Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus

addikt

LOGOUT blog

Megérkezett a motor shieldem pótlása, ugyanolyan, mint ami elfüstölt. Ezúttal csak 2db 18650-es aksival használom, így nem melegszik rajta semmi. Viszont van probléma. Már megint...

Szóval a réginél ha rajta volt a sárga jumper, amit most a piros téglalap jelöl a képen, akkor ellátta táppal a Wemos d1r2-őt is. Ha ezen rajta van a jumper, akkor csak felvillan a lap kék ledje amikor tápot kap, és ennyi. Raktam egy kapcsolót a pozitív kábelre, ami megy a motor shieldhet. A shield piros ledje világít, a lap nem megy.

Ha a Wemosnak adok usb-vel tápot, akkor megy, de nem mindig, illetve nem mindig ad wifit, csak ha lekapcsolom a motor shieldet. Ha nincs fent a kis jumper, ezt akkor is eljátssza. Tehát most igazából csak akkor tudom lefuttatni a programot, ha a motor shield nincs áram alatt, vagy nincs rajta jumper, és mikor már wifin kapcsolódott a telefonhoz, akkor adok tápot a motor vezérlőnek...
    A kábelek forrasztva vannak, ragasztó pisztollyal szigeteltem őket, meg a fehér szigetelő szalaggal, de az nem marad a helyén. Nem szép, de szigetel.

Kód. Én nem látok benne hibát, persze ez nem jelent semmit. Nagyjából ugyanaz a kódja, mint a réginek, csak ebben nincs servo, mert végül a lánctalpasba lesz beépítve a Wemos... 2db dc motor és ennyi, majd ha ez normálisan működik akkor még kap pár ledet.

- Miért nem megy a Wemos a motor shieldről?
    - Honnan adjak neki tápot a motor shieldről? Nem akarok még egy 18650-es aksit rátenni csak neki.

Új hozzászólás Aktív témák