Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Ühüm...
    Látom rocker megint felvette amit már feszegettem, az FX utén se húzták le a rolót...
    De ha már szóbakerült az FX kifelyteném én is a 'másik oldal' kis összeesküvés elméletetét a directX-ek körül: Miért is lett az FX olyan amilyen? Mert az MS összeveszett az NV-vel az XBox chipek árán ezért lepaktált az ATI-val és úgy kavarták a dolgokat a DX9 körül hogy az NV beszopja. Ekkor ő meg lepénzelte a játékfelylesztőket, kihozott egy új kártyát és röhögve visszaült a nyeregbe.
    Mit látok a DX10-nél? Majdnem ugyanezt. Kijön egy G80-as chip ami egyrészt DX9-re tökéletes (akár arra is jó hogy visszanyújtsa a faszt az MS-nek hogy bekaphatja a Vistát...) és papíron biztos, meg így vagy úgy de gyakorlatban is tudja a DX10.0-át. Mit ad isten fél év múlva jön egy tökmás felépítésű, félkész radeon ami DX9-be nem az igazi és megy a propaganda hogy majd x év múlva (mikor már senkit se érdekel mit tud egy 2900XT) de jó lesz az (de magukat is hazudtolják, mert ma meg már a DX10.1 a megváltó, az R600 meg csak dx10.0, vagyis tényleg semmire se volt jó az R600...).
    Aztán mitnemad megint az ég, az MS felrúgja korábbi kijelentését, miszerint a DX10 nem lesz olyan vegyesfelvágott mint a DX9 hogy SM 2.0/a/b/3.0 és hirtelen megjelenik a DX10.1 amihez hujjde véletlenül kurva könnyű adaptálni az R600-at, de nehéz lenne a G80-at.
    Aztán mik még a kilátások? Az ATI kitalálta hogy tesszelátort csinál itt nekünk már 2007-ben mikor senki se kérte. Persze hogy első lesz amit bepakolunk a következő DX-be...

    És mikor azt feszegeti valaki hogy lassan csődbemegy az AMD ha így halad (és ezek tényeken alapulnak), kitalálják hogy nem igaz, de az nvidia tuti egycsapásra otthagyja majd a VGA piacot, mert muszály lesz neki (miért, hogy mégse menjen csődbe az AMD?)? Olyasmi viselkedés mitha azt mondanátok nemsoká szó nélkül megszűnik az OTP bank, aztán várnátok hátha tényleg csődbemegy mert sokan rohannak holnap kivenni a pénzüket miattatok....

    Najó, a fentiek erős túlkapások, légbőlkapott pillanatnyi agyszülemények, csak demonstrálom hogy ilyesmit bárki bármikor kitalálhat mindkét oldal fényezésére/szidására.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák