- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Rendes tőletek hogy próbáltok segíteni, de kezdem feladni
2. GPU is gyönyörűen megy, "crossfire enabled". Innentől kezdve egy rohadt nagy X-akta számomra ez az egész, reméljük lapcsere megoldja, ha nem vége rövid, de annál katasztrofálisabb PC-s pályafutásomnak és megyek vissza notebook-ra és konzolra.
Kap még délután egy esélyt vistával, utána új lappal, utána új tulajjal -
hito
nagyúr
Egy picit más tészta egy CF, mint egy sima 3850 sztem. Aztán lehet, hogy nincs igazam. Itt egy 3870x2 nem akar normálisan duruzsolni. Azt meg nem igazán tartom elképzelhetőnek hogy a hardveres hibát íly' módon reagálná le. Valószínű akkor meg se nyikkanna a VGA. Viszont itt "csak" gigantikus lassulás van.
-
Narancs
őstag
Természetesen, akkor éppen 9.2 volt kéznél, így az került fel, de ma kipróbáltam 9.5-öt, de ugyanaz a helyzet. A kártya előző tulaja ugyanazt tapasztalta mint én a GTA4-el, nála is fagyott ha kanyarodott...De nem lehet hibás a kártya, mert öcsémnek is 3850-es vettem, az övével is ugyanazt csinálja (hacsak nem rossz az övé is)
-
bazsazs1990
csendes tag
a 9600GT Tulajdonosa ezt mondta a lendöbeli VGA-mról!
ZOLI üzenete:
*ölég gyöszösZOLI üzenete:
*jah
*igaz
*575 mhz
*nem is értem minek cserélted ki
*meg 1800
*gratuláálok
*de ezzel ne versenyezz a gforce-om ellen
*fele olyan lasú
*felesleges pénz kidobás, mert a másik se tudott volna kevesenbtVélemény mivel tudnék neki visszavágni...
Övele fogjuk összemérni a 2VGA-t melyik a jóbb....Srácók bennetek van minden reményem!
-
-
Tomate
veterán
3870X2 régebbi kártya? A 4870-et ismeri. Akkor ez hogy van? Azt hiszem itt a legfrissebb. Fejlesztik azért a srácok!
-
TasiA
senior tag
Hali!
Nem vagyok amatőr!Régi eltávolít, registry takarít, program files könyvtár rejtett fájlok töröl, system32 amit csak lehet töröl, de még local settings könyvtár is . Mindíg így csinálom és teljesen jó szokott lenni, de itt maga a driver a szar, legalább is 3850-el nem TUTI!
-
valentinho
senior tag
Msi oldaláról szedtem le 8.501-es pakkot és legújabb 9.1es catalystot.Nem kaptam hozzá driver cd-t, azért gondoltam, hogy vmit kéne telepíteni.Pl elindítom 3dmark 06-ot és lefagy.De ugyan ezt csinálja játékoknál is.Ja és a kiegészítő cuccost rádugtam, nélküle el sem indult..
-
gergobaby
aktív tag
-
PiE137
senior tag
Hát, szerintem ha 85 mhz-el megemelkedik a VGAproci -, 230-al pedig a VGAmemó órajele, az nem hiszem, hogy csak 2-3 fps-et jelentene egy játékban....
Meg nem csak a VGA-t kívánom húzni, hanem majd a procit meg a memóriát is, és együtt a 3 már sokat jelenthet.
Szóval a vapor-x olyan jó hűtő, hogy nem alázza semmilyen más léghűtő?
A piacon még találtam 2 Thermaltake hűtőt, ami kompatibilis a kártyára: a DuOrb és az SOrb. Ezekkel szerintetek nem érhető el hatékonyabb hűtés, feleslege pénzkidobás lenne? -
MZsoltee
veterán
-
katt777
félisten
Én már tegnap linkeltem neked egy részletesebb leírást a tápomról. Hát nem mai darab, ez tény, de nem érzem szükségét lecserélni. Egyébként 360W az, ezért is néztem a 3X18A-t. Azért én ezekben az "előre leosztott" ágakban jobban megbízom, de lehet, hogy csak régimódi vagyok.
-
katt777
félisten
OK, de abban nem rémlik, hogy lett volna 4 vinyó + DVD + mobile rack (+1 vinyóval). Ja, egy tunerkártyám is van.
Azért az ilyen tesztekre én mindig némi ráhagyással tekintek, főleg, hogy ált. asztalon rakják össze a cuccot, az ember PC-jében meg van még pár venti és egyebek is.
A 4870-em meg csak azért takarékos, mert már több mint 2 hete baszakodnak vele az "expert" (érted...) computeresek. De annak is elég egy 0.783V-os 2D profil, aztán annyit sem fogyaszt, mint egy 3450.(Ez költői túlzás volt, de valaki mérte, hogy már 1.1V-on is nagyon lecsökkent az áramfelvétele.) Mindenesetre így még a hűtőjét is alig kellett pörgetni, ellentétben a gyári beállításokkal, és sokkal hűvösebb volt, ami megint az alaposan lecsökkent fogyasztás jele. 3D-ben aztán ment, és evett is rendesen.
-
katt777
félisten
Na, világos. Én "kívülről" közelítettem meg a kérdést.
Viszont akkor mennyit adna le a VX450, ha mindazt rákötöd, ami nálam volt? Max 33A-t, nem? Míg én fel tudok venni ennél többet is, az adatokból ítélve persze a táp egyéb terheltségétől függően.
Nekem spec volt totál leterhelve a VGA-ág (3870CF), a két SATA kábel (4 vinyó), és az egyik Molex + floppy ág (floppy + DVD + mobile rack), mindez még a 6000+ idejében, és a táp vitte az egészet megingás nélkül. Szóval lehet, hogy nem a leghiper-szuperebb, de nem kell attól tartanom, hogy megfogná a gépet.
Kösz a "bevilágítást". -
katt777
félisten
4 12V-os ága (vezetéke) van annak a tápnak, ha jól láttam, erre értettem. Ezek vannak a táp szempontjából 1 ágon, és erre a 4-re jut 33A. Most be akartam linkelni, de már nincs a gyártottak között, de nézd meg mondjuk itt a 600W-osat (super series). Az mondjuk érdekes, hogy ennél a 4X18A kombinált 48A-re jön ki... Majd ha megjön a VGA-m, és szétszedem a házat, megnézem az enyém oldalát.
Tudom, hogy nem a legjobb a tápom, de nekem megfelel, még a 3870CF-t is csont nélkül vitte a 125W-ot zabáló 6000+-szal. Most meg a 65W-os proci van benne... -
katt777
félisten
Ha nincs megosztva, hanem egyben van 33A, akkor az eloszlik az ágak között (azért a feltételes mód az 1 ágra), nyilván persze a rákötött fogyasztóktól függően. Vagy totál más a táp, mint amelyeket én ismerek.
Mi az, hogy az enyém hosszabb?A méretnek semmi köze a táp teljesítményéhez.
-
katt777
félisten
Folyhat, de nem folyik, már ha 2 v. több ágat használsz, viszont akkor vsz. máris rosszabb a kisebb tápoknál, amelyek 17-18A-t azért leadnak. A többit tényleg kihagytam, mert csak átfutottam.
Az én tápom 3x18A-t tud produkálni. 12V ágakon, az jobb.TomBoy1986: Na, addig akkor maradnak a netes tesztek, a csalók.
Azért az kellemesen meglepett, hogy nem olyan elbaltázott alacsony órajelekkel jönnek ki, mint a mostaniak, persze ha ezeknek is meglesz a bő 20% lemaradásuk az Inteltől 3.0GHz-en (vagy akár több is az i7-től), akkor sokkal ezek sem lesznek jobbak, de órajelekben legalább nagyjából hozzák majd az i7-ek szintjét. Na, ezektől az i7-ektől nem vagyok elragadtatva, én vsz. kihagyom ezt a sorozatot, szerencsére a jelenlegi konfiggal megengedhetem magamnak.
-
norbalia87
tag
Olvasgattam a hutesekrol es ha nem tevedek ez a ref hutes talahato a 3870 ill. a 4870-en is.
CSak ami a 3870-en bevalt az egy kicsit keves a 4870-es karihoz.
Koszi a linket akkor marad a refhuteses.
MIert van az hogy ilyen klasz kartyakat dob ki az ati es sz@rik a hutesre? Ha jol tom a 4850 megkapta a 3850 huteset a 4870 pedig a 3870 huteset ami a 3xxx szeriaban meg jo de a 4xxx szeriaban mar enyhen szolva fos.
A refhutessel menyire fog a 3870 melegedni intenziv game kozben? Az intenziv jatek alatt tobb orat akar egy fel napot is ertek -
nesa
veterán
Ja a 96Gt se lehet szabajozni de nem is lenyeg mert 1 ledes vf700 venti meg ybele es azt zalman MFC1 panel vezerli.
Igazabol nalam kriterium volt hogy Giga legyen a kartya es zalmanos ,a csend az ur !
Es igy nemkell buherkodni a gyari huto leszedesevel .....FeRRaR1
Ja cserelnem en 4850 re is csak nemtalatam olyat aki 1 az 1 be cserelne.Igazabol mar a 96Gt helyett is azt akartam csak nemvolt epp es nemakartam feszegetni a dolgot mert garis ugy volt 1 79Gs karival
-
katt777
félisten
Azért ne verd már át ezzel a teszttel!
Még véletlenül sem fog ilyen teljesítményt kapni.
Nézd csak meg, milyen konfigon teszteltek!
fradi81: AMD gyenge, és a kevés cache miatt a frissebb játékokban még 2.8GHz-re húzva is megfogja a VGA-t. Egy 3850-et jobban ki tudnál hajtani, persze a cache ott is hiányozni fog. Egy 8200-as Intelre lenne szükséged. Inkább lap és procicserére fordítsd a pénzt, aztán összejön majd a VGA-ra való is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest