Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Skizz
addikt
válasz
TomBoy1986 #1598 üzenetére
Hát nálam az 1.2-es tapasz javított pár elég feltünő bugot, viszont azzal a lendülettel kreált még 3x annyit.
-
Skizz
addikt
Aki Crysis nevű elb@szott benchmarkhoz vesz VGA-t, az meg is érdemli.
-
leviske
veterán
A HD4850 1.3x lesz gyorsabb, mint a 8800GT... ha azt a kemény 15fps-t megszorzod 1.3-al, akkor abból nem hiszem, hogy 30-40 jön ki.
A HD4870 már kicsivel többet mutathat, ő már a 9800GTX-nél lesz gyorsabb 1.3x, amivel talán már a játszható környékére érünk, de még az sem lesz játszható...
És akkor még arról nem beszéltünk, hogy a Crysis nem ATi barát és arról sem, hogy mennyire valósak ezek a teljesítmény jóslatok.
MOD: szerintem, ha crysis fan vagy, akkor vegyél GTX280-at 150k-ért, vagy esetleg várj még egy évet...
-
Crytek
nagyúr
Hát ha a Crysis vista alatt very highon játszható sebességű lesz akkor cserélem a 8800GT-met 4870-re!
-
m4rc!
őstag
-
vedini
őstag
válasz
littlemole #1582 üzenetére
nyugodt lehetsz hogy elbírja
ha passzív 400w-os zen elbír túlhajtott c2d-t, 8800 gts sli-be, akkor 450-eseddel se lesz gond -
Crytek
nagyúr
Hát epekedve várom már a teszteket!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Biztos, hogy elbírja. Az 520-ast CF-hez (3870) is ajánlják, szóval nyugodt lehetsz, hogy a 450-esnek nem lesz baja 1 kártyával.
-
válasz
várhatóan igen, bár elég sok cucc van a gépedben...
-
littlemole
őstag
Egy jobb 450W os tápegység elbírja majd a 4870 et? (Coolermaster realpower 450W)
Egy 3.2Ghz re húzott C2D társaságában.
Örülnék neki ha tápot még nem kellene cserélni. -
rocket
nagyúr
Elolvastad mire masoltam be ezt a cikk reszletet?
Arrol szolt tegnap a pletyka, hogy clock-to-clock (GPU) egyelore nem gyorsabb a XT mint a PRO, erre irta janos666 azt a hozzaszolast amire bemasoltam a cikkbol a reszletet, miszerint 30% kulonbseg van a PRO es XT kozott, core orajelben meg 100mhz, vegyuk alapul a "worst case scenariot", legyen 700mhz a PRO es 800mhz az XT, az GPU orajelben ~14% elteres, tehat a konkluzio egyertelmu., azt leszamitva,hogy mind pletyka -
Frigo
őstag
Teljesítmény előrejelzés a la VR-Zone
Tehát akkor :
RV770Pro 1,25-ször gyorsabb mint a 8800GT/9800GT
RV770XT 1,25-ször gyorsabb mint a 9800GTXMárha igaz a pletyi.
-
rocket
nagyúr
válasz
marcias #1570 üzenetére
Persze, aki Hummert vesz az is a fogyasztasa miatt aggodik
Mint mar leirtam a GT200GTX annak tunik ami az R600 lett, de a melegedes, fogyasztas, nagy core meret, brutal huto mellett lesz teljesitmenye is boven, igy mindjart nem fognak ezek a dolgok akkora szerepet jatszani a megiteleseben.
-
Bundás22
őstag
[I]GTX 260-as modell 240 darab stream processzort és 1 GB GDDR3-as memóriát tartalmaz majd, amely 512 bit széles memória interfészen keresztül csatlakozik a GPU-hoz. A kártya ára várhatóan 499 dollár körül fog elhelyezkedni. A
a Radeon HD4850-es modellért 269 dollárt, míg a Radeon HD4870-esért valamivel többet, egészen pontosan 349 dollárt kell majd fizetni[/I]
mivel a gyártók valszeg tudnak egymásról(biztos vannak kémeik), úgy árazták be
ennek alapján az nvidia lesz az erősebb valószínűleg, mivel annak szabtak meg magasabb árat és kábé annyival amennyivel drágább(nem valószínű ha egyformák lennének v az ati erősebb akkor többet kérnének az nvidiáért)esetleg az X2 befoghatja az nvidiát, de akkor meg lesz GX2
-
válasz
TomBoy1986 #1558 üzenetére
Ha már az AC szóba került: link. Ha eddig nem lett volna egyértelmű a dolog, akkor az Ubi-s ember finoman szólva is ellentmondásos nyilatkozata eloszlat minden kételyt.
-
matteo_szg
őstag
válasz
TomBoy1986 #1560 üzenetére
inkább a TGDaily írt el valamit...
-
TomBoy1986
veterán
-
rocket
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1560 üzenetére
Arrol beszelgetunk elvileg, hogy total felesleges lenne a GDDR5 melle 512bit az RV770 eseteben, hogy kerult ide a 3870 profitalasa a huzott memoriabol?
-
TomBoy1986
veterán
Egyébként a 3870-es tényleg profitál a húzott memóriából. Legalábbis 3DMark06-ban és Vantageban.
RV770 infok és GT200
Ezt az árat reálisabbnak tartom én is. Szerintem a HOC-on valamit elírtak. -
rocket
nagyúr
Egy nagy semmit tudna kezdeni akkora savszeleseggel, de jelentoesen dragitana a kartya eloallitasi koltsegeit, ugye az ATi celja penzt keresni, nem berakni olyan dolgot ami 0% plusz teljesitmenyt hoz, es plusz penzbe kerul.
Nem ugytunt feljebb a #1546-ban
Egyebkent amit belinkeltel kepet egy regi tablazat, abbol lett nyitva a topic anno. -
janos666
nagyúr
Ja és mit kezdenek magukkal ha nem csak driverhiba? (amit kétlek mert ha megfogsz egy 3870-est és folyékony nitrogén alá dugod és szétfezselve tuningolod a DDR5 közeli szintre a DDR4-et akkor is javul a teljesítmény ; mondjuk nem próbáltam de vannak szép 3dmark eredmények, gondolom nem csak dísznek jó tuningolni a RAM-ot is radeonnál se...) Eltolják a megjelenést egy új PCB revízióig pár hónapra, aztán megint párral? Mert ha drivergond akkor mehetne boltokba amint van elég, futni futna és a 3850-től gyorsabb lenne...
-
munky
őstag
Szerintetek egy 4870-hez milyen proci kell majd hogy ki legyen hajtva?
3,5Ghz körüli C2D már kevés lesz? gondolom 4 mag dukál majd alá...
-
laci666
senior tag
Csak drágítaná a kártyát feleslegesen.Amit úgye a vevőknek kellene megfizetni.
[B]TomBoy1986[/B:Tegyük fel igazak az árak akkor mi lesz a 3000-es szériával,mert szerintem nem fog eltűnni egy hamar az holt biztos." HD 4850-es 189-219 dollár között nyithat" akkor a 3870X2 és társaival mi lesz lemegy 100 dollárra
mondjuk a 3850-es lemehet a 3870 meg 150 környékére az X2-meg az el fog tűnni vagy egy picivel a 4850 felett árazzák be,ha tudásban jobb lesz egy kicsivel töle.
Szerintem a piacon lesz a 3000-es széria addig míg meg nem jőn a 4600-os közép kategória ,utána eltűnnek mint Petőfi a ködben -
jozsi
tag
úgy néz ki oda az 512bit...
kár. -
jozsi
tag
info:
[link] -
TomBoy1986
veterán
Érdekes cikket találtam a HOC-on: [link]
1-2 részlet:
"A 4870 a Trojan kódnevet kapta, és ahogy az várható volt, GDDR5-ös memórialapkákkal lesz társítva. Az órajelek sajnos nem ismertek, az viszont borítékolható, hogy óriási sávszélességgel tud majd gazdálkodni a grafikus mag. Az alap kiépítés 512 MB, azonban a partnergyártók számára nem lesz tiltott az 1 gigás kártyák legyártása sem. Ami a teljesítményt illeti, az R680 környékére várható a HD 4870, azaz lényegében júliusban egy GPU-val érhetjük el azt a sebességet, amit eddig kettővel sikerült. A kártya referencia hűtése két kártyahelyet foglal, a tápigény pedig egy csöppet magasabb kisebb testvéréhez képest."
"A megjelenéskori ajánlott árak egyelőre csak az egy GPU-s megoldásokra vannak meg, az X2 beárazása vélhetően nagyban függ a konkurencia újdonságainak teljesítményétől is. A HD 4850-es 189-219 dollár között nyithat, mely már most igen vonzó ajánlattá teszi a még meg sem jelent terméket. A nagytesó 249-279 dollár közé várható, azonban az AMD-nél készek akár rögtön 50 dollárral is lejjeb mozdulni, ha az árverseny épp megkívánja."Ezek az árak felbolygatnák ilyen teljesítmény mellett a VGA-piacot
Én eddig sokkal magasabbakat olvastam.És még egy részlet:
"A két GPU-s HD4870 X2 -- R700 -- vezérlőről tudni a legkevesebbet. A várható teljesítményt eddig senki sem merte megbecsülni, az viszont bíztató, hogy az AMD-nél tanultak az R680 "hibájából". Bennfentesek szerint ugyanis hiba volt első generációs vezérlőt helyezni a lapkák közé, ugyanis az képtelen volt kielégíteni a nagy adatáramlás okozta igényeket. Ezt elvileg javították, mégsem biztos az a bizonyos PCIe 2.0-ás összekötő lapka bevetése." -
Raymond
titán
válasz
janos666 #1535 üzenetére
1) Nem tudod mennyibe fognak kerulni a kartyak
2) Nem tudod mikor es mennyi lesz beloluk elerheto pontosan
3) Nem tudod mit valtoztattak a chipeken a mostaniakhoz kepest
4) Nem tudod hogy teljesitenek a jatekokbanDe azert siman kijelentesz olyanokat hogy "az ATI megint csatát vesztett" es hogy X kartya sokkal jobb lesz ("nem hagyja ott csúnyán") mint Y kartya.
Gratula
-
DeSanto
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1534 üzenetére
Hát a G92b-t azért túlteljesíti majd a 4800-as széria ezek mindegyikében. (max árban nem, de az nv többet tud engedni mert még árversenyben is bőven nullprofitos lesz mire az AMD megint veszteségrekordot dönt hisz darabra többet ad el) Csak épp addigra rég kintlesz a gt-200 mire bejelentik a 4870x2-t...
Én a mostani infók alapján azt mondom az ATI megint csatát vesztett minden kategóriában. Elsőkénti megjelenésben és valószinűleg teljesítményben is, pedig mesébe illően indult, részemről szólva megnyertek volna egy "begyepesedett nv fant" is a 4870-el ha kihozták volna júniusban és nem hagyja ott csúnyán a butított gt-200as geforce (9900GT vagy ahogy hívni akarják) ár/teljesítményben vagy összteljesítményben.
-
wolfman
veterán
A sok kritika ellenére én azért szurkolok az ATInak. Akkor lenne jobb a következő kategória az nVidiánál ha olcsóbb lenne nála, sokkal kevesebbet fogyasztana és sokkal kevesebb hőt termelne. Ekkor máris megverte. Nem kell hogy jobb legyen, ha már a korábbi kártyájánál 2x gyorsabb lesz, az elég.
"csapjatok oda nekíííík!"
-
leviske
veterán
Na, az eddigi linkek/hírek magyar változata.
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1529 üzenetére
Nem értem miért várnak 1 hetet a 4870 bemutatásával ha még úgyse lesz boltokban akkor se. Így viszont egy nap olvassuk majd a hírt és első teszteket a 4850-ről és a GT-200as csúcskareszról ami nem épp egy kategória, hiába fűzik majd hozzá hogy jövőhéten hozunk valamit ami verni ugyan nem veri, de közelíti (ha majd driver is lesz hozzá egyszer), még pár hónap múlva meg le is nyomjuk...
Egyszer kelti fel az érdeklődésem egy radeon, erre csúszik ilyen-olyan gondok miatt amiket talán hónapokba telik majd orvosolni. (Nem csak driverrel, hanem akár új revíziós kártyával...)
Hát remélem ezek csak rossz pletykák és jobb dolgok történnek az elkövetkezendő hetekben mint amit most festenek a hírek. -
leviske
veterán
Csak azzal a különbséggel, hogy a 50-esből lesz normális ellátás, viszont a 70-es rendes indulása elvileg tolódik...
MOD: Arra viszont kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz az áruk magyarországon... az 50-esnek $-ban számolva 36k lenne az ára, a 70-esnek pedig 56k. Remélem, hogy ebből kiindulva azért magyarországon hozzá lehet majd jutni az 50-eshez 45-50k-ért, a 70-eshez pedig 65-70k-ért.
De valószinűleg kezdetben au 50-es lesz 65-70k környékén, a 70-es, már csak ritkasága miatt is olyan 80-90k környékén.
-
rocket
nagyúr
"With current driver ATI can get, there's no obvious performance differentia between 4850 and 4870 with same clocks. So this means the current driver can not dig the potential of GDD5 out of 4870. Graphics Cards maker in Taiwan told us that the GDDR5 video ram sample of RV770 came from Qimonda with 512Mb(16Mbx32-bit) configuration and 4GHz default speed, but due to the complexity design of the 4870 PCB which is not the same as 4850 PCB, and the immature driver, now 4870 can not reach to 4GHz.
If the video ram of 4870 can not be steady at 4GHz in time, ATI may use the alternate plan to use GDDR5 video ram from Qimonda at 4.5GHz default speed, apparently the plan B will increase the cost of 4870 tremendously."
Vannak dolgok amik nem valtoznak
-
leviske
veterán
A HD4850-nek rohadt jó ára lesz, viszont az X2-nek....
Akkor igen csak alkotnia kellett valamit az ATi-nak, ha meri drágábban adni, mint az nV a 9900-asokat. (a 99GTS-t, mint már írtam 499$-ra jósolják)
"GeForce 9900 family, formally changed GeForce GTX 200 family"
Számozást vált az nV? -
-
DeSanto
őstag
Egy "kocsival" vagy "tartóval"ebből elfogadnék.
Rádobálom én a hűtőket szabadidőmben. -
janos666
nagyúr
válasz
Oliverda #1518 üzenetére
Na, mielőtt vér folyik a hányásba szivesen megnéznék újra 1-1 összehasonlító képet azon a helyszínen amit legutóbb én is belinkeltem.
Vagyis miben változott a HDR intenzitása, és pl. a várfalak mélységérzete. Mert korábban kinézetre jobban hasonlított a dx9 verzióhoz a DX10.1-es mint a DX10-eshez. (és utóbbi volt a szebb ugyanazon a kártyák SP1 nélküli vistán) -
rocket
nagyúr
HKPEC masrol ir mint tgdaily:
HD4850 junius 18. hard launch 229$
HD4870 junius 23. paper launch 349$
HD4870X2 szeptember-oktober 549$A nagy remenyekbol amit egyesek itt elkepzeltek az RV770/R700 kapcsan, a megjeleneshez kozeledten megint kezd a nagy semmi megmaradni
-
Oliverda
félisten
Assassin´s Creed gets Patch 1.02 kills DX 10.1
Good job Nvidia and Ubisoft for making a really big issue and losing face in front of millions.
-
Tomate
veterán
"azonban az AMD-nél készek akár rögtön 50 dollárral is lejjeb mozdulni, ha az árverseny épp megkívánja"
Ezért szeretjük az ATI-t
-
Cagm^c
tag
9850-es Phenom 235$ és kb. 48.000Ft. Namármost, ha a 4870 279$, akkor ~60.000Ft körül kéne lennie. Hát nem rossz, ha azt nézzük, hogy a 3870X2 80.000Ft. 20.000Ft-tal kevesbbért kapnánk egy hasonló teljesítményű kártyát kisebb fogyasztással és hőtermeléssel.
HD 3-as szériánál kereken 2x lenne erősebb a HD 4.
-
Thrawn
félisten
Állítólag a GT200 magja kb 575mm2 körül lesz, amivel nehéz lesz az árversenyt tartani. Elég sok áramot fog zabálni és hőt termelni, cserébe viszont elég ütősnek ígérkezik.
Egy kis olvasnivaló: Link
szerk: Inkább kattintós kép lett...
-
littlemole
őstag
válasz
MZsoltee #1505 üzenetére
Hát ha ez igaz lesz a 4870-es árát tekintve, akkor nagyon fogok örülni.
Mostmár kihúzom junius júliusig, azzal ami van.
Nagyon várom már ezeket a kártyákat. Első Radeonom lenne.Remélem nem csalódunk a teljesítményüket illetően.
A táp meg, hát kíváncsi leszek elég lesz-e.
Most egy 450W os coolermaster realpower döcög a gépben.
-
nixx-21
őstag
"de az új vezérlőkkel együtt megjelenik az ún. Gaming physics processing capability, mely vélhetően egyfajta fizikai gyorsítás AMD-módra."
ez felérhet egy külső PPU-val?
-
nixx-21
őstag
akkor az X2 várhatóan 499-559$ lesz 100K körül akkor kb 120K lesz az eladóknál nem??
-
nixx-21
őstag
"azonban az AMD-nél készek akár rögtön 50 dollárral is lejjeb mozdulni, ha az árverseny épp megkívánja." 249-279 $-ból 50 $ az 199-229$ ááá nV meghalt nem lessz itt árverseny biztos h nem tudja ien olcsón adni a GT200-at
"Az alap kiépítés 512 MB, azonban a partnergyártók számára nem lesz tiltott az 1 gigás kártyák legyártása sem. " ezek szerint a X2 lehet h extrém helyzetben 2gb-os lesz??
-
MZsoltee
veterán
-
janos666
nagyúr
Nekem az, nincs AMD részvényem és nem parázok a villanyszámlán se, az órajelek is csak apró csemegék lennének míg nincs valami teszt. Legalább 3dmarkV-vel de inkább játékokkal meg modellező progikkal.
Amúgy szerintetek előállnak valami apró új featureval ami majd csak a DX11-be (vagy inkább a 11.1-be
) kerül majd bele? Vagy legfeljebb csak a videódekódoló egységben változik néhány dolog?
Aktív témák
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest