Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Auratech
őstag
Túléltük a kísérletet. Tehát a 4850-es kari mellé betettem a 8600-at. ep43-as lapba.
A 16x-on radeon és a 8x-az Nvidia. Biosban a pciex az első, ennyi ott a beállítás, meg a 100mhz fix.
2G ram, 5200-as 3200mhz-en. 420w-os chieftech táp.
A tiszta driver install. Először az nvidia182-es driver, valamint utánna a 9.2-es catalist.
A controll center telepítése után leuralta a vezérlést a ccc. Eltávolítottam. Pucol(revo+driver sweeper), reinstall dd
Bootolás után életrekelt mindkét monitor. Két külön moncsit használtam. Egy 24" crt és egy 15 lcd. Az radeon alaplaphoz közelebbi csatijában az egyik dsub. A 8600-as felsőjébe a 2. dsub.
A phisycs életrekeltése egyszerű móka.
Alapértelmezett a radeon. Ez az 1. a második az nvidia. A kiterjesztett asztal az nvidián, ekkor a fizika él. -
szkorhetz
őstag
Mik a tapasztalatok róla?
SAPPHIRE HD4870 TOXIC GDDR5 -
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Van 1 " kis " problémám. Vissza akartam a karimra flashelni az alapbiost, de közben áramszünet volt(mikor máskor...). Most Nem jön kép a karin, de valamiért be se lép a windowsba. Pedig "vakon" újratudnám flashelni. Vajon miért nem lép be windowsba?(onnantól már megtudnám csinálni).
Előre is köszi! -
Tomate
veterán
válasz
kaoszpapja #45794 üzenetére
A tápra adnak, de arra már nem amiket magával ránthat /alapla, cpu, ram, vga/
-
szkorhetz
őstag
Mennyire elég egy 4870-esre az 512 mega ram?
Vagy mennyire nem használódik ki az egy giga 4850 alatt?
1680-as wide-ban használnám.
KÖszi! -
GrG1210
aktív tag
az a baj hogy nekem a GTA4-nél már nem a vga-mmal van baj , hanem a procival(E8400) mert bizony kicsit keveske neki . és itt már hiába az 1G-s vga
-
válasz
kaoszpapja #45785 üzenetére
Szerintem elég noname táp ez.
Máshol is olvastam róla hasonló problémákat. -
Mishraa
csendes tag
HKC táp ről van szó!!!..
-
Mishraa
csendes tag
512 es ati 4850 em van 2 napos de van kis gondom vele ... 3d gameknél felbontásállitáskor sokszor resetel a gép resetel és nem tudom miért amikor sikerül állitani utána akadásmentesen szépen visz mindent .. elképzelhető hogy kicsi neki a táp ???
Asus kariról van szó.. szintés Asus P5k lapban q6600 as quad os proccal 2 winyóval meg 4 kieg ventivel..... 580 as táppal......mértem a 12 V ot is használat küzben és ami nem tetszett h játékok küzben leesik olyan 11,7-11,6 ra ... lehetséges hogy felbontásváltáskor kicsit jobban megszippantja a tápot... és ettől resetel a gép ???
Ha valaki tud valami használhatót irjon PLS -
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok...
Gyors kérdés... láttam, hogy van már 9.3-as driver... most szeretnék OP-t tenni... van értelme cserélni a 8.12 -r a 9.3-ra? Saphire ATI R HD4850 -emen van...?
Úgy értem, hoz majd valami érdembeli változást ha cserélem a drivert?Előre is köszi a választ?
-
butcher eu
senior tag
válasz
Mishraa #45760 üzenetére
én most vagy ezt, vagy a moduláris corsair 450 -et.
-
HSM
félisten
válasz
paprika #45767 üzenetére
Hát, sajnos nem a felbontástól függ, mekkora VRAM használat van...
Én 1680*1050-ben toltam GTA4-et, és medium textúrákkal, 30-as látótávolsággal, minden maxon mondjuk megyegetett.... (20-25FPS, utólag kirajzolt cuccok így is néha) Utána lett egy gigás 4850-em, hát az nem kcsit jobb...
Lazán fel tudtam húzni a látótávolságot 72-re, a detail distance-t 64-re, és még így is jobban ment a játék, zéró utólagos rajzolással. Ez a beállítás a játék szerint kb. 750MB VRAM-ot igényel, nem véletlenül, 512-essel esélyem se volt így élvezhető játékélményt kapni.... Itt még írtam erről: [link]
És a Crysis is sokkal jobb 1GB-al. Nem kapsz több FPS de pl. hirtelen, zoomolásnál fordulásoknál ez rezzenéstelen, az 512-es picit, de jól érezhetően "belelaggol".... -
GrG1210
aktív tag
Hali emberek. HIS 4850 1G-s vga-m van , ma gondoltam húzok rajta egy kicsit , fel is húztam a magot 625-rőr 650-re , a ramot 993-ról 1050-re , és +egy kis ventilátor fordulat. A GTA4-ben azt tapasztaltam , hogy húzás után tele lett a játék hibákkal(grafikailag) , elkockásÍtotta a monitort stb. Utoljára a régi vga-m ( HIS 1650XT turbo ) ami már gyárilag húzva volt, csinált ilyet a Witchernél . ---llehet hogy a HIS nem szereti ha húzzák
???
-
scope2007
addikt
válasz
bozont #45748 üzenetére
ilyen nekem is volt még régebben.. míg 560wos tápom volt
de mióta lecseréltem 750esre azóta 1x se jött elő a VPU recover
[bár igaz az én vgam más kategória fogyasztásban]
na meg persze a régi táppal átalakítóval volt megoldva a 8pin
az újon már alapból van 8pines tápcsati -
Auratech
őstag
Na egy utolso életjel, mielőtt beoperálom a 4850 mellé a 8600-as grillsütő fizikuskártyát.
Ha nem rohad le, visszajövök.
Azért egy képet tolok róla: -
nixx-21
őstag
válasz
paprika #45762 üzenetére
én a helyedben egy 4870 512mb-os vennék...ha csak nem játszol 1900*1200 felett fullszűrővel akkor nem fog elfogyni az az 512mb
itt és itt van pár teszt amiben egy 4850 1gb és 4870 512mb is benne van következtetéseke tessék egyedileg levonni
ez a 4870 pont benne van az 52K-s keretben de ez Lite csomag.....
ez viszont már 56K(elöző utáni legolcsóbb) de Toxic edition azaz egyedi hűtő és full extra csomagolás
persze ezek ipon-os árak lehet máshol olcsóbb de itt megbízhatóak és rendesek gari ügyben is...
ja és persze ott van még az apro is -
paprika
aktív tag
Szerintetek mit érdemes venni? 52 nél többet nem költök VGA-ra.
4850 512 MB VS 4850 1GB VS 4870 512 MB .
Azért gondolkodok a 4850 1GB-n mert az új játékok már igénylik a + ramot. Nem akarom hogy az legyen mikor játtszom késve rajzolódnak ki a tereptárgyak. Pl GTA IV..
Szerintem logikusabb a 4850 1 GB
4870 esete meg hiába bika a GPu a kevés a Vram. Vagy valaki okítson már ki
-
Mishraa
csendes tag
Tudja valaki hogy egy 4850 es kari és quad core os intel proccal kihajtva meg 2 satás vinyóval kb mekkora tápot szippant fel ???? Kb mekkora táppal éremes egy ilyen konfigot hajtani ,
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kaoszpapja #45756 üzenetére
És ez vajon miért van? Van valami ötleted rá, vagy csak tapasztaltad?
-
Tomate
veterán
Beizzítottam a Powercolor 4870 PCS+-t
Nem tetszett a gyári hűtő hangja és működése, így kibeleztem. Leszedtem a műanyagot és kiszedtem a ventit, majd rágyorskötegelőztem egy 12-es ventit. Így idle 40C Load 55-60 és ami a lényeg, hogy halk!
Így néz ki:Egy kis 3Dmark Vantage csőre töltve:
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/thumbs/200903262036439924.jpg
4870 & 4850 CFX 3Dmark 06 eredmény. /Vistán nem működött a CF
/
-
virkir
veterán
válasz
dangerzone #45738 üzenetére
Grafika használata a fűtőtest fölött egy nagy felhajtás, hogy kiemelik a saját verzióját, valamint az nem nyilvános Bár a gyártók már játszott a magas szintű műszaki szakértelem, hanem a felületen hő mosogató, a fogyasztók számára is egyre vonzóbb kisebb.
Most akkor ez pontosan azt jelenti amire gondolok?
-
P00By
nagyúr
-
bozont
veterán
válasz
subaruwrc #45747 üzenetére
Tuning nincsen úgyhogy ez kilőve, a hűtéssel sem lehet probléma ezért vettem IceQ kártyát és már egy ideje beújítottam egy CM690 házra is, szellőzés az van rendesen. Eddig max 80 C°-os volt a kártya a régi, kevésbé jól szellőző házban a radiátor mellett. Én is hardver problémára gyanakszom, bár volt akinek egy driver csere megoldotta, nekem nem.
mod.: Bár úgy vettem észre, hogy csak nagyobb terhelés mellett jelentkezik, mert pl a WoW-nál nem jött elő a hiba, az kevésbé vga igényest. Mintha nem kapna elég feszt a kártya, bár a tápnak elégnek kéne lennie, de már lassan 3 éves lesz. Lehet kezdenek elöregedni az alkatrészek? Még megpróbálok keresni valakit a közelben, akinél tesztelni tudom mielőtt visszaküldöm gariba.
-
Scholes9
nagyúr
Legújabb driver van fennt és néha kidobja az üzit, h a kártya nem válaszol a driver utasításaira és reseteli a drivert vagy mit, tehát bejön a vpu recover. Másnál nincs ilyen az új driverrel?
-
twine
veterán
válasz
CHIPman #45739 üzenetére
Majd az okosok megcáfolnak,,de szvsz...nem kellene sehova ráncigálnod a procidat, mivel csinálnál egy "4830X2"-t ! na most annak mi értelme, ha már a kezedben van a 4870? 830 kipattint a gépből, és vidáman használja a 870-et....Ha mindenképpen affinitást érzel a szerelgetésre,,akkor tedd azt amit kívánsz...de értelmét nem látoma dolognak...
A 870-hez meg rossznyelvek szerint kevéske a procid rángatva is...(és bár én nem mindig osztom a legdurvább procit a VGA alá, mert egyébként két fps-el kevesebbet kapsz dolgot) hogy mennyire kevés azt viszont én nem tudom mert soha nem használtam 20XX proci családot,,ugyhogy lővésem nincs miből faragták,,,csak a pletykákat osztom meg veled...de azért biztosan vidámabb volnál a 870-el,,még ezzel a procival is... -
hoffman_
nagyúr
válasz
CHIPman #45739 üzenetére
3,33 szvsz már elég lenne egy 8400 esetében. Talán még egy 3,5ghz. De elég komoly különbségek vannak a a 8xxx és a 2xxx széria között.
Szerintem sokat nem nyernél azzal a + 2-3-500mhz-el.Bár CF-re lesarkítva(azaz kibővítve) nem tudom, hogy műxik a dolog, de egy single 4870-nél sincs már valami húde eget rengető különbség 3ghz és 3,4ghz között, játékban, fps-ben.
dangerzone:
Lefordítva? Ennél még a gyári is érthetőbb
Mire nem jó egy fordítógép LoL
-
dangerzone
addikt
Ezt nem hiszem el. Ez valóban igaz? Nemáár...Ennyire jó nem lehet...Sztem kamuuuu...De ha valóban így van, amire csekély a valószínűség, akkor nagy változások elébe nézhetünk a vga piacon.
Amúgy meg nesztek eeeee. Itt van olvashatóbb nyelven.
-
oXyg3n
tag
Nekem is ez jön be amúgy jó cikk!
-
twine
veterán
válasz
rocket #45734 üzenetére
A második oldalon mintha olyasmit irnának hogy a 目前显卡上被广泛使用的显存就是SDRAM和DDR SDRAM了。SDRAM可以与CPU同步工作,无等待周期,减少数据传输延迟。优点是价格低廉,在中低端显卡上得到了广泛的应用。DDR是Double Data Rate是缩写,它是现有的SDRAM内存的一种进化。在设计和操作上,与SDRAM很相似,唯一不同的是DDR在时钟周期的上升沿和下降沿都能传输数据,而SDRAM则只可在上升沿传输数据,所以DDR的带宽是SDRAM的两倍,而DDR比SDRAM的数据传输率也快一倍。如果SDRAM内存的频率是133MHz,则DDR内存的频率是266MHz,因此在中高档显卡上应用广泛。
!
Most akkor ez tényleg igaz volna? vagy nem értenek hozzá -
rocket
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
válasz
nixx-21 #45726 üzenetére
Ne becsülj alá
Tudod katt hányszor tömte a fejembe mindezt? A tesztoldala lassan a kezdőlapom lehetne.
Tudod, nem csak 4850/70 topicban megy a fejtágítás. Oblivion totyik néha tanulságosabb vga és proci ügyekben, mint ez
ATT-t nem szeretem, mégha katt olyan szájbarágósan írta is le, mit és hogyan kell. Vista alatt próbáltam ugyan, de ott teljes csőd.
CCC sokkal primitívebb, de ott is van elégséges beállítás, ott is be tudom lőni, hogy 2D-ben 500gpu 750ram legyen, és egy gombnyomásra emelt órajel + maximális beállítás. Ez nem ügy. Tény, hogy ha ATT jól be van lőve, akkor ugye a vmod sem hátrnány, és full automata lesz. De Vistán szétcseszte az OS-en lévő összes játékom, magam sem tudom, hogyan tudott ilyet, de nem kultiválom...Csupán azért írtam, a legelső postot, hátha hallott valaki ilyen sufni-ref-modról
twine:
DigitX:
Az a szörnyű, hogy lassan visszasírom a G80 GTS-em ventijét...
Fene se akar hűtőt cserélni. Nem kétlem, hogy menne, de nagyon fosok a garivesztéstől, én kis naiv. Nameg azt a 6k-t inkább a jogsi végébe, vagy a kedvesemre forítom, én kocka
Csak a szám sír mindig, hogy milyen jó lenne halk gép, meg minden. Az a baj, tudod, hogy nemcsak ezt kéne halkítani... Akkor már kellene, egy S1, egy 12-es Noctua rá, egy Noctua házvetni + legaláb egy 8-as Noctua a memóriákhoz.Az 6+3+3+2... Minimum! Ja és persze kellene egy Hyper TX is... + 5 - ez már 20k. Hogy a fene vinné el
-
paprika
aktív tag
Hali embörök
Kérdés!
A monitoromon nincsen semmiféle más bemenet csak D Sub. 9800Pro karival van összeköte. Valami régi Siemens 19es. Ha megveszem az új karimat 4870 1 GB avgy 4850 1 Gb akkor hogyan rakom össze?
Van valami átalakító avgy vehetek új moncsit?
-
twine
veterán
válasz
nixx-21 #45726 üzenetére
A hozzászólásod hűtőcserés részével egyet értek, viszont:
A második felével....Ez az ATT, meg BIOS flash már kezd olyan lenni mint valamelyik idióta filmben mikor az öreg mindenre ablaktisztitót ajánlott,,legyen az kéz-lábtörés,,vagy autójavitás
A srácnak az a baja hogy hangos a ventije, és hozzátette hogy crysis alatt,,,valamint TDU-ban 85fok....mit csináljon szerencsétlen az ATT-al? mit szabályozzon vele? vegye lejjeb a fordulatot és legyen 100+fok a VGA? Vagy növelje a fordulatszámot, (amennyiben még lehet 85 foknál) és süketüljön meg még jobban....?
Vagy bios-ban vegyen vissza a feszből és szarakodjon egy hónapig vele hogy milyen alacsony feszen birja a VGA minimum a TDU-t, és lesz a 85fokból 75 amin ugyanugy üvölt a venti? ÉS a végére kiderül hogy CRysis alatt mégis bedobja türcsit a GPU olyan feszen....Na jó ezen utolsó példák már csak poénból....de ezen a dolgon tényleg csak a hűtőcsere segit véleményem szerint is...No offenseVigyorogva irom a sorokat , nem kötekedve...Ha van sokadik lehetőség amiről nem tudok mit lehetne még az ATT-al, ebben az esetben akkor legalább tanulok
Csoki -
scope2007
addikt
-
nixx-21
őstag
válasz
hoffman_ #45724 üzenetére
azt a mod programot ugy hívják h Ati Tray Tools vagy pedig flashelheted a VGA BIOS-t és akkor biosból lesz moddolva a ventid...
inkább jobb hűtőt vennék a helyedben 6k -ból kb már kijön egy S1 rev.2 amihez már adnak RAM és VRM hűtőket is...erre dobsz 1-2 darab 8-12cm-es ventit és nem lesz többet problémáad a hűtésselőstag létedre nem nagyon használod a keresőt
Tessék pár korrekt írás katt777-től
(nem először ajánlom már ebben a topikban):
-Ati Tray Tools A-tól Z-ig
-ATI Radeon bios mod A-tól Z-ig
-ATI bios mod egyszerűenna respect
-
DigitXT
félisten
válasz
hoffman_ #45724 üzenetére
Nekem 12-es ventik vannak a gépben. Ha te a sufniban belefaragsz egy 100-ast...
TDU alatt nekem az X1950XT-m melegedett számottevően, de az még AGP-s volt,
és a Rialto főzte meg magát (mivel a kártya hátulján volt), a hiba pedig úgy nézett
ki, hogy a térkép előhozására: kakukk. Fekete képernyő, agyhalál. Amúgy bírta...
HD3850/4850-nel nem is tudom, monitoroztam-e hőfokokat, a GTX-szel meg soha.Lehet, nem ártana egy kicsit megpucolni azt a hűtőt, hátha segít.
Amúgy meg a "kisegítő ventin" kívül más ötletem gyári hűtőre nincs. -
hoffman_
nagyúr
válasz
DigitXT #45722 üzenetére
Beszélek itt fasságokat.
Gyártó nem jó, de valami mod, amivel megherélik a ventit, az jól esne. De kétlem, hogy ilyen van/lesz.
Kisegítő féle venti már van, de nem 100-as. Az lesz, hogy sufniba fogom fúrni-faragni a házat. Nincs kes egy 6k-s hűtőre sem. Válság van kéremszépen
Krysis meg kiskacsa, TestDriveUnlimited alatt legalább annyira melegszik, ha nem jobban. Oblivion alatt pedig 60%-os ventivel is 70fok. TDU 70-es ventivel 85+ ...
Kész röhej -
paprika
aktív tag
Gyerekek. Már van 4870 Toxic 1 GB 60 ért
Szerintem megvárom a 4890 et és akkor még nyerhetek pár ezrest
Tuti Best Buy
-
DigitXT
félisten
válasz
hoffman_ #45721 üzenetére
Mit csináljak vele?
Ne játssz Crysist.
Esetleg azzal lehet próbálkozni, hogy ráraksz egy "kisegítő" ventit, vagy valami.Mármint gyártó.
Azzal mire mennél, ha lenne egy másik, akármelyik gyártó által kihozott refhűtős,
de "modded fan, Crysis edition" kártya?Lecserélnéd rá?
Akkor inkább cserélj
hűtést, pl. Chillára: garantáltan halk lesz, csak ne feledd el a VRM-eket is hűteni! -
hoffman_
nagyúr
Srácok! Van egy refi MSI 4850-em, és nagyon hangos, ha megy a Crysis! Mit csináljak vele? A venti 70%-on van!
Most komolyban: nem hallott senki olyanról, hogy a ref-hűtőt, vagyis annak a ventijét moddolta valaki? Mármint gyártó. Elég esélytelen mi?
-
atesz999
tag
válasz
Pepe87 #45694 üzenetére
A 34370-es hozzászolásomban van egy kép egy ilyen jellegű hibáról,ha rákattintasz a linkre. Nekem is Sapphire 4870-esem volt.
Nekem is ilyen "kockák" jelentek meg a játékban és lefagyott a gép,de valamikor már a menüben is. De volt több játék ami hibántlanul ment,meg pl a 3DMark06 se hibázott sose,csupán egy két játék,hol gyakrabban,hol ritkábban.
Ha ilyen jellegű a hibád,akkor sajnos a kártya rossz,csak a garancia segít. -
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Ha a jelenlegi karimmal CF-be kötnék egy egymagos 4870-et, akkor mennyire kéne megráncigálnom a procimat?
-
Dashes
őstag
válasz
Tomate #45712 üzenetére
Compatibility chart
E szerint mennie kell, próbáltad a két kártyát megcserélni?#45714 Esetleg DriverSweeper, aztán a driver reinstall.
-
Tomate
veterán
Segítsetek légyszi! Ma estém van csak egy CF rendszer tesztelésére. A felállás. 1db 4870& 1db 4850 CFX-be van kötve két csatival. Mind2 megy szuperül látja a cpu Z, catalyst is, de amikor rámennék, hogy CF enadbled, a kép elmegy egy pillanatra mint amikor drivert frissítek, visszajön és alul a sárga felkiáltójeles háromszöggel írja, hogy az egyik kártya le lett tiltva, mert nem kompatibilis az illesztőprogrammal vagy mi. A lapom 8x-8x PCI*E et tud. A catalyst 9.3-as.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Beszoptam Win7 a 9.3 driverral. Most el akarnám távolítani,de nem tom milyen progikkal lehet. Tudna valaki segíteni?
-
Savanya
addikt
9.3-as catalyst másnak nem okozott még VPU Recorvery hibát ??
Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest