- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
oszolee
tag
ja meg visszatérve a játékra "cod" ha nagy felbontás ha kics vagy max grafika vagy minimum élszűrő is mehet nincs nagy különbség fps ügyileg hasonló az eredmény
Csak a proci lessz? -
oszolee
tag
Hát húztam még a procit egy kicsit,minimális változás
Egész platformot most nem szeretnék váltani de nemtudom ha phenomra váltanék lenne e javulás?
Meg az én alaplaponban menne rendesen a phenom proci "ugye megfelelő biossal" mert ugye ez am2-es a phenom am2+ vagy nincs jelentősége?"ahogy nézegettem a phenom2 proci azmár hasít rendesen de ahoz már kell másik deszka nameg az ára
"
-
Kötelező
senior tag
Na szerintetek ez miért van? Nem tudtam másképp gondoltam gyors felveszem videora
LINK Hirtelen lefagyott és a hangszorón ilyen éles hang volt mint haljátok is. Alig tudtam kikapcsolni a gépet csak a power gomb hosszan nyomásával. VGA 639/1050.
-
Gaboman
nagyúr
Ez frankó akkor tudom már páran miért nyomják ennyire jól a COD-ban,hát így könnyű!
sgteam:Nem beszélj butaságot,nekem MSI 9600GT OC volt,arról váltottam 4830-ra már az is jóval erősebb volt a GT-nél,a 4830-at cseréltem 3870X2-re ami meg a 4830-nál volt erősebb.A 3870X2-t 4850GS re cseréltem ami meg a 3870X2-nél erősebb.
A 9600GT és a 4850 között nagyon nagy a különbség teljesítményben a 4850 javára. -
sgteam
aktív tag
válasz
Gaboman #42652 üzenetére
a szomszédomnak (aki a csapat társam) ugyan az a konfigja mint az ennyim csak nekem 9600GT OC karim volt neki meg egy 8800GT utána meg egy 4850 és egyik karija sem tudott többet mint az én OC karim. Ezért nem vettem 4850! Vagy gtx 280 akartam vagy egy 4870. A 4870 maradtam aztán majd meglátjuk jól döntötem-e vagy nem. (de veszek belőle még egyet ha már cf a lapom
-
dangerzone
addikt
válasz
katt777 #42679 üzenetére
Chhh....
Ha ennyire ki akarod provokálni a példát (biztos nem vagyok egyedül) :Link.( csak hogy az előzményekre is emlékezz, kb innen nézd #39719)
Különösen ez : # 39722
Az egy dolog ,hogy te ismered magad, de egész életed során mások fognak megítélni. Vagy így ,vagy úgy. Nem kell megfelelni mások elvárásainak, viszont egy alap szintet / stílust nem árt , ha betart az ember.
Figy, én tiszteletben tartom a ph-s dolgaidat, szakértelmedet, ezt már egyszer el is mondtam.
De...NEM VAGY TE EGY KICSIT ÖNELÉGÜLT ? -
katt777
félisten
Az Everest nem mér semmit!!! CSak kijelzi a kapott információkat, és ha rosszul kapja, akkor azt. A RAM-ok és a VRM-ek hőmérségletéről nem is tud.
Lézeres hőmérő, vagy sima vezetékes is megteszi. Azt tudom, hogy valaki mért 113°C-os VRM-et 80°C körüli GPU hőfokokkal Twinturbo alatt (szóval tényleg az a neuralgikus pont), a RAM-ok hevülése is változó. Sajna nincs lóvém mérőeszközökre és egyéb extra cuccokra, beleöltem mindent a gépbe. Most koplalok.
_Toka_: Sztem itt még senki nem látott engem kioktató módban.
-
dangerzone
addikt
válasz
Gaboman #42673 üzenetére
Nosza....ezt figyeld:
"Minél nagyobb az fpsed annál gyorsabban szór a fegyvered, gyorsabban töltesz újra, kevesebb esélye van annak, hogy meghall az ellenfél futás közben, pl 700 fpsnél már nem lehet hallani, ha harboron a hóban futsz. Nem ránt a fegyvered annyira fel és nagyaobb esély van arra, hogy golyóid célba találnak. Elõbb veszed észre az ellenfelet mint õ téged. Ugyanakkor érdemes az fpsed lestabilizálni különbözõ értékekre. Van pár bug amilyen fps értékeknél nagyobbat, illetve kissebbet ugrik: 63 +2% 83 -2%, 125 +20% 333 +40%, de hallottam már olyat, hogy 250nél is nagyobbat ugrik."powered by google
-
Gaboman
nagyúr
válasz
dangerzone #42671 üzenetére
Miért van ez így?
-
TomBoy1986
veterán
De furcsa... "ződ" a lista eleje: [link]
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #42644 üzenetére
Hát, ha nem is értek minden szavával egyet /már csak azért se, mert sebtiben átfutottam a linkelt topic-ot/ ... a stílus az, amin egyszerűen lehetne változtatni, és máris jobban hasonlítana a mondandód egy vélemény-nyilvánításhoz, mint kioktatáshoz...
Persze nem kell feltétlenül megfogadni ... de többen örülnének neki.Arról nem is beszélve, hogy mennyivel finomabb valakit úgy elküldeni a ..csába, hogy az illető már alig várja, hogy indulhasson... Vagy valami ilyesmi...
Peace!
-
dangerzone
addikt
válasz
oszolee #42657 üzenetére
Ha nincs meg a fix 250, akkor gondolom nem low beállítások mellett játszasz...
Akkor ez bizony a procid lesz 100%. Kevés sajna a videókártyáhaz, ahogy már az előttem szólók is elmondták. Ettől még jobban fognak futni a dolgok, mint az előző kártyádon, viszont nem annyival, amennyivel a radeon többet tudna. (Ha mondjuk egy e8xxx-es proci lenne alatta 3,6 ghz-n
.
-
oszolee
tag
válasz
dangerzone #42653 üzenetére
Hát fps configal nincs meg mindíg a fix 250fps, körülbelűl ugyan anyi van mint 9600gt vel.
De ugye multiban. -
danilla
őstag
válasz
dangerzone #42653 üzenetére
Nem az én procim.
Jah semmi, már látom...
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #42602 üzenetére
Azt feltételeztem, hogy stabil beállításokkal játszol. Az hogy a Vantage lefut, semmit nem jelent, mert azt jól optimalizálták, ergo olyan órajeleken is hibátlanul fut akár többször egymás után, amilyenekkel játék akár el sem indul. Max. azt jelzi, hogy mit kéne bírnia a VGA-nak, ha a játékokat is rendesen megírták volna.
Mindig a legelbénázottabb játék a mérvadó a tuning határának szempontjából (GRID, GTA4).
oszolee: A procid mindenképpen kevés. Ha visszanézed, volt itt 3.1GHz-en futó 6000+, kb. 4000 CPU-pontot teljesített a 3.0GHz-es E8400 6000 feletti CPU-score-jával szemben, azaz ennyivel jobban meghajtja a VGA-t. Persze játékokban nem ilyen hatalmas a különbség (3D 06 csak félig használja a 2 magos procikat is, azaz 1-2. 3D tesztben az egyik magot terheli, 3-4. 3D teszben meg mind2-t félig), főleg magasabb szűrőkkel, de az AMD sajnos gyenge a 48xx széria alá. És ezt olyanok mondják, akik akár Phenomról váltottal Intelre, de én már a 3870-nél megléptem ezt.
-
oszolee
tag
válasz
_Toka_ #42642 üzenetére
Na,a 3dmark lefutott hála neked
11e pont lett vga tuning nélkül.
ebből ugy gondolom megy rendesen mert a 9600gt-vel ezvolt a max agyonhúzva.
De a cod4 ménem megy jobbanUgye játékban jobbankéne teljesíteni mint a markban összevetőlegesen.
Procirakéne gyurni tán? Ilyen kevés lenne ez? Más ötlet? -
_Toka_
senior tag
-
katt777
félisten
Nincs benne aut. mód, mindent neked kell létrehozni a 2D/3D módokat, grafikai beállításokat, stb. Azért készítettem egy nagy cikket róla, hogy mindenki meg tudja tanulni (ebben benne van a csúszka állítási lehetőségeinek módosítása is). De ha csak 1-1 részletet olvas belőle el bárki (már ha egyáltalán belenéz, pedig sok más hasznos dologgal együtt ott van az 1. hsz-ban), az nem fogja érteni, mi és hogyan működik.
ko-ko82: Dehogynem az. Most akkor mondom megint, hogy el kéne olvasni a bemutatóját.
virkir: Nálam az ASUS messze jobban szaladt tesztek alatt, mint amire a Sapphire képes volt, csak azért a +1 FPS-ért mai csúcs-igényes játékokban, vagy 100 helyett 110 FPS-ért régebbiekben totálisan értelmetlen túkhajtani.
Macka: Hőmérő kell a RAM-okra és a VRM-re is.
-
katt777
félisten
Kár, hogy ahhoz nekem semmi közöm, nem igaz?
Mivel hogy nem rólam volt szó (nem is az én nickem), ráadásul afféle topicokban rémálmomban sem járok.
_Toka_-val meg elég jól ismerjük egymást ahhoz, hogy csörtézzünk néha párat, ettől még egyikünk sem fitymálja le a másik véleményét, ha az éppen valamit másképp lát, mert éppen mások a tapasztalatai.
Ráadásul ritkán beszélek hülyeséget, még ha nem is tetszik valakinek (ami meg nem érdekel). -
sgteam
aktív tag
én a 9600gt oc karimat cserélteam le 4870-re én 4850-ért biztos nem adtam volna oda!!
de ez az ÉN véleményem!!! -
_Toka_
senior tag
válasz
oszolee #42641 üzenetére
Ezt rakd fel, és menni fog. Ellenben már most el kell, hogy keserítselek, mert nemigen fogsz több pontot kapni, mint 9600GT-vel...
Ez van. A HD48x0-k játékokban bizonyítanak.(#42643) sgteam: Pedig már a 4850 is nagy előrelépés a 9600GT-hez képest... Tudom, mert én is utóbbiról cseréltem előbbire.
-
oszolee
tag
Hát kénapja vagyok ati tulaj de már most ráment az agyamra!
Ugye volt az első gondom hogy nem produkál nagyobb teljesítményt a 4850em mint előtte volt a 9600gt-ém. Tényleg kevéslenne a procim???
A 3dmarkot sehogysem tudom elindítani vele,mi atúró lehet.
Most raktam ujra az XPt és frissítettem mindent, se 3dmark se teljesítmény!
Milehet, segítsetek már -
BullKoxa
őstag
Most nézem nem is kompatibilis az a ATT a Vistával 64-gyel
-
virkir
veterán
válasz
BullKoxa #42630 üzenetére
Az RBE az a Radeon Bios Editor ezt egyenlőre hanyagold.
Valószínűleg elnézett valamit a válaszadó.
ATT ügyben látogasd meg katt honlapját és ott a segítség lapon nagyon jó leírás van róla.
Nagyon elrontani nem tudsz semmit egy restart alap állapotba tud hozni mindent amíg nem mentett profillal indítod a rendszert. -
virkir
veterán
A "GPU" az mit takar? Mert tudtommal a programok a GPU-n belül lévő szenzorokat olvassák ki /DISPIO, MEMIO, SHADER,/ + a 70-es kártyáknál az everest a WRM-et.
(#42618) sgteam
Vista 64bit? Mert máshol gond nélkül szokott menni.
Monitorozásra a Rivatuner is tökéletes csak nem annyira szép színes és nem tudsz egy grafikonra több értéket rátenni, viszont 70-es kártyánál kiolvassa a WRM hőfokot fázisonként.(#42619) ko-ko82
Ati Tray Tools keress rá gugliban vagy katt honlapján.(#42622) beers
Hardver->Túlhajtás Beállításai itt látod az éppen aktuális órajeleket amiket profilokba tudsz menteni. Majd Automata túlhajtásnál Auto 2D/3D profilokat megadod és akkor a te általad beállított órajeleken fog a kártya menni 2D/3D-ben.
Ha nem enged órajelet állítani akkor ATT->Általános beállítások->Fejlett fül és ott vedd ki a pipát a Túlhajtási korlátoknál.(#42626) _Toka_
Feltételezem, hogy az OC verziókhoz azért válogatják a chipeket, természetesen nem az összest amit a partnergyártókhoz küldenek.
Szvsz Asus normál kártya is átlag chipet kap, lásd nem is mennek semmivel többet mind egy mezei Sapphire. -
_Toka_
senior tag
válasz
virkir #42623 üzenetére
Igen, nyilván, mivel már atomi szinten dől el a chip-ek közötti eltérés. (Tudom, mindenhol, ahol nem még alacsonyabb szinten múlik a dolog, de itt tényleg egy-egy atom léte/nem léte komoly eltéréseket mutathat) Tömeggyártás esetén nem is várható el egy gyártótól sem, hogy minden kártya a rajta virító chip optimális beállítását kapja.
A partnerek meg mikor megkapják a válogatott GPU-kat ...
Ezt igazán szeretném már egyszer alátámasztva látni... Miből gondolja bárki is, hogy minden egyedi gyártó válogatott chip-eket kap
Én abban se lennék biztos, hogy egyáltalán van ilyen egyedi gyártó...(#42624) twine: Köszönöm! Rendes vagy!
-
BullKoxa
őstag
Kérdezném hogy hogyan kell a feszt lejebb vinni az ATT vel?
-
twine
veterán
-
virkir
veterán
válasz
_Toka_ #42608 üzenetére
Tulajdonképpen meg is válaszolhattam volna mivel azért egyértelmű a dolog.
Van ugye a sorozatgyártás ahol nem lehet chipenként beállítani a legkedvezőbb feszültségeket ezért kitaláltak egy még elfogadható fesz szintet ahol a lehető legtöbb GPU hozza a gyári paramétereket. Magyarul a lehető legalacsonyabb selejtaránnyal tudnak gyártani.
Viszont ezt a legtöbb kártya gond nélkül alul tudja teljesíteni feszültség szintileg azaz nyugodtan meg lehet keresni azt a legalacsonyabb szintet amin még jól megy a kártya halkan, hűvösen, energiatakarékosan.
A partnerek meg mikor megkapják a válogatott GPU-kat akkor nem alacsonyfogyasztásra meg hűvősségre gyúrnak, hanem hogy növeljük az e-farkakat gyártanak belőle OC verziókat.
Az egységsugarú meg elmondhatja, hogy "vazze nekem a ventízsbe 150 pontal több van mint a ref kártyásoknak... hű de jóóó..." -
beers
addikt
Az ATT nálam sem engedi 500/750-nél lejebb venni
!
2D-t pedig még csak nem is találok benne! -
_Toka_
senior tag
válasz
sgteam #42615 üzenetére
Félek tőle, arra gondolt, hogy ne tesztelj, hanem játssz! Majd ha játék közben gond van, dőlj hátra, gondolkozz, változtass, aztán tesztelj ... játékkal.
Ha tévednék, bocsi a szereplőktől!
(#42619) ko-ko82: Ez az RBE, azaz a Radeon BIOS Editor.
(#42621) sgteam: Igen, lehet, hogy ő azt mondja... Minden esetre én eddig kb. 3 alkalommal néztem a hőfokot /július közepe óta/. Mert nem érdekel. Mert minden megy rendesen. Ha 3D megy, játszom.
-
Macka
veterán
válasz
virkir #42604 üzenetére
Akkor nem értem...
Ugyanis S1-gyel jóval melegebb volt a MEMIO, mint a gyári hűtéssel, ugyanakkor a GPU maga hűvösebb volt. Akkor hogy is van ez?Musashi esetén szerintem igencsak kevés az a kis borda. Én az S1-hez is kis ram-bordát pakoltam fel, és a helyzet több volt, mint katasztrofális.
-
virkir
veterán
válasz
BullKoxa #42611 üzenetére
Most ezekkel a feszekkel és órajelekkel megy a kártyám de tegnap már teszteltem 2D-ben 350/300-0,750V-al is és ment gond nélkül.
Ha lesz kedvem nekiállok egyedi 3D feszültségeket keresni, hogy nyárra is hűvös maradjon a kártya. -
lsc
nagyúr
válasz
sgteam #42607 üzenetére
Mondjuk amiért a 3d kártyákat kitalálták, játékkal . Egyébként nem tudom van-e kocsid, de ha van akkor gondolom nem fogod minden nap ellenőrizni hogy a max fordulaton leszabályoz-e ? Ez a furmark és társai számomra kb ezzel érnek fel . A másik, nem egyszer olvastam itt is és más topicban is hogy a furmark alatt stabil órajelek játékok alatt mégsem bizonyultak stabilnak . De ha neked a vantage meg a furmark a fontos akkor hajrá , gari még van remélem .
-
_Toka_
senior tag
válasz
BullKoxa #42603 üzenetére
Ja és ha már itt tartunk mért nem tudnak az Ati-sok jobb hűtést tenni a kártyájukra már az elején.
No, látod, ez már majdnem matek.
Vannak dolgok, amiket indirekt módon bizonyítunk. Tehát, ha komolyabb hűtés kellene rá, komolyabbat tennének rá ATi-ék... Pont.(#42604) virkir: Az más kérdés, hogy a beállításokat miért a juzernek kell megejteni és miért nem tudják az ATI-nál jól megcsinálni.
Valami hasonlót mondanék erre a felvetésre is...(#42612) dangerzone: Szívenütött, mi?
-
BullKoxa
őstag
Szerintem igen mert arra Bordát teszel!
-
virkir
veterán
Annyi a baj, hogy az everest és semmi más program nem méri a memóriák hőfokát mivel nincs bennük szenzor.
Amit te látsz a MEMIO az a GPU-ban lévő mem vezértő hőfoka.
Memória hőfokot max infrás hőmérővel lehetne a kártyán mérni vagy valami rábuherált érzékelővel.(#42603) ko-ko82
Szerintem a ref 4870 hűtés csak nagyon kicsit különbözik a HIS-től és jó beállításokkal tudja azt a teljesítményt hozni.
Az más kérdés, hogy a beállításokat miért a juzernek kell megejteni és miért nem tudják az ATI-nál jól megcsinálni. -
BullKoxa
őstag
válasz
dangerzone #42595 üzenetére
Szóval szerintetek jó az a fok! Volt ezzelőtt egy 3870 X2 -öm minek 95 C° volt a foka azt is sokalltam. és még volt 1 8800 Gt aminél viszont mindenki sírt hogy milyen meleg pedig az is 85 C körül volt.Ja és ha már itt tartunk mért nem tudnak az Ati-sok jobb hűtést tenni a kártyájukra már az elején. Mert ugye mondjuk a His az híres a hűtéséről is!
-
Kötelező
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged