Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
rucinho #42486 üzenetére
Az lehet hogy az órajelei a 3870-nek felelnek meg, a teljesítménye viszont nem . Ha annyira zavar akkor acc-vel állítsd be a gyári órajeleket . Én egyébként kifejezetten örülnék ha 500 heleyett 300-on menne idle-ben . Az még lehet gond hogy nem a legfrissebb verziójú a progi amivel nézed a kártyát és rosszul ismeri fel .
-
danilla
őstag
Azt be lehet valahogy állítani a CCC-ben, hogy a GPU-t ( 4850 ) 700mhz főlé is lehessen húzni?
-
naot
tag
válasz
Gaboman #42464 üzenetére
Egyébként ez hogy működik?
Húzom az órajelet, ha látom, hogy nem stimmel, akkor adok rá feszültséget, megnézem megy-e, oké megy, megint feljebb veszem az órajelet és így tovább?
Illetve egy ilyen tuninggal - átlagosan - mennyit lehet gyorsítani a kártyán? Megéri szórakozni vele? Mondjuk ha egy játékban lesz tőle +5 FPS-ed, az még kevés szerintem.
(#42486) rucinho
Véleményem szerint ebből nem érdemes ügyet csinálni, az a lényeg, hogy rendesen vigye a játékokat. Az E8400-asom nekem sem pont 3,00 GHz-en megy, hanem 2,99-en.
Ja igen, még lenne egy olyan kérdésem, hogy néha apró döccenéseket (nem lassulásokat!) tapasztalok játék közben. Ennek vajon mi lehet az oka?
-
Hunnia
tag
Milyen progi van az ATT-n kivül amivel lehetne szabályozni a ventit? Az lenne a legjobb, ha autamata hőmérsékletfüggőn állithatnám be az értékeket, mint az ATT-ben.
Leszedtem az ATT-t, driver cleaner stb., kivettem a powercolort,mert állandóan ugráltak az órajelei az ATT nélkül, betettem a sapphire 4870 1gb-ost, feltettem a 9.1-est, csak drivert és ATT-t nem. Azóta a gondok megszűntek, csak picit meleg a kari,mert nem tudom állitani a ventit.
-
rocket
nagyúr
-
csavarlazito
tag
válasz
dangerzone #42487 üzenetére
Én kétszer próbáltam az ATT-t most a 4850-el, mindkét alkalommal kékhalál, lecsapta a vinyó áramát, reboot után úgy küzködött az újra beindulással. Ennyit az ATT-ről..
-
subaruwrc
félisten
-
rucinho
tag
másoltam ja mert nem segített senki!
de még most sem értem hogy miért mutatja a 3870 órajeleit!
rendesen lepucceroltam mindent driver cleaner-rel!!
más embereknél láttam hogy teljesem jól mutat mindent!
load 780/1000
idle 500/1000nálam meg load 777/1126 idel 300/1126 mint említettem a 3870-es órajele!!!
-
Wukiwo
senior tag
ki milyen progival húzza a karit?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Olvastam,hogy kijött az új Catalyst. Olyan kérdésem lenne,hogy használ e valaki HD4850et Win7 alatt és jó e hozzá az új Catalyst?
Más!
Mekkora proci kell,hogy ki lehessen hajtani egy 4850et? Nekem van egy E6320asom,és nem nagyon szeretném lecserélni,viszont a 3 - 3,3 Ghz stabilan tudja,ez már elég hozzá? -
rucinho
tag
hey all!
vettem egy 4870-es oc karit,ami 780/1000 alap órajeleken működik!így is volt az első ujraindításig!
ccc,gpuz és minden progi szerint 777/1126-on szalad,mint a 3870-es vga-k!
hogy van ez,mitől lehet? -
ezanickem
tag
Üdv
Van egy aprócska problémám. Játék közben kidob asztalra és bejön ez az üzenet. PowerColor 4850 512MB kártyám van. Miután kidob pár másodperces fagyás majd megy tovább a játék.
-
Hunnia
tag
Pedig úgy néz ki ATT volt a hiba oka. Próbáljak másik verziót belőle, vagy van más program ami megoldja az órajel ugrálást.
-
Pierre75
senior tag
Call of Duty: World at War alatt Ati4850-es vga-val a vizet és néhány tárgyat időszakosan vékony szaggatott fehér vonal határolja. Ati driver gondnak néz ki, melyet a legfrissebb 9.1 sem orvosolja. Van erre vmilyen megoldás, vagy várni kell egy új driverre?
-
Hunnia
tag
válasz
dangerzone #42466 üzenetére
Nem próbáltam, mert akkor egyfolytában villog a kép, gondolom az órajelek ugrálása miatt.
GTA IV másnak is kifagy?
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc #42463 üzenetére
Honnan szedted azt le? Nem tudnád feltenni rapidshare-re? Nekem a 1369 és a 1374 van meg az újabbak közül, de mindegyikben felezni kell a VRAM órajelét, hiába állítottam be telepítéskor a GDDR5 kezelést. Az 1.5.9-es stabil verziónál szintén. Lehet, hogy csak ASUS-nál nem műxik rendesen? Mert ATT szerint bármely nem ref. VGA-val előfordulhat.
Viszont a Sapphire-nél semmi baja nem volt egyik változatnak sem, szóval nálad is sztem csak azért műxik.
Macka: Ne Alt-TAB-ozz!
Egyébiránt valami más program kerül "előtérbe", azért szokott ez a hiba előfordulni. Elméletileg egy 1. ablakba kattintás megoldja.
dangerzone: Ez nem ATT hiba.
-
vitezlejszlo
őstag
Ganyolva
Baumax-ban lehet venni 200ft-ert olyan zold szinu drottekercset, ami belul drot, kivul meg muanyag. Kb mint amivel a kabeleket szoktak osszefogni (de nem a gyorszaras akarmi
Szoval ezzel a drottal van hozzafogatva, nem mondom, hogy igenyes, de 1: mukodik, 2: nem nezegetem
-
Gaboman
nagyúr
válasz
leftyke #42452 üzenetére
Ha nem nagyon nagy felbontásban játszol(1920x1200)nem fogsz sok előnyt élvezni az 1Gb-os karin,Max talán GTA4.
A tuning nagyon egyszerű ATT-vel.
Letöltöd a 1.6.9.1374 verziószámut,felinstallálod utána elindítod.
Aztán jobb egér gomb az ATT-n megjelenik egy menű kiválasztod a Hardver/Túlhajtás beéllításait.
Ott megjelenik a mag és a mem órajelei,azon annyit állítasz amit jónak vélsz,aztán alkalmaz és utána teszteled.
Én álltalában 3DMark06 vagy Crysis Benchmarkkal szoktam tesztelni,ha nem bírta itt biztos befagyott vagy feketek kocskák jelentek meg.
Az ATT lényege hogy közben a CCC-ne menjen,tehát kilépsz a CCC-ből és kikapcsolod.
Utána simán húzhatod a kártyát nem kever be neki. -
Hunnia
tag
Tud valaki megoldást az ati3duag.dll- re való hivatkozásos kékhalálra?
-
Hunnia
tag
Mennyi fesz kell egy powercolor 4870 1gb-nak 3dben (780/925) illetve 2dben (500/750) ???
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #42453 üzenetére
Jah, biztos bennem a hiba
naot:mondjuk gyorskötöző?
-
naot
tag
válasz
vitezlejszlo #42441 üzenetére
Te hogy applikáltad rá a ventilátorokat a hűtőbordákra?
-
leftyke
aktív tag
válasz
Gaboman #42445 üzenetére
Nemtudom sajna hogy kell tuningolni. Tudom hogy nem rosz kari és a teszt csak 512es az enyim 1gb-os.
Ha tudsz linkeket miket olvassak vagy leírást ami pontról pontra van az jó lenne.
Van az ATT letöltöttem de azt írják hogy nem szabad fentlenni a a CCC-nek ami nekem fentvan. Rivaval sem tudom hogy kell. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #42440 üzenetére
Hát a may/might-nak a fő jelentése a lehet, amely a jövőre utal. Én úgy éreztem frappáns lett volna így válaszolni rá, de látom neked nem esett le :s
-
Cholard
tag
válasz
dangerzone #42440 üzenetére
Szia Danger!
Na, megvan a matek? -
subaruwrc
félisten
válasz
Capritain #42434 üzenetére
ilyen hozzáállással egyáltalán örülhetsz ha valaki válaszol a bajodra. 0 naposan nem nagyon szoktunk pattogni hogy válaszoljatokmárválaszoljatokmár. mondjuk linkeld mégegyszer a bajodat és kérj. hatásosabb
szóval: HD filmeknél jelentkezik ez a probléma pölö? játékok alatt a monitorod natív felbontását használod? fenntvan a legfrisebb direct x és ati driver?
-
sgteam
aktív tag
estét
asus 4870
érdemes bios-t frissíteni rajta vagy nem?
riva tuner vagy att?
atikmdag.sys? -
katt777
félisten
Meg tudtam nézni végre Vista x86 SP1 alatt az ATT-t, oda nem is kell a Ready Driver +, simán megy a progi.
Macka: Próbáld ki a GTR EVO-t elvetemült módban, ahogy én szoktam. Driverből a szokásos: 8XAA 24XEdgedetect + TempAA + adaptív AA smooth + 16XAF + no előoptimalizálás + legjobb minőség mindenben. Nagyon szép lesz.
-
vitezlejszlo
őstag
70 fokhoz szinten, Sapphire 4850 Toxic:
gyari huto
idle:
DISPIO: 47 C
MEMIO: 55 C
SHADERCORE: 51 C100% terhelessel
DISPIO: 110 C
MEMIO: 119 C
SHADERCORE: 117 CAccelero S1 +2 db 12cm Noctua
idle:
DISPIO: 43 C
MEMIO: 47 C
SHADERCORE: 45 C100% terhelessel
DISPIO: 52 C
MEMIO: 63 C
SHADERCORE: 57 Cha fent van a gep oldala, akkor a terheles:
DISPIO: 64 C
MEMIO: 73 C
SHADERCORE: 68 CSzoval ennyit a 70 fokrol... gyari hutessel 110!
laca
-
leftyke
aktív tag
MOst nézem van egy nvidia PhisX nevű progim a gépen. De mivel nekem ati van jó lenne eltávolítani igaz?
-
Kötelező
senior tag
Catalyst 9.1 @ Devil May Cry 4
139-163 között ugrált az FPS. Minden max, 8X AA
Catalyst 8.12-vel max 152 fps volt. -
Capritain
csendes tag
fasza... azt hittem, hogy itt érdemben tudtok hozzászólni a gondomhoz. Legalább elirányítanátok egy helyre, ahol feltételezhetően megkapom a válaszomra a kérdést?
-
lsc
nagyúr
válasz
Vasinger! #42428 üzenetére
Akkor talán nem kellene ennyire hangoztatni, vagy rosszul tudom és az atinál dolgozol ? Csak annyit még volt 38xx szériás kártyám, én azzal is meg voltam elégedve . Talán az ilyen megérzés és vélemény dolgokkal egy kicsit finomabban kellene bánni és nem tényként tálalni . Egyébként ha a a véleményed akkor rendben van, tévedtek már ettől kisebbet is, gondolom nem ez lesz az utolsó . Ez meg az én véleményem, részemről ennyi .
-
Kötelező
senior tag
Catalyst 9.1 @ GTA 4
Statistics
Average FPS: 45.26
Duration: 37.31 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 71%Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: Very High
Shadow Quality: High
View Distance: 24
Detail Distance: 36
Definition: Off
VSync: OffHardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6903
Audio Adapter: SB Audigy 2 Audio [D000]
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHzCatalyst 8.12 @ GTA 4
Statistics
Average FPS: 43.35
Duration: 37.31 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 71%Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: Very High
Shadow Quality: High
View Distance: 24
Detail Distance: 36
Definition: Off
VSync: OffHardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: SB Audigy 2 Audio [D000]
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz -
Vasinger!
nagyúr
Ez vélemény és konkrétan a haveromtól is ezt hallottam. Vélemény volt. A 38** szériánál is, és bejött ez a megérzésem és kérdezz csak meg akármilyen 38**as tulajt....
Milyen kérdés ez, hogy csak az ATI tehet róla? Nem, a szomszéd józsi bá' tehet róla, mert nem termelt annyi paradicsomot a hónapban...
-
Hunnia
tag
Hát én tegnap felraktam a 9.1-et COD5-ben semmi javulást nem hozott sőt mintha lassabb lett volna 1-2 fps-el, erre ma megvettem a gta4-et, és állandóan kifagyott amint mozdult volna a kép a játékban, sőt volt 1-2 kék halál is ati3duag.dll-el
Visszaraktam a 8.12-t azóta minden fasza, gta is fut rendesen, bár kilépéskor nem áll vissza 2d módba az ATT. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
leftyke #42417 üzenetére
Igen, jó árba vetted.
A BIOS frissítés nem nagy cucc, csak kockázatos. Én is csináltam, és a karinak semmi baja... Akkor nézd meg a hiv. honlapon, vagy a Guru3d comon h van e BIOS hozzá, ha van, küldök egy mailt a BIOS frissítésről.
Nekem mivel nem gyári hűtés van a karin, az alaplapra van dugva a hűtés, azt hittem az kavart be. Ha catalystban mindent jól csinálsz és úgy sem jó, akkor lehet hogy ez a kari is azok közé tartozik, amelyeknek nem lehet szabályozni a ventijét..
A rivához kb annyira értek mint te, de ha ezt elolvasod biztos rájössz, hogyan kell használni: katt
Pénz meg nem kell, hisz a PH nem erről szól
. Ha kérdésed lenne, csak írj nyugottan.
lsc:A kari kb 85%-an van kihasználva kb. Biztos rejlik még benne FPS. A 3800-as szériában is vagy 20%, vagy több a megjelenés és a ma közti teljesítménykülönbség.
Hogy miért töketlenkednek? Nemtudom, kérdezd őket...dangerzone: Might!
-
subaruwrc
félisten
8.12 vs 9.1 driver
3D05 - +300 pont
3D06- semmi gyorsulás
vantage - semmi gyorsulás -
Capritain
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Gigabyte 4850 1G/256-t és minden fasza, csak valami baromira zavar: az éles kontúroknál valami tökéletesen szabályos és éles "fésűszerű" textúra van, nemcsak játékoknál, hanem pl. filmnél, ahol a filmvászon és a képernyő fekete kitakarása találkozik, szóval mi a pék lehet ez és hogyan kell orvosolni? (XP SP3, Gigabyte EP45DS4 alaplap, ha fontos lehet) Esetleg a DirectX? Xp-n csak 9 és ugye ezeket már 10-re és Vistára terezték...
-
cotag
senior tag
Ezt a hsz-t a "70fok és és vége a kártyámnak"tulajoknak szánom. Nekem egy refhűtős gigabyte 4850-es karim van amit kb fél éve vettem 32k-ért Dubmaster bazárjában,3év garival. Nálam 670/1100 és idle 83fok , load 104fok a kari. NEM szedek xanaxot elhiszitek? (a proci húzva is 60fok alatt)
-
leftyke
aktív tag
válasz
Vasinger! #42416 üzenetére
A kártyán nem refi hűtés van hanem tuning. Emelt órajeles gyárilag és tesztek alapján jó kari még most is 50K-ba kerül.
A BIOS a gyári megnézem van-e frissebb de nem frissítettem még soha most vettem a gépem 1hónapja. A venti csatija a kártyán van és ott működött is,lehet máshova dugni amúgy?
A zár fel van oldva a tuning opciót magamnak állítottam a auto-tune-val,de a venti szabályzó nincs kipipálva így az automatán van hagyva amit magának kell állítania.A riva tunerhez nem értek hiába olvasok leírást pont nem úgy van a progi. Ha letudnád írni hogy melyik verzión pontról pontra mit állítsak akár ki is fizetem utalással mint javítási költséget
,csak nagyon kéne a segítség. Ha tudsz előre is köszi.
Ő a kártya,és itt látszik a hűtés.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
leftyke #42415 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem nagyon ismerem a palitot.
De azért pár tipp.
Gyári BIOS van fent a karin? Ha igen, akkor tölthetsz le frissebbet hozzá, ha van PALITHOZ update.
A venti csatija a karira van dugva
A CCC-ben fel van oldva a zár, ha igen, le is okézod? Esetleg restart? Próbáltad már más progival állítani? Pl Riva Tuner?
-
leftyke
aktív tag
válasz
Vasinger! #42411 üzenetére
Pontosan a problémám az,hogy ugye van az alul nevezett videó kártyám amin van egy pwm-es hűtő. A CCC van fent amiben autora állítottam a venti szabályzást ami ma délutánig szabályozta is onnan tudom hogy hallatszott mindig ha felpörgött. Ma elkezdtem játszani és csodálkoztam hogy csend van mikor a game ette a karit. Egyszer csak szaggatás és fagyás. Megnéztem everestbe a hőmérsékletet 2perc múlva is 70fokos volt amikor nem szokott annyi lenni.Most alapon is majdnem 50fokos ami 30szokott lenni. A ventit sem autón sem manuálisan nem tudom szabályozni. Kéne erre segítség!
1200-as fordulaton megy alapból a ventije.
-
-
Kissjeno
tag
Sziasztok. Most váltottam 8800GTS 320MB-ról 4850 512Mb-ra. Kérdésem az volna, hogy a multis COD1 játékban az FPS visszaesett 600-ról 300-ra. De miért? Mert elvileg a 4850 kb. másfélszer jobb kártya mint a 8800GTs 320 Mb.
-
Macka
veterán
válasz
vitezlejszlo #42400 üzenetére
Nekem terhelés alatt "ZZZ-izeg", de csak emiatt én nem küldöm gariba. Eddig majdnem az összes ezt csinálta. ATI-NV egyaránt.
-
leftyke
aktív tag
ÁÁÁÁ
A karim mintgyárt szétrobban olyan forró a játék alatt beszaggat meg minden és füst.
Felek baja lesz hogy tudom szabályozni segítsen valaki akár msn-en is. Riva vagy valami.
Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest