Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
danilla #44457 üzenetére
Akkor sztem 20-as lesz, hisz azt láttam, hogy a 20 és 21"-nak ua. a felbontása. És ha régi 19"-os moncsiról váltanék 20"-ra, sokkal kevesebb FPS-em lenne a felbontás végett? 1680x1050-be? Akkor a 4850 még elbírná ezt a felbontást, drasztikus FPS vesztés nélkül?
dangerzone:
-
dangerzone
addikt
-
Salvador20
őstag
válasz
danilla #44292 üzenetére
megpróbáltam úgy,hogy csak a gpu-t húzom, de úgy is ezt csinálja, terhelés alatt sincs a ram sem! 50C fölött. Ha az overdrive-al csináltam,akkor ugyan ment a tuning,de alul az aktuális túlhajtásnál midig 500/750-et írt ki ebből gondoltam,hogy akkor nem is húzza igazából a karit(egyébként az everest is 500/750-et mutatott akkor)
-
_Toka_
senior tag
válasz
danilla #43932 üzenetére
Javaslom, fusd át, mit írtál itt - figyelmedbe ajánlom a zárójeles részt -,majd a következő post-od 2-s pontját.
Most akkor csalódtál, vagy inkább akkor mégse
totyax csak arra utalt, hogy éppen tisztában is lehetnél vele, hogy vettél egy kiváló ár/érték arányú középkategóriás kártyát. Amit vagy neki megfelelően ítélsz meg, és megelégedsz a teljesítményével, vagy vannak komolyabb teljesítményű kártyák is ... be lehet ruházni azokba...
-
totyax
aktív tag
válasz
danilla #43922 üzenetére
a kioktató "hangnemet" légyszíves mellőzd ha nekem írsz hsz-t!
Ha nem írsz butaságot nem kapsz olyat amit te kioktatásnak vélsz.
ha jól tudom több mint egy éves a játék (és szerintem a szar optimalizálás miatt nem megy normálisa)
Egy év az nem nagy idő. A "szar optimalizálás" megint egy olyan dolog, hogy a falra másznál ha rendesen válaszolnék. Azért röviden hogy ne maradj tudatlan, fingod sincs mi az hogy optimalizálás. Tanulj meg programozni, nézd meg a forráskódot (ha egyáltalán láthatnád), értelmezd, ismerd meg, ismerd meg más hasonló játékok kódját, és ezek után beszélhetsz optimalizálásról vagy annak hiányáról.
Far Cry 2,...stb stb mennek max beállításokkal, szépen
Ezekből a Far Cry 2-t láttam, nos annál egészen biztos hogy nem megy max beállításokkal, mikor kíváncsiságból kipróbáltam, játszhatatlan sebességet kaptam (Vista DX10.1) Ezek után a többi játéknál is megkérdőjelezhető ez a maxon simán megy futás. Szerintem neked kéne olyan mod játékokhoz, ami a magasabb beállításokat elrejti, és így örülhetnél hogy minden maxon megy.
Nem ahhoz kell viszonyítani mi a max, hanem hogy játszható fps mellett (40 felett) mennyi látványt kapsz.
A Stalker CS egy kiemelkedő grafikájú játék, ehhez mérten gépigénye is van. Pár év el fog telni szerintem mire egy középkategóriás vga "maxon" viszi majd.
-
lsc
nagyúr
válasz
danilla #43922 üzenetére
Igazad van, nem kell segíteni neked, a kioktatás megy egyedül is :
[link]
[link]
[link]
[link] .A stalker egyébként több mint egy éves, a CS az még fél év körül van, de az 1.07-es patch óta egész jó . Amennyiben kevés a kártya akkor miért nem vettél nagyobbat ? A tesztekben sem vitézkedett az 50-es pl stalker cs-ben .
-
totyax
aktív tag
válasz
danilla #43919 üzenetére
Az a te személyes problémád és butaságod ha egy viszonylag új(!) játékot maxon*(!) akarsz hajtani egy középkategóriás kártyával. Ha ilyen irracionális és értelmetlen óhajaid vannak, akkor vegyél egy csúcs-konfigot.
Ésszerű beállításokat használva szépen lehet futtatni DX10.1 és Vista alatt.
*maxon: Tudatlan gyermekek butasága, akik azt hiszik a max azért van, hogy azt használni kell. De nem. A max azért van, hogy a hardverek fejlődésével a játék ne avuljon el túl hamar.
-
z0lcs1
csendes tag
válasz
danilla #43449 üzenetére
ez nagy hülyeség....amit mondasz,hogy a maxot mutatja...de mind1...mindig az aktuális értéket mutatja...2d-ben te nem fogod rávenni,hogy maxot mutasson...csak teszter progikkal..amik ezen a desken nem futnak,futottak..de mind1...hogyha meg az egérkét tette volna oda akkor meg ott lenne előtte egy @ jelecske...de kájne próblém.
jah és ma meg tegnap lefagyott a ccc....vagy az att nem tom, hogy melyik mert ez a szar vista csak annyit ír,pontosabban mutat,hogy történt valami,s kirakja a maga kis sárga 3szögét a ki felkiáltójelével...
A legújabb ccc-vel meg nem kompatibilis a GRID,meg egy pár másik játék hibás az élsimítás legalább is nekem...
Mára ennyi. -
haky
senior tag
válasz
danilla #43536 üzenetére
Szia
Giga X38-asom van..X16,X16 mind a 2 egy időben...azért kérdem, mert az accelero twinturbo-tól ami a 4870-esen van nem fér el a 2-ik slotban a 4850-es, de ha a 2-ikba tennél a 4870-est akkor nem lenne gond mert ott már csak egy X-Fi fatality van ami elfér...Melyikre kell kötni a monitort???? -
Gaboman
nagyúr
válasz
danilla #43505 üzenetére
Egy 770-800/2400-2500Mhz-en szaladgáló 4850 megközelítheti az alapórajeles 4870 teljesítményét.
4870 teljesítményét. (ha valaki komolyan gondolja, hogy elérheti ...
/
)
Rémlem érhető voltamAz utolsó megjegyzésem nem Departed-nek szól hanem Gaboman-nek ... sry
Normálisan,finomabban válaszolj jó,remélem én is érthető voltam!!!
-
Departed
őstag
válasz
danilla #43501 üzenetére
Például az mozgathatja meg a 4850 tulajdonos fantáziáját, hogy tesztek szerint a 4850/4870 különbségekből inkább a magasabb magórajel jelent több fps-különbséget, a GDDR5 memória megléte kevésbé.
És mivel mindkettő RV770 - attól eltekintve, hogy néha (nem tudom hány százalékban jellemzően) a kevésbé jól teljesítő ilyen magokat teszik a 4850-esekre - tehát elvileg a hűtéstől függetlenül jó esetben 4870 szintre lehet felhúzni egy 4850-es magórajelét, néhány ezer forintot megspórolva...Aztán hogy ez játékélményben mennyire számít...az már tényleg játéktól és játékostól függ...
Remélem érthető voltam
-
Monolith
tag
válasz
danilla #43319 üzenetére
Én még nem erőszakoltam ilyesmivel, főleg hogy így is elég hangos a hűtés, tuningnál meg egészséges feljebb húzni ugye. Tehát az S1-es szépen passzol a karira?
Jó lenne már azon gondolkodtam, hogy megpróbálom elcserélni egy ref karira. És amúgy milyen hőmérsékleteket produkál nálad a hűtővel?
-
thedealer
csendes tag
válasz
danilla #43279 üzenetére
szerintem a mem I/O aza memoria input output , tehát a bementi és kimenti adatok összekapcsolására szolgáló gpu-n elkülönitett tranzisztorok eggy csoportja ami a gpu szélén helyezkedik el.mivel hogy ezek részben különállóan dolgoznak ezért különállóan mérve nagyobb hőt is termelnek mint a többi tranzisztor.szerintem ezért is kell a külön szenzor .hogy a vga felügyelni tudja a gpu ezen tulajdonsága végett, végrehajtott feladatok által termelt hőt.és tulhevűlés esetén meg óvja a vga-t az elhalálozástól.
"(ez vezérli a memóriát)gpu memio"
-
virkir
veterán
válasz
danilla #43279 üzenetére
DispIO=SIMDCores
MemIO=GDR5 Memory Interface
ShaderCore=Texture Units
körülbelül.(#43269) utolsó sora
És igen ha megnéznéd figyelmesen a monitorozó programok csak a GPU belsejéből kapnak adatokat + a 4870-es kártyáknál a VRM-nek van hőszenzora.
Hát ettől normálisabban szvsz nem lehet leírni -
virkir
veterán
válasz
danilla #43275 üzenetére
Hát csak annyi, hogy Silent77 ezt kérdezte: "A memóriák hőmérsékletét meglehet vhol nézni?"
Erre írtál neki két programot ami szintén nem jelzi ki a memóriák hőmérsékletét.
Ha nem méri semmi a memóriák hőmérsékletét akkor milyen programmal tudod megnézni áruld már el nekem.Szerintem neked kéne gondolkodnod főleg ha még mindig nem esett le miért írtam nagybetűvel félkövéren amit írtam.
-
XoZ
aktív tag
válasz
danilla #43275 üzenetére
A félreértés oka a megtévesztő elnevezés lehet: 4850/4870 esetén 3 hőmérsékletmérő szenzor van, de mindegyik a GPU-n belül, és annak különböző részein, a GPU-Z program elnevezései szerint: DISPIO, MEMIO, SHADERCORE. 4870 esetén van külön VRM hőmérséklet is (referencia kártya esetén), de a RAM-okat sajnos ott sem méri semmi. Ha jól tudom, jelenleg csak az ASUS speciális Matrix kártyáján van külön memória hőmérséklet mérés: [link].
-
virkir
veterán
válasz
danilla #43267 üzenetére
Nem nem vagyok király.
Viszont tudok olvasni és amit elolvastam tudom értelmezni egyesekkel ellentétben.
Főként egy olyan dolgot ami kb 200 hozzászólásonként ki van tárgyalva és kezd unalmas lenni legalább annyira mint a milyen hűtést vegyek a kártyámra kérdés.
Ráadásként ha a saját hozzászólásoddal sem vagy tisztában, hogy kinek mire válaszolsz akkor nem igazán tudom mire fel ez a felháborodás.
Ha nem lenne tiszta te arra a kérdésre válaszoltál hülyeséget, hogy mivel lehet mérni a memóriák hőmérsékletét.
És igen ha megnéznéd figyelmesen a monitorozó programok csak a GPU belsejéből kapnak adatokat + a 4870-es kártyáknál a VRM-nek van hőszenzora. -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
danilla #43158 üzenetére
Mivel ezekből csak az FC2-nek, és a Crysis-nak van saját különálló benchmark progija, dobnál ide a topikba, vagy akár privátban az említett szűréssel és felbontásokban egy tesztet? Nem több 5 percnél. Kíváncsi lennék erre az eredményre amiket írtál, főleg a minimum fps-ekre. Szóval ha nem gond támaszd alá a bemondott eredményeket.
-
-
Piotrus
tag
válasz
danilla #43013 üzenetére
Szia,sziasztok!
Megpróbáltam a dolgokat, de nem nagyon jártam sikerrel. A táp kábeleket külön szálon csatlakoztattam, a biosban 100Hz-re állítottam a kártyát,de a fent említett játékok nem indulnak el. Ezen kívül se a 3dmark06 sem a 3dmark05 sem lép tovább a rendszer felmérésén, és "nem válaszol" állapotba lép.
Feltelepítettem a Vistátá is. Itt érdekes módon a 3dmark Ventage 7800 körüli ponttal lefutott, de a 05-06 verzió meg se nyikkant,... viszont a Far Cry 2 elindult SP1 feltelepítése után, de nagyon érdekesen viselkedik. Néhány másodpercig fut tökéletesen, majd néhány másodpercig szaggat, majd újra jó, és ez folyamatosan váltakozik.
Ezen kívül amikor 3D alkalmazásban vagyok ,enyhe ciripelést hallok a házból, talán a venti ?
Mit lehet a baj ? Cserébe vigyem vissza? Még a 3 napon belül vagyok.
-
kemi
tag
válasz
danilla #43006 üzenetére
Accelero van nekem is, gondolkodtam rá rakom, előbb le akartam csekkolni egyáltalán érdemes-e, ezáltal jelentős hőmérsékletcsökkenés tapasztalható-e vagy nem érdemes szarakodni?
Más megoldás is érdekelne, legfőképp zaj ne legyen...Többiek: tipikus se*fej,debil,magyar,SG-s,wow-huncsatis hozzáállás, egyből "kereső" meg "fogalmazz meg" stb... Ennyi energiából simán lehetett volna egy értelmes "ez van nekem, és 20fokot számított" típusú hozzászólást is írni, de ügye az már nem jellemző a kedves magyar kollégákra(érdekes más fórumokat nézegetve ilyen hozzáálással nem találkozik az ember, hogy kérdésre érdemben egy ember válaszol, fikára egyből 3-4ember ugrik, szal duplapacsi)...
Noss kereső megvolt(duo orbot ajánlják) , a vízhűtésől evidens hogy leviszi a hőfokot, ehhez nem kell agytrösztnek lenni... Én hibám hogy nem úgy tettem fel a kérdést mindjárt hogy meg is válaszoltam magamnak...Én hibám azt hittem egyszerű kérdésre egyszerű választ is kaphatok. Akinek fáj beírni értelmes reakciót, like danilla, az NE VÁLASZOLJON! Sokaknak lehet gondja a hűtéssel, szal fa***nak kell kötözködni...
SZÓVAL:
Léghűtéses, kipróbált megoldás érdekelne, márkával, és tapasztalt hőmérséklet csökkenés mértékével együtt a refit alapul véve... Legjobb lenne olyan max 2 slotos megoldás, ami mellett a 3. slotba nyugodta tehetek pl tvtunert, tehát pl az "IceQ-hoz hasonló elől beszív, hátul kifúj"megoldás.
-
Piotrus
tag
válasz
danilla #43004 üzenetére
Szia !
Az új 9.1-es driver van fenn. A csatlakozás úgy csináltam,ahogy írtad, az egyik közvetlen a tápból a második a hozzá kapott elosztóból van csatlakoztatva, amely ha jól emlékszem a ház ventiéjből és az egyik winchesterből van leosztva.
Ez lenne a probléma ? Adjak neki feszt teljesen külön ágról ? A tápomnak végül is van 2 PCIE kimenete, kapcsoljam arra ?Előfordulhat, hogy hardver hiba, vagy ettől annyira nem kell tartanom?!
Előre is köszi a válaszod (válaszotokat) !!
-
katt777
félisten
válasz
danilla #42918 üzenetére
Akkor írj ATI Tool-t (027b), mert úgy hívják, és akkor egyből tudjuk, hogy több éves programról van szó, amely nem ismeri az újabb hardv- és drivereket.
Macka: Mindegy, hova teszed, mert úgysem látja a CF azt a + 1X512MB-ot.
Qru: Én inkább driver sweepert javasolnék, mert cleaner-rel sokaknak volt már gondja, míg az előbbivel nem. Mondjuk a felbontások eltűnésén az sem segített anno.
-
katt777
félisten
válasz
danilla #42913 üzenetére
Aki elolvasta a leírásomat, annak mind működik.
(A jelek szerint akkor nagyon sokan nem olvasták sem a honlapomon, sem itt.) ATT és Rivatuner is van, összefoglaló link meg az 1. hsz-ban, ill. minden a honlapomon.
Nekem már régóta VGA driverekttől mentes full rendszerpartíció-mentésem van, így 5 p alatt tiszta rendszerem van, ha szükséges. Az ATI szoktatott rá, de nem bánom, mert ahányszor gond van, annyiszor nyerek 1 napot, amelyet elvinne a programok installálása és beállítása.
Az a kényszerítés, amikor olyat tetetsz egy programmal, amit az nem tud. Pl. ha olyan felbontásra kényszeríted a VGA-drivert, amelyet ő nem akar ismerni.
Cholard: Add el!
joshua7: ATT kell, különben minden karinak ugrálnak az órajelei, a venti fordulatszáma úgyszintén.
-
katt777
félisten
válasz
danilla #42892 üzenetére
ATT és RT is hibátlanul fut x64 Vistán (is). Monitor-felbontás pont ilyen VGA-csere esetén szokott eltűnni, én is jártam így. OS reinstallal tudtam csak visszaállítani, hiába próbálkoztam a monitor driver un/reinstallal, beállítással is. ATT-szal lehet kényszerített módot alkalmazni, ahogy CCC-ben is.
dangerzone: Én is tartottam tőle, de a Sapphire ránézésre brutális, mégis vacak hűtője után kellemes csalódás lett.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gran Turismo
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest