Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
wiggen123
senior tag
Nekem is gondjaim voltak mostanában a gigabyte 4850 ref hűtős kártyám idle hőfokával: 80+, a loadról nem is beszélve 100%-on is alig bírta 100 fok alatt tartani a karit a gyári venti. Megoldás: kivettem a karit és jó sokszor erősen belefújtam
el se hittem mi jött ki belőle. Akinek gyenge a tüdeje ajánlott a sűrített levegő használata
Most 75 fok idle, ventit alig hallana 20-25% rpm. Load 85 körül alakul, szintén alig hallana. Tanulság: lehet gyakrabban kéne takarítani -
Salvador20
őstag
a mondatod első felében rögtön fölhoztam volna a GTA IV-et, de megelőztél, gondolom azt szerekztetted bele utólag
Egyébként nem csak a vramot eszi meg nálam 100%-ban, hanem a 4gb ramomat is, ha játék közben az asztalra lépek ki,akkor everest szerint 140mb szabad memória van. -
Sharks
tag
Thx a válaszokat!
-
Zalaymate
senior tag
Hi!
Most tervezek egy 4850-es kártyát venni, de az lenne a kérdésem, hogy mivel én 1680x1050-es felbontáson játszom, szükségem lenne e az 1GB-os változatra, vagy felesleges és elég az 512-es is?
-
Sharks
tag
Sziasztok! Sajna nálunk a balkánon nem lehet 4870 toxic 1GB-os változatához hozzájutni, ezért 512-esem lett. Ne vegyétek panaszkodásnak, nagyon örülök neki! Csupán az lenne a kérdésem, h hol jön ki az a fél GB különbség??? Én úgy tudom, h csak akkor, ha tv-re kötöm vagy ilyesmi, de nem vagyok guru, ezért kérdezlek Titeket! Előre is köszi a válaszokat!
-
dangerzone
addikt
válasz
BloodyEddie #43788 üzenetére
Választ is kaptál rá
-
Speed®
titán
válasz
BloodyEddie #43784 üzenetére
Örülj neki, hogy nem füstölt el a venti motorja..ezt nem szabad csinálni! Sőt, egyáltalán, porszívóval a gépben matatni..statikusságról gondolom hallottál már.
Nemhiába szokták sűrített levegővel vagy kompival kifújni, bár utóbbi is necces, ha nincs lecsapószelep és beköpi kondenzvízzel aztán júzerünk feszt nyom rá ;)Idle 82°C nem biztos, hogy a retek miatt van, a sz@r ventivezérlés is lehet az oka.
De valóban, érdemes lenne egy kis Rivával monitorozott 3Dt futtatni, aztán kiderül. -
dangerzone
addikt
válasz
BloodyEddie #43784 üzenetére
NYUGODJÁL MÁR MEG!!!....
A csávó nem mondta, hogy mióta van meg a kártya.....
Képzeld, nekem a ref hűtős sapphire kártyám csinált ilyeneket, mert túlmelegedett. És nem volt eltömődve. Miután a ventit 100%-ra felcsavartam, megoldódott a probléma. Csak az hgangos volt, ezért hűtést cseréltem rajta, azóta jó minden. ^^
( Egyébként nemtom miért nekem pampogsz, mikor én is a túlmelegedést írtam. Inkább porszívóznál ki a lakásban 3 naponta az idegbetegség helyett, aztán nem lennének gondjaid :/)
-
válasz
BloodyEddie #43780 üzenetére
Nem is mondtam a tápcserét.
Ennyire meg sztem nem lehet poros, bár nem kizárt,de ez csak magánvélemény.
A venti meg nálam már több gépnél is működött, ezzel kizárva a más hibát.BloodyEddie: Mindenki segíteni próbál, Te is leírtad, meg mi is amit meglehet próbálni.
szerk: "mod.: bocs h kiakadtam, de túlmelegedési problémákra winreinstall javaslatot olvasni már sok volt nekem"
Én a fagyásra írtam. -
BloodyEddie
őstag
válasz
dangerzone #43782 üzenetére
Hogy írjam le közérthetőbben??
4850-em van, fél évig refhűtővel használtam, 3-4 hónap után ugyanez a jelenség lépett fel nálam, magas idle, állandó kifagyás. Kivettem a kártyát a gépből, fogtam a porszívót, odatettem a ventihez ami ugye fordítva kezdett el pörögni, azaz kiszívta belőle a levegőt és a beszorult PORT. Kártya vissza, hőmérsékletmérés, láss csodát, minden visszaállt normálisraaaaa
A tápcsere és a winreinstall a sokadik lehetséges megoldás, ez olyan mintha agytumor tünetére a doki Saridont írna fel, már nem tudok közérthetőbben fogalmazni
Amúgy mikor pár napja hűtést cseréltem a kártyámon (megint az átlagnál nagyobb hőmérsékleteket kaptam, de porszívózást szándékosan kihagytam), levettem a műanyag tokot a hűtésről, és megnéztem mi van alatta. Porcsomókkal volt tele az egész, semmi helye se volt átfújnia a levegőnek rajta, ezen nem segít ha teraszon van a gép, ugyanúgy forr a kártya, mert nincs ami elvigye a hőt.
mod.: bocs h kiakadtam, de túlmelegedési problémákra winreinstall javaslatot olvasni már sok volt nekem
(#43785) Silent77: tápcsere = másik táppal megnézés, így értettem. Egyébként igen, lehet ennyire poros, hidd el. Bánom hogy nem fényképeztem le az eltömített gyári hűtésemet
-
GSE
csendes tag
Köszi a választ, de már megoldódott a probléma, most nemtudom hogy a catalist a.i. bekapcsolása segített vagy pediglen az h egyszer kikapcsoltam a crossfire utána be és működött rendesen. Ha játék alatt kilépek és mindkét kártyát 95-99 százalékon használja, úgyhogy minden rendben, már kezdtem megijedni hogy valami komolyabb gond van de szerencsére nem...
-
dangerzone
addikt
-
BloodyEddie
őstag
Refhűtős 4850 esetében nem a 400wattos FSP lesz a gond. Mikor lett takarítva a kártya, mióta használja haverod? Elképzelhető hogy eltömődött a portól, és hiába pörög akármennyire a venti, nem jut el a levegő sehova => a kari túlmelegszik. Sajnos gyakorlati tapasztalat..
(#43779) Silent77: nem kell rögtön tápcsere, ilyen magas idle mellett nem a táp a hibás. Ha a hűtő belseje poros, hiába irányítasz rá akárhány ventit, az se segít.
-
sgteam
aktív tag
levettem a műanyag burkot a vga kariról nyertem 2fokot odabasz
na most azt mondjátok meg nekem, hogy milyen hűtőt érdemes venem rá? asus 4870 ja és lesz még egy a gépben tehát olyan hűtő kellene ami elfér CF-ben és fasza is köszike a válaszokat
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Havernak 10-15 perc játék után lekapcsol a gépe.
VGA: Refhűtős Gigabyte 4850
Proci: X2 4400+
Két dolog lehet.
1. FSP 400W kevés neki
2. A kari idle hőmérséklete 82 fok.Ti mire tippeltek?
-
Baryka007
addikt
1gb-s HD4850 esem van de a Rivatuner azt írja ki 512 mb a Cata meg 1024 mb miért?
-
BloodyEddie
őstag
válasz
Cholard #43769 üzenetére
Glaciator teljesen jó cooler, szimpla gyári hűtővel 90+ fokos lenne a kártyád, szvsz nem ér meg sokezer forintot a csere, ráadásul garit is veszted. 74 fok pont jó egy gpu-nak. Am Auras Fridge-m van, extrém módon terhelve 55fokos a memória / 50 a mag, szimplán játék alatt 48-50 a RAM és 45 körül a GPU.
-
Macka
veterán
válasz
arsenlupin #43756 üzenetére
Valóban nem mondtam, az én hibám volt. Viszont most már refnyákos van, és értékelem a tanácsodat!
-
Cholard
tag
válasz
Salvador20 #43741 üzenetére
Hmmm nos, én is sokat vacilálok a venticserén. A Musashit, S1-et illetve az Auras Fridge-t (ebben a sorrendben
) ebben a sorrendben. Leginkább a Musashit, mivel ahhoz van ram és vrm borda, ami a karimon alapból nincs sajna (bár nem okoz gondot a hiánya) viszont mégiscsak jobb lenne az alacsonyabb hőmérséklet.. nemtom mitévő legyek, cseréljem e a biztonság kedvéért, vagy hagyjam, ha már ilyenre tervezték (és végülis eddig nincs vele gondom.. ha lesz, akkor viszont nagyon).
Ha valaki ilyenen cserélt, megoszthatná a tapasztalatait. -
Kissjeno
tag
Köszönöm az asus 4850 glaciátor válaszokat.
-
bnss
veterán
S1 beszerelve, mindjárt szimpatikusabbak a hőmérsékletek, a GPU, a memória, a feszültség szabályzó rész is 30°C örül alakul idle-ben, szőrös fánkot még nem eresztettem rá, de ami késik, nem múlik.
-
twine
veterán
válasz
NeoExDeath #43764 üzenetére
"játékkal nem próbáltam"
Office-hoz vettél 4870-et? Wagy a Vista Aero-jához, hogy 5000 Fps-el tudd használni a 3d taskmanagert?
csak viccpeace
-
-
fdisk
őstag
-
Gaboman
nagyúr
Akit érdekel esetleg 4890 áprilisban érkezhet.
-
Mappa
addikt
Baryka007,banderasz77
ok köszi....hát probaképpen benyomtam...semmi hangja nincs ennek a VGA-nak,nemtudom 3d alatt mennyivel lesz hangosabb....de ez nagyon csendes
-
GSE
csendes tag
Helló!!
Nem tudtam eldönteni melyik fórumba írjam a következő problémám. De mivel Crossfireval kapcsolatos ezért ide is beírom viszont hd 4870ről van szó ezért beírom a hd4870 es topicba is. Nah szóval Far Cry 2 ről lenne szó.2 db HD4870 Crossfire-be kötve van a gépemben és nem működik FC2 alatt. Ha kikapcsolom a crossfirex-et akkor több FPS-em van benchmarkban mint két kártyával, viszont utánanéztem tesztekben és mindehol nyerő volt a kétkártyás megoldás nemtudom nálam mért nem működik. Konfigom: E8500, Asus Rampage Formula, 4GB 1066 corsair, 2x HD4870, jah és máshol működik úgy ahogy kell, szóval nemértem.
Segítséget előre is köszönöm -
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #43754 üzenetére
Igen, egy remek hiánypótló írás az kétségtelen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #43748 üzenetére
Anno szintén 19' TFT-m volt mikor 8800GTS (G92)-ről váltottam HD4850-re és az is bőven verte játékokban a GTS-t.
mod: Kicsivel de erősebb a GTX260+ mint a 4870. Teszt
-
banderasz77
addikt
Egy GTX260 216SP-vel tényleg gyorsabb, mint egy HD4870?
-
Mappa
addikt
HI
vettem egy HIS IceQ 4850 512 MB ....adtak hozzá +táp csatit...de a CorsairVX450 tápomnak van PCIE tápcsatija ..azt dugtam rá az elég neki?
-
banderasz77
addikt
válasz
Henker2 #43692 üzenetére
Nekem egy Gainward 8800GTS (G92) volt előtte, most HD4870. A moritorom nekem is "csak" 19"-os, de egyáltalán nem bántam meg a cserét!!! Sokkal gyorsabb ez a kártya. Ezelőtt a szűrőket hanyagolnom kellett teljesen, mert szegény GTS-t két vállra fektette rögtön. Most mindent maxon tudok játszani és így is sokkal több FPS-em van, mint azelőtt. Én csak ajánlani tudom a cserét!!!!!!!!
-
twollah
nagyúr
Kijott az Ati Tray Tolls uj verzioja (v1.6.9.1380 Beta).
Bovebb info itt.
-
Pont ez a kártyám van, erre tettem Scythe Musashi-t, viszont ha VRM bordát lecseréltem a Musashi bordáira, 20°-al lett melegebb. Visszaraktam a gyárit, igaz picit eltolja a Musahit, de a hőfok rendben van.
Minimum fordulaton
Maximum fordulaton
A gyári hűtővel max 74° volt. -
danilla
őstag
válasz
Salvador20 #43741 üzenetére
Hát ennek ellent mondanék, ha jól tudom a Gainward 4850 GS hűtője iszonyat jó!
-
Cholard
tag
válasz
Kissjeno #43733 üzenetére
Üdv ! Nekem a szóban forgó (Asus 4850 Glaciatoros hűtővel ellátott) karim van, és idle 48 fok, load 74 fok. A venti max 79% pörög és nem zavaró (mondjuk egy vinyó hangjával mérhető, egy halkéval). Nem búg, nem zizeg, éppcsak enyhe fúvó hangja van, még magasabb fordulaton is.
Jó kis kari -
Macka
veterán
-
Kissjeno
tag
Sziasztok. Akinek van asus 4850 glaciátora az legyen szíves írja már meg , hogy milyen hőmérsékletei vannak a kártyának és hogy milyen hangos terhelve és alapon.
Köszönöm
-
Macka
veterán
válasz
arsenlupin #43729 üzenetére
Szerinted a 43725 hsz.-ban lévő VGA-n hol az alapborda?
-
twine
veterán
...tavaly októberben irtam én is arról mit tud az S1 nállam! Bár az én zsugámon gyárilag nincs ramhűtés, illetve vrm hűtés, igy az S1-en kivűl én is csak a ramokra pattintottam fel a süniket! Az 1Db 12-es ventit pedig nem középre hanem a VRM fölé raktam! sz@arrá terhelve is langyos a tápellátás környéke! Oda kell figyelni hogy az amit hűteni szeretnék ne a venti tengelye alá kerüljön, mert ott megsül
egyébként szinte hihetetlen számomra amit irtál...de ugy látom nem vagyok ezzel egyedül
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni, most van egy 8800Gt -m és arra lennék kíváncsi, hogy mekkora különbség van közte és egy Sapphire 4870 1gb között, és hogy a 4870 boltból megér e 55.000Ft-ot. -
haky
senior tag
Sikerült belőni a hybrid cuccom 4870+4850...nem rossz. csak szerintem kevés a q6600 3.2Ghz-en mivel a crysis -ban 1680x1050 minden very high dx10-ben pl beáll egy helyen 29 fps-re és ha bekapcsolok egy 4x-as aa-t akkor is 29 fps. de följebb nem megy..
3dm 2006-ban is csak 178xx körül csinál...Milyen procit vegyek????ami elég lenne?Jah és még vmi a seasonic 430w-os tápom (80+) simán viszi az egész cuccot húzott cpu-val... nem panaszkodott.
-
mokkacsoki
tag
szóval akkor senki nem tud semilyen tippet adni?hogy az ilyen hiba miért szokott bekövetkeztetni?
-
Macka
veterán
-
politomi
tag
Sziasztok.
Én még kezdő vagyok ati témában ezért szeretném megkérdezni tőletek, hogy az ati kártyáknál/drivereknél lehet a képbeállítást finomhangolni? Értem ezalatt a gammát, kontrasztot, fényerőt és színt. Lehet-e neki több színt adni? stb stb
A válaszokat előre is köszönöm. -
danilla
őstag
Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy ez természetesen jelenség e a refhűtők terén (de szerintem igen
) de a acceleroról tudok nyilatkozni.
Nekem egy Cooler master veni van rajta (1200rpm) 26-28 fokos szobában idle: 41fok load: cod4: 53 max grid: 56 max (ha ki van nyitva az ablakom, ergo jóval hűvösebb vanidle: 34-36 fok)
Pierre75: Sajna semmilyen megoldást nem tudtam kitalálni (kevesebbet játszom a cod4-el), és remélem, hogy majd kijavítják a hibát
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Medence topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest