- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ugyanabba futottam bele, mint a Wemosnál is, hogy az udp példáknál a router adatai kellettek volna, nem AP-ként üzemel a lap. Végül azt megoldottam, megy a korábbi kóddal. Sokkal jobb a wifije a DoIt-nak, mint a Wemosnak.
Utána újabb problémába ütköztem, ESP32-nél nincs analogWrite, de végül találtam pwm-es példát. A led fade ok, a motor vezérlése még folyamatban, nem teljesen értem a kódot. A resolution miért 8? Amit tippeltem azért?
L293d motorvezérlővel menne a 2 dc motor. Nekem kell az en1 meg en2, vagy menni fog a jumperrel? Tulajdonképpen a jumper ebben az esetben alapból engedélyezi a motorokat? Van másik fajta leírás, ott engedélyezést ír az ábra, ezen meg pwm-et. De a Wemos-szal mikor az analogWrite-tal teszteltem akkor simán az in1,in2-re adtam a pwm értéket.
Akkor ebben az esetben pl.: ledcWrite(0, 100); Nyilván a 100 helyett majd kap egy változót udp-n keresztül.
Éjjel valamit írtam még, de nem ment a motor, csak a ledek villogtak a vezérlőn. Nincs még összeforrasztva a motor a kábelekkel, lehet simán nem érintkezett. Nem a builtin leddel teszteltem, hanem a gpio 13,12-vel.// the number of the LED pin
const int ledPin = 2;
// setting PWM properties
const int freq = 5000;
const int ledChannel = 0;
const int resolution = 8; //Ez itt miért 8? Arra tippelek, hogy 2^8=256, és ennyi lesz a fordulatszám tartomány
void setup(){
// configure LED PWM functionalitites
ledcSetup(ledChannel, freq, resolution);
// attach the channel to the GPIO to be controlled
ledcAttachPin(ledPin, ledChannel);
}
void loop(){
// increase the LED brightness
for(int dutyCycle = 0; dutyCycle <= 255; dutyCycle++){
// changing the LED brightness with PWM
ledcWrite(ledChannel, dutyCycle);
delay(15);
}
// decrease the LED brightness
for(int dutyCycle = 255; dutyCycle >= 0; dutyCycle--){
// changing the LED brightness with PWM
ledcWrite(ledChannel, dutyCycle);
delay(15);
}
}[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
gyapo11
őstag
UNO 2.09 $-ért.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
[link]
Ezzel a kóddal próbáltam még, de a motor meg se mozdul. Próbáltam az EN1 pinnel is nyilván kommentet kiszedve, gpio14-es pinnel, akkor se.
Az l293d-n a ledek szépen mutatják az állapotot, meg a serialon is írja, éppen mit csinál. De amint rákötöm a motort, a ledek kialszanak rajta, és ennyi.
Magában a motor már 1db li po cellával is megy. Sok neki a 3 cella, és lekapcsol az elektronika? Vagy mi a bánat lehet vele? Hát a Wemos-szal is ugyanezt a motorvezérlőt teszteltem 3 lipo cellával, és azzal ment.#gyapo11: Banggood... Én forrasztó pákát rendeltem tőlük, akkor eu raktárt írt, 8-10 napos szállítással. Miután kifizettem, már cn-ből jön, nyomkövetés nélkül, immár 35 napja csak jön jön jön.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Victoryus #11403 üzenetére
Rámértem egy lidl-ös elemtesztettel, 2,3V-ot írt... Aztán frissítettem 1000-re a frekvenciát, majd újra 30000-re és így most megvan a 12,5 V max az A motornál. Be van kötve az EN1 pin is. A motorvezérlő ráadásul ellátja táppal az alaplapot is, ezt eddig nem is vettem észre, csak most, hogy jéé, megy usb nélkül is.
Viszont az még mindig nem tiszta, hogy az EN1 feltétlen kell neki? Nem lehet az In1,In2-vel szabályozni a fordulatszámot?[ Szerkesztve ]
-
Eljutottam odáig, hogy külön az udp jól működik, szépen átküldi a RoboRemo az adatokat.
Külön a 2 motor vezérlése is ok.
Együtt folyamatosan csak rebootol... Program
Hibaüzenet:[kép][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Victoryus #11406 üzenetére
Jó lett volna látni az udp-s példakódot is, amelyik működik.
Elsőnek próbáld meg, hogy innen:
void loop() {
handleUDPServer();
//delay(1);
}kikommenteled a delay-t:
void loop() {
handleUDPServer();
delay(1);
}Régebben olvastam itt a topikban, hogy ha túl sokáig fut a loop, akkor az nem jó az esp-nek, bár a hiba logban nem látok wdt-hez kapcsolódó hibaüzenetet, de hátha bejön.
[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz Victoryus #11406 üzenetére
Fogalmam sincs így ránézésre, de:
1. én lekérdezném, hogy sikerült-e a WiFi.softAPConfig
2. meg a WiFi.softAP
3. ez nem kellene? : WiFi.mode(WIFI_AP);
4. Valami rémlik régebbről, hogy nekem csak akkor működött jól, ha a
WiFi.softAPConfig
a
WiFi.softAP + utána várakozás
után volt. Ennek a logikáját azóta se értettem meg.Valami ilyesmire gondolnék:
WiFi.mode(WIFI_AP);
WiFi.softAP(ssid, password);
delay(100); // vagy több
IPAddress ip(192, 168, 1, 1);
IPAddress mask(255, 255, 255, 0);
WiFi.softAPConfig(ip, ip, mask);Nem vagyok olyan gépnél, hogy próbáljam.
[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Igazából fingom sincs, mi volt a baja, de végül csak elindult. Előtte rebootolt vagy 50x...
Még volt logikai hiba, mert a fordulatszámokkal trükközni kell, hogy mindkettő talp előre/hátra mondjuk 0-200 között menjen. A 200 is gyors, és csak 50 körül indul.
Így ha usb-n van, akkor megy normálisan. Ha nincs, akkor viszont megőrül. Amint áramot adok neki, pörgeti az egyik motort maxon és ennyi. Flash közben is szokta, elég idegesítő.
Ha usb-n van, és újra rátöltöm a programot, akkor jó, olyan mintha akkor megkapná a jelet, hogy motorok off... Sőt, ha menet közben lehúzom az usb-ről, akkor is jó amíg nem áramtalanítom. Ezen a lapon nincs egy normális reset se, olyan mintha egyik gombja se indítaná újra. Talán sok ennek is a 3db aksi, elég meleg a motorvezérlő, holnap az egyik helyére beforrasztok egy drótot.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
válasz Victoryus #11409 üzenetére
Közben találtam hasonló eseteket... Ez az esp-nek a balfaszsága, bentragad boot módban vagy valami ilyesmi... ráadásul hiába nyomja az ember az EN-t, akkor se indítja el a programot 10-ből 9x... GitHubon azt írják kell egy ellenállás a föld meg az EN gomb közé. Ennyi szívást... biztos nem bíznék ilyen alaplapra komolyabb feladatot, még virágöntözést se. Gyárilag selejt tulajdonképpen. Pedig már majdnem örültem, hogy kész. Én már kééész vagyok idegileg tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
Ilyen dupont kábele, kb 30cm hosszú van valakinek elfekvőben : [link] ?
4 és 9 pin-es kéne.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Még kezdő vagyok - elnézést a bugyuta kérdésekért - egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek:
- Egy ILYEN érzékelő párosnak mind a két oldalán kell hogy legyen Arduino? Egy rezgésérzékelőt akarok távolról (kb. 20m) figyelni. Az adó oldalon elég egy rezgés érzékelő + RF adó páros?
- Létezik-e ilyen kis mini arduino, amin lekezelhető a fent felvázolt rezgésérzékelés RF-en keresztül?
SZERK: Időközben találtam egy Mini Arduino nevű kütyüt... Ha jól gondolom ehhez kell egy USB adapter bővítmény, hogy programozni lehessen.
[ Szerkesztve ]
-
Megérkezett a forrasztó pákám, ennek örömére vettem 1uF kondenzátort, és ráforrasztottam a rövid lábát az esp32 gnd-ra, másikat meg az en gomb széléhez. Semmit nem változott a helyzet, csak bőgeti maxon az egyik motort, a wifije se megy. Ha usb-re dugom, és újra rámásolom a progit utána kikapcsolásig jó...
[ Szerkesztve ]
-
Ha az összes kábelt lehúzom az esp32-ről, rádugok egy telefontöltőt, akkor meg elindul rajta a feltöltött program: megy a wifije, illetve ha laptopon van akkor meg a soros monitoron írja a kapott jeleket...
Lehet, valamelyik pin mégse szabad, és blokkolja az egészet ha be van kötve? Led villogtatós példával direkt végigpróbáltam az összes pinjét, és pin3-pin10 + másik sor pin5-pin15-ig mindegyikkel ment.
Azt még nem próbáltam, hogy mi van akkor, ha usb portról kapja az áramot a lap, és nem a VIN-en.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
brickm
őstag
válasz Victoryus #11410 üzenetére
Én átnézném azt a boardot, hogy milyen jelszintek vannak (és azok mennyire stabilak elinduláskor)
No elolvastam ezt a Git posztot. Ahogy gondoltam, reset után belebeg a GPIO láb, amit egy PULLUP, tehát nem föld felé, hanem táp felé húzó ellenállással orvosolnak. Illetve föld felé egy hidegítő kondival, hogy lereszkessen.
Done[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz brickm #11417 üzenetére
Source:
helmut64 commented on Nov 22, 2018
@ukpiglet I fixed the problem by adding a 10k pullup to IO0 (PROG) on my own board, the internal MCU pullup does not work reliable on reset. On EN I have also a 10k Pullup and a 100nF EN to GND. With this combination the power-on reset timing works for me. -
brickm
őstag
válasz tonermagus #11413 üzenetére
Szia,
-nem feltétlen kell mindkét oldalra MCU, de valamivel fel kéne dolgozni a rezgésérzékelő jelét, azt natúrba ne told rá.-Létezik Atiny mikrokontroller pl, ami Dip8, vagy Arduino nano, és micro.
-Sorosporton át tudod azt is, vagy másik arduinoval, esetleg egy FT232-es usb-232 illesztővel, vagy CP...
-
robohw
aktív tag
válasz tonermagus #11413 üzenetére
"Egy ILYEN érzékelő párosnak mind a két oldalán kell hogy legyen Arduino? "
Kell, legalábbis vmilyen mikrokontroller, ha éppen arduino nem is.
My own programming language: http://www.robomax.online
-
robohw
aktív tag
válasz tonermagus #11421 üzenetére
ATMega 8-16 (300 Ft), vagy ATMega8L (400 Ft)
De ha nincs túl nagy gyakorlatod, akkor egy-egy MiniPro vagy nano is megteszi. Utóbbiakat könnyebben fel tudod programozni.
-
gyapo11
őstag
válasz robohw #11422 üzenetére
Sokáig én is csak álmodoztam a mikrovezérlőkről, a hw még ment volna, de az assembly meg a biztosíték bitek, meg a programozás elriasztott. Aztán jött az arduino, és minden sokkal egyszerűbb lett, szóval csak akkor javaslom a váltást, ha valakit közelebbről érdekel a dolog, és nem csak a felhasználáshoz egy eszközt keres.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
nagyúr
válasz brickm #11424 üzenetére
Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de nekem a tápellátás volt az egyik legnagyobb akadálya, hogy normális dolgokat csináljak, a másik a motor és egyéb driverek hiánya, mert úgy 10 éve még nem volt ennyi webshop, vagy én nem tudtam róla, hogy honnan lehetett mindenféle feszültségkonvertereket, h-bridge-eket stb beszerezni, illetve nem tudtam a létezéséről ezeknek az eszközöknek. Borzasztó nagy segítség egy kezdőnek, hogy az arduino lapok többsége úgy érkezik, hogy szinte bármiről meg lehet táplálni őket.
Aztán ott volt a mindenféle library-k, vagy azok kompatibilitasának a hiánya. Az arduino-nál egy kezdő programozó a megfelelő lib-ek segítségével 10 sorból képes mindenféle csodát alkotni.
Az egyetlen sikeres pic projektem egy pickit2-ből és egy saját tervezésű nyákra, fetekből megépített motor driver volt, amit LEGO Mindstorms NXT robothoz lehetett kapcsolni, saját gyártású csatlakozóval és i2c-n keresztül lehetett vele plusz 2db motort meghajtani, de egyrészt a megfelelő motorok hiánya, másrészt az egész áramkör hatalmas mérete miatt LEGO robotra sosem került, megmaradt tech demo-nak (bár irtó büszke voltam rá, hogy sikerült megépíteni ). Bár ezek kívül volt még egy nokia lcd illesztési kísérletem, szintén saját gyártású nyákkal, ami szintén működött, csak nem volt jó semmire, azon kívül, hogy tudtam rá írni dolgokat . Ekkor tanultam meg nyákot maratni házilag, és ekkor is csináltam utoljára. Utána jöttek a gyerekeim, idő hiányában felhagytam a próbálkozásokkal, aztán mire újra lett rá időm, meg jött a kánaán az arduinoval és a kínai webshopokkal.[ Szerkesztve ]
-
robohw
aktív tag
válasz gyapo11 #11423 üzenetére
Én az alapján teszek javaslatot, ami a kérdezőről explicit, vagy implicit kiderül.
Ő azt írja, hogy "még kezdő", tehát reménybeli arduino, vagy elektro hobbista.
A mai felhozatal igazán bőséges, ha tényleg tanulni, ismerkedni vágyik valaki effélékkel.
Se szeri se száma az ezzel foglalkozó oldalaknak. Bárki, akit érdekel, csak az időráfordítás lehet kritikus pont. Az én időmben egy pic16c84 még 1300 Ft volt, egy komolyabb programozó meg 30-40 ezer, csak akkor a havi kereset sem volt sokkal magasabb 12-15 rugónál. Ilyesmire beruházni, erre ösztökélni valakit AKKOR lett volna durva, nem most.
Ma fillérekért lehet megvásárolni bármit. Szerszámot, eszközt, kezdő kitet. Darabonként olyan áron, hogy azért a pénzért már jószerivel huggyantani sem engedik be egy nyilvános WC-be.
Amit szeretne, ahhoz az általam ajánlott mikrovezérlő, vagy egy pár arduino elengedhetetlen, ugyanakkor teljességgel megfizethető. Az adó-vevő is abszolút filléres kategória. A google segítségével talál a projectjéhez kész firmware-t, leírást, tucatszámra. Mindenkinek el kell tudni eldöntenie, mennyi spirituszt érez magában efféle foglalatossághoz.A másik kérdezőről, aki az őrlángot szeretné figyeltetni, lerítt, hogy csak a készülék érdekli, ezért is írtam neki, hogy jól döntött, amikor a másik érzékelőt megvette magának, pedig az ő igényéhez is van kész megoldás. A teljes beruházása egy 5-600 Ft-os nano lett volna, de a dologgal való időtöltés, a programozással való ismerkedés, az elkivánt türelem nem biztos, hogy az ő esetében nem fulladt volna kudarcba.
Én senkit nem biztatok százezrek, de még tízezrek elköltésére sem. Senki pénzét nem költöm, ahogy senki fejébe nem is látok bele. Én csak javaslatot teszek, amit persze megfogadni sem kötelező.
A kérdésére válaszoltam és nem hiszem, hogy jobb lett volna, ha azt írom neki, hogy ne csináld, te még h.lye vagy ehhez, ha tényleg nagyon érdekel, akkor villogtass előbb ledet, tanuld meg mi az a kondenzátor, vagy dióda, ismerd meg a főbb modulációs eljárásokat, merítkezz meg a vezeték nélküli adatátvitel fortélyaiban, aztán gyere vissza.
Már csak azért is, mert egy led villogtatásához kb. ugyanazt a befektetést kell invesztálnia és nem biztos, hogy kudarc esetén az elköltött pár száz forintot sajnálná, sokkal inkább a kárba veszett időt.A dolog már régóta fordítva van. A kezdő emberkéknek először is sikerélmény kell, aztán, ha azt megélték, akkor hajlandók több időt invesztálni, mélyebben megismerkedni azzal, amit csinálnak.
-
gyapo11
őstag
válasz robohw #11426 üzenetére
A kezdő emberkéknek először is sikerélmény kell, aztán, ha azt megélték, akkor hajlandók több időt invesztálni, mélyebben megismerkedni azzal, amit csinálnak.
Igen, a sikerélmény fontos, és azt is könnyebb megszerezni egy arduino lappal és a hozzá tartozó IDE-vel, mint pár alkatrészhez nyákot csinálni, assembly vagy c programot írni, lefordítani és valamelyik programozó programmal áttölteni.
Nálam a ch340-hez a driver megkeresése volt a legnehezebb művelet, IDE letölt, fut, rádug, fölismer, áttölt, fut.
Aztán hogy később növekszik-e az érdeklődés az elektronika vagy a programozás irányában, az más kérdés.
Az viszont igaz, hogy én elektronikai képzettségű (is) vagyok, és a programozás is ment már valamennyire, bár c-ben, c#-ban vagy c++-ban még sosem írtam előtte semmit.[ Szerkesztve ]
-
robohw
aktív tag
válasz gyapo11 #11427 üzenetére
"és azt is könnyebb megszerezni egy arduino lappal és a hozzá tartozó IDE-vel, mint pár alkatrészhez nyákot csinálni, assembly vagy c programot írni, lefordítani és valamelyik programozó programmal áttölteni."
Ha azt akarja megcsinálni, amit írt, akkor neki szinte tök mindegy.
Az adót meg a vevőt ráforraszthatja a nano vagy a mini paneljére, arról megtáplálhatja mindkettőt.
Néhány forrasztási pont az egész. De létezik csupalyuk panel is, nyilván nincs olyan ember, aki úgy kezdi az ismerkedést, hogy nyákot szerkeszt KiCAD-ben, vagy Eagle-ben, majd azt maratja, fúrja, beülteti.Az arduino környezet letöltését, driver installálását ugyanúgy igényli a nano is, meg az atmega8 is. Utóbbit meg lehet hajtani kvarc nélkül is, előbbin meg alapban ott az kristály.
Az atmega8-at meg fel tudja programozni egy nano-val, vagy uno-val.My own programming language: http://www.robomax.online
-
ecaddsell
aktív tag
-
Megérkezett a motor shieldem pótlása, ugyanolyan, mint ami elfüstölt. Ezúttal csak 2db 18650-es aksival használom, így nem melegszik rajta semmi. Viszont van probléma. Már megint...
Szóval a réginél ha rajta volt a sárga jumper, amit most a piros téglalap jelöl a képen, akkor ellátta táppal a Wemos d1r2-őt is. Ha ezen rajta van a jumper, akkor csak felvillan a lap kék ledje amikor tápot kap, és ennyi. Raktam egy kapcsolót a pozitív kábelre, ami megy a motor shieldhet. A shield piros ledje világít, a lap nem megy.
Ha a Wemosnak adok usb-vel tápot, akkor megy, de nem mindig, illetve nem mindig ad wifit, csak ha lekapcsolom a motor shieldet. Ha nincs fent a kis jumper, ezt akkor is eljátssza. Tehát most igazából csak akkor tudom lefuttatni a programot, ha a motor shield nincs áram alatt, vagy nincs rajta jumper, és mikor már wifin kapcsolódott a telefonhoz, akkor adok tápot a motor vezérlőnek...
A kábelek forrasztva vannak, ragasztó pisztollyal szigeteltem őket, meg a fehér szigetelő szalaggal, de az nem marad a helyén. Nem szép, de szigetel.Kód. Én nem látok benne hibát, persze ez nem jelent semmit. Nagyjából ugyanaz a kódja, mint a réginek, csak ebben nincs servo, mert végül a lánctalpasba lesz beépítve a Wemos... 2db dc motor és ennyi, majd ha ez normálisan működik akkor még kap pár ledet.
- Miért nem megy a Wemos a motor shieldről?
- Honnan adjak neki tápot a motor shieldről? Nem akarok még egy 18650-es aksit rátenni csak neki.[ Szerkesztve ]
-
válasz Victoryus #11430 üzenetére
Még annyit megnéztem, hogy a motor shield vin-gnd-nál 8V-ot tudok mérni... az viszont soknak tűnik. Ezt az előző shieldnél nem mértem le, de ott 3 aksi volt nem kettő.
A motor shield sarkán a zöld tápcsatlakozónál 0 voltot mértem.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
nagyúr
válasz Victoryus #11430 üzenetére
Ellenőrizd, hogy a gpio0, gpio2 magas, a gpio15 pedig alacsony szinten van-e, amikor rákapcsolod a tápot a shield-re, különben a lap nem tud helyesen bootolni! Forrás
Szerintem az lehet, hogy vmi okból a 3 láb közül az egyik nem megfelelő szinten van, ha ezt te okoztad vmi okból (a fényképen nem látok erre utaló nyomot), akkor javítsd, ellenkező esetben egy-egy 10k ellenállást köss a megfelelő pinek és a 3.3V vagy a gnd közé. -
Köszönöm.
Ha közvetlenül a Wemosra dugom rá a tápot (~8.4V teli cellákkal, most töltöttem) a gnd+vin-re akkor is csak villan egyet, és semmi más. Módosítottam a programot, mindhárom pint low-ra állítottam, usb-vel ok.
Csak azt nem értem, hogy a másik shielddel még ment... Lehet megsérült, mikor elfüstölt a másik motor shield? Ott 12,6V is lehetett teli aksival.[ Szerkesztve ]
-
-
Bocs, a tripláért, csak lejárt a szerk.idő: ha ráteszem a sensor shieldet, és arra kötöm be a tápot, akkor meg megy a wemos... Na ezt már totál nem értem. Akkor az nem a vin-en adja a wemosnak a tápot?
Ha berakom a szendvicsbe a motor shieldet, a wemos akkor is megy, csak akkor a motor shieldnek is kéne táp.
Mehetne mindkettő ugyanarról a tápról? Akkor megoldódna a probléma.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Victoryus #11436 üzenetére
Az van, hogy a wemos-on valószínűleg megsütötted az 5V konvertert, amikor a 3 cellát rákötötted... A szenzor shield pedig az 5V felől tápolja valószínűleg a lapot, és az 5V-ból 3.3V-ot előállító konverter még ép (ez elég nagy mázli).
Ha ez vigasztal, egy kínai uno lapon nekem is sikerült megsütnöm a Vin lábra kötött konvertert, de nekem elég volt hozzá egy 7,4V-os 2S li-po akksi... Az 5V lábról túl nagy áramot vettem le két szervó motorral, és ennyi elég volt hozzá.
Egy filléres 5V buck konverterrel át tudod hidalni a problémát (nekem is arról megy azóta gond nélkül). -
Így most megy véégre, baromi jó móka tankozni. Persze nem tökéletes, mert a két tök egyforma motor mégse az, így nehéz egyenesben tartani. Túl gyorsan se lehet vele csapatni, mert ledobhatja a lánctalpat. No, mindenesetre örülök, hogy megy egyáltalán. ja, meg csúnya is szegény jármű.
Következik a teherautó... esp32-vel.[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
Vettem egy Esp32-cam wifi board-ot. Tudtok valami jó kis ino-t hozzá?
-
Exom
tag
Sziasztok
Szeretnék egy kicsit kísérletezni ESP32 -vel.
A kérdésem az lenne melyik verziót érdemes megvenni. Aliexpressen láttam több verziót is.
- ESP32 DEVKIT V1 (30 láb)
- ESP-32S v1.1 (38 láb) -
nagyúr
Gyanítom, hogy az ESP-32S-en azért lehet több láb, mert azokat is kivezették, amik a beépített flash kezeléséért felelősek. Ha így van (nem néztem utána), azokat nem érdemes piszkálni, szóval nem nyersz vele semmit, ha azt rendeled.
Viszont ha már kísérletezés, én inkább egy lolin32-t javaslok, beépített li-ion csatlakozóval, akkumulátortöltő áramkörrel és konverterrel, mert azt egy akksit rákötve rögtön fogod is tudni használni valamire.[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
Vehetjük úgy, hogy az ESP-32S (Ai-Thinker) az ESP-WROOM-32 (Espressif) leánykori neve.
A mai boardokon elsöprő többségben ESP-WROOM-32 feliratú modul van, nem is érdemes olyat megvenni, amin nem ez van. Néha mégis ESP32S megnevezést írnak hozzá. Meg kell nézni a fényképet, mi van a modulra írva. A lábak száma eltérő lehet, de a használható lábak (meg néha a nem használhatók is) ki vannak vezetve, valamint különböznek aszerint is, hogy hány GND, és táp láb van rajtuk. Ezekből ugyanis soha nincs elég.[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
gazso75
aktív tag
válasz Janos250 #11443 üzenetére
Hát, sajna bármit teszek, a végén ezt kapom
rst:0x3 (SW_RESET),boot:0x13 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:1100
load:0x40078000,len:9232
load:0x40080400,len:6400
entry 0x400806a8
ets Jun 8 2016 00:22:57Bármit tolok rá az IDE-vel. Szépen felmegy, de mindig ez fogad a soros porton. A Példák közül bármit nézek.
esptool flah_id-ra:
esptool.py v2.6
Serial port /dev/ttyS4
Connecting.....
Detecting chip type... ESP32
Chip is ESP32D0WDQ6 (revision 1)
Features: WiFi, BT, Dual Core, 240MHz, VRef calibration in efuse, Coding Scheme None
MAC: 3c:71:bf:f1:a3:1c
Uploading stub...
Running stub...
Stub running...
Manufacturer: ef
Device: 4016
Detected flash size: 4MB
Hard resetting via RTS pin...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2 éves irodai PC netezésre, filmezésre
- Asus E406M 13.3 Intel proci/SSD/ Szép állapot /Full hd/WebCam/ Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Toshiba Satellite laptop i5/16 GB RAM/Új 500 GB SSD
- Lenovo LOQ 15,6, RYZEN 5 8645HS, RTX 4060, 16GB, 512SSD, 144HZ, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest