- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
Kissjeno #49913 üzenetére
hát milyen tv-d van? lcd vagy plazma? mert ha ezek valamelyike, akkor azon kell lennie vga vagy dvi bemenetnek. namost veszel egy olyan kábelt aminek az egyik vége a vga-ba megy (vga vagy dvi, attól függ melyik van a kártyádon) a másik vége pedig a tv-be megy (itt is vga vagy dvi, attól függ melyik van a tv-den). asszem vga hosszabító kábel a neve. így monitorként tudod használni a tv-det. én is így használom filmnézésre. ha filmet akarok nézni csak átdugom a tv-re a kábelt és már megy is.
ha sima sd tv-d van akkor sztem nem lehet megoldani...
-
Cholard
tag
válasz
Kissjeno #43733 üzenetére
Üdv ! Nekem a szóban forgó (Asus 4850 Glaciatoros hűtővel ellátott) karim van, és idle 48 fok, load 74 fok. A venti max 79% pörög és nem zavaró (mondjuk egy vinyó hangjával mérhető, egy halkéval). Nem búg, nem zizeg, éppcsak enyhe fúvó hangja van, még magasabb fordulaton is.
Jó kis kari -
-
nixx-21
őstag
válasz
Kissjeno #42108 üzenetére
de te nem végig se nézed a tesztet.....vége felé van egy összesítés itt max 5%-al jobb de azért megnézném a nagyobb felbontásos +szűrős eredményeket itt meg már bemegy 3% alá ami már szinte mérési hibának is mondaható
tehát a 4850=9800GTX+ viszont ez árban nem így van és most jön nemsokára a 9.x-es driver
-
katt777
félisten
válasz
Kissjeno #41833 üzenetére
Minden topicban 1. és legfontosabb az 1. hsz.
Vasinger!: Azt mondtam, hogy februárra lesz jó driver, illetve a 9.2-es. Lehet, hogy most nagyon megdolgoznak, hogy jó legyen, aztán kiderülnek a hibák, és voilá, 9.2.
De nem bánnám azt sem, ha már most jó lenne mindenben.
-
DigitXT
félisten
válasz
Kissjeno #41612 üzenetére
Én kipróbáltam és 20%-kal sem ment feljebb a hőmérséklet 70 foknál
Bocs, hogy (eddig) nem kerestem ki az összes HSZ-ed, ahol kiderült, hogy pont
ilyen karid van: máshonnan honnan tudtam volna, hogy tapasztalatból beszélsz?
(Adatlapod töküres.) Szóval akkor örvendetes tény, hogy a GPU még alacsony
légszállítás mellett is hűvös ezen a karin.Azt már csak halkam jegyzem meg,
hogy a megdöglés tipikusan nem a GPU hőmérsékletének elszállásán múlik... -
MPowerPH
félisten
válasz
Kissjeno #41636 üzenetére
Jah, kevés az előny. Itt ugye az a gond, hogy a core2 quad és az i7 -es CPU -k is rohadt drágák, szvsz nem éri meg... Hacsak nem munkára szánod.
Tuning mindegyiknél kb .ugyan annyi % -ban lehetséges, de ahogy nézem i7 -el vannak gondok. Nagy előnye az integrált memvezérlő, talán ez az ami a mérleg nyelvét oda teszi. Meg persze a 3 csatornás DDR3, csal legyen pénzed a lapra meg a memóriára.katt777: nem tom, az előbb szarakodott...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Kissjeno #41605 üzenetére
Ha VGA -t akarsz kihajtani, alapból nem quad -hoz kell nyúlni, hanem egy jó Wolfdale procihoz, amit tudsz járatni gond nélkül 4500MHz -en. Quad játékok alatt nem számít, és nem tudsz olyan sebességet elérni vele mint egy 2 magos procival.
DroneZ^: Nah, ez volt a második ok, amiért eladtam a VGA -t.
Amit kinéztem, CM M850, már 40k -ba kerül.(1 hónapja 34k volt.)
Macka: S1 -et ne ajánlj, nekem nem jön be, nagyon meleg a VGA...
-
DigitXT
félisten
válasz
Kissjeno #41603 üzenetére
Nvidiak is 70 fok környékén mennek terhelve
És ebből milyen következtetést tudsz levonni egy HD4850-re?
Nem is beszélve arról, hogy fogalmad sincs, hogy hány fokra
melegedne fel, ha fixen levenné 20%-ra annak a ventinek a
fordulatszámát. De azért tanácsolj még ilyen jó dolgokat. -
válasz
Kissjeno #27285 üzenetére
Vegyél olyat, mint amilyen nekem van! HIS IceQ4. Szerintem tökéletes, nagyon jó teljesítmény, alacsony hőfok és nincs hangzavar. De valaki írta előttem, hogy általában az ember akkor ír ide, ha valami baja, kérdése van, nem akkor, ha minden flottul működik! Szerintem!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
hát ez lol.... ezért kár volt ide benézned, ha nem tetszik ne vedd meg és maradj csöndben
aginor - de nem is készült 5évigpribi nekem is ilyen vgam van, de ha használsz ATT-t (ATI Tray Tools), beállitod a venti szabályozást és lása csodát kb 60fokos lesz a vgad 2Dban 32%os venti forulattal ami halk
[link] -
totyax
aktív tag
válasz
1. Ez nem főzelék, nem baj neki. Így tervezték, nekem 3 év gari van rá. 3 év múlva pedig ez a kártya szerintem szart se ér majd, tehát olyan mindegy hogy megpusztul-e 3 év múlva vagy nem.
2. lásd 1. De ilyet hogy a memória forró 4850-nél itt nem olvastam.
3. Nem olvastam ilyesmit csak a szériahibásan kiadott Gainwardnál, aminél egy srác írta hogy ha egy kis ventit odatett a kártya hátuljához az működött. A Gainward az pedig csak egy gyártó, és nem keverendő az ATI-val.
4. Nem hangos ahogy én olvastam itt a refkártyákról. Azoknak hangos akik ld. a te 1. és 2. pontod miatt feljebb rakták a fordulatot.
Nekem az Asus nem hangos, igaz felmegy 90 fokig is a gpu. Az egyedi kialakítású vga kártyákra nem attól függően raknak rá ventit hogy az ATI vagy nvidia, hanem a kártya gyártója tervezi rá, tehát rajtuk kell elverni a port és nem az ATI-n. Alaplapra is tesznek olyan hangerejű chipsethűtőt hogy kimenekülsz a világból és annak a vga-hoz köze nincs.
Sőt többnyire nvidia chipet rejt ;)
5. Új (fejlesztésű) hardvert nem muszáj rögtön venni, általában el kell telni jó pár hónapnak (évnek!!!) mire kiforr egy driver, és ez az összes hardverre igaz. A nyomtatóktól kezdve az alaplap bios-áig és még lehetne sorolni. És ugyanez a szoftverekre is igaz, mire egy szoftver (itt játék...) kiforr, azaz megkapja az 5-6 pach-ét addigra évek is eltelhetnek.
6. A 4850-esem 625/1003Mhz-el érkezett. Felnyomtam 675/1050-re és nincs vele gond.
7. Nekem nem fagyott még le.Ahogy mondtam az előbb is, nvidiát is vehetsz nyugodtan, senki se erőlteti rád az atit. A választás szabad
-
totyax
aktív tag
válasz
Kissjeno #27278 üzenetére
A te szemeddel nézve nekem is ez jönne le. De nem muszáj ATI kártyát venned, viszont az általa generált árlenyomás miatt olcsóbban megveheted ugyanazt a teljesítményt mint korábban, tehát hogy olcsóbban lesz meg az nvidia kártyád azt valahol az ATI-nak köszönheted majd.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Talán azért,mert akinek tipp toppul működik az nem irogat.Tudod a topick arról szól,hogy ha van valami problémád akkor ide leirod és mi megpróbálunk segíteni.Bár az is igaz,hogy a 2 hónap alatt én sem irtam be a 9600Gt topickba,hogy olyan k*rva hangos a hűtő rajta mint egy fúrógép és folyamatosan remegett a vadiúj monitorom től...Mindeggy egy igazság van abban amit mondasz.A Sappi rohadt jó kis karit rakott össze olcsón és eléggé halk!
-
alien_
őstag
válasz
"A forumot olvasgatva nekem az jött le ,hogy az ati kártyák 50 % rossz"
Kettőből egy tönkre megy szerinted, és ezt az előző pár ezer hsz alapján szűrted le?
Egyáltalán, mit akarsz itt ezzel? Menj, vegyél NV kártyát, ha ez szar szerinted. Ilyen egyszerű.DerStauner: Remélem, hogy tartani fog a gyári, az alacsony bordák miatt elég macerás lenne kicseréni őket a hűtő leszerelése nélkül.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Kissjeno #27278 üzenetére
Nem a Driver a tré.A drága szoftvergyártók intézik,hogy az Nv jobb támogatottságú legyen.Mellékesen a 9600Gt-m töbször is küzdött driverproblémával.A driver nem ismerte fel a karit,rendszeresen eltünt az nv panel,a monitort nem tudtam normális frekin járatni,stb...Egyik cég sem hibátlan,de az Nv valjuk be forból indul.És mondom ezt úgy hogy mindkét cég karilyát használom...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest