Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
janos666
nagyúr
Kuva nagy vicc, akkor én meg azt mondom épp ittvan a gépemben egy 65nm-es GT-200-as kártya. De nem árulhatok el róla semmi többet, szóvan még egy ilyen kitakart scrennshotot se villanthatok vele amiről semmi se derül ki, de ha nagyon akarjátok pianttal feliratozom ezen a képen mit tud.
-
rocket
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1491 üzenetére
Ja, úgy gondoltam aki 9900GTS-t akart majd az inkább 4870-est vett volna, aki 9900GTX-re vágyott az is könnyen vett volna 4870-est arra a pár hónapra és lehet megtetszett volna neki annyira hogy 4870x2-t vesz mikor kijön. A 4870x2 meg egyértlműen csorbár szenved, ha veri is a 9900GTX-et akkor se sokan cserélik le a pár hónapos csúcskareszt ha csak kicsit gyorsabb a 4870x2. (De szerintem sokkal nem lesz olyamikben mint pl. a Crysis...)
Annyival még olcsóbb is lehet a 9900GTX mint a 4870x2 gyorsabb lesz. (nem legyártani, kiskerben beszerezni) -
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #1484 üzenetére
Őszintén szólva én kétlem, hogy a HD3800-asokat vernék a HD4600-asok. Bár mivel nem tudom, hogy milyen órajelekkel rendelkeznek majd... ki tudja.
Amit realizálhatónak tartok, az a HD2900GT lekőrözése. Jelenleg még az is megeszi reggelire a HD26/36-osokat.
(#1490) janos666 : azért aki egy 350$-os kártyáról egy 5-600$-os kártyára vált... az akkor is váltott volna később radeonról, ha márciusban jelenik meg.
Az viszont tagadhatatlan tény, hogy a GT200 jó pár potenciális vevőt el fog szipkázni a HD4870X2 orra elől.
-
janos666
nagyúr
Najó, de akit elbizonytalanítottak a 9800-asok és szemet vetettek volna a 4870-re ahelyett hogy várnának még pár hónapot a gt-200ra most megint elbizonytalanodtak, mert előbb látják mit tud egy gt-200 (ha meg nem is veszik addig míg a 4870 is kapható lesz ami viszont lassabb lesz, a 4870x2 még lehetne jobb alternatíva, de az még később jön...)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg az Ati azért késik, mert nem akar ellátotsági gondokat. Igazi Hard Launch lesz náluk.
A GT200 valszeg "sajtói" launch lesz, mint a 8800GT. Megjelenik, de nem lehet igazán kapni majd 1-2 hónapig. -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1482 üzenetére
Gondolom csak kivisznek egy-egy mintadarabot a radeonokból a computexre ha az nv már előtte pár nappal bemutatja a gt-200at és talán demóznak is vele valamit.
Tényleg érdekes lesz ha beelőzi az nv az atit mikor elvileg pár hónap előnyben lett volna. Enegem ezzel a korábbi megjelenéssel nyertek volna meg maguknak, de ha előbb lesz itthon kapható a 9900GTS emberi áron lehet mégse lesz 4870-esem. -
Bundás22
őstag
válasz
leviske #1482 üzenetére
HD4600 asok a HD2900GT teljesítményét fogják produkálni ~negyede fogyasztással. és ha nem így lesz?
attól még mert 240 sp-je lesz/lehet mint a 2900GT-nek sztem bőven gyorsabb lessz nála, hisz finomítottak a felépítésén
én arra leszek kiváncsi h veri-e a 4600-os a 3800-asokat... -
leviske
veterán
válasz
marcias #1480 üzenetére
A HD4600 asok a HD2900GT teljesítményét fogják produkálni ~negyede fogyasztással. És ha jól tudom, akkor magasabb órajelük lesz, tehát picit még be is előzhetik a HD2900GT-t.
Tehát nem a HD26>>HD36 esete fog érvényesülni... de a HD3-asok ugyis csak egy frissítésnek számítanak, nem egy teljesen új család, mint a HD4-esek.
(#1481) Drizzt : azért az kicsit durva lesz, hogy az nV a GT200-al hamarabb elkészül, mint az ATi az RV770-el, miután a GT200 jó 1-2 hónappal később került ki az nV kezei közül. (elvileg)
Attól tartok, hogy a GDDR5 memókkal fognak sz*pni az ATi-nál... de még az sem ok arra, hogy ne mutassák be az új kártya családot.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
leviske #1479 üzenetére
Több helyen is írják, hogy június vége lesz a dologból, tudom Fuadról a szokásos leírást, ami mindig elhangzik, de nála is június végéről van már szó rv770 tekintetében, r700:+1 hónap. Gt200: május végén újságírói bemutató, de júniusban jön ki ténylegesen.
Legutóbbi pletykák ezek a szokott pletykaoldalakon. -
leviske
veterán
Most sírjak, vagy nevessek?
Nem tudom honnan vették az R700 június végi indulását...
Eredetileg ugy volt, hogy a RV770-esek megvárják a GDDR5-öt, tehát június környékén indulnak (az optimisták bíztak májusban, mint én), a HD4870X2, a HD4600-asok és a HD4400-asok pedig Q3-ban indulnak meg. Ha bejelentik Augusztus előtt, akkor nem hogy nem késnek, de még a vártnál hamarabb is jönnek.
Max. a GT200 gőzös miatt kellett volna kicsit megsürgetni a X2-t...
-
Cagm^c
tag
A GameStar megint kitett magáért. Lassan ki is tehetnének egy nV reklámot. [link] Méghogy megint elhalasztották. Lol. Hol élnek ezek. Jajj! Meg hogy a GT200 beelőzi az R700-at... Meg az nV mennyire istencsászárkirályfejedelem.
-
leviske
veterán
Annó októberben ugyan ugy rossz órajeleket tudtunk és csak 1-2 héttel a megjelenés előtt lettek HD3800-asok.
Ami jelenleg elég kitartó, az a 850/1050 a HD4870-nek és 650/850 a HD4850-nek. Csak az a gond, hogy vagy nem fog számítani semmit az órajelük, vagy túl nagy különbség lesz a két kártya közt.
Bár mondjuk az árkülönbség is megvan egy ekkora teljesítménybeli különbséghez. (350$ vs. 250$)
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz júni 11.-én és arra is, hogy a GT200 beelőzi-e? És arra is nagyon kíváncsi leszek, hogy mikorra fog normalizálódni az áruk magyarországon...
-
rocket
nagyúr
válasz
robyeger #1472 üzenetére
Ez a topic nem kitakaritva lesz, bekell majd zarni, ha lesz mar konkretum
Sose ertettem megjeleneskor minek kell egy pletykakkal teli topicot ami tele van talalgatasokkal, atnevezni a valodi termekek topicjara, aki esetleg uj felhasznalo, es az elejetol olvassa, total osszezavarodik.
Engem nem zavar az OFF egy pletyka topicban, ha annak a legkisebb koze is van a temahoz, es mondjuk nem a Grippenekrol kezdenek nehanyan eszmet cserelni ebben a topicbanSokan tevesen gondoljak, hogy a mag merete befolyasolja csak a kihozatali aranyt, es minnel kisebb a mag annal jobb a kihozatali arany, egyatalan nem csak errol szol a tortenet, a GPU-k tervezese is resze a dolognak, tehat a mernokok keze is benne van.
GT200 kapcsan R600 szindroma van kialakuloban, azt se 80nm-re alomodtak meg, a GT200 nagy es forro GPU lehet szinten, de lesz egy nagy kulonbseg a ket eset kozott, GT200 melle a megfelelo teljesitmeny is parosul majd mint highend GPU.
-
Dare2Live
félisten
válasz
robyeger #1456 üzenetére
szerintem vmi olyan lesz teljesítményben, hogy
4870 < GT200 < 4870X2
árban pedig vmi $349 $499 $599 körül.Ha meg vmelyik mondjuk 4870X2 szarabbra sikerül majd adják GT200árban: ATI megteheti.
Nagyon jó a piacnak ez a verseny fél éve eszembe nem jutott volna, hogy félévre rá a 8800GT 36brutto lesz a 3870 meg 34K.
Éljen sokáig az ATI (és az NV)
-
robyeger
addikt
janos666-nak is: Szerintem valamennyire azért nem írt hülyeséget az Ipon, mert a GT200 mag első szériái fogják csak a 9900GTX nevet kapni, a következő későbbi modellek már Geforce 10 vagy Isten tudja milyen néven kerülnek majd forgalomba és azok tényleg már GDDR5-el lesznek ellátva, valószínűleg a 55nm csíkszélesség csökkenéssel együtt a crossbar-t is vissza veszik 256-ra. Ahogy Abu85 is taglalja, addig javulhat a kihozatal működő blokk számokban mérve is.
(Szerintem nem baj ha szét off-juk a topic-ot, első hsz-be mehet, amit már biztosan tudunk, mikor pedig megjelenik a kártya, amit kell átírunk, a sok off-ot kitakarítatjuk és mehetnek a konkrét tények...) -
Abu85
HÁZIGAZDA
Srácok a GT200-nak van egy tényleges speckója. Minden bizonnyal 65nm tech, 12 darab 24 utas TPC-vel és 8 ROP blokk 64bit/blokk felállásban. Na most a chip az eredetileg év végére lett tervezve. Most éppen sörgetik a megjelenést, így a kihozatali arány elég gány lesz az elején. Ergo még valószínűleg az nV sem tudja, hogy a fenti felállásból mi, és azokból mennyi lesz kikapcsolva gyártási hiba miatt. Nyilván néhány ROB blokk-ot és TPC-t kedvére kilőhet. Ha viszont ROB blokk-ot gyilkolnak akkor csökken a buszszélesség és kő a nagyobb órajelű RAM.
-
janos666
nagyúr
válasz
robyeger #1467 üzenetére
Ennek lehe 2 oka is. Egyrészt lehet ezen tesztelik a szuperszámítógépekbe szánt felépítést, oda lehet elkél ekkora sávszél is. Másrészt lehet 2,5x is gyorsabb lesz az új mag mint a G92, akkor lehet nem akkora őrült nagy túlkapás egy 4Ghz-es GDDR5, mert még mindíg álítják egyesek hogy a 4870 is 512-bites lesz mint a 2900XT.
De szerintem is kamu a GDDR5-öt geforcera, vagy ha mégis akkor nem 512bites crossbar lesz. -
-
nixx-21
őstag
ajaj 1GB GDDR5,512bit-es, júniusban??
-
nixx-21
őstag
sztem azért tologatja mert hiány van a GDDR5-ben drágábbak lettek a chipek elv de nem baj én ki birom várni ugyis lealázza az nvidiat ha meg nem az nem baj csak maradjon életben mert ha meghal az egyik videokártya gyártó akkor nem fogja az nV-t semmi sem arra serkenteni h fejlesszen és szépen lssan fog a technika fejlődni ami az nV-nél így is el van maradva
-
janos666
nagyúr
Hát nemtudom, de a végén még hamarabb ideér a GT-200 mint az RV770. Pedig utóbbi elvileg már sorozatgyártásban volt mikor a másikat először kinyomták. Mégis kevés lett a GDDR5-ös RAM? Vagy kamuzik az nv és nem lesz olyan hamar kapható a 9900-as mint most rebesgetik? Vagy az a kamu hogy mégse kerül boltokba a 4870 a computex után?
-
Relic81
tag
R700 to launch after RV770
[link] -
robyeger
addikt
válasz
Bundás22 #1436 üzenetére
már az NVidia-nál is látják, hogy eddigi régóta tartó előnyük helyett per pillanat lépéshátrányba kerültek az AMD(ATI)-val szemben, ezért dolgoznak gőz erővel GT200 magon és tolják minél előrébb a premiert, marketingjük meg beszél hetet-havat
. Még ha nagyobb teljesítményt is fog felmutatni az új NV 9900GTX az ATI 4870 szemben(???), meg lesz az ára; drágábban fogja tudni előállítani és sokkal jobban fog melegedni. Szerintem itt már jóformán csak az AMD szúrhatja el a saját sikerét, kicsit aggódok a GDDR5 memóriák rendelkezésre állása miatt, ami az új kártyák beszerzését nehezítheti meg a végfelhasználók számára.
-
nixx-21
őstag
ja és mellesleg anno az ipon-on volt egy cikk ahol le is volt fotózva egy 4870-es NYÁK-ja
-
nixx-21
őstag
amugy nem biztos h drabál állat hűtő lesz a kártyákon emlékezzetek vissza a 3870 Vapor-X hűtésre.....
meg nem teljesen a méret lényeg lehet kicsi ventilátor nagy motorral és 8000000090000 hűtőcsővel
bár az zajos(a venti)
-
ahhoz, hogy mi győzzünk hosszabb távon, ahhoz lassan kellene az AMD-nek is egy kicsit
desanto: Fuad általában nagyon hülye, de speciel ennek a cikknek van realitása - ha jó a kártya, akkor érdemes soft launch-olni, hogy lássa a világ, micsoda csudát vehet 3 hét múlva (és addig se vegyen konkurens terméket)
-
Solten
őstag
-
Neck
veterán
Végigolvastam a topicot. Mint minden VGA totyikban, ahol ATI-NV flame zajlik, itt is beleütköztem a "Majd az ATI most jól lenyomja az NVt" és az "ATInak már úgyis mindegy, az NV úgyis lenyomja végleg" típusú szurkolótábor kommentekbe.
Miért is lenne jó ez? A mostani helyzettel, amikor 30.000 forintba kerül egy olyan felsőkat. VGA, ami mindent szépen futtat (3870 / 9600GT / 8800GT) nem vagytok elégedettek? Szerintem maradjon minden így ahogy most van, kerüljenek az új karik is ennyibe, és tök boldog leszek. Ne győzzön egyik gyár sem, győzzünk mi -
janos666
nagyúr
válasz
marcias #1446 üzenetére
Miért? Akit a teszkó gazdaságos kommerzitás tesz boldoggá, de azért támaszt némi igényt is az vehet 4850-et. Aki nem dúskál a pénzben és nem elvetemült, csak szeretne a kommerztől picit jobbat és valamivel több pénzt szán a gépre vehet 4870-et. Aztán akinek pénze is engedi és elég elvetemült is az vehet mindjárt 2-t, vagy majd x2-t. Ez így emberbaráti és valamelyest jövedelmező is.
-
janos666
nagyúr
válasz
marcias #1444 üzenetére
Hol mondtam én ilyet? Amúgy elvileg csak az órajelek térnek el, tehát így is mondhatjuk. De valószinűleg a 4870-re kerülnek a leválogatott, magasabb órajelet tűrő GPU-k, a gyengébbek pedig a 4850-re. Valamint előbbinek jobb gyári hűtője lesz amivel valószinűleg le lehet hűteni voltmod nélkül elérhető tuninggal is. (Abu szerint pedig a blokkselejtes GPU-k az X2-re mennek, ez szerintem is reális ha már nem a 3850-re kerülnek és nem valószinű hogy kissebb kártyákra olyan rv770 kerül majd aminek a felét letiltották mert volt 1 hibás blokkja)
-
janos666
nagyúr
Szerintem most ez a belinkelt mese arról szólt hogy az alapból 650Mhz GPU clockos 3850 tesztpéldányával ültek le szórakozni és azt sikerült 990Mhz-re húzniuk. (gondolom default core/shader szorzón; de remélem később legalább szabadon lehet majd állitgatni a core és shader órajeleket, ha mástnem a szorzót BIOS editorban...)
De abszolut nem látom értelmét hogy mi értelme és célja lenne ilyesmi infót kiszovárogtatniuk belső alkalmazottaknak hogy meddig sikerült tuningolniuk egy tesztpéldányt.
Kit érdekel ez most mikor lövésünk nincs mit tol ki benchmarkokban alapórajelen, de még az is hományos pontosan mekkorák azok az alapórajelek. Már csak azért is érdektelen infó mert nagy eltérések lehetnek egy engineering sample és egy retail között, akár javára, akár rovására... -
TTomax
félisten
válasz
leviske #1441 üzenetére
Hat jó csak itt mennek a találgatások,first reviews on June 11 ,azert az RV670 november közepén lett bemutatva de előtte egy hónappal mar sok mindent tudtunk róla.Minden nap benézek a topicba hátha van valami konkrétum,mert szeretnek végre egy igazan erős Radeont venni...egymagosat...szerintem jó lesz ha júliusban kapható lesz...
-
Bundás22
őstag
válasz
janos666 #1431 üzenetére
a 3850-est viccnek szántad, mondjuk látom nvidiád van úgyhogy nem lepődök meg...
eszembe jutott a 2900XT/PRO hűtője de ha figyelmesen megnézed, azoktól is eltér(nagyobb a légkavarója és a hátsó fél kiképzése is más), az 1950XTX hűtője se ilyen szal nincs ilyen forgalomban lévő ati hűtő ha összeveted a többivel igaz van amelyikhez hasonlít, de ez más sztem, lehet prototípus, lehet egy elvetélt hűtési megoldás, de nem egy az egyben 3850-es hűtő
szal simán lehet ez lesz a hűtője, egyébként az r770 már gyártásban van ha az nvidia előbb jelenik meg akkor kiadják egy hétre rá ha akarják max nem lesz elég a boltokba -
-
7600GT
senior tag
válasz
janos666 #1421 üzenetére
Amiket leírtál azokkal teljes mértékben egyet értek.
Viszont: az, hogy megváltoztatattják a játék textúra formátumát, hogy lassabban menjen az ati kártyákon, és ugyan az ő karijukon is lassabban megy, de le van szarva, dögöljön meg a szomszéd lova is. Szóval szerintem itt alapvetően nem arról van szó, hogy most nem akarnak Global illuminationt, mert annak a valós környezetbe való berakását még az ati sem gondolja komolyan, hanem arról, hogy lennének bizonyos alkalmazások amikkel az ő karijuk is gyorsabb lenne de az atié még gyorsabb és ezeket rögtön kiírtják a játékokból. Nah ez az ami gusztustalan és ezek azok a dolgok amiket azért csinálnak, mert már érzik a vesztüket. Szerintem. -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1425 üzenetére
És mivan ha mégse lesz akkora kazán mint sokan hiszik és elég lesz egy ilyen hűtő? Van most valami pletyi hogy 55nm-en jön a GTX és a már legyértott 65nm-esek GTS-ekre kerülnek... De a borítás alatt lehet 3-4 vaskos réz hőcső meg méretes aluborda...
Amúgy lassan az se lehetetlen hogy beéri ez a 9900-as a 4870-et. Legalábbis a 4870 egyre későbbre ígéri magát ez meg egyre korábbra. Utóbbiról még ilyen kép sincs.
-
leviske
veterán
Már képeken a konkurencia hűtése...
Semmi extra...Egy kicsit felturbózott 9800 hűtés.
Ütősebbre számítottam.
-
válasz
janos666 #1421 üzenetére
hasonlóan látjuk a dolgokat
, egy különbséggel: ha jobban párhuzamosítható shaderek lennének a játékokban, az az nVidia kártyákon valamivel rosszabbul menne (a nagyobb regiszter-használat miatt), viszont az ATI kártyákon számottevően gyorsabb lenne. hiába hasonló GFlops-ban a G92 és az RV670, mindkettőnek vannak súlyos shader-utilization gondjai (ld. G92 VS G94, RV670-et meg nem kell magyarázni) - az ATI-nál ezt elvileg párhuzamosítható shaderkód esetén a dispatch processzor kezeli, az nVidiánál nem tudom, mi a gond, talán a batchméretek...
amúgy én nagyon szurkolok az ATI-nak, a bipoláris piac fenntartása mellett azért is, mert nagyon szimpatikus a műszaki igényességük, de úgy tűnik, az nVidia döntései sokkal gyakorlatiasabbak (most a korrekt, nemlefizetős döntéseikre gondolok
).
-
janos666
nagyúr
Én is azt látom a leírtakból hogy van néhány dolog amiben sokkal jobb az R670, csak épp senki sem képes megmutatni valójában mire is jó ez.
Ott van pl. ez a global illumination. Szép meg jó hogy 20x annyi FPS-el fut a techdemó R670-en mint G92-n, de azért előbbin egy csupasz szobában homogén falakkal néhány egyszerű tárgyal csinál mondjuk 40FPS-t. Nem tudja így papírformán megmutatni senki mennyi erőforrást vonna el egy olyan minőségben megvalósított global illumination ami megérné a játékfelylesztőnek leprogramozni. Pl. lehet hogy hirtelen 80 helyett 25FPS-el kezdene futni az AC 3870-en és 2FPS-el 9800GTX-en ha ezt is beleraknák, épp csak olyan szinten hogy screenshotokon lehet nagyítgatni a nyomait. Ha meg tényleg látványos módon működne teljesen játszhatatlan lenne 3870-en is.
És ugyanígy a többi csodás feature ami elvileg egycsapásra megváltaná itt nekünk a világot ha mindet bepakolnák egy játékba.
És mindenféle lefizetés/befolyásolás nélkül, miért éréné meg egy cégnek olyan játékot írni ami az egyik cég kártyáján (aminek tulajai nagyobb hányadot tesznek ki mint a másiké) szárnyra kap, a másikon játszhatatlan, de annyival nem szebb mint amibe ez kerül. Nem jobb olyat írni ami mindkettőn kb. egyformán fut és ehhez a lehető legszebb? Tehát csak azokat a featureket használják amit mindkét kártya elbír? Mert én még mindíg nem hiszem el hogy van annyi nyers erő egy R670-ben, vagy akár R770-ben is hogy egy DX10.1-re alapuló játékban is nyomjon annyit hogy tényleg olyan szintre lőhessék be a grafikai minőséget ami már szignifikáns látványbeli előnyt nyújt, nem csak mutogatni lehet mint egy techdemót rázoomolgatva arra mit kell figyelni...
Nem egyértelmű hogy egy tökre R670-hez idomított játék olyan sokkal szebb is lenne, nem csak egyszerűen más módon lenne programozva és nem csak másabb hanem látványosan szebb is lenne a kép. Lenne benne pár drága és elig észrevehető mértékben dolgozó effekt amit mutogatnak screenhotokon, de többe kerülne leprogramozni mert messzebb álna az Xboxtól meg PS3-tól.De az a baj ezt már valószinűleg sose tudjuk meg, 2 év múlva senki se fogja R670-en tesztelni az addigra már tényleg DX10.1-re alapozó játékokat. (mert kit érdekel 10 vagy 12 FPS-t megy-e highest grafon egy régebbi generációs kártyán...)
-
válasz
VaniliásRönk #1419 üzenetére
A GPU áttervezésére bőven volt idejük, de ezt leszámítva nekem is nagyon hasonló a véleményem - egy nagyon alapos megelőző hadműveletet látunk. Az nVidia minden potenciális ügyfélkörének hangos üzeneteket küld jelenleg - olyan ez, mint egy egész pályás letámadás.
Én amúgy egyedül a cache-t látom neccesnek - nem azért, mert nehéz kitalálni, hanem mert rohadt sok tranzisztort visz, és ezért ki tudja, mit kellene beáldozni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
De, kizárt, ha a GT200-ban javították volna a hibákat, akkor csendben röhögnének a markukba, nem pedig kétségbeesetten hőbörögnének.
gbors: Ha "csak" ennyi lenne a baja az nVidia megoldásának, akkor sem 5 perc áttervezni a GPU-t, ráadásul akkor hasonlóvá válna az ATi megoldásához, idegen terepen pedig akár ki is kaphatnak.
-
7600GT
senior tag
Nah de akkor komolyan össze kéne gyűjteni a g80 féle architektúra gyengéit ugyanis kötve hiszem, hogy csak annyi van mint amennyit összeírál.
Valahogy nem áll össze nekem egy kép. Ha alkalmas dx10-re a g80 akkor miért lassítják a fejlődést? Ha meg nem alkalmas akkor meg több hibája kell, hogy legyen.
Nah jó ezeket a kérdéseket inkább meghagyom a hozzáértőknek. -
válasz
leviske #1414 üzenetére
akkor félreértettelek, sorry. nekem nem olyan meglepő a GT200 irány, az nVidiának nincs robosztus több-GPU-s megoldása, ezért ők így tudnak előrelépni. a szuperszámítógépes vonulatot én ugyanolyan cash cow-nak látom, mint a quadro-kat - és kétségkívül alkalmas lesz rá a chip.
7600GT: amiket írsz, az nyomozási alapnak jó, de ténynek nagyon kevés - teljesen más oka is lehet ennek a nagy negatív PR-nak.
azt látom, hogy kis rosszakarattal könnyű olyan kódot írni, ami a jelen GeForce generációt seggreülteti, de a jövőre nézve, eddig senkitől sehol nem láttam egy olyan konkrétumot sem, aminek a kiküszöbölése olyan komoly architektúrás újítást igényelne. Abu sem írt ilyet a #1406-ban. -
7600GT
senior tag
Ha ilyen kevés gyenge pontja lenne a G80 féle architektúrának, akkor nem lassítanák ilyen mértékben a fejlődést. Van ott elég sok gyenge pont, de majd a hozzáértőbbek (léci Abu85
) felsorolják. Amugy ha csak ennyi gyenge pontja lenne a rendszernek akkor a Crysis sem ilyenre sikerült volna.
-
leviske
veterán
Nem is azt írtam látványosnak címszó alatt, hanem a GT200 felépítését. Lehet, hogy csak én látom így, de desktop-ra nem éppen egy ideális gpu. Ők sem hülyék, kiadhattak volna a GT200 árából egy normális G80/G92 utódot...de ők inkább dupláztak... utána meg csak arról hallani, hogy érdekes módon a GT200 kerül szuperszámítógépekbe.
Szvsz. a GT200 volt az az irányzat, ami miatt a G80 nem pontosan arra indult el, ahogy azt a MS gondolta/tervezte.
(#1407) rocket:
-
Akkor ezek szerint semmilyen komoly architektúrális gond nem látszik?
leviske: "túl látványosan keres új utakat" - szerintem tévúton vagytok ezzel. hasonlítsd össze, hogy világszinten mekkora piac a diszkrét VGA-k, és mekkora a hipermodernmindentudó smartphone-oké - ha a jelen VGA-eladások mellett az árbevételük 70%-a az utóbbiból jön(ne), akkor még semmi maradandót nem alkottak smartphone fronton.
-
leviske
veterán
Én spec. Abu cikkéből következtettem.
Nem mondom, hogy DX10-re képtelen, de már a legtöbb "DX10"-es játékból kitűnik, hogy nem erre fognak a későbbiekben fejlődni.
Nézd meg a crysis-t...jelenleg a legrealisztikusabb játék, de nem lehet alá gépet tenni, ami tudná futtatni.
Tudtommal a DX10-nek pont az volna a célja, hogy gyengébb gépeken is tudjon az ember normális beállításokon játszani. A crysis meg egy 600k-s gépen se tud rendesen futni.(#1394) janos666: én spec olyat nem írtam, hogy elhagyja a VGA piacot. Azt addig nem is tudom elképzelni, míg a Larrabee és Fusion féle mefoldások ki nem szorítják a piacról a vga-kat...az pedig még jó pár év mulva fog csak bekövetkezni.
Egyszerűen túl látványosan keres magának új utakat. A GT200 pl nem egy kimondottan desktop gpu, de valószinűleg ez lesz az egyik irány, ami felé elindul... a másik pedig pl: a GoForce irányzat, mivel az a piac jelenleg még nem kihasznált.
De ezeket csak én gondolom így, mint ahogy majd minden hsz-ban írom is. Nem alapozok tényekre, egyszerűen a kisebb-nagyobb jelekből gondolom ezeket.
-
janos666
nagyúr
Nane, ha június végéig tolják részemről bekaphatja az aki május végére saccolta. Akkor már 1 hónapja lecseréltem volna a kártyám valami jobbra ami bírja azt a monitort amit kinéztem. De most megint kár lenne már 3870-est venni...
Amúgy miért nem futtatnak inkább valami benchmarkot azon a media sample kártyán mielőtt tuningolgatni kezdik, addig tökmindegy hány % tuning van benne míg nincs mit felszorozni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak akkor baj a Stream Output, ha nagy méretű a felhasznált adat (tipikusan ilyen esetek, Pipe GS feladatok, GS tesszalálás, Cube Map tömb feladatok). Particle GS-től még nem fossa össze magát, sőt az szerintem tetszik neki. Vertex Shaderben sincs minden rendben, de ez még talán belefér. Meg nyem tetszik, hogy olyan hamar kifogy a memory, pöppet ciki lesz majd a dolog úgy 8 Render Target-nél.
A DX10.1-es SBAA azért gyors, mert a Multisample Buffer azonos fázisban írható és olvashat bármelyik Render Target leképzésénél. Nyilván innen van a Radeon AA előnye (nem kő plusz AA fázist futtani), a GF ezt csak akkor tudja le, ha DX10.1 kompatibilis lesz.
-
slett27
addikt
Csekk disz Ez volt már ? Ha volt akkor bocs. Lehet csemegézni, ha igaz, akkor érdekes nyárnak nézünk elébe.
-
rocket
nagyúr
The core speed of RV770 Pro now can be reached 990MHz
Tuninggal, gyari hutovel, 100% fordulatszamon.
-
no ne kezdjünk már itt el online tesszelálni
szedjük össze, miben lassú a GeForce architektúra DX10 fronton:
általában a stream output / input használata (példák jöhetnek, mert ez elég szerteágazó)
itt a kevés L2 cache miatt túl sokat kell közvetlen memória-elérésre hagyatkozni, ettől nyilván leül a kártya. attól tekintsünk el, hogy az ATI L2 cache-e tényleg elég-e mindenre. a probléma kezelése több cache hozzáadása - ez tranzisztorban fáj, de architektúrás újratervezést nem igényel.SBAA
itt nem tudom, konkrétan mi a gond az nVidia oldalon, hacsak az nem, hogy lesz*rták és nincsen megfelelően optimalizálva. ha csak ennyi, akkor ez sem architektúra kérdése.és még?
-
marcias
őstag
válasz
janos666 #1394 üzenetére
Már majdnem egyetértettem veled
Elismerem, hogy nem vagyok szakember a témában, de azt világosan látom, hogy - amint Abu írta - a Dx10 tartalmaz olyan kódokat, melyek látványos gyorsulást eredményeznek, csökkentik a gpu terhelését. Minden gond nélkül elfogadható, hogy a Dx9, amikor készült, még tökéletesen megfelelt a célnak, de azóta évek teltek el, és hadd ne mondjam mennyit fejlődtek a játékok. Az nV kártyái pedig mint a hízós kocák, erőben nőnek, de ha okosabb, és a mai erőforrásigényes számításokat ki lehet okosabban is számolni, akkor azt kell támogatni.
Itt szerintem nem az Ati, mint cég védelméről beszélek, hanem arról, hogy támogatom a fejlődést. Ha csak ködösítések lennének hogy mért is jó nekünk az új Dx, akkor még hagyján, de úgy fest, erre kell továbbhaladni, ha nem akarunk szenet lapátolni a gépbe hogy fusson majd a Crysis 2.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000