Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz tvamos #6836 üzenetére

"Akkor megsem megy jol!"

Félreértesz. :) Ha közös tápról (akksiról) megy a lap és a motorok, akkor is brownout-ol, ha konvertert használok, és akkor is, ha direktben kötöm őket az akksira. Sőt, mivel nincs elég nagy áramot leadni képes konverterem, a pucér elemes megoldás még stabilabb is, főleg teljesen feltöltött cellánál. Kb 10 percig teszteltem.

Gugliztam a témában, és sok hasonló kérdést találtam. Van, ahol kondi + diódát javasoltak megoldásként, van, ahol külön tápot a lapnak és a motoroknak. Előbbihez most nincs itthon schottky diódám, de az utóbbi tűnik a legbiztosabb megoldásnak, csak ezzel az a probléma, hogy egyrészt súly/helyigény miatt 1 cellával szeretném megoldani, másrészt ha két egyforma cellát használnék, a motoré biztosan előbb kezd merülni, és akkor megint ott tartok, hogy nincs közös potenciálon a szervó tápja a vezérlőjellel, és mi van, ha a vezérlőjel magasabb, mint a szervó Vcc-je? Nem hiszem, hogy egy szervó tervezésénél számolnának ezzel a lehetőséggel, inkább gondolom, hogy megpörkölődik a szervó elektronikája. Erről empirikus úton tudnék legkönnyebben meggyőződni, csak sajnos nincs feláldozható szervóm. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák