Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
Így van.
Ugyan nemtom, ezek a másolt/tört/kalóz XP-k, Vista-k melyik disztribúción alapulnak - bár van sejtésem, ha már törünk, akkor törjük a legdurvábbat...-, ott vagy él a kapcsoló, vagy csak "elnyeli" a Windows. Minden esetre játéknál nehezen tudom elképzelni, hogy használnák, pláne, hogy egyre inkább konzol-átiratokkal találkozunk...
-
-
Auratech
őstag
Off a téma, de azért ide is köthető. Balett iskolában dolgozom. Tudom miről beszélsz. Amikor vizsga van és nyújtani kell... Persze a jóízlés határait feszegető jelenet annak, aki nem szakmabeli. Szóval ezeket a hd videokat konvertálgatom a 4850-el mp2-be, onnét meg a videoredoval dvd-re.
Részben a lánykák miatt kellett gyorsabb konvertáló alkalmatosságot keresni. Erre jött most a megoldás a radeon-nvidia párosítással.
Az jutott eszembe, hogy a hidravisionnal meg lehetne oldani az alkalmazások radeonos képernyőhöz ragaszkodását. -
dangerzone
addikt
Ezt nem hiszem el. Ez valóban igaz? Nemáár...Ennyire jó nem lehet...Sztem kamuuuu...De ha valóban így van, amire csekély a valószínűség, akkor nagy változások elébe nézhetünk a vga piacon.
Amúgy meg nesztek eeeee. Itt van olvashatóbb nyelven.
-
twine
veterán
Nagyot hazudtam.....de legalább próbálom javítani a hibám...
Nem,,,, valóban NEM jár hozzá DVI-HDMI átalakító....
Csupán a DVI-D-sub alakitót mellékelik hozzá....Sorry....
mentségemre szolgáljon hogy szerencsére nállam egyikből sincs hiány, igy +-1db hááát...szóval annyira én nem figyelem...mint amennyire ajánlom hogy figyeljékMost pedig jöhetnek a transzparensek hogy vegyem ugy hogy megdobtatok
-
r3v0Lut10n
senior tag
rivatunerben jól be lehet szabályozni, 2d-ben lehet alacsonabb is (ref hűtő van gondolom 70 alatt azé maradjon ez átlagban 24-27% venti fordulat (2000 alatt ~)), viszont semmiképp ne úgy használd h fix %-os értékkel, hanem hőmérséklet függővel. ha rivatuner-ben kérdés van mond
nálam ref hűtővel (1 slotos vinyító 1enlőre) 2d 22% - 69 fok, 3d terhelve 38-42% 71 fok
-
Zozz
tag
Gigabyte EP45-UD3R.
Igen kontroll ledes, de semmi táblázat, egyenlőre neten sem nagyon találtam.
Jópofa módon a kézikönyvből a kódtáblát kihagyták vagy nem tudom de nincs benne. :S
Most hirtelen azt se tudom mi világított de volt zöld meg sárga az tuti.
Tiszta karácsonyfa. -
Mankó
veterán
A hdmi pedig normálisan kifogja osztani az 5.1es hangot? Eredetileg akkor 2 hdmi-nek kellene lennie az erősítőn. Amikor összeraktam csak egyet láttam, lehet, hogy az csak kimenet. Ez elképzelhető? Nagy kavarodás van a fejemben.
Nem fog az bekavarni, hogy most a gépen egy Audigy 2 ZS adja a hangot? -
Mankó
veterán
TV-n, erősítőn van HDMI, sőt az erősítőn optikai is. A hangot a gépben egy Audigy 2 Zs szolgáltatja, sajnos ennek nincs optikai kimenete, ha lenne megoldott lenne a dolog.
Arra gondoltam először hogy a HDMI átvinné a hangot is meg a jelet is az erősítőre. Erősítőről TV-re átlőni hdmi-n a képet, az erősítő meg taláén szétosztaná a hangot a hangfalakra. Csak kérdés, hogy ez kivitelezhető-e egyáltalán, vagy valami másik megoldásnak kell utánanéznem. -
Real Ghoost
aktív tag
Ha már össze rakok egy gépet, akkor nem nagyon szoktam cserélgetni, csak ha elromlik benne valami. Ezért kérdezem, hogy ilyen processzor mellé érdemes-e betennem a drágább kártyát, vagy felesleges. E8400es már tuti kihozna belőle mindent, de az meg túl drága most, 13k a különbség a kettő között. Azzal megint nem vagyok előrébb, hogy akkor inkább a drágább proci és a kisebb vga, mert játékokban azért a gpu fontosabb mint a cpu. Tudom, 10k ide-oda nem tűnik olyan soknak, de már ilyen alapon mindenből vehetnék drágábbat/nagyobbat, aztán meg csak pislognék, hogy mennyi is lett a vége.
-
Skizz
addikt
Fél éve a(z) (új) cuccaim 90%-át tőlük veszem, továbbá már haverok cuccait is visszavittem, ill. vitettem, és se a vásárlással, sem a gariztatással nem volt még gond.
pixet meg ipont nem érdemes összehasonlítani. a pixet azért kerüli mindenki, mert francia cég, nuku hazai képviselettel, tehát a gari offos (főleg ha ki kell fizetned a cucc visszaszállításának a díját), egyébként meg ugyanannyiba kerül a többi költség kifizetése után mintha itthon vetted volna egy kiskerből, sőt. és akkor a több hónapos várakozásról még nem is beszéltünk.
-
danilla
őstag
-
_Toka_
senior tag
Az egy élmény lehet...
(#44324) dangerzone: Bár gondolom azért is van ez, hogy a 10 éves amerikai hyperunintelligens harcikockák is élvezzék a játékokat.
Na ja, meg ha délután visszamennek apu fegyójával a suliba ámokfutni, akkor eleinte szokatlan legyen, hogy mekkorákat rúg...Vagy ez utóbbi egy picit morbid volt
-
rup1u5
nagyúr
kösz!
512-es 4850-ről 1gigásra váltani nem érné meg mert szinte észrevehetetlen lenne a különbség. megvárom az újabb generációt és ha legalább akkora lesz a teljesítménybeli különbség a HD5xx és a HD4xxx sorozat között mint amekkora a 3as meg a 4es között volt akkor nézek egy gigás 5850-et. -
maflame
aktív tag
Tényleg számít GTA4-ben de nem olyan sokat ahogy az a video szemlélteti. Van egy megoldás ami (legalábbis nálam) sokat javít a dolgon. Commandline-ba beírni :
-percentvidmem 50%
-availablevidmem 512Így gyakorlatilag megszűnt ez a "távolban lassan épül a város" jelenség.
Sokat játszottam a számokkal, pl 60%-nál nagyobb beállítással 10p után már lassult (100%-on 2p után)
Na ezt csak azért, hogy hátha segít valakinek, de persze tény, hogy egy 1GB-os kártya elegánsabban oldja meg.
-
Foky
csendes tag
Rendben átnézem az egész biost mindent de mindent, de előtte letesztelem a ramokat
elvileg 2.10v kell a ramnak de mivel 1066 helyett is csak 1060on megy ami szinte semmi, gondoltam elég lesz neki a 2.00v is hát lehet hogy ez lesz a gond hamarosan kiderül, és újrahúzom még1x a vistát aztán majd lesz ami lesz... -
banderasz77
addikt
Hát ne gondolkozz. Brutál cucc, nekem az van. Még max. ventin sincs semmi hangja, de én minimumon használom. A házban nincs semmi plusz venti, így tartja a magot 50 fok idle 65 fok max. terhelésnél.
Ráadásul sokkal jobban szerelhető, mert nem magasabb a kártyánál, csak kicsit hosszabb. -
danilla
őstag
A turbo modul-ra gondolsz? Ha ez kerül fel a bordára akkor elfér a két kari cf-be? hmm keresek infot róla, mert szerintem nem fér el.
szerk:
ezt a képet elnézne, ha még rámegy a hűtőre a turbo module, akkor is elfér.
-
totyax
aktív tag
Nem tudom a fórumába mit írnak, de ezek szerint másnál is ez van. Ezek szerint nem a szememmel van baj
Mindegy, ezért sem kell a maxot erőltetniSzép az így is. Kár hogy a játék maga sz@r.
A 40fps nem jelent minden esetben folyamatos játékot. Ami minden körülmények között folyamatos az az, amikor az fps sosem megy le a képernyő frissítés értéke alá, és persze a vsync be van kapcsolva.
De el tudom képzelni azt is, hogy ebben a nagy fps hajszában a gyártók olyan köcsögök, hogy trükköznek az fps-el úgy, hogy az magasabb legyen, a játszhatóság rovására. Teszem azt minden harmadik kép felét nem számolja ki hanem az előző felét bemásolja (akadás) és ennek variációi. Hiszen még a PH is mit csinál, fps eredményekkel mutatja be mit tudnak a kártyák. Csakhogy a nép viszont játszana
Az SLI, CF megoldásoknál a helyzet még rosszabb, ott köztudomású az fps hullámzás. -
sgteam
aktív tag
ötleteket kipróbáltam és
mindenkinek
de azt senki nem mondta, hogy ragasszak még egy ventrit a vga másik oldalára, mikor kérdeztem melyik vga kari hűtőt vegyem meg ami elfér CF-ben és fasza is na arra se válaszolt senki
ezért kérdezősködtem inkább többfelé több embertől
de remélem ezzel nem zavartam senkit -
Gaboman
nagyúr
Mondok neked egy 685/2200 tesztet ami még messze nem 750/2300 mhz-el rendelkezik,és alapórajeles közti különbséget.
COD4
1440x900 4xAA 16xAF
alap:95
tun:1041440x900 4xAA 16xAF
HL2
alap:123
tun:1341440x900 4xAA 16xAF
WIC:
alap:35
tun:42Ha ehhez még hozzá adod a +órajel emeléseket amivel még jobban növekszik a különbség már közel sem 2-3 FPS-ről beszélünk.
-
katt777
félisten
Kár, hogy ahhoz nekem semmi közöm, nem igaz?
Mivel hogy nem rólam volt szó (nem is az én nickem), ráadásul afféle topicokban rémálmomban sem járok.
_Toka_-val meg elég jól ismerjük egymást ahhoz, hogy csörtézzünk néha párat, ettől még egyikünk sem fitymálja le a másik véleményét, ha az éppen valamit másképp lát, mert éppen mások a tapasztalatai.
Ráadásul ritkán beszélek hülyeséget, még ha nem is tetszik valakinek (ami meg nem érdekel). -
Osynho
addikt
[OFF]Ok értem én amit mondasz, de ezestben nem kingmax 800asra gondoltam (ott valoban megér ia érkülönbözetet az 1066os). Egy 4-4-4-12-es 800as valszeg nem lassabb egy 1066 cl6nál... és lehet , h nemkell szétfeszelni h stabil is legyen. Lehet hülyén gondolom de ez a véleményem. A muszáj meg pontos J
(#34993) katt777 Ramszorzót én nagyvonalúan 1:1ra tenném
Bocs az offért, befejeztem
[/OFF]
-
Csibe78
tag
Köszi szuper ez igy müxik úgy nézz ki bár a tv-n valamiért csak az asztalt látom de ikonokat meg ilyesmit nem bár gondolom ez a szinház mód lényege mondjuk azt még elmondhatnád hogy tudom az elinditott filmeket igy nézzni ? ez lejátszó kérdése vagy vm-t kell még beállitani?
-
Csibe78
tag
Volt kép igen bár elég furi volt számomra hogy a régi nvidia 7600gt-nél ahogy rádugtam a vga-ra a tv kábeljét rögtön felismerte hogy samsung lcd tv látta a felbontást clonra raktam ha filmet akartamnézni és kész itt meg be kellett állitani egy jó pár dolgot de végül is sikerült láttam a monitoron is meg az lcd tv-n is a képet faxa volt minden (ez volt este mert tegnap vettem a kártyát ) ma reggelre meg kapcsolom be a gépet azt kikapcsolta a monitort no signa ezt eljátszott vagy 3* már ugy volt visszaviszem a kártyát aztán lehuztam a tv kábeljét és elindult igazából nem értem ezt az ati driver féle catalistot anyival bonyolultabb mint az nvidia és nem igazán láttom hogy jobb is lenne sajnos
Az a windowosos baromság is faxa volt beszereltem a gépbe a kártyát feltelepitettem a drivert nézegetm barátkozok az új dolgokkal azt látom ovelock kiveszem a pipát rányomok az automata tunningra bejön 1 figyelmeztető kiirás hogy ez károsíthatja .... kattintás hogy ok azzon nyomba gép leáll azt kész (szted nem kaptam majdnem szivinfarktust?) ujrainditom 3* semmi ugyan ez a window betöltésnél kikapcsol a gép ott már keztem ideges lenni
probáltam csökkentet módba parancssorról de semmi azt ujra raktam inkább a windowst
Egyébként kiakarom cserélni a az alaplapot procit meg memoriát is :
Gigabyte GA-EP45-DS3L alaplap
Core 2 Duo E7300 2,6GHz proci
2x1GB 1066MHz Geil Ultra memoria
ezekre gondoltam eddig amd-s voltam remélem jól gondoltam kia a párositásokat ezzek igy azért ki lehet hajtani a vga-t nem? -
$p@rr0w
őstag
ATT ikonon jobb klikk -> refresh lock -> enabled, majd Customize, itt rakd a listába a felbontásokat, a megfelelő frissítési értékkel, majd ok. Fontos hogy legyen fennt a monitorhoz driver ne csak pnp monitorként szerepeljen a képernyőtulajdonságokban.
Ha ezek, és persze restart után sem jó, akkor CCC elindít, itt Monitor Properties -> Attributes -> Use EDID mellől pipát kivesz, resolution, refresh manuálisan beállít. -
afterburner_
őstag
az a gáz egy masik konfigban 8800 Gt + 3 ghz-en hajtott core 2 is 8000 pontot ad P5KPL-E-ben, az egy teljesen masik konfig...
amugy erdekes ott ha atkötöm a vga tápját több molexre ugrott 800 pontot. 8800 lett, de ez tenyleg eleg karcsu amit produkal ez a 4850, megprobalom valmai bikabb procival, vagy legalabb tuningolni:-)
-
_Toka_
senior tag
Nos, ez így már sokkal érdekesebb. Egyrészt figyelmetlen voltam - mert én tényleg ... átfutottam egy apróságnak nem nevezhető dolgon ...
-, másrészt én a drivertől várnám el, hogy uninstallkor pucoljon le minden, őt befolyásoló beállítást. A ForceWare volt annyira intelligens, hogy minden ezirányú beállítást úgy tűntetett el egy uninstallkor, hogy "öröm" volt nézni ... és friss driver esetén újra állítani az összes - a monitor által is ismert - felbontáshoz tartozó optimális frekvenciát ... fejből.
Minden esetre ez volt a korrekt működés.
-
_Toka_
senior tag
katt említett ilyet: ATT-t (és RivaTuner-t is) úgy szerencsés eltávolítani, ha előtte mindent visszaállítasz alapra (ill. van olyan opciója, hogy kilépéskor állítson vissza mindent).
Igen, bár ez legfeljebb csak célszerű - ahogy ő is említi -, de inkább azt mondanám, hogy ennek a tool-nak is, akárcsak a CCC-nek az egyik fő feladata az, hogy a driver működését befolyásoló rejtett driver-paramétereket a segítségével korrekt, áttekinthető módon tudjuk állítani. Mondjuk az ATT ezt összemossa egyéb funkciókkal is, melyeket adott esetben nem feltétlenül lehet látványosan elválasztani az előzőleg említett csoporttól. Gondolok itt olyanra, mint pl. a GPU feszültségét állíthatjuk, de akár memória alacsony szintű időzítését is tudná állítani - asszem, most nem tudja ... ha tévednék, majd cáfolja valaki -, stb. Ez utóbbiaknak nincs is sok köze a driverhez, ill. hogy ezeket állítani tudja - merthogy ezeket effektíve ő teszi - folyamatos rezidens működést igényel.
A driver-paraméterek változtatásának azonban ez csak segédeszköze, ezek esetében a konkrét működést meghatározó változtatást a beállított paraméterek alpján a driver végzi. Úgy gondolom, hasonló módon ahhoz, ahogy a Nero uninstalltól se várjuk el, hogy törölje az általa megírt DVD-ket, CD-ket, ATT-től se elvárható, hogy minden paramétert állítson alapra. Hisz lehet, hogy csak azért tettük fel, hogy egy konkrét dolgot átállítsunk a segítségével. -
katt777
félisten
ATT-t (és RivaTuner-t is) úgy szerencsés eltávolítani, ha előtte mindent visszaállítasz alapra (ill. van olyan opciója, hogy kilépéskor állítson vissza mindent). Egyébként megpróbálhatod még az ATI uninstall all-t, az is pucolja az ATT-t, de nekem nem szokásom eltávolítani. Egyébként profilokba mentheted a képfrissítéseket is, ha jól rémlik, nem nagyon szoktam alkalmazni, mert max felbontáson használom a monitort, az meg 60Hz.
-
_Toka_
senior tag
Ezek szerint nem az ATT fixálja a frekvenciákat, csak beállít valahol valamit /fogalmam nincs, konkrétan mely paramétert birizgálja, viszont nem is én írtam az ATT-t
/, aminek következtében a driver az adott felbontásban a beállított frekin megy. Ha fut az ATT, ha nem.
Ebből viszont az következik, hogy akár a CCC-ben is benne lehetne az ennek állításáért felelős opció. Mint a ForceWare-ben van is ilyen... -
twine
veterán
Az előbbit is tehettem volna OFF-ba! Sorry!
Egyébként meg az jutott eszembe hogy mindez amit leírtam tekinthető pozitiv Fícsőrnek is! Csak nézőpont kérdése: ATT feltelepit, képfrissités fixál, majd uninstall! Nincs 3rd program a gépen, és még a képfrissitést is fixáltam!Ez persze csak "kinos" vicc,,mert azért B@ssza a csőröm miért marad midnen ugy ahogy
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged