Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Ugyan az első projektem egyéb okok miatt parkoló pályára került, lett újabb igény.
Nevezetesen vettem egy Canon EOS M50 fényképezőgépet még karácsonyra.
Mivel az előző Canon EOS 450D esetén volt 2.5mm-es jack ajzat a távirányítóhoz, fel se merült bennem, hogy ehhez az új géphez ne lenne.
Ami viccesebb, hogy vezetékes programozható kioldó nem is létezik hozzá.
A célom, hogy beállítom, hogy egy exponálás mekkora időt vegyen igénybe (módjuk 90 másodperc), és hányszor készüljön el egymás után. Gépen persze B idő, Manual módban...Túrva a netet találtam egy érdekeset.
[link] ESP32 alapú vezérlő két gombbal.
És szinte zéró érdemi leírással
De a vezér hangya megindult.
Elvileg az ESP8266/ESP32 mellé lehet írni egy webes felületre kapcsolókat. Ami pont úgy működik, mintha fizikailag nyomkodnám a gombokat.
Márpedig nekem ennyi az igény: milyen hosszan, és hányszor, és két felvétel között mennyit várva indítsa újra a ciklust.Szerintetek az működhet, hogy az ESP32 WiFi-n telóról van információkkal ellátva, és a kért dolgokat Bluetoothon adja ki magából. Mert a fényképezőt felvértezték Bluetooth távirányítóval való együttműködésre. De a gyári távirányító 4 gombos. Exponálás, autófókusz, tele/széles látószög (ezt mondjuk nem hiszem, hogy sok objektív támogatná tükörreflexes/mirrorless vonalon.)
Kérdés:
Az ESP32 tényleg tud egyszerre Bluetooth és WiFi kapcsolaton különböző szintén kommunikálni az általam az előbb leírt módon?
Azaz a fenti vázlat működhet gyakorlatilag egy áram alá helyezett vezérlővel? (gyakorlatilag semmi nem kell hozzá)[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest