-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peti66
senior tag
válasz nemes0309 #23518 üzenetére
Ha a torzítás határ a kérdés,nos ez elég összetett.
Nem elég,hogy bezárjuk egy akármilyen ládaféleségbe csóringer szórót,ahol is az akusztikai ellenállás
ohmikus ellenállásba megy át s majd a hsz. vezetéken továbbhaladva az erőt kínozza
De a port szájnyílása közelében,ahol normál esetben gömbhullámoknak kéne kilépniük,na ott az un. torzításhatáron, állóhullámok keletkeznek.Ez, még tovább ront a helyzeten.
Mit lehet tenni a láda szemszögéből: 1.Nagyobb átmérőjű port ami belül is illesztve van és még1000
megoldás.És mit lehet tenni a torzítás határ kitolására sub-nál
Na igen tudom egyből rávágja "mindenki"hogy a sub hsz. legalább 2x annyit tudjon Rms-be,mint az erő
Nem. Az erősítőnek a Damping faktorja vagy értéke fogja meghatározni mikor éri el a torzítás határt
az erő sub kombó. Feltételezve, hogy a sub helyesen méretezett ládában trónol.
Személy szerint én, a nagyobb erősítő tartalék pártolója vagyok. Jólehet, soha nem használom ki a sub erősítő
még fölös tartalékait,de ez a fajta tartalék megnyugvással tölt el a torzításhatár minél későbbi elérése
céljából.De ez mondjuk úgy,az én álláspontomPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest