Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- Autóhifi
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
szaszyka #4739 üzenetére
Kíváncsivá tettetek ezzel a DHT11-el
Találtam egyet a ládafiában, és kipróbáltam.
Tapasztalatok:
Az internet tele van erre példákkal, de a leírt szoftverek nekem vagy egyáltalán nem működtek, vagy gyakran hibáztak.
Az ok: az időzítések. Az én példányom időzítését megnéztem analizátoron. Hát... eléggé elüt attól, amit az adatlapján írtak. Mivel például az egyik szoftver nem az éleket figyeli, hanem egyszerűen csak időzítést, így a 40 ciklus végére bizony elmászik.
Ezért kénytelen voltam saját kezelő szoftvert írni hozzá. Azzal már hiba nélkül működik, a kontroll szummával együtt, de nagyon pontatlan. Ha ténylegesen komolyan akarja valaki használni, kalibrálni kell. A szoftverek egy része a kontroll szummát egyszerűen be se olvasta.Konklúzió: nem is biztos, hogy tönkrementek azok a szenzorok, lehet, hogy a szoftver nem passzol hozzá! Mindenesetre pl. egy I2C azért jobb lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kompaktabb lesz a Honor 400 a vártnál
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest