Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Pár szigorún szubjektív megjegyzés azoknak, akik színes led szalagot akarnak programozni:
#include <RGBConverter.h> után kényelmes RGB - HSL átszámítási lehetőséget kapunk:
RGBConverter enKonverterem = RGBConverter();
enKonverterem.rgbToHsl(R, G, B, HSL); //byte R, byte G, byte B, double HSL[]
enKonverterem.hslToRgb(H, S, L, RGB); //double H, double S, double L, byte RGB[]
Az eredményt az utolsó paraméter 3 elemében kapjuk.
Ha az RGB-t átrakjuk HSL-be, változtathatjuk a H (hue) színezettséget,azaz a színt, az S (saturation) színtelítettséget, és az L (lightness) fényerőt.
Utána visszarakhatjuk RGB-be.LED szalaghoz én az Adafruit osztályát próbáltam:
#include <Adafruit_NeoPixel.h>
Egy ciklusban (vagy akárhogy) feltöltjük minden egyes (i.) ledhez a három színt.
enLEDszalagom.setPixelColor(i,R,G,B);
Amikor kész a feltöltés, akkor jöhet a show:
enLEDszalagom.show();
Szerintem kényelmes, de több másik is fellelhető a neten.A neten található példákban a szabályozásra különféle tekertyűket használnak. Azt már korábban írtam, hogy - sokakkal ellentétben - én a mindenféle tekertyű helyett a WiFi/telefon képernyője használatát javasolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen egeret válasszak?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest