Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz dave0825 #1045 üzenetére

    Videóról nehéz fényerőt becsülni. Ha eléteszel egy pauszpapírt, és azon fényt mérsz, az már ad valami infót.
    Ha a tápra kötöd a ledet az erősebb lesz, mert nincs alul meg fölül a tranzisztor, ami elvesz a feszültségből. De a legnagyobb fényerőcsökkenés nem is emiatt lesz, hanem a kitöltési tényező miatt, ezért kell működő programmal tesztelni a fényt.
    Ha megméred az áramot, akkor már tudjuk a feszültségeket is. De nem lesz egyszeű áramot mérni a működő áramkörön, mert ugye nem folyamatos az áram, hanem 1 ms-os impulzusokban kapja a led. Ezeknek az inpulzusoknak nagy a felharmonikustartalma, ez el tudja vinni a műszereket a málnásba, és totál hülyeséget képesek mutatni, nem beszélve az effektív értékről. Szóval igazából ezt szkóppal lehet mérni.
    Vagy talán egyszerűbb, ha írsz erre egy tesztprogramot az arduinoba, ami azt az egy szegmenst kapcsolja be állandóra, ekkor lehet áramot mérni könnyen, majd abban az ütemben kapcsolgassa, mint ahogy majd a teljes programban lesz, ekkor lehet fényt értékelni. És ne a csupasz ledbe nézz bele, mert az sokkal világosabbnak fog tűnni, mint a kész panelben, ahol még levesz a fényből a burkolat.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák