Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Augusztusi hardverszuflé
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddsell #9926 üzenetére
Köszi újra a segítő szándékot, mint láthatod én maga vagyok a "nagyon kell." Sorry.
Az én cuccom nem rotary encoder, hanem incremental encoder. link Egy nagyságrenddel több jelet ad ki magából, mint egy sima forgó kapcsoló. (rotary encoder)
Nagyságrendileg 50 jelet másodpercenként. Ez 20 ms hosszú jelet jelent. Ebbe még prellnek és prell mentesítésnek is bele kell férnie.
Nade basszus! A kódodból alig értek valamit...
Most az lesz, hogy kiveszem a hardveres prell mentesítést (csípőfogó
) aztán alkalmazok szoftverest.
Ha loopban számlálok, akkor simán delay és kész, interruptban kicsit macerásabb, de találtam arra is példát.Csak azt kell kikísérletezni, hogy kb hány milisec legyen.
Majd próbálgatom 1-20 között, ahhol stabil az érték, ott a nyerő.
Egyébként tipikusan mennyi lehet ennek a konkrét cuccnak a prellegéi ideje? 1-2 ms?
másik: delay helyett ezt rakhatom az interrupt voidomba:
if((long)(micros() - previousMicros) >= dbenk * 1000){
currentpulse++;
Interrupt();
previousMicros = micros();
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Xbox 360 játékok
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest