- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
slayer006
addikt
válasz
Thunderzolee #43196 üzenetére
Plusz az E4x00 szériának.
[link] -
rb26dett
aktív tag
válasz
Baryka007 #43190 üzenetére
köszi a választ! de honnan lehet ezt tudni hogy milyen kártyához mekkora proci dukál? amúgy most vettem az E7200-ast úgyhogy egyhamar nem fogok nagyobbat venni, és ha majd 1x a távoli jövőben bővítek, az már nem 2 mag lesz az tuti. Csak sajnos a gépem egy anti tuning gép XD 1mhz-et elállítok és már megfagy ilyen problémám asussal sose volt... na mind1 most erre futotta...
-
Salvador20
őstag
válasz
Thunderzolee #43196 üzenetére
jéé,nem is olvastam végig
-
-
válasz
rb26dett #43189 üzenetére
Szerintem nem ugrik. A csavarok nincsenek plombálva.
Szinte minden VGA-m szétszedtem már párszor, néha ki kell takarítani, eszméletlen mennyire el tud tömődni a levegő útja az összeállt szösz és por keverékétől.
Persze ha valakinek 30-40ezres szgép háza van, egy pormentes lakásban akkor elhiszem, h nem kell takarítgatnia a gépét, de az átlagfelhazsnálók gépei (tapasztalatom szerint) fél-egy év alatt jelentős mennyiségű port képesek összeszedni, és megkötni a lakásban. -
Baryka007
addikt
válasz
rb26dett #43189 üzenetére
LEHETETLEN a 2.66 Dual Core proci nemhajtja ki a 4850 et 3.ghz kell neki XP alatt 3.2 Vista alatt ha ki akarod hajtani ajánlom figyelmedbe az E8400 as seriat 3.0 ghz 8mb Cache abból is az 1033 mhz set 49 Ezer ft -be kerül átlag árban mérve ha 800 asat veszel az 44-45 ezer FT
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Thunderzolee #43188 üzenetére
garancia ugrik ilyenkor ugye?
más: E7200 alap órajelen(2.66Ghz) kihajtaná a 4850-et?
-
válasz
Salvador20 #43187 üzenetére
Köszönjük Salvador! Pont ilyesmi válaszra vártam.
Én mondtam, Kriszta...
-
Salvador20
őstag
válasz
Thunderzolee #43186 üzenetére
vedd meg az olcsóbbat + vegyél magadnak egy másik hűtőt rá
-
Krisz, akkor most akasztjuk a hóhért, jó? Nézd csak mit csinálok:
Halee!
Érdeklődnék, melyik 4850-es milyen?
Sapphire, vagy MSIA két kártya műszakilag megegyezőnek tűnik, az MSI-hez lehet igényelni egy S1-es hűtést is, természetesen felárral. Gondolom teljesítményben nincs külömbség, egyéb tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
-
-
Kissjeno
tag
Sziasztok. Ha valakinek van gainward 4850 duplaszotos kártyája (nem GS !)vagy his 4850 icq4 kártyája légyszives irja már meg, hogy milyen hangos és mennyi a hőmérséklete.
Hang szemponjábol érdemes-e erre váltani sapphire 4850 dual slotról? -
danilla
őstag
válasz
sosperecek18 #43180 üzenetére
Tudom, de ezzel a wolfival és 8800gt-vel 13800 pontot értem el
Viszont vantagébe sokkal gyorsabb a 4850-em. -
subaruwrc
félisten
16370 3DMarks. powered by ATI HD 4850 graphics.
-
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #43169 üzenetére
Siker!
nagynehezen csináltam rendszerindító pendrivot, rámásoltam ami Katt honlapján található, és most már megy minden rendesen (Köszönöm Kattnak a használható, és teljes mértékben érthető írását!)
Így mostmár hagyom 2Dben 150/500 0,986 3d-ben pedig 625/993
-
mokkacsoki
tag
válasz
Salvador20 #43174 üzenetére
nah kiderült hogy a hozzá kapott csati volt a ludas.Már jó,bár kicsit hangos nem tudom miért:S
-
Salvador20
őstag
válasz
mokkacsoki #43173 üzenetére
üdv a club (3d)-ban!
-
mokkacsoki
tag
Üdv most vettem nemrég egy Club 3D HD 4850 est. Miután üzembe helyeztem és a felbontást 1360*768-asra raktam azt figyeltem meg hogy vibrál a kép és homályos.Kisebb felbontáson nem probléma de mivel a monitorom csak azt illetve az 1024 és az alattit tudja ezért komoly probléma.A kártya emelett nagyon hangos folyamatosan.olyan Hangja van mintha valami nagyon megterhelő dolog menne vagy ilyesmi.Szerintetek mit lehet vele csinálni?A kártya lehet a ludas vagy valami más?
-
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #43163 üzenetére
[link]
És ez egy 4830as ! -
Froclee
őstag
Hello
Hol tudom megnézni, hogy hibás-e a kártyám? Van ilyen vga testelő progi?
(mint a ramoknál a memtest)köszi
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Felraktam az egyik hd4870-emre egy acc s1-et, de terhelésre olyan erős zizegő hangot ad a kártya fesszabályzója vagy mi h 5-6 perc után fáj tőle a fejem(alapórajelen). Ilyenkor mit lehet tenni, gariba cserélik? -
sosperecek18
őstag
SOS
Azonnali segítség kell!
Szval próbáltam csökkenteni ati winflashell a biosban a 2d-s értékeket 150//500 0,96-on tökéletes volt...de gondoltam lejjebb viszem 150/200-ra 0,89v de így a win amikor töltődik tiszta csík majd újraindul...mit tudok csinálni? jelenleg csökkentett módban írok nektek...de így a winflash nem indul el...hogy tudom visszalőni legalább az alap értékeket?
-
-
danilla
őstag
válasz
Beowulf_78 #43165 üzenetére
-
danilla
őstag
válasz
pempellini #43160 üzenetére
Szerintem is jó eredmények.
Igen ATT-be lehet állítani a feszültséget, és úgy lehet állítani a 2d/3d órajeleket, hogy pl csinálsz két különböző profilt
( nekem nem a ref. sapphire 4850-van, ez már az átdolgozott nyákos, kék dual slotos verzió )Alapon használom, úgyis tudok mindennel maxon játszani, minek hajtsam szét a karit.
Beowulf_78: Ezek olyan nagyon hihetetlen értékek? Amúgy csinálok, semmiből sem áll. De majd csak ebéd után, és csak az FC2-vel mert a Crysis már leszedtem. De a warhead fentvan, ha abban is van benchmark akkor azzal csinálok. -
Beowulf_78
addikt
válasz
danilla #43158 üzenetére
Mivel ezekből csak az FC2-nek, és a Crysis-nak van saját különálló benchmark progija, dobnál ide a topikba, vagy akár privátban az említett szűréssel és felbontásokban egy tesztet? Nem több 5 percnél. Kíváncsi lennék erre az eredményre amiket írtál, főleg a minimum fps-ekre. Szóval ha nem gond támaszd alá a bemondott eredményeket.
-
Hunnia
tag
Nálam még mindig fennáll az ati3duag.dll-re való hivatkozásos kékhalál. Valaki tud erről valamit? 9.1-es driver+CCC van fent, ATT-vel sokkal többször csinálta, többször le lett szedve minden, driver cleaner,registry cleaner,disk cleaner, windows újratelepités többször (xp32) stb., ráadásul ez már a 3. 4870-es és most is csinálja.
Valaki, valamit???
Már arra is gondoltam, hogy a monitorhoz lehet köze? -
danilla
őstag
válasz
pempellini #43151 üzenetére
A konfigunk teljesítmény kb-ra megegyezik.
4850:
Far Cry 2: 1440*900 dx9 minden ultrahigh 8x élsimítás 34-40fps (teljesen élvezhető a game)
Cod 4 multi: 1440*900 minden fullon, 100-400fps (de én befixáltam stabil 125fps-re)
Mirrors Edge: 1440*900 minden fullon 8x élsimítás, stabil 62 fps (na jó néha legurik 50-re)
Crysis: 1440*900 áltagos beállítások, 30-40fpsEzek tuti eredmények, ma hajnalban lestem meg őket, pont haverral mértük össze a két karit (neki 4870-e van)
Ha végülis ezek neked nem neccesek akkor, megéri leváltani a 4870-et.
-
maflame
aktív tag
válasz
R1200GS #43147 üzenetére
Elvileg bízhatsz benne, bár használt kártyára oda kell azért figyelni. Nekem ugyenez van fél éve gyári hűtéssel. Golgozik szépen, semmi baja. A hűtője idle 22-23%-on (65C), load 30-40%-on (80-85C nyáron akár 90C+) megy csak és így nem is túl hangos.
Én azért veszek most rá egy Musashi-t, aztán elfelejtem a következő egy évre. -
lsc
nagyúr
válasz
pempellini #43154 üzenetére
Tesztek alapján igen, azt a 45-50 fps-t sem mondanám kevésnek .
-
lsc
nagyúr
válasz
pempellini #43151 üzenetére
Itt elég sok játék van, 12xx felbontásban is , látod mennyivel gyengébb, szűrőkkel is tesztelik .
-
pempellini
senior tag
Hát megint ahány ember annyi vélemény ,én nem értek annyira hozzá azért kellene a véleményetek.
Esetleg valaki aki visszafele váltott?
De szerintem nem lenne látványos a lassulás vagy igen?
Főleg FPS-t nyomom. -
Beowulf_78
addikt
válasz
pempellini #43146 üzenetére
Max. beállításban észrevehető lenne a különbség. Minnél nagyobb részletesség, és szűrés, annál nagyobb különbség fog látszani.
Ha szereted a jó minőséget, semmiképpen se downgrade-elnék, csak ha meg tudsz alkudni a kevésbé részletgazdag, és AA mentesebb képpel. -
lsc
nagyúr
válasz
pempellini #43146 üzenetére
Abban a felbontásban bőven elég az 50-es, még egy 4830 is vinne mindent .
-
_Fefe_
tag
Nincs mit.
Ugyan én már nem használom az ATT-t, helyette a Rivatunert tettem fel, mindent tud a fesz. változtatáson kívül, és remek a monitorozó része, nem úgy mint az ATT-nek. Ha valamilyen kérdésed van az ATT-ről, itt ---> Sub-Forums: ATI Tray Tools biztos találsz megoldást, az ATT készítője, Ray Adams is válaszol a felmerülő kérdésekre. -
R1200GS
aktív tag
Gainward 4870-ről mi a véleményetek? Valakinek van tapasztalata? Használtan akarok kártyát venni, de Asust nem nagyon találtam, így marad a Sapphier, vagy a Gainward, vagy bármilyen 4870 valamilyen fullosabb hűtéssel. Van olyan gyártó akinek a kártyáit nem szabad megvenni?
-
pempellini
senior tag
Srácok akinek 4850-e van véleményt írna róla pár szóban ,leszeretném cserélni a 4870-em de nem tudom hogy megy a 4850-es játékokban.
1440x900-ban nyomnám max.
Észreveszek nagy lassulást max beállításokban vagy nem? -
_Fefe_
tag
Nem értem miért szarakodtok a "Ready driver plus" dologgal, egyszerűbben is megoldható, még sokáig keresni se kell. ---> ATI Tray Tools builds Itt található egy "ATT Loader" nevű fájl, ami használatával kikerülhető a Ready driver plus. A legutolsó build állítólag már tartalmazza a Loadert. Forrás : Can´t start ATI tray Tools in vista 64
-
Hunnia
tag
Mikorra várható a 4870-esek utódja és mit tudni róla?
-
Salvador20
őstag
1. Inkább vegyél egy Accelero S1 rev. 2-t + kábelkötegelővel 2 db sima 8 vagy 9,2-es ventilátort, az elég hűvösen fogja tartani.
2.Elég lesz a táp
3.Jó a ventie,de tuningra ne nagyon számíts vele, bár alapból rossz a hőmérője ezeknek a prociknak, nem a valós hőmérsékletet mutatják úgy tudom. -
Noop
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, lesz benne egy kis off topic remélem nem haragudtok meg érte.A közeljövőben új gépet készülök venni amely a következőkből áll:
-Asus P5KPL-AM
-Intel Core 2 Duo 3Ghz 6MB 775 e8400
-2GB 1066Mhz DDR2 RAM Geil Ultra SPD
-320GB Maxtor Sata2
-Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3 PCI-Exp.
-Asus 450W A-45 GA
Azt olvastam ,hogy elég ramaty a hd4850ennek a gyári hűtése ezért új hűtést szeretnék rá venni.Nem nagyon értek hozzá ezt a hűtőt néztem ki: KATT
Véleményezzétek ,hogy mit gondoltok róla és ha nem megfelelő pls ajánljatok vlmi jobbat kb ilyen árba.
A következő kérdésem az lenne hogy ilyen konfigurációhoz elegendő e a választott 450W-es táp?Valamint ,hogy a procin mennyire vészes a gyári hűtésVálaszaitokat előre is köszönöm.
-
Macka
veterán
Gainward 4870 (sima) 512 MB hűtés bios-mod lenne valakinek?
-
válasz
dangerzone #43122 üzenetére
Lekaptam a furmarkot, és érdekes dolgot produkált.
Elindult szépen, aztán megállt a kép, pár mp megint ugrott 1-et...kb a feléig így elment aztán fekete képernyő.
kiléptem belőle, és ez fogadott:kép, restart oldotta meg csak.
Ez vajon mitől lehet? -
virkir
veterán
F8-al indítva elm. ki lehet kapcsolni a driver ellenőrzést 7-en működik, vagy meg lehet próbálni ezt a módosítást, hátha összejön vistán mert a 7-en nem jött össze.
-
Tidus
addikt
Valaki küldjön nekem egy linket, ahonnét letőlthetem a legujjabb ATT-t!
-
Bagira01
veterán
Ez jónak számít hd4870-től 3dmark06-ban? Igaz ez csak sm3.0 teszt
-
Tom5
addikt
link rossz helyre írtam...
-
válasz
dangerzone #43122 üzenetére
így néz ki, csak 4870, de azt olvastam nem lehet
Furmarkot leszedem, köszi! -
tigipuf
senior tag
hali!tudna nekem küldeni valaki egy linket arról a 64-es vista kompatibilis att-ről?
(kérem tisztelettel
)
-
dangerzone
addikt
-
válasz
dangerzone #43119 üzenetére
Nem emeltem órajelet, az alapórajelen használom.
Fent volt a giga gamer hud, utána raktam fel ATT-t, és először 500-on állt, de ott is dobott 1 hibát, felraktam az alapórajelre, ott 1-2.t, de ma már nem.
Lehet a gamer hud bekavart? Azóta már leszedtem... vagy a ccc, mert azt is utána szedtem le.
Ennek a zalman hűtősnek lehet állítani a venti sebességét? -
Hunnia
tag
-
dangerzone
addikt
válasz
BullKoxa #43114 üzenetére
Ready driver plus kell hozzá. Vagy a legújabb att-t töltsd le. Az már elvileg kompatibilis teljes mértékben a 64-bites vistával.
Silent77: Ugye a feszültséget is megváltoztattad ,ha már megemelted az órajelet?
(Csak mert nekem is ilyen problémám volt, és rájöttem ,hogy 2d-s feszültségen hagytam az értéket, az órajelet viszont a 3d-s re emeltem, és ilyenkor talált bizony hibát az att tesztje. ) -
cellpeti
nagyúr
Na emberek!
Nálam van már a HD4850,vasárnap rakom be a gépbe,majd meglátjuk hogy muzsikál!
Referencia hűtős!
A csomagolás sztem eléggé szerény,az nVidiás csomagolásokhoz képest!
nVidia,nagy doboz,szép doboz...ATI,kis doboz,egyszerű csomagolásPersze a dobozban rejlő erő számít igazán,de a csomagolás se mind1 sztem!
-
BullKoxa
őstag
válasz
dangerzone #43113 üzenetére
nem települ fel,ki ír valamit!(hibaüzenet)
-
BullKoxa
őstag
válasz
dangerzone #43111 üzenetére
hello!Az lehet hogy nekem azért nem jó az ATT-m mert Vista 64-em van?
-
dangerzone
addikt
válasz
19870820 #43110 üzenetére
....
..
A 2d vs 3d-beli ugrálás, természetes. Sok kártya 2d-ben visszaveszi az órajelét. Így kevesebbet fogyaszt.De ATT-vel is be lehet állítani ennek a mértékét egy 2d /3d-s profillal.
"Fasza" biost nem tudok hozzá. Én tökéletesen meg vagyok elégedve az ATT-vel,ahogy sokan mások is.
De talán valaki bios módosítás terén a segítségedre lehet. Logouton van is róla írás , milyen programok vannak hozzá, hogyan kell ezeket használni.
-
19870820
senior tag
válasz
dangerzone #43109 üzenetére
jaja 2d vs 3d.Amugy 55foktol kezdödik ott 40%os venti.60foknál 45%.....és igy tovább. szóval ezzel sok gond nem lehet.Amugy fasza biost nem tudsz hozzá?
Azt mondjuk hogy lehet megoldani hogy 2d-be ne ugráljon az órajel 3d órajelbe? -
19870820
senior tag
ja és még valami az elözöhöz.Tudtok ajánlani jó biost full ref sapphire 4850hez? Nagyon idegesit már ez az összevissza pörgése a ventinek.És még az ATT se tudja beállitani
-
banderasz77
addikt
Max. a desktopot viszi el.
-
bossvico
senior tag
válasz
Elitaláltaka #43085 üzenetére
Cső!
A befutó típusból van nekem is, de elkeserítelek, úgy üvölt mint a rakétaporszívó.
A többit nem ismerem.
A Gainward szériából asszem az oc jelűek a jók, amin hőcsöves hűtő van. Vagyis az halkabb.
Én lecseréltem a ventit rajta, és így már jó és halk.
[link]
-
19870820
senior tag
hali szerintetek az mitöl lehet hogy fenn van az att és mégis összevissza ugrál az órajel?
-
csiky
tag
hogy lehetne megoldani egy asus hd4850 1g-s kártyán a mosfet hütését? van rá vmi spéci cucc?
[link]Itt a kép is. -
bulbaa
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Zalman hűtős Gigabyte Hd 4850-es vid. karit, és az a problémám vele, hogy a ventilátor kicsit hangos, (2D-ben és terhelés alatt is ugyanakkora fordulaton pörög a hangjából ítélve) igaz 2D-ben elég hűs a kártya (38-45 fok). A nagyobb gond hogy a ventit sehol nem tudom szabályozni, próbáltam már Riva Tunerrel és a Catalyst Control Centerben is. RBE-ben megnéztem a Fan settingset és ezt láttam. Valaki meg tudná mondani mi mit jelent, vagy létezik egyéb módszer a fordulatszám változtatására?
Köszönöm előre is! -
Salvador20
őstag
válasz
banderasz77 #43098 üzenetére
már a 32 megás GF-ek is tudták ezt a felbontást
Az más kérdés, hogy nem lehetett semmien gammát játszani ilyen felbontással.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Autós topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest