Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz
Auratech #45182 üzenetére
a kiterjesztett garancia nem kötelező, ki tudod venni, és akkor nem plusz pénz... Amúgy itt nem is hagyományos garanciáról van szó hanem arról, hogy bármilyen indokkal cserélheted egy éven belül. Szerintem ezért korrekt az a felár. Ha meg nem kéred a hagyományos garit kapod...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
katt777 #45193 üzenetére
Itthon, vagy akár csak az EU-ban én sem adnék neki sok reményt de a nagy víz túloldalán nagyon másképp mennek ezek a dolgok! K. Európai fejemnek nehéz volt felfogni, hogy ezek tényleg betartják amit igérnek és nem kell rohangálni meg hívogatni őket, mindent el tudsz intézni on-line és alázatosak, szolgálatkészek. Hát mi az, hogy nem néznek mégcsak hülyének sem?
Olyan customer support van hogy behu-besza. Talán a német EVGA központ színvonalban ilyen lehet de velük nincs tapasztalatom.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #45184 üzenetére
Hát, én eddig 20% különbségeket láttam mindenütt tesztekben, Oblivionról annyit, hogy a graf. modok és az ini-tweak-ek lenyomnak minden VGA-t, azaz minél több az izom, annál kevésbé tudják visszafogni a játék futását. De ha végigcsinálod a cikkben leírt módosításokat, akkor meglátod a valós eredményt. Én csak abból tudok kiindulni, amit 4850-tulajok mondtak, és amit én tapasztaltam a 4870-nel.
rup1u5: Hát, az én garos kálváriámat (3 hónap, amellyel még hakos1987 11 hetes rekordját is lenyomtam) tekintve te egy piszok mázlista vagy.
-
rup1u5
nagyúr
Virage.
És működik Vista alatt. 800*600 32bit 1150*760 vagy valami ilyesmi a max de 800*600 fölött csak 16bit-el.Állat! Szerintem jelenleg ő a legkevesebbet fogyasztó alkatrész a gépben!
Qru: Csak hazahúzott a szívem,
noha imádtam a 4850-et is. Egy árban volt az 1gigás 4870-el de azon nem lett volna garancia. EVGA-nál a 10 év meg hihetetlen. Most cseréltettem a régi 88GTS-t mert új tulajnál bedöglött. Szó nélkül cserélték, nagyon gyorsan és az amcsi központal hétvégén e-maileztem le a dolgot úgy hogy szinte rögtön válaszoltak!
Szombaton és Vasárnap! Alig hittem el! És a GTS-ről a hűtő is le volt szedve egyszer de nem szúrták ki.
Szóval ezek után én csak EVGA-ban fogok gondolkodni!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45188 üzenetére
Nem úgy tűnik, hogy hallgat rád. Pedig milyen igazad van!
Nekem is van egy 2MB-os Trio S3-am, sima PCI-os, vga halál esetére.
-
rup1u5
nagyúr
Na megváltam szeretett 4850-emtől!
Most átmenetileg ezzel az erőművel tolom:
S3 Virage 2MB
Szerintetek kihajtja a procim 4Ghz-en? -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #45181 üzenetére
% teljesítményben legtöbb játékban a különbség 4850GS és 4870 512MB-között 1600x1200 4xAA 16xAF 10% és 1600x1200 8xAA/16xAF 11% a 4870 előnye.
Nem találom a tesztet ahol ezt írták az összegzésnél.
Ez itt egy Toxic 4850 vs 4870 itt sincs akkora különbség.
Az elképzelhető persze hogy az Oblivionban jobban ellép a 4870. -
o_tom
aktív tag
Szasztok!
Srácok, 4850 kártyából melyik a használhatóbb a Gigabyte vagy az MSI? -
Auratech
őstag
A kari az jó, az ára is jó. Viszont a pixmania nekem nem volt meggyőző, mint partner. Nem akarom leszólni őket, de lehet, hogy érdemes alaposan megfontolni. (a "kiterjesztett" garancia plusz pénz lett volna, ami a sapphire4850 rendelése végefelé az összesítésben csak úgy felbukkant.) Na mondom -így nem kell, nem volt korrekt számomra. A rendelést nem érvényesítettem(nem utaltam a pénz) és írtam levelet, hogy sajnos nem áll módomban utalni. Válaszul egy robot megköszönte a levelet és üzente, hogy nem áll módjában értelmes választ adni. Én nem szeretem, ha közben a számok, feltételek változgatnak. Bár lehet, hogy csak maradi vagyok.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #45177 üzenetére
Van 4850GS tulaj Obli topicban, és más 4850 tulajok is akadnak. Nekik nem megy fullon a játék, nekem igen a 4870-nel (ezért is vettem utóbbit
). Amiket te írsz, azok szinte semmit nem terhelnek a VGA-n a graf modokhoz képest, tehát fölöslegesen írod, hogy a javítások (pl. 4X textúra pack, stb.) és az ini-tweak-ek NÉLKÜL hány FPS-ed van, mert ezen adatoknak semmi jelentőségük. A 4870-nel úgy van meg min. 27FPS, hogy nagy tömegben és sok varázslattal (effektek!) képes beszaggatni, és BC moddal még városba belépéskor is.
3.0 GHz-en még a te prociddal is ki van hajtva a 4850 a max. grafikával, szóval e téren a proci nem igazán számít. Azt nem hinném, hogy a gyengébb proci hozza nálad a magas FPS-eket, inkább a nem megfelelő grafikai terhelés lesz a hunyó.Lehet, nem mered megkockáztatni, de a 4850-nél (próbáltuk!) 16-18FPS lesz a minimum teljesen felmaxolt grafikai beállításokkal, tehát itt is kijön az, hogy magas összetettséggel nem csupán 20% a nagy tesó előnye. Csak lestünk a végeredménynél, hogy egy 3 éves játék megfekteti a mai csúcs-VGA-kat, de ez van.
GTX285 talán már OK lenne neki.
D80: Lényegében ilyesmiről szól a topic, sztem olvasgass egy kicsit.
-
Auratech
őstag
válasz
ezanickem #45161 üzenetére
Hát ahogy mindig idepillantok a konfigodra.. Az jut eszembe, aki alapórajelen használja az 5200-ast geil ramokkal, az bűnt követ el a sebesség istene ellen.
pciex fixen 100mhz a biosban és adj neki 266-os fsb-t auto feszültségeken. A geilnek pedig 2v és 800mhz. Ezek benne vannak a biosba. Nekem is ilyen konfogom van. nagyon nyugodtan megy 3.2 vel, nem melegszik, nem veszekszikLécci-lécci!
-
D80
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 4870-es videókártyát, sokat nézelődtem a neten, és a Pixmániánál találtam egy érdekeset:
PIXMANIA Radeon HD 4870 - 1 GB GDDR5 - PCI-Express 52.010.-
olyan mintha Sapphire lenne, talán a Lite...
Mindenesetre elég jónak tűnik, csak tartok tőle kicsit.
Van valakinek ilyen kártyája, vagy tud ezzel kapcsolatban valamit? -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #45171 üzenetére
és erősen gyanítom, hogy diavetítést fogsz kapni a végén.
Annyira nincs nagy különbség az én GS-em és a te 4870 512MB között,hogyha nálam rosszul megy nálad sem fog simán jól.
De ide már tényleg jó lenne egy erősebb proci mint pl a tied!
Mert az azért jóval erősebb mint nekem a 6750.
Ezt a te gépeden lenne jó így tesztelni. -
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #45169 üzenetére
nem is heszem hogy veszek mostanába karit. hisz 2 hónapja vettem a mostanit. és a vízrendszer megint bekavart, és alakult némi töblet kiadás. éna annak a híva vagyok, hogy az új kártyákat vegye meg az eszetlen miller paraszt, s majd mikor ráun, vagy kijön egy drágább, jobb, szebb, X2 vagy bármi, féláron adja el nekem.
így mindannyian jól járunk, de főleg én.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #45152 üzenetére
Látom, pedig 2x is kerested!
Ímhol!
_Toka_: Nincs ebben semmi meglepő. Számomra legalábbis.
dangerzone: Na ja, az eximók.
butcher eu: Én nem vennék ATI kártyát azelőtt, hogy eltelne a megjelenésétől legalább egy fél év (lásd: driver-mizéria). No meg ahogy már írtam, addigra lesznek DX11-es karik.
-
DigitXT
félisten
-
-
-
future20
csendes tag
Hali, most kaptam egy gigabyte 4870 1gb karit. Az a problémám, hogy catalyst és everest is 500Mhz Gpu clock-ot ír ki, de úgy h van amikor kiirja h 750 aztan visszaugrik 500-ra és így váltogatja ... ez mitől van?
másik, h 3dmark2k6-ba 14500 pont az reális? (e6750 @3500, 2gb@1066) mert előtte a 88GT-mel 13000 volt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
butcher eu #45158 üzenetére
Na jó. Most komolyan sírva fakadtam a nevetéstől.
Ezt nagyon eltaláltátok.
Macka: - Kíváncsi vagyok, hogy milyen a ref. hűtése...
butcher eu - ezt találtam, de ez asszem még nem az.
ez nem igazán hűt inkább fűt
Neeeeeee, ez nagyon jóóóóóóó.
-
DigitXT
félisten
válasz
Ez nagyon nagy!
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Úgy döntöttem hogy beszerzek egy hűtőt Gainward HD4850 típusú kártyámra, mert nem bírom ezt a hangot, és zavar a hőmérséklet... Én az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo-ra gondoltam, csupa jót hallottam erről. halk és hatékony. Van ennél jobb VGA hűtő ebben az árfekvésben? Tapasztalotak, véleményeket, ötleteket is szívesen meghallgatok!
Köszönöm előre is!
-
dangerzone
addikt
válasz
Hát én meg ezt.
-
butcher eu
senior tag
ezt találtam, de ez asszem még nem az.
ez nem igazán hűt inkább fűt
-
Macka
veterán
válasz
butcher eu #45155 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy milyen a ref. hűtése...
-
Macka
veterán
válasz
butcher eu #45149 üzenetére
Van már kép valahol a 4890-ről?
-
-
riolobo
tag
válasz
butcher eu #45149 üzenetére
Aham,kösz! Erre a forintdologra mondjuk én is számítok de azér még várok pár hetet hátha olcsóbb lesz valamelyest,drágább már reméljük nem(:
-
butcher eu
senior tag
válasz
riolobo #45147 üzenetére
hát ha az európai piaci ára csökken, viszont a forint tovább romlik az euróhoz képest, akkor nem sok változást fogunk észlelni. amúgy a 4890-et áprilisra igérik, a csökkentést meg bejelentették már a ceBit nyitásán, így már élnie kellene a csökkenésnek. Mert azt az intézkedést a gtx250 visszaszorítására hozták, amit szintén bemutattak mult héten.
milyen szépen burkoltan fogalmazol.
-
riolobo
tag
Sziasztok!
Olvastam h a 4890es érkezésével valszeg olcsóbbá válnak a 4870 és 4850es kártyák. Egy 4850est akarok venni. A kérdésem csak annyi ,hogy nem tudjátok e vajon hozzánk mikor ér el ez az árcsökkenés,illetve vajon milyen mértékü lesz? És úgy mellesleg a club3d féle 4850es mennyire tűnik szerintetek jó választásnak,amiatt gondoltam rá mivel van rajt hdmi,jelenleg nem használnám dehát ki tudja, még jól jöhet.A hűtése megfelelő lehet?[link]
Persze szivesen veszem h javasoltok esetleg más gyártó kártyái közül is,ha az jobb(: -
katt777
félisten
válasz
Gaboman #45111 üzenetére
Oblivion-t lásd a gamepod cikkben, mert nagyon sok finombeállítása van (az nem grafika, amit te #45125-ben írsz
). Amúgy nálam kivétel nélkül minden játék gyorsabb/stabilabb Vistán (x64), elég csak a GPU-kihasználtsági grafikonokat megnézni.
A net nálam is. Vagy akadozik, vagy simán elszáll. Úgy érzem, minden a lehető legnagyobb rendben csúszik ki a szolgáltatók kezei közül.
BemApo: A GTA4 egyszerűen szarul van megírva (direkt), már többször írták e topicban is, hogy némi beállítás-módosítással, illetve valamilyen patch-csel simán megoldható a probléma.
rup1u5: Lásd feljebb. Amúgy csak játékok érdekelnek.
(Annak látszó szoftverek nem.
)
proof88: Csak aztán nehogy ez is olyan legyen, mint az Intel nagy árcsökkentése, amely után kis hazánkban 25-30%-kal emelkedtek az Intel procik árai.
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus HD4850-es kártyát és az a gondom, hogyha a hozzá kapott átalakítóval (DVI-HDMI) hdmi-n összekötöm a hd ready tv-vel, akkor kifejezetten életlen képet kapok.
Ha viszont a második kimeneten a másik átalakítót használom (DVI-VGA), akkor hibátlan tűéles kép lesz.A felbontáson nem állítottam semmit, marad 1360*768, illetve a TV pc, és hdmi bemenet képbeállításán sem változtattam.
Mi lehet a gond?
-
ezanickem
tag
válasz
r3v0Lut10n #45133 üzenetére
persze nem is úgy értettem
csak azért CoD2-ben tartós 40 fps a füst miatt az az igazi móka
Crysis csak 30 fps
-
ezanickem
tag
válasz
Gaboman #45132 üzenetére
CoD4
Igazából onnan kezde csak bökdösni az orrom , hogy Warhead alatt 1280x1024 és 1680x1050 között alig 6 fps volt a különbség ugyanazokkal a beállításokkal. De mikor feltoltam 1280x1024-re és mindent maxra állítottam akkor volt 22 fps a másik srácnak meg 32 és neki elméletben kisebb gépbe van mint nekem. Maximum újrarakom a gépet azt meglátjuk. Vagy csak szimplán a tudatlanságom ami itt a hátrány
-
twine
veterán
válasz
r3v0Lut10n #45128 üzenetére
Hálásan köszönöm a "segitséget"
én személy szerint S1-el "fagyasztom" a VGA-m fix fordulatu ventivel...de reméljük a srác akinek válaszoltam én is, megtalálja a hozzászólásod
Azért köszönöm ajánlatot
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
butcher eu #45061 üzenetére
normal d-sub csatiknál anno oltári különbségek voltak (sajnos, mert filléres dolog) - használjon dvi-t, semmi különbség nem lesz sose
-
r3v0Lut10n
senior tag
rivatunerben jól be lehet szabályozni, 2d-ben lehet alacsonabb is (ref hűtő van gondolom 70 alatt azé maradjon ez átlagban 24-27% venti fordulat (2000 alatt ~)), viszont semmiképp ne úgy használd h fix %-os értékkel, hanem hőmérséklet függővel. ha rivatuner-ben kérdés van mond
nálam ref hűtővel (1 slotos vinyító 1enlőre) 2d 22% - 69 fok, 3d terhelve 38-42% 71 fok
-
Gaboman
nagyúr
-
ezanickem
tag
üdv skacok
Kevés az fps , így jellemezném a jelenséget. Minden játékban 100 alatt az fps szinte. CoD2-ben is és néha még 40 fps is ha sok a füst. Próbáltam a gyári lemezről is feltolni mindent és az új Drivert is próbáltam de semmi. Onnan tudom hogy kevés mert más kisebb teljesítményű gépén is jobban szerepelnek a játékok mint nálam. Van ötletetek ? ja igen XP Sp3 32bit van most fent.
thx a segítséget
-
Gaboman
nagyúr
válasz
dangerzone #45120 üzenetére
-
morfondőr
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat!
Tényleg visszaolvashattam volna!Csak hirtelen felindulásból rögtön írtam!
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Egy rövid kérdés: Far Cry 2-ben FRAPS szerint 30-40 között mozog az fps, mégis 4-5 másodpercenként "ugrik" egyet a kép. Főleg akkor, ha autózok, de gyalog is zavaró néha. Ez mitől lehet? Kevés a video-memória? 512-es Sapphire 4850-em van. A gép többi adata az aláírásomban!
A választ előre is köszi! -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #45108 üzenetére
Én is DX9-ben nyomtam a FC2-őt az említett hiba végett amit DX10-ben csinál.
Az nem teljesen igaz hogy Vista alatt minden játék jobban megy,teszteltem eleget hozzá mivel mind a kettő fent van.
Írd le hogyan teszteled milyen beállítással az Obliviont megnézem majd az enyémen hogy megy! -
rup1u5
nagyúr
válasz
katt777 #45108 üzenetére
Csak annyit mondok, hogy GTA4
Ha még most az árcsökkentés elött sikerül 38-at kapnom a kártyáért akkor olcsón megúsznám, mert 42 körül tudok gigás 70-est.
Ha nem megy el ennyiért akkor marad és kivárom a következő generáció középkat 1 gigását.
Annak idején ugyan így léptem meg a GTS->4850 cserét. 30ért elment, 27ért vettem. -
katt777
félisten
válasz
Gaboman #45104 üzenetére
Hát, rögtön itt az Oblivion, vagy hogy a motornál maradjak, a FO3, de akad még pár játék, amely maxban megfekteti a 4850-et.
Az tény, hogy drágább a 4870, mint amennyivel többet tud, viszont akinek jut annyi +, annak sztem megéri az erősebb kari. Vista alatt egyébként minden játék jobban megy. FC2-t amúgy DX9-ben nyomtam a hiánytalan grafikáért, és mivel DX10-ben néhány másodpercenként mindig beakadt a kép (igaz, 9.2-vel már csak alig érzékelhetően).
Pierre75: Ma már minden játékot félkészen adnak ki, és te fizetsz azért, hogy béta tesztelő lehess, + még a képedbe nyomott több percnyi reklámért is a játékok elején. Amúgy több (nem egy megrögzött) nV-s is mondta, hogy nem értette az ATI-sok minőség- és szépség-dumáját, amíg maga is ki nem próbálta (páran még akkor sem tudták megindokolni, hogy mitől lett szebb a monitoruk képe, csak érezték). De ha az ATI így folytatja, nálam is esélyesebb egy GT300 jövőre.
rup1u5: 1GB RAM-nak csak 1920-as felbontástól van igazán értelme, de az árkülönbség még kevésbé éri meg, mint 4850 helyett 4870-et venni. Ki van ám ez találva!
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #45106 üzenetére
na, ugye hogy ugye hogy kitaláltam...^^
-
butcher eu
senior tag
válasz
dangerzone #45105 üzenetére
Poli Zita
ez a kedvenc női nevem
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Vortex07 #45098 üzenetére
az előttem szólóval egyetértve hozzátenném hogy ház oldala legyen fent,különben nyista huzat, vagy ha nincs venti a házban akkor ház oldala le és asztali venti nekitol, különben elfüstöl a kártyád,
nagy volt a kísértés hogy 2x küldjem el
Dangerzone : "polizita" topicot még nem nyitott senki te lehetnél az első
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest