Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #45899 üzenetére
en csak korrigaltam a dolgokat, nem szabad mindent csuklobol elintezni, h az ugyanaz, nem, nem ugyanaz es mivel nem ismerjuk, nem probaltuk, nincs is rola review, senkinek sincs ilyen, nem szabad leszolni
lenyeg h sztem meg lehet kockaztatni, annyival is okosabbak leszunk mi, es az is lehet h megeri a tobbletet(honnan tudjatok h nem ugyebar?)
nah go for E5400!!!
szal a lenyeg: sose mondj iteletet olyanrol amit nem ismersz, lehet ezzel megvan a stabil 4ghz ki tudja? lehet ha ratok hallgat 500mhzel lassabb lesz
tunningban
-
Speed®
titán
válasz
Bluegene #45896 üzenetére
Te kipróbálnád..próbáld. De ne vetess vele 6kval többért procit egy +szorzóért..
Bőven jó az E5200OC+TX2 azonos áron, te is tudod, nem is értelek..4850 alá..
Amúgy nem wallos 300nál a proci, én is 333mon hajtom, van akinek 385 ment.
Kis szerencsével stabil 3.75G <1.3V is kifogható, de átlagban 3.5-3.6 megvan.
Felesleges csodát várni az R0 steppingtől, WRben gyengébb is az E5200nál ;)Amúgy milyen jó, hogy a 48x0 topikban megy a diskura erről..sicc mindenki x)
-
Auratech
őstag
válasz
Bluegene #45887 üzenetére
Ugyan az a processzor. Ugyan arról a szalagról. Eredetileg is megy ez az arhitektúra 3.2-t szinte mindenhogyan. De inkább 3.5-öt. A gyári "fejlesztés" abból csinál pénzt, hogy felesével emelgeti a szorzót, amíg az alap fesz stabilan hajtja. A korábbi celeron D is 2,4-en kezdte, a végén meg 3,06 lett belőle legalább. Egyébként azért tuggyuk, mert sokat próbálkoztunk.
Ilyen alalpon kéthavonta plusz 5e- ért mindig megveheted a 300mhz-el gyorsuló legolcsóbb processzort.
Gyárilag gyorsabbra állított processzort nem lehet annyival felljebb húzni, amennyivel gyorsabb az előzőnél.
-
lsc
nagyúr
válasz
MikaVejneGI #45892 üzenetére
Ha teszel rá ventit akkor máris nem passzív, ha jól emlékszem a musashi ventijéhez van potméter . Jól emlékszem .
Mod : Elégnek elég a poti de arra figyelni kell, azt nem tudom hogy a kártya csatlakozójára rá lehet-e kötni, valamelyik tulaj remélhetőleg segít .
-
lsc
nagyúr
válasz
MikaVejneGI #45889 üzenetére
Melyik passzív hűtéshez van ventilátor ?
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok
Gyári hűtésű Asus HD 4870-re szeretnék feltenni 1 passzív hűtést(ill felteszek)
Kérdezném , hogy a gyári ventri szabályozó progit , vagy más ventri szabályozó progit érdemes-e használni ezután?
Van-e működőképes benchmark progi Vista alá , amin megnézném a hőfokot terhelés alatt?
előre is köszi.. -
Bluegene
addikt
válasz
birozoli7800 #45883 üzenetére
honnan tudj'tok ennyire biztosra h nem megy tunningban tobbet
sztem mehet tobbet a magasabb szoryo miatt mivel fsb wall van, en megprobalnam
-
Skorbut
tag
Köszi. Egy utolsó kérdés. Hogy ez azt jelenti h nincs hozzá hűtő igaz?
Mert itt ugyan fel van tüntetve h dobozos ( [link] ) de szerintem csak elírás, mert az összes többi ahol a képen nem doboz van ott a leírásban az szerepel h DOBOZOS: Nem.
Szal? -
Pocok84
csendes tag
válasz
dangerzone #45857 üzenetére
Köszönöm az infókat.
-
Auratech
őstag
Tudom, hogy nem sokakat érdekel, de a 4850-es karim mellet megy a fizikai gyorsítás is. Letöltöttem a warmonger csodát. az NV oldaláról. Fizikát kikapcsolva 12-15 fps, amikor nagy a részletesség. Bekapcsolva meg 60-80, és hóvihar van
Így már kezd tettszeni a játszás. 1600x1200-ben minden fullon.
-
Speed®
titán
válasz
Skorbut #45871 üzenetére
Azért azt ajánlottam, mert az a legjobb választás 25k alatt szerintem (is).
A P5QL P43 chipsetes "ocsójános", hagyományos kondik, 4 fázisú tápellátás, gagyi hűtés, tuningra kevésbé nyerő, az integrált hangkarija is gagyi Via.
A P35-DS3 meg szilárdelkós kondikkal szerelt, 6 fázis, nagyobb borda, P35 500 körüli FSBket is bír és 1xű a BIOS, a 889A hang meg korrekt
Mondjuk az alaplapválasztós topikban ennek utánanézhettél volna te is -
Skorbut
tag
Köszi a válaszokat!!
-
Speed®
titán
válasz
Skorbut #45867 üzenetére
Kompatibilis, hiszen PCIe csatoló van rajta. Viszont a helyedben inkább E5200ast vennék, a különbözetből meg nem Lightos P5Qt, hanem egy P35-DS3mat..az E5200 ebben lazán feltolható 3.5GHz fölé, az meg már bőven jó a 4850hez.
Házat az ízlésed határozza meg, a táp rendben van, FSP 400W lényegében. -
Skorbut
tag
Sziasztok,
Lehet nem itt kéne megkérdeznem, de 1 kis segítségre lenne szükségem.
Sapphire 4850-es karit szeretnék vásárolni és szeretném megtudni, hogy amit hozzá kinéztem cuccok kompatibilisek-e:Alaplap: ASUS P5QL
Proci: INTEL Dual Core E5400 2,70GHz 775 BOXPlusz, ha valaki tudna még segíteni abban, hogy egy olyan házat szeretnék venni amiben a táp és a ház 1-ben van, mennyire megbízható a benne lévő táp:
Gigabyte GZ-X3-BPD + Superb 460
link:http://depo.hu/gigabyte/gz-x3-bpd___superb_460Előre is nagyon köszönöm!!
ÜDV!!!
-
szacsee
nagyúr
Ja natürlich..
A legtöbb alkalmazás a Win alap hangkeltőjét használta, ha a másikra van szükség, akkor ahogy mondod az adott programban át kell állítani....
Ki is használtuk házibulikon.... nagy teremben ment a tucc-tucc, a kisszobában ahol mi voltunk a csajokkal, meg a relax ellazító zene.. (berivájtot nem akartam leírni, de az is vót).
-
Skizz
addikt
Valami gáz van az AMD szerverével, főoldal bejön aztán megáll az élet.
-
szacsee
nagyúr
válasz
sgteam #45860 üzenetére
Régebben GPU Caps-ban volt benn, de most ahogy látom különálló program lett.
Furmark, mint ahogy a képeken is látszik. -
paprika
aktív tag
Hali. 4850 1GB-ból milyen fajtát érdemes venni?. Hűtés és tuning is fontos. De inkább a hűtés. Másik ugyan ez csak 4870 1GB. Tehát melyikből milyen márkát érdemes venni? 62 K max amim van rá.
-
Pocok84
csendes tag
Köszönöm a választ, egyébként a ddr3 hdmi az a Sapphire Edition akart lenni, de akkor szerintem a Vapor-X lesz a befutó.
-
szacsee
nagyúr
Ha két DVI csatis kártyád van, akkor próbáld meg a másik aljzatba... ha jól tudom csak az egyiken megyen hang. Ha display-hdmi-dvi kimenetes kártyád van, akkor bukó, de akkor meg a hdmi kimenetet használtad volna... szóval első eset, másik csatiba dugd át és próba.
Illesztőprogit tedd fel, ha ismeretlen hangeszközt látsz az eszközkezelőben. -
sgteam
aktív tag
asus 4870 800/980mhz-en musashi hűtővel
-
Auratech
őstag
válasz
Pocok84 #45847 üzenetére
A Vapror a jó választás. Szabályozható a venti rajta. A hűtése a 70-en is elegendő, tehát itt még inkább. HDMI meg átalakítóval van rajta, mint mindegyik 4850-en. Ha most venném a Sapph. kártyámat, ilyet vennék. Az hogy gyárilag 50mhz-el gyorsabbra van állítva nem lényeges a biztos 80-100mhz-es tuningpotenciál tükrében. Szóval a legjobb hűtésű megoldás lehet nyerő.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #45848 üzenetére
A hdmi-s dologhoz viszont hozzátartozik, hogy nem mindegyiken van direkt csatlakozó.
-
dangerzone
addikt
válasz
Pocok84 #45847 üzenetére
Igazából ezzel a gddr3 hdmi-vel sokat nem mondtál, mivel a sapphire 4850-esek rendre ddr3-asok, mindegyik támogatja a hdmii-t.
A vapor-x az referencia órajelű, viszont jó a hűtése. A toxic emelt órajelű, de zalman venti van rajta, ettől függetlenül melegszik, mint a disznó.
Tomate: Akkor bizony te bizniszmen vagy a javából.
-
Pocok84
csendes tag
Hello!
Kis segítség kellene, vennék egy Sapphire Radeon 4850-es 512 MB-os kártyát, amiből 3 különböző van. Meg tudná valaki mondani, hogy a 3 különböző fajta miben más egymástól az árán kívül (GDDR3 HDMI, TOXIC FULL, VAPOR-X)? Azt tudom, hogy a hűtése más, de azon kívül valami más érdekesség? Gyorsabb valamelyik mint a többi, stb? Előre is köszi.
-
Matthewsz
aktív tag
miért írják, hogy hdmi kimenet?
én két dvi-t látok a képeken, a hsz-eket sem értem hol van itt maga a hdmi csati?
valaki világosítson fel, mert ezekszerint nem vagyok tisztába a hdmi meg a dvi fogalmával -
Tomate
veterán
válasz
dangerzone #45843 üzenetére
Én+ 6k-ból váltottam 70-re, ami OC-s!
-
twine
veterán
Ez meg a PÜ !
csak hogy Félig on is legyek: Neked akkor igazán jó dolgod van,,mert engem a melóhely egy 9250 Radeonnal kápráztatott el.... -
Auratech
őstag
Off a téma, de azért ide is köthető. Balett iskolában dolgozom. Tudom miről beszélsz. Amikor vizsga van és nyújtani kell... Persze a jóízlés határait feszegető jelenet annak, aki nem szakmabeli. Szóval ezeket a hd videokat konvertálgatom a 4850-el mp2-be, onnét meg a videoredoval dvd-re.
Részben a lánykák miatt kellett gyorsabb konvertáló alkalmatosságot keresni. Erre jött most a megoldás a radeon-nvidia párosítással.
Az jutott eszembe, hogy a hidravisionnal meg lehetne oldani az alkalmazások radeonos képernyőhöz ragaszkodását. -
twine
veterán
válasz
Auratech #45830 üzenetére
4,5 éve napi 8-10 órát őket nézem...a moderntől a hip-hop-on át a társastáncon keresztül balettig....az összes haverom ki van hogy milyen "szemét" melóhelyen dolgozom
soxor nem tudom hova tekerjem a stativon a kamerát, mert olyan pózokat vesznek fel előttem (is)...de gondolom tudod miről beszélek
-
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
HD 4850 és HD 4870 között mi a különbség?
köszi -
colin81
tag
Hali
Mi lehet a baj ha Asus hd 4850 ment820/1165-ön most meg 770/1165 tudom használni
víz hűti a fokok terhelve is 40 körül van
-
Auratech
őstag
Amíg méltóztatnak ATI-ék rendesen dolgoztatni a radeonokat olyan CUDA-r módon, (ami most éledni látszik a havok motor portolásával, meg az openCL-el)) beruházok egy 8800gts-re, vagy egy 9600-ra. 20-25ropit megér a gépfejlesztés. Így egyszerre két film kódolása folyhat úgy 150-200frame/s.
A fizikusos játék demójának a linkjét légyszi dobja fel valaki! (Mirror's Edge)
-
sgteam
aktív tag
hali
egy kérdés!!
asus 4870-re feltettem egy musashi hűtőt a négy darab csavart mennyire kell meghúzni? -
Tomate
veterán
Ilyen "hűtés" van a 4870-esem ramjain. (nem biztos, hogy kivehető szóval ez egy ?réz? lap) Kérdésem az lenne, hogy mivel járnék jobban. Ha ezt leszedném és rá a sünik, vagy ezt fent hagyom és erre megy a süni?
-
tlac
nagyúr
Van itt vkinek fogyasztásmérője és 4870-e?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MikaVejneGI #45814 üzenetére
AC jobb árérték arányban sztem. Ha van elfekvőben 12-es ventid S1, ha nincs TwinTurbo.
-
Savanya
addikt
válasz
MikaVejneGI #45814 üzenetére
Nekem 4870-en AC S1 van fent , VRM bordát amit eredetileg x1900-hoz adnak azt is felhasználtam / két végét leförészeltem , bordát kicsit leköszörültem és 2oldali ragasztóval felment a kártya vrm részére / 2db scythe 10cm-es slim ventivel 56 foknál nem volt még melegebb .
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok
Lenne itt 1 eldöntendő dolog amihez a segitségetek kérném , a gyári hűtés lecserélése ügyében.
3 megoldás közül választhatok-Scythe Musashi
-AC S1
-AC Twin Turbo
Melyiket választhatom 1 Asus 4870 512MB kártyára?
ui: bár a Scythe megoldásával szimpatizálok , de érdekelne, hogy aki a fenn felsoroltakat használja , mi a véleménye a saját megoldásáról.
-
Auratech
őstag
Ha a hibrid vga használattal tartósan sincs gond, be fogok ruházni egy modernebb, legalább 96-128 shadert dolgoztató passzív "vídiára". Amit szerintem lehet finomítani, az az nvidia beállításaiban rejtezik. Melyik beállítási opció válik előnyére a fizika és CUDA működésének és melyik fékezi. Mivel grafikus teljesítményre nincs szükség, le lehet "butítani a megjelenítést" 800x600 és minden minimumon. De lehet, hogy nem ezaz üdvös. Esetleg process szinten lehet monitorozni az erőforráshasználatot és hangolni.
Szép napot, megyek balettos hölgyeket videózni :d !
-
bajusz15
senior tag
Hello
Beléptem én is a klubba egy HD4850-es kártyával
8800GTS 512mb után váltottam és a változás kb 4-5 fps...na m1..
Mivel passzív hűtésű ezért jelentkeznék egy ideiglenes megoldással. aminek eredménye.
A baj csak az hogy nem tudom biztosan rögzíteni a két ventilátort és így csak a ház oldalának levételével tudom használni ezt a "módszert" xD -
Auratech
őstag
Amint végzett ATI, az unokaöcsi is magához tért. Végül az előirányzott 40 percből 19 lett. Ez egy erős négymagos proci teljesítménye, ahogy elnézem. Közben meg letoltam a 2. részét ATI-val sitty-sutty .
Egyenlőre ennyi. Majd szépen összeszedem a tapasztalatokat és még azért szeretnék finomítani a dolgokon. Kékhalál nem volt, nem kellett hozzá programozói sütnivaló sem. Csak némi bátorság. Szóval használható a dolog. Köszönöm a segítségét korábban janos666-nak. Látva az Ő konfigját, látszik, hogy az erősebb a processzor(3,6) mellett kevesebb a nurien sebessége. Ez gondolom az általam használt 8600-as javára írható.
-
Auratech
őstag
Na ez odab@sz
Ami fontos. A biosban be kell állítani, hogy a peg2 legyen először inicializálva. Feltettem az ati tray toolst, amivel kiváltom a ccc-t Ebben is benne van a x-coder. Próbaképpen elindítottam a badaboom convertert (nvidia gpu supp.) és a tray toolsból az x-codert. két külön filmel. Nemsokára készen lesznek.
persze az x-coder kicsit fittebb, hála a 4850-nek. önnállóan a badaboom 120frame körül kódol egy ipod videot. párban az x-coderrel ez leesik 90-re, annak cpu használata miatt. Amikor végzett az x-coder, a badab.. is szép lassan felmászik 100 körülire. Cpu-val (5200) az encoder kb 50-60 frame/s sebességű.
-
scope2007
addikt
egy Mirror's Edge tesztet nyomhatnál, kíváncsi vagyok hogy megy-e gond nélkül vele
-
Auratech
őstag
Végül is a cél megvalósult. És nem volt körülményes. Ez a nurien demo is ment 35 frame-val.
Tehát lehet használni. Szerintem egy modernebb, hűvösebb nvidia kártya (9600, vagy amik most jönnek ki az olcsók közül) megteszi. Már csak a catalist kompatibilitást kellene valahogy megoldani, aztán karácsonyig meg se szólalok.
Az nvidia beállításokban mindent alapra vettem, és kompatibilis performance módban dolgoztattam. -
Auratech
őstag
Megint dobtam egy tesztet. most 2000pontra jött ki a fizika. Korábban a vga(8600) beállításaiban mindent alapra tettem. Lehet ezért volt magasabb a pont szám. Kipróbálom megint.
-
Auratech
őstag
Gyors tesztek: szoftveresen a radeonon 1353 pont 1280-as felbontás mellett.
8600- on hardveresen 1024-es felbontáson 1619pont
Radeonon hardveres fizikával 2710 pont.
Most jön a videokonvertálás. Ha megy szólok.
Aktív témák
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest