Aktív témák
-
Tomate
veterán
válasz
dangerzone #45495 üzenetére
Ezt biza nem tudtam... Azt hittem szivatni akarod
-
Tomate
veterán
válasz
dangerzone #45493 üzenetére
-
Wukiwo
senior tag
4850-el 1280x1024 ben minden maxon mennyi fps-etek van multiban?
valós értékek érdekelnek nem ilyen 250-300fps-ek -
Pierre75
senior tag
válasz
dangerzone #45483 üzenetére
Köszi! Megnyugtattál.
-
Pierre75
senior tag
Feltettem a 9.3-t, de az Empire gondjait nem javítja így visszaálltam a 8.12-re. Viszont azt elfelejtettem megnézni a CoD WaW-jában a 9.3 javította-e már a "vizes vonalakat". Ha vkinek fenn van a gépen, megnézné?
Másik ?: a Driver Sweeper kielégítően pucolja az ATI maradványait vagy arra csak a format c a garancia?
Előre is köszi! -
_Toka_
senior tag
válasz
Vasinger! #45479 üzenetére
Minden hónapban tudják, mikor fog kijönni a driver, ha nem is napra pontosan, de azért kb.
Szerintem felírtá(u)k, vagy megjegyezté(ü)k...(#45480) dangerzone:
Jó Nektek, hogy láttátok, hogy kijött! Itt én is láttam, de az oldal nem akar bejönni...Így én csak láttam...
-
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #45479 üzenetére
1. : "2x is leírták, már előtted, talán 3x is, hogy kijött az új cata." -ezzel most mire céloztál? Én láttam, hogy kijött. Nem is kérdezem folyton, hogy "mikor jött ki / ez még béta" . Na mindegy. Ezt a részét nem értettem. Nem is tudok nagyon erre a vádra reagálni.
2. : Te küldtél először nekem privit, amiben volt egy kifejtetlen gondolatmenet. Én visszaírtam, hogy kifejthetnéd bővebben. Aztán te nem írtál vissza. Akkor most ki a bunkó?
3. : Köszönöm a személyeskedést. Erősködj csak tovább, és feszíts a letámasztott gyorsasági motoron a sárga ház előtt... Többet nem reagálok a nekem célzott hsz-eidre, megnyugodhatsz.Többieknek bocsi az offért. Többet nem lesz, megígérem, csak ez most kikívánkozott.
Toka: : Én itt láttam linkelve. Úgy értettem. A linket meg sem nyitottam, meg sem fordult a fejemben ,hogy megnyitom.
Elég nekem az xg 8.12. Egy ideig nem kell nekem új driver.
Solidworks, meg autocad alatt nagyon nem venni észre a plusz fps-eket..
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #45478 üzenetére
Továbbra is ajánlom neked az agy és a szem szerveket, biztos olcsón lehet venni, talán a konfigodból kitelik. 2x is leírták, már előtted, talán 3x is, hogy kijött az új cata. Privát üzenetet, nem küldök bunkóknak.
Egyébként most sem kötekedtem. Dehogynem.... Legalább ne hazudnál ilyen feltűnően. Általában akkor tesz fel egy ember egy kérdést többször, ha nem kap rá értelmes választ. Minden hónapban tudják, mikor fog kijönni a driver, ha nem is napra pontosan, de azért kb. -
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #45477 üzenetére
"Gondolom, ez még csak béta. Mikor jön a végleges?" - szóval akkor nem kérdezted megint? Vagy csak átvitt értelemben gondoltad, ugye? És megint én vagyok a bunkó gyökér, mert cseszegetlek ,mi? Csak néha ki kéne nyitnod a szemed. Amúgy nem én kezdtem a kötekedést. Te hsz gyűjtőzél le. És ha ez még így is lenne,pont tőled nem fogadok el ilyen kritikát. Vagy talán erre sem emlékszel?
Írnék én neked privibe. Meg is tettem. Csak vhogy te nem voltál képes válaszolni, nem voltál képes a gondolataidat kifejteni. Szóval ennyit rólad...Egyébként most sem kötekedtem. Csak zavar, hogy állandóan megkérdezed , mikor ezt nem tudja senki. De reménykedj, hogy felvesznek ati-s mérnöknek, és akkor te lehetsz majd az informátorunk!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #45476 üzenetére
LoL. Olvass vissza, és jó lenne ha abbahagynád a kötözködést, mert kezd elegem lenni.
-
dangerzone
addikt
Hát ez változó. Nekem meg eddig 3 sapphire kártyám volt, több évig, és egyikkel sem voltak gondjaim.
Viszont én meg a gigák felől hallottam sok szart...Szóval ez függ attól, hogy kinek, milyen a szerencséje a kártyákkal. Mondjuk vga-k közül csak 1 márkát, az inno3d-t kerülném el messziről.
Vasinger!: Ha naponta kérdezed tőlünk, mikor jön ki a kataliszt, akkor sem tudjuk. Általában hónap közepén, de amint láthattad ,ez messze nem biztos. Szóval ütheted a fejed a falba -
front3r
őstag
-
Kissjeno
tag
Sziasztok.Milyen progival tudnam megnézni a GPU feszültségét ? (ATT-n) kívül?
Köszi a válaszokat.
-
-
Haart
addikt
Ebben csak az a gond hogy az én tapasztalataim szerint pont fordítva van. Nekem pl minden sapphire kártyám tönkrement eddig, többet nem is veszek. Itt meg a teszt szerint a legjobbak között van LOL. Giga az egyik legszarabb a tesztbe és eddig egy karival se volt bajom
Érdekes...
-
riolobo
tag
Sziasztok! Kb egy hónapon belül tervezem egy 4850es vásárlását. Egy c2d e6550es mellé lenne,amit felhúztam 3150 mhzre mer úgy hallottam ekkora cpu-órajel nem árt egy ilyen kártyához. Az érdekelne h ér e kb 8-10ezer többlet kiadást az 1 gb ramos cucc?
Pillanatnyilag 1440x900 a max felbontás amit tudok produkálni de majd akarok venni vmi full hd-s monitort,talán nyáron,esetleg ősszel, emiatt gondoltam rá h talán érdemes lenne az 1 gigás.
Ezeket a kártyákat néztem ki(mármint pillanatnyilag ezek tűnnek szimpatikusnak):
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Szerintetek melyik jobb választás,árba nagyjából egy kategória,50 000 körül vannak. Remélem mire meg tudom venni drágábbak már nem lesznek. Ha valakinek vannak konkrét tapasztalatai ezekkel kapcsolatba örülnék ha megosztaná velem((:
-
Cholard
tag
Nos, mégiscsak beruháztam egy Musashira... Ez épp volt az egyik boltban (nem kellett lerendelnem) ami ritkaság számba megy.
Nem volt időm még felrakni, csaképp belekukkintottam - hát, mit mondjak (azt mégsem, hogy gyönyörű) de nagyon baró
Meggyőző az anyag, ami benne van. Jól fog mutatni a Mugenemmel egy házban!
Ha a hőfokok 55 alatt maradnak, meg is leszek elégedve... -
Qru
MODERÁTOR
Félig off:
Amit HD4850-hez adnak DVI-HDMI átalakítót az megy nV karival is, nem? Mert ugye az nV-s átalakító hangot nem visz át, tehát Radira az nem jó, ha azon akarsz hangot is átlőni.
mod:
Koszta: Milyen felbontáson játszol? Ha HD felbontáson (vagy 1680x1050 felett) akkor van értelme, ha ettől alacsonyabban akkor az 1GB felárát HD4870 512-re költsd.
-
Koszta
tag
És esetleg egy GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE ?
-
twine
veterán
válasz
Vasinger! #45447 üzenetére
Most néztem át a Gainward honlapját....4870-től jár a DVI-Hdmi gyárilag! Tényleg gyökérség...de ettől függetlenül tartom a véleményem, hogy jók a kártyáik....
Departed: A Sapphire ilyen szempontból mindig korrekt volt emlékeim szerint...Szerintem tőlük van a legtöbb csatlakozóm -
twine
veterán
Nagyot hazudtam.....de legalább próbálom javítani a hibám...
Nem,,,, valóban NEM jár hozzá DVI-HDMI átalakító....
Csupán a DVI-D-sub alakitót mellékelik hozzá....Sorry....
mentségemre szolgáljon hogy szerencsére nállam egyikből sincs hiány, igy +-1db hááát...szóval annyira én nem figyelem...mint amennyire ajánlom hogy figyeljékMost pedig jöhetnek a transzparensek hogy vegyem ugy hogy megdobtatok
-
twine
veterán
válasz
Koszta #45433 üzenetére
Csak hogy kicsit összezavarjalak
nekem ilyen kártyám van, és igaz hoyg egy napos korában gyakorlatilag az első tesztek után rákerült egy accelero S1...de én azóta nagy megelégedéssel használom....gyárilag jár hozzá DVI-HDMI átalakító....csak oda kell figyelni, mert nem ez az egyetlen kártya aminek a dobozából szeretik az üzletekben kirabolni, hogy aztután még egy-két ezer forintos hasznot még ki tudjanak huzni egy kártyából! Ez minden kártyánál igaz....sajnos
Ahogy beraktam a gépbe gyári hűtéssel simán megcsinálta a GS órajeleit(700/1100) atom stabilan(bár értelmét nem látom mert mindehol kb 2FPS emelkedés van) viszont futtatam 3-szor 4-szer egymás után zárt házban Vantage tesztet, és utánna gyakorlatilag hozzá sem kellet nyulnoma matricához, mert szinte magától engedte el a zsugát(ehez persze szerencse is kell, de a kollega hajszáritós modszere tuti)...
A standard 2 fázis helyett ezen a kártyán 3 fázisu a tápellátás, valszeg ezért sem került a VRM-re borda ugy mint a többin, mert kevésbé melegszik mivel jobb a terhelés elosztása....
Ajánlani tudom a Gainward 4850-et, vagy a GS-t!
Az utóbbinak valszeg jobb a hűtése, de ha szeretsz szerelni, én inkább a sima verziót ajánlanám és a különbözetből egy S1-et rá egy ventivel...néma lesz a kártya, és GS órajelen tudod használni 24/7 nagy valószínűséggel! Nem kell szarrá sünizni mint a többit...
nagyjából ezt tudom előnyként felsorolni...(hátrány a valóban hangos gyári venti,mást nem tudnék hátrányként felsorolni)
A döntés a tied...
üdv
Twine -
Zájec
veterán
nem jó
a linked
talán ez
:: Gainward Radeon HD4850 with GDDR5
-
lala42
őstag
válasz
Koszta #45433 üzenetére
Hali!
Nekem Gainward HD 4850 GS.van. Szerintem megéri, de csak a GS változat. Halk, jó a hűtése, igaz nem húztam a karit, mert 700-1100 a gyári értéke, tehát már húzott állapotban kerül a kedvesvevő elé.
A hűtésével, ha esetleg nem lennél megelégedve, annak ellenére, hogy nálam hűvös, még mindig ott a hajszárítós módszer. A kártya hátlapján a matrica melegítve a hajszárító által, az felenged, levéve a hűtést AC S1 Rev.2 - vel + 1 12 cm.-es NOCTUA ventivel potpm 7-8 ezer pénzért cserélhető, de nem szükséges. -
nixx-21
őstag
válasz
Jarlaxle #45441 üzenetére
igen...pl:a Palit 4870 sonic edition,( és egyéb nem refi modellek általában azokon van HDMI is a 2DVI mellet de ez csak tipp hirtelen ez jutott eszembe google a barátod
)
-
Jarlaxle
senior tag
Létezik olyan 4870 kártya amin a 2 DVI csati melett van még egy HDMI csati is? Tehát olyan amin lehet 2 monitort+1 TV-t üzemelni egyszerre.
-
Departed
őstag
válasz
Koszta #45433 üzenetére
Én ilyet vettem tavaly októberben:
http://www.sapphiretech.com/fc/products/products_overview.php?gpid=249
és azóta teljes megelégedéssel használom. Halk, gyors, hűs, mi kell még? Talán annyi hogy legyen plusz házventid a tápén kívül -
Kissjeno
tag
Milyen progival tudnam megnézni a GPU feszültségét ? (ATT-n) kívül.
Köszi.
-
bbchris
senior tag
válasz
DigitXT #45399 üzenetére
Persze hogy stabil , ugyanolyan mint volt azelőtt . Sőt gyorsabb is lett pont ez tünt fel hogy Slettnek kevesebb volt a pontszáma mint nekem pedig a gépünk ugyanaz . Nekem piros nyákos neki meg kéknyákos Sapphire vidkarija van ugyanúgy 4870 mindekttő és 512 Mega ramos . És már decemberben frissítettem és azóta jó . Azért aki frissít csak az tegye ért hozzá , senkit sem akarok buzdítni erre .
-
Nortid
aktív tag
válasz
Koszta #45427 üzenetére
Én ilyet vettem, mert azt hittem, olyan lesz rajta a hűtés mint a golden sample verzión. De sajna csak a burkolat olyan, alatta egy kör alakú sima borda és rajta egy iszonyatosan hangos, szabályozhatatlan venti (tényleg nem lehet szabályozni, sem 5V, sem szoftveresen)
Még dvi-hdmi átalakító sem jár hozzá, azt is úgy kellett beszereznem, a hűtése úgy van lematricázva, hogy a bordát cserélni nem tudod. Én rákötöztem egy 9cm-es noctua ventit az előző 8cm-esre (azt nem tudtam kicsavarozni, még géppel sem), így halk, és 60 fok alatt van a legmelegebb helyzetben is, Win-ben 40 fok alatt!
Nem ajánlom ezt a kártyát.
-
-
Koszta
tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy komplett gépet. Egy GAINWARD 9566-BLISS HD4850 512MB PCIE videókártyára gondoltam. Vélemények? Vagy van ennél (ilyen árban) jobb is?
Köszi.
-
Kissjeno
tag
válasz
Randall1017 #45416 üzenetére
Kösz. Azért nem találtam mert 4850 dual slothoz nincs.
-
Haart
addikt
Most kötöttem össze a 4870-et a crt flat tv-mmel. De fekete-fehér a kép. Mi a gond?
-
Kissjeno
tag
Sziasztok! Tudna valaki linket adni hogy, hol vannak a biosok a sapphire oldalán mert én semmit sem találok
Köszönöm:
-
Daffni2
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #45406 üzenetére
Nekem ugye nincs más PCI-os kari a gépemben (bár egy normális hangkártya nem ártana...) de mikor felkerült az S1 a karimra a képlet ez volt: maga a kártya -1 slot, rajta az S1 -1 slot, rajta pl a 12-es venti -1 slot. Neki az már nem férne be.
De a VRM résszel kéne kezdeni vmit, mert ha így húzza-nyúzza sokat akkor egy szép nap lefolyik a kártyáról a feszszabályozó rész. -
gyiku
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Daffni2 #45403 üzenetére
Te itt, hol látsz VRM hőmérséklet értékeket? A 4850-nek nincs beépített szenzora. Egyébként ez is 2 lotos, csak másik irányban, nekem pl. oda kell a hely.
Qru: Igazából már minden nem gyári hűtő annyi helyet foglal el általában! Nekem lefele nem is kell hely, hisz semmi nincs ott, de ha fölfele nyúlna, mint az előttem szólónak, már gáz lenne. Persze ebbe beleszól az alaplap típusa is. Nekem a CPU hűtővel és az alaplapi bordával is ütközne, lefele meg szabad az út.
-
Daffni2
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest