- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Hunnia
tag
válasz
banderasz77 #43394 üzenetére
Szerintem több köze van a fórumhoz, mint a majomcenternek.
-
Macka
veterán
Meghallgattam a 4870 CF-et 100% fordulaton... Mintha fel is emelkedett volna a gép...
-
bim
veterán
válasz
banderasz77 #43359 üzenetére
nekem nem hajlandó állitani a feszt az ATT. vagyis minden progi az 1,263 V-ot irta ki. hiába vettem le akár 0,1V-ra is ugy is szuperül üzemelt. viszont levettem az órajelet 100/218-ra és 4% (!) venti mellett az MSI 36 fokos volt idle a giga pedig 40......és ugye a 4% az 900rpm körül kavirnyált.
cellpeti: ne vedd magadra már.
nekem is 4870 van és jól elvagyok vele. persze ha lenne pénzem rá akkor vennék én is jobbat. de nincs.....
-
bozont
veterán
Nem vagy egyedül ezzel a problémával, a Fear2 topicban elég sokan panaszkodtak erre a 2-3 másodperces laggolásra és ahogy néztem szinte csak ati kártyával fordult elő (nálam is
). A WoW-nál szintén csak ati-sok panaszkodnak a folyamatos lagra, remélem hamarosan javítják, bár nekem a 8.11 és 12-vel is csinálja. A 9.1 nem tudom orvosolja-e, én majd most cserélek arra winreinstall keretében, majd kiderül. Viszont a CoD4-el semmi problémám nem adódott, pedig 1920x1200 felbontást használok. De szerintem nyugodtan jelezd az amd catalyst felelősei felé a problémád, minél többen panaszkodnak talán annál előbb javítják a problémát.
-
subaruwrc
félisten
[link] akinek van ne legyen rest írni
-
proof88
addikt
válasz
DerStauner #43378 üzenetére
Ránézésre meg lehet állapítani, h van-e AF vagy nincs, különben minek kapcsolná be az ember?
[link]
Előfordul, hogy nehéz megmondani, hogy van-e AF, vagy nincs... deee azért meg lehet mondani. -
DerStauner
senior tag
ha egy játék nem támogatja az AF-t, és a CCC-ből erőltetjük, mi a tudományos bizonyíték arra, hogy annak van is hatása?? értem ezalatt azt, hogy meg lehet különböztetni egyáltalán egy textúrát, hogy mikor AF-s, és mikor anélküli? gondolok itt arra, hogy igazából senkinek sincs referenciája, hogy így néz ki egy AF-s textúra, és így egy anélküli. Akkor meg hogy állíthatják, hogy a game-ban be van állítva az AF (driver-en keresztül)??
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
banderasz77 #43374 üzenetére
Igen, ez vmi tunningolt. Esetleg vki próbálta már?
-
fdisk
őstag
válasz
banderasz77 #43374 üzenetére
Finomhangolt.
Én ált. xg-t használok.Nem volt még idáig gondom vele.
Most szedem én is,majd tolom fel. -
fdisk
őstag
(#43368) banderasz77: nem rossz érték.Nálam70-71 fok,~1700 ford/percen.(ez kb.30%)
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezni szeretném hogy a Sapphire Toxicnak jobb -e a hűtése mint amelyik csak a házból fúja ki a levegőt?És megéri -e az a plusz MHz a plusz 4k ?
-
sarkany007
csendes tag
Hali 4850-nél mennyit adhatok feszt a ramnak (gddr3) és a gpu-nak
-
kemi
tag
Hi all!!
Tegnap volt időm tesztelni az új karit, érdekes problémába futottam...
LAG... Először azt hittem kevés a ram, 4 gigával is volt pl WOW-ban, FEAR 2 demoban, asszem CoD4-ben is...(single)
Nem swappelés, Néztem a ledet a házon, mikor elfordultam pl a játékban akkor gecc nagy lagg, semmi töltés... WoWban minden komolyabb kameraváltásnál ott figyel...Ki találkozott már ilyennel, és tud e valami megoldást? google-ban kerestem másoknak is volt gond, válasz sehol... 3 különböző játék minden tekintetben, mindegyikben a tünet azonos...
(legújabbb driver, vista ultimate 32bit, 4giga ram, Core 2 Duo 6400, IT-s vagyok szal nincs fossal teliszarva a gépem, tiptop a rendszer, kb 4 napos, más videókai előtte nem volt benne)
UPDATE: jobb lett a helyzet pl wowban felpiszkálva a CPU órajelét, de alapon nem értem mi lehet a gond...
-
fdisk
őstag
válasz
banderasz77 #43364 üzenetére
Nekem így jó.
De vsz nem veszi le a feszt,legalább is annyira nem mint amire beállítom.
Alátámasztani az állításom nem tom,mert műszerrel nem mértem,h ténylegesen mennyi feszt kap a gpu,ez csak egy megérzés a részemről.(mondjuk annyit látok az att-vel,h nem csökken a gpu hőm.-e ha 0.6V-ot v ha 0.4V állítok be)
Ezért írtam a fentieket.
venti
De nekem ref.zafírom van,így x% venti fordulathoz más rpm érték tartozik mint a nem ref kariknál. -
fdisk
őstag
válasz
banderasz77 #43359 üzenetére
-
DigitXT
félisten
válasz
cellpeti #43353 üzenetére
Ha nagyon a realitásoknál akarsz maradni, akkor jobb, ha tudod, hogy az átlagember nem vesz 60K-s VGA-t sem: a középkategória teteje 40K, de van akinek még az is sok. (Ill. az igazán átlagembernek fogalma sincs, hogy mi a különböző árkategóriákbeli különbség, és megveszi az 1GB-os 8400GT-t.
) Amúgy abba a 40K-ba a 4850 belefért anno. Viszont a konkrét esetben ha a 4870-ét 60-ért eladja, és a GTX 100-ba került, akkor tkp. csak 40-et költött rá, azt meg ugye rá szokott költeni az ember egy-két évente. Szóval megközelítés kérdése, hogy kinek mi éri meg.
-
cimbi186
aktív tag
Köszi a jókivánságokat!!!
-
válasz
R1200GS #43340 üzenetére
Hali!
Elsősorban játékokkal teszteld mert 3dmarkal nekem is kevesebb pontom lett mint az előző 8800GT-vel. Ellenben Cod4-ben jelentős gyorsulást produkált a kari multijáték alatt. Van egy pont overgrown pályán amin a legkevesebb fps van a játékban, na ott 100 körül volt a 8800Gt 2,8ghz-re húzott procival. 4850-el gyári órajelen (625/1000) 120fps, húzva (750/1200) 140-150 között a proci gyárin (2,2Ghz). Ezt 1280x1024 minden max kivéve AA/AF. Lényegében Cod4 alatt nincs procilimit, főleg ha 1600+ felbontást használok. StalkerCs szintén gyorsabb lett, Fallout3-ban nem érezni, mert eddig is jól ment. 3d mark nagyban függ a procitol és már régóta nem használom. Lassulást csak régebbi játékokban tapasztaltam, inkább a quake3 alapú játékokban.
Ez amiatt van mert nincs optimalizálva a kari az ezeréves játékokra, így fordulhatott elő hogy pl Simcity4 a félig 2d megjelenítésével egy közepes város esetén jobban szaggat mint a Crysis 2048x1553-ban. Na de ezek miatt tartok még egy(pár) gépet.
Nem tartom jó ötletnek hogy egy ilyen erős kártyát egy 17" monitoron használod, így teljesen érthető hogy procilimitbe ütközöl a 88Gt-hez képest. Nálam az alapelv nagyobb felbontás kevesebb AA, így a kari is bírja erővel meg a proci sem szól annyira közbe.
Amit leírtam a saját véleményem és tapasztalatom, természetesen nem akarom ráerőltetni senkire.
A hűtés jó, nálam 2db 12-es ventivel S1-el feszelve 55 fok max. a 4870 kicsivel jobban melegszik ezért nálad jók azok a hőfokok. -
cellpeti
nagyúr
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
R1200GS #43340 üzenetére
Én tuti hogy ha normálisan ki szeretném hajtani a kártyámat nem egy Phenomot vennék hozzá!
Egy jó kis Intel 8xxx sorozatából választanék és már meg is oldódott a problémád.
Azért nem tud többet a 8800GT-nél mert kevés alá a procid ilyen órajeleken nem hajtja meg a kártyádat rendesen. -
Elisha_
tag
Használ valaki ASUS 4850 kártyához asus smartdoctort Windows 7 rendszeren mert nekem nem akar elindulni a géppel csak ha kézzel indítom?
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Gainward 4870 512 Mb-os kártyát. Jelenleg egy Phenom 9600-al használom alap órajelen. A tesztekben látható teljesítményt valóban hozza a 4870? 3Dmark-ban az Asus 8800Gt 512-es kártyához képest semmi változást nem látok. Ez a processzor miatt van, nem hajtja ki rendesen, vagy tényleg nincs különbség? Csütörtökön váltok Phenom 2-re, 3,5-3,7 GHz-en fogom használni a procit. Ez ki fogja hajtani a kártyát, vagy az is kevés lesz?
Hr03 hűtő van a karin egy 8 cm Noctua ventilátorral. 70-80%-os terhelés mellet sem ment feljebb a hőmérséklet 4-8 fokkal. Terheletlenül a proci 37-38 fokos, a memória47-48 fokos, ezek az értékek jónak mondhatók? A hűtés még fog valamicskét javulni, még tudok a videó kari kőrnyékére 12 cm-es ventilátort tenni. Ami a hűtőbordán van jelenleg a kártya irányába fújja a levegőt, ez így jó, vagy megfordítsam?
Normálisan csak később fogom tesztelni, ha már meg lesz az új proci, remélem, tényleg tud annyit, mint mi a tesztekben látható, és most csak én csináltam rosszul valamit.
-
Hobbbyt
őstag
Jeeeee Isten vagyok
Gyári Sapphire HD4870 kéknyákos.. ref hütős.. és egy Tuti bios mod (250mhz gpu és 305mhz Ram mindenhol.. kivéve 3D alatt) 25% ventinél 37 fok 22 fokos szobában
Lehet ,hogy ez senkit se érdekel.. deh jól esett ide be mondani..nézzétek el.. késő van márSzerk. : 3D ben 850mhz Gpu és 1100mhz ram..ott már hang és forroság is van :S
-
cimbi186
aktív tag
Csa!
Elhagyom a topikot urak.Fél éven kersztül minden nap beleolvasgattam!Köszönöm azoknak akik segíteni próbáltak,ha gondom volt és köszönöm a sok infót is!
GW 4870 GS-ről váltottam Gigabyte GTX285-re!(csak úgy félve megjegyzem,hogy amennyivel drágább annyival jobbnak is tünik,mindent figyelembe véve)üdv mindenkinek
-
mrdan206
tag
Üdv. Sztetek megéri 14K-s ráfordítással elcserélni egy HD4850-et egy HD4870-re??
-
Monolith
tag
válasz
danilla #43319 üzenetére
Én még nem erőszakoltam ilyesmivel, főleg hogy így is elég hangos a hűtés, tuningnál meg egészséges feljebb húzni ugye. Tehát az S1-es szépen passzol a karira?
Jó lenne már azon gondolkodtam, hogy megpróbálom elcserélni egy ref karira. És amúgy milyen hőmérsékleteket produkál nálad a hűtővel?
-
sgteam
aktív tag
válasz
Csiborbogár #43250 üzenetére
sajon a memok nem bírták még az 1000-ret sem
amit bírt az a 805/970 fesz emelés nélkül feszt nem akarok emelni mert nem tudom hogyan kell és nem is szertnék
amugy milyen procit ajánlotok a gépembe? a lényeg, hogy 4magos legyen és lehesen biztonságosan húzni legalább 3600mhz-re
-
Z()L3
tag
Hali.
Asus karikhoz szokott járni egy olyan progi hogy SmartDoctor...namármost ilyesmi van Gainwardhoz is ?
Olyanra kéne pl. hogy ha a kari elér egy bizonyos magasabb hőfokot,akkor a venti feljebb kapcsol.(ha hül akkor persze lejjebb) -
danilla
őstag
válasz
Monolith #43318 üzenetére
Nekem, pont ilyen kártyám van.
A gyári hűtője, jól hűt de iszonyat hangos, tuningban nem a legjobb a kártya (724/1083), esetleg te próbáltad a tuningot, neked meddig ment?
Mivel a hűtő igen hangos volt, gyorsan le is cseréltem egy Accelero S1-re. Az Accelero S1-hez, nem adnak a vrm-ra és a fetekre bordát. De szerenére ezen a kártyán lévő gyári vrm borda pont beillik az accelero alá.Más hűtővel nincs tapasztalatom... de ezt csak ajánlani tudom.
-
Monolith
tag
Valakinek van tapasztalata Sapphire Dual Slot 4850 (rövidített, átdolgozott nyák) és más vga hűtő egyesítésével? Van olyan, ami gond nélkül felszerelhető? Esetleges segítséget előre is köszönöm
-
Z()L3
tag
Én nem vettem észre különösebb változást a 9.1-el.
Talán Crysis rosszabbul futott és annyi...GTA4 meg jobban,de az lehet hogy a patch-nek köszönhető.Cod4-ben nekem maradt a fix 75 fps. -
Z()L3
tag
Oks ;)
Bekapcsoláskor ha hidegebb van szobában 28-29 fok körül is szaladgál
Hidegebb alatt a 7-8 fokkal kevesebbet értemAlap órajelen hajtom 700/1100.Bírná még csak akkor gyakran nem válaszol az ATIkmdag illesztő v. mi és az nem jó
És gyakran dobálja a kékhalált gép
Alap órajel persze nem a referencia,hanem a GS órajele.Amúgy sztem nagyon jó kis kari.Nem bántam meg.Ár/érték bajnok
-
Z()L3
tag
Hali.
Van nékem egy Gainward HD4850 GS videokarim.
Úgy hogy nem fut semmi 34-39 fokos a kari,terhelés alatt 55 fokig megy fel max.
Namármost ez jónak számít ? -
danilla
őstag
válasz
r3pl4y #43307 üzenetére
Igaza van banderasznak, érdemes még a 8.12-nél maradni, talán majd a 9.2 jó lesz. Mondjuk elméletileg (netes tesztek alapján) a játékoknak gyorsulni kéne, a szintetikus tesztek meg kevesebb pontot hoznia. Az tény hogy 3dmarkokban kevesebb pontot kapok a 9.1-el, de sajna a játékokban lévő + teljesítményt nem látom, sőt Cod4-be sajna még akadás is előfordul. Elméletileg 125fps-el megy a gém, és laggnak sincs semmi nyoma, mégis néha picit beakad a game
-
proof88
addikt
válasz
banderasz77 #43309 üzenetére
Ja értem, sorry RivaTunert nem ismerem így.
Akkor viszont, mivel a driverek gyorsítják a 2D-s műveleteket, lehet h a RivaTuner monitorozójában a grafikon rajzolásánál túl érzékenyen reagál a driver, mert bugos és azért ugrál...
-
proof88
addikt
válasz
banderasz77 #43300 üzenetére
Ezt nem értem. Azt írod, hogy amióta monitorozod az órajeleket, azóta ugrálnak... de honnan tudod, hogy előtte nem ugráltak, ha nem is monitoroztad őket? sry, nem értem
-
r3pl4y
aktív tag
hy mindenki... Lenne egy gyors kérdésem ... milyen a 9.1 -es driver? megéri feltenni a 8.12 helyett? jobb lesz vmivel vagy rosszabb vmivel? mert már olvastam itt valamit h van valami baja neki de nem értem h mi is az...
-
banderasz77
addikt
Kicsit állítgattam az ATT-t.
2D 300/500 0,75V
3D 800/1000 1,263VA ventivel is szórakoztam, de azt még finomítgatom. Az biztos, hogy 31-32% indulóval vagyok kibékülve, onnantól már azért hangoskodik.
mod.: 850-en még megy a GPU, 860-on kifagy::: a memó 1100-ig tuti, fentebb nem is igen próbálgatom, nem hiszem, hogy bármi többletet is hozhatna
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #43303 üzenetére
Akkor ennyit a 9.1-ről.
cellpeti: Nem sajnos, nem Pistát használok, nincs tapasztalatom vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #43300 üzenetére
Tedd vissza a 8.12-t, akkor kiderül az igazság.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VoLTE/VoWiFi
- Forrmell.enn
- Gumi és felni topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6950XT Black Gaming 16GB GDDR6 - Beszámítás: OK
- Inno3D GeForce RTX 4080 iChill X3 16GB - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 OC 8GB GDDR6 256bit X8T-GAMING Led Videokártya
- ASUS PRIME OC GeForce RTX 5070 O12G - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASRock RX 7800 XT Challenger 16GB OC
- Update 04.22. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest