Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
Úgy látom megvetted az utolsót (vagy az utolsók egyikét), mert most "currently unavailable".
Egyébként grat. szerintem jó döntés volt. ~100e Ft-ért igen jó vételnek tűnik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
Úgy értettem, hogy van JBL Partybox Encore Essential is (ha a 140e Ft sokallnád).
Súlyban úgy látom jelentős a difi (mármint az Encore és az X20 között): 5,6 kg vs. 9,8 kg.
A kifröccsenő piát — ahogy arra Sys85 is utalt – bírnia kell (belső képek alapján úgy látom, hogy a reflexcső felfelé kunkorodik, szóval még ott is van egy kis "puffer"
)
Én lehet egy Essential-re mennék rá (madaras tecsóban ~90e Ft). Hozzácsapsz egy mikit, és még mindig "bentebb vagy". Ha kevés, később veszel még egyet (tws), és akkor tuti te leszel a király
#17885 F.B.I.
" ... kocsiba ki-be, egy kezem van hozzá ... "
Az Uboom X-nek spec. van vállpántja. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
JBL Partybox Encore Essential?
Elvileg ugyanaz, mint az "sima", csak nem vezetékmentes, hanem vezetékes "miki" kell hozzá. Utóbbit ugyan külön kell beszerezni, de lehet még így is jobban jössz ki.
... vagy mégse.
Ez az X20 vs. Partybox Encore egyébként jó kérdés ...
YT-n nem találtál eddig értékelhető összehasonlítást? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
"D10 kb egy szinten van UBoomX-szel."
Erre gondolsz? Itt te nem hallasz nagy különbséget?
Default EQ-val még csak-csak hallgatható a W-King, de "enhaced bass EQ" hozza azt a "jóféle" kopogós basszust, amitől én falnak tudnék szaladni. O.K. a videó második felében az UBoom X outdoor-al nekem már picit sok, de az ugye nem is egy szobába való preset.
Mindegy, én az UBoom X-be belelátom annak az ígéretét, hogy nem csak sok mélyet tud, de mélyre is tud menni. Képes pl. egy mély orgonahangot megszólaltatni.#17874
"Alannél van a végleges blast2, kitett egy unboxing videót."
Abba még csak épp belehallgattam (nem is fülessel, csak úgy hangszórón keresztül) és rendesen elszörnyülködtem.
Ezek után hajlanék én is az X20-ra ...#17872 Janaboy
Próbálj keríteni egy Ausztriába (vagy Németbe) kijáró / kinn dolgozó ismerőst, és rendeld meg oda. Most néztem, osztrák címmel 243,85 € a vége. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
" ... tuti lenne több wkingem is."
Pedig a többi szvsz. nem különösebben jó, max. hangos. Ez viszont már akkora nagy dög, hogy akár jó is lehet
... és persze jó is. Legalábbis így YT-n keresztül, ill. Alan véleménye alapján (a korábbiaktól - emlékeim szerint - ő sem volt elalélva).#17867 carl18
Ne agyalj ennyit! A 0.39 már jó lesz. Persze lesz (ill. van custom is). Akinek kell a desktop mode, majd felteszi. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
" ... ne várjuk nagy lelkesedéssel ... " - ezt melyik videójában mondta? Tudnál egy link-et adni (esetleg "odatekerve")? Mivel pre prod. cucc van nála (azt mondjuk nem értem, hogy ennek mi értelme) nekem inkább az jött át, hogy nem akar róla semmit mondani. Azt viszont már többször mondta, hogy ez nem Blast 2, mert jóval nagyobb, és nehezebb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
" ... én úgy látom specs alapján hogy a Tribit többet tud."
Ha már így papíron összemérted – és jobbnak ígérkezik –, akkor pláne érdemes bevárni a Blast 2-t. Alan asztalán a legutóbbi videójában már ott volt egy "pre production" verzió.
Ár/teljesítményben biztos ütni fogja a hasonló kategóriájú JBL-eket.Ez a GGMM, hogy eltűnt ... kár! Anno sokat nézegettem az M3-ast. Piszok jókat olvastam róla.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
" ... a jövőhéten megjelenő TRIBIT StormBox Blast 2 lehet jó választás."
Látom Te elvégezted a "házi feladatot" (megpróbáltál utána nézni, mielőtt kérdezel
)
A hozzászólásod elején nekem is ez a márka, ill. típus ugrott be. A helyedben én biztos megvárnám, mert elég komolynak (7 kg
) ígérkezik.Az Authentics 300-as nem party hangszóró. Nekem ami még beugrik – bár nem tudná sem árban, sem teljesítményben elhelyezni a Tribit-hez képest – a JBL Partybox Encore.
" ... honnan küldik (van-e plusz áfa stb)."
Én úgy tudom van EU-s warehouse-uk. Szerintem volt már itt a topic-ban olyan, aki onnan rendelt."Wifi (smart funkciók, Spotify connect stb) - nice to have, de ahogy látom erről le kell mondanom."
Erre (a célra) én egy WiiM Mini -t ajánlok ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
"Azért egy random youtuber aki "tartalmat gyárt" kap egy ingyen terméket amit tesztel. A gyártó kéri mondjon róla szépet, cserébe nem csak 1 terméket kap hanem pénz jutalmat is stb."
Igen, erről beszéltem. Random yt. reviewer kap egy készüléket (nem hiszem, hogy vissza kell küldeni), "teszteli", elmondja fűnek-fának, hogy ennél "becsszó" nincs jobb, majd felmarkolja a támogatói link-ről befolyó pénz mellett a yt-től jövő pénzt is. Csóri Oluv ehhez képest fizetett azért, hogy az Earfun-nek dolgozhasson."Csöcsi" mellett gyanítom apu elég rendesen utómunkázza a felvett anyagot, mert nem csak, normalizálva van, hanem "összemixelve" is.
Én ennek nem feltétlen örülök. Sajnos Alan tesztjeinél utó-feldolgozott a hang. Én leginkább Oluv tesztjeit szeret(t)em, mikor a szobában, vagy épp kültéren tesztelt, és nem volt összemixelés. Mondjuk 95%-ban tényleg azt hallottad, amit ő. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
" ... Oluv egy művészlélelk nagy tudással és lelkesedéssel abban, amit csinál, bízom benne, hogy előbb-utóbb szakmailag és pénzügyileg is elismeté válik."
+1" ... de Oluv leírása szerint a kuponjain, ill. rajta keresztül történt vásárlások után kap részesedést (...) Ez egy teljesen normális, bevett, együttműködés lehet, kvázi egy tanácsadói sikerdíj, amit így mérnek."
Ezzel viszont nem értek egyet. Oluv itt nem egyszerűen csak promotálta a cuccot, esetleg megkapta egy hónappal korábban és a gyári EQ-val picit eljátszott (csinált egy preset-et oszt' csókolom).
Hanem megkapta a DSP-hez való teljes hozzáférést, és olyan hangolást csinált, amit jó eséllyel egyik másik gyártó sem végez el (ilyen szinten biztos nem).
És itt jön be a naivsága / rutintalansága. Ennek bizony úgy nem lett volna szabad belevágni, hogy nem minden (!) egyes eladott hangszóró után kap pénzt, csak a neve alatt futó kuponnal vásároltak után. Ez nagyon nagy hiba volt a részéről.
Amit írsz, hogy "bevett együttműködés" az a lóti-futi botfülű, bohóc YouTuber-ekre igaz. Megkapják a terméket, és csak azért mert annyit mondanak a videójukban, hogy "best speaker ever" (láttunk ilyet ugye...) kapják a saját támogatói link-jüket, amit ha valaki használ (azon keresztül vásárol), akkor cseng a kassza.
Sajnos szerintem Oluv-nak is most esett le a "papír-huszas", hogy kb. annyit keres (ha keres) ezzel a temérdek munkával, mint az előbb említett bohócok. EZ a baj!" ... az Earfun számára bizonytalan, hogy ez a hozzáadott érték az átlag vásárlóknál hogyan csapódik le ... "
Ez egy online értékesített cucc. Nem valószínű, hogy bármikor megjelenik egy áruház polcán. Innentől kezdve két dolog adhatja el. A "hozzáértők" (most szerényen nevezzük magunkat annak) jó véleménye és a marketing + Youtuber-ek.
A mi véleményünk még változhat, de a Youtuber-eké már nem nagyon fog. Kevesen vacakolnak azzal, hogy a kezdeti fw. után a sorozatban megjelenő firmware-eket is teszteljék. A 0.38 alapján pedig ez a hangszóró ... olyan nem rossz, nem rossz kategória.
DE, még így is Alan (aki szerintem most - a hülye stílusa ellenére - az egyetlen komolyan vehető figura) tesztje is úgy kezdődött, hogy a gyári preset-ek sz*rok.
Kíváncsi leszek, hogy akinek majd megjön, mit mond róla, de én látatlanban ki merem jelenteni, hogy Oluv beállításai nélkül ez a cucc egy lenne a sok tucc-tucc hangszóró közül. Másképp: igen komoly hozzáadott értéket képvisel a munkája.Szóval ezzel " ... Oluv ennek csak egy kis része ... " messzemenőkig nem értek egyet.
"Bennem a leírtak alapján semmi ellenézés nincs az Earfunnal kapcsolatban ... "
Ezt nem is értem. Nem olvastad, ami(ke)t írtam korábban? Az Earfun mindent elb*, amit csak lehetett. Szóval nem csak Oluv-al, de magával is jól kibabrált. Ezt már csak azzal lehetne fokozni, ha az első körös hangszórókkal hw.-s probléma is lenne (én egy picit tartok is tőle).#17828 carl18
Én a MaxSound Plus ill. most már XSound Plus 2 alá nem mennék. Nálam ott kezdődik az értelmezhető hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
... és @carl18
Nemrég olvastam én is ...
Rendesen dühít a dolog, és őszintén sajnálom. Ahogy már korábban (és többször kifejtettem) ezt az Earfun k*rta el. Nem kicsit, nagyon.
Én egyébként már ott felvontam a szemöldököm, mikor jött a hír, hogy külön link lesz Oluv-nak. Ilyen szerintem a világon nincs. Egy termék fejlesztésében részt vesz valaki, megjelenik a képe a gyártó oldalán, és nem minden eladott darab után kap jutalékot, hanem csak pár darab után (amit a saját "csatornáján" keresztül ad el).
Úgy vélem, hogy kicsit ő is balek volt, hogy ebbe belement. Az Earfun minden egyes eladott hangszóró esetén profitál az ő nevéből, míg ő ugye csak néhány darab után.
Gyakorlatilag Oluv-ot már az értékesítés elején egy szintre hozták a nímand YT reviewer-ekkel. Utóbbiakat szokták jutalmazni szponzori link-el.
... és akkor jött az össze-vissza (itthon 1 hónappal korábban) forgalmazás, a beta-s firmware, a nulla reklám ...
Én már lassan ott tartok a konteó-gyártásban, hogy ezt az Earfun direkt cseszte el, ugyanis ilyen szintű bénázást nem lehet épp ésszel felfogni.
Ja, és ott van ez a mizéria az amazon-os szállítással."Oluvnak azt kéne elsőnek ki termékeket "hangolni" azt eladni sikerrel."
Tudja ő ezt nagyon jól. Csak miután nincs média felülete (YT), ezért piszok nehéz. Azt mondjuk nem vágom, hogy más néven miért nem próbálkozik – ill. próbálkozott már jóval korábban – újra a YT-n? Ezek után nincs veszíteni valója. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
" ... valami merőben más ... " – ez eleve egy jó vitaalap, hogy mi a "merőben más".
Én egy jó ideje azért nem favorizálom a Soundcore hangszóróit, mert számomra túl "kopogós" a basszusuk. Erre mondja Alan a link-elt videóban, hogy nagyon erős "upper bass" kiemelést használ a B2P (is).
Mivel az Uboom X nem ilyen, ezért nekem (!) ez már merőben más. De más a térérzet, és kevésbé karcosak a közép, magas-közép hangok is.
Ami számomra nagyon fontos, hogy alacsony hangerőn is dinamikus maradjon a hangszóró. A B2P az eddig olvasottak / hallottak alapján nem képes erre."De a spektogramon mit kell lássunk pl?" – amit az előbb leírtam. Az irgalmatlan emelést 100 Hz-nél (ez igen messze van a "rendes" mélytől) utána pedig a meredek esést.
" .. 50% on. Maxon már nem is igazán. Bár ott nyilván egyik sem fog remekelni ... "
Nem igazán nézted végig a videót ...
Igen, a max. az mindenhol max. Nem igazán érdemes semmit sem "koppra" kihajtani." ... 3x akkora akku akármi."
Üzemidőben várhatóan szintén jobb lesz az B2P-nél, és gyorsabban lehet majd feltölteni is."Sima meggyőzhető vagyok ... " – ne viccelj! Neked "impulzus" kell.
Én meg "nézegetem", "forgatgatom", agyalok napokat, heteket ...
Nem vagyunk egyformák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
"... impulzus vásárlás lett volna hogy beszélünk róla egy ideje. Így meg elment a kedvem."
Bár tudnálak követni!
" ... nem látom hogy nagyon más lenne mint B2P ... "
Látni én se látom, de én bizony úgy hallom, hogy a 0.38-al is jobb, mint a B2P. Érdemes egy pillantást vetni ezekre a spectrogram-okra is ...
" ... indoor+ remains probably the most balanced EQ against the Blast and Boom 2 Plus ... " – forrás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Néha (egyre gyakrabban) nem értem az embereket. Miért Oluv-nak ír?
Talán azt hiszi, hogy ő csomagolja az asszonnyal és a gyerekkel személyesen minden egyes példányt?
Írjon az Earfün-nek vagy az amazon-nak.Ez nekem sem kerek (itt a teljes beszélgetés). Oluv válasza sem. Olyan mintha egy teljes szállítmányt nem találnának. Később meg már azt írja, hogy a "prime day" miatt tojik az egészre az amazon.
Mindegy, én türelmesen várok. Érdemes idegeskedni? Nem. Gyorsabban ideér, ha mást idegesítek ezzel? Nem. Sajnos a mai világba van az így, hogy lassabban jönnek meg dolgok. Bárcsak örökre ez lenne a legnagyobb gondunk a világban ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
" ... a JVC XS-E843, ami talán nagyobb név ... "
Nagyobbnak, nagyobb, de hogy ennek mennyi köze a valaha szebb napokat látott japán márkához, az jó kérdés (utána kéne nézni, de félek, semmi)."Nem hinném, hogy van olyan matek, hogy ne érné meg az early bird kuponos (fel)árat az earfun."
Így van. És egyre több helyen látom / olvasom, hogy a 0.39-es "megtette a hatását". Én valószínű benevezek (előfizetek a patreon-on) majd Oluv cust. fw.-re is.#17773 Zirowe
Ezen én már meg sem lepődök. Ment a rinya, hogy kevés a megrendelés, aztán jön az újabb nyafogás, hogy már meg túl sok. Mindez úgy, hogy januárban (ha jól emlékszem) lett bejelentve a hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
seredy
üzenetére
" ... annyira “steril” a hangzása ... " – ezen nem biztos (ill. inkább, nem), hogy segít egy fülhallgató erősítő (feltételezem erre gondoltál). Ha a fejhallgató mellett döntesz, akkor azt jóval kisebb pénzből megúszhatod. Egész jó bt.-s fejhallgatók vannak fele / harmad áron.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
seredy
üzenetére
Ahogy az előbb írtam, ha nem lesz mozgatva (max. konnektortól konnektorig), akkor nem kell akksi. Úgy látom a Klipsch-ben nincs is (így szerintem az egy jó választásnak tűnik). Lehet egy kis szobába ez overkill, de nem is kell koppra tekerni mindig a hangerőt. Az egész hóka-móka helyett egy jó fej-, vagy fülhallgató? Pláne, ha gyerekszoba is ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
seredy
üzenetére
Ha jó eséllyel el sem hagyja a lakást, akkor miért akksis hangszóróban gondolkozol? Lenne neki fix helye? Vm. bookshelf speaker?
Én ennyi pénzből vennék egy WiiM mini-t, és vm. jobbféle hangfalat (igazából a WiiM miatt elég lenne, ha csak optikai bemenet lenne rajta, de most ilyet nem találtam). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
"A vegen a Tribitnel kotne ki Oluv."
Erre kis esélyt látok. Gondolom olvastad a patreon oldalán, hogy egy saját márkás fejhallgatón agyal / dolgozik. Én inkább annak szurkolók, hogy az jöjjön be neki, és esetleg utána – némi képzavarral élve – valami nagyobb fába is bele tudja vágni a fejszéjét ..." ... helyre hozna a SB2-t valami faxa FW-el ... "
Soundcore Boom 2-t? Az a gond, hogy annál is, és a plusznál – állítólag – a passzív membránok határolják be a hangszórók képességeit. Persze az általános hangzáson még lehet, hogy lehetne csiszolni, de "mélyebbre" egyiket se nagyon lehet vinni." ... szerepel egy "-oluv" a link vegen. Erre varok."
Nekem megjött (mármint a kupon), és végül engedtem a kíváncsiságnak és én is rendeltem egyet. A 0.39-es ígéretesnek tűnik. "Csöcsi" (Oluvné
) is tesztelte, ill. nemrég ezt olvastam Oluv oldalán:
LeJJ: Got mine this evening. Easy update to 0.39 firmware.
Tested it against my Tribit Stormbox Blast. The UBoom X is has a WAY smoother sound. The Tribit sounds artificial (voices and instruments sound “digital” versus “natural” if that makes sense) and the bass, while quite abundant, is bloated and sounds disconnected and not blended well with the music.
I really like all of the Oluv equalizers. The first 3 options (studio, indoor, indoor +) are perfect listening in a quiet environment…they sound awesome! Then of course the more boosted modes are well done and sound fun and dynamic. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
" ... az UboomL-hez is most nyaron jott ki az app support ... "
Igen, erről hallottam, követem én is az eseményeket.
"De ugyanezt latni a gyari UBoomX-nel kicsit fura."
Igen, erről beszéltem (korábban). Ez gyász! Na, mind1, talán később javul majd a helyzet. Az biztos, hogy a Soundcore szoftvere sokkal jobb."Nagy a kerdojel bennem, hogy hol siklott ki ... "
Ez nem fog kiderülni. Én csak azon izgulok, hogy ne rúgják össze a port (végérvényesen). Annak ugyanis mi felhasználók innánk meg a levét."Ha megkapom a kodot rendelek en is egyet ... "
Mikor jelentkeztél? Ha 8-án, akkor már meg kellett volna kapd (nézd meg a spam-ek között!) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nézd csak! Én ezt nézném – és hallgatnám – meg figyelmesen, aztán döntenék. Kevés embernek van itt Marshall hangszórója, és ha van, akkor sincs konkrét tapasztalata mindkettővel.
#17721 carl18
" ... vagy Oluv újra kezei közé veszi és újra hangolják?"
Bocs, de nem tudlak követni. Oluv szerintem ha minimális szinten nem folyik be neki egy kis "zsebpénz", akkor lehet örökre elengedi a márkát. Amin nem is csodálkoznék.
Egyébként se kell hangolgatni folyamatosan. Egyszer meg kell csinálni jól, aztán max. újabb fícsörökkel felruházni." ... a túltolt DSP miatt volt jó a hangja ... " – vesszek meg, de Oluv se kommunikál tisztán, egyértelműen. Vagy csak nekem nem tiszta ...
Itt ír a DSP-s problémáról, ill. arról, hogy a dynamic EQ-t le akarja tiltani az Earfün. De végül letiltotta, és csak a custom fw.-ben lesz? Nekem nem tiszta. Te érted?" ... csak 100 valós vevő." – amiből 2 innen van. Hát ez elég kaki.
"Az earfun itt rontja el ... "
Korábban már írtam, hogy az Earfun mit rontott el. Mindent!
Sokkal nagyobb csinnadrattát kellett volna csinálni. Nem kiadni egyes piacokon (ld. itthon) előbb, pláne félkész fw.-vel. Oluv-ot fel kellett volna engedniük a YT-s csatornájukra, és nem eldugni azt az egy szem videót, amiben szerepel (ő és a hangszóró)."Soundcore termékek is jobban rajtolnak ... "
Ők meg már túltolják a marketinget. Gyakorlatilag az adja el a hangszórót ...
Az fw.-vel ill. a hangzással ők is szoktak utólag babrálni. Jó példa erre a "tökéletes" X600, amit utólag össze-vissza hangoltak, de jobb nem lett. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ja, lehet fogja, de az a sok bizonytalan vásárlón (és Oluv-on) már nem fog segíteni, mert nem hiszem, hogy okt. 15-ig elkészül. Mondhatni kizárt. Egyfelől kicsit ő is "fúj" az Earfün-re, másfelől, igaz, hogy szóba állnak Oluv-al, de nem lettek kebelbarátok.
Szerintem Alan most más "project"-en dolgozik, és majd csak utána ...#17717 SSlyTR
Az X azért kicsit más sztori, mint az L. Itt már alapból adott volt az app, és temérdek idő, hogy mindent tökéletesre csiszoljanak, és beütemezzenek (test készülékek a reviewer-eknek, majd "go live"). Erre, ahogy korábban írtam, sikerült mindent el ..., és most csodálkoznak, hogy nem jönnek a rendelések.
Ennél egy sz*ros, pár 10$ fülest jobban és profibban be szokott promózni az Earfun. Mondom, mintha kiszúrásból csinálnák.#17719 carl18
" ... miért olyan bonyolult Oluv beállításaival kiadni a hangszórót?"
Ez csak az én feltételezésem, de szerintem picit ebben Oluv is ludas (lehetett). Biztos volt pár kör: kész → ja, nem, bocsi, ez már jó lesz → picit javítottam az X preset-en → bocsi, de úgy gondolom ez lesz az igaz → ...
A végén pedig addig "csavargatta" a beállításokat, hogy a saját "legtutibb" fw.-t ugye nem bírta el a DSP (tws módban). Legalábbis ez volt a kommunikáció. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Pár perce olvastam én is. Az amazon-os sztori egy dolog, de olyan mintha nem vágná, hogy mit csinál az Earfün.
Sokáig én is úgy voltam, hogy ~90%, hogy megrendelem, hogy megjelenik, de most mégis hezitálok. És nem azért mert nem hinném el azt, amit Oluv mond, hanem azért mert azt nem, amit az Earfün kommunikál, ill. ahogy cselekszik.
Ha engem megbíztak volna (a konkurencia), hogy épüljek be a cégbe, és cse***em el a következő termékük startját, lehet nem tudtam volna ilyen profin intézni a dolgot.
Amit "kellett" elszúrtak: korai megjelenés hibás fw.-vel, nulla kommunikáció. Az oldalukra fel van töltve egy videó, amin Oluv elmagyarázza a preset-eket, amik persze – hála a hibás fw.-nek – pont nem úgy működnek. A tetejében a videó "unlisted". Vagyis, ha nem akadsz rá valahol a direkt link-re, a büdös életben rá nem találsz. NORMÁLIS???!
Csóri Oluv azt se tudja (ez látszik az írásából), hogy itt Magyarországon kb. 1 hónappal korábban már (hivatalosan!) kapható a hangszóró.
#17715 SSlyTR
" ... akkor nagyon nagy bukta lehet ez a hangfal."
O.K., csak erről ki tehet? Oluv helyében nagyon csúnyán lepirítanám az Earfün-t. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki hezitál, ill. biztos akad olyan érdeklődő is, aki lazán elengedi az egészet."És szerintem ez csak az earfun hibája."
+1"Alan mit fog erre mondani
Tuti teszteli ... "
Hááát, nem tudom. Lehet ő már ezt elengedi. Így is próbált elég korrektül hozzáállni a dologhoz, de minek segítse az Earfün-t, ha az ő fejére is tojnak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
"Tegnapi Alan Ross uboomX videójában említi ... " – ezen bizonyára átsiklottam.
" ... tribit sb2-re nem érdemes cserélni a sb-t ... " – ja, hogy az utódra (?) nem érdemes cserélni az elődöt? Én azt hittem, hogy a jelenlegi Blast-ból jött ki egy "frissített" változat, amiben valamit szép csendben kicseréltek.
Szerintem a 2-es még nem elérhető. Sőt olvastam vagy hallottam valahol (sajna nem emlékszem), mi szerint a képen szereplő 2-es se a végső változat.
Mondjuk ha megjelenik, ha nem, akkor sem biztos, hogy a 2-es "csereszabatos" lesz az előddel. Utóbbi sem volt kicsi, de Alan szerint a 2-es még nagyobb és nehezebb.
Persze akinek ez nem gond ...#17664 carl18
Az a baj, hogy valamikor januárban lett bejelentve ez a hangszóró, és mégse voltak képesek "tökéletesre" csiszolni. Tényleg mintha az lenne a cél, hogy minél kevesebbet adjanak el belőle.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR
üzenetére
"Annyi a tribit is, de abbol xarabbak az ujabb gyártásuak."
Erről lemaradtam. Tudnál dobni (hiteles?) forrást? Egyébként a minőségi romlás min érhető tetten? Más a hangszóró, passzív membrán vagy "belül" valami?Kupon: fura, hogy nem jött, de még jöhet. Én csak az Oluv-os link-en vagyok feliratkozva. Ha, onnan jön, jön, ha nem, nem.
Nem tudom mi lesz ennek a sztorinak a vége, de van egy olyan sejtésem, hogy ez volt az utolsó Oluv - Earfun kooperáció ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Még én is csak bele-bele néztem (hosszú: ~1 órás). Ami eddig átjött:
• kuponok: az Earfün egyszerre b@**ik ki Oluv-al, más tesztelőkkel. Előbbinek ugye – annak ellenére, hogy egy csomó időt töltött a hangolással – csak akkor jár az "apró", ha az ő link-jét használja a vevő, míg utóbbi(ak)nak csak 25%-os kupont ad (Alan is így járt).
• az Earfün magával és Oluv-al – újfent – ki... mert kiadja a hangszórót egy beta fw.-vel. Már itt is szóba került, hogy "Mickey egér kezű" tesztelő szintén élcelődött azon, hogy mekkora egy kaki a hangszóró, és hogy mennyire képes torzítani nagyobb hangerőn (ami jelenleg sajnos igaz).Szóval, amit szerintem el lehetett ...ni, azt megtette a gyártó. Ja, igen! Béna, bugos app.
Magyarán, ha most valaki vesz ilyen hangszórót, az csak azért fogja megtenni, mert hisz Oluv-nak, vagy mert teljesen vakon van, azt se tudja, ki ő, mi ez a márka, csak lát egy egész jó árú cuccot. Mindenki más jó eséllyel kerülni fogja. Vagyis hiába jön ki majd esetleg a jó fw. cseszheti mindenki.
(Elnézést a sok cifra szóért, de az ilyen szintű bénázás mindig fel ...)ui: Alan szerintem nagyon korrektül állt a teszthez. Még Oluv-al is kommunikált. Haverok nem lettek, de talán sikerült félretenni a korábbi sérelmeket.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
" ... ne kezdjünk ilyen végeláthatatlan vitába ... " – ezt én se támogatnám.
Tényleg olvass utána picit a CD-k működésének, hogyan történik az audio CD-k "ripp"-elése. Esetleg, hogy milyen hibajavító algoritmusok / megoldások vannak (itt is).
Én nagyon régóta az EAC-ot használom. Ezzel igenis lehetséges a "bit exact" másolat. Kis olvasni való arra az esetre, ha érdekel: link.#17656 carl18
Oluv megint rakott ki egy videót, amin úgy szól az Uboom X, hogy nem hiszem el. Némiképp reflektált a Mickey egér kezű reviewer azon észrevételére, hogy 80-90% fölött torz a hang. Állítólag ez a 0.38 (nem végleges) változat miatt van, és hamarosan várható a 0.39-es (végleges). Változatlanul nem értem, miért kellett egyes piacokon idő előtt sz@r fw.-vel kiadni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
" ... a CD rom mechanikai gyengeségeit, szerintem egy jó CD játszó akkor is simán veri a PC-t begrabbelt anyaggal is."
Ez azért képtelenség, mert egy jó minőségű CD-rip bizony bit-re azonos a forrással. Itt nincs DA/AD konverzió. Vagyis, ha az eredmény valamilyen veszteségmentes formátum, – és azt egy jó cuccon játszod le, – az bizony ugyanolyan jól fog szólni, mint a CD. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Hö-hö, ezt én is link-eltem korábban. Sejtettem, hogy nem túl acélos cucc, de nem gondoltam volna, hogy ennyire f*s.
Keresés közben akadtam erre. Majdnem leestem a székről. 137e Ft
Le kell rippelni a CD-ket MP3-ba, és kész.
Korábban röhögcséltünk azon, hogy az Az "audiofil háziasszony" biztos Oluv felesége. Erre tessék!
Nem kísérteties a hasonlóság? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Erwinke
üzenetére
Jobban jársz, ha le-rippeled a CD-ket MP3-ba, és felteszed édesapád telefonjára, majd veszel neki egy "hagyományos" bluetooth hangszórót.
Ahogy Sys85 is írta, ezekre a bluetooth-os, CD-s cuccokra nincs nagy kereslet. Ilyen erősen kérdéses minőségű lejátszók vannak: link1, link2. Valamilyen nagy elektronikai áruházban nézz szét, hátha.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janusz001
üzenetére
"A régi 2023.07 -én vásároltban is ez volt ... "
Hmm... ezek szerint Alan is mellé lőtt, és már sokkal korábban hozzányúltak a típushoz." ... a tronsmart/blitzwolf és társai után mag a csoda volt ez is."
Elhiszem, ill. azért nem ég és föld a különbség a régi és az új között, de – főleg A-B összehasonlítás esetén – azért hallani. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
A szappanoperával egyetértek, azzal, hogy (igazi) választék lenne már kevésbé. Valahogy – számomra legalábbis – az egyik 19, a másik egy híján 20. Ebből lóghatott volna ki az Uboom X, de most erős kétségeim vannak ...
"A Soundcore Motion Boom Plus 100 EUR ... "
A Soundcore-nál is érzik, hogy lejjebb kell menni majd az árakkal. Az Earfün és a Tribit is szorítja őket.#17629 GhanBuri Ghan
"Egy hete írta, hogy még meg se kapta a tesztpéldányt"
Alan? Hol? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
"Igen, sajnos nekem se jön át videón keresztül a Uboom X hangja."
Erről a Jay's Straight Up csatornán lévő videókról beszéltek?
Az egy dolog, hogy szvsz. a csávó nem valami jó mikrofonnal dolgozik, de ennek ellenére tényleg vannak érdekes dolgok.
Az egyik a 80%-nál történő nagy ugrás. Vagyis az addig OK, és jó is, hogy több hangerőlépcső van, de az annyira már nem, ha a skála nem lineáris.
A másik a ~90% körüli / fölötti torzítás. Ez számomra érthetetlen.
Az a baj, hogy Alan nem nagyon töri magát az Uboom X teszttel kapcsolatban (a Insta oldalán olvastam). Úgy látszik még elevenen él benne a csörte, ill. az amit kapott Oluv követőitől. Szóval nem tudom, hogy fogja-e egyáltalán tesztelni okt. 8-ig (vagy utána). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére

Ahogy az egyik kommentelő találóan megjegyzi, lehet ő Oluv felesége."Reméljük nem mennek el a Soundcore marketing irányába! :d"
Nagy a kísértés. Úgy látom már a Tronsmart is ezt csinálja.#17617 Tybike81
" ... még sehogy se rendelhető?"
A gyártótól nem, de itthon (picit drágábban) már kapható. Logikát ne keress benne! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
Az benga nagy (és nehéz) hangszóró lesz. Nekem már az Uboom X is határeset. Biztos lesz benne "akarat", és az ára is min. ez a 200 Eur / $ körül várható.
Persze, ha kell a teljesítmény, a karaoke funkció, akkor még így se nagyon lesz jobb / olcsóbb cucc.#17598 Tuja1
Nekem erről a Soundcore Boost ugrott be. Ezt a Realme-t nem hallottam, de így látatlanban a Boost-ra szavaznék. Jó még a Tribit MaxSound Plus vagy az új nevén XSound Plus 2. A többit én kerülném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
Ez sajnos nem az, amiből messzemenő következtetést lehet levonni. Talán nem a telefon mikrofonjával lett felvéve, de nem is valami "célszerszámmal".
Én másik kettőbe futottam bele. Az egyik "default" módban hajtotta, a másik csávó pedig "custom EQ"-val. Utóbbi hiába látta az app-ban az Oluv féle preset-eket, szemlátomást nem vágta, hogy azok miről szólnak (csak az tűnt fel neki, hogy ha oda átvált, akkor halkabb lesz a hangszóró). "Géniuszok". -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Regisztrálj a link-en (nem kér enni, ill. semmire sem kötelez), és akkor szerintem menni fog az e-mail (hogy rendelhető a cucc).
-
<Adamsky>
nagyúr
Oluv nemrég írta ki patreon-on, hogy ezen a támogatói link-en lehet early bird kupon-t igényelni. Vagyis, aki olcsóbban szeretné majd megrendelni (okt. 8-án) az Uboom X-et, és támogatni szeretné a munkáját, az ezt használja.
A – most már biztos – 112 $ / € ár szerintem elég erős ... lehet kicsit át fogja rendezni a piacot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zirowe
üzenetére
Azért az vicces, hogy a "hanyatló nyugaton" (USA) még nem kapni, Magyarországon pedig már igen.
@Albert.Tamas
A custom EQ milyen? Hány sáv van? Tudnál betenni egy képet?
Mit lehet még állítani az app-ban? Pl. üdvözlő hangok ki-be kapcsolása? Automata kikapcsolás ideje? Tényleg, ez is úgy működik, hogy csak akkor kapcsol ki magától, ha nem csatlakozik rá semmi (vagyis ha nem szól semmi, akkor nem kapcsol ki)?
Ja, igen! Még egy: meg tudnád nézni a dev. options-ben, hogy SBC vagy AAC-t használ?@hcol7
" ... csak evodtem ... "
Ez a gondolat bűnözés!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
"Volt vele probléma Oluv fw-vel?" – a "gyári" (képzavar) Oluv-ossal nem lesz.
De, ha majd a patreon-on megjelenőt felteszed, akkor a tws vagy le lesz tiltva, vagy instabil lesz. Viszont lesz "desktop mode" (asztal közepén elhelyezve nem lesz "búúmi") és dynamic EQ (alacsonyabb hangerőn picit dinamikusabb lesz). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
"A Sima Dockin d-fine-t vettem."
Ahhoz tudtommal még nincs app (de majd kijavítanak), ergo a "tilinkózás" fix.Egyébként azt hittem az Envaya 250BT-t akarod kiváltani, ezért gondoltam a Motion+ -ra. A Dockin teljesen más liga. Jó cucc a Dockin, de a dac-ot nem biztos, hogy ki fogod rajta hallani (kíváncsi leszek).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
A Motion+ más liga, mint a Dockin. Előbbi még éppen bedobható egy hátizsákba, míg utóbbi szvsz. már nem ez a kategória. Viszont, - ahogy írod - a Dockin hangosabb tud lenni.
Egyébként két széles-sávű, két "csipogó", és két passzív membrán (egy elől középen, és egy - az előbbivel szemben - hátul) van a Motion+ -ban.
Ami miatt nekem még tetszik: multipont, aptX, app (EQ, kikapcsolási lehetőség telefonról).'... kikapcsolható tütükélés Isten áldása lehet. Ez a Dockin nem tudja?"
Az. Szuper jó, hogy mikor este hallgatok valamilyen podcast-ot, akkor a vége után 3 perccel (ez is állítható az app-ban) teljes csöndben kikapcsol.
A Dockin-hoz nincs app (ill. nem mindegyik változatához). Te melyiket is vetted egész pontosan?
Van itt "Dockin specialista"
szóval majd ő kisegít / javít (ha kell).#17541 F.B.I.
"Jól látom, hogy a TRIBIT StormBox Blast 2 ... "
Igen, hátul van minden (?), ami a karaoke-záshoz kell(het). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
"Ma Oluv rakott új videót ... " – még nem láttam. Majd sort kerítek rá ...
"Még a Tribit Blast 2 lehet érdekes ... "
Lehet jó lesz, de számomra mégsem annyira érdekes. Az UBoom X is határeset (méretben és teljesítményben). Nekem utóbbinak a 2/3-a elég lenne méretben és teljesítményben is." ... a mélysugárzó a határát meghaladja és ezért torzít."
Igen, volt ilyet, de ott Oluv visszavett a "tűzből". Ezzel nem lesz gond."Talán az Earfun ezért változtatott a firmware-n?"
Nem. Itt leírja, videóban pedig beszél is róla, hogy mi a szitu. Röviden: Oluv beállításai, a több hangerő "lépcső" (ami tök alap kellene, hogy legyen minden bt. hangkeltő esetén, de nem), dynamic-EQ (alacsony hangerőnél még emel egy kicsit, hogy a dinamika megmaradjon) és egyéb bisz-baszok miatt a DSP-t csapágyasra járatta, ami így nem képes a TWS módot problémamentesen kezelni. Gondolom már nem opció az DSP cseréje ... szóval marad az fw. csere-bere kábelen azoknak, akiknek a gyári (ami szintén nem tűnik rossznak) nem felelne meg." ... össze hánynak valami egy dobozba ... " – olvastad Steevy84 sztoriját? Ha, ez tényleg így van, akkor már a Soundcore is itt tart.
#17537 Wolfskin
Igen, épp írni akartam, hogy lehet ez az egész már nem ér ennyit. Én spec. a Soundcore Motion+ -t ajánlottam volna, mert méretéhez képest igen tisztességesen szól. Az üdvözlő hangok pedig az app-ból kikapcsolhatók, így síri csöndbe tud be- és kikapcsolni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
Szerintem keress rá itt a hangszóróra. Emlékeim szerint volt mát itt olyan, akinek sikerült a "műtét". A kapcsoló izgalmas kérdés. Sajnos ennél a típusnál a kikapcsolt állapotban történő merülés ismert bug. Viszont, ha leáramtalanítod, akkor lehet a párosítást is mindig el kell majd végezd (tipp, nem 100%).
Ha viszont nem tudod az összeszerelést – szó szerint – hézagmentesen elvégezni, akkor a legkisebb gondod lesz az, hogy nem lesz vízálló. Ezeknek a hangszóróknak azért kell hermetikusan zártaknak lenniük, hogy a passzív membránok működőképesek tudjanak lenni. Ha nem zár rendesen, oda lesznek a mélyek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
"Te mit gondolsz a JBL közép-magas tartományáról ... "
Nehéz (nem lehet) erről általánosságban beszélni. Nálam a mono JBL-ek eleve kiesnek. Lehet azon vitázni, hogy ezeknél a hangszóróknál mennyi értelme a sztereónak (a hangkeltők távolsága, ill. a hangszóró és a hallgató távolsága miatt), de szerintem a sztereó mono-ba történő lekeverése egyszerűen "nem szül jó vért".
JBL-ekről nekem mindig (és szerintem más is így van ezzel) a b@szó mélyek jutnak eszébe. A JBL-ek hangolása elég jellegzetesen V-s szokott lenni. Vagyis (jó)sok mély, egy kis magas kiemeléssel. Ezek jót tesznek a mai EDM zenéknek. Klasszikust, rock-ot, egyéb zenét nem annyira jó rajtuk hallgatni. "Középről" az előbbiek okán szerintem nem nagyon lehet beszélni. Az egyetlen kivétel ez alól talán a BoomBox 3 wifi. Meg is kérik az árát ...Boom 2: nem különösebben érzem (Alan tesztje alapján) jónak. Egy hangos(abb) Boom, ami se nem szól tisztábban, se nem megy mélyebbre (csak többen benne a már korábban említett "kopogós" mély).
Motion 300: ezt sem tartom egy jó hangszórónak. Nem is igazán értem a koncepciót. Egy outdoor, "üsd-vágd nem apád" hangszóró két széles-sávú hangkeltővel és LDAC támogatással?
Szubj. vélemény
A Soundcore-nak két – igazán jó – hangszórója volt. Az egyik a Motion+, a másik a Boom. Egyik sem tökéletes (bár a Motion+ elég közel állt hozzá), de mégis több egyéniség van bennük, mint az azóta megjelenő modellekben.A Tribit szerintem a nyakára fog nőni a márkának, és az Earfün is kezd felzárkózni.
#17522 Steevy84
A support tényleg korrekt. Nekem is küldtek már ingyen (gariban) Liberty 3 Pro-t, és "gumiharangokat"
A sztori másik fele viszont nagyon gáz. Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy félremegy náluk valami a tervezésnél (ld.: Boom Plus passzív membránok ...).
A hibáról egyébként van felvételed? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
"Itt van pl a Charge 5 vs Motion 3."
Ribarszki a Motion+ -ról beszélt. És, ahogy korábban írtam szerintem nincs az a videót, amiben Te a JBL-t rosszabbnak fogod hallani.
#17514 ribarszki
"A HK GoPlay3 már korrektebb ebben a tekintetben."
Esetleg majd ebbe nézz bele. A videóban egy 149,99 Eur-os (?) hangszórót hallhatsz, ami kuponnal – ha minden igaz – 112 lesz. Ez lehet átrendezi majd a piacot / árakat ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
" ... az ő tesztjét várnám ... " – mármint kiét?
Egyébként most már biztosnak tűnik, hogy alapból nem a végső – mindent (is) tudó – fw. lesz a hangszórón. Engem ez speciel nem tántorít el, de nem is örülök neki. Sajnos a tesztelők biztos nem fognak kábelen fw.-t frissíteni ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kapanyél
üzenetére
"Az A-B teszt is csak akkor jó, ha specifikus."
Ezt nem igazán értem. Az A-B-t én úgy értettem, hogy ugyanazon zene szól egyszer az "A" majd a "B" hangszórón. Ez pedig – hacsak nem valamilyen puska / beszéd mikrofonnal veszik fel – mint teszi pl. ez a majom –, akkor még hallani is lehet a különbséget.
Természetesen nem a finom részleteket, de mélyeket, magasakat, teret, ill. úgy az általános hangképet."Sokkal hasznosabb volna egy frekvenciaválasz görbe."
O.K. Alan-nál olyan is van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kapanyél
üzenetére
Az ilyen-olyan teszteket nem szabad összekeverni Alan és Oluv binaural mikrofonnal készített tesztjeivel (a DLX Willington csatornán lévő srác is elég jó mikrofonnal dolgozik). Utóbbiak igen-igen jó közelítéssel mutatják meg, hogy mit tud egy hangszóró.
" ... a Youtube átkódol max. 128 kbps-ra ... "
Ez nagyon-nagyon régen lehetett így. Ez alatt pl. 5.1-es hang van.
... de ha még csak 128 kbps lenne, A-B összehasonlításra az is megteszi -
<Adamsky>
nagyúr
Úgy néz ki jön a Tribit StormBox Blast 2.
#17496 francz'70
" ... boom 2 plusnál nincs olyan látványos teljesítmény vesztés ... "
Nincs miből vesztenie. Szubj. vélemény (ill. azért ezt (jó)pár tesztelő is osztja), hogy nem megy mélyre, amit kiemelt, "kopogós" basszussal próbál pótolni. A cél egyértelműen az volt, hogy minél hangosabb legyen.
Nem tudom ki, és milyen metodika mentén végzi a hangolást mostanság a Soundcore-nál, de látványosan nagyon más az irány, mint korábban. Képesek voltak a "pound-for-pound champion" Motion Boom-ot is áthangolni (értsd: elrontani). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem egy Q35-öm van. Én is azzal, ill. – ha még "precízebb" hangzásra vágyok – egy Technics EAH-AZ80 szoktam "hallgatózni".
A Soundcore füleseknek van egy elég jellegzetes hangolása. Nem meglepő módon itt is kicsit meg vannak tolva a mélyek (olyan JBL-esen). De, A-B összehasonlításra szerintem tökéletesen megfelelnek, mert a különbséget képesek előhozni.
Ahogy írtam az előbb, füles és füles szólhat (és szól is) nagyon másképp, de egy ilyen A-B tesztben a különbség az bizony különbség. A JBL hangszóróknak van egy elég jellegzetes (de eléggé "egysíkú" ) mélye, amit sokan szeretnek.
Amit nem lehet elvitatni az az, hogy mélyre képesek menni. Én ezt – mármint nem a hangolást, hanem a képességet, hogy mélyre tudjon menni – hiányolom mostani Soundcore-okból. Utóbbiakkal az is a baj, hogy azon kívül, hogy nem mennek igazán mélyre, olyan 70-80 Hz körül viszont nagyon meg van tolva a basszus (Bass ON).#17472 tibbike01
Ha, nem haragszol, én ezt elengedem.
Szemlátomást nagyon mást hallunk ki a link-elt tesztekből. A nagyobb gond az, hogy úgy tűnik nem csak a kettőnk hallása (ízlése?) különbözik. Ilyetén formán szerintem senki sem fog tudni neked kb. semmit sem ajánlani ebben a topic-ban (ne legyen igazam!) mert képtelenek leszünk eltalálni az ízlésedet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
"Jó, de a Boom 2-vel kellene összehasonlítani ... " – O.K.

Had kérdezzek valamit!
A JBL Boombox 3 szerinted jobb, mint a Soundcore Boom 2?
A Boom 2 jobb, mint a Soundcore Boom 2 Plus?
Most hirtelen csak ezt találtam: Boom 2 Plus vs. JBL Boombox 3.
Ezek után remélem el fogod tudni helyezni a Boom 2-t.
#17468 Peaceliker
" ... amit és ahogy mondta picit elfogultnak tűntek."
Ne arra figyelj, hogy mit mond! Van egy jó minőségű fej- vagy fülhallgatód? Hallgasd meg bármelyik általam link-elt tesztet!" ... én is kíváncsi vagyok rá milyen lett ... "
Én arra számítok, hogy ilyen. Vagyis az előbbi link-en lévő baloldali hangszóró. Ami kicsit elmarad a másiktól, de azért na! Hallottunk már rosszabbat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Azért írtam zárójelben, hogy teljesen, mert ugyan a YT csatornájának reszeltek, de azért Patreon van egy kisebb követőtábora. Egyébként pedig egy saját márkás (?) / OEM füles hangolásán fáradozik ...
Szóval küzd, és még nem húzta le teljesen a rolót.#17466 tibbike01
"Nekem linkeltél tesztet? Hol?"
Igen, kedves Tibor, itt:
#17455 és #17217 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
"Elmondanád, hogy milyen adatok, tesztek ... "
Az imént link-eltem neked a 3. tesztet. Meghallgattad bármelyiket is?
Persze lehet erre azt mondani, hogy ez csak egy – talán elfogult forrás –, de ezeknél hallani is a különbséget (nagyobb / drágább hangszórókhoz képest). Meg lehet ezt hamisítani? Persze, de ha ilyet tenne Oluv, akkor (teljesen) "lehúzhatná a rolót". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
O.K. nem volt egyértelmű, hogy – a sok Boom közül – melyikre gondoltál. Sorry!
Ettől függetlenül a végkövetkeztetés áll, ill. még inkább tényszerű.
A Boom 2 a kanyarban sincs az UBoom X-hez képest (még, ha ez utóbbin a nem "legtutibb" fw. is van). A Boom 2 Plus-al lehetne összemérni, de szvsz. ahhoz képest is jobb (lesz remélem). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Sajnos nem lehet – még mindig – tudni, hogy végül melyik fw. került bele, de Oluv-nál szólt ez így is. (ja, ez a Boombox 3). Igen, a Boombox-ra lehet azt mondani, hogy még több a mély, de aki nem csak ezt hallja, – ill. észreveszi, hogy pl. upper-bass nincs benne – annak az UBoom X sokkal hallgathatóbb.
Bocsi, most esett le, hogy téged már próbáltalak meggyőzni arról, hogy néha akadhat jobb hangszóró a JBL-nél, de akkor sem sikerült. Szóval: a JBL Boombox 2 mindennél (is) jobb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
lorcsi
üzenetére
A német amazon-on most 65,53€. Sajnos magyar címmel ez sem játszik, de osztrákkal, igen. Ha esetleg van kinn ismerős, akkor ... ha, nem, akkor sajnos várnod kell. Lesz ez a eu.soundcore.com-on is ilyen árban.
#17433 carl18
Ja, az Earfün support azt írta, hogy előreláthatólag október elején indul a hivatalos (amazon + myearfun.com) forgalmazás. Érted?!
The official Amazon store and official website will
probably officially launch UBOOM X in early October.A wannabe magyar YT tesztelőknek ez mondjuk nagy lehetőség (lehetne), mert 1 hónappal kb. mindenki előtt kitolhatnák a review-kat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
lorcsi
üzenetére
Emlékeim szerint (tévedés jogát fenntartva) az alja valahol 65 Eur (nem dollár!) körül lehet. Szóval a 75$ (hol ennyi?) nem rossz. A gond inkább az, hogy ez a Boom nem az a Boom, ami itt sokunknak van. Sikerült ezt is elcsesznie a Soundcore-nak.
Nem mondom azt, hogy nagyon más lett az "új", de nem olyan, mint a régi. Alan Ross csinált róla egy videót, onnan tudom én is ...#17423 carl18
A vicc az – gondolom olvastad – hogy itthon kapható. Nem is olyan vészes az ára. Én mégsem merem megrendelni. Megvárom az első teszteket (köztük Alan-ét is), valamint azt is megvárom, hogy Oluv mondjon végre valamit, mert finoman szólva nyitva hagyta a kérdést, hogy mi is kerül majd piacra (ill. lesz-e "custom" fw., ha a gyári nem olyan ...)? -
<Adamsky>
nagyúr
Én meg az Earfün-nek írtam. Döbbenet, – számomra legalábbis – de az oldal sem, és a termék sem kamu. Vagyis elvileg meg lehet venni, és "holnap" (mivel a kereskedő szerint raktáron van) hozzák. @Albert.Tamas mikori kiszállítást ígér neked a Gearup?
#17396 Peaceliker
"Anno néztem pár tesztet blitzwolf ról." – elég nagy a (minőségbeli) szórás, de ez a Pro nem tűnik rossznak. Nagyon kevés a valamire való összehasonlító teszt, de ez alapján nem tűnik rossznak, ill. a "sima" és a Pro között elég nagy a különbség. Szóval nem (nagyon) nem mindegy, hogy melyiket hasonlítjuk a JBL Charge-hoz.#17401 francz'70
" ... ebben az UBOOm X-ben most benne van Oluv keze (hangolása) ... "
Én tartok tőle, hogy végül nem a "legtutibb", – dynamic EQ-t is tartalmazó, de – TWS-t nem tudó verzió került bele.
Vagyis a válasz jó eséllyel igen és nem egyszerre. Vagyis Oluv keze benne van, de nem a végső és legjobb verzió lehet benne. Ettől függetlenül jó eséllyel sok hangszórónál így is jobb ...#17402 Seraph 16
Ez mos kicsit furán hangozhat, de Oluv egy meg nem értett zseni (ennek minden előnyével és hátrányával). Ő képes időt és energiát nem sajnálva a maximumot is kifacsarni (ezáltal sokszor csodát tenni) az adott készülékből. Viszont rosszul kezeli a kritikát, és – ahogy látom – semmi üzleti érzéke nincs.
Én egy kisebb összegbe fogadni mernék, hogy:
• ahogy fentebb írtam, végül nem a "final version" hangolás került a Boom X-be
• ezen Oluv berágott, és most már sz@rik is az Earfün-re (nem lesz több kooperáció)
• nem fogják neki engedni, hogy kiadjon egy olyan cust. fw.-t, amivel fel lehet tenni az ő változatát (ezáltal TWS off). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Megtisztelsz, de én se vagyok orákulum
Ahogy írtam a három hangszóró tök más kategória, és mivel nem írtad, hogy úgy amúgy mik a preferenciáid, én így biztos, hogy még tippel se nagyon tudok szolgálni.
Tudod, mintha azt kérdezném: Mazda MX-5, Tesla Model 3 vagy KIA Sportage?" ... volt vifám hat nem rossz de nem is akkora nagyszám ... "
Én még nem hallottam Vifa-t, de mindenhonnan azt hallom, hogy (méret) kategóriában az egyik legjobb. Nekem inkább az á-értékkel és a design-al van gondom ...
... és azzal, hogy nem igazán látom a cég állapotát. Évekkel ezelőtt voltak hírek, hogy bedőlt. Nem is jelent meg új hangszórójuk ki tudja mióta, de a régi paletta kapható.#17365 Tiger.
Bocsi, de nálad is az a gond, hogy nem látom (lehet ez az én hibám), hogy mit akarsz
A BlitzWolf BW-WA3 Pro egy akkumulátoros hordozható hangszóró, míg a Edifier D12 inkább egy "bookshelf speaker" → nincs benne akkumulátor.#17367 carl18
Kínosan nagy a csönd az UBoom X körül. Oluv is az egyel korábbi videójában csak problémákról számolt be, a legutóbbiban pedig a fülesét promotálta. Pedig nem egy követője faggatja szinte folyamatosan, hogy mikor jön az X.
Ja manual (én is link-eltem itt hónapokkal ezelőtt) meg spec. már régóta tudható, mégis ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
"Tudom mas kategoria ... "
Mindhárom teljesen más kategória. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
baitsee23
üzenetére
" ... az utódját, az Tribit Xsound Plus 2-t."
Igen, itt van egy kis kavar, mert ez gyakorlatilag MaxSound Plus 2 kellene, hogy legyen, de a Tribit kicsit megkavarta a dolgokat.
Anno nekem is volt MaxSound Plus-om, és annál szerintem tényleg nincs jobb ebben a méretben és kategóriában. Ez kapott egy upgrade-et (és már nem csak XBass kiemelés volt rajta, hanem audio-book "hangzás" is), most pedig jött a rendes utód, aminél már van app, type-C csati, újabb bt. stb.
Jó kis cucc, használd egészséggel! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bondix
üzenetére
" ... az a bajom h sokára jön meg... "
Mondanám, hogy egy hét (nekem nem volt több), de mostanában olvastam itt a topic-ban érdekes dolgokról." ... magyar teszt róla?"
Az nincs, de vélemény akad itt bőséggel. Használd a keresőt!
" ... van használt jbl is ... "
Ez is olcsóbb használtan. Lehet az aprón találsz is.30e-ért ezt kapod újonnan.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bondix
üzenetére
Szubj. vélemény: én jobban szeretem, ha sztereó (tudom erről volt már itt vita, hogy mennyi értelme van ennek ilyen méretben) egy hangszóró.
Az is ritka, hogy egy ilyen "360"-as hangszóró tényleg 360 fokban "szórja" a hangot. Általában két irányba vannak hangszórók, így lesz olyan szög, ahonnan nem úgy fog szólni (mint "szemből", vagy "hátulról")"Leginkább itthon rendelhető terméket ... "
Te tudod. Akkor nagyon nincs nagy variációs lehetőség. Vannak ezek a Lamax-ok meg a Tronsmart-ok.Ugyancsak külföldi rendelés, de ha már 360-as, akkor én ezt venném. Erről tényleg csak jókat hallottam. Elég jó ár/teljesítmény viszonyú, és TWS-ben két ilyen akár még jó kis sztereó cucc is lehet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain
üzenetére
+1
Igazi állatorvosi ló. Mégis lesz, aki bedől neki.
Tényleg már csak annyi hiányzik, hogy mondjuk a vevőszolgálati oldalon saját maguk – egy kacsintós szmájli társaságában – bevallják, hogy full kamu az egész.#17337 Zirowe
Semmi. Kínzóan nagy a csönd. Én kicsit tartok tőle, hogy az, amire annyian várunk, nem úgy fog megjelenni. Érdemes figyelned Oluv patreon-os oldalát, ill. regisztrálni az Earfün oldalán. Akkor tuti nem maradsz le róla. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70
üzenetére
a T6 Plus Upgraded hogyan tud sztereó lenni?
Teszem azt a bal csatorna – a képen – a bal alsó hangszóróból szólal meg (és ilyenkor a jobb oldali nem szól), és fordítva?
Ezzel az a baj, hogy még véletlenül sem lesz 360°-os a hangzás (de cserébe még sz@r is lesz).
A T6-nál is hasonló a helyzet. Igaz ott van 4db szélessávú – egy magasságban – de egy rendes sztereó felvétel igen "viccesen" szólhat rajta, ha tényleg sztereó.
Szerintem mindkettő mono. Legalábbis a tulajok érdekében remélem." ... érthető a sztereóra hajazó hangzás (amúgy tényleg olyan mintha az lenne)"
Most az, vagy nem az?
Azért küldtem a tesztet. De, ha felteszel egy rendes lejátszót a telefonodra / tablet-edre vagy PC-re kötöd, akkor a balance tologatásával se perc alatt kiderül mi a helyzet.#17332 Seraph 16
"Jobban hasonlít a sima boomhoz." ← +1
Ez tulképp egy Boom "reloaded", de kötve hiszem, hogy szólna úgy. Ma már a Boom sem szól úgy mint egy Boom
... ill. inkább
Az meg, hogy annyiért adják az Ali-n, mint a "sima" B2-t, a sok fogalmatlan meg megveszi és még örül is neki (elenyésző azok száma, akiknek leesik, hogy ez egy másik hangszóró).
Hasonló volt anno a Boom és a Select Pro. Utóbbiba gyengébb minőségű hangszórók mellé kapott vakulj paraszt "disco light"-ot, és bizonyos piacokon azt lehetett csak kapni (pl. úgy látom nálunk, "hivatalosan"). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
"Senki nem ajánlott 2.1-et neked."
De-de, én írtam, csak azután töröltem (de, nem amiatt), hogy hcol7 írta.
All-in-all: én akksis hangszórón kívül mindent néznék: 2.0, 2.1, de ezek a "doboz" hangszórók (amik egy egységből állnak) is jók lehetnek. Esetleg azt is figyelném, hogy pendrive-ról tud-e lejátszani, mert akkor a bt. sem lesz probléma. Eleve szvsz. egyszerűbb egy nagy playlist-et összeválogatni pendrive-ra, mint a telefonnal bíbelődni (távolság, több felhasználó / hallgató) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
CobraKai
üzenetére
Mivel nem lesz mozgatva én az akkumulátoros hangszórókat kerülném.
A 15 m feletti távolság okán a bt. vétel kérdéses lehet...
Mindegy, ami nekem elsőre beugrott az az Edifier D12. Kicsit a keret felett van, cserébe jár hozzá távirányító, és van rajta aux is. Magyarán régi MP3 lejátszót vagy kb. bármit rá lehet dugni.Hmm... Edifier R1010BT 2.0 az Alza-ban most 26e Ft. Erre lehet lecsapnék ...
... esetleg R1080BT (amit hcol7 is javasolt). Cipőkanállal befér 30e-be.Nem tudom milyen lehet, de a "népek" szeretik, és úgy tűnik pendrive-ról is képes zenét lejátszani.
-
<Adamsky>
nagyúr
Megjelentek az első "fellegek" az UBoom X felett. Én már látni vélem, hogy ha a fejhallgatós vonalból lesz valami, akkor a köv. lépés egy saját hangszóró lesz ...
-
<Adamsky>
nagyúr
... és @rizso
Nyilván távolság függő, de míg az egyik hozhat olyan élményt, addig a másiknál esélytelen. Itt van egy jó binaural (fülessel hallgatandó) összehasonlítás. Hibátlanul hallható a 4-es és az 5-ös generáció közötti különbség. Utóbbi tök szemből, míg előbbi ugyan minimálisan, de térben szól. -
<Adamsky>
nagyúr
Én eddig két ilyen összehasonlító tesztet láttam – mondjuk jó régen, így lehet kissé kopottak az emlékek, de – úgy rémlik, hogy ahogy Richard! is írta a 3-as / 4-es szériára mondták azt, hogy szépen szól (és még nem a minél több / mélyebb hangzás volt a cél).
A képek is önmagukért beszélnek. A 4-es – kis túlzással – egy kör alakú Go + Play!, vagyis még ha kicsit "szűkebben" is, de egy rendes sztereó hangszóró.
Ezzel szemben az 5-ös... vagy épp a 6-os ...
... ami azon kívül, hogy szinte ugyanúgy néz ki, mint az elődje, egy mono hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
betegphiu
üzenetére
Majd kíváncsi leszek, hogy mennyire jön be.
Neked ugyan már nem, de másoknak fontos lehet, hogy – elvileg (3 különböző terméket próbáltam, közte az B2P-t) – újra lehet az eu.soundcore-ról magyar címre rendelni.
#17250 TaylorPro
Minden hangszóró vesz vissza a mélyből ...
Az SB Blast még 100%-on is mélyebbre megy, mint a B2P. Utóbbi csak mid- / ill. kis jóindulattal "upper bass" szinten veri (?) a Blast-ot.

-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Ebből a háromból egyedül az utolsó nem mono, szóval őszintén nem értem, hogy milyen térről beszélsz.
#17242 betegphiu
Miről van szó? Boom 2 Plus? Érdekes, most az amazon-ról se lehet rendelni.
... StormBox Blast-ot viszont lehet. Árban most épp azonos a kettő. Számomra nem kérdés, hogy melyiket venném:
#17245 Atish19
Én ezt a kettőt találtam (link1, link2), de nem mernék rá fogadást kötni, hogy melyik lesz még 2 év múlva.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
konvergal
üzenetére
Azért kérdem, mert ez így eléggé sziszifuszi ...
... mármint megtalálni azt, ami nálad tuti nem fog "csúszni". Egyáltalán, fontos a bt., a hordozhatóság (az akkumulátor) ... mind-mind olyan kérdések, amit át kellene gondolni!
Ha, igen, akkor is azt mondom, hogy ez legyen az alacsonyabb prio. A legtöbb TV-n, de a számítógépen pláne, simán lehet késleltetést állítani. Macera? Egyszer.
Én pl. LDAC-os fejest és fülest használok, mikor TV-n vagy számítógépen nézek filmet Kodi alól. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
" ... a Bose, Denon, Harman, Sony...stb szóba sem jött ... "
Bose-t nem merem ajánlani, mert az egyetlen, amit én (talán) megvennék az a Soundlink Max, de tudásához képest az is nagyon drága. Esetleg akkor lehet bármilyen hasonló árú vagy olcsóbb hangszóróval való összevetés esetén győztesnek kihozni, ha valaki nagyon ragaszkodik a lehető legkisebb mérethez.
Harman-ról írtam. Épp neked ... Go + Play 3. A Sony-t - ezért most biztos kapni fogok, de - én nem tartom jónak.
Szekta kérdés: általában mindenki, minden topic-ban a best buy-t keresi. És ezek bizony a bt. hangszórók esetén a Tribit, Soundcore, Earfün (most így hirtelen, ami eszembe jut) márkák közül kerülnek ki. Bár én a Soundcore-t lassan inkább a nem ajánlom kategóriába teszem ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Amit hallasz, az egy harsányabb közép. Itt már minimálisak a különbségek, ill. ízlés kérdése. Meghallgattad, hogy mit mond Alan a 9:30-as rész után összegzésképp:
" ... the Boombox 2 as being stronger in the mids and the highs ... "
" ... a Boombox 2 erősebbnek bizonyult a közép- és magas hangok esetében ... "" ... bit more detailed and a bit clearer even though the measurements don't say that ... "
" ... egy kicsit részletesebb és tisztább, bár a mérések nem ezt nem támasztják alá ... "
... ezt a Tribit-re mondja." ... but in terms of multi-genre all-round just having a listen to your music I think this is the more musical of the speaker ... "
" ... de a több műfajú, mindenre kiterjedő zenehallgatás szempontjából azt hiszem, ez a hangszóró a zeneibb... " – szintén Tribit" ... na jó azért ne kerüljön fél millióba ... "
Az mindegy, hogy a videó készítése pillanatában pl. 2db Blast-ot kapsz 1 Boombox 2 áráért?" ... JBL is veri a UBoom-ot." – ezt melyik videóra írod?
Mivel hallgattad a videókat? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Most nincs időm keresgélni, de az egyik általad link-elt videó után is beajánlotta ezt a YT. A Tribit-et egyébként tök fölöslegese a Xtreme 3-al hasonlítani, mert nagyon nem egy liga.
... inkább a Boombox 2-vel, ahogy Alan is tette. Tere lenne a JBL-eknek? Háát, amelyik sztereó, annak talán. Nyilván a Blast se hibátlan, de hasonlítsuk össze az árakat (is)!Az, hogy kinek mi jön be, bizonyos szint felett preferencia, hallás, és zene kérdése is.
Tényleg, te min hallgattad meg ezeket a teszteket?Közben kettő UBoom X-es tesztet feltöltöttem: teszt1 (JBL, outdoor, ez a legkeményebb a hangszórók szempontjából), teszt2 (Blast, szintén outdoor)
Én nem akarlak - és nem is tudnálak - meggyőzni, de én nem látom azt az előnyt a JBL-ek esetén, ami megérné a felárat. Sok esetben pedig még szvsz. gyengébben is szólnak, mint pár olcsóbb hangszóró.
Szóval, ha az ár nem gond, a hangzás pedig neked bejön, akkor hajrá. Nem rosszak a JBL-ek, de nekem nem érnek annyit, ill. én nem csak EDM-et hallgatok ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
"De miért van az, hogy minden review videóban, vakteszten...stb a JBL a jobb."
Én nem látom ezt a mindig jobb dolgot. Egyébként feltehetném úgy is a kérdést, hogy miért van az, hogy a YT tesztelők 99% szerint a Soundcore X600 a "best speaker ever", miközben ... hát nem egy acélos cucc.
2 db komolyan vehető tesztelő van most a YT-n. Pontosabban most már csak egy. Alan Ross (a másik ugye Oluv volt). A többinek eszköze (jó binaural mikrofon) és/vagy hallása és/vagy gerince (megvette a gyártó kilóra) nincs."Most pl a Harman/Kardon Onyx Studio 7-et nézegetem ... " – mire, hol használnád? Nekem spec. a 7-essel is az a bajom, hogy az is ilyen "fél-mono" cucc a hangszórók elhelyezéséből és fajtájából adódóan. A 4-esnél még nem ment ez a cigánykodás ...
"Igaz az Onyx mélyre megy, de énekhang/közéhang alig van."
Na, vajon miért. Nézd meg az első képet! Van két csipogó, és egy nagy mély hangszóró + a passzív membrán. Ez nem zenélésre lett kitalálva, hanem EDM-re. Az biztos jól szól rajta." ... ha jó hangot szeretnék, akkor a JBL lesz a nyerő."
De, melyik, milyen méret(kategóriában)? Nem mindegy! Nem lehet általánosítani (szerintem)."Azzal legalább nem kell eq-zgatni, az elhelyezéssel babrálni..."
Na, ez a másik! Nem is tudsz eq-zni, mert jobb esetben van három sávod. Az elhelyezésre pedig minden hangszóró érzékeny." ... ha tudtok olyan összehasonlító videót mutatni, ahol a JBL alul marad ... "
Szerencsére lementette ("pókösztön", nem tudom) Oluv UBoom X tesztjeit (4db van meg), majd felteszem Rumble-re ...
Nekem az nagyon áll-leejtős volt.
... de ezen kívül is akad azért. Biztos Alan csatornáján is akad pár. Itt jut eszembe, hogy a JBL-nek a kisebb hangszórói tényleg mono-k. Én olyat tuti nem vennék."Ezért is keresgélek más márkáknál, Harman, Anker, Tribit...stb"
Tribit-ben ott van – már jó ideje – Stormbox Blast. Nemrég szuperül le volt akciózva (most nem tudom mennyi). Szvsz. egyedül a külsejébe lehet belekötni, de hangzás szinten simán van olyan jó, mint a Boombox 2 v. 3 tököm se tudja, mivel kóstolták össze annó.
A Go+Play 3 is egy jó cucc, de nem outdoor. Boombox 3-ból inkább a wifi-s... de tényleg nézz rá Alan csatornájára, és nézz, de leginkább hallgass meg pár tesztet tőle.
Van Onyx Studio-s tesztje is (úgy rémlik). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
Köszi a beszámolót! Számomra "beigazolódott a papírforma": vagyis, amit jónak tartok, ill. jónak sejtek, arról te is hasonló véleménnyel voltál.
Egy kieg.: sajnos a jó Boom a múlt (ld. korábbi link-elt videó).
Várom / várjuk az UBoom X-et .... ma is belenéztem Oluv tesztjébe (lementettem még időben). Ha, ez így tényleg megjelenik, akkor az szó szerint ütős lesz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg
üzenetére
Jól emlékszel.
Nekem a pánt is megrepedt (sajna típushiba, de fekete kötegelővel egész diszkréten javítottam / megerősítettem) és a párna se gyári már rajta egy ideje. Innen, ill. ezt rendeltem. Teljesen OK. -
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos egyre több jel utal arra, hogy a Soundcore hajlamos módosítani a hw.-t, és nem feltétlen a jó irányba.
Erre jó példa az általam korábban link-elt videó / teszt, de Richard! tapasztalata is abban erősít, hogy sajnos a Motion+ esetén sem feltétlen a jó irányba történt az "upgrade" (még, ha nem is annyira drasztikus, mint a Boom esetén)#17190 betegphiu
" ... csak a Soundcore oldalról tudok rendelni?"
amazon.de -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
yoogie
üzenetére
Itt nem látod? (... de a korábbiakat, igen?)
És a bankodnál mi látszik? Jó rég használtam a PayPal-t, de úgy rémlik, hogy látszódnia kellene**, hogy onnan jött a bekérés (ha tényleg onnan jött).
Ha, se a PayPal-on, se az eu.soundcore-nál semmi nyoma, akkor lehet pár nap után megszűnik a terhelés, és visszakapod a pénzed.** látszódik is. Legalábbis nálam. Én a Revolut-omat kötöttem össze a PayPal-al, és még a logója is látszik (hogy onnan jött a bekérés).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Amikor már azt hinnéd, hogy ennél nincs lejjebb ...
Sikerült ezt is elcseszniük.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Prinz Eugen
üzenetére
"A petíció linkje nem jó."
Reinstate Oluv's Gadgets YouTube Channel for the Audio Community
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazon Fire TV stick/box
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Nintendo Switch 2 garis+ sok tartozék
- Apple Magic Keyboard (2021) magyar kiosztással (mk2a3d/a)
- Ha szeretnéd olcsón de a lehető legjobb minőségben megúszni a karácsonyi ajándékozást!
- Razer Blade 15 Advanced (2019) Rtx 2080 OLED Touch 4K - újszerű
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
)
Tuti teszteli ... "