nagy múlti cégeknél ilyen a Quality Control, gondolj bele milyen lehet a kisebbeknél....
Bocs kicsit sokat írtam, de ha belejön az ember nehéz megállni
Jelenleg ez még mindig a vedd meg dobd el társadalom, örülnék ha végre a garancia idők 2 év minimumból indulnának.Úgy úgy vagyok vele, inkább fizetnék 50%-al többet ha az garantáltan tovább is bírná vagy több garanciát adnának rá.
5-10 garancia lenne az ideális szerintem.
-
carl18
addikt
válasz
carl18 #13891 üzenetére
Ja meg így utolag, most láttom borzalmasan lent van a forint.
Sajnos ez minden külföldi rendelésnek meg fogja nyomni az árát.
402 forint egy euro, de a 385 ft dollár is brutális.
Mindegy mit veszünk érezni fogjuk az árakon, én is lestem mikor a 60 dolláros Uboom L 24E forintnak felel meg.Borzalmas időszak lesz ez, így meg főleg nem fogja megérni külföldröl rendelni.
De a Motion Boom Plus/Tribit Blast árait is szépen megnyomja a rossz árfolyam.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13884 üzenetére
Ezt egy kicsit Oluv túltolta ... szerintem.
" the one where you called me deaf " - írja Alen, Oluv-nak.... ill. ismerve a Motion+ -t Alan-nak sok igazsága van abban, hogy bizony sokszor utána kell állítani az EQ-nak attól függetlenül, hogy hol van épp a hangszóró (könyvespolc vs. ebédlőasztal). Adott beállítással, - bizonyos körülmények között - éppoly sz@rul tud szólni, mint Oluv videójában.
Szóval az igazság - szerintem - megint csak valahol félúton van. Igenis jó, ha van EQ, mert a körülményekhez (hely, hangerő, zene) jobban hozzá lehet hangolni. Ha pedig már van EQ, az azt jelenti, hogy van app is, amiben pl. ki lehet kapcsolni a welcome tone-t, ami nekem nagyon hiányozna. Éppen ezért nálam a Motion+ biztos marad. Amit esetleg lecserélek 1db ilyen Uboom L-re - már csak kíváncsiságból is - az Soundcore Boost-t.
Mindazonáltal, ami nekem az elejétől fogva hiányzott, hogy Oluv a saját beállításai mellett is összemérje a két hangszórót. Először a gyárival tesztelt, most pedig Alan-ét szedte ízekre.Egyébként nagyon keményen egymásnak estek. Kicsit túl keményen is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13871 üzenetére
"Azért én megnézném Alan tesztjében hogy szerepel majd a Oluv tuned hangszóró."
Háát itt várható egy kis cicaharc
Oluv épp most rúgta be az ajtót azzal, hogy egy Alan által javasolt (amit egyébként én sem tartok jónak) EQ-val hangolt Motion+ -t összeeresztett az Uboom L-el. → link -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13869 üzenetére
Csúnya kásás vagy torz volt a hangja?
Ha már a teszteknek nem nagyon hiszel, (meg nekem sem) Aureal szerint is, idézem: "egy go3 nál valóban jobb a groove" neked meg van egy go-d ha jól emlékszem...
Amúgy meg egy evolveo armor 02 olyan 5500 körül van, tényleg nem az év biznisze, totál anyagi csőd, pláne, hogy vissza is lehet küldeniJa, amúgy hidd el nekem sem esik le a Tronstól az állam, nem is állítottam ilyet soha, csak annyira "szerintem" nem rossz, mint ahogy itt le van húzva, én legalább is eddig tudtam rajta segíteni, számomra (és nem csak számomra) elfogadhatóra hangolni.
Nyilván minden hangzás javítót bevetve, így azért tényleg melós, de nagyon más lesz a hangja pozitív irányban -
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13869 üzenetére
Attól a titán vagy milyen membrántól vártam volna én is, hogy komolyabb megoldás a Groove a kategóriájában, de se szépen se kellően hangosan nem szólt számomra. Előtte ugye Sony XB13-hoz tudtam hasonlítani, mint kis portable könnyű hangszóró.
Persze mostanság az Evolveo vagy milyen klónját is reklámoztátok. Hát nem biztos hogy rápróbálnék arra is. Meg van is mit hallgatni, úgyhogy én inkább kivárósat játszok, ha majd tényleg jön vmi #beszabehu egyszer csak. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13859 üzenetére
Figyu, tudom, hogy hol a Tronsmart helye, semmiféle rangsort nem állítottam fel és nem is istenítem, nem hiszem, hogy bármikor is az itt agyig magasztalt kb. 5-6 db hangszóró elé, vagy akár a közelébe is helyeztem volna
Van egy jó pár Tronsmart a birtokomban + az ismeretségi köreimen keresztűl még többet is tudtam kipróbálni, és állíthatom, hogy vannak különbségek rendesen, sőt, hagzásmódosítási/javítási (külső eq, stb) lehetőségek sem mindegyik tipusnál hozzák az elvártat, ez tény, de van egy pár ahol elég tisztességes eredményt lehet elérni az alapokhoz képest.
A "sereghajtó" kifejezés azért kicsit erős, ezek szerint kevés az 100 db amit hallottál, hidd el rengeteg hangszóró van ami messze nem éri el a Tronsmart minőségét/színvonalát csak azokról itt nem lehet (szabad?) beszélni, pedig tuti, hogy vannak akiknek még azok is tökéletesen megfelenének, de hát ugye itt élből elvannak hajtva pi...ba
..sajnos sok helyen sántít a kijelentésed."
De nem jelentettem ki semmit...Ezzel az akku teszttel amúgy mire vagy kíváncsi? Dockin vs. Groove? 6600 mAh vs. 1700 mAh? Szerintem az Upgradedre gondoltál nem a Groovera..
Az igazság az, hogy nem is tudom hol tudnám csuma hangerőn órákon keresztűl kipróbálni, mivel brutál hangos méretéhez képest a Groove. De most már kíváncsiságból engem is érdekel, pláne, hogy kb. félhangerőn 15--18 órára is képes -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13854 üzenetére
Dockin D Fine>JBL Xtreme>>>Tronsmart Bang.
Teljesen egyértelmű az erősorrend
De ez az itthoni ársorrend is...( Bang a legolcsóbb az tuti)
Ezeket a videókat azért kezeljük a helyén, van egy kettő ahol elég jól teljesít. Én inkább személyesen kipróbálnám, mielőtt lehúzom...
Mondjuk a videók alapján a basszus tényleg nem valami acélos, persze kitudja, lehet csak hangolás kérdése....ok, tudom, Tronsmartha valamivel nincs tapasztalatod, jött ide egy tag aki vásárolni akar.
Lehet berendeli azt a hulladékot és ha véletlen elégedetlen lesz meg majd a topikot köpködni hogy szart ajánlottak.
Mondjuk ha már itt tartunk, tapasztalat nélkül elég sok hagszórót nevezel hulladéknak. Amúgy meg nem ajánlottam, oda is írtam " szubj. én erre a célra pro/kontra ezt venném" -
Cyborg
őstag
válasz
carl18 #13785 üzenetére
Ezt a beragadó membrán dolgot sajnálom, majd meglátjuk mi lesz a haverom speakerével nyáron. Amúgy nagyon szereti még mindig, de, ha előjön a gond, akkor megy vissza, addigra talán elérhető lesz a Tribit is amazonon, és akkor ramegyünk arra, bár a ledes bazári kinézet se neki, se Nekem nem tetszik, ha kapcsolható, ha nem. Végső megoldás, hogy neki is Boom lesz, mert imádja annak is a hangját 🙂
...Egyébként 163€ volt a boom plus, a Tribit kb 210 lenne postával, tehát nem 10 € a diffi , inkább 50, és a Tribit jóval nagyobb cucc, a Boom Plus meglepően könnyű, és a pánttal roppant jól hordozható.
Sajnos a 6khz tüske benne maradt a fw update-tel is, de talán lesz még frissítve.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13739 üzenetére
Mikor azt írta, hogy az SRS-XB23 jóval tisztább, akkor nekem is kerekedett a szemem. Ami viszont nem ízlés vagy hallás kérdése az az alapzaj. Nos, ha tényleg van és nem egy sz@rt kapott a tesztelő, akkor nagy a baj.
#13738 mckay
Szerintem a kód nélkül is olcsóbb lett volna, de azzal gyakorlatilag nem kérdés ...
... persze, ha már megrendelted, akkor kb. mindegy. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13729 üzenetére
... és @Aureal: nem az első alkalom, hogy Oluv "besegít" az Earfün-nek. A Free Pro fülesből is volt Oluv edition (jó is, a hangolása, nekem tetszik, csak sajnos nálam más gond van vele ...). Az előbbi füles 2. kiadásához pedig a Patreon-osok számára készített leírást, hogy hogyan tudják az általa készített hangolást betölteni a füles DSP-jébe.
" ... megnyugtató is, hogy nem valami neonfejű bithuszár tizenéves, kakaólajkót kértek fel helyébe."
+1Egyébként megnéztétek a videóját? Szerintem elég jól hallatszik, hogy mit tud a hangszóró. Bárcsak a Motion+ -ra, de még inkább a Boom Plus-ra készíthetne egy hangolást (úgy, hogy azok DSP-jéhez fér hozzá és nem az app-os EQ-hoz ...).
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13707 üzenetére
Én a mostani árakra utaltam, az hogy te akciósan "anno" ilyen olcsón vetted azért kezeljük helyén a dolgokat...
Az első Groove e-mag kuponnal és szállítással 6900 ből kijött, de ettől még nem ezzel az árral számolokde ha ugyan úgy torz és puffogó basszusa van mint az Element T6-nak alapból tárgytalan.
Alapból más hangzása van a Groove-nak mint a T6 vonalnak,.de egyszer már beszéltünk erről, mikor kicsi hangszórót kerestélAmúgy meg a Groove-t kategóriájában ütköztesd, pl. sony xb10, lg pl2, stb. ne Uboom-okkal, attól hogy súlyban hasonlóak, fizikailag jóval nagyobbak.
De majd vennem kell megint valami fél kilós vackót amivel meg tudom fingatni a Groove-ot!
Evoveo Armor 02?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13707 üzenetére
Még otthon rá kell hallgassak, (mert itt a melóhelyen csak egy közepes füles van kéznél) de belehallgatva Oluv azt állítja, hogy az asztalon lévő cuccok mindegyikét (Motion+ -t is!) veri. Egy kivétel van a Vifa ...
Az előbb említett fülesen azért a nagy Motion+ "verést" nem hallom, de tény, hogy olcsóbb, és ez "out of the box" szól elég jól (nem kell EQ-val vacakolni annak aki nem szeretne). Az ár pedig igencsak versenyképes (a bevezető pláne). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13632 üzenetére
" ... Earfun Uboom L meg majd leváltja.
Persze ha megjelenik a közeljövőben."
Na, lehet rendelni!
Oluv fan-oknak (így azt hiszem nekem is) kötelező lesz. Mondjuk így - ha rendelek - akkor a kelleténél sokkal több bt.-s hangszóróm lesz. Ehh...
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13695 üzenetére
Én azért össze ereszteném ezt a Tron... Groovot valami konkurenciával.
És utána hívnám bestbuynak.
Összeeresztettem, (sony xb10, LG pl2, jbl go3, meg egy raklap noname, seggre veri mindegyiket) nem ajánlottam volna, ha ezt nem teszem.
Mondjuk amúgy jogos, mivel van még konkurencia bőven amikkel nem teszteltem, a bestbuy-t visszaszívomEgy Earfun Uboom, vagy Tribit Xsound Go.
...egy 9 ezer forintos hangszóróról van szó, azért ezek kicsit magasabb ligában játszanak.Még nem hallottál Groove-t, de azt tudod, hogy a gyomrod nem veszi be, miközben egy jbl go-ra azt montad, hogy meglepődtél hogy szól...na ez megeszi reggelire a go-t
-
szab120
tag
válasz
carl18 #13652 üzenetére
HK basszusától én mondjuk nem vagyok elájulva, pláne nem a go-ban találhatóétól /egy Olufsen már valami 😃/. Lásd, mikor oluv az Oslóval hasonlította össze, iszonyatosan a magas és a közép kárára történik a mély túltolása.
Nálam mondjuk nem életszerű, hogy 2 Boommal rohangásszak, meg ez esetben a versenyeztetés sem, mert ennél pl. 30% felett már tényleg nem lakásba való, de mondjuk egy erdei vagy bármilyen kültéri sütögetésen sem fogja az átlag 60 fölé csavarni, mert iszonyat hangos.
Az arany plakátot már rég kiérdemelte a Vifa/Olufsen/Devialet trió, de értem, mit mondasz.
Az anyaghasználattal egyetértek, de ez esetben ez előny is valahol,mert nem félted. Onyx 6-om volt anno,hiába rendelkezett ip tanúsítvánnyal, ki nem vittem volna semmilyen buliba.
Itt egy kép az Oslóval 😃 -
-
szab120
tag
válasz
carl18 #13519 üzenetére
Mindenhol start van [link] itt a német oldal, az eu-s értékesítés is megindul ugyanúgy 30-án...
Az Anker nem hallgat, mert hozzászólásoknál is írja, hogy start lesz 30-án az EU-ban Amazonon és a német oldalon is. Más kérdés, hogy a mai világban minden technikai eszközből hiány van, lásd rajtolásnál s22+ -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13505 üzenetére
Az Evolveo Armor 02-re gondoltam
Csak mivel a Groove-al van tapasztalatom, a két hangszóró meg elvileg ugyanaz....én is azt mondom valahogy a 400-500 grammos hangszórók azok amik már képesek nyújtani valami élvezhető hangminőséget.
Evolveo Armor 02 - 411g
Tronsmart Groove - 463 g
-
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13505 üzenetére
Kíváncsi lennék mennyivel tud többet egy Go2+ de sajnálom, hogy nem lehet párbakapcsolni ezeket.
Viszont most Go Essential néven full a 2-es formában lesz tán az Auchanban 9900-ért ilyen kis zsebhoki.
Mindenesetre ha nincs is értelmes sub ezeknél, pár éve nem is gondolhattuk, hogy kis méretből akár ilyesmi is szólhat, a serpenyő hangú laptophangszórók árnyékában. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13486 üzenetére
Na, akkor jöhet a kis evolveo
Ha a groove-ból indulok ki, (ami valszeg ugyanaz) megeszi reggelire az összes jbl go-t, sőt a sony srs xb-10 et is, az xb-13 as is csak annyival volt jobb, hogy alacsony hangerőnél több basszust adott, de nagyobb hangerőnél fordult a kocka, nem beszélve, hogy a groove/evolveo sokkal tisztábban szólt, az akusztikus hangok csak úgy parádéznak, elektronikus muzsikát meg kimondottan élvezet vele hallgatni (persze a méretéhez képest
)
Tény, hogy a kis evolveo/groove nem olyan kompakt mint a jbl go, bár egy munkásgatya zsebébe ez is befér
cserébe sokkal élvezhetőbben szól.
Nyilván az Evolveo mérlegére billen az akku idő és az SD kártya lejátszás, és lehet basszusból is több van,de ettől függetlenül nem vagyok benne biztos szebben szól mint egy JBL.
....pedig abban biztos lehetsz, hogy szebben szól mint egy go, ha az evolveo ugyanaz mint a groove, akkor tuti..
-
Jarod1
veterán
válasz
carl18 #13486 üzenetére
Most cseréltem akksit a Jbl flip4 ben bár saját márkás, de egy kalap kaki.1-2 órát bírt, töltés közben néha
azt jelezte hogy nincs töltés.
fel volt púposodva benne az akksi és amint próbáltam kihúzni kábelével az a kezembe is maradt.bár a flip 6 elérhető lenne 54euróért az nem nyerő, nincs jack csati, nincs mikrofon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13488 üzenetére
Kicsit, jót, olcsón? Ezt nem is értem, hogy hogyan gondoltad (azért láttál már pár hangszórót, és ismered is az árakat
). Mennyiért is vetted a Go2-t?
" ... az Earfun go klasszisokkal jobb volt ... " - ööö, mi történt? Lemaradtam.
Én anno - mikor még annyira sem a saját igényeimmel, sem ezen kis hangszórók tudásával nem voltam tisztában - végigjártam a "létrát". Volt: Soundcore 2, Tribit XSound Go, majd Tribit MaxSound Plus. Nálam utóbbinál kezdődik az, amire én (!) azt mondom, hogy már zenehallgatásra is alkalmas. Azóta történt még egy upgrade Soundcore Boost-ra (az upgraded-re), de maradt ez a "méretosztály".
Ha, és amennyiben egyik reggel mégis úgy kelnék fel, hogy tudom is én, kell egy hangszóró, amit tényleg zsebre tudok vágni, vagy kell valami, amit a bringára is fel tudok tenni, akkor tuti a Tribit StormBox Micro 2-t (amit Aureal is link-elt) venném. Ez ha jól emlékszem jobban szól, mint az elődje, és már ebben is van végre EQ.
-
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13486 üzenetére
Sony XB13 az kicsit halk, de pinaszőrszálnyival több a basszusa. A 10-est nem ismerem.
Viszont itt vki még ezt ajánlotta nekem anno kicsiben (csak nincs rajta jack bemenet). [TRIBIT MICRO: link] -
válasz
carl18 #13488 üzenetére
Fiamnak Go3-at vettem két éve. Kipróbáltam, hát én sem értem, mi ebben a jó. Ezen zenét hallgatni? Akkor már inkább a csend (vagy egy zajszűrős tws ambient módban). Ilyen kicsiben 100-ból 99 hangszóró semmi meglepőt nem tud A századik a Minirig. Tenyérméretben az az Isten. Ha ilyen kicsi hangszóróra lennék kényszerülve, csak azt venném, vagy semmit.
-
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13482 üzenetére
Ha a Go1 bejött, ez biztosan jobban be fog. Nekem is tetszett elsőre, aztán elkezdtem másokat is meghallgatni. Piciben továbbra is a Sony XB12-m a nyerő, pláne párban, hogy sikerült 2-t szerezni az utolsó pillanatban, egy évvel a kifuttatása után.
A 12 óra akku idő, stereo link, AUX bemenet terén nekem több mint elég.
Na de majd írd meg ha megszólalt a Go2! -
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13478 üzenetére
"hardverapron egy tag árulja 5500-ért"
Ja, van neki több darab több színből. Ha a Go3 tetszett futólag, sztem a Go2 szebben szól, csak nincs elég basszusa. A Go2 Plus sztem jobb lehet ha vhol találni. De a kis akksi kapacitás mellett van még 2 probléma!
- nincs stereo linkelés bennük
- nincs mem.kártya támogatás
Úgyhogy lehet egy új kis Evolveo ua. áron mégis jobb választás lenne kipróbálni? -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13476 üzenetére
Én is kíváncsi lettem volna, hogy hangzásban mi a különbség az Evolveo Armor 02 vs. Tronsmart Element Groove között, de semmiféle összehasonlító tesztet nem találtam.
De egy biztos, a Groove nem a T6 vonal, kicsit másképp van hangolva, alapból tisztábban szól, nem egy dörmögő dömötör, eq-nélkül is szépen tisztán szól, méretéhez képest van basszus is, de azért sokat segít az elhelyezés
Ha ilyen ide-oda dobálós mini hangszórót keresel, amire mondjuk nem kell annyira vigyázni stb. a jbl go helyett ez mérföldekkel jobb választás.
Sokkal olcsóbb, meglepően hosszú az üzemidő, tisztán jól szól, bírja a vizet és van micro sd.
Szerintem ezért a pénzért teljesen rendben van -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13459 üzenetére
" ... ez már sokkal szebb mint a Motion Boom ... " - annál, igen, de kb. bármi máshoz képest .. hát nem is tudom. Ennek ellenére, ha tényleg annyira jó lesz (tuti megvárom Alan tesztjét), mint amennyire remélem, akkor - nagy "duzzogva" - lehet benevezek egyre én is.
Más kérdés, hogy én jobban örültem volna, ha a Motion+ vonalat (vagyis nem a "beach boy" stílust) upgrade-elik. Itt van pl. a Tronsmart hangszórója (link1, link2). A fényeket leszámítva (ami gondolom kikapcsolható) szvsz. sokkal pofásabb és talán picit kisebb is mint a Boom+ (ami nálam nem baj). Szóval tartok tőle, hogy ezzel a lépéssel a Boom és a Motion+ -t termékvonalat tényleg egybeolvasztották. → nem lesz Motion++ v. "upgraded edition"
-
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13373 üzenetére
Csak ezzel az a gond, hogy marhára nem egyszerű szakma agyban sem amit tanulni kell, aztán rutinban, ügyességben sem, meg sok speckó és drága cucc is kell hozzá már induláshoz (labortáp, oszc.szkóp... pláne egy forrasztóállomás!), hogy egyáltalán elkezdj saját zsebre dolgozni ami már meg is térülhet + baromira változik minden, fejlesztened kell folyamatosan az új technológiákhoz. Végül pedig olyan integrált már minden, s egyre inkább, hogy gyakorlatilag nincs effektív javítás, csak teszt mód és chip csere max vagy a full elektronika csere.
Pont most vettünk villanytűzhelyet. Kérdeztem az eladót, hogy van itt a gari. Mondta: alapból 2 év gyártói, de ajánlja a kiterjesztett +3 évet, mert már semmit nem javítanak, nincs is kijelölt hivatalos szervíz!!! hanem csak csere. Ui. egy 70 ezres kerámia főzőlapba 60 ezer volna az elektronika újként, + munkadíj...Én is eredetileg műszerész akartam lenni pályaválasztáskor, akkor még csak telefonműszerész szak volt és a Matávtól akkor rakták vagon számra lapátra az ilyen technikusokat,
úgyhogy mindenki azzal "vigasztalt", ha nem akarsz éhen halni fiam, akkor tanulj mást...
Szép szakma volt/lenne, de ma már az úszómestert is betanítják egy multiban adott célterületre 0 elektronikai előismerettel, ha még az Ohm-törvényről se hallott életében és csak nyomkodnia kell a gombot milkós robotizált cuccokon.
Mellesleg a jelzett kolléga a Nokiánál dolgozott végzett műszerészként tán, aztán találkozott is pár ilyen "úszómesterrel". -
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13366 üzenetére
Gondolom, ha lenne szerelő ismerőse akkor nem itt kérdezné.
Én itt [link] találtam 1x mobil javításra olyat, aki azt mondta, ha vállalom hogy elpostázom vagy leutazom vele, ingyen megnézi mi baja, aztán megbeszéljük, hogy amennyiért meg tudná csinálni, azt még vállalom-e. Korrekt arc volt, csak sajna olyan rég, hogy már a nickjére sem emlékszem. -
zsiz
őstag
válasz
carl18 #13359 üzenetére
Értem én... De értsd meg te is, hogy mikor nem süt rá a nap, akkor is ezt csinálja. A múltkoriban bent a házban is, mikor fűtés sem ment, az ablak meg északi úgyhogy sose süt be a nap rajta. Lehet, hogy magától a használattól melegszik túl benne valami. Passz, csak találgatok. De abban majdnem teljesen biztos vagyok (nyilván kizárni csak cserével lehetne, de szerintem felesleges), hogy hiába példálózol az akkisval meg a max 40 fokkal, itt nem az akkumulátor a probléma. A gyártó azért írja le, mert Amerikában berakják a macskát is fürdetés után száradni a mikróba, és utána a gyártó a hülye... Nagy valószínűséggel nem fog felrobbanni, kigyulladni egy Li akku csak mert valamivel 40 fok felett használod, persze előfordulhat és a gyártó így le is védte magát ezekre az esetekre. Nekem sem ez az első akkumulátoros cucc az életemben.
De mivel itt úgy néz ki, hogy nem fogunk előrébb jutni annál, hogy tegyem árnyékba, ezért hanyagoljuk is a témát. Béke. -
zsiz
őstag
válasz
carl18 #13356 üzenetére
Azért ez a mai még messze van a tűző naptól. 20 fok, napon kellemes idő volt. Mi lesz nyáron, mikor árnyékban is 35 fok van. Ja igazad van, egyszerű a megoldás... Majd nyáron nem hallgatok zenét.
Árnyékba tettem le, később sütött oda a nap. Oké, meleg volt, de nem volt forró. Majd bevittem a műhelybe. Mikor észhez tért, újra kivittem magammal és újra árnyékba raktam le, de már nem sütött oda a nap később sem. A végeredmény ugyanaz volt. Múltkor a házban voltam, 20 fok, fűtés sem ment, mégis ugyanez volt.
Nem azt kértem, hogy valaki csinálja meg nekem "gombokért". Segítséget kértem. Jelenleg Ali-n 105 USD ez a hangfal (~37k HUF), nem kéne csak úgy kidobni... -
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13157 üzenetére
"Én ha kis budget hangszórót vennék, akkor Tribit Xsound Go(ugraded) Volna a választásom"
Feltűnt itt 2 dolog:
Honnan a pitéből látszik pl. az Amazonon, hogy az upgraded verziót rendelheti az ember?A kommentek között el is siklottam felette, hogy amit a cyborg rendelt, az a MAXSOUND PLUS. Ez kb fél centivel, meg 5000 pénzzel van kijjebb mint az XSOUND GO és sok helyen inkább azt ajánlják. Viszont nem tud TWS módot és csak 4.2 a bt. benne.
Szóval ennek nem hogy az upgrade verziója nincs feltüntetve, de még a termék neve se az szerepel a fotója mellett. Ez az Amazon ennyire cigány egy oldal?Mert így akár vmi tamagocsit is küldhetnek, aztán kínlódjon velük az ember utólag?!
Marhára nincs bizodalmam bennük mindezek után az az igazság. -
válasz
carl18 #13184 üzenetére
Nem tudom megmondani mennyi cuccot vettem már hirdetési oldalakon évtizedek alatt. Ami most jófogás, de előtte olx, előtte apród, előtte expressz.... Szóval kb amióta internetes hirdetés létezik. Sose vertek át, sose buktam be dolgokat. Persze mindíg megnéztem mit, honnan, kitől veszek. Negyedáras cucc, csak üzenetben elérhető hirdető, csak előre utalással hajlandó eladni, fotó nélküli/nem saját fotós hirdetés stb, ezeket mindíg elkerültem. Volt, amikor csak gyanakodtam. Aztán váratlanul rámondtam, hogy hopp épp arrafelé fogok autózni, átveszem személyesen.... már eladta épp az előbb.... De még napokkal később is ott volt a hirdetés....
-
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13184 üzenetére
Hát én adtam vettem is már jó pár dolgot jófogon meg itt a haprón is. Tény, hogy itt a pontrendszer profibb.
Ami sztem a legalja, az a vatera. Ott aztán garantált a zsákbamacska, hogy meg se nézheted személyesen esetleg mit veszel. Egyszer egy kis hifivel megjártam. Működött félig, de az egyik hangfalát reparálni kellett, a plexi előlapot meg políroztatni, mert vmi oldószerrel jól bemattították, ami a fotókon absz. nem látszott. És 100% pozitív volt a manus, több száz eladással. Persze visszavásárolni már smafu, de duma az volt, hogy az egy patika cucc volt nála! (És milyen ami nem az?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest