Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz gbors #1416 üzenetére

    Én is azt látom a leírtakból hogy van néhány dolog amiben sokkal jobb az R670, csak épp senki sem képes megmutatni valójában mire is jó ez.
    Ott van pl. ez a global illumination. Szép meg jó hogy 20x annyi FPS-el fut a techdemó R670-en mint G92-n, de azért előbbin egy csupasz szobában homogén falakkal néhány egyszerű tárgyal csinál mondjuk 40FPS-t. Nem tudja így papírformán megmutatni senki mennyi erőforrást vonna el egy olyan minőségben megvalósított global illumination ami megérné a játékfelylesztőnek leprogramozni. Pl. lehet hogy hirtelen 80 helyett 25FPS-el kezdene futni az AC 3870-en és 2FPS-el 9800GTX-en ha ezt is beleraknák, épp csak olyan szinten hogy screenshotokon lehet nagyítgatni a nyomait. Ha meg tényleg látványos módon működne teljesen játszhatatlan lenne 3870-en is.
    És ugyanígy a többi csodás feature ami elvileg egycsapásra megváltaná itt nekünk a világot ha mindet bepakolnák egy játékba.
    És mindenféle lefizetés/befolyásolás nélkül, miért éréné meg egy cégnek olyan játékot írni ami az egyik cég kártyáján (aminek tulajai nagyobb hányadot tesznek ki mint a másiké) szárnyra kap, a másikon játszhatatlan, de annyival nem szebb mint amibe ez kerül. Nem jobb olyat írni ami mindkettőn kb. egyformán fut és ehhez a lehető legszebb? Tehát csak azokat a featureket használják amit mindkét kártya elbír? Mert én még mindíg nem hiszem el hogy van annyi nyers erő egy R670-ben, vagy akár R770-ben is hogy egy DX10.1-re alapuló játékban is nyomjon annyit hogy tényleg olyan szintre lőhessék be a grafikai minőséget ami már szignifikáns látványbeli előnyt nyújt, nem csak mutogatni lehet mint egy techdemót rázoomolgatva arra mit kell figyelni...
    Nem egyértelmű hogy egy tökre R670-hez idomított játék olyan sokkal szebb is lenne, nem csak egyszerűen más módon lenne programozva és nem csak másabb hanem látványosan szebb is lenne a kép. Lenne benne pár drága és elig észrevehető mértékben dolgozó effekt amit mutogatnak screenhotokon, de többe kerülne leprogramozni mert messzebb álna az Xboxtól meg PS3-tól.

    De az a baj ezt már valószinűleg sose tudjuk meg, 2 év múlva senki se fogja R670-en tesztelni az addigra már tényleg DX10.1-re alapozó játékokat. (mert kit érdekel 10 vagy 12 FPS-t megy-e highest grafon egy régebbi generációs kártyán...)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák