Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Macka
veterán
Sapphire 4870 2GB VaporX
-
HarryPotter
őstag
catalyst 9.3 3dm06-ban nem hozott látványos eredményt, 3dvantage-ban viszont igen. Másnál is?
-
Kissjeno
tag
Sziasztok ! Milyen programmal tudnám megnézni a gpu magfeszültségét az ATT-n kívül?
-
Cholard
tag
Sziasztok!
Felműtöttem az újabb házlakó Scythe-met, Mr. Musashit.
Az Asus EAH4850 Glaciatoros vga-mon non jó volt a hűtés, még mielőtt azt gondolná valaki, hogy nem. (csakhát volt egy kis pénzmag és bevallom vonzott, hogy a Mugen mellett egy másik Scythe felügyelje a hőmérsékletet) Valóban halk, és Idle 47-51 fok, Load 74-78 fok max furmarkkal tesztelve.
A Musashival Idle 37 fok, Load 55 fokés természetesen nincs hangja (ventik minimumon!)
A Glaciatoros vga-n semmiféle matrica nincs, bármi problem esetén ugyanúgy visszahelyezhető a korábbi venti (már, ha nem dobja el az ember persze...). De VRM kocka elég sok van rajta, sztem jóval több mint a ref karin (szám szerint 11) és nincsenek rajtuk (mármint gyárilag) sünik, gondolom az egyenletesebb teljesítményelosztás miatt.
Mostmár süni is van, mert ami jár, az jár. -
baleee89
aktív tag
hi! lenne olyan kérdésem 4850hez képest a 3870x2 hol helyezkedik ell teljesitménybe?
-
subaruwrc
félisten
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Nem lessz gyenge 4870 Toxic 1GB -hez a Phenom 9550 -es sem
-
P00By
nagyúr
-
pszihó
aktív tag
Köszi srácok, de még nem volt ATI- kártyám ez az első. Leginkább a soft rpm növelés érdekel. de mindketőt kipróbálom.
-
pszihó
aktív tag
Hali!
A 8800GTS/512Mb os kártyámat [link] ezzel a progival húztam ill. a venti fordulatszámát is ezzel tudtam szabályozni softveresen.
Lecseréltem egy Ati 4870-es re. És a kérdésem az lenne tudtok-é olyan progit amivel ezt kártyát tudom húzni ill. a venti fordszámát softveresen szabályozni. -
HSM
félisten
Igen, de az "élmény megfizethetetlen".... Szóval, az 1GB-s nem megy több FPS-t, de viszont ha kipróbálod, rájössz pár turpisságra, miért nem mérnek több FPS-t....
Pl. GTA4, egy centivel se lett gyorsabb, az átlag FPS még csökkent is. Viszont feljebb húzhatom/húztam a látótávolságot, de még ez se minden, ugyanis az 512-essel még pici látótávolságnál is volt "utólagos" kirajzolás, amikor látod, hogy előtted épül fel a város. Elég kiábrándító látvány, néha bosszantó is, mikor eléd varázsol a semmiből egy betontömböt. Na, az 1GB-ssel nincs ilyen. Azzal BENN VAGY A VÁROSBAN! És a város létezik, nem eléd épül. Na, asszem maradjunk ennyiben.
De mint említettem, a játékok többségénél nincs semmi előnye, de egyre több cím jelenik meg, amiben igen....
Szerk: itt egy link, miről van szó... [link] (Először egy reklámot nyom be, nem anyázni, hogy szar a link....
) És az is látszik, hogy az 1GB-s jobban szaggat, mint az 512-es! Ha az ember jbban átgondolja, logikus is, mivel az 1GB-snek minden adat ott van a memóriájában, tehát azonnal megkap minden kirajzolandó objektumot, míg az 512-esnek "van ideje", míg a hiányzó adatok egyenként megérkeznek.... De ez nagyon ritkán van, hogy az 1GB-s jobban akad, és ez már inkább a játék maximalizmusából fakad, hogy még a kilométerekre lévő dolgokat is igen részletesen megrajzoltatja a karival. De van ellenpélda is, a Crysis WH pl. sokkal stabilabb FPS-ekkel hálálta meg a plussz Vram-ot. Körbenézel, és abszolút no lag.... Meg se rezzen. Zoomolásnál sem. Nyilván itt azt is meg kell említeni, hogy az 512-es kártya se rossz, csak számolni kell a kompromisszumokkal, amikkel jár. De nyilván jóval olcsóbb is.
-
_Toka_
senior tag
Csak az a helyzet, hogy a tesztek óta is egyre jönnek ki az új játékok és az új driverek, amelyek egyre kisebb felbontáson profitálnak a plusz memóriából. "Félek tőle", az idő előrehaladtával egyre kevesebb igazság lesz mind a korábbi tesztek következtetéseiben, mind a korábban "ülő" ajánlásokban...
-
Drimi
tag
Hát, nem is saját tapasztalatból írtam, mert sajna nem nagyon van/volt lehetőségem
kipróbálni élőben!
Viszont határozottan emlékszem, hogy számos teszt foglalkozott ezzel a témával,
talán még ph-n is volt ilyen, és a konklúzió az volt, hogy pontosan fogalmazzak,
amennyivel többe kerül az 1G-s változat, ahhoz képest minimális a "nyereség",
de ha HD-felbontásban és/vagy legalább 1900 vagy a feletti képpontokban
gondolkozik valaki, akkor már mindenképp ajánlott az 1G! -
butcher eu
senior tag
-
baleee89
aktív tag
rokonak kéne ö meg csak 1024-be tolja 17 colon! akkor böven ellég lenne 1 512?
-
Vapor-X HD4870 2GB-ot a népnek...
Sapphire Introduces Vapor-X Series HD4870 And HD4850
core/memory clock of 750/3600MHz
teszt:
[link] -
Bikerider
aktív tag
válasz
foreveryoung #45569 üzenetére
Hi
Koszi a HELPET mind a ketotoknek
-
foreveryoung
tag
válasz
Bikerider #45567 üzenetére
Alapon semmi hang, alig megy. 70 fok körül beindul, és mint egy hajszárító. Brutális, de csak pár másodpercig. Aztán csend, és kezdi elölről. Írd át a biosban a ventit, vagy ATT, de ha egyszerübb megoldást akarsz a CCC-ben manuálisan szabályozhatod, csak macerás, mert ha elkezdesz játszani, feljebb kell rakni.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Rendeltem 4870 Toxic 1GB -t.
Van valakinek tapasztalata venti hangjarol.
GA790X,Phenom 9550,4GB,Samu750,Enermax 525W modu 82+.
Eleg lesz neki tap?
-
HSM
félisten
válasz
baleee89 #45561 üzenetére
Akinek 512-es kártyája van (többség) azt mondja, nincs!
Azon múlik egyébként mivel játszol... GTA4, FC2, Crysis WH, ilyesmik igencsaak meghálálják, de egy régebbi játéknál ne is várj egy db plusszfps-t se...
A 4830-nál talán érdemes meggondolni, hogy elég az 512-es, de 4850-ből már mindenképp 1GB-st javasolnék.... -
gyiku
nagyúr
-
baleee89
aktív tag
sziasztok! érdemes-e 4850böl ill 4830-ból 1gigás változatot venni?
-
Cholard
tag
Sziasztok!
Korábban be volt illesztve egy kép, amelyen jelölve voltak a fetek illetve ramok... fel akarom ramsünizni a karimat, és nem tudom, hogy a kis fekete fet-ek mellett lévő 3 db kb 15mm *15mmes szürke négyzetekre kell e...
Ha megírná valaki mire kell tenni hálás lennék... -
brd
nagyúr
Van valakinek ilyen kártyája? Lehet rajta mag-, RAMfeszültséget állítani windows alól (ATI Tray Tools, vagy Rivatuner, vagy mittomén' segítségével, és lefelé is)?
-
hakos1987
őstag
válasz
dangerzone #45549 üzenetére
szerintem is ide való lenne a 4890, elvileg semmi más, mint egy 4870 emelt órajelekkel, mintha csak OC verzsön lenne, emiatt szvsz kár külön topicot nyitni....
-
hakos1987
őstag
válasz
riolobo #45543 üzenetére
Helo!
olvasva hezitálásod, elmondanám a véleményem: szerintem egy 4850 1gb-al járnál a legjobban, mert:
1: elég hozzá a tápod (70-eshez is, de az necces nagyon, nálam egy 500w-os seasonic belsejű antec táp kb 2 hónap után ugyanazzal a konfiggal elkezdett újraindulgatni, mert nem bírta, vmiért gyengült az idő haladtával....)
2: a procid elég hozzá (manapság egy 4870-het dukál egy E8*** proci, nálam a VGA teljesítményében 3.8 és 4ghz között is volt változás)
3: némi tuningal megközelítheted a 4870 teljesítményét, és mégis van 1gb vramod a nagy felbontáshoz...Szóval a helyedben így döntenék, de nem muszáj megfogadni a tanácsom, csak egy kicsit billenteni akartam a billegő mérlegen
rég jártam erre, mennyire lecserélődött a társaság?!
katt meg eltűnt a süllyesztőben
-
hoffman_
nagyúr
Nekem senki sem akar válaszolni?
-
leviske
veterán
Ki nem ért egyet azzal, hogy a HD4890 április 6.-tól részét képezze (ennek) a topicnak?
(#45546) Tomate: Ez nem válasz...
Miért legyen itt/miért ne legyen itt?
-
Pierre75
senior tag
Az Empire-ben a start. térkép új grand campaign-nál időnként nálad nem szaggat? (E8400, 4GB ram, 4850, 1650x, Vista32bit) Illetve a csatáknál a képernyő tetején középen időnként egy vékony kék vonal jelenik meg. A 9.3-mal még nem néztem, de a 8.12-vel a párbajvideónál volt érdekes fejlemény, ami vélhetően programhiba. A 2v2 csatáknál időnként zökkent egyet, eddig a 9.3 alatt perfect.
A CoDWaW vizét végre javították, így csak feltettem a 9.3-t.
Sebességben ugyanott vagyok. -
riolobo
tag
Na most aztán már tényleg sok variációra kaptam tippet((: 512es 4850ről indultam,viszont a esetleges magas felbontás miatt lett belőle a gigás verzió. Abban az árban viszont már van 512es 4870is, amiből már nem árt az 1 gigás a full hd-hez
Még egy pár hétig rágódok a dolgon mindenképp aztán meglátjuk. A bajom az hogy annyit amennyibe az 1g 70es kerül eleve nem akarok kiadni érte. Max kénytelen leszek játéknál lemondani a full hdról((:
-
KaraDani
addikt
válasz
dangerzone #45524 üzenetére
Igen ebbe is van vmi, ph nak is van egy húzóereje, az is tuningol akinek kvár nem kell pl. e8600 at rommáhúzza és wowzik
-
lsc
nagyúr
válasz
riolobo #45540 üzenetére
Akkor meg szerintem gyűjtögess még, 19xx-hez már nem árt az 1 gigás 70-es, addig meg szűkösen elég a gts is . Esetleg most veszel egy használt 4670 vagy 3850 kártyát, azon sokat nem buksz őszig, akkor meg eladod, 14xx felbontáshoz elég, 15-20 között kapsz garisat, de még akciós új is beleférhet .
-
riolobo
tag
Még korábban írtam a felbontási dilemmáimat ugyanis az is komplikált((: Per pillanat csak 1440x900as monitorom van,de ha minden jól megy talán a nyár ,esetleg az ősz környékén váltanék egy full hd-s re. Próbálok a jövőre is gondolni,egy darabig biztos nem veszek új kártyát ezután,szóval akkor minednképp értelmet nyerne ha bírná a komolyabb felbontást is((:
Amúgy most a tápnál az a lényeg h bírja,ha túl hangos lesz majd idővel talán kicserélem,csak most nem akarok arra is költeni.Csak megfontoltan(:
-
lsc
nagyúr
válasz
riolobo #45534 üzenetére
A lite a hozzáadott körítésben kevesebb mint a full , maga a kártya ugyanaz . Ha jól emlékszem a fullhoz adnak egy pendrive-t, a lite-hez nem jár és kevesebb program van hozzá . A 400 chieftec papíron elég, de hangos lesz terhelésnél . Nem írtál felbontást amiben használni akarod /vagy csak én nem látom/, ha 16xx alatti akkor egy 4850 is elég lenne bőven .
-
riolobo
tag
válasz
dangerzone #45536 üzenetére
Hát akkor reméljük a legjobbakat,most már egyre biztosabb vagyok a 4870be
Az a 46000 nem tűnik rossz árnak,vagy tévedek? Igaz van még postaköltség de azt a kényelemér fiezeti az ember ((: Köszönöm a tippeket. Ja és a táp alig több mint egy éves.
-
dangerzone
addikt
válasz
riolobo #45534 üzenetére
Nekem legelőször egy 6500 ft értékű 400 w-os fsp táp volt a gépemben. A procit húztam mint állat, és semmi gondom nem volt. Szóval ha az a táp nem régibb mint 2 év, akkor jónak kell lennie! ;)
Amúgy azért írnak 450w-ot, hogy akinek ilyen foscsi, szarcsi codegen , meg mercury gány mocsokja van, annak is elfusson vígan.A lite szóval kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy a 3870-es kártya esetében a lite annyiban különbözött nagyjából, hogy egyslotos hűtő volt rajta. De a 4870 esetében foggalmam sincs. Meg kell kérdezni őket telefonon..
-
BandiHUN
veterán
válasz
maflame #45532 üzenetére
köszi,a codwaw már nekem nyilván elég is...mondjuk esetleg ami érdekel még,az a cod4 lenne,hogy hogyan fut,lassult-e,esetleg szaggat-e,mintha ilyesmit hallottam volna a 9.x driverekről,hogy hiába nagy az fps,mégis beszaggat menet közben,ezért is nem tettem fel egyiket se,nem jó ötlet war közben akadozni...
-
riolobo
tag
válasz
dangerzone #45531 üzenetére
Hát az általam régóta preferált netes "megrendelőhelyen" a legolcsóbb is 46000 de nem teljesen világos h melyik kártya az, sapphire hd4870 512mb sapphire edition lite pcie néven fut. Ugyanakkor a sapphire hivatalos lapján ilyen néven nincs kártya ,vagyis lövésem sincs melyik lehet az konkrétan.Az a lite jelző nem tudom mit takarhat,ötlet?Egyébként tápkérdésre visszatérve,a sapphire kártyáinál pl 450 wattos tápot minimum követelményként ír.Biztos elég nekem a 400 wattos chieftecem?(: Persze legrosszabb esetben 8600gts-em eladásával fedezném egy valamivel erősebb táp árát de nem szivesen vennék azt is((: Feltéve ha valaki hajlandó megvenni egy passzív hűtéses 8600ast,hú mennyit mérgelődök vele
Ez persze már nem ide tartozik(:
-
maflame
aktív tag
válasz
BandiHUN #45526 üzenetére
Pár órája felraktam. Nálam a 9.2-vel a CrysisWH néha furákat csinált ezért voltam kiváncsi erre. (8.12 nálam nem volt) ..szóval semmi baja, eddig jónak tűnik.
amivel néztem, a
CryWH -szépen megy
CoD WaW -eltűnt a szaggatott vonal a tócsák széléről (!!!)
FEAR2 -oké (eddig is)
--fps-eket nem néztem fraps-al de 3DM06-ot azért egyet lefuttattam: ugyanaz mint a 9.2
(9.2-17040, 9.3-17058) -
dangerzone
addikt
válasz
riolobo #45530 üzenetére
Ezt mindjárt gondoltam. Én is ezt néztem volna a helyedben
Egyszer már szívesen lennék sznob ,ha gépet akarok venni , és nem a legóccsóbbat választani egy adott szériából.
# Hát gyorsabb is a 4870. Itt csak az a kérdés, hogy mennyiért tudod beszerezni, mert van egy határ, ami után már nem éri meg.
-
riolobo
tag
Amúgy én se azér gondoltam az msi-re mer az olyan jópofa hanem azér mer ahol néztem ott a passzív hűtésű akciós gigabyteon kívül az volt a legolcsóbb 1gigás 4850es((: De egyébként egyre jobban az 512es 4870es felé húz a szívem((:
-
F e Z o
veterán
válasz
dangerzone #45527 üzenetére
akkor 3870x2 kilőve.....
elég drágán adják, még használtan is a 4850-et, csak elvétve látok 32-33 körül....inkább 35-38 körül van, sztem akkor megtoldom még egy kicsivel, s lesz belőle egy 4870... -
dangerzone
addikt
válasz
F e Z o #45525 üzenetére
3870x2-őt ne vegyél. Sőt én azt tanácsolom, hogy semmilyen kétmagos kártyát ne vegyél a közeljövőben. Mert egyenlőre az a helyzet, hogy sok helyen nem hozzák az elvárt teljestményt a szar driverek miatt, másrészt nagyon hamar vesztenek az értékükből.
Ehhez a felbontáshoz egy 4850 is elég, ám nem 100%-os grafikai részletességgel.
43k körül ph-n kapni már 4870-et. Szóval én részemről ezt javasolám.
Amúgy a felsorolt kártyák közül a 4870 a leggyorsabb. Aztán sok helyen a 4850 veri a 3870x2-őt, és ami még fontos, amiről már az elején írtam, hogy a 4850, így az egymagos kártyák, jóval stabilabb teljesítményt nyújtanak, nem annyira driverfüggők. Tehát a legtöbb esetben a 4850 jobb választásnak tűnik, mint a 3870x2.
-
BandiHUN
veterán
gyerekek,valaki irjon máár valamit a 9.3-ról,milyen lett,érdemes-e a 8.12-ről váltani
egy napja kint van,hol késnek a tesztek?
-
F e Z o
veterán
Ki szeretném kérni a véleményeteket, hogy milyen kártya érné meg legjobban.
4850, 4870, 3870X2 ?.....konfig az adatlapomnál
játék : COD 4,5 multi, Race Driver Grid
felbontás : 1280X1024, 1600X1200
max 45k-t szánok rá és természetesen itt akarom venni a ph-n
válaszaitokat előre is köszönöm...... -
dangerzone
addikt
válasz
KaraDani #45523 üzenetére
Igazából nem Rád utaltam, csak így általánosságban véve mondtam. Mert amit leírtál, az igaz és helytálló. Szóval ha valakit nagyon zavar a hő meg a zaj, akkor érdemes refkártyát venni, és azon maszek módon cserélni a hűtőt, mert ez még mindig jobb hűtési megoldás, mint a gyári "felturbózott" verziók. Csak mostanában nagy divatja van ennek a "hú egy csávó a ph-n lecserélte a ref hűtést, hát akkor én má' miért ne"-dolognak. Sokszor már úgy jön le komolyan, hogy ciki a refhűtés..
Divat lesz már ebből is, mint a rózsaszín pólóból, a nagy övcsatból, meg a vasalt hajból..
-
KaraDani
addikt
válasz
dangerzone #45519 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, az nem zavar hogy 85 fokos a kari, ha így lőtték be a mérnökök, biztos tudják, csak arra mondtam, hogy az msi féle teteszik neki, sztem kár felárat fizetni a gyári egyedi hűtésekér... inkább egy ref kari occón és te cserélj hűtést, jobb hűtésed lesz kb ugyanennyiér, mint a gyári "szuper hűtésű" kari.
-
hoffman_
nagyúr
Eddig el voltam, mint hal a vízben, de most már kicsit gondolkodóba estem.
8.11-ről érdemes 9.3-ra upgradelni?
Már leszedtem, csak nem tudom, hogy beljebb lennék-e a cserével...
-
riolobo
tag
válasz
dangerzone #45519 üzenetére
Hát köszi mindenkinek a válaszokat.Leginkább úgyis az anyagiak fogják eldönteni((: Azér jó lenne ha végre nálunk is érződne vmi abból a híres árcsökkenésből((:
-
dangerzone
addikt
válasz
riolobo #45511 üzenetére
Táp bőven elég a 4870-hez. Attól nem kell félni. Egy 512-es 4870-essel meg jobban jársz, mint az 1 gb-s 4850-nel. Szerintem a procidhoz még mehet a 4870. A határon mozog, de még mehet.
A ref hűtőtől meg nem kell annyira tartani. Ez a kártya ilyen meleg. El kell fogadni. Attól ,hogy nem 40 fok az üzemi hőmérséklete, hanem 80-90...istenem ...ez van, ezt kell szeretni. Ugyanúgy működik a kari, szóval egyáltalán nem kell kapásból s1-et venni hozzá. Ha mondjuk érzékeny vagy a zajokra, meg a géped többi része is halk ,vízhűtéses, akkor azt mondom cseréld le, de amúgy meg nem kell erőltetni ezt a dolgot.
-
KaraDani
addikt
válasz
riolobo #45517 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy vedd amelyik legolcsóbb és cserélj hűtést... Példa ph tesztgyőztes gyári hűtéssel a saphhire edition 4850 lett, nekem ilyen van, 85 fok load alatt 70-80% os ventivel, így már van hangja nem elviselhetetlen de van azér, raktam rá egy ac s1 et 5400ft, meg egy ac 12 cm s ventit 1000ft, és nem megy terhelés alatt 50 fok fölé, és semmi hangja.
-
riolobo
tag
válasz
KaraDani #45516 üzenetére
4850ből nem a refet venném,abból jelenleg az msi egyedi megoldása tűnik szimpatikusnak,persze még ez se biztos. 70esből viszont csak a refre lenne pénzem úgyhogy sztem marad az 50es de még meglátjuk addig,pár hetet várok még hátha lesz árváltozás,mondjuk nem nagyon bízok benn((:
-
KaraDani
addikt
válasz
riolobo #45515 üzenetére
Akkor ha minden igaz az 260W ot tud leadni, várj meg egy két szakértőbb kollegát, ők mit gondolnak, de ha a keret is ennyire necces, lehet jobban jársz egy 4850+ac s1 hütővel(+5400ft), nem tudom milyen a ref, nekem sapphire edition 4850 em van de azon is lecseréltem a hűtést.
-
riolobo
tag
válasz
KaraDani #45513 üzenetére
A táp azt hiszem GPS400A2 egész pontosan.De amennyiben necces h bírni fog e vele akkor lehet maradok a 4850esnél,mer ha netán tápot is kéne venni mellé az már sajna húzós lenne.CPU-n amúgy még simán tudok hozni párszáz mhz-t azt hiszem,bár nem tudom mennyit számít. Amúgy 4870nél a referenciakiadások mennyire jók,mivel ha azt venném max azokat tudnám megengedni magamnak árban?
-
KaraDani
addikt
válasz
Vasinger! #45512 üzenetére
Sztem a táp elég, nemtudom melyik chieftec 400w os, egyik széria 12v on lead 260W ot a green meg 280W-ot, azért ez szerintem egy 4870 hez meg egy c2d hez szvsz elég. Emlékeim szerint quad meg 4870, szőrös fánk és prime alatt evett kb 270W-ot, mondjuk lehet kicsit necces... de a proci miatt meg ha van rá zsé nem vennék gyengébb karit, magasabb felbontásban elég az a 3,15ghz en járatott proc bőven, max grid meg egy két jobban optimalizált game profitál a gyorsabb cpu ból, de ott nem mind1 hogy 100 vagy 120 fps?
-
riolobo
tag
Hello! Most már végképp nem tudom h 4850-t vagy 70t vegyek.Elképzelhető h az utóbbit választom mer valóban nem sokkal drágább az 512es(legalábbis a referencia) mint 4850ből a gigás. Viszont ez esetben felmerül még egy kérdés: a 400 wattos chieftec tápom elboldogul vele?
A configom:
gigabyte p35-ds3l
c2d e6550 2,33 ghz @ 3,15 ghz
4gb ram 900 mhz
1 db 500as samsung vinyó,dvdíró,2 db 12 centis házventi
illetve most egy passzív 8600gts(ezt akarom cserélni)[link]
Vajon mit takar a "lite" jelző,és mitől sapphire edition.Csak nekem tűnik túl olcsónak? Érdemes megvenni? Egyáltalán milyen kártya ez,a sapphire honlapján nem így szerepel. -
Hoffer
őstag
Hali!
Most szeretnék venni egy 4850-est! Érdemesebb megvenni belőle az 1Gb-ost?? Mert nem sokkal drágább!! Lenne egy Gigabyte 4850 1gb OC 46-ért!
Vagy felesleges az 1Gb???
Üdv.
-
butcher eu
senior tag
-
HSM
félisten
Kicsit túloptimista, cserébe nem túl alapos review, egy kihagyott nagy ziccerrel. (GTA4 100-as látótávolsággal miért nem teszteltek az 1GB-sen????
)
És az is kár, hogy elfelejtették megemlíteni, hogy a sima dual-dvi-ból ugyanúgy lehet HDMI-t és analóg kimenetet csinálni, olcsóbb adapterekkel, mint fordítva....Amúgy jó kis cuccnak tűnik, de várjunk még egy alaposabb review-ra....
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom egy 4870-es vásárlásán. Érdeklődnék, hogy a tapasztalatotok alapján melyik márkánál lenne érdemesebb alaposabban kutakodnom.
Az elvárásaim között szerepelnének többek között: 512MB GDDR5, lehetőéleg nem a ref. hűtés, valamint a "kis" tuningolhatóság.
Első elképzelésemnek a Gainward HD 4870 512MB GS-t szemeltem ki.Köszönöm szépen a segítséget.
Ui.: Tudom, hogy létezik olyan topic is, hogy milyen videókarit vegyek, de gondolom, hogy itt a mindennapos 4870-esek használók vannak, és a tapasztalataikkal segítenek.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom egy 4870-es vásárlásán. Érdeklődnék, hogy a tapasztalatotok alapján melyik márkánál lenne érdemesebb alaposabban kutakodnom.
Az elvárásaim között szerepelnének többek között: 512MB GDDR5, lehetőéleg nem a ref. hűtés, valamint a "kis" tuningolhatóság.
Első elképzelésemnek a Gainward HD 4870 512MB GS-t szemeltem ki.Köszönöm szépen a segítséget.
Ui.: Tudom, hogy létezik olyan topic is, hogy milyen videókarit vegyek, de gondolom, hogy itt a mindennapos 4870-es használók vannak, és a tapasztalataikkal segítenek.
-
gyiku
nagyúr
Aktív témák
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest